2014-07-10 16:04:01
Putovanja| Život

Gost se prima u srce

sluhzaduh RSS / 10.07.2014. u 17:04

Rođen sam i živim u unutrašnjosti - u Čačku. Iako nekoliko puta manji, Čačak ima jedan problem identičan Beogradu. Ustvari, kako se uzme - za mene to nije problem, ali ako je rešeno da se ta stvar promeni, verovatno da ne valja. Ako ne valja, onda je problem. I Beograd i Čačak imaju u planu izmeštanje autobuske stanice.


Sadašnji vlasnik “Autoprevoza” iz Čačka je, ako me sećanje dobro služi, obećao izmeštanje čačanske autobuske stanice van grada. Ne grešim li, eto povoda interesovanju jednog provincijalca za izmeštanje

 
2013-05-21 22:14:03
Budućnost| Obrazovanje

Učite dok je besplatno

sluhzaduh RSS / 21.05.2013. u 23:14

Neki će ovih dana birati srednju školu ili fakultet koji će upisati. Ja sam to uradio pre nego što su ti koji danas biraju bili i rođeni.

Jednu od najbitnijih rečenica koju sam čuo a vezana je za posao, rekla je moja stara i iskusna koleginica, žena pred penzijom. „Čovek pola života provede na poslu ako ne računamo vreme koje spava. NIje svejedno kako će mu to vreme proći.“ Da sam ovu rečenicu čuo na vreme, možda bih preciznije ciljao na izbor budućeg zanimanja.

Davno je bilo kad sam završio školu. Višu elektrotehničku.

 
2012-12-03 21:21:15
Ekonomija| Politika

Novi kurs?

sluhzaduh RSS / 03.12.2012. u 22:21

Izraz transparentno je ismejan i pre nego što mu je data prilika da samog sebe objasni (ili ismeje). Ja ga neću objašnjavati, pojašnjavati (niti ismevati). Em je kasno, em je nepotrebno. Ko ga (je) ismeva(o), činiće to i dalje ako želi.

A ja bih želeo o jednoj oblasti koju je preuzela postpetooktobarska, ili nova demokratska vlast, a koja nije nikada karakterisana pridevom transparentnost, iako je to bila (koliko se moglo, ili kudikamo više nego drugi). Radi se o monetarnoj politici, ili preciznije aktivnostima Narodne banke Srbije na kreiranje dnevnog kursa evra (odnosno nemačke marke).

 
2012-07-05 09:51:38
Društvo| Mediji| Politika| Putovanja

"Pobeći negde..."

sluhzaduh RSS / 05.07.2012. u 10:51

Počeo sam da sumnjam da će pregovori o Vladi da probiju termin, pa sam hteo da pišem ovaj tekst. No, Vidovdan je načinio prvi korak - videsmo novog mandatara za sastav Vlade. Uskoro ćemo i Vladu, nadam se. Ovaj tekst je zbog toga naizgled ostao uskraćen za povod, ali u Srbiji makar kad se o izborju i postizborju radi, nema tako lošeg scenarija koji ne može da se obistini,. A zbog toga uvek ima razloga za beg bilo koje vrste. Pa zato:

Od svih poslastica, najviše volim beg. Bilo je dovoljno samo jednom da ga iskusim, i da mi se zauvek dopadne (mislim - još uvek).

 
2012-05-27 10:50:07
Društvo| Literatura| Mediji| Politika

Nušić na izborima

sluhzaduh RSS / 27.05.2012. u 11:50

Prekratko traju ovde vesti, ali ne traju obrasci. Baš zbog tih obrazaca imam potrebu da ovo napišem.

Boris Tadić je izgubio. Zašto i kako - svako ima svoju priču. I svako svog krivca. Mene zanima onaj koga bismo mogli da povežemo sa “zaverom i unapred određenim ishodom izbora”.

Nije to šala. Nije mala stvar. Da krugovi koje uzimamo kao krugove savremenih, trezvenih, ka budućnosti orijentisanih ljudi racionalnih shvatanja, zastupaju tezu da je rezultat predsedničkih izbora dogovoren još pre njihovog održavanja (“krunski” argument - ona čestitka dok su još trajali izbori) . Njih smo valjda onomad simpatisali zbog toga što su bili protiv-teža, alternativa teoriji o “udruženoj zaveri svetskih moćnika da pokore ponositi narod Srbije”. I njihovog (tj našeg) predsedničkog kandidata danas, je li, strane sile ne žele na mestu prvog čoveka Republike Srbije. Kakvo razočaranje!

 
2010-11-02 19:59:42
Porodica| Život

Čuvajte nam đake

sluhzaduh RSS / 02.11.2010. u 20:59

Iako je škola počela odavno, za ovu temu nikad nije pogrešno vreme. Baviću se mojom ulicom samo kao primer.

Pre dva dana, želeći da „građu" za ovaj tekst upotpunim, konačno sam saznao zašto su mene i brata, pored tri škole koje su u mom komšiluku, roditelji upisali baš u onu koju sam završio. Ona je, kažu moji roditelji, preuzela nastavnički kadar čačanskoj gimnaziji, sa kojom je do godinu dana pre nego što sam ja krenuo u prvi razred, delila i prostorije. NIje mi ona bila najbliža, ali u Čačku je pojam daleko veoma relativan. I tako, eto, mali grad, pa

 

(Preneto sa mog bloga "Sluh Za Duh" )

Ovaj tekst je podstaknut od strane Prespavane koja je na svom blogu napisala „Prednost trudnicama: da ili ne!"

Prednost trudnicama - da! Valjda bi trebalo da kažem i zašto, mada je to besmisleno kao kada bi me neko pitao zašto voliš svoju porodicu. Umesto da nabrajam razloge zašto mislim da trudnicama

 
2010-05-01 21:20:45
Društvo| Ekonomija| Hronika| Politika

Šta je to "pravi Prvi maj"?

sluhzaduh RSS / 01.05.2010. u 22:20

„Stidi se! I stid je revolucija“

Pristajem da je ovo možda subjektivna interpretacija onoga što je student Cile, rekao Perici u filmu „Varljivo leto '68-me“. Nešto u stilu onoga kada smo slušajući stare radio prijemnike, sa poznavanjem engelskog toliko da smo se pitali šta li znači ono the (verovao sam kao mali da ću „ceo engleski“ da naučim kad budem znao šta znači the) natucali reči pesama, pa se hvallili kako smo čuli fenomenalnu stvar od grupe „Police“ - „Mesečina, bato“.

Dakle,

 
2010-04-25 11:03:55
Društvo| Život

Mega loš pristup

sluhzaduh RSS / 25.04.2010. u 12:03

Moj grad je pun mega marketa; Praktično, koji god vam padne na pamet, možete ga naći u Čačku. Imamo pride i jedan lokalni, inače jako voljen, jer nosi ime jedne stare, isto tako jako voljene prodavnice, koja više ne postoji. Ne može se reći da ovo nije otvoren grad, ali to nije ono o čemu bih želeo da pišem.

Kada je prvi među njima došao, bilo je stvarno zadivljujuće: veliki prostor, puni rafovi, puno svetla... znam i decu i njihove roditelje koji su ga posećivali samo da bi, eto, izašli iz kuće. Rekao bih da je zadao domaći zadatak potonjima koji su nameravali „u

 
2009-12-03 11:17:37
Zdravlje| Život

O gripu "u poluvremenu"

sluhzaduh RSS / 03.12.2009. u 12:17

Nije mi cilj da promovišem niti jedan medij. Moji sugrađani će, međutim, znati na koju televiziju mislim (a i vi koji pročitate a niste Čačani), koju emisiju, a pedantniji možda mogu reći i kada je emitovana. Više bih hteo da dam svoje mišljenje o pomalo neodgovornom govorenju na temu epidemije gripa virusa AH1N1 i manipulacijama oko vakcina. Sve inspirisan viđenim - da može i drugačije da se izveštava.

 

Dakle, prema nekim izvorima, prvi talas epidemije virusa AH1N1 je prošao. Ne vidim među ljudima baš toliku histeriju koliku su mediji podigli

 

sluhzaduh

sluhzaduh
Datum rоđenja:  27.01.1974 Pol:  Muški Član od:  10.07.2008 VIP izbora:  6 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana