Diznilend

Srđan Kusovac RSS / 07.06.2007. u 13:58

logotanjug_no1.jpgNajsrećnijim ljudima, prema istraživanju Instituta za evropske studije, većina građana Srbije smatra mrtve: kneza Lazara, Miloševića, Teslu itd. Najsrećniji živi su Aligrudić, Petrović i Vučić.

To je suština vesti koju je srpska državna agencija Tanjug javila u petak, 1. juna.

-------------------------------------
PR:SRBIJA-SRECHA-ISTRAZZIVANJE
Visse od polovine smatra srechnim ljude koji nisu zzivi

BEOGRAD, 1. juna (Tanjug) - Istrazzivanje Instituta za evropske studije (IZES), sprovedeno u Srbiji, pokazalo je da visse od polovine ispitanika za najsrechnije ljude smatra osobe koje nisu visse medju zzivima.
Gotovo 40 odsto ispitanika je na listu najsrechnijih stavilo i zzive i umrle, dok je tek svaki deseti kao srechnike oznaccio zzive i zdrave savremenike.
Prvo mesto medju upokojenim srechnicima zauzeo je knez Lazar, a slede Slobodan Milossevich, Nikola Tesla, Vladika Nikolaj Velimirovich, Jovan Duccich, Chirilo i Metodije i Josip Broz.
U sredisstu definicije sreche kod Srba stoji slava, a najbogatiji Srbi nisu vidjeni i kao najsrechniji. Kada je recc o zzivim srechnicima, "mrtva je trka" medju politiccarima i medijskim zvezdama.
Prva dva mesta sa istovetnim brojem glasova (po tri miliona) dele Miloss Aligrudich iz DSS-a i Dussan Petrovich iz DS-a, dok je Aleksandar Vuccich, koji je vidjen kao najsrechniji radikal, dobio 123.456 glasova.
Na pitanje da li su poslednjih sedam i poslednje tri godine zlatno doba za predsednika Srbije Borisa Tadicha i premijera Vojislava Kosstunicu, svi anketirani su odgovorili potvrdno.
Medjutim, na skali od jedan do 10, predsednik Tadich dobio je samo ccetiri, a premijer Kosstunica ssest poena.
U kolektivnoj percepciji srechnisstva zzena ima 30 puta manje nego musskaraca.
Terenci IZES-a ispitali su, u okviru ankete, visse od ssest miliona stanovnika Srbije.

(Kraj) mjk/yu
-------------------------------------

Vest je napisana na osnovu teksta „Srećni ljudi“ objavljenog u nedeljniku Vreme, br. 856, 31. maja 2007.

I šta je tu čudno da zavređuje blog?

Jedna sitnica: ono što je izvor vesti je zapravo satirična kolumna „Lisica i ždral“, autora Ljubomira Živkova, na koju se Tanjugov urednik upecao ko som ili što bi klinci rekli primio se ko saučešće. :)))))

A ja mislio da sam ranih devedesetih i ’99. video sve što se od Tanjuga može očekivati. Isto važi i za TV Bastilju.

intel-inside-idiot-outside.jpgKoje to unikatne vrste imbecila, debila, kretena, idiota i ostalih sorti retarda uzgajaju tamo na Obilićevom vencu. Zamislite tog arhidebila koji ne uspe da shvati da je reč o zajebanciji pošto je Ljuba napisao već u prvoj rečenici da je u anketi ispitano „više od šest miliona stanovnika Srbije“.

Otpadaju varijante: ko radi taj i greši, greške su uobičajeni deo posla, čemu isticanje grešaka, zar vest nije tri sata nakon emitovanja službeno povučena itd.

Ovo nije obična greška. Nije pogrešno napisano nečije prezime ili funkcija, nije propustom emitovana stara vest što su najčešće greške zbog kojih agencije povlače vesti i/ili emituju ispravke. Ovde je urednik, inače očito potpuni idiot, dao nekom novinaru da na osnovu Ljubinog teksta napravi vest. Taj novinar, čujem neki zajebant, shvatio o čemu je reč, ali je poslušao urednika. Zar nije car?

Ako je to tako, a priča se u esnafskim krugovima u gradu da jeste, onda to pokazuje da na uredničkom mestu u Tanjugu može biti:

  • neko ko ne čita jednog od recimo troje najboljih kolumnista u gradu;
  • neko ko je potpuni idiot jer ne shvata da je teško da je bilo kakva anketa bilo gde i bilo kada mogla biti napravljena na uzorku od više od 6.000.000 ljudi;
  • neko ko ne shvata da je neznatna šansa da na bilo koje pitanje u bilo kojoj ozbiljnoj anketi svi daju isti odgovor, a ako je anketiranih „više od 6.000.000" onda pogotovo.
  • stupid.jpg Neko ko ne uspe da shvati da ne može biti istinito recimo ovo: „U odeljku o živima ... prva dva mesta sa istovetnim brojem glasova (po tri miliona) dele Miloš Aligrudić iz DSS-a i Dušan Petrović iz DS-a, što će reći da stanovništvo srećne ljude traži i nalazi u demokratskom bloku, dok je najsrećniji (tj. viđen kao najsrećniji) radikal Vučić dobio svega 123.456 glasova, podrhtava mu usna kao da će briznuti u plač, publika nije načisto je li to od radosti ili od tuge zbog izgubljenih srpskih zemalja."

I još nešto: Jeste li primetili da kod ove Tanjugove vesti nema izvora informacije. Ispada da je Tanjug video to istraživanje. :)

Pisao sam u proteklih desetak dana već dva puta o tome na šta se i kako arče pare građana Srbije odnosno što bi se današnjim(!) političkim rečnikom reklo kako se „nedomaćinski posluje“ tuđim parama po onoj poslovici o mlaćenju gloginja.

Reč je do sada bila o tome da se novcem iz budžeta podmiruju politički i drugi saradnici, da im se isplaćuje više novca građana Srbije nego što ti i njihovi poslovi realno vrede, da slučajevi nisu „transparentni“ itd.

Ovaj primer je ipak najbolji jer pokazuje da se novcem poreskih obveznika plaćaju i potpuni idioti.

Da se digla frka, a ni toga nije bilo, počeli bi da trube o tome kako će se sve to navodno transformisati i sl.

Javni partijski servis i državnu sprdačinu neispravno nazivanu agencijom ne bi trebalo transformisati ni kada bi to bilo moguće. Trebalo bi da država bude dalekovida. Transformisane državne medije imaju ili će imati svi. Onda se sa tima treba takmičiti. Trebalo bi država da osnuje potpuno nove službene medije, a da ova dva konzervira ovakve sa sve idiotima unutra i onda da studentima žurnalistike, novinarima i zainteresovanima iz čitavog sveta papreno naplaćuje ulaznice u taj Srpski Diznilend. Gde recimo neki mladi Japanac može uživo da vidi tačke poput „Vest o anketi napravljenoj na uzorku od 6.000.000 ljudi“, „Direktor javno vređa goste emisije i ubija muvu“ itd.

-------------------------------------

P.S. Ne radim već nekoliko dana, i neću još desetak pa se detoksiciram: ništa radio, ništa TV, ništa agencije. Vesti - samo koliko čujem na radiju u autu i to slučajno ako nisam brzo pustio neku muziku. Vest da je Tanjug emitovao ovu „vest“ javio mi je jedan kolega i prijatelj, jedan od malobrojnih kojem priznajem da je gori news junkie od mene.

P.P.S. Kad smo već kod agencija i državnih para: moguće da dotacije budu malo smanjene ako u Nemanjinu stigne neko kome bi bio interes da Tanjug malo posluje i tržišno.



Komentari (73)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

pichwaise011 pichwaise011 14:06 07.06.2007

I posle Tita..

Samo jedno pitanje.. Jel' tema bila najsrecniji politicar..? Jer ako nije...u banani smo (ha!), pa dal' je moguce da su "nam" politicari centar sveta...A sta bi bio odgovor na pitanje ko je najbolji sportista Srbije, verovatno "bismo" rekli Vladan Batic dao 3 gola na tekmi dhss-ds..
vucko vucko 14:19 07.06.2007

E, pičvajz,

jel ti to imitiraš ovoga iz Tanjuga? :)
miki21g miki21g 14:27 07.06.2007

I'm so stupid, stupid, stupid , stupid

Jel ovo nas neko lozi (?) da je ova vest bila zvanicka tokom vise od 3 sata ?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:29 07.06.2007

Kanda im

samostalno pisanje ne ide...ali PREPISUJU majstorski! Bez potpisivanja izvora, naravno.
milandez milandez 14:38 07.06.2007

Izgleda da....

„Direktor javno vređa goste emisije i ubija muvu“ itd.

je to bila "barska mussica"!
Lektorka Lektorka 15:13 07.06.2007

Re: Izgleda da....

milandez
„Direktor javno vređa goste emisije i ubija muvu“ itd.

je to bila "barska mussica"!


sumnja se da je ipak bila vinska!
Igor Novikov Igor Novikov 14:39 07.06.2007

Tanjug i kako je lepo biti glup

Kusovac: "Koje to unikatne vrste imbecila, debila, kretena, idiota i ostalih sorti retarda uzgajaju tamo na Obilićevom vencu. Zamislite tog arhidebila koji ne uspe da shvati da je reč o zajebanciji pošto je Ljuba napisao već u prvoj rečenici da je u anketi ispitano „više od šest miliona stanovnika Srbije“."

Bas takve. Unikatne, jednojajcane sorte debila, kretena i idiota.

Kusovac: "Ovaj primer je ipak najbolji jer pokazuje da se novcem poreskih obveznika plaćaju i potpuni idioti."

Dragi Srdjan Kusovac se iscudjava nad cinjenicom da se novcem poreskih obveznika Srbije placaju i potpuni idioti, a vrlo je dobro poznato da je idiotizam u dnu opsega rasipanja novca iz drzavnog budzeta; prvo mesto ravnopravno zauzimaju skrivanje ratnih zlocinaca, zastrasivanja i pokusaji ubistva slobodnih novinara i oponenata profasistickog rezima koji vlada Srbijom, kao i sakrivanje istine o ratnoj, zlocinackoj proslosti Srbije. Novcem poreskih obveznika, Srbija krije svoju prljavu proslost, kao zmija noge.
Gradjani Srbije, pored idiotizma, placaju i sopstvenu propast.


Vlasta Vlasta 15:02 07.06.2007

Tito jeste bio srecan

On je bio jedan extra happy predsednik. Ali, Ducic, Tesla, Velimirovic (kuku), Kirilo i Metodije, da i ne spominjemo lagodan zivot kneza Lazara?
Na cemu je ovaj narod volela bih da znam, i ako ima toga jos, molila bih malo, poslacu na koji post restant da mi se salje, sto hitnije. Nesto mislim, lakse ce mi biti i konacno cu shvatiti da sve ono sto me muci danas u ovoj Smrdiji ustvari nije muka, nego cista sreca. Cool.
vucko vucko 15:07 07.06.2007

Možda zato...

što ne završavaju stvari, nego ostavljaju na pola... npr ovaj Srđanov tekst - primeti pominjanje Ljubomira Živkova :)
Vlasta Vlasta 15:29 07.06.2007

Ma, kontam,

zato i kazem da bih i ja volela malo toga, da mi ponekad bude tako malo....opustenije....ako me razumes.
Vlasta Vlasta 15:44 07.06.2007

I jos da dodam

da ne znam ni sama koliko mi je ljudi u voxu, a u periodu nakon Slobodana, reklo kako se vise ne moze ziveti, kako se pre znalo za koga i od koga, kako smo ziveli dostojanstveno, vredno i radeno..Zaboravila majka koliko je sati provela u redovima, mobilizacije i sve strahote....Resetuju ljudi, kao kokoske. One se svako jutro u zoru bude bez secanja. Salu na stranu, nisam proveravala vest, vama verujem, ali ne mogu da verujem da je proslo novinara plus urednika i da su svi rekli: "Ma da., super vest, stavi to, logicno je..."
vucko vucko 15:53 07.06.2007

Re: Ma, kontam,

zato i kazem da bih i ja volela malo toga, da mi ponekad bude tako malo....opustenije....ako me razumes.


Nisam siguran da razumem baš sasvim... ali dobro zvuči :)
Vlasta Vlasta 16:00 07.06.2007

Ne znam Vule

vise ni ja tebe ne razumem. Nisam tekst ostavila na pola, ako ne mene mislis. Ako tako zvuci moj komentar, moja greska. Haiku.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 16:02 07.06.2007

Re: I jos da dodam

Jeste neverovatno, ali evo našao Peđa Rafailović vest - još im stoji na sajtu. :)

Ova situacija je gora. Nije novinar nešto napisao pa urednik poverovao nego je urednik dao novinaru zadatak.
Vlasta Vlasta 16:10 07.06.2007

Masala

la la la la. A sutra ce i oni biti VIP u kuci nekog velikog brata. ..
vucko vucko 16:50 07.06.2007

Re: Ne znam Vule

vise ni ja tebe ne razumem

Nema veze, samo nek je dobar provod :)
jesen jesen 00:15 08.06.2007

Re: I jos da dodam

To je vise nego strasno. ..Ja nisam novinar ali cim sam pocela da citam vas post videla sam da nesto nije u redu..anketa na vise od 6 miliona...pa ona dvojica isti broj glasova...pa knez Lazar.......
Pre mozda dvadesetak dana b92 na jutarnjim vestima javio da je u Kragujevcu zabranjena osnivacka skupstina garde Cara Lazara...a kragujevacki novinari u 12h otisli na lice mesta i cekali sta ce da bude pa posto nije bilo nista oni se silno cudili i konstatovali da su se organizatori povukli zato sto nije bilo naroda...Jeste da su ovo lokalni novinari ali ni njima se takva neobavestenost ne moze oprostiti a o uredniku Tanjuga koji nije razumeo kolumnu tek nema sta da se kaze.....
BTW...Bila pre neki dan neka anketa ispred Pravnog fakulteta...na pitanje kada je bila Kosovska bitka....niko od anketiranih nije odgovorio tacno...lupali su razne godine od 1804...pa redom...I sad kao ti isti Srbi crkose za Kosovom....
Coco Rosie Coco Rosie 00:22 08.06.2007

iz keca u kec

ja da sam na mestu zivkova i redakcije vremena, nastavila bih sa ovakvim zajebancijama na najrazlicitije moguce teme i onda bih organizovala kladjenje koliko ce puta tanjug ( i ne samo tanjug) nasesti. maste nam , hvala bogu, ne nedostaje:)
Lado Lado 01:01 08.06.2007

Upoznaj domovinu...

Bila pre neki dan neka anketa ispred Pravnog fakulteta...na pitanje kada je bila Kosovska bitka....niko od anketiranih nije odgovorio tacno...lupali su razne godine od 1804...pa redom...I sad kao ti isti Srbi crkose za Kosovom....

Ponukan ovim (očekivanim) podacima otiđoh u ovaj kasni sat da overim šta ima na sajtu novovaspostavljenog NGO-a koji se odaziva na godinu kada se desila kosovska bitka (a koji je suorganizator prelepljivanja bulevara AVNOJ onim skarednim plakatima), i moram reći da sam se odlično proveo! Toplo preporučujem posetu mrežnoj s(t)ranici te udruge.
Za one koje mrzi samo da dam highlights:
U zaglavlju početne stranice fercera sledeći tekst:
Šta ste ovog meseca uradili za otadžbinu???

Fenomenalno!

Na home page-u takođe blista flash animacija na kojoj se, među ostalima, smenjuju i sledeće parole:
Danas Kosovo... sutra Beograd
Nije Srbija šaka pirinča da je pozoba svaka vrana - a pored parole slika K. Del Ponte

Genijalno!

U padajućem meniju nalazi se kategorija koja se originalno zove
УПОЗНАЈМО ОТАЏБИНУ ДА БИСМО ЈЕ ВИШЕ ВОЛЕЛИ

Zakleo bih se da se ista rečenica samo u verziji sa domovinom vukla i po čitankama dok sam ja bio dječarac - kako se domovina upoznaje, pa ovako
U kategoriji srpske pesme ima čitava pjesmarica (klasika, Bože pravde, Vidovd, itd.) ali i
Руска Царска Химна
- WTF?

Sve u svemu, ima još masa toga, take a look, totalno je psihodelično.
miljanah miljanah 13:42 08.06.2007

Re: Upoznaj domovinu...

"Upoznaj svoju domovinu da bi je vise voleo!" - to je bio moto ferijalaca (Ferijalni Savez Jugoslavije, cini mi se da je bio tacan naziv te organizacije...). Veliki popust na vozne karte ako je grupa od 6 ili vise djaka ili studenata. Bas smo lepo letovali tad...
pipi duga čarapa pipi duga čarapa 22:07 08.06.2007

jesen,

pa naravno da nisu znali, kad nisu slušali:

hiiljadu tristo osaamdeset devetee
poošao je Milooš da uguuši kleveteee

Ja kad sam bila mala mislila da je krenuo da uguši krevete - ništa jasno, slično kao "smrtva čizmu asloboda narodu". zato sam posle u školi iz prve i sva vremena zapamtila.

čija je ovo uopšte pesma?
Mariška Mariška 15:04 07.06.2007

Bljak

Uvek su mi se gadili, a sad mi ih malo zao.

Queeria Queeria 15:34 07.06.2007

Re: Bljak

Pa kako posle ne voleti Tanjug??? Trash treba voleti :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:49 07.06.2007

Ma šta žao,

prepisuju ko vaške...
AlexDunja AlexDunja 16:06 07.06.2007

Re: Bljak

tako je Q.od ljubavi se oni najvise plase :)))
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 15:23 07.06.2007

Cak i ako bismo

"prihvatili" da je neko u Telegrafskoj Agenciji Nove JUGoslavije promasio datum (1. jun, umesto 1. aprila), ovo je za Riplija! Vest i dalje stoji na sajtu :((

PS: Ako Ljubi Zivkovu ovo nije bila namera, izgleda da je, ipak, "IZES" "odradio" svoje kao - iz'eš:))
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 15:31 07.06.2007

Re: Cak i ako bismo

Peđa care!

Nije mi palo na pamet da su baš doliki debili da još to drže na sajtu iako su povukli vest. :)

Kakvi retardi.

Ja slikao, ako skinu da imamo.

kapi kapi 15:40 07.06.2007

ne zna covek

da li da se smeje ili da place. I sto je najtragicnije , zaglupljivanje naroda ce potrajati ko zna koliko josh dugo . neupotreba mozga dovodi do atrofije istog.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:43 07.06.2007

Kapi,

tako je, mozak je samo mišić i ako se ne koristi...
AlexDunja AlexDunja 16:03 07.06.2007

svaka cast

Srdjane,ovakve postove najvise volim
Lektorka Lektorka 20:49 07.06.2007

i dalje tamo...

e, pa nije me mrzelo, ovog trenutka sam gledala, pa ću da potvrdim da je vest i dalje tamo.

urednici ni blog ne čitaju :)
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 22:16 07.06.2007

Re: i dalje tamo...

urednici ni blog ne čitaju :)


Ne budi sigurna. Čita ko treba da čita pošto čujem da je popodne bilo trčanja u Nemanjinu. Ne zbog budalaštine nego zbog onoga o smanjenju dotacija. :) Poznajući neke odnose i stavove zainteresovanih strana rekao bih da je trčanje bilo džaba.

Jer, "strela je odapeta" i to još proteklih dana i ne da "leti ka cilju", nego je već, čujem, doletela. Samo još nije obznanjeno. Ako. Podržavam. Ništa ne treba Tanjugu i Bastilji do naterati ih na tržište tj na poštovanje zakona. Bastilja ne poštuje zakon o reklamiranju, a Tanjug koji sam ne može da posluje nego je na državnim jaslama obara cene privatnim agencijama poput recimo Bete koja je odavno i uprkos tome ne pet nego 25 kopalja ispred.

A da idiota koji je ono pustio treba obesiti za jaja čisto za primer drugima - treba. Mada mislim da firmi sa Obilićevog venca ni to ne može pomoći sve i da ima ko da stisne petlju da toga obesi.

Biće oko Tanjuga još belaja uskoro. Živi bili pa videli.
Lektorka Lektorka 22:49 07.06.2007

Re: i dalje tamo...

ne sumnjam ja ni najmanje da oni ovo čitaju, naravno. samo ni trčanje u nemanjinu, ako je povodom ove vesti o "vesti", nije pomoglo da vest ispari sa sajta, pa se pitam (retoričko pitanje) - kako to?
ima li tamo neko svestan koliko sveta će ovaj blog pročitati, koliko sveta prepričati sramotu, koliko njih će uraditi to što sam uradila ja?
otud moj "zaključak".
izostala je svaka iole inteligentna reakcija s njihove strane, jer njih očito čak i za posledice lošeg glasa koji se daleko čuje odavno boli uvo, odnosno boli ih sve do onog trenutka dok ih neko ne udari po džepu i moći. dok ne bude, dakle, upravo to što ovde nagoveštavaš.
Lektorka Lektorka 22:57 07.06.2007

p.s.

evo, ako nisi video, kako visoka kultura kod nas ide ruku pod ruku s profesionalnim novinarstvom :) ne znaš šta je lepše!

carmen
Lala iz Banata Lala iz Banata 08:58 08.06.2007

Re: Cak i ako bismo

Maločas sam bio na Tanjugu.
Još stoji "vest"! :)))
Za manje od tri sata će biti puna sedmica kako je objavljeno. Da ne veruješ!
Dakle, moroni su do bola. :(


kimm kimm 01:55 09.06.2007

Re: Cak i ako bismo

Bilo nekad, sad kao azuriraju bazu. Malo sutra, pretraga radi za sve tekstove, al za ovaj ne :)


AlexDunja AlexDunja 16:01 07.06.2007

novinar

meni se ipak najvise svidja novinar koji je poslusao urednika,kako dobra zabava
Lektorka Lektorka 20:49 07.06.2007

Re: novinar

a ako jadan on, umesto urednika, ostane bez posla? :))
Lado Lado 16:01 07.06.2007

TANJUG

To
Aapsolutno
Nas
Je'e
U
Glavu
AlexDunja AlexDunja 16:04 07.06.2007

Re: TANJUG

koliko vidim,ni sebe ne zanemaruju
jaglika jaglika 16:06 07.06.2007

Ju!

Pa ljudi, ovo je bolesno! Da je film, bilo bi eventualmo smesno, mada malo isforsirano, ali posto nije... uzas!
Svasta sam cula i videla u ovoj zemlji, ali mislim da je ovo na samom vrhu (ili dnu)
Ima li kraja?.
zana zana 16:13 07.06.2007

Ne verujem svojim ocima!


nesto slicno kao i Boris Tadic, koga sam nezavisno od Ljube proglasila za sreckovica.
Ja mislim da on kad ustane ujutru, prvo dobro sebe isamara da vidi da l' je sanak ili je java
da mu se je stvarno toliko u zivotu posrecilo.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 16:19 07.06.2007

Re: Ne verujem svojim ocima!

Ja mislim da on kad ustane ujutru, prvo dobro sebe isamara da vidi da l' je sanak ili je java
da mu se je stvarno toliko u zivotu posrecilo.




Ovo moram da zapamtim.
zana zana 17:58 07.06.2007

I jos:

skupstinska inside info-
mister Aligrudic se je odusevio kako je provalio xtra kombinaciju:
bensic + brufencic+ vodka
da dobije taj neponovljivi sjaj u ocima...
Bonner DE Bonner DE 16:30 07.06.2007

Haos novinarstvo!

Diznilend? U Diznilendu se takva glupost i budalaština verovatno nikada nije dogodila. Tamo sve savršeno i u najboljem redu funkcioniše.

Ovo je čista smejurija! Sva sreća ničiji životi ne zavise od ove vesti i još važnije od ovog urednika. Haos TANJUG!
Vlasta Vlasta 17:05 07.06.2007

Secam se

jednog od svojih urednika. Radio je kujekude, plovio po etru na talasima nacionalnih i nenacionalnih frekvencija. Secate se svi one tragedije sa otmicom dece u Beslanu? E, pa on je odlucio da mi, kao lokalna televizija, ne treba nikako da damo tu vest. Na sva insistiranja mojih nekoliko kolega i mene, on je ostajao uporan. Nije da nismo mogli da preuzmemo sliku ili nesto slicno. Uzasno smo zapenile, na sta je on samo, milim glasom, rekao kako smo mu simpaticne tako pravdoljubive i da je bas, eto, lepo sto imamo saosecanje sa tim ljudima, ali da se nas to uopste ne tice...I onda nam je objasnio, da znamo za ubuduce : Zamislite dogadjaj kao kamencic koji pada u vodu. Ako talasi krenu ka nama tice nas se, a ako ne krenu, ne tice nas se. Grc.
Onda sam urlala i otisla kod glodura i Beslan smo pratili. Da smo smo svoga urednika informative slusali, bili bismo jedina televizija koja nije bila na reci tog dana. On je i danas vrlo cenjen. U nekim krugovima. A meni je ostao trip od talasa.
Lektorka Lektorka 20:53 07.06.2007

Re: Secam se

Ako talasi krenu ka nama tice nas se, a ako ne krenu, ne tice nas se. Grc.


crna vlasto, pa vi onda ni vest o onom cunamiju niste objavili!
Lado Lado 21:15 07.06.2007

cunami

crna vlasto, pa vi onda ni vest o onom cunamiju niste objavili!

Hahahaha, sestro slatka, nasmejah se vrhunski
Vlasta Vlasta 06:46 08.06.2007

Lektorko,

mani se ženet. Pobegoh pre toga, tokom jednog političkog cunamija u "Srpskoj Moskvi".
Lun Lun 17:25 07.06.2007

First thing first

Ovaj primer je ipak najbolji jer pokazuje da se novcem poreskih obveznika plaćaju i potpuni idioti.

Odluchno se ne slazem!
Shta je jedan moron u Tanjugu naspram 235 idiota u Narodnoj skupshtini republike Srbije + 23 besprizornika iz srpske Vlade?!
Nishta!
Lado Lado 17:38 07.06.2007

Re: First thing first

Ipak mislim da i sva pobrojana kamarila nije ništa spram novaca datih na uzdržavanje jedne "osobe" - generalnog sekretara Vlade.
Lun Lun 17:48 07.06.2007

Re: First thing first

Kada sam istipkao i poslao "23" vec je bilo kasno za promenu u "24". Sorry.

Btw, kako je moguce da nema opcije "uredjivanje"?
A kad smo vec kod zamerki, moze li ono "novo" da bude malo vece tj. uochljivije?
Naime, dok skrolujem, to mi je jedini svetionik za izbegavanje smarachine. ;-)
Lun Lun 17:50 07.06.2007

Re: First thing first

Obashka bruka da nema emotikona, jedinog ekspresionistichkog orudja mnogih blogera.
Lado Lado 17:53 07.06.2007

Re: First thing first

Opušteno, nema mesta izvinjavanju.
Na nekom od blogova reče Restak da će edit opcija uskoro ponovo biti moguća.
Za veći font oznake "novo" - thumbs up! Podržavam predlog.
bauer bauer 17:57 07.06.2007

Re: First thing first

A i nikovi bi mogli da budu malo uocljiviji.
Lun Lun 18:04 07.06.2007

Re: First thing first

Kad smo vec kod nickova, Bauer Dzeku, jedino sam na tvoj nick ljubomoran. ;-)
bauer bauer 18:51 07.06.2007

Lun, a sto brate.

a jesi vido kako me zezaju ovi iz nemackih govornih podrucja?

nego, da ne bude cist trol. Srdjane, ja sam se dva puta vracao i citao tvoj post i jos ne mogu da verujen da ima takvih morona kao ti likovi u Tanjugu
pipi duga čarapa pipi duga čarapa 21:50 08.06.2007

NOVO

da bude desno, kao što smo navikli i veliko crveno
Može i da se klikne edit...find in this page..., ili samo ctrl F... "novo", ali smara. Trebalo bi NOVO da bude najuočljivije, a ne ovaj broj preporuka da se žuti najviše od svega na celoj strani
jaglika jaglika 21:39 09.06.2007

Re: NOVO

I nick da bude veci i drugacije boje od naslova teme.
tolerantan tolerantan 19:00 07.06.2007

Ne razumem šta si hteo da kažeš !

Da u TANJUG-u rade glupsoni, ili šta !
Sigurno ti je krivo što ne radiš tamo !
Igor Novikov Igor Novikov 19:38 07.06.2007

Re: Ne razumem šta si hteo da kažeš !

Logika Tolerantnog: "u TANJUG-u rade glupsoni"

"Sigurno ti je krivo što ne radiš tamo !"

AlexDunja AlexDunja 20:14 07.06.2007

Re: Ne razumem šta si hteo da kažeš !

ako ovo ne razumes,slatki brate...ne znam sta ces ikada razumeti
YoKey YoKey 20:48 07.06.2007

Re: Ne razumem šta si hteo da kažeš !

ako ovo ne razumes,slatki brate...ne znam sta ces ikada razumeti

Nikada ništa, jašta.
adam weisphaut adam weisphaut 21:01 07.06.2007

Mene vise

podseca na Film Paranoja i gadje nje u Las Vegasu nego na Diznilend. Narocito je strasno kad ih poredjas sve: i drzavne (RTS, Tanjug) i paradrzavne (Politika, Novosti, NIN) i paravojne (Kurir, Press) i parapsiholoske (Pravda, Fokus). Kada ih sve pogledas skupa psihodelicni freak show.
Jelena Jelena 21:35 07.06.2007

zamislite

zamislite koliko se novca poreznika rasipa u domenima koji nisu javni, pa nisu ni dostupni za bilo kakvo reagovanje?
jedinstveno pitanje za sve slucajeve jeste kako je doslo do toga da se u drustvenoj piramidi na kljucnim mestima nalaze , mahom, idioti. normalni predstavljaju ekscesnu situaciju koja ne govori nista o okruzenju.
Lektorka Lektorka 21:45 07.06.2007

Re: zamislite

jedinstveno pitanje za sve slucajeve jeste kako je doslo do toga da se u drustvenoj piramidi na kljucnim mestima nalaze , mahom, idioti.


dogovor kuću gradi, lepo anketa kaže: 2 x 3 miliona, pa ti vidi. al i ako su idioti, nisu glupi! njihov izum u suštini treba prvo patentirati, a potom odmah i u ginisovu knjigu rekorda. gde ćeš na ovom svetu naći srećnije ljude od srećnih potomaka srećnog kneza lazara!
kimm kimm 23:30 07.06.2007

Re: zamislite

Jelena
zamislite koliko se novca poreznika rasipa u domenima koji nisu javni, pa nisu ni dostupni za bilo kakvo reagovanje?....


...i kontrolu. Da, ovo je pravo pitanje.
Jelena Jelena 00:05 08.06.2007

Re: zamislite

nisam cula za ovo tanjugovo cudo, sve dok nisam procitala blog. zapravo krenem da citam i pomislim ma, da srbi su lud narod najsrecniji im pokojnici, nisam iznenadjena, kad naletim na broj od 6 miliona anketiranih i pomislim kako to da su mene omasili:)))
naravno, jasno mi je bilo da je neka ujdurma u pitanju.
slazem se, lektorko. srecno junacko potomstvo srecnih junackih predaka. boze mili cuda velikoga...
samo mi nije jasno kako se cestiti knez lazar smeje kada nema glavu?
sada ce da me razapnu cistunci...
www.ivanbevc.blogspot.com www.ivanbevc.blogspot.com 11:34 08.06.2007

Ma mene ništa više ne čudi

od kako sam u dnevnom listu 24 časa pročitao tekst na temu bolesti montipajtonovca Terija Džonsa gde je kao jedan od njegovih najvećih uspeha naveden film "Život mozga".

Trebalo mi je nekoliko minuta da shvatim da pametni novinar misli na film Life of Brian (Žitije Brajanovo)...al šta da se radi...

Imamo inflaciju medija, TV i radio stanica, novina, magazina i sl. a nedovoljno obrazovanih i talentovanih kadrova ... a iz nekog razloga se misli da tu debil ne može da napravi veliku štetu...ne može da leči, da gradi, da pravi hleb...pa ajd u novinare.

www.ivanbevc.blogspot.com
Lektorka Lektorka 12:49 08.06.2007

Re: Ma mene ništa više ne čudi

"Život mozga"

:))))))))

ima i priča kako je pre valjda desetak godina jedna novinarka na osnovu nemačkih izveštaja pravila vest o strašnoj zimi na severu rusije, kada se desetine hiljada penzionera dalo u beg u južnije krajeve. sva sreća pa je urednik proverio njeno znanje nemačkog, jer:

rentner = penzioner

renntier = irvas (doslovno: životinja koja trči)
sentinel26 sentinel26 12:20 08.06.2007

Sta kazete za onog Poljaka?


Gospodine Kusovac,
Sta biste rekli za onog Poljaka, koji se navodno probudio iz kome poslije 19 godina, zaspao u komunizmu (1988.) a probudio se u srecnom kapitalizmu (2007.).
Vijest je obisla cijeli svijet. Covjek nije bio u komi vec u afaziji (poremecaj govora i poremecaj kretanja).
Sedam dana je vijest slovila kao tacna.
Njihova nacionalna agencija je takodje progutala tu udicu.
Svi su uzeli njegov intervju kao istinitu podlogu za lijepu pricu, a niko se nije sjetio da proseta do bolnice i uzme izjavu ljekara koji je "zasluzan" za njegovo budjenje.
Ovako jedna novinarska patka napravila je i poprilicnu stetu doticnoj bolnici, jer su sada nagrnule specijalne ekipe novinara, foto-reportera iz cijeloga svijeta, pa i iz Japana, za pravljenje reportaza, pa kada su stigli do bolnice bili su sokirani.

Sto se Tanjuga tice, on je davno umro samo im to niko jos nije javio. Neko treba da natera drzavu da objavi fajront.
Poz
Jeremija Jeremija 13:09 08.06.2007

Javni poziv Ljubomiru Živkovu

O uredniku sa Ob.venca se svašta može pretpostavljati, ali Živkov je sigurno majstor. ZATO PREDLAŽEM DA SE ISTI POZOVE U VIP BLOG B92. AKO HOĆE, NARAVNO.
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 16:30 10.06.2007

zatvaranje komentara

Budući da u narednih nedelju dana neću moći da vodim računa o komentarima zatvaram do nedelje 17.06. opciju komentarisanja.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana