Ponekad sam srećna što Aleksa neke stvari ne razume.
  Sigurna sam da bi on bio nesrećan kad bi shvatio da ga neko vidi kao uveo, siv, iz  zemlje iščupan cvet, a drugu decu kao nasmejano cveće raznih boja.

 

 

images?q=tbn:ANd9GcT9pJXkYox6NQX2fljC8rDObKrLm11GQYeBIJjDKfY6l9jdN_Qp


 

 


P.S. Ovo je plakat Dečije nedelje koja je ove godine posvećena inkluziji i pravima

 
2016-08-12 00:32:22
Društvo| Ljudska prava| Moj grad| Reč i slika

Jebo ti nas u 3 slike

natasavb RSS / 12.08.2016. u 01:32

Pisanije moje, naslov jednog baksuza,
umesto obećanog nekrologa.
 
 

Kakav dan!

 

      Dobih poziv da odem na pres konferenciju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije pod nazivom "Inkluzija - eksperiment ili strategija ".Kad krenuše, na početku, sa pričom o mokrim čvorovima i fiskulturnim salama (priča koju valjda i vrapci znaju), pokajah se, ali kad dođe red na gospođu defektološkinju, shvatih da je ipak vredelo. Svašta nešto saznah od nje, a kad još pročitah pres materijal koji smo dobili, oči mi se otvoriše. Čuh konačno i ko je taj krivac što se uvodi tamo neka konkluzija*, pardon inkluzija ( *reče čovek koji radi u prosveti). Nećete verovati, ali evo  šta reče juče defektološkinja i ne trepnu. Za sve je ustvari kriv "tamo neki štreber koji je imao prosek deset nula nula, pa nije mogao da uđe u nastavu jer ne može to da radi. Ostaće on na fakultetu, pa će da smisli neki projekat koji će da donese pare". Nisam vernik, ali umalo ne počeh da se krstim i levom i desnom.

 
2009-06-05 00:23:01

Inkluzija - moje iskustvo

natasavb RSS / 05.06.2009. u 01:23

Odavno želim da pišem o jednoj za mene jako važnoj temi, a to je inkluzija. Htela sam da pišem o tome kako to izgleda kod nas, a kako u nekim evropskim zemljama i u SAD, kao i koje su prednosti, a i na koje teskoće se može sve naići. Međutim, dve stvari su me navele na to da pišem o drugim stvarima vezanim za inkluziju.

Prva je proleće, koje i ako volim, budi u  meni sećanja na neke teške stvari, a koje su se nekako uvek dešavale u ovo doba godine.

U proleće smo krenuli kod psihologa i logopeda

 
2009-06-28 23:41:53

Šta nije u redu sa mojim detetom? (Rani znaci autizma)

natasavb RSS / 29.06.2009. u 00:41

Šta nije uredu sa mojim detetom?

Počela sam da se pitam negde oko njegovog drugog rođendana.Ne znam kada se to tačno desilo i jedno vreme sam stalno razmišljala (i to sa osećajem krivice), da li sam mogla da primetim ranije.

 
2010-04-01 22:17:58
Društvo| Ljubav| Ljudska prava| Roditeljstvo| Život

AUTIZAM JE

natasavb RSS / 01.04.2010. u 23:17

... Aleksandra, Jovana, Igor, Nikola, Ognjen, Ognjen,Đorđe, Nemanja, Lazar, Danilo, Aleksa, Tahir, Nikola, Stefan, Marko, Aleksa...

Danas na Svetski dan osoba sa autizmom će ih se svi setititi i biće pune novine i tv emisije priča o njima.Oni sa autizmom žive i ostala 364 dana.

 

prvop.jpg

 

 

 

Pretpostavljam, ma ne, sigurna sam, da većina roditelja misli da je najlepša stvar koja im se desila u životu, roditeljstvo.
Kada dobiješ dete misliš da ga voliš toliko mnogo da ne može više od toga. Onda, kako dete raste, kako se upoznajte, otkrivate neki novi svet zajedno, shvataš da je ta ljubav svakim danom sve veća. Kako raste ljubav, tako sa njom ide i nešto što nije baš lepo, ali je neizbežno, a to su brige.

 

 5 minuta vremena i odgovor na jedno pitanje.

 

Da, moja najveća želja u životu jeste da pronađu lek za autizam. Autizam je stanje, a ne bolest, ali se ja ipak nadam da će jednog dana pronaći lek koji će ljudima koji žive sa autizmom da olakša to stanje. Sigurna sam da bi mnogi od njih, kada bi mogli, rekli da žele isto.

Zašto o ovom pišem? Pa, pre neki dan sam na FB okačila vest o tome kako je možda pronađen lek za autizam Jedna prijateljica, čiji sin takođe ima autizam, na to je rekla da joj je dosta eksperimenata sa našom decom I da misli da je sasvim u redu što su oni takvi kakvi jesu – posebni.

 
2012-05-16 07:03:04
Literatura| Život

Hoćemo li sad nešto veselo?

natasavb RSS / 16.05.2012. u 08:03

- A sjećaš se ti Olega?

- Olega? Ne. Ko to beše?

- Ma znala si ga sigurno. Visok, crn, onako baš zgodan. Bio jedan od najboljih studenata na mašincu. Trenirao tenis, osvajao i neke medalje u skijanju. Pola djevojaka sa mašinca se ložilo na njega.

- Znači, čak njih dvadeset? - začikavala ga je, misleći da sledi još jedna priča o nekom od njegovih giga mega uspešnih drugara, koji su uspeli da iz balkanskog pakla pobegnu u raj zvani Amerika.

- Samo ti zezaj, a znaš i sama da bi ti bilo bolje da si upisala mašinac nego što si se zamajavala

 

natasavb

natasavb
Datum rоđenja:  06.07.1972 Pol:  Ženski Član od:  08.10.2008 VIP izbora:  111 RSS RSS Feed Saznajte više o autoru

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana