7 oktobar dan antifasisticke borbe

zeka Novi Sad RSS / 06.10.2007. u 23:50

Jutros me je zvao deda. Moj rodjeni. Kaze doci ce (sad vec danas), u Novi Sad da ucestvuje na antifasistickom skupu. On ima 85 godina u uhapsen je u raciji 1942 i proveo skoro tri godine u logoru. U raciji mu je stradao i  rodjeni brat. Tesko se krece i ima problema sa nogama jer se peske vratio iz logora, a onda opet peske sa partizanima stigao sve do Trsta.On ima licni ralog da dodje, i preci ce 60 kilometara u oba pravca da bi iskazao svoj revolt i svoj stav prema fasistima koji se okupljaju danas u nasem gradu.  Svi vi koji ste mozda mislili da ne dodjete, da vas se to ne tice ili da se time daje reklama fasistima,da je dovoljno da policija zabrani skup razmislite jos jednom.Juce je na antifasistickoj benefit svirci bilo vise od 400 ljudi.Svi oni ce danas doci na protest.A vi ? Ocekujemo vas u Novom Sadu na uglu Zmaj Jovine i Dunavske ulice u 16h. Ako ih danas ne zaustavimo tesko da cemo imati drugu priliku. Ako ih danas ne zaustavimo sutra ce se sepuriti u svim gradovima Srbije. Koliko god da je njih nas je vise. Dokazimo im to danas. Ubedimo neubedjene i drzavne organe da sa fasizmom nema kompromisa, da se sa njim MORAJU obracunati dok jos mogu.

Vidimo se

 

antifa1lj5.jpg 

 

 

 

 



Komentari (51)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Urosh Urosh 00:06 07.10.2007

NO PASARAN!

Svaka cast dedi, ako moze on, mozemo i mi!
SMRT FASIZMU I FASISTICKOJ GAMADI!
Vera Johnson Vera Johnson 00:07 07.10.2007

zeko

daleko sam. ne mogu da dodjem. zeko, cuvaj mi moju drugaricu janju
akai akai 00:39 07.10.2007

Zeko,

Vidimo se sigurno danas.
mantrax mantrax 01:04 07.10.2007

ma ajte

Nema deda zasto da se nervira. To je grupa dileja koja nema drugih stvari u zivotu zbog kojih bi se osecala vredno.

Treba ih samo zabraniti i pustiti da provedu 1-2 noci u zatvoru ako budu pravili neke ispade i garantovana ima da se okrenu na libelarno demokratske stavove.
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:07 07.10.2007

Nema deda zasto da se nervira?

Nema deda zasto da se nervira.

Черевићан Черевићан 10:28 07.10.2007

Re: Nema deda zasto da se nervira?

г Dejan Stanković-у кад неко уме да укаже на притајеност опасности посредством ,уху, мамљиве песмице ( да алалимо слику) . . . .онда уме. алал вам .Додуше и деда из инсерта подоста казује . . .

Urosh Urosh 02:10 07.10.2007

@ svi koji danas idu na protest

BEZ ZEZANJA-ljudi, bitno je da ostanemo mirni na svaku njihovu provokaciju.Znaci, nema zvizdanja, dobacivanja uaaa, isl, psovanja keva, itd, bitno je da sutra mirno protestvujemo protiv fasizma i pokazemo da smo dostojanstveni i normalni ljudi.
Nemojmo se spushtati na nivo te gamadi.
No Pasaran!
Soylent Green Soylent Green 02:53 07.10.2007

molba za virtuelno prisustvo

Posto sam trenutno na pogresnom kontinentu, jel' moze neko, ukoliko vec nosi neki transparent, da me potpise, makar i sitnim slovima?
Sergel Sergel 04:32 07.10.2007

A sto metuzalemi sa velikim

jajima ne naprave neki srpski "Buena vista social club" pa da vidis efekta:)
Inace ja ovako privatno, da iskoristim priliku i u najboljem Seseljevsko-Milicicevskom stilu pozdravim fashiste sledecim recima (doduse malo pezorativnim:))):
Cetnici, fashisti i ostali mizantropi, jebo vam pas mater. Kad bih bio Caligula, molio bih se da vi svi imate samo jedan vrat pa da vas o istom trosku obezglave ili , ako su dobro raspolozeni, obese da se osusite! Crkli dabogda a i oni koji vam dozvoljavaju da postojite nek vam se pridruze. U prevodu marsh u kloaku gde vam je i mesto, ionako vec nedostajete pacovima, kazu nemaju drustvo!
gorran gorran 08:41 07.10.2007

Molim Vas za ozbiljnost

Nije stvar za zezanje.
Nacizam:



bobika bobika 11:33 07.10.2007

pridruzujem sa gorranu

gorran
Nije stvar za zezanje.
Nacizam:

gorran gorran 09:22 07.10.2007

Probajte da spojite

gornje slike sa ovom:



Ne znam za Vas, ali ja bih im rekao: neće moći...
NoSurrender NoSurrender 11:27 07.10.2007

Re: Probajte da spojite

Novi Sad i fašizam pokušavaju da spoje pojedinci koji ovaj grad niti vole,niti razumeju.Isti oni koji su prelepi trg sa tvoje slike pre par godina demolirali u rušilačkom zanosu, a onda zadnjim prigradskim busevima otišli u svoje selendre.
Oni će se kočoperiti i bujati sve dok ih mi budemo tolerisali.Dok pasivna rezignacija bude naša jedina reakcija,oni će imati prostor za delovanje.
Zato, svi na AF skup u 16č. Pokažimo im da nas ima puno više, i da smo odlučni da im ne dozvolimo da asocijacije na Novi Sad budu fašistički marševi,Naci-stroj,šamaranje profesora,prebijanje glumaca....Iščupajmo korov u korenu, dok ne nabuja toliko da nas proguta.SAMOODBRANA!!!
dunjica dunjica 09:37 07.10.2007

Zeko,

deda ti je zakon!

Podrška antifašističkom skupu i od druge strane grane! Samo, ne dajte se isprovocirati i da izbjegavate koristiti istu kao njihovu prostačku retoriku, molim vas.
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 10:17 07.10.2007

dolazimo

pisacu report
Urosh Urosh 11:01 07.10.2007

Re: dolazimo

Vidimo se.
No Pasaran!
audrey audrey 10:56 07.10.2007

starci

Nisam na pogrešnom kontinentu, ali u pogrešnoj zemlji. Zato su moji roditelji (65 i 68 godina) još pre nedelju dana odlučili da idu. Šta ćeš, živahni ovi naši starci... Možda su drugačije vaspitani, možda imaju neka sasvim konkretna sećanja, no - njima ne treba objašnjavati stvari.
Očekujem izveštaj na blogu i mnogo sreće.
mariopan mariopan 11:42 07.10.2007

Re: starci

BRAVO, BRAVO ZA DEDU, sva podrska i treba da se pokaze da NE SME NIKD DA SE ZABORAVI...sta je fasizam. One slike sve govore...pozdrav i podska...
AlexDunja AlexDunja 12:39 07.10.2007

respect

za dedu!
ja sam na oko 400 km od vas,i zaista ne mogu da dodjem,
ali obezbedjeno je zastupanje

pozdrav i podrska
one for the road one for the road 13:10 07.10.2007

Pogresna adresa

Treba se suprostaviti otvorenim istupima fasista, ali glavni fasisti sede u Vladi i u skupstini, pa bi protest trebao tamo da se odrzi.

Da nije ove Vlade, Nacionalni stroj i ostala djubrad ne bi ni postojala, nego bi u ilegali mastali o paradama na Himlerov rodjendan, plaseci se da ne budu uhapseni pri najmanjem pokusaju da promole retardirane glave.

Kostunica i njegovi najblizi iz DSS-a javno svrsavaju na Ljotica i Nedica, a Mladic im je heroj kome se dive.

Dok se mi zamlacujemo protestima protiv fasistickih marseva, oni spremaju teren za totalno otudjenje od Evrope i skretanje na zad u proslost u narucje Rusije (i to ne ove, nego neke staljinisticke od pre 50 godina).

Ali, ipak, svaka cast dedi...

Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:47 07.10.2007

Zeko


Nazalost moja rodjeni deda danas nije ziv, streljali su ga nemacki fasisti Oktobra 41. u Kraljevu sa ostalih 6000 mucenika. Odveli su ga tog dana u 4 ujutro u gacama iz kuce, nisu ga pustili ni da se obuce kao covek - da se nika vise ne vrati. Bio je ucitelj i pisao je u lokalnim novinama protiv nemacke okupacije. Pokojna baka mi je za zivota pricala da imam njegovu narav.

Neki mi ljudi po blogu pripisuju nekakvu paranoju, ali istina je da imam averziju od uniformisanih lica, tajnih policija, bata vojnickih cizama, militantnog ponasanja i jednoumlja.

Svakako bih bio danas u Novom Sadu da sam u Srbiji. Takodje milsim, da je sazreo momenat da se u Srbiji otvori i pitanje zrtava komunizma, koji je po broju koincidira a najverovatnije i premasuje broj zrtava fasizma. Medjutim broj zrtava nije i najvazniji ovde, najvaznije je da se ti zlocini osude - a dzelati nazovu pravim imenom
Kazezoze Kazezoze 18:46 07.10.2007

Svaka chast deda!



Ja sam udaljen nekoliko hiljada kilometar, te na zhalost ne mogu da budem u NS, ali imate moju podrshku.
STOP FASHIZMU!
tnosugar tnosugar 21:13 07.10.2007

mozda cu zvucati hereteicno...

Ali mislim da jedna stvar koja je recena u Utisku veceras pije vodu, a to je cinjenica da ste, Zeko, uvezani sa Cankovim LSV-om, jednom neiskrenom i koristoljubivom partijom koja parazitira na levicarskim idejama i kvazi-akcijama radi svojih vrlo uzanih interesa.

Zbog toga vas ljudi, koji bi vam se mozda i pridruzili, ili pomogli, ili podrzali, posmatraju ne kao ekstremiste (kako je receno u emisji), nego kao ljude koji iza antifasistickih parola i sluze svakodnevnim politickim interesima stranke koja nije nasoj svakodnevnici donela ama bas nikakav boljitak.

Jedina inicijativa koja je mozda imala sanse da zazivi kao autenticna, aktivisticka, levicarska, je pocela pocetkom decenije a zavrsila se u Rakovici sa alterglobalistickim skupom koji je mogao da preraste u mnogo vise, da ga, mnogi, pa izmedju ostalog i vi, niste napustili u trenutku kad je trebalo malo vise da se radi a manje da se prica.

Ovakom aktivizmu, kako sada funkcionise, Zeko, fasizam je potreban kao lebac, inace bez njega ne biste znali sta da radite. Zasto se pojavljujete u javnosti samo kad treba da se obracunavate sa razularenim celavcima, ali nigde ne vidim vase edukativne radionice, konstruktivne akcije, koje ce sa grass-roots strategijom pokusati da ljude nauce da se u ovoj zemlji sami bore za svoja prava, a ne da polazu nadu i veru (iz ciste inercije i lenjojsti) u politicare (i aktiviste) koji se goje na njihov racun, a samo pred izbore prave frku, svako u svom ideoloskom opsegu.

Da se razumemo, podrzavam teznje da se iskoreni izvor ksenofobije, pokusaja rekreacije fasisticke dogme i ostalih vidova diskrimoinatornih ideologija, ali upravo one dimenzije koje si pomenuo da treba da se sprovode pre direktnog obracuna (edukacija, umrezavanje...) fale u vasem radu. Partijama sa kojima kolaborirate ne treba resenje ovog problema, jer se njihovo postojanje i citava platforma oslanja na konfrontaciji sa njima i ni na cemu drugom.

Dokle god ti LSV i slicne interesne grupe budu logisticka podrska za antifasizam, alterglobalizam i 'drugaciji svet', plasim se da ce sve sto budes radio ostati mrtvo slovo na papiru.

PGA nam je dosao i otisao, ostalo je par fotki i tekstova na internetu... gde si ti tada bio?
mp40 mp40 00:02 08.10.2007

ANTIFA!!!

Ovako... AFANS je grupa vrlo aktivnih pojedinaca i nas skup, onaj vrlo levi, militantni smo izveli sami. Ne sa partijama. Niti smo ih cekali niti smo se na njih oslanjali. Cak su se i distancirale od nas koliko su mogle jer govorimo i cinimo neke, u Srbiji, vrlo nepopularne stvari.... AFANS ima i prima clanove koji su clanovi i nekih partija. Svaki antifasista koji se slaze da se fasizam mora lomiti 1. Edukacijom 2. Kulturom 3. DIREKTNOM KONFRONTACIJOM sa nacistima na ulici je dobrodosao u AFANS. ovo trece nas cesto ne cini kooperativnim faktorom... tj imamo "Slab koalicioni potencijal" sa blentavim politickim, parlamentarnim mainstreamom... Voleli bi da vidimo i AFABG, AFA Nis, AFA bilo gde... Iako nas priznanje i zahvalnost neaktivnih ne zanima, mislim da treba da vam bude drago sto postoji neko ko hoce da se sukobi sa onima koji bi i vas rado pobili.

Da se rascisti nesto:
1. Pod AFANS transparentom okupili su se (maskirani*, naravno) levicari, iskreni i spremni antifasisti
2. Na gradjanskom AF skupu bilo je srpskih, vojvodjanskih, EU i pacifistickih zastava
3. Ceda, Canak, Korac... nisu bili vodje protesta ali je zaista lepo od njih sto su bili tamo i jasan je njihov doprinos uspehu protesta.

*dokle god postoji mogucnost da se nacistickim aktivistima dozvoljava snimanje AF okupljanja i aktivista koje kasnije stavljaju na nekakve crne liste i pokusavaju fizicki da likvidiraju i dokle god policija i drustvo cute o tome, Antifa ce morati da se stiti na ovaj nacin.

My grandpa was a partisan...
Dax Dax 00:12 08.10.2007

Re: mozda cu zvucati hereteicno... #Link

@ tnosugar Ne znam kako da Vam kazem,ali sa koje strane ograde ste Vi danas bili?
Sta je sa ovim blogom?Ne mogu da odgovorim nikom sve mi komentare pobaca?
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 03:43 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

3. DIREKTNOM KONFRONTACIJOM sa nacistima na ulici je dobrodosao u AFANS. ovo trece nas cesto ne cini kooperativnim faktorom...

mislim da treba da vam bude drago sto postoji neko ko hoce da se sukobi

Pa i vi zagovarate nasilje kao i fasisti, sto je protiv zakona. I jedne i druge treba zabraniti, sve vas pohapsiti i prevaspitati u radionicam - inace nam ne gine libanizacija Srbije.
My grandpa was a partisan...

Ocigledno da jeste:( Komunisticka partija, kao i ustase su zabranjene u Kraljevini Jugoslaviji, zato sto su propagirali nasilje, ne zato sto su bili politicki nesitomisljenici. Jednostavno zagovarali su nasilje, te kao teroristicki elementi zabranjeni i pohapseni. Ti komunisti i ustase su onda u II svetskom ratu pobili skoro 1.5 miliona ljudi u Jugoslaviji, ostalo su pobili Nemci.
Zato vas treba sve pohapsiti, i vas i politicke prvake koje stoje iza vas - zna se dobro koji su:( pa vam vise nece padat na pamet da zagovarate nasilje - da biste politicki profitirali, da pevate pesme Hitleru i izdrkavate se sa komunitickim non Pasaran po ulicama Srbije!!!!!!!!
tnosugar tnosugar 07:29 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

nista od toga nije sporno sto govoris, i podrzavam svaki napor protiv ovakvih pojava. i sam sam u njima ucestvovao kad je bilo daleko manje bezbedno baviti se time.

moja zabrinutost se odnosi na mesanje vaseg jos uvek cistog pokreta sa likovima i interesnim grupama koje ce vas iskoristiti i ispljunuti kad im ne budete vise potrebni. A to ce se desiti, ako nastavite da se drzite sa njima za rucice u Utisku nedelje ili bilo gde drugde, javno ili tajno.

Nagledao sam se 'benevolentnih', 'dobornamernih' i 'pravednih' aktivista i politicara za ovih 15 godina dovoljno, koji su uzurpirali sve ciste ideje koje su nastale ovde i unovcili ih (i to i dalje rade) u svojim trgovinama na politickom trzistu.

Jedina organizacija nastala devedesetih koju vidim da je uspela da se otrgne od tih kandzi, upravo zato sto je svoje aktivnosti, strukturu i organizaciju usloznila i razvila do te mere, da joj politicari vise ne mogu nista, i oduvek se uporno trudila da se ogradi od partijskih znakova (od prvog okupljanja na Platou) jeste Studentska unija Srbije (http://www.sus.org.yu/). Vise bih, recimo, voleo da vidim da sa njima vodite kampanju protiv fasizma i diskriminacije nego sa potrosenim kombi strankama koje grcevito traze nacin da se provozaju jos jedan krug na velikom vasaru u Beogradu, ili bar da se i dalje voze za dzabe u Novom Sadu.

Salut
Mirangel Mirangel 10:35 08.10.2007

Jos jedan jeretik na Zekinom blogu

tnosugar
Ali mislim da jedna stvar koja je recena u Utisku veceras pije vodu, a to je cinjenica da ste, Zeko, uvezani sa Cankovim LSV-om, jednom neiskrenom i koristoljubivom partijom koja parazitira na levicarskim idejama i kvazi-akcijama radi svojih vrlo uzanih interesa.

one for the road
Treba se suprostaviti otvorenim istupima fasista, ali glavni fasisti sede u Vladi i u skupstini, pa bi protest trebao tamo da se odrzi....


Zeka nosen svojom zapenusalom "borbom" protiv fasizma hrabro izbrisa moju sledecu konstataciju:

"Moram da primetim da leci AFANS-a dati u prilogu Zekinog uvodnog teksta neodoljivo potsecaju na one Gebelsove. U necemu su ga cak i prevazisli. Na primer u onom MARS U P... M...!!".

Kao da je autor letaka niko drugi do danasnji LSV Gebels.

Ali zato na ponos ovog bloga ostade za istoriju citirani izvod o fasistima koji sede u srpskom Parlamentu i Vladi. Aferim!!!

Za "neobavestenog" Zeku:

Datumi relevantni za borbu protiv fasizma su 9. maj (kapitulacija fasisticke nemani 1945.) i 15. maj (proterivanje fasista iz Jugoslavije 1945.). Za 7. oktobar do sada nisam cuo. Nesto ga nisam primetio da je bio ovako glasan na te dane. Narocito 9. maja 2005. kada je citava Evropa ( ukljuciv i Hrvatsku) ali bez zvanicnih predstavnika Srbije, obelezavala u Moskvi 60- godisnji jubilej Pobede nad fasizmom.

Mozda ce nosen svojom hrabroscu, Zeka i ovu jereticku istinu obrisati. No, moje je da je iznesem u javnost. Ako ni zbog cega drugog, a ono zbog cinjenice da je kao i njegov deda i

My papa was a partisan.



Bojan Zdravic Bojan Zdravic 10:39 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Vise bih, recimo, voleo da vidim da sa njima vodite kampanju protiv fasizma i diskriminacije nego sa potrosenim kombi strankama koje grcevito traze nacin da se provozaju jos jedan krug na velikom vasaru u Beogradu, ili bar da se i dalje voze za dzabe u Novom Sadu.

Upravo to + da izbacite iz programa nasilnu metodu, koja je ZABRANJENA Zakonom i Ustavom u svim normalnim zemljama na svetu.

Dalje, Srbija se mora pozabaviti uklanjanjem UZROKA svih ovih pojava, jer ako se to ne uradi skliznucemo u libanizaciju Srbije. Ovo je samo pocetak, stvaraju se pro-fasisticke i pro-komunisticke grupacije koje zagovaraju NASILJE. Opasnost libanizacije Srbije je potpuno realna i ne treba je nikako podcenjivati.

UZROK svemu ovome je nepravda u drustvu, nepravedna privatizacija. Milioni ljudi su opljackani i prevareni u procesu privatizacije, na rubu su materijalne egzistencije. Zbog toga - kao POSLEDICE i propratnu pojavu imamo nastajanje ovakvih militantnih organizacija. Takodje, nacionalizovano i konfiskovano posle II Svetskog Rata nije vraceno vlasnicima, a krenulo se u privatizaciju. Znaci , da Srbija pociva na nepravdi, pljacki i nezakonitosti.

Ti uzroci se moraju otkloniti, ukoliko zelimo izbeci libanizaciju Srbije, treba uraditi sledece:
1. proces privatizacije treba ZAUSTAVITI
2. Nezakonite privatizacije - PONISTITI
3. Zaposlenima u bivsem drustvenom sektoru podeliti 100% vrednosti akcija

Dalje, treba se kompletno promeniti drustveno politicki sistem. Ukinuti sve tajne policije, otvoriti sve dosijee i izvrsiti lustraciju.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 10:42 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Zaboravio sam pod 4. Izvrsiti kompletan povracaj nacionalizovane i konfiskovane imovine ili izvrsiti nadoknadu gde to nije moguce
Dax Dax 11:28 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Sta sad bi ovo?Jel' ste to Vi za samo par postova promenili misljenje.Dr Dzekil i Mister Hajd?
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 11:55 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!


Dax, recite molim Vas, sta Vam nije jasno:)
sashaNS sashaNS 12:11 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

3. Zaposlenima u bivsem drustvenom sektoru podeliti 100% vrednosti akcija

Em nisu mogli da budu otpusteni, em niko nije mogao tako malo da ih plati koliko su oni mogli malo da rade.
Ja sam za to da Vi dobijete malo veci procenat od ostalih:)
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 12:19 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Ja sam za to da Vi dobijete malo veci procenat od ostalih:)

ovo ne razumem, molim za pojasnjenje
3. Zaposlenima u bivsem drustvenom sektoru podeliti 100% vrednosti akcija

Ovako je izvrsena privatizacija u Sloveniji i Ceskoj, nista ja nisam izmislio. Vidite gde su sada oni, a gde smo mi
Pozdrav
sashaNS sashaNS 14:10 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Nije tema, ako bude -detaljnije cu.Srbija nije ni Slovenija ni Ceska (mada ima naciste ) :(
Jerry Jerry 14:27 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Bojan Zdravic
Vise bih, recimo, voleo da vidim da sa njima vodite kampanju protiv fasizma i diskriminacije nego sa potrosenim kombi strankama koje grcevito traze nacin da se provozaju jos jedan krug na velikom vasaru u Beogradu, ili bar da se i dalje voze za dzabe u Novom Sadu.Upravo to + da izbacite iz programa nasilnu metodu, koja je ZABRANJENA Zakonom i Ustavom u svim normalnim zemljama na svetu.Dalje, Srbija se mora pozabaviti uklanjanjem UZROKA svih ovih pojava, jer ako se to ne uradi skliznucemo u libanizaciju Srbije. Ovo je samo pocetak, stvaraju se pro-fasisticke i pro-komunisticke grupacije koje zagovaraju NASILJE. Opasnost libanizacije Srbije je potpuno realna i ne treba je nikako podcenjivati.UZROK svemu ovome je nepravda u drustvu, nepravedna privatizacija. Milioni ljudi su opljackani i prevareni u procesu privatizacije, na rubu su materijalne egzistencije. Zbog toga - kao POSLEDICE i propratnu pojavu imamo nastajanje ovakvih militantnih organizacija. Takodje, nacionalizovano i konfiskovano posle II Svetskog Rata nije vraceno vlasnicima, a krenulo se u privatizaciju. Znaci , da Srbija pociva na nepravdi, pljacki i nezakonitosti.Ti uzroci se moraju otkloniti, ukoliko zelimo izbeci libanizaciju Srbije, treba uraditi sledece:1. proces privatizacije treba ZAUSTAVITI2. Nezakonite privatizacije - PONISTITI3. Zaposlenima u bivsem drustvenom sektoru podeliti 100% vrednosti akcijaDalje, treba se kompletno promeniti drustveno politicki sistem. Ukinuti sve tajne policije, otvoriti sve dosijee i izvrsiti lustraciju.
Bojan Zdravić je radnik BIA i član DSS-a !Dokazano!
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:37 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!


Pa kako nije tema, govorimo o uzrocima koji dovode do pojave militantnih organizacija u Srbiji.

Naravno da Srbija nije Slovenija i Ceska, ja Vam govorim kako je trebalo uraditi privatizaciju, dajem Vam praktican primer i navodim, da je to vec uradjeno u svetu i da je dalo odlicne rezultate. Da smo uradili privatizaciju na isti nacin kao i oni - ne bismo danas imali milione ostecenih ljudi na rubu egzistencije. Iz te populacije se regrutuju pripadnici ovakvih agresivnih neo-nacista i neo-komunista. Iz te populacije je i radikalksko glasacko telo.

I na kraju iznosim svoj stav, da nezakonito sprovedene privatizacije (vise od 90% njih) jednostavno treba ponistiti i ponovo uraditi privatizaciju po slovenackom modelu.

Dovidjenja, prijatno
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:46 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Jerry
Bojan Zdravić je radnik BIA i član DSS-a !Dokazano!


Jerry ajde burazeru kad vec tvrdis tako nesto, trebalo bi da otkrijes identitet ovde. Mislim da to lepo dokazes i na sudu.

Kao prvo, nisam clan DSS-a, prekjuce smo osnovali stranku Demokratija - 6. Oktobar
Kao drugo, da sam radnik BIA ne bih trazio u komentaru ukidanje BIA, to je i prva tacka u programu nase stranke. Toliko si pametan valjda

Ocekujem da se predstavis

Pozdrav
sashaNS sashaNS 14:54 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Ja razumem sta Vi govorite, nego se ne slazem sa Vama. Naime, mislim da bi po tom modelu privatizacije
bilo jos vise nezadovoljnih, a isto bi doslo do tajkunizacije. Ovde mnogo ljudi ne veruje u rad kao nacin zarade.
Prodali bi akcije onom ko ponudi najvise, bez ikakvih soc.programa i razvojnih programa za preduzeca.
Dovidjenja i Vama.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:04 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Ja razumem sta Vi govorite, nego se ne slazem sa Vama

U redu je uopste ne moramo da se slozimo:)

aime, mislim da bi po tom modelu privatizacije
bilo jos vise nezadovoljnih, a isto bi doslo do tajkunizacije.

U Sloveniji i Ceskoj ima daleko manje nezadovoljnih, a i nije doslo do tajkunizacije. Ne znam da li je moguce da tajkunizacija bude veca - nego sto je kod nas trenutno.

Pozdrav,
Bojan
sashaNS sashaNS 15:13 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

U Sloveniji i Ceskoj ima daleko manje nezadovoljnih, a i nije doslo do tajkunizacije.

Mozda sam bila neprecizna, mislila sam da bi kod NAS opet( i po ovom modelu) doslo do tajkunizacije.
tnosugar tnosugar 18:00 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

na zalost, vrlo naivna pretpostavka. ceo pad slobinog rezima je i bio moguc zato sto su tajkuni i delovi sluzbi napravili dil sa nosiocima prervrata i pustili ga niz vodu sa drugim tajkunima i drugim delovima sluzbi (ko ceka doceka).

Ali takodje mislim da je pod realnim okolnostima ishod bio priblizno najboljem mogucem. Nije bilo krvi, a skinuli smo bedu sa vrata i danas, ako hoces da ucis i da radis, vrata su dovoljno odskrinuta da se provuces u taj bolji svet i da pocnes da dises. Jeste da imamo novu bedu u obliku divljanja neo-kapitalista (koje me mnogo vise pogadja od divljanja zatupljenih neo-nacista, koji su ipak znatno marginalnija pojava nego sredinom devedesetih..setite se samo KST-a), ali ona je svakako manja nakon 5. oktobra.

Problem je sto po sistemu inercije mnogi i dalje tripuju da je Sloba ziv i da je svrha njihovog postojanja da se necem suprotstavljaju (sta god da je), i da jos od toga moze lepo da se zivucka dok ne naidje neka sigurica.

Zelim da vidim koju to kreativnu i konstruktivnu snagu poseduju, da vidim koji je to svet koji zele da stvore u Srbiji kao alternativu onom Slobinom.

Ako je to svet 'Nju dilova' sa ljudima iz bivsih i sadasnjih vlasti koji su se posle 2000. godine isto toliko nagojili para i imanja u raznim privatizacijama, tajkunizacijama i preraspodeli dobara koja im ne pripadaju, onda ne mogu imati moju podrsku, koliko god da je ideal pravedan.
Jerry Jerry 22:52 08.10.2007

Re: ANTIFA!!!

Nisam ti ja nikakav burazer nego gospodin !A možda si i provokator ?Upućeno Zdraviću !
Oberon Oberon 00:03 08.10.2007

mora od necega da se zivi...

Ne moze se sedeti na dve stolice gospodine (druze) Zeko. Ako si antikapitalista ne mozes marsirati rame uz rame sa Cedom i Cankom. U jednoj ruci Debor, a u drugoj Fukojama. Kako li se zovu takvi ljudi?
Kasper Kasper 16:04 08.10.2007

Mozda bi dosao i moj deda

i on je mrzeo Nemce. Tukao se protiv njih u WWI . Al, ne lezi vraze, ubise ga partizani 45 ( oni na koje se Canak poziva). Bio covek domacin, imao previse zemlje, pa povremeno angazovao docnijeg partizanskog komandanta da obradjuje istu ( za novac) . Tu se zajebo...
Jerry Jerry 22:51 08.10.2007

Re: Mozda bi dosao i moj deda

E , a mog su dedu ubili nacisti 1941. u Kraljevu zajedno sa oko 6 hiljada svojih sugrađana ,jednog krvavog oktobra i zato sam protiv bilo kakvog i nacizma i fašizma !I on bi došao vrlo rado !I moj otac bi došao da nije umro , i on se borio protiv nacista , ali u partizanima i bio ranjen u bitci kod Batine , došao bi i moj ujak koji je bio u 1. proleterskoj i koji je nestao u Bosni krajem rata .Ali sam zato ja bio i nikad neću dopustiti fašizam i nacizam u svojoj zemlji i mom gradu !
mp40 mp40 00:08 09.10.2007

Re: Mozda bi dosao i moj deda

Nismo se skupili da mrzimo Nemce. To je fasizam! Kao i svi cetnici i mantijasi i potomci predratnih gazda, promasujes poentu...
hoochie coochie man hoochie coochie man 08:32 09.10.2007

Re: Mozda bi dosao i moj deda

To je fasizam! Kao i svi cetnici i mantijasi i potomci predratnih gazda, promasujes poentu...

xexe...
Kasper Kasper 07:56 10.10.2007

Re: Mozda bi dosao i moj deda

Nismo se skupili da mrzimo Nemce. To je fasizam! Kao i svi cetnici i mantijasi i potomci predratnih gazda, promasujes poentu...


Ej , umro ti Tito.
Jerry Jerry 14:55 11.10.2007

Re: Mozda bi dosao i moj deda

Tito nije tema ovog bloga . Ako hoćeš napiši svoj blog o njemu. Široko ti polje !
Sasha1 Sasha1 20:52 15.10.2007

Racija - zaboravljen genocid

Knjiga koja govori o novosadskoj raciji pod naslovom "Racija - zaboravljen genocid" izlazi 19. oktobra iz stampe.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana