Pokusacu da budem apsolutno jasan na samom pocetku - a pisem ovo u svoj svojoj hirscanskoj samilosti - sto se mene tice Tomislav Nikolic moze sve sta god hoce. Da se dehidrira, da se hidrira, da umre, da postane tramvaj, da se skine go i trci po terazijama, da nauci esperanto.... A sa njim ibidem i ostali iz tzv. politicke elite.  Sto bi u Baleticevom "Balkan Expressu" rekao Bora Todorovic - u liku Pika - Ovo nije moj rat!

Tacnije, mi mozda delimo fizicki prostor (sto spletom istorijsko-geografskih okolnosti, sto mojom gluposcu i naivnoscu), ali pravno, te gledano po jednakosti u sansama

 
2009-12-15 23:10:09
Na današnji dan| Religija| Sex

Zasto se nikad necu zaposliti!

Tibor Jóna RSS / 16.12.2009. u 00:10

Potraga za novim poslom svuda je interesantno iskustvo. Aman se meni cini da nigde kao u Srbiji. Evo i kako ja to vidim.

Vec izvesno vreme saljem svoj CV - sto bi se reklo, gde god nadjem zgodan konkurs. Recimo da sam ih u poslednjih mesec i po dana od kako sam i zvanicno postao zrtvom tranzicione nepravde/globalne ek. krize/kretanja na tokijskoj burzi (precrtati nepotrebno) poslao pa dobrih 20tak. 

Od poslodavaca ni traga ni glasa. Nit pisu nit otpisuju, nit za junacko zdravlje pitaju. Sve pohvale embasadi jedne strane sile koja se udostojila da odgovori da je primila!

Sva

 
2010-01-04 00:25:01
Ljudska prava

Ko ti je daidza?

Tibor Jóna RSS / 04.01.2010. u 01:25

Zatvor je kaznena mera. Kazne u civilizovanom drustvu izrice nezavisni sud nakon otvorenog procesa u kojem i tuzilac i tuzeni ravnopravno iznose argumente i kontraargumente na osnovu kojih sudija/porota na osnovu iskljucivo slova zakona utvrdjuje krivicu ili nevinost i odredjuje dolichnu kaznu. Od Magna Carte covecanstvo je sebi izborilo to pravo da samo kao sudski utvrdjeno krivo moze zakonski biti u bukagijama. 

Cetiri meseca koliko su crveni anahisti u Centralnom zatvoru nije kazna u smislu u kojem je poznaje civilizovano drustvo. Ona nije posledica sudjenja, nije posledica dobro

 

Kako prenosi nasa maticna B92: "Na osnovu uredbe Republičke radio-difuzne agencije zbog smrti patrijarha Pavla u danima žalosti biće trajno ili povremeno isključeni svi radio kanali i sledeći TV kanali: Zone Club, Vizant, Fox life, BBC Prime, VH 1, OBN, Melos, MTV Adria, DSF, TV E, Canale 5, RT CG, Fashion TV, RAI Uno, MTV Hits, VH1 Clasic, Enter, HRT 1 i 2", saopštio je KDS (u feud zapao Demokratskoj stranci).

Zanimljiv spisak! Smesan spisak! 

 
2011-09-16 16:51:13
Obrazovanje| Politika| Porodica

Sefe, koj ti vrag?

Tibor Jóna RSS / 16.09.2011. u 17:51

Njegova ekselencija ambasador Konuzin izvoleo je u dve recenice sumirati ne samo trenutni odnos Rusije prema Srbiji, nego vrlo verovatno odnos ove supersile prema Srbiji od XIX veka, na ovamo. A i nekih drugih. Velike Britanije najverovatnije. 

Sta je rekla Njegova ekselencija nimalo ekselentnim tonom ?

"Does Serbia have any interest in global security or not? Its just a minor country with no global interest! Do you pretend to be a subject of international relations or only an object?"

 

 

 

Kada sam 2008. godine glasao za Cedomira Jovanovica nisam mogao ni da zamislim da ce on u 4 sledece godine uspeti da sa svojom strankom toliko postane deo sistema protiv kojeg je bio da ce ga biti nemoguce razlikovati. Osim estetski. 

Ja, naime, nisam nagovarao Lidera da podrzi medijski zakon. Nisam ja zagovarao kod Lidera da se podrzi malovickina i homenova reforma sudstva. Nisam ja Lideru sugerisao da cutke prelazi preko skandala tipa  Miladin Kovacevic. Nisam ja Lideru govorio da je pametno i dalje dizati poslanicke rukice za sistem u kojem se oslobadjaju fasisti, a olos drzavno stipendira.

 
2008-08-14 14:21:43

M.V.P - Mnogo vredna palacinka!

Tibor Jóna RSS / 14.08.2008. u 15:21

Ne volim kratke forme pa to ti je. A taman krene nesto stvarno zanimljivo, a oni ga prekinu zbog ogranicenja od pola shlajfne.

Tako "Vecernje novosti", na primer, donose na strani 47, broja od srede, 13. avgusta, par pasusa intervjua sa izvesnim Miroslavom Raduljicom, igracem KK FMP i centrom srbijanske mlade kosarkaske repke. Tekst je opremljen slikom, nadam se Raduljicinom, na kojoj mlada nada srpske kosarke pokazuje citaocima najtiraznijeg lista u Republici, a sta bi do - tri prsta, zlatnu medalju i svoju (privremenu?) tetovazu na naddlanici - krst sa cetiri ocila.

Osim

 
2011-03-31 12:49:29
Društvo| Nauka

Krivi sindikat iz PISA-e

Tibor Jóna RSS / 31.03.2011. u 13:49

Kako bi bilo lepo zabraniti sindikalno organizovanje u prosveti (zdravstvu?!) i linkovati, pa mnoziti idealnu platu prosvetnih radnika sa skalom od 0 do 1 gde je 0 najgora zemlja na PISA testu, a 1 najbolja.

Pa kad deca postignu 0,4 na PISA-i nas prosvetni radnik dobije 40% od idealne plate - koja se btw odmah postavi na prosek najbolje evropske zemlje na PISA testu (trenutno Finska - cca 2000 evra) - Pa kad se poprave deca, popravi se i prosvetna plata. I svi zadovoljni.

Jednostavno, ko hoce vecu platu morao bi da za uzvrat ponudi i bolje rezultate. Ovako, prosvetni radnici

 
2011-01-30 13:06:13
In memoriam

Da nisu Maje bile u pravu?

Tibor Jóna RSS / 30.01.2011. u 14:06

Osnovano pocinjem da sumnjam da se majansko predskazanje smaka sveta za 2012. godinu zapravo ima i obistiniti. Znakovi su, mada vrane jos uvek ne lete unazad, tu.

Najpre, sama cinjenica da je Milosavljevic, prof. dr Tomica dao ostavku na funkciju bi na skali cudesnih dogadjaja trebala da vredi makar koliko troglavo tele koje govori latinski ili celo jato vrana koje leti unazad.

Zeljka Mitrovica truju, Porodica Djokovic nije izabrana za predsednika Teniskog saveza Srbije... Hocu da kazem, kuva se, znakovi su jasni... ko ima oci da gleda, videce ... 

Medjutim, apsolutni

 
2010-04-27 09:14:47
Društvo| Moj grad

O empatiji (deo 1.)

Tibor Jóna RSS / 27.04.2010. u 10:14

Slucaj psa Mile uzbudjuje ljude sirom Srbije. Na popularnoj drustvenoj platformi za cyber dusebriznistvo, socijalne kontakte i laku teenage toillete-based pornografiju - fejsbuku - slucaj keruse Mile pokrenuo je brojne i bezbrojne grupe ciji  se clanovi zgrozotom nemogu zgroziti sta se desilo sirotoj kerusi. Da se razumemo, da je strasno - strasno je. 

 

 

Tibor Jóna

Tibor Jóna
Datum rоđenja:  01.03.1983 Pol:  Muški Član od:  19.09.2007 VIP izbora:  242 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana