Šta radite sutra?

Jelena Milić RSS / 04.10.2007. u 12:43

Ja ću se u 9h i 15min  pridružiti porodicama Milovanović i Jakovljević u Topčideru.  Posle sam na ovoj tribini.

 

 

HELSINŠKI ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA U SRBIJI HELSINKI COMMITTEE FOR HUMAN RIGHTS IN SERBIA

Srbija, 11000 Beograd, Rige od Fere 20, tel/fax: (+381 11) 3032408, 2639437, 2626686, e-mail: biserkos@EUnet.yu, http://www.helsinki.org.yu    

 

 Beograd, 4. oktobar 2007.

Poštovani,  Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji Vas poziva na tribinu koja će se održati povodom posete predstavnika Studentskog pokreta otpora iz Venecuele.  Na konferenciji će se govoriti o političkoj situaciji u Venecueli kao i o problemima sa kojima aktivisti Studentskog pokreta susreću.  Konferencija će se održati u petak, 5. oktobra 2007. godine, u REX-u (adresa: Jevrejska 16, 11000 Beograd), sa početkom u 11 časova

  Na konferenciji će govoriti predstavnici Studentskog pokreta i Studentskog Parlamenta iz Venecuele: Ronel Gaglio, Geraldine Alvarez, Rodrigo Diamanti i Elisa Totaro,  predstavnik Studentske unije Srbije kao i Jelena Milić, politički analitičar i član Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji.   

 Ukoliko su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona 063 203950!  Srdačan pozdrav, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Хаџија Хаџија 12:57 04.10.2007

ВАУ!

Очекујемо од вас један непристрасан извештај! Молим вас питајте их како се они бране од насртаја Бој Џорџа на верска осећања већине Венецуеланца.
Vejulabaz Vejulabaz 13:13 04.10.2007

sutra...

posao, pa vadjenje zivca kod teta zubarke, pa delatnost u sekti. a onda nadam se spavanje. da cestitam burazeru od tetke rodjendan, ako ne zaboravim, mada je on zaboravio i moj onomad. drugih dogadjaja vezanih za datum bolje da se ne podsecam. treba gledati napred.
lilit lilit 15:52 05.10.2007

bliski susret trece vrste


Ovo pismo koje sam uputila Marovicu na njegovom poslednjem blogu "Idemo ispocetka" je ta tema, pa da se ne ponavljam. Odgovori, veoma elokventni, koje mi je dao, su takodje na njegovom blogu.
Bilo bi lepo, da ste pozvali i predstavnike indiosa da vam oni nesto kazu o svojim zivotima, tek tako, zbog opsteg uvida u situaciji, a ne da bismo opravdavali sopstveni izbor (a zar nas je neko pa pitao, doso cika Robert Halvey, vojno lice u penziji (35 godina u US Army), covek iz senke u Einstein Institute, godinama obucavao burmansku opoziciju, pa dva meseca pre pada Milosevica dosao i kod nas da obuci nase mlade Otporase. I eto rezultata).
Lepo je sto sad to radite javno, samo, bilo bi jos lepse kada biste nam sve ispricali, na istoj takvoj jednoj tribini, a moze i ovde, sto da ne?
Pozdrav

p.s. eto, Venecuelu sam propustila da pomenem, e bas su produktivni, nema sta!

Idemo ispocetka da pricamo pricu o OTPOR-u

G.dine Marovicu,
jednom sam vam se vec obratila. Obracam vam se ponovo, i molim vas, ako hocete, da nam ispricate ispocetka pricu o OTPOR-u, dakle onu pravu.
Verovatno ste videli optuzbe koje sam vam uputila na blogu Jelene Krajsic, te vas molim da nama koji bismo zeleli da znamo sa zivora deo nase istorije (ne onako kako to radite po sablonu, za novinare, nego kao kad caskate sa Gigom Bekarijom, na primer), ispricate istorijat vaseg nastajanja, organizovanja i njegovu genezu.
Sto se tice skorasnje situacije:

Dakle, da li je istina da imate kancelarije u Libanu i da ste pokusavali da ojacate anti-sirijsku frakciju?
Da li je sitina da ste zeleli da idete i na Kubu ali da ste procenili da Kastro ima isuvise veliku podrsku u narodu te da ne bi bilo od koristi?
Da li ste umesani sa dogadjajima u Burmi i sa glavnim stabom burmanske opozicije u US?
Da li pokusavate da udjete i u Iraq i tako naucite Iracane da su im Amerikanci prijatelji i da su ih oslobodili satrapa i doneli im demokratiju kao sto nas ucite da smo nacisti, fasisti i da treba da predamo Kosovo?
I konacno, odakle hrabrost da se mesate u sudbine citavih naroda braneci interese vasih mentora (US) i tako falsifikujete demokratiju koju tvrdite da promovisete?
Zar mislite da narodi nemaju pravo da se sami izbore, svojim tempom i na svoj nacin za sopstvenu demokratiju?
Otkuda nekome pravo da na globalnom nivou odredjuje sudbine citavih naroda, cekajte, pa jedan je to radio u Nemackoj ne tako davno pa upropasti citav svet?
Iraq je najgnusnija humanitarna katastrofa koju vasi mentori uporno dohranjuju umesto da se odmah povuku sa terena i ostave mesto UN i plavim slemovima, kako mozete to da podrzavate?
Kako mozete da zloupotrebljavate Gandijevu borbu, nenasilnu borbu kao veoma stari i plemenit oblik otpora prema vlasti zarad interesa Us-a?
Da li znate da se vase ime provlaci po alterglobalistickom zapadnom svetu (i levici uopste) kao ljaga i ponovo se povezuje za Srbiju kao naciju?
Molim vas, ako vam je moguce, da ovo ne shvatite kao polemiku, vec kao pitanje koje kao Damokleova ostrica stoji iznad citavog covecanstva i vapi za odgovorom, objasnite nam molim vas vas stav.







lilit lilit 15:53 05.10.2007

Re: bliski susret trece vrste


Dodatak: ako smatrate da sam promasila temu, izvolite obrisite.
Pozdrav
A.C.A.B. A.C.A.B. 00:11 06.10.2007

Re: bliski susret trece vrste

lechenje..
Belial Belial 12:45 07.10.2007

Greske

Kako je Vama dobro u zivotu kada imate vremena da i dalje slusate Sonju Biserko. Nekoga ko je toliko puta ispao budala. Prosto ne znam sta je vece bacanje vremena. Slusati nju ili Seselja. Vi bi bar trebali da ste nesto naucili do sada.

PS. Na blogu Queerie postoji savrseno dobro zapazanje o greskama u pristupu problemu demokratizacije srpskog drustva "boraca za ljudska prava". Pazljivo citajte, pa mozda ukapirate kako se treba boriti za demokratiju i zasto Vas, sve zajedno, niko vise ne shvata ozbiljno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana