Život

Kumovski klan

miloradkakmar RSS / 30.05.2009. u 23:30


 

  “ Kume, vidi koje smo mi sranje napravili “  rekao je, pokazujući mi fotografiju, polusetnim ponosom  punim dragosti moj kum Fos  pre pet godina na svadbi kumice, starije ćerke  našeg trećeg kuma Laze. To “ sranje “, nije mogao da nađe lepši izraz, odnosilo se na  četrnaestoro odraslih ljudi, uračunali smo i zeta-kuma, a za polovinu smo bili direktni krivci oženivši njihove mame pre 3o  godina. Nije kum Fos mogao da se  nadivi našem uslikanom  umetničkom delu pokušavajući da odgonetne kako smo uspeli svi da stanemo u objektiv fotoaparata. Suze krenuše, sećanja  naviru. 

   Sredinom, daleke 1979. godine, po običaju  sedeli smo u kafani  “Kod Mace “, pili pivo, razglabali o životu, knjigama, seoskim prilikama i dikama, filozofirali... o devojkama. Tu smo već bili nešto glasniji,  sa malo više  B- vitamina, a imali smo i oho-hooo   godina iznad dvadeset. Da nas Maca ne izbaca, mogao je da naiđe neki od očeva, izađosmo napolje i nastavismo razgovor o započetoj temi. Ne sećam se baš, tačno toka, ali dobro znam da smo  Lazo i ja  začikivali Fosa  kako ne sme da se oženi  sa Ž. i on je u jednom trenutku đipio  otrčavši svojoj dargoj.  Uvek je bio nepredividiv, pun iznenađenja i nismo to razumeli  -  “sad ću da vam pokažem “. Uverili smo se ujutro  kada se selom proneo glas -  znalo se u detalje  kako je ušao  kroz prozor, istim putem i izašao, ali sa  našom kumom; stara kuma je ispred sobe ugledala  nepoznate papuče, u krevetu   sinove sobe  dve noge  više...komšije  su dolazile na čast, što je bila sigurna potvrda o njegovom istorijskom delu. Venčanje je zakazno za prvu polovinu avgusta.Tada se dogovorismo da kumujemo jedan drugome. Lazo će biti kum na venčanju  Fosu, Fos meni, a ja Lazi.  Mnogo nemira u seosku uspavanost unela je kuma,  Fosove žene.  Seoski đilkoši ustremili se na crno, mlado i jedro žensko čeljade B. u čiju odbrano  stadoh sve do same svadbe i venčanja  kada popusti  moja pseća vernost i ljudska principjelnost. Znao sam je od pre godinu dana, sa Fosom i Ž.  došla je  kod mene na faks da joj pronađem  mladića N, jer joj se jako dopadao. Iako, sam ga svojski tražio po faksu, obližnjim kafanama i bircuzima, nisam ga pronašao, a ona je, kasnije saznajem, molila Boga da ga ne nađem. Uglavnom odbili smo sve napade na kumu  do svadbe . Ophrvan  mastikom  prelazim u izdajnički, podmukli kontranapad na kumu, što je i očekivala, priznaje docnije.  Ubedim je da prošetamo, malo poezije, priče i zbarim je na obližnjoj stočnoj vagi. / deca nam ni danas ne veruju/

  Zabavljali smo se 76 dana. Krajem oktobra  nas dvoje kumovali smo Lazi i M. I Fosova i Lazina svadba bila je pod šatorima, a gde bi !? Kum i kuma u centru pažnje, nisu baš marili za okolinu, što nam je često spočitavano...  Daaa, kada smo išli po M. nama trojici pridružili  se ostali nevaljalci onog sveta i  onako pjani, u sred  moje sadašnje varošice, dozivali M. / pošto je stanovala na četvrtom spratu /, da siđe jer mi ne možemo da se popnemo. / sramota, i jeste, ali bili smo mladi /. Posle neuspešnog  zvanja, moljakanja ... ipak smo morali da se uspnemo uz vrele stepenice. U selo kod matičara došli smo skoro na vreme , Lazi ispada burma  svi je bauljanjem tražimo,  pri potpisivanju, piše levom, izgleda nije bilo dovoljno mastila, pa smo morali za tri dana ponovo da idemo na potpis. Kada smo se napili, najeli, napevali, naveselili, sa B. i društvom iz velikog grada  krenuh kući na spavanje, valjalo se sutra nastaviti. Moj matori, u razgovoru gde će ko i sa kim spavati,  odsečno reče: ako B. spava u njegovoj kući onda će to biti sa mnom u mojoj sobi i da ostaje, a on će za ostale naći mesto. Znam da sam se u jednom trenutku pobunio zato što se ništa ne pitam, ali svi su to shavatli kao odobravanje. Ujutro  ustajem i ja oženjen, nezvanično, ali  oženjen !

  Zvanično je  bilo 22. decembra pod šatorom, košava je duvala, moji iz rodnog karaja doneli vina, pa se nije ni osećala. Ušuškali šator kukuruzovinom, zemlju posuli piljevinom i unutar šatora duvao je veliki kalorifer za radionice. Kumovali su nam  Fos i M. , jer je Ž. bila u porodilištu i tog dana je rodila prvog sina / kasnije još dva /. Dvostruko veselje ! U našoj svadbi muzika je svirala  bez ozvučenja, na uvce...a košava je duvala.

  Sve ovo  što sam do sada ispričao bio je uvod u  narednih par ključnih rečenica!?  Najstarija  ćerka kuma Laze i kume M. započela je uvećavanje Kumovskog klana, prvo udadbom, rođenjem sina - pre tri godine i tri meseca - i sada krajem maja kćerke. Za bogatiji klan  pobrinuo se i najstariji sin  kuma Fosa i  kume Ž. -  zajedno sa kumom- snajkom  ima četvoromesečnu kćerku. Ne bi to bio klan da se za njegov opstanak nije pobrinula i moja kćerka rodivši  meni i B. unuku Anju.  / ona je već poznat lik na blogu /. Za koju godinu  očekuju se, u tom smislu, konkretni rezultati od Fosova dva i mog jednog sina i Lazine mlađe ćerke.

  Kum Fos sada traži pogodniji izraz od onoga sa početka priče jer je klan uvećan za  šestoro i sada broji 2o članova, a i unučad će nam biti na slikama. Sigurno će ga pronaći do grandiozne, centralne proslave naših tridesetogodišnjica braka.

 Organizaciju su preuzele kume. Kumovi su zakazali za 25.-u !!!



Komentari (49)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

scabies scabies 00:53 31.05.2009

preporuka

miloradkakmar miloradkakmar 00:58 31.05.2009

Re: preporuka

scabies

Hvala !
jednatanja jednatanja 20:57 01.06.2009

Re: preporuka

preporuka


Priključujem se, pišite pa da sačuvate za unuku ova lepa sećanja!!
mirelarado mirelarado 01:11 31.05.2009

Кум није дугме

Лепа је и весела ова твоја кумовска заврзлама, Милораде. И да успешно прославите тридесетогодишњицу и да вам се клан и даље увећава.

miloradkakmar miloradkakmar 01:38 31.05.2009

Re: Кум није дугме

mirelarado
Лепа је и весела ова твоја кумовска заврзлама, Милораде. И да успешно прославите тридесетогодишњицу и да вам се клан и даље увећава.


Mi smo napravili što je bilo do nas. Na decu smo preneli, našim odnosima , osećaj i značaj " kumstva ". Ona se druže, posećuju, oslovljavaju sa " kume/o/"... Nas trojica cvetamo i kume , naravno.

Hvala na lepim željama.
Blade Runner Blade Runner 01:24 31.05.2009

"Zabavljali smo se 76 dana."

Eeeee... a ja sam se s mojom zenom zabavljao 7 godina. Mislim, bas smo se zabavljali.
Nas 4 drugara smo uradili slicnu stvar i sad samo treba da sacekamo da deca porastu i pozene/poudaju se pa da napravimo grupnu fotografiju
miloradkakmar miloradkakmar 01:47 31.05.2009

Re: "Zabavljali smo se 76 dana."

Blade Runner
Eeeee... a ja sam se s mojom zenom zabavljao 7 godina. Mislim, bas smo se zabavljali.
Nas 4 drugara smo uradili slicnu stvar i sad samo treba da sacekamo da deca porastu i pozene/poudaju se pa da napravimo grupnu fotografiju

Pa, to je nekih 2.6oo dana. Vama nije bilo teško da uplovite u bračne vode, nije moglo da bude iznenađenja, kao kod mene da ustanem ujutro kao oženjen čovek.
Deca brzo rastu, mnogo ranije postaju zrele ličnosti , nego što to mi mislimo. Vaš će klan biti veći !?!. Malkice vam zavidim.Ipak
j.bre j.bre 04:48 31.05.2009

Dobro Milorade,

Jel ja svaki put treba da ronzam kad dodjem kod tebe?? :)

Kakva lepa prica. Posebno pocetak, nadasve sredina, a narocito kraj
Nek ste svi zivi, zdravi i veseli i da klan nastavi da vam se uvecava! Pozdrav za kumove i kume i iskreno divljenje za prijateljstvo i kumstvo koje odoleva, traje i jaca i posle toliko godina.

... i de je bre taj Kleenex?! :)
miloradkakmar miloradkakmar 09:12 31.05.2009

Re: Dobro Milorade,

Jel ja svaki put treba da ronzam kad dodjem kod tebe?? :)

Izvinjavam se u ime sve trojice i zahvaljujem u ime klana na toplim rečima. A, evo :

... nisi valjda od prošli put sve potrošila ?!
j.bre j.bre 11:07 31.05.2009

Re: Dobro Milorade,

miloradkakmar
... nisi valjda od prošli put sve potrošila ?!

Naravno da sam potrosila, kada si mi dao jedan paketic, a sebi zgrabio triple pack!

A ova kutija mi se mnogo svidja, prosto mi zao da se rasplacem

Verovatno ne znas... heh, naravno da ne znas jer to nisam nikad rekla, al ja tako kada mi se dopadne ambalaza, nakon sto potrosim artikl, lepo isecem stranicu ili deo koji mi se dopada. Ne znam otkud mi ideja da bi to ikoga zanimalo, al eto... :)

Nego, nesto drugo sam htela... Zivo me zanima kako je kum Fos dobio nadimak? :)
miloradkakmar miloradkakmar 12:12 31.05.2009

Re: Dobro Milorade,


j.bre


Nego, nesto drugo sam htela... Zivo me zanima kako je kum Fos dobio nadimak?


Po režiseru Bobu Fosu / Bob Fosse /. Njega su zvali Bob / izvedeno iz prezimena / što je nekoga, ne znam koga bili smo mali / navelo na prezime čuvenog režisera.
Zanimljiv hobi sa stranicama ambalaže.


j.bre j.bre 16:39 31.05.2009

Re: Dobro Milorade,

Hvala, vidim da si me snabdeo i za naredni blog. Planiras nesto srceparajuce?
A bas imamo ovakvu kutiju. Kupila ja mom junioru. Sad mogu ovu nasu da shkartam kad je duplikat :)

miloradkakmar
Po režiseru Bobu Fosu / Bob Fosse /. Njega su zvali Bob / izvedeno iz prezimena / što je nekoga, ne znam koga bili smo mali / navelo na prezime čuvenog režisera.

Ma fenomenalno! Super je nadimak

Zanimljiv hobi sa stranicama ambalaže.

Ma kakav hobi, to je manija koju ja pravdam profesionalnom deformacijom. Kada mi se toga nakupi, a ne iskoristim ga u medjuvremenu za neke kolaze ili druge zezalice, onda stisnem petlju i pobacam u reciklazu. Ja se vec neku godinu 'lecim' od skupljanja kojekakvih gluposti. Cvrsto sam resila da u tome istrajem i smanjim kolicinu stvari u kuci. No, to i ne ide bas tako lako :)
miloradkakmar miloradkakmar 17:04 31.05.2009

Re: Dobro Milorade,

Cvrsto sam resila da u tome istrajem i smanjim kolicinu stvari u kuci. No, to i ne ide bas tako lako :)


Moja žena je u tome maher i nema sentimentalnosti.
Bar jednom u dve godine redovna kontrola suvišnih stvari. Ko je na vreme osetio njen pohod po plakarima, ormarima, stolovima.. i sklonio ono što mu je važno, sklonio je , ostalo ona sklanja.
Ponekad , zna da zatraži , npr. braon rokovnik u koji je zapisala njoj bitne stvari, a koji je negde odložila ili bacila, pre tri-četiri godine.
Sudbine starih stvari slične su sudbinama starih ljudi.
j.bre j.bre 12:55 01.06.2009

Re: Dobro Milorade,

miloradkakmar
Moja žena je u tome maher i nema sentimentalnosti.

Aha! Dooobro... Spisak se produzuje: Margos, Ssvetlana, MRNS...
i sad da dodam B. na moju "Otici na obuku kod:" listu :)
miloradkakmar miloradkakmar 21:11 01.06.2009

Re: Dobro Milorade,

j.bre
miloradkakmar
Moja žena je u tome maher i nema sentimentalnosti.

Aha! Dooobro... Spisak se produzuje: Margos, Ssvetlana, MRNS...
i sad da dodam B. na moju "Otici na obuku kod:" listu :)


Rećiću joj da bude spremna. Sada su je nešto ukočila leđa. Kiša ova nikako da stane.
niccolo niccolo 06:39 31.05.2009

Baš lepa priča Milorade


Sve najbolje svima iz klana, a naročito najmanjima...
libkonz libkonz 09:02 31.05.2009

Re: Baš lepa priča Milorade

I treba kumstvo da se poštuje. Svaka čast!
miloradkakmar miloradkakmar 09:16 31.05.2009

Re: Baš lepa priča Milorade

niccolo

Sve najbolje svima iz klana, a naročito najmanjima...


E , ti najmanji su magnet koji nas drži još bliže i čvršće. Sada ih ima četvoro i još najmanje toliko bi trebalo da ih bude.
Hvala niccoloo
miloradkakmar miloradkakmar 09:28 31.05.2009

Re: Baš lepa priča Milorade

libkonz
I treba kumstvo da se poštuje. Svaka čast!

Svakako, Lib .
Nismo mi idelan primer kumstva. Učinila mi se zgodna prilika da malo porazgovaramo i o tome , što je u našoj i tradiciji narod sa ovih prostora.
Siguran sam da se na dvojicu kumova i njihove porodice mogu u svakom trenutku osloniti, tako i oni na mene i moju porodicu. Pokazalo se to u praksi.
bocvena bocvena 09:42 31.05.2009

kumašini

Odavno ne pročitah lepšu priču o prijateljstvu, ljubavi i deci. A još je i istinita!
Milorade, ti i kumašini ste prava inspiracija!
Dopalo mi se kako je NNN na nekom blogu ilustrovao ovu tvoju priču -
miloradkakmar miloradkakmar 11:26 31.05.2009

Re: kumašini

bocvena
Odavno ne pročitah lepšu priču o prijateljstvu, ljubavi i deci. A još je i istinita!
Milorade, ti i kumašini ste prava inspiracija!
Dopalo mi se kako je NNN na nekom blogu ilustrovao ovu tvoju priču -

Nas je inspirisao život, a mi smo njega - decom, našim međusobnim odnosima, ni jedan se nije promenuo u osnovi, sem što smo postali nešto mekši rađanjem najmlađeg potomstva.
Pre neki dan , moj sin je bio kod najmlađeg Fosovog, slavili njegov završetak osnovnih studija. Moj kum Fos uhvatio je da ga " davi " time koliko on mene voli i nije mogao da pronađe pravu reč, kao i uvek. Sin mi je to ispričao i vidim da mu je prijalo.
miloradkakmar miloradkakmar 07:48 01.06.2009

Re: kumašini

Dopalo mi se kako je NNN na nekom blogu ilustrovao ovu tvoju priču -

Tragam po blogu za ilustracijom NNN i onda ukapiram da su to tri smajalija sa šajkačama u tvom komentaru.
Koji sam ja ? Onda ću ja da kažem koji je Fos , a koji Lazo.
bandina bandina 16:05 31.05.2009

Sjajna prica


Otanite mladi duhom!
myredneckself myredneckself 16:22 31.05.2009

Re: Sjajna prica

stvarno lep post milorade, pozdrav tebi i svim kumovima, kumama, kumićima i kumicama, čuvajte se!
myredneckself myredneckself 16:24 31.05.2009

Re: Sjajna prica

a propratna muzika ti je za 5
meni omiljena iz mapeta
miloradkakmar miloradkakmar 17:08 31.05.2009

Re: Sjajna prica

bandina

Otanite mladi duhom!

Trudimo se. Mladi nas hrane njime. Uvek smo sa mladima i za sada im ne smetamo.
miloradkakmar miloradkakmar 17:16 31.05.2009

Re: Sjajna prica

myredneckself
stvarno lep post milorade, pozdrav tebi i svim kumovima, kumama, kumićima i kumicama, čuvajte se!


Hvala u ime svih !
Nisam , osim svojima u kući , nikome rekao da sam postavio tekst o Kumovskom klanu.
Znaju da ću reći istinu, da ih neću osramotiti, da ću biti iskren... imaju poverenje. Ovo poslednje me i danas čini radosnim i srećnim. To je nešto najvažnije među ljudima.
miloradkakmar miloradkakmar 17:22 31.05.2009

Re: Sjajna prica

myredneckself
a propratna muzika ti je za 5
meni omiljena iz mapeta

Ova numera iz Mapetovaca naša je himna. Stalno smo je manama-nakali.
Pre 2o-ak godina kumu Fosu smo je naručili kao muzičku razglednicu na lokalnom radiju. Emitovana je dva- tri puta i bila je pravo osveženje među narodnjacima.
shumska shumska 18:07 31.05.2009

Re: Sjajna prica

bravo za prijateljstvo, dugotrajno. topla priča:)
miloradkakmar miloradkakmar 18:33 31.05.2009

Re: Sjajna prica

shumska
bravo za prijateljstvo, dugotrajno. topla priča:)

Hvala, Šumska.
Mi verujemo da smo to dugotrajno prijateljstvo preneli i na decu, bez ikakve prisile, našim druženjima. Takođe, se nadamo da će ona svojim druženjima preneti tu dugotrajnost na svoju decu , odnosno našu unučad.
topcat topcat 19:57 31.05.2009

Jao,

dva puta sam pročitala sam tekst i oba se puta izgubila među svim tim ljudima i dogodovštinama.

Pozdrav svim kumovima i kumama.
miloradkakmar miloradkakmar 21:08 31.05.2009

Re: Jao,

topcat
dva puta sam pročitala sam tekst i oba se puta izgubila među svim tim ljudima i dogodovštinama.

Pozdrav svim kumovima i kumama.

Kada nekom objašnjavam da su Lazo i B. kumovali Fosu i Ž. , B . i ja Lazi i M. , a Fos i M , B . i meni, moram bar dva-tri puta da ponovim.
Izvini i hvala ti na trudu što si dva puta čitala tekst.
Hvala i za pozdrav , sa kojim će biti upoznati kumovi i kume na centralnoj manifestaciji proslave 30-o godišnjica naših brakova. Inače, ideja je moje žene da im sve ovo sa bloga predočim na toj svečanosti, odnosno slavlju.
topcat topcat 21:33 31.05.2009

Re: Jao,

miloradkakmar
Inače, ideja je moje žene da im sve ovo sa bloga predočim na toj svečanosti, odnosno slavlju.


Sjajna ideja, ali neka netko ipak nacrta ovog smajlija.
miloradkakmar miloradkakmar 21:41 31.05.2009

Re: Jao,

topcat
miloradkakmar
Inače, ideja je moje žene da im sve ovo sa bloga predočim na toj svečanosti, odnosno slavlju.


Sjajna ideja, ali neka netko ipak nacrta ovog smajlija.

Hvala tebi na sjanoj ideji. Biće to izazov za mlađe članove Kumovskog klana.
leopold_lady leopold_lady 21:17 31.05.2009

Čovek ...

koji je trebao da meni postane kum - je postao ljubav mog života..... Pre bilo kakvih dešavanja .... Rekla sam tadašnjoj simpatiji - Ako se ikada budem udavala,Nebojša će mi biti kuma ...... Kasnije sam shvatila da ja Nebojšu volim mnogo mnogo više - nego što bi kum trebao da se voli..... Eto.... I to se desilo....
miloradkakmar miloradkakmar 21:37 31.05.2009

Re: Čovek ...

leopold_lady
koji je trebao da meni postane kum - je postao ljubav mog života..... Pre bilo kakvih dešavanja .... Rekla sam tadašnjoj simpatiji - Ako se ikada budem udavala,Nebojša će mi biti kuma ...... Kasnije sam shvatila da ja Nebojšu volim mnogo mnogo više - nego što bi kum trebao da se voli..... Eto.... I to se desilo....

Ljubav čovek ne može da kontroliše, ona je jača od svih njegovih moći, pa je tvoja prerasla prijateljsku, kumovsku...
Hvala ti LL na poseti i iskrenim rečima koje si podelila sa nama.
leopold_lady leopold_lady 21:39 31.05.2009

Re: Čovek ...

Hvala ti


Nema na čemu .... Uvek .... Za prave prijatelje - sam uvek tu ....
dunja73 dunja73 22:04 31.05.2009

pa nije kum

dugme od kaputa....
I ja sam vise puta kumovala ustvari dva puta ..
Ah , prvi put
Ona je tek izvadila "licnu"( a i ja) ,a on je morao na "odsluzenje ,ali malo duze"
i put druge opstine , u tajnosti zapucamo ,
nas petoro oni ,ja i kum i stari svat (´salim se -sofer)
Obavimo sve .... celih 5 dana je ovo sve bilo tajna .. a onda vise ne...
Kasnije , kad je se i svadbovalo , vec smo bili "matori " njihova deca su danas velika..
a u mom novcaniku , pored slike moje kcerke
je i kumina ..ima tu jos nekih religioznih stvarcica..
---------------------------
Dragi kumovi (a znam da ne citate ovo , a i da citate ne "kontate"
Milorad me je podsetio na sve ono nase ,sto nekad bijase....
miloradkakmar miloradkakmar 22:58 31.05.2009

Re: pa nije kum

dunja73
dugme od kaputa....
I ja sam vise puta kumovala ustvari dva puta ..
Ah , prvi put
Ona je tek izvadila "licnu"( a i ja) ,a on je morao na "odsluzenje ,ali malo duze"
i put druge opstine , u tajnosti zapucamo ,
nas petoro oni ,ja i kum i stari svat (´salim se -sofer)
Obavimo sve .... celih 5 dana je ovo sve bilo tajna .. a onda vise ne...
Kasnije , kad je se i svadbovalo , vec smo bili "matori " njihova deca su danas velika..
a u mom novcaniku , pored slike moje kcerke
je i kumina ..ima tu jos nekih religioznih stvarcica..
---------------------------
Dragi kumovi (a znam da ne citate ovo , a i da citate ne "kontate"
Milorad me je podsetio na sve ono nase ,sto nekad bijase....


Možda smo u ondašnja vreme bili kreativniji i maštovitiji, zbog premirnog života, - tražio se izazov više, pa i u ženidbama i udadbama. Potvrđuje to tvoj slučaj kume, a i naši. Većina današnje dece nisu sklona takvoj vrsti avanturizma. Radije će sedeti u kafiću pet dana, ako naiđe, naiđe , nego da idu u potragu za srodnom dušom.

Dragi kumovi (a znam da ne citate ovo , a i da citate ne "kontate"
Milorad me je podsetio na sve ono nase ,sto nekad bijase...

Čitaće kumovi, a svi će u celosti čuti na proslavi godišnjica.
Zar se toliko primeti ?
dunja73 dunja73 23:03 31.05.2009

Re: pa nije kum

Zar se toliko primeti ?

ma ne...
miloradkakmar miloradkakmar 23:48 31.05.2009

Re: pa nije kum

dunja73
Zar se toliko primeti ?

ma ne...

Verujem ti .
Kaže to i ovaj smajli što ne zatvara
mashha mashha 13:33 01.06.2009

Milorade...

uz sav rizik da zvučim blesavo, čudno (ili kako god)- imam potrebu da kažem da tvoji blogovi uvek zrače nekom posebnom toplinom i dobrotom... kroz pisanje potpuno uspevaš da preneseš tu divnu prijateljsko/ kumovsko/ porodičnu atmosferu kojom si okružen i uvek doneseš neku pozitivnu energiju i veliki osmeh na licu.
Eto...... tako....
miloradkakmar miloradkakmar 14:08 01.06.2009

Re: Milorade...

mashha
uz sav rizik da zvučim blesavo, čudno (ili kako god)- imam potrebu da kažem da tvoji blogovi uvek zrače nekom posebnom toplinom i dobrotom... kroz pisanje potpuno uspevaš da preneseš tu divnu prijateljsko/ kumovsko/ porodičnu atmosferu kojom si okružen i uvek doneseš neku pozitivnu energiju i veliki osmeh na licu.
Eto...... tako....

Eto , tako , ja sam pocrveneo i pored toga što su mi tvoje reči veoma prijale.
Isijavanje toplote, dobrote , iskrenosti u današnje vreme i ne smtara se baš nekom vrlinom, ali ja ne mogu da pobegnem od sebe. U svakom okruženju u kojem sam živeo pokušavao sam da opstanem sa istim stavovima i odnosima prema drugima , sa minimalnim odstupanjima. Kumovi i prijatelji, da ne govorim o ukućanima, tačno znaju moje rekacije na određene stvari.
Hvala ti još jednom na "razotkrivanju" i poseti.
mashha mashha 17:22 01.06.2009

Re: Milorade...

Sve je mnogo lakše i lepše kada smo u dobrom društvu... i lepo je videti da se ono međusobno čuva, neguje, uvažava- a pogotovo uvećava!
miloradkakmar miloradkakmar 22:28 03.06.2009

Re: Milorade...

mashha
Sve je mnogo lakše i lepše kada smo u dobrom društvu... i lepo je videti da se ono međusobno čuva, neguje, uvažava- a pogotovo uvećava!

I produbljuje, nastavlja.
Ja sam u crkvi krstio dve kumice , Lazine kćerke.
Na to sam veoma ponosan. Taj čin mi je doneo novu snagu.
omega68 omega68 19:56 03.06.2009

super stvar

baš lepo opisano to mladalačko zezanje iz koga ispade puno dece i unuka
Ja se uvek začudim kad saznam da neko ne govori ili nema kontakt sa kumovima
Bog na nebu - kum na zemlji
miloradkakmar miloradkakmar 22:24 03.06.2009

Re: super stvar

omega68
baš lepo opisano to mladalačko zezanje iz koga ispade puno dece i unuka
Ja se uvek začudim kad saznam da neko ne govori ili nema kontakt sa kumovima
Bog na nebu - kum na zemlji

Ne znam da smo se nas trojica - kume pogotovo, deca naročito - ikad posvađali, preku reč rekli, da nismo govorili...Bilo je žešćih rasprava iz kojih se konsenzusno izlazilo, bilo je ljutnji, preko kojih se brzo prelazilo.
I kao što reče
Bog na nebu - kum na zemlji

Hvala ti na poseti i dobrim rečima.
NNN NNN 02:25 04.06.2009

Izvinjavam se što kasnim

Ovo je predivno!
Da sam zavistan - zavideo bih vam,
pošto nisam - divim vam se.

Želim da u sreći i zdravlju proslavite i 60 godina braka uz duplo veći klan.

miloradkakmar miloradkakmar 08:52 04.06.2009

Re: Izvinjavam se što kasnim

NNN
Ovo je predivno!
Da sam zavistan - zavideo bih vam,
pošto nisam - divim vam se.

Želim da u sreći i zdravlju proslavite i 60 godina braka uz duplo veći klan.


Bez izvinjavanja , molim !
Biće mnogo 6o godina braka , al' što kažu " mnogo je kad tuku ". Neki dušebrižnici u početku nisu nam davali ni pet godina u fazonu: " ko , oni šizeri, nema leba od njih, oni samo znaju da lutaju selom, piju vino, čitaju neke čudne knjige i slušaju onu njihovu muziku, nema šanse ". Eto, nas trojica iskoristili šansu.
Računam da bi za 3o godina trebalo da se klan obogati sa još 1o unučadi / u proseku po dvoje /, sa tri kume-snajke i jednim kumom-zetom, a u tom periodu očekuju se i praunučad.
Hvala , na lepim željama.
PS Ja se posebno zahvaljujem na Horu " Kolibri " i odabranoj pesmi.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana