12:01pm

Poslednje sto nam je Ana Ivanovic rekla juce posle njene pobede je da se ne bi usudila da vozi kola po Njujorku. Kaze da je zbog kolicine saobracaja i problema sa parkiranjem lakse da je voze Oficijalna vozila sa US Opena. Jutros su i najiskusniji vozaci Njujorka imali problema sa parkiranim vozilima. Ovaj kamion cistilica koji posle kise obicno ima bas dosta posla morao je da se provlaci sa uvucenim metalnim cetkama izmedju pogresno parkiranih automobila, ciji vlasnici su zaboravili kad je bas u ovoj ulici Brooklyna zakazano ciscenje.

9_ulica.jpg'
 

 

mesec.jpg

 

 

Mesec i Bruklinski most, dve teme koje se lako spajaju na razglednicama koje iz ovog velegrada odlaze sirom sveta. Most izmedju Bruklina i Menhetna je stari poznati simbol Njujorka, a mesec nas valjda oduvek podseca na nesto lepo i romanticno. Njujork je Djokovica odavno privoleo: prvo je publici ovde bio vrlo zabavan, pa je onda postao vrlo vrlo dobar na terenu, i na kraju postade sampion. Jednom je cak ovde u Njujorku posle meca stavio kapu sa amblemom lokalnih vatrogasaca, to

 

1.noge.jpg

Zelena i plava boja teniskog terena, i crvena boja Djokovicevih patika dala je pun vizuelni spektrum ovoj servi. Bele sare po terenu i senka Noletovog tela u punoj brzini dosledno su prikazale energiju koju tenis zahteva.

 

1pripreme.gif

Posto Dalas nema veliki otvoreni prostor gde bi moglo da stane predvidjenih 250,000 navijaca, odlucili su da naprave paradu koja bi prosla kroz nekoliko vecih ulica i dosla do Mavericks dvorane. Parada je pocela u 10am a igrace su vec u 9am poceli po dvojicu ili trojicu da smestaju na otvorena Ford vozila ili na prikolice iza istih. 

 

2izlazak.gif 

Stojakovic je bio

 

Vozovi. Bajaga svoju pesmu pocinje sa samo jednim vozom, ovde ih ocigledno ima mnogo vise, i ljudi ima vise nego juce, danas se slavi praznik rada te niko ne radi, osim naravno tenisera ovde na US Openu. U pozadini ove fotografije vidite njihovo radno mesto, veceras ce na glavnom stadionu u sredini igrati nasa Aleksandra Krunic protiv Viktorie Azarenke, a sa leve strane se vidi Armstrong stadion na kom ce oko 1pm igrati Novak Djokovic protiv Phillipa Kohlschreibera.

voz_stadion.jpg

 

Na slici se vide

 

hrabar.jpg 

Novak Djokovic imao je svoju veliku premijeru pred Njujorskom publikom 2007. godine, i slicno mnogim dobrim predstavama na Broadway aveniji, Noletov šou je posle cetri godine i dalje vrlo popularan. Te 2007. godine je nasem teniseru bilo prvo Grand Slam finale, i kako to vec biva, imalo je dva cina. Prvi cin je bila drama, Nole je na pozornici Arthur Ashe stadiona dao sve od sebe protiv tadasnjeg prvog reketa sveta Roze Federera, koji ga je te veceri u tenisu nadmasio. Drugi cin, posle uobicajenog intermeca od 20 minuta, bila je komedija i odigrala se pred novinarima na konferenciji za stampu.

 

zvezde.jpg
(Djokovica su veceras pratile razne zvezde: Heineken, Dusan Vemic, i muzicar P. Diddy)

 "Da pricamo malo o basketu, a?"

 Novak Djokovic je razgovor sa novinarima i veceras zapoceo na temu kosarke. Posle pet uzbudljivih i napetih setova, bilo je lako razumeti ga da mu se nije puno pricalo o tenisu. Bilo mu je medjutim svakako lakse nego Federeru, sedeo je na istoj stolici sa koje je Svajcarac do pre 15 minuta mukotrpno odgovarao na novinarska pitanja sa nekarakteristicno tihim glasom i bez direktnog pogleda u oci. Novaku je jedino bilo krivo da nece sutra stici da gleda okrsaj nasih i turskih kosarkasa u Litvaniji, ali osim toga bio je odlicnog raspolozenja.

 
finale_jutro.jpg
 
 
Iz hotela u centru Njujorku u kojem odseda vecina US Opena aktera, jutros igraci i igracice izlaze sa svom svojom opremom, liftovi su puni kofera ali i ogromnih teniskih torbi. Jasno se vidi ko su roditelji i treneri, a ko igraci. Igraci na ledjima nose svoje rekete kao sto su ih nosili tokom ovog turnira, mada ima puno radnika i pomagaca i u hotelu i na US Openu izgleda da rekete nikad ne daju drugima u ruke. Ispred
 

 

stolice.jpg

 

 

Sva mesta su zauzeta, nema vise puno praznih tribina na ovom turniru. Sto smo blize kraju US Opena, sve biva jasnije, malo je tenisera ostalo, zrebovi su na pocetku imali po 128 imena sa muske i zenske strane, sad je malo ostalo. Zenska polufinala su iza nas, Wozniacki i Serena su dogurale do poslednje crte zenskog zreba, ostalo je jos na cetri muskarca -- Djokovicu, Nisikori, Cilic i Federer -- da se za istu liniju izbore. Jedine prazne stolice na glavnom stadionu su

 

nole_cetvrt.jpg


Prve reci koje je Novak Djokovic izgovorio u tunelu ispod Arthur Ashe stadiona posle pobede nad Jankom Tipsarevicem bile su upravo o njegovom vecerasnjem protivniku i bliskom prijatelju. Smatra da je Janko mogao lako da dobije prva dva seta i da je mec lako mogao da ode drugim tokom. Njihove konferencije za stampu su se malo poklopile, pa smo morali brzim koracima da predjemo iz sobe broj #2 u sobu #1 da popricamo sa Noletom. Nole je vec na engleskom odgovorio na pitanja o Janku, ali je tema krenula tim pravcem i sa domacim novinarima.

 

Nikola Olić

Nikola Olić
Datum rоđenja:  - Pol:  Muški Član od:  07.09.2010 VIP izbora:  8 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana