Da li ste spremni za avanturu?

wild_serbia RSS / 11.06.2009. u 14:34

 

Vertikalne stene, spuštanje niz vodopade kanjona, istraživanje nepoznatog pećinskog sveta, priroda od koje zastaje dah.
Dobro došli u Divlju Srbiju (Wild Serbia)!

Wild Serbia tim čini grupa mladih ljudi zaljubljenika u prirodu i avanturu. Okupljeni oko ideje promovisanja prirodnih lepota Srbije i jedinstvenog stila života, predstavljamo Vam duh avanturizma pristupačan svakom čoveku. Iskustvo i znanje sticano godinama u domaćim i međunarodnim ekspedicijama, instruktori speleologije, alpinisti i kanjonaši rado će podeliti sa Vama i otvoriti Vam nove horizonte vertikalnog sveta.

Canyoning je vrsta avanturističke aktivnosti koja je uzela maha tek pre nekoliko
godina. Vezan je za vode kanjona koje su hiljadama godina brusile stene i na svom putu pravile bazene, virove, brzake i vodopade. Tiha reka se pretvara u penušavu bitku stene i vode. Nailazimo na niz vodopada, manjih kaskada i brčkanja u plavim virovima. Pogled na ovaj prizor čini jedinstven doživljaj. S obzirom da ne traži veliku fizičku pripremu, kanjoning kao sport i zabava razvijao se brzo. Širom sveta pokazano je da canyoning mogu upražnjavati svi bilo da imate 7 ili 77 godina. Canyoning moze biti prava avantura za Vas! Od opreme se koristi statičko uže koje se postavlja na vodopadima, karabineri , pojasevi, šlem I ronilačko odelo koje je u većini slučajeva potrebno. Pomoću ronilačkog odela, nećete osetiti hladnoću vode, i moći
ćete da se prepustite u potpunosti andrenalinskom uživanju.

Speleologija je naučna disciplina koja se bavi istraživanjem podzemnih oblika. Srbiju nisu zaobišle pećine i jame. Čak štaviše, veći deo naše zemlje je još uvek neistražen. Pojedine pećine su duge preko 1000m sa različitim kanalima , meandrima, podzemnim rekama, ukrasima, stubovima. Za istraživanje pećina i jama neophodno je duplo osvetljenje (obično se koriste električne lampe i karbidne lampe), speleološki šlem, kombinezon, cipele ili gumene čizme, a za savladavanje vertikalnih delova i statičko uže, karabineri, takozvani spitovi koji se postavljaju u stenu…Nema lepšeg Sunca od onog kojeg vidite posle izlaska iz jame!

Sportsko Penjanje i alpinizam. Svi su čuli za Himalaje i Alpe. Ali zato, ne znaju svi da i kod nas postoje mnogobrojne stene na kojima mozete uživati penjući se. Na stenama se definišu smeri ili rute po kojima alpinisti penju. Svaka smer ima određenu težinu. Bilo da ste profesionalac ili amater, može se naći odgovarajuća smer za penjanje u kojoj ćete uživati. Smeri su uglavnom vertikalne, ne morate imati velike mišiće, uglavnom se penje nogama a ne rukama kao što većina početnika misli. Sportsko penjanje danas je ekvivalent adrenalinu i borbi sa samim sobom dok osvajate vertikalne litice.

Idealan kraj za realizaciju avanturističkih aktivnosti su Valjevske planine. Na samo 100 kilometara od Beograda nalazi se niz prelepih kanjona, pećina i stena. Naša ideja je da Vam kroz jednodnevne i višednevne programe prilagođene afinitetima polaznika predstavimo pravu avanturu!

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana