цигу лигу

Черевићан RSS / 14.06.2009. u 19:53

 

састав на тему . . . све тнадлану

миша топ је волео да нас на школским одморима затрпава страшним причама о догађањима уСуду ди му је мати радила ко спремачица ,па успут и начула понешто о криминалним радњама.но . . . неби о њему данас.испред њега у скамији је седела Анкица ћерка Апотекарова јединица ,лепушкаста (за наш ондашњи укус) ал пегава ко да је неко нафајто метлицом умоченом у нешто говнасто. Уз школу учила је да свира у вијолину па била стога предметом наших спрдања. штаћете - младост лудост.Е, ималаје Анкица матеру ал по природи здраво шарену , курава се код нас то опредељење именовало .Обер.Отац Апотекар ,сећам га се , повисок ,сув ,смирен у опхођењу ал вазда некако забринут те усмерен лековима (од којих се множина тада још на лицу места у апотеки припремала ) ,малко супругу изгледа запустио ,а она ,да не дангуби, се покушала снаћи и баш јој курорад кренуо од оне ствари .Наравно тосе у нашој средини рашчуло те брука пуче , мада се друг Муж трудио да је разуму приведе ,да то што чини није баш узорно због кћери ако већ њега мужа ,не поштује.Неслуша Нада ,волије ону ствар ,ал туђу, више од Фамилије а и локални керови се навадили.. . .осетили кују . И онда се реши Апотекар па умути, један за свагда, смирујући напитак за немир своје жене .то чак и јавно призна, те попи конфор митровачке казнијоне на подужи низ година. Оста Анкица сама.Уствари није јер се појавила фамилија иСомбора те је одведе.Кућу закључали ,шалукатре спустили и . .. као да их никада није ни било, причало се међсветом насокаку. Једино швалери бивши још подуго помињаше Несташну . .. и тако се растурисмо , Анкица у своју извесност ,а ја за мојим лептиревима у глави да их разигране покушам примирити , но не успех у томе те и данас залепршају већ поприлично одртавели ,чега сте иви сведоци.

Ту скоро на суседном Гозу отоку нимфе Калипсе би најављен, посрецтвом штанпе острвске, реситал талијанског гудачког квартета из Милана па ме мој друг овдашњи Наташа увери да треба малко да наше еустахијеве трубе помилујемо правом музиком за душу ,те одосмо .

Театер на Гозу

 theatre.jpg већ више од стотину година гаји тесну сарадњу са познатим талијанским оперским кућама па се карте обезбеђују пар месеци унапред због интересовања.Како мој поменуту друг Ната има колегу на послу чији је отац диригент позоришног оркестра Маноел театра у Валети ,билете обезбедисмо и заседосмо у први ред - скраја.

На реситалу би. . . .онако ,да будем посве искрен .Свирала се савремена музика ,нећу да вређам али ја би санижом музичком, оцек клавир, умео исто да загудим ,ал и да поновим, теже

- ето у томе је битна разлика ,ови збине умеју и да понове ,

убеди ме у две речи Наташа. женско шта ћеш . у паузи листам програм између 4 музиканта и једна

дама ,презиме на ић .опс. гуди у чеело   ceelo-1.jpg  међногама.

заинтересовасмо се , те након изведбе која би награђена громогласним аплаузом препуног Театра Астра , уприличи нам отац Натиног колеге кратак сусрет са извођачима те бла- бла- трућ-трућ .даље погађате . . .мати даме на ић  је Анкица моја школска другарица с почетка ове умишљености - ал одистинске овога пута..

ето. баш је свет селендра глобална. Јелда.



Komentari (89)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Unfuckable Unfuckable 20:01 14.06.2009

ovaj apotekar

je baš radikalno rešio taj nemir kod suprugemu, moram primetiti...kao i simboliku "iver - klada" 'de i ćera tura međ'noge....čelo
baš zanimljiv tekst, mr Če
Черевићан Черевићан 20:07 14.06.2009

фала на јавки

г Унфе можете мислити како се дотична свираљка изненадила, а и мени би баш пријатно. а, да то . . међноге . . ивер-клада, ха,ха. баш сте Ви неки обешењак 1 ( додуше баби су јој међноге се турали).
maricacarica maricacarica 20:08 14.06.2009

Re: ovaj apotekar

u našem malom mistu - boje je da ćutin!
Ali, ako su naši - glasam, šta ću
Черевићан Черевићан 20:16 14.06.2009

ха

така тура била, сличности насве стране се нађу, свет ,селоје глобално. фала на дружењу мрс maricеcaricе
ivana23 ivana23 20:09 14.06.2009

Cello

Черевићан Черевићан 20:19 14.06.2009

мрс ivana23

ни дасте Поменуту усликали лично, добро, гардероба малко примеренија окружењу али ЛИК, занеповеровати док струменат пљунути, коњезин.

алалВам у одабиру фотки ! а и фала на посети.
angie01 angie01 20:21 14.06.2009

Re: Cello

Черевићан Черевићан 20:46 14.06.2009

хе,хе

ево куца ми на врата апартмана комшијка јапанка челисткиња скоро досељена која ми вежба ухо сличном као што Ви приложисте гђо angie01 музиком , интересујесе косвира баха, јер ја одврно до пања намом лапутопу звук управо да је намамим. и успело. фалаВам. даље је на мени, упс. . .

драга ми је Ваша посета.
angie01 angie01 20:56 14.06.2009

Re: хе,хе

комшијка јапанка челисткиња



pa shto ne kazete?!!!
muaddib92 muaddib92 21:37 14.06.2009

Re: хе,хе

Черевићан
ево куца ми на врата апартмана комшијка јапанка челисткиња скоро досељена која ми вежба ухо сличном као што Ви приложисте гђо angie01 музиком , интересујесе косвира баха, јер ја одврно до пања намом лапутопу звук управо да је намамим. и успело. фалаВам. даље је на мени, упс. . .драга ми је Ваша посета.

хехехе.. која сте Ви љисица једна, драги Чер: осмислити овакав пост едаби закуцала комшика онако, културно-музичким поводом. Сетисте ме оно када сам објашњавао колегама технику справљања стапарског шприцера (наспеш пуну чашу вина, отпијеш пола па доспеш соду и тако више пута), а један искусни ће: ќакав стапарски, то је олошки шприцер!'
(дуго се не јавих, имао збрц у пц-ју, читао Вас all the time, леп позздрав)
Черевићан Черевићан 21:42 14.06.2009

уистину

наслушаосамсе за време од како смо врата до врата и дворжака и хајдна, вивалдија па шумана а баха и да не помињем. тај монотони звук виолончела ( мисим док се партије увежбавају) ми баш пасује онако филтриран кроз столетни камин испада ко да он звуке проузводи.

годи и овај прилог , фала гђо angie01



Черевићан Черевићан 21:52 14.06.2009

бећарски шприцер

драги г muaddib92 веле усрему затај Ваш олош-ки. в. ми је драго да сте ОПЕТ санама но поштујемо техничку фалинку умашини вашој.
него, нисам ја имао намеру да јапанку вабим музиком но она ко муха долете чим чу конкуренцију,
јер ја малко наглув ха,ха , морах појачати свирку излапа топа . . . ето разлога - пијонирска часна!

ај, па се дружимо, уздрављу био.

muaddib92 muaddib92 22:18 14.06.2009

Re: бећарски шприцер

.. ма, дружимо се ми овде непрекидно добре 3г сенца проблемо, и даље ћемо Оже здравља, него добар фазон је и то са наглувима - човек се учи док је Џив, па тако и ми, одани читаоци
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 20:17 15.06.2009

Re: хе,хе

[quote...,а ја за мојим лептиревима у глави да их разигране покушам примирити , но не успех у томе те и данас залепршају већ поприлично одртавели ,чега сте иви сведоци.




Черевићан Черевићан 22:15 15.06.2009

упс

лепет крила оваквих лептира
годи оку старачком мојему
да ми знати ко сме да их дира
те се предам маштању својему

в. провокативан коментар драга гђо Pavlović , ал ако. фала.

jednatanja jednatanja 20:33 14.06.2009

Mali trol

неби о њему данас.испред њега у скамији је седела Анкица ћерка Апотекарова


Svi pačići došli,
Na skamijam' stoje;
Stari patak metno
Naočare svoje.

A ja mislila da više niko ne piše kao J.J.Zmaj. Svaka čast, super tekst, i malo reći interesantan događaj...

Черевићан Черевићан 20:39 14.06.2009

мрс jednatanja

акоВамје текст макар на моменат причинио угођај, драгомије уистину. хвала на лепим речима.
mariopan mariopan 20:51 14.06.2009

Re: Mali trol

Najvise mi se dopao prvi deo price, ko da je iz mog sokaka

Ne smem da citiram recenicu na koju sam pala od smeha,tako ste je slozili u "dve reci" da to nikome ne bi palo na pamet da tako napise.

One leptire sto vam i sada zaleprsaju, cuvajte nezno. Upravo zato pisete ovako majstorski.
Uzdravlje.
Черевићан Черевићан 20:56 14.06.2009

драга гђо mariopan

лептиреви све бучнији углави како дртавим, ту нешто је у раскораку. а оно што Вам личи и наВаш сокак па рече ја већ кои пут углобалном смо се селу затекли, ми земљани.и тонамје.

уздрављу иВи била. фала на коментару и редовности дружења. а смејати се треба, кажу дооце.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:44 14.06.2009

pegice

"al pegava ko da je neko nafajto metlicom umocenom u nesto govnasto"

Izdize se Ankica cerka Apotekarova iz ogovaranja u Milano, ali ne da bude" top manekenka". Bravo i za nju, a i tekst, kao i uvek izuzetno zanimljivo
Черевићан Черевићан 21:04 14.06.2009

знате

гђо мама2сина кажу коднас уселу . . има правде.ето потомак несташне бакејој, а ништа баш на то указивало ние, је успела да се издвоји и припадне једном посве другом свету тамо где се пре свега радом а наравно и талентом уврхове стиже. додуше у питању је апотекарова унука, кћер анкицина.

годими сујетном ако Вам се текст свидео.хвала на дружењу.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 20:44 14.06.2009

Unf&Če&Co

Pa da. Sve odrtaveli blogeri. Sve moj do moga.
Šta vam smeta čelo? Seljaci nijedni. Muziku ne slušate nego, onako, balkanski gledate umetnice.

Черевићан Черевићан 20:52 14.06.2009

упс

ја заборавих да је редован посетилац г Кинг па малко застраних текстом. ма управусте Ви. отменост покрета музиканта, мелодија која може да понесе, женска бедра додуше раде ко сингерица па ми са села ито уочимо док ови финији гости утеатру полужмуре мош им сат сруке украсти неби осетили. ми засваки случај, бесата идемо.

волим кад транспарентно наступите ми скрибомани се понекад занесемо. фала на указу а и дружењу, офскроз.
mariopan mariopan 21:05 14.06.2009

Re: Unf&Če&Co

KRALJMAJMUNA
Pa da. Sve odrtaveli blogeri. Sve moj do moga.
Šta vam smeta čelo? Seljaci nijedni. Muziku ne slušate nego, onako, balkanski gledate umetnice.


Znamo gde gledaju, pravdaju se ( seniori) kao ne cuju dobro, a vole, pa ajde ako ne cuju makar da gledaju, mislim sve one bravure u izvedbi.
Slutim da ce sada na blogu mnogi zavoleti celo, eto bar neke vajde da nam se narod malo kulturno uzdigne.
iris.davidovich iris.davidovich 23:18 14.06.2009

Re: упс

док ови финији гости утеатру полужмуре мош им сат сруке украсти неби осетили. ми засваки случај, бесата идемо.

e, bas se nasmejah u ponoc! prica, ko i uvek, zivopisna i poucna.
nikad se sa apotekarima nije saliti, ups
Unfuckable Unfuckable 07:53 15.06.2009

Re: Unf&Če&Co

Šta vam smeta čelo? Seljaci nijedni

Biljana 77 Biljana 77 18:20 15.06.2009

Re: Unf&Če&Co

Šta vam smeta čelo?

Pa zaklanja pogled...
Черевићан Черевићан 18:47 15.06.2009

веома луцидно

мрс Biljana 77, насмејасте ме грохотом, алалВам. хвала на посве оригиналном коментару.
zeks92 zeks92 20:54 14.06.2009

Jezgrovito, bas ...

ето. баш је свет селендра глобална. Јелда.
Черевићан Черевићан 21:07 14.06.2009

г zeks92

данас у време авијона брзих , интернет и да не помињем, ма уистину све нам на дохват тако да кованица о свету као селендри посве пасује. драгомије да сте са нама овај пут.хвала.
zeks92 zeks92 21:12 14.06.2009

Zahvaljujem ...

... i pozdravljam: Zdravo, zdravo! ... Zeks
jesen92 jesen92 23:24 14.06.2009

Re: г zeks92

данас у време авијона брзих , интернет и да не помињем, ма уистину све нам на дохват тако да кованица о свету као селендри посве пасује. драгомије да сте са нама овај пут.хвала
...jeste, mada nama zabarikadiranim u srbiji bas i nije...al smeska nam se beli sengen pa ce stvari da se poprave po tom pitanju i za nas, valjda....btw...znamo se vec dobro mr Cer, priznajte da ste Baha pustili nasavglas zbog Japanke a ne zbog gluvoce...
Blade Runner Blade Runner 20:58 14.06.2009

jes vala, selendra globalna



G. Čer, pozdraviste li gdju mamu?
Черевићан Черевићан 21:13 14.06.2009

свака част

г Blade Runner први се досетисте основног реда који сам требао испоштовати.е сад ија нисам куче одјуче, наравски да то учиних и ево већ други месец са мојом шк.другом Анкицом ( додуше сада се зове краће Ен) посредством Skype се пријатно диваним. после55 година, је бооте, да се неповерује.

хвала на коментару.
Ivana Knežević Ivana Knežević 21:36 14.06.2009

.

Kako je tragicno prica krenula, i Ankica nestala, odnekud su mi dosle misli na francuske filmove 'Jean de Florette' i 'Manon of the Spring'. Ali sve je mnogo bolje ispalo, i lepo je sa tim globalnim susretima kako uvek iznenade.
Uh, dragi Cher, uz sav humor Vaseg pripovedanja, price su Vam tuzne, ljudske, i podsetnici na prolaznost.
Черевићан Черевићан 21:58 14.06.2009

штоби казли

умом Селу детис лајф мислим ,на сремачком, ред ружног па ред лепог.е сад кад учеста ружно то непасује, а опет ни вазда леепо није нам се дешавало, па незнам какав је дојам. највећма ипак седне миксовано . . .

баш волим кад сте снама гђо Knežević , хвала.
AlexDunja AlexDunja 22:17 14.06.2009

:))

prica vam svevremenska,
i sveprostorna...

valjda zato sto je istinita.

o umecu bravuroznom, necu. ovaj put.
bojimse, dosadicu:)
Черевићан Черевићан 23:05 14.06.2009

гђо Алекс драга

Ви . . . . досадити . . . . ајте, молимВас откудВам то па знате да нама срозаним годи похвала, ха,ха. баш волим кад нам се придружите, стога . . . фала и за овај пут.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:24 14.06.2009

Predispozicije

Nisam muzikalan, naprotiv. Mene je nastavnica muzičkog, kad god bi došao školski inspektor, terala u zadnji red i strogo zabranjivala da pevam, ali sam morao da otvaram usta. Mislim da sam ja, na neki način, bio preteča plej-beka.

Divim se i, moram reći, zavidim muzički talentovanima. Također se pitam kako se talenti opredeljuju za instrumente. Nisu li izvesne genetske predispozicije u pitanju, kao što je čini se u slučaju bake (apotekarove žene) i unuke (na -ić) reč?
Unuka se opredelila za čelo, neke muzičarke za flautu, a vi g. Čer, napr. za klavir..... .itd.

Eto i g. Unf je to napomenuo.
Izgleda da tu ima nešto.
Черевићан Черевићан 23:01 14.06.2009

ха,ха

насмејастеме аконто госнВоја плејбек знате ја избора нисам ваљда ни имао обзиром да одрастох подклавиром концертним , упс, укући га сви одреда свирали, онако за своју душу а музички образовани па ме то и намамило кадиркама ваљда. е кад је требало веџбати то ми није пасирало а одлазак у Село ми је бивао спас баланс ваљда налазећи у слушању кафанских свирки. иначе музика толико дијаметрална од мојег занимања ми је суђена мислим инвиво јер ево овде више од деценије острвљен наслушао сам се (сем бубњева, упс) свих могућих струмената јербо у нашем пансионату музичари из маноел театра у валети (веле једног од најстаријих у европи) имају предност у изнајмљивању апартмана. тако да мени теве тјст музичка линија и нису потребни.свирке колко нећеш има.

ето. фала на редовности дружења.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 23:31 14.06.2009

Re: ха,ха

.Наравно тосе у нашој средини рашчуло те брука пуче , мада се друг Муж трудио да је разуму приведе ,да то што чини није баш узорно због кћери ако већ њега мужа ,не поштује.Неслуша Нада ,волије ону ствар ,ал туђу, више од Фамилије а и локални керови се навадили..


Pre nekoliko godina pričah sa nekom bakicom o "takvim" vremenima, te joj rekoh
" Eee bako teško je sada naći poštenu ženu vidite li vi šta se danas radi i kakve su današnje žene, u vaše vreme "toga" nije bilo mislim... Bakica me prekide :
- " Ko kaže da nije bilo isto kao i danas, sinko, samo su žene iz mog vremena mnogo bolje to krile...

Čitajući sve ove tvoje tekstove M. Cher, zapitah se zašto Vi niste otišli u istoričare, mnogo dobro vladate ovim teorijama, i to dokumentovano...?

P.S.
sitno... 001....
Черевићан Черевићан 09:14 15.06.2009

камо

среће да имах ово ж. искуство пре пола века гарант би се у свештенички позив усмерио и живот провео у ладовини богомоље медитирајући те цјелове у надланицу примајући од верних . . вели ми колега исписник у гротлу локалног каменолома на 40 ц. па ме чисто поремети у кадгодшњем избору занимања те ија некако спонтано прихватих његов резон. додуше окаснело . . .

фалаВам г pavlovic -у на Вашим увек животним прилозима а за оно ПС. ситно . . .сретанпут тамоамо.
mungos92 mungos92 23:20 14.06.2009

Auh...

"На реситалу би. . . .онако ,да будем посве искрен .Свирала се савремена музика ,нећу да вређам али ја би санижом музичком, оцек клавир, умео исто да загудим ,ал и да поновим, теже"

Najiskrenije se nadam, g. Čer, da BoL, The Zemljakinja Vaša ovo neće videti, jer Vam utomslučaju negine oluja kakvu namediteranu niste iskusili!

Mungos, The Iskusan
topcat topcat 23:31 14.06.2009

Re: Auh...

mungos92
Najiskrenije se nadam, g. Čer, da BoL, The Zemljakinja Vaša ovo neće videti, jer Vam utomslučaju negine oluja kakvu namediteranu niste iskusili!
Mungos, The Iskusan


I meni je to palo na pamet tj. zazvonilo "au!" tokom čitanja. Hm.
Topcat, The Preživjeli Pomorac.
Черевићан Черевићан 09:04 15.06.2009

упс

ја у коментарисању коментара кренух оздо па прво набасах неприпремљен Вашим указом на прилог драгеми Земљакиње ал се Сремац некако искобељах од могућих парапетија.
кад смо већ код временских угођаја, нама острвљеним сада претстоји период фјаке до новембра тако да ће мо се и поветарца ужелити, олују и да не помињем док закићу мораћемо око тотеме локалних ритуални плес цупкати ( 32 c су у 10:04 am , ветрића јок, а звезда озго се заукава интензитетом, радници марендују, аја ево доколим вајерлес могућностима у градилишта окружењу). само весело . . .

г mungos- у драгсте ми посетиоц увек. поздрав.
topcat topcat 23:27 14.06.2009

Heh...

мати даме на ић је Анкица моја школска другарица с почетка ове умишљености - ал одистинске овога пута..


Genijalno.

Evo jedna legendarna čelistica.
O ljepoti prosudite sami.
mimi09 mimi09 23:52 14.06.2009

Re: Heh...

pretekla me topcat, al' evo scena iz slatkog filma Electric Dreams, gde se kompjuter zaljubi u celistkinju
Черевићан Черевићан 08:43 15.06.2009

утисци

које те 4 жице умеју изазвати су недокучиви уистину. у Вашем прилогу уистину уживах ( док ево у прашини градилишта исчекујем неку битну комисију локалног консила да се свађамо око рокова завршетка радова )
тако да ми легла као живчана пегла.

хвалаВам зато topcat
Черевићан Черевићан 08:52 15.06.2009

знате

мрс mimi09 све сам склонији мишљењу да те интелигентне машине које ми хуманоиди до савршенства доводимо ће докраја и . . емотивни чип поседовати тако да је сценарио вашег занимљивог прилога посве могућ. могућности ће довести до немогућег. незнам само . . . . зашто се то већ не дешава .

хвала на прилогу који директ усмерава на маштање .

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:34 14.06.2009

Свет?

цигу лигу
ето. баш је свет селендра глобална. Јелда.

Стварно јесте...

Имају Руси пословицу (треба их слушати, они су се ионако распрострли на пола света): "Степа је широка, али је путева мало."

Једино се, госн Чер, овде додатно замислих:
цигу лигу
Једино швалери бивши још подуго помињаше Несташну . .. и тако се растурисмо
Подвукао сам те граматичке облике који у мени сумњу буде?! Да нисам сувише пажљиво читао?
Unfuckable Unfuckable 07:54 15.06.2009

Re: Свет?

Да нисам сувише пажљиво читао?

i meni sumljivo, no - rekoh - daneofiram...
Черевићан Черевићан 08:31 15.06.2009

ви

г Brajovic -у као аналитичар текстами посве исправно паралеле повукосте обзиром да ја у заносу списатељском ставих оних пар тачкица мислећи тиме да оне пасус одвајају те самим тим и мисао претходну окончавају, ал се преварих. за било какве грешне радње мали бејах тада мислим да је непотребно подвући посебно таквој мајсторици кошто беше поменута другарица Нада, мати моје шк. друуге Анкице. ето.

мораћу брзотрз убудуће више пажње усмерити на саставами подцелине да у недоумицу пажљиве читаоце не доводим.
хвала на коментару опомињућеми. и дружењу, наравски.
Черевићан Черевићан 08:35 15.06.2009

које

офирање драги г Унфе, само ожежите, треба нас скрибомане понекад потсетити да је веома битна дореченост у тексту а не да забуна се мотивише. . . код читатеља
miloradkakmar miloradkakmar 00:11 15.06.2009

Naslutili

leptirovi, kad ne miruju.

, Анкица у своју извесност ,а ја за мојим лептиревима у глави да их разигране покушам примирити , но не успех у томе те и данас залепршају већ поприлично одртавели ,чега сте иви сведоци.

Sad su još , verujem, živahniji.
Черевићан Черевићан 08:20 15.06.2009

да

чудо је то г miloradkakmar како код понеког подстарост се јаве потребе да се присећају прошлости ваљда зато што се цео протекли живот усмеравало на будућност, а у овим олињалим годинама она је посве неизвесна
те стога преостаје . . . . само оно претходно наведено.

захвалан на коментару који потстрек даје.фала.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 07:05 15.06.2009

evo gosn zemljak

ovaj ponavlja ceo svoj život tako da bi ste i vi sa nižom muzičkom to mogli...ali ne bi tako zvučalo


Черевићан Черевићан 08:10 15.06.2009

па

наравски драга Земљакињо кад је 7 година старији па увежбо.ево данас ,чим доспем после 12 сати теренског рада, те иако није субота се подаперем, има да кренем са how to play piano like P.Gass , па ћемо видети . . кое тко. аха.

наравски фала за дружење и овај пут.
mamatrisina mamatrisina 07:41 15.06.2009

selo

Daaa, daaaaaa... svet je zaista globalno selo... Lepa vam je priča!
Черевићан Черевићан 08:13 15.06.2009

мени

пак драги сте Ви којима се моји састави свиђају, упс. гђо mamatrisina , хвала на лепим речима и посети.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:13 15.06.2009

Daklem

gazda Čer, sve, sve i londranje i čelo međ' noge, ali poređenje
ал пегава ко да је неко нафајто метлицом умоченом у нешто говнасто

duboko ti se klanjam
Moj Žmu je pegav načisto, to se kod nas u Šumadiji pirgavim zove, ne znam da li bih smela da na njega ovo poređenje primenim, ali je prosto čarobno.
Poštovanje.
Черевићан Черевићан 09:23 15.06.2009

ју,

наопако мибило ваљда неће супругВам тренутни ,упс,ми замерити ако се текстами маши. знате, ми у Селу смо били вазда транспарентни а боља конпарација од ове коју примених тада није постојала .била је додуше и. . .ко усран од мува . . .али ређе примењивана .

поз Вам (и пиргавом г. Супругу) те својВам на броју дечици, уздрављу били укомплету и наравски фала на коментару.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 10:56 15.06.2009

Re: Daklem

Jelica Greganović
gazda Čer, sve, sve i londranje i čelo međ' noge, ali poređenje
ал пегава ко да је неко нафајто метлицом умоченом у нешто говнасто

duboko ti se klanjam
Moj Žmu je pegav načisto, to se kod nas u Šumadiji pirgavim zove, ne znam da li bih smela da na njega ovo poređenje primenim, ali je prosto čarobno.
Poštovanje.


Ima još jedno poređenje, koje kaže: pegave banane i pegave žene su najslađe.
Ne znam da li to važi i za pegave muškarce, al možda g-đa Jelica, čiji je žmu pegav, zna.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:54 15.06.2009

Re: Daklem

Poređenje je tačno, doduše moje iskustvo je Žmua, a ne za žene vezano, ali u mojim matičnim krajevima ga nisam čula...kod nas u Šumadiji banane oće da zakažu rodom, zarad čega retko u poređenja ulaze.
Черевићан Черевићан 12:02 15.06.2009

љубавми К.

моја мала пегава
малко замуцкива
у ходу је гегава
и шија јој крива

коса нека жућкаста
ко да простиш нешто
а у глави луцкаста
што користи вешто

па се прави луда
ниш јој није битно
али гле сад чуда
заљубих се хитно

уњу, сву са грешком
и не да је волим
пориву том тешком
немох да одолим
mamatrisina mamatrisina 10:02 15.06.2009

ћирилица

Da ne zaboravim da primetim : uvek me iznenadi (i obraduje) vaš tekst pisan ћирилицом, iz tog lepog, belog sveta... Nostalgija?
Черевићан Черевићан 10:15 15.06.2009

током

целокупног досадашњег трајања ( на нашем језику) пишем ћирилицом, наравно изузевши период школовања када је и латиница била кориштена. значи није носталгија у питању, него навика, рефлекс, јебемлига - фигуративно речено, драга гђо мамао3сина. но откако сам печалбар могуће да је то и потреба за балансоми изнутрашњем јер се све чешће затекнем како сањам . . на енглеском или чак и малтешком,упс.
mirelarado mirelarado 10:16 15.06.2009

Tutto il mondo è paese,

гласи стара италијанска изрека, коју сте нам овом згодом тако лепо илустровали, гос'н Чер. Па и кћи Ваше Анкице, са занимљивом породичном историјом, оде међу Талијанкице, а мајчину виолину челом замени и Вашу мајсторски испричану приповест заокружи.

Черевићан Черевићан 11:42 15.06.2009

изгледа

да тај музички ген је ипак заразан фамилијарно ( у ал га рече, домог ) па тако и код поменутих би. а што се тиче наведене талијанске изреке па ни ми малтежани не заостајемо утом. овде веле . . .id-dinja kolha pajjiz wiehed .

фала на обогаћењу ми - нам вокабулара (изнутрашњег) мрс mirelarado
mirelarado mirelarado 11:52 15.06.2009

Re: изгледа

Черевићан
да тај музички ген је ипак заразан фамилијарно ( у ал га рече, домог ) па тако и код поменутих би. а што се тиче наведене талијанске изреке па ни ми малтежани не заостајемо утом. овде веле . . .id-dinja kolha pajjiz wiehed .

фала на обогаћењу ми - нам вокабулара (изнутрашњег) мрс mirelarado


Сва срећа да се музички ген показао као истрајан, само кад није, далеко било, онај убојито-апотекарски.

Ваши Малтежани нису никада за морским суседима Италијанима заостајали, па тако ни у изрекама. Хвала Вама на узвратном полиглотском обогаћењу, гос'н Чер.
fixxerus fixxerus 11:39 15.06.2009

nothing to lose:.






oj edgare
alana ti poa
ne dovodi mi mladu na venčanje
sveć otrovanim pogledom

već mi daj neku staru kuku
na uživanje
neku mirnu frku
koja će znati sve
i bez da joj kao ja sad ispričam
svoju životnu krrrrik ću

neku koja ume da ne odlazzzzzzi

neku koja sa srčanim smexom
ne mora više ni u oči da me gleda
a sve zna šta mi treba
i gde koj zalogaj da mi smesti
u krezuba ussssta
i koja želja mi osta pusta
u čije krilo ću presti
onoliko koliko mogu
a mogu danas puno

a sutra koo zna
možda ću moći i punije

ko balončići od sapunije

oj alane pola ti edgara
samo daj da ne sanjam grobove
raznix anabela li
i da mi muzika nije uvek kao za xorore
daj da sjebemo mozak na veselo
da mu isčupkamo tužne korove

dabogda mi samo sopstveno vino preselo
ceđeno od svix bulki
koje mi usput rodiše cakl u očima
dok sam joj čuvao straže
pored puteva
dok je piškila
moja jedina
koja jedina je zaslužila tu zasranu stražu

umornu od bdenja
pripaljivanja poslednje
i davanja uzaludnix zakletvi
da od ponedeljka okrećem novi list
postajem bolji
suvlji
preduzimljiviji
bezgrešniji
mlađi
da se skidam sa čokolade
da ću samo da jebem uz pomade

nema više drndanja na suvo
samo od strasti
bez konkretne
a perspektivne masti
na kojoj se mogu još generacije i generacije
grejasti

nabijem ix na moj jad u poslednjoj cvasti








Черевићан Черевићан 11:50 15.06.2009

госн fixxerus -е

ма евГеније сте ви Пушкин, зато сте ми ваљда подуго и драги својим саставима .хвала на труду уложеном у овај преднама , те посети, док ова Пеетра не да канта. . . него, алалјој. избор утрефисте немазбора.
а бегеш мајстор би зарад својега пак умећа у кафани плави дунав умом селу ома био прва резерва цигану Крези. ма шта резерва и мењобига средом кад није гужва мислим па ни бакше нема.
mariopan mariopan 14:22 15.06.2009

Re: госн fixxerus -е

Fixere
Biljana 77 Biljana 77 18:28 15.06.2009

Drugačiji pogled

.... na pege...

Черевићан Черевићан 18:52 15.06.2009

е сад

пеге са оваквом позадином, па бемлига ко их примети уопште. драга мрс Biljana 77 Ви баш умете скоментарима. хвала на овом.бићеми в. драго да унашем друштву о(п)станете.
Biljana 77 Biljana 77 22:25 15.06.2009

Re: е сад

бићеми в. драго да унашем друштву о(п)станете.

Ma, tu sam ja.. Ja sam ženaMu od NNN. Hvala!
Черевићан Черевићан 07:20 16.06.2009

па добро

гђо Биљана тај податак о брачном статусу Вам је знан, него ја онако домаћински, ајд да нешто кажем, а да смисла има.

стога, дружимосе онда. . . .
Biljana 77 Biljana 77 12:59 16.06.2009

Re: па добро


стога, дружимосе онда. .

jasnaz jasnaz 09:48 16.06.2009

prstohvat





Izvoli me
na vrhovima
Plamen ti vidim
samo što nije
moj
Plamen ti želim
samo što nije
tvoj


Черевићан Черевићан 10:57 16.06.2009

траг

дал важноје чији букти пламен
ако нам је жеља сагорети
љубави нам нек остане знамен
након свега . . . треба зажелети

хвала мрс jasnaz на инспиративном коментару.
bocvena bocvena 12:04 16.06.2009

preporuka!

Uvek je uživanje čitati vaše tekstove, ali u ovom me nešto začudilo.
Ovo je opis gospođe mame...
матеру ал по природи здраво шарену , курава се код нас то опредељење именовало
малко супругу изгледа запустио ,а она ,да не дангуби, се покушала снаћи и баш јој курорад кренуо од оне ствари
Неслуша Нада ,волије ону ствар ,ал туђу, више од Фамилије а и локални керови се навадили.. . .осетили кују

A muškarci sličnog opredeljenja obično su kod vas opisani kao šmekeri i lole.
Hm, kakvi stereotipi i dupli standardi.
Черевићан Черевићан 12:40 16.06.2009

окац

сте Ви мрс bocvena ,браво. част ми чините анализом саставами досадашњих. врло сам транспарентна особа па отуд и оваквог текста. приповетка припада једном времену у којем се , в. јасно делио мушки од женског описаног греха. јер било је тада уврежено мишљење , мушки се ајче па издувају а код женских тај процес ни налик тако се не окончава. једном курава , курава завазда . свакако да мушки у том деликатном послу прцорада неоправдано беху фаворизовани, а ја ђак такве школе, највероватније подсвесно их у мојим саставима убрајам у šmekerе i lole, док женске се ето анатемишу. да сличи на двојне стандарде, потпуно сте у праву али . . . . данашњим резоном размишљајући .
о овом би се могла студија кренути а мене ипак посматрајте као доконог скрибомана који присете своје кад ми теренски рад дозволи овде постире те у њима пропуста колко нећу можесе наћи.

хвала Вам на указу, те пруженој ми прилици да (Вам) колико толико се оправдам, упс
Dr M Dr M 16:06 16.06.2009

Re: окац

једном курава , курава завазда


Nije kurava ona koja da, nego ona koja ne da,

Okrenuli se standardi g. Che, al` koja korist, danas...
Sta vredi sinje more onom ko drzi noge u lavoru, jedva..
bocvena bocvena 17:20 16.06.2009

Re: окац

Mr Cher, svojim odgovorom ste pokazali da ste pravi šmeker, onaj koji ume da prizna grešku.
мушки у том деликатном послу прцорада неоправдано беху фаворизовани

kad vi pišete o sexu, to je da umreš od smeha, tj. srpski je neviđeno bogat jezik za tu temu!
Черевићан Черевићан 23:04 16.06.2009

Ја, безгрешни

је наслов поодавно сакупљене књиге приповедаками на деликатну тему женско-мушких (не)примерених односа у којој сам игрореком и порно-кованицама управо указивао на ову од памтивека разнополну мамљивост , но никад објављене,можда и заратог јер сам имао на уму дела значајних ми претходника склоних помену кркобуша , па да се небрукам , ваљда , мрс bocvena .
1 ми се дојмио посебно. Пиетро Аретино италијански поета пронео је славу и слободу ренесансе као ретко који од његових претходника, савременика и потомака.Без длаке на језику, свој животни крос и авантуру је тако истрчао и водио да се његово име није смело спомињати, или се изговарало шапатом. Вековима, и после његове смрти, нико ништа није смео ни да штампа. И данас га је врло незгодно цитирати у пристојном друштву. говорећи за себе да је по милости божјој слодобан човек и да се смеје педантима у писму извесном Фаусту Лондану из 1537. овако је описао свој пут:
- нисам се приклонио начину живота Петрарке и Бокача, не из незнања, јер знам ко су они, већ да не губим време, стрпљивост и име у лудом настојању да се претворим у њих, иако то није могуће. Идем, корак по корак, кроз врт муза, а да ми никада не доде на ум реч, која је већ речена или је пуки украс. Отворено је лице мога духа, а моје незнање је још увек довољно да поучи оне, који мисле, да знају све.

Одустах од књиге али не и да осмислим сонет за старог перверзњака, миљеника папе Леа X,

ајде

( Пиетру)

госпођице мила
сред ватреног жара
док ми тело крхко
на измаку снаге

немиром гузова
муда ми опајте док
уснама грицкам вам
дојке мени драге
Черевићан Черевићан 23:09 16.06.2009

као

и често управусте драги Dr M . време прошло ние време данашње. док опаска на тему мора ме потсети на оно знано
- тата, далеко је Америка
- ћути и пливај

фалаВам на учесталом дружењу.
NNN NNN 23:53 16.06.2009

Zadovoljstvo mi je

Čitati Vaše tekstove, gosn. Чер, ali i komentare!
A čelistkinje volim, a nemem pojma što.
Черевићан Черевићан 00:33 17.06.2009

госн 3Н

постирани састав тек са коментарима смисао поприма и само узпомоћ њих аутору се пружи прилика да конципирано крају приведе. е сад некад то успе а некад бива . . .оно друго.
елем,
ред би био и прокоментарисати Вашу усмереност на челисткиње но зарад присутности коментаторке ми овог састава, гђе Биљане, уздржаћусе,

уз захвалу да сте нам се придружили.
Bojan Budimac Bojan Budimac 02:09 17.06.2009

:)

Priča mi je bila potreban predah (odmah čim je objavljena) od gledanja preko istočne tarabe. No, nekako propustih da se javim, pa to činim ovom prilikom.

Da ne zaradim minus.
Черевићан Черевићан 10:55 17.06.2009

богуми

г Budimac Ваши рапорти који уследе након завирке преко источнеВам тарабе мени поприлично шире политичке хоризонте и зарад тога сам Вам захвалан. ако сам пак овом мојом посве лаком причицом успео да Вам колико-толики релакс предах приуштим, ето ми задовољства. уосталом као и зарад овог сусрета. хвалаВам за оба.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana