Hemon

white_rose RSS / 04.06.2009. u 09:47

 

   Nedavno sam sasvim slucajno imala priliku da odem na citanje i potpisivanje nove knjige Aleksandra Hemona. Bilo mi je jako drago da sam u zadnjem momentu saznala za ovaj dogadjaj.

Aleksandar Hemon- Pisac. Rodjen u Sarajevu 1964. Zivi u USA od 1992. Izdaje knjige na engleskom jeziku. Neka od poznatijih djela su "The question of Bruno", "Nowhere man", "The Lazarus Project" i najnovija knjiga " Love and Obstacles".

 Ja, naravno, nisam kupila knjigu koju je pisac taj dan citao. Ni sada mi nije jasno zasto, jer sam ju prelistavala dok sam slusala njegovo citanje, svidjela mi se iz onog sto sam u tih pola sata uspjela da cujem i procitam.

Ali ne, ja sam odlucila da kupim knjigu "The question of Bruno" - Stories. Ne znam zasto, mislim da bi mi se nova knjiga vise svidjela. Ova jos uvijek nije potpuno dobila moju paznju, samim tim sto sam ovih dana zavrsavala citanje knjige Amina Malufa "Vrtovi svjetlosti", a i zato sto uprkos mojim vjernim pokusajima u vise navrata da se udubim u citanje, nisam uspijevala. Ali svaka knjiga ima svoje vrijeme, to sam vec spoznala.

 Sve to na stranu, Aleksandar Hemon ima znacajan broj citalaca u USA koji prate njegov rad. Takodje neki njegovi radovi su izdati u nekim od prestiznih magazina. Zanima me, s obzirom na to da sam ja skoro saznala za njega, koliko se o njemu zna kod nas!? Da li su ljudi culi za njega, da li citaju njegova djela, da li se na kraju krajeva njegova djela uopste izdaju kod nas ? Znam da on ima svoju kolumni u sarajevskom magazinu BH Dani. I naravno za kraj, ako ste citali neke od njegovih djela, sta mislite, koje djelo je vas favorit ?

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana