2009-01-12 15:19:10
Zabava| Život

šesti krug pakla!

njanja_de.manccini RSS / 12.01.2009. u 16:19

 

300px-Michelino_DanteAndHisPoem.jpg

 

Dante Inferno Hell test je baziran na Dante-ovu "Divine Comedy" napisanu ranih 1300. Tako da opustite se sve je ovo samo komedija.
Pitanja su odabrana nakon pažljivog studiranja Dante-ovog Infern-a. Najmanje 16 promenljivih koji su prilagodjeni vašim odgovorima se koriste u proračunu vašeg rezultata. Odgovorite najiskrenije što možete. Na osnovu vaših odgovora

 

 

Ja sam naucila da kuvam u svojoj tridesetoj godini. Sramota jel? Sta da radim tako mi se zalomilo. Sto je najbolje ja jos uvek ucim taj zanat. Tako nespremna ja sam se udala i tri nedelje nakon vencanja dosla zajedno sa Marcom preko bare u New York drzavi, ja po prvi put a Marco već po ne znam koji. Tata je bio siguran da ce Marco da me posalje natrag istog momenta kad ukapira da ne znam da kuvam a Boga mi i peglam.

Sreća nasa je bila sto je Marco znao da kuva neka egzoticna jela jer je imao cimere iz Spanije i Thailand-a tako da je na pocetku on spremao dosta cesto (kad

 
2012-01-23 19:22:12
Društvo| Ljudska prava

Slučaj Sreten Ugričić

njanja_de.manccini RSS / 23.01.2012. u 20:22

Dragi blogeri, dobila sam pismo, t.j. ne samo ja nego i svi Slavic bibliotekari u kome nas obaveštavaju o slučaju Sretena Ugričića i njegove smene kao Direktora (Upravnika) Narodne Biblioteke. Uz dozvolu  Heinrich Boell Foundation da ovo objavim na sajtu b92 sledi tekst protestnog pisma koje će biti upućeno Borisu Tadiću, Ivici Dačiću i Predragu Markoviću.

 

dakle...

 

Note of Protest

to:

President
of the Republic of Serbia
Mr Boris Tadić

Minister of Culture
of the Republic of Serbia
Mr.

 
2009-01-07 16:07:39
Zabava| Život

Mačke

njanja_de.manccini RSS / 07.01.2009. u 17:07

Ljudi ovako da vam kazhem: vec nekoliko dana se smejem na ovo shto cu sad da postavim pa poshto nisam uspela da skupim snage da trolujem nechije tudje blogove evo ga ovde kod mene. Ovo mi je poslao kolega u e-mail-u i ja sam ga prevela na kakav takav srBski. 

 

da-bird-with-cat.jpg 

Kako mački dati pilulu:

1. Podigni mačku i drži je u levoj ruci kao shto se beba drži. Sa pokazalcem i palcem leve ruke drži usta mačke otvorene sa obe strane

 


Svako ko živi u SAD može primetiti da postoji veliki izbor mleka u bolje snabdevenim supermarketima, a i da postoji veliki broj proizvodjača. Pada još u oči i činjenica da postoje dve veoma različite vrste mleka. Jedna grupa poroizvodjača drži cenu koja je dosta prihvatljiva dok druga grupa proizvodjaca drži cenu koja je ponekad i više od dvostruko veća od cene mleka iz prve grupe. Postoje potrošači koji nemaju pojma zašto je to tako, niti se interesuju, i bez ikakve dileme kupuju ono jeftinije mleko. Deo potrošača ne zna da mleko iz prve grupe dolazi iz dela mlekarske

 
2010-11-24 20:45:49
Na današnji dan| Život

Montenegrin Language

njanja_de.manccini RSS / 24.11.2010. u 21:45

worldhands.gif 

 

Danas je Internacionalna organizacija za standardizaciju ISO - radna grupa ISO 639, glasala protiv ubacivanja crnogorskog jezika u svoju listu jezičnih kodova. Library of Congress će poštovati ovu odluku, što znači da će se i dalje koristiti kod srp za srpski jezik kao jezični kod za knjige i časopise koji izlaze na crnogorskom jeziku. Nakon nekoliko meseci diskusije ova radna grupa je došla do zaključka da nema potrebe od ubacivanja ovog jezika u listu zvaničnih jezičnih kodova. Na ovom linku možete videti listu svih kodova sa ISO 639 u tri različite tabele: deo 1, 2 i 3.

Evo sta kaže ISO 639 sta je individualni lezik:

 
2008-12-02 17:30:29
Društvo| Nauka| Zdravlje| Život

Test za Sportske Gene???

njanja_de.manccini RSS / 02.12.2008. u 18:30

U New York Times-u je pre neki dan Juliet Macur pisala o genetskom testu koji je dostupan od 1-og decembra ovde u USA. Kompanija Genetic Technologies iz Australije nudi ACTN3 test za utvrdjivanje sportskih gena kod male dece. Test je $149 i u Americi se nudi preko privatne kompanije Atlas, koja je u vlasnishtvu bivsheg kondicionog trenera sa Universiteta u Nebrasci (Lincoln). Test je veoma jednostavan jer zahteva samo uzimanje primeraka pljuvachke iz usta pomocu shtapica slichnom onome za chishcenje ushiju. Resultati se dobijaju u roku od 3 nedelja. Reslutati testa stizhu kao neka vrsta sertifikata

 
2012-11-07 05:10:08
Politika

4 more for 44

njanja_de.manccini RSS / 07.11.2012. u 06:10

Gotovo je, Obama je opet The President!

Sto je najvaznije, Obamino zdravstveno osiguranje ostaje, pravo zena da donose odluke koje se ticu njihovih tela, odnosno reprodukcije, ostaje, kao i prava manjina svih vrsta. 

Koliko mi je drago sto je on pobedio, jos draze mi je da je profesorka sa Harvarda pobedila i dobila senatorsko mesto za Massachusetts - Elizabeth Warren - zena sa kojom su se sprdali Tea Party kreteni, kao kad se mangupi sprdaju sa pametnom decom koja vredno rade.

 

Bas smo pre neki dan zavrsili sa gledanjem serije vratice se rode. Meni
se svidela dok je Marco imao primedbi na sve osim na kameru
(fotografiju) i na glumu Mirjane Jokovic. Gledacu je opet. Nego ja bih
sad o jednoj rodi koja je otisla. O Marcu...

Danas mu je ugasen nalog. Dobio je izbor da ili dozvoli adminu da postavi
nazad sve tekstove (da ne bude zabune, Marco je sam obrisao svoje
blogove, nije brisan) ili ce mu ugasiti nalog. On je rekao radite kako
mislite da je najbolje, posle cega mu je nalog ugasen. Marco je udaljen
sa bloga zbog nepisanog

 
2012-11-26 16:38:25
Život

Kiss my ass

njanja_de.manccini RSS / 26.11.2012. u 17:38

15-og septembra 1963 godine ekplodirala je bomba u Baptistickoj Crkvi na 16-toj ulici u Birmingamu, drzava Alabama. Poginule su 4 devojcice i niko nije odgovarao za to. Ovaj dogadjaj je oznacio preokret u Pokretu za gradjanska prava 60-tih i pomogao da se donese Civil Rights Act 1964 godine.

1970 godine mladi Bill Baxley je postao Drzavni Tuzilac u Alabami i odmah je otvorio taj slucaj iz 1963 godine. Naravno da su pripadnici Ku Klux Klana protestvovali pa cak i pretili novom Drzavnom Tuziocu.

 

njanja_de.manccini

njanja_de.manccini
Datum rоđenja:  - Pol:  Ženski Član od:  06.10.2008 VIP izbora:  97 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana