Društvo| Hronika| Politika| Sport| Život

Zvižduk u 8 (i trideset)

Unfuckable RSS / 19.06.2009. u 21:01

  (Mali razgovor dva sredovečna blogera koji u slobodno vreme, između ostalog, vole i fudbal) 
Razgovarali : reanimator i Unfuckable

- Meni ovo baš ide na živce, sigurno si primetio pa te zato i pitam. Vidi vest, a vidi ovde šta su Španci uradili na sličnu temu. A genije naš – utišava ton, da se deca ne štresiraju? Šta mi ovo radimo, malo „glava – pesak“? Ja sam na Repku nekako osetljiv, pratim bre ta SP od '74, imam tikove od svega toga, bilivmi, i baš bih voleo da ovi klinci nešto naprave, ali ovo je blam.

- Pazi.zviždanje tudjoj himni je uvek postojalo - tj, mi smo uvek bili “nekako posebni”, samo što je ranije toga bilo u manjoj meri, a zvanično je dobilo legitimitet onog trenutka kada je krenulo masovno da se zviždi našoj himni, pa su onda svi oni, koji bi i inače vrlo rado zviždali tudjim, dobili legitimno pravo da se seljače, bez konkretnije osude domaće i svetske javnosti, jer, bože moj...pa vidite da su ludi...oni zvižde i svojima. Plus...ovde se ne zviždi samo tudjoj himni : ovde se zviždi kad udju panduri, pa se zviždi kad se najavi protivnička ekipa...pa se zviždi sudijama..delegatu...loži...apsolutno svima... 
zato što smo mali ( i znamo da smo mali)...zato što smo slabi (i znamo da smo slabi)...generalno, zato što ne možemo nikome ništa, osim što možemo da zviždimo. Posledicama se niko i ne bavi, osim što zadnjih par nedelja kao provejava kroz medije. Prvi put, posle 20 godina.

- Primeti kako se bave tj snimi kako Umetnik dela : - odmah u glavu, imamo prekršaj i pretnju. Oštro, muški. To što će se, samo malo dalje ispostaviti da Press loše saznaje, tj - laže, ne menja genijalnu ideju – vodilju da do kolena ukaki vaskolikog džibera ako samo i pomisli na nepodopštine. Tak' se to dela? Jer - famoznog Dopisa u stvari i - nema. Nihil. Zero. Press je loše saznao, ali bez grča na licu nastavlja da vaspitava izmišljenim posledicama. Blic je nešto odmerenije javio, ali 'leba ti – hajde me podseti da li si bilo gde video tu kampanju koju Ovaj navodi, ja nešto nisam?

-Koja kampanja? „Svi na stadion“? Pa da Inače, ta bolest nacionalne nemoći ima dva simptoma...prvi je taj....laješ iz nemoći, a drugi je opštenarodno qrčenje, kad u nečemu i postigneš nešto, a onda se toliko qrčiš, da se lagano smučiš celom svetu. , ti bukvalno nikada, ni u jednom mediju, nisi imao, ne osudu, nego nisi imao pominjanje da se ta vrsta primitivizma dešava, jer se to valjda proglašavalo za vapaj napaćenog srpskog naroda, izloženog svim nepravdama sveta, koji eto nema drugi način da istrese svoju muku. Što možda u nekom mini delu i jeste istina, ali daleko od toga da može da bude opravdanje. Recimo : tenis i basket, remember? Npr - naslov u novinama "SRPSKI VIMBLDON"! Preko cele strane. A povodom toga što učestvuje 5 naših. I nema veze što niko od naših ne može na Vimbldonu da pridje polufinalu...i nema veze što Rusa ima jedno 4 puta više...i nema veze što čak i Hrvata ima 6...Vimbldon je srpski. Basket ? Sećaš se .."Evropo, nastavi da treniraš!", "Planetarni fenomen", "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine" i sl...Može i fudbal & ostalo: Evropski brazilci...najludja atmosfera...najvatreniji navijači...nepresušni izvor talenata...nikome nije svejedno u grotlu Marakane...niko nema navijače kao Partizan...nigde na svetu nije atmosfera kao u Čairu kad igraju rukometaši ...publika u Areni zna...čuvaj se svete plave čete...etc..itd.
Toliko mitova, koji se uz tresak (zvižduk) ruše onog trenutka kada ti dodje bilo ko (Austrija, Apoel, Liberec...) i gde znaš da čak i oni mogu da te olade, pa ti ne preostaje ništa drugo, nego da preventivno zviždiš i kao pokažeš im da se ne bojiš. A bojiš se.

 - Ja sam snimio malo šta pričaju navijači, svačega tu ima, i ne traje od juče.  Primeti da sport sa politikom veselo miksuje upravo deo onih koji se inače veoma protive uplivu politike u taj isti sport. Možda fudbal u Srbiji postoji blizu 100 godina, ali definitivno – nečije razmišljanje o tom istom fudbalu magično se rasteže na preko 600 godina. Kome bre zaista pomažu svojim „ovo je jače od mene & ko im hebe mater - uzeli nam Kosovo“ ispoljavanjem i traženjem motiva / opravdanja za tako nešto svuda, samo ne u – sportu, misle li o tome ?

 - Hm, da - Prosečni Navijač : Ne računam tu nas, koji imamo po 40 godina i teška smo manjina, kako po stavovima, tako i fizički, na samom stadionu. Dakle, današnji klinac navijač : 15-25 godina. Kada su počinjali ratovi i nepravedne i ničim izazvane sankcije, taj današnji navijač je imao od -3 do 7 godina. Kada su ratovi i sankcije završeni, imao je 1 - 11 godina. Ej...najstariji od tih nije još dobio fiziku u školi!
Hoću da kažem da mislim da zviždanje nema veze sa bližom prošlošću, već sam generalnom atmosferom nemoći u društvu i gotovo opipljivim u vazduhu osećajem da samo totalno...ali totalno abitni za bilo kakav svetski politički kontekst.
 

- Pa ok, ali ima na Fejsbuku (primeti ovacije na Blogu kad ovo vide!) baš zanimljiva, manjinska grupa od 2000 duša, a btw snimi šta o svemu tome misli jedan jako poznati Francuz (njega Press- ov Izvor nije konsultovao, čudo jedno?!?)
Pazi, Ja mislim da ne treba zviždati ni jednoj himni. Jednostavno: nepristojno je, bre. Ni ja ne volim kada neko zviždi mojoj. Nije ni zabavno, ni lepo, a ni pametno : osim što daje vetar u jedra onima koji o nama misle sve najgore, pa preko mogućih kazni – što novčanih, što igranja pred praznim stadionom, takvo „ponašanje“ može da motiviše protivničku ekipu bolje od bilo kakvog trenera ili nagrade, a skoro pa sam siguran da smo demonstraciju toga upravo videli na Marakani, 6. juna, gde je – realno – rezultat bio za remi,sreća na našoj strani, a Austrijanci igrali - preko svojih mogućnosti.
 Osim toga, stadioni bi najzad jednom trebalo da postanu mesto gde će moći da dolaze svi koji to žele, a naročito na utakmice Reprezentacije, gde će Brajović moći da dovede svog klinca, Ti svoju devojku, Peđica svog dečka a ja svoju Babu (kao u Engleskoj) i gde će se osećati prijatno i uživati, pa ma ko bio protivnik i ma kakav bio krajnji ishod meča.
Želimo Kult Reprezentacije ? Pa nemojmo ga graditi „pouzdanim izvorima“ i Dopisima Koji Ne Postoje, lažnim kampanjama i spekulacijama da li će ili ne Protivnik napustiti teren. I bez tih fantomskih dopisa – imamo problem...problem koji definitivno i najzad ne može da reši Policija, problem koji nanosi veliku štetu kakvom – takvom ugledu ove sirote Zemlje i svih Nas - i koji može katastrofalno da unazadi jednu sjajnu generaciju momaka odličnog potencijala. Želimo li to ?  
Možemo li, i kako – a pre nego što budemo prinuđeni opet nekom kaznom - da budemo Navijači i Patriote - a da poštujemo Protivnika ?
 
 



Komentari (641)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vishnja92 vishnja92 21:03 19.06.2009

prva

ja
scabies scabies 21:04 19.06.2009

Re: prva

druga
Unfuckable Unfuckable 21:05 19.06.2009

Re: prva

ok devojke :
šta vi mislite o ovom zviždanju himnama naših protivnika koje se uredno sprovodi ?
scabies scabies 21:26 19.06.2009

Re: prva

ok devojke :
šta vi mislite o ovom zviždanju himnama naših protivnika koje se uredno sprovodi ?
Ne volim zvizdanje. Ili bolje reci-ne kapiram ga. Jedino zvizdanje koje mi je prihvatljivo je ono kad se zvizdi nekom nesportskom potezu.
O zvizdanju protivnickoj himni ne zelim ni da govorim. N-e-d-o-p-u-s-t-i-v-o! To pokazuje ne samo odsustvo osnovne qlture (koje bas i nije jaca strana prosecnog navijaca), vec i odsustvo sportske qlture. Onaj ko zvizdi himni protivnika ili protivnickim igracima kad izlaze na teren, pokazuje nepostovanje sporta i fer nadmetanja.

Unfuckable Unfuckable 21:30 19.06.2009

Re: prva

Onaj ko zvizdi himni protivnika ili protivnickim igracima kad izlaze na teren, pokazuje nepostovanje sporta i fer nadmetanja.

baš lepo rečeno
antioksidant antioksidant 21:32 19.06.2009

Re: prva

Onaj ko zvizdi himni protivnika ili protivnickim igracima kad izlaze na teren, pokazuje nepostovanje sporta i fer nadmetanja


ma ne, hajde svi da vicemo defence, defence... ko u onom cirkusu
Alava Alava 21:34 19.06.2009

Re: prva

Unfuckable
ok devojke :
šta vi mislite o ovom zviždanju himnama naših protivnika koje se uredno sprovodi ?

Pogledala sve linkove (što me, evo priznajem, u većini slučajeva smara), učlanila se u onu grupu na FB-u, uživela se u vašu diskusiju sredovečnih blogera.
Razumem i tvoje i Reove stavove, samo ovaj deo bih ja ipak malko ispravila, mislim samo malko
Hm, da - Prosečni Navijač : Ne računam tu nas, koji imamo po 40 godina i teška smo manjina, kako po stavovima, tako i fizički, na samom stadionu. Dakle, današnji klinac navijač : 15-25 godina. Kada su počinjali ratovi i nepravedne i ničim izazvane sankcije, taj današnji navijač je imao od -3 do 7 godina. Kada su ratovi i sankcije završeni, imao je 1 - 11 godina. Ej...najstariji od tih nije još dobio fiziku u školi!
Hoću da kažem da mislim da zviždanje nema veze sa bližom prošlošću, već sam generalnom atmosferom nemoći u društvu i gotovo opipljivim u vazduhu osećajem da samo totalno...ali totalno abitni za bilo kakav svetski politički kontekst.

zato što je u izuzetno bliskoj prošlosti i sadašnjosti bilo na stadionima onoga nož, žica, srebrenica, i drugih stvari, nije baš da je sve totalno operisano od politike, nacionalizma, nekih naših unutrašnjih pitanja. Naprotiv.

Meni je to zviždanje tako baš nekulturno do koske, to mi je kao neki stav boli nas bre q... i da li ćemo da igramo ili ne, eto vi ste svi protiv nas, a ovo kad dođete svi vi/bilo ko iz sveta/Evrope kod nas, pa makar to bila i fudbalska utakmica (a inače nam niko i ne dolazi sem drugih reprezentacija) onda ćemo da vam pokažemo da mi vas bre ne prihvatamo, da mi vas nećemo, da ne možete samo vi nas da nećete. Ja jedva čekam, kao i ti, da to prestane, da prestane naša zemlja da se pominje po takvim stvarima, kao recimo jedini incident zabeležen na teniskim turnirima ikada.
Slažem se sa Reom u potpunosti u onom delu gde je istakao kao neviđenu grešku to paljenje narodnih masa kako smo mi najbolji na svetu u bilo kom sportu koji ti sad padne na pamet. To ne valja, to je sve kontraproduktivno.
problem koji nanosi veliku štetu kakvom – takvom ugledu ove sirote Zemlje i svih Nas - i koji može katastrofalno da unazadi jednu sjajnu generaciju momaka odličnog potencijala.
gorran2 gorran2 21:36 19.06.2009

Re: prva

ma ne, hajde svi da vicemo defence, defence... ko u onom cirkuzu
Stvarno, is it lame or what?
Žali bože dobre igre, a loše publike...
Unfuckable Unfuckable 21:41 19.06.2009

Re: prva

heh Mlada, kako provali ko je ko ?
Da to je jedina tačka gde se Reanimator i ja izgleda nismo u potpunosti složili : ja nekako mislim da skorašnjost igra jako veliku ulogu u svemu tome

genijalna rečenica :

eto vi ste svi protiv nas, a ovo kad dođete svi vi/bilo ko iz sveta/Evrope kod nas, pa makar to bila i fudbalska utakmica (a inače nam niko i ne dolazi sem drugih reprezentacija) onda ćemo da vam pokažemo da mi vas bre ne prihvatamo, da mi vas nećemo, da ne možete samo vi nas da nećete.
vishnja92 vishnja92 21:46 19.06.2009

Re: prva

ovo se na ivici zileta susrece sa eizovim blogom.
mimi09 mimi09 22:41 19.06.2009

Re: prva

da, ali ja dajem nekoliko pozitivnih brojanja za ovaj, u odnosu na onaj
loader loader 22:42 19.06.2009

Re: prva

Bre, kakvi su to komentari bez slike?!

die hard die hard 22:51 19.06.2009

Re: prva

ma ne, hajde svi da vicemo defence, defence... ko u onom cirkusu


a taj je cirkus bas odvratan i mnogo los, i nije za gledanje,a?Bas je dosadan,po tebi?
loader loader 23:14 19.06.2009

Re: prva

Pronađoh na netu ovu karikaturku.
Dušan Basta, Robi Prosinečki, Pavel Nedved, ili Krasić?

Unfuckable Unfuckable 23:19 19.06.2009

Re: prva

Lošmi Sićkra, pljunuti !
btw, dobra ti ona Boginja, ume li da zviždi, pitam se ?
Unfuckable The Nikada Nije Video Žensko Koje Žviždi (neka reklama beše, baš lepa plavka)
loader loader 23:27 19.06.2009

Re: prva

Ne.........ni:
" ume li da zviždi, pitam se ? "
I, sad, šta - ako ne ume da zviždi - nije dobra plavuša?! Ma... toliko zakeranje, u perspektivi, vodi pravo u apstinenciju, što ni jednom svom prijatelju ne želim :)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:30 19.06.2009

Re: prva

loader
Pronađoh na netu ovu karikaturku.
Dušan Basta, Robi Prosinečki, Pavel Nedved, ili Krasić?

A da nije Milos Sestic?
loader loader 23:39 19.06.2009

Re: prva

Ne.........ni: "
Lošmi Sićkra, pljunuti ! "
Pa... kad bolje zagledam... reklo bi se da jeste...
Stvarno, po budzetu se vidi :)
loader loader 23:43 19.06.2009

Re: prva

dusanovaiivanovamama:
" A da nije Milos Sestic? "
Uh, sad... Ovo me gura u novu dilemu.. Taman sam se sa jednim uvaženim kolegom blogerom, koji je uložio znatan trud da prepozna facu, složio da je po sredi Lošmi Sićkra! A ono novo, izuzetno zapažanje - Lošmi Stićše !! Tačno! Mogao bi, 'ladno, da bude i on!!

Ma, da - hiperinteligentno zapažanje! Takvu frizuru je samo on imao!
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:01 20.06.2009

Re: prva

Meni je zviždanje tuđim himnama totalno bezveze...
Unfuckable Unfuckable 00:06 20.06.2009

Re: prva

Jelica Greganović
Meni je zviždanje tuđim himnama totalno bezveze...

Ni Reu ni meni nije uopšte palo na pamet da bi moglo /ovde/ da bude onih koji će podržati ili pokušati da opravdaju takav džiberaj, dakle - samo mala naznaka na nešto što se dešava i što ne valja, nešto što nas dodatno ponižava i sramoti - a ne dolazi spolja, ne kupuje se na trafici ...itd
loader loader 00:16 20.06.2009

Re: prva

Zviždanje tuđoj himni je... Uh!
Ti koji zvižde kao nekoga zeznu time?!
To je kao kad bi dobro uvežbana grupa mamlaza
pred stranim kamerama
glasno podrignula !
E, oni to u ime svih nas !
Unfuckable Unfuckable 00:21 20.06.2009

Re: prva

E, oni to u ime svih nas !

Perfektno primećeno.
U ime svih nas, to je slika / poruka koju dobija ceo svet
Zato mi je muka
loader loader 00:25 20.06.2009

Re: prva

Ma, shvatio sam gde je muka :) Znam da to nije zbog "opšteg umetničkog dojma", nego zato što će tamo neko reći: "Da, oni svi zvižde našoj i svakoj stranoj himni. Dakle, i Unfuckable nam zviždi! "
Jasno ko dan :)
Unfuckable Unfuckable 00:33 20.06.2009

Re: prva

ma još je gore što će reći : "a onaj reanimator nam spaljuje zastavu i gađa nas bakljama, gledaj samo huligana - dok ovaj prvospomenuti slepac fućka!"
to me muči, mislim - kamo plata, onda
Unfuckable Unfuckable 00:39 20.06.2009

Re: prva

ovo se na ivici zileta susrece sa eizovim blogom.

nisam snimio sličnosti ali dopuštam interpretaciju,
u ovoj priči nisu ćelave glave & martinke u igri nego samo džiberi od kojih bar polovina nema čuku ni da se pobije, i deca ...deca koja pojma nemaju, pa šta misliš koji uzrast je snimio ponosito onaj jutjub koji sam linkovao ?

mimi09 , hvala
Bili Piton Bili Piton 00:40 20.06.2009

Re: prva

loader
Ma, da - genijalno zapažanje! takvu frizuru je samo on imao!


Meni ovo malo ko Haljmi Rike
loader loader 00:43 20.06.2009

Re: prva

Ne.............i:
" ... ... a onaj reanimator nam spaljuje zastavu i gađa nas bakljama, ..."
Kao i svi moderni ljudi željni slave trudi se iz petnih žila da bude popularan, da dospe na zidove, na kojima bi bilo ispisano:
"Pravda za Reanimatora" !
loader loader 00:47 20.06.2009

Re: prva

Bili Piton:
" Meni ovo malo ko Haljmi Rike "
Mihalj Keri?!!! Kako ste ga se samo setili, gosn Bili, pamtioče fudbalskih fenseraja?! Genijalno!!
Unfuckable Unfuckable 01:20 20.06.2009

Re: prva

"Pravda za Reanimatora" !

taj ne želi pravdu, već samo da je elementarno bad, znam pouzdano
Unfuckable Unfuckable 01:29 20.06.2009

Re: prva

Meni ovo malo ko Haljmi Rike

nema smajlija za ovo,
ovo je propas' !!!
Haljmi Rike je bio strelatz - o da - na mojoj debitantskoj tekmi koju sam gledao : Zvezda 3 - Vojvodina 2, uz sve one "voće, voće, orasnice, voće" tripove na drvenim klupama Istoka Marakane
Inače, ako se neko zbunio - igrao je za Zvezdu.
Bili Piton Bili Piton 02:22 20.06.2009

Re: prva

Unfuckable
Inače, ako se neko zbunio - igrao je za Zvezdu.


Ko drukcije kaze, klevece i laze


na drvenim klupama Istoka Marakane


Jao i sad ih osecam podase.

Istok rulez, suncanje i semenke
loader loader 02:22 20.06.2009

Re: prva

loader: "Pravda za Reanimatora" !
Unfuckable: " taj ne želi pravdu, već samo da je elementarno bad, znam pouzdano "
Dakle, on samo prati onu Ćopićevu maksimu
iz romana "Huligani sa Neretve" :
" Dobar Zvižduk - Daleko Se Čuje ! "

antioksidant antioksidant 08:43 20.06.2009

Re: prva

Bas je dosadan,po tebi?

jeste

nba kosarka nije timski sport
reanimator reanimator 11:58 20.06.2009

Re: prva

vishnja92
ja


loader loader 16:14 20.06.2009

Re: prva

nba kosarka nije timski sport
Nije. Nego grupni.
antioksidant antioksidant 17:42 20.06.2009

Re: prva

Nije. Nego grupni.

nije ni grupni ni timski nije ni sport

obican cirkus a najbolji deo su [url=http://cache.daylife.com/imageserve/0cWVcXG7NX5jb/610x.jpg]one
[/url]
a sto se timske kosarke tice najkoplikovaniji napad je 2 na 2. dzekson je uspeo da uvuce i treceg igraca u igru pa je definitivno najuspesniji trener svih vremena/


nema to veze sa sportom
hogubadagri hogubadagri 23:25 20.06.2009

Re: prva

Ako NBA nije sport onda kosarka i sport ne postoje. Inace 99% akcija su dosle iz Amerike u ostale krajeve sveta i koriste se i dalje (trougaoni napad, sve verzije dva na dva, blok u kretanju bez lopte, otvaranje za sut, pozicioni napad, spustanje na post, izolacija, isto vazi i za odbranu) svaka akcija sadrzi vise akcija od kojih kreator igre bira onu koja najbolje uspe i uvek ucestvuju svi igraci samo morad da se gleda detaljno inace se vidi samo Kobi koji radi neverovatne stvari, a ostali kao u da nisu tu sto nije tacno, a nije ni lose sve i da je tacno.

Sto se tice zvizdanja ja to ne razumem niti vidim poentu niti razlog niti neki efekat generalno bi trebalo da bude uvredljivo ali mislim da vecinu ljudi zabole za to dal je neko nekome zvizdao himni na utakmici a najvise zabole igrace.
antioksidant antioksidant 10:34 21.06.2009

Re: prva

pretpostavljam da je ivo sto sledi sport??

cirkus dete moje, obizna zabava za narod. nema to veze niti sa sportom niti sa bilo cime sto ne proistice iz marketinga...



Inace 99% akcija su dosle iz Amerike u ostale krajeve sveta i koriste se i dalje

pola tih akcija je neprimenjivo (ili mnogo lakse branjeno) u evropskoj kosarci iz bar 2 razloga: zonske odbrane i manje igraca na steroidima

a gledam ja nba detalno ne brini se i uzivam ali kao u predstavi. vredi to para za gledati ali ge nemoj nazivati sportom

hogubadagri hogubadagri 15:15 21.06.2009

Re: prva

Dobro keceri su takmicenje kaskadera je mislim da niko ne misli da je to ozbiljna tuca svi ti likovi manje ili vise uspesno rade u holovudu, sve u svemu i da nestane taj vid zabave ne bi bila neka steta.

Sto se nba tice ipak mislim da tu ima dosta vise sporta nego u vecini ostalih takmicenja sad sto Ameri od svega prave festu i multizabavu tj. kako Vi kazete predstavu je druga stvar, za steroide mislim da nisu odlika samo nba.
antioksidant antioksidant 15:17 21.06.2009

Re: prva

za steroide mislim da nisu odlika samo nba.

na zalost sve vise tacno...

niccolo niccolo 21:05 19.06.2009

Ovo ko da sam ja razgovarao...

A naročito ovaj deo:
Recimo : tenis i basket, remember? Npr - naslov u novinama "SRPSKI VIMBLDON"! Preko cele strane. A povodom toga što učestvuje 5 naših. I nema veze što niko od naših ne može na Vimbldonu da pridje polufinalu...i nema veze što Rusa ima jedno 4 puta više...i nema veze što čak i Hrvata ima 6...Vimbldon je srpski. Basket ? Sećaš se .."Evropo, nastavi da treniraš!", "Planetarni fenomen", "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine" i sl...Može i fudbal & ostalo: Evropski brazilci...najludja atmosfera...najvatreniji navijači...nepresušni izvor talenata...nikome nije svejedno u grotlu Marakane...niko nema navijače kao Partizan...nigde na svetu nije atmosfera kao u Čairu kad igraju rukometaši ...publika u Areni zna...čuvaj se svete plave čete...etc..itd.
Unfuckable Unfuckable 21:17 19.06.2009

Re: Ovo ko da sam ja razgovarao...


poprilično ljudi s kojima sam ovoh dana razgovarao isto misli, skoro pa ne mogu da poverujem da su u manjini. Svima smeta to tolerisanje - kako ono beše izraz - "deteta ometenog ratom" recimo, od strane medija, i to nekritično biflanje Ponosa i čegaveć.
A onda dođe Baja iz Press-a pa im zapreti nepostojećim Dopisom, bruka.
niccolo niccolo 21:30 19.06.2009

Re: Ovo ko da sam ja razgovarao...

poprilično ljudi s kojima sam ovoh dana razgovarao isto misli, skoro pa ne mogu da poverujem da su u manjini

Možda smo u stvari u većini ali to još uvek ne shvatamo...
Unfuckable Unfuckable 21:31 19.06.2009

Re: Ovo ko da sam ja razgovarao...

heh, slično kao u "ono vreme" kada nisam poznavao nikoga ko glasa za SM, a on uredno pobeđuje ?
vishnja92 vishnja92 21:09 19.06.2009

e posto sam pobedila

da kazem:
Možemo li, i kako – a pre nego što budemo prinuđeni opet nekom kaznom - da budemo Navijači i Patriote - a da poštujemo Protivnika ?

ovo ce biti u sportu i u saobracaju (ja sam apsolutni pristalica teze da svako za volanom ispoljava svoj stvarni karakter) kada bude i naokolo medju svima nama, al to je vec opste mesto, a himne me ne doticu osim sto znam da im nije lepo zvizdati jer nekoga fakat doticu....

i tako.

(kad bude trol o voznji opet cu da se ukljucim)
gorran2 gorran2 21:18 19.06.2009

a da se ukinu i himne, i nacije

i jednostavno igra fudbal?
Unfuckable Unfuckable 21:21 19.06.2009

Re: a da se ukinu i himne, i nacije

bio je jedan predlog na nekom forumu da se oba puta svira "Bože Pravde", pa da se posle - kao - izvinemo Gostima, manji bi blam bio.
Upravo deo ekipe - da ne apostrofiram sve posetioce utakmica i sve navijače - koja se žestoko protivi uplivu politike u fudbal unosi tu politiku u fudbal, paradoksalno
gorran2 gorran2 21:23 19.06.2009

Re: a da se ukinu i himne, i nacije

gorran2
i jednostavno igra fudbal?
Glupa ideja, sorry.
Bolje da ukinemo fudbal, i da im hebemo nanu naninu, hladnim i vrućim oružjem, mokrim i suvim, kako bog zapoveda?
gorran2 gorran2 21:24 19.06.2009

Re: a da se ukinu i himne, i nacije

gorran2
gorran2
i jednostavno igra fudbal?
Glupa ideja, sorry.
Bolje da ukinemo fudbal, i da im hebemo nanu naninu, hladnim i vrućim oružjem, mokrim i suvim, kako bog zapoveda?
Ova je još gluplja, sorry. (Probali, pa ispušili...)
vishnja92 vishnja92 21:29 19.06.2009

Re: a da se ukinu i himne, i nacije

pratimo tok tvojih misli, slobodno nastavi.... :)

edit - ako ista valja igde, to su digresije.
scabies scabies 21:31 19.06.2009

Re: a da se ukinu i himne, i nacije

Ja se slazem sa Gorranom
gorran2 gorran2 21:40 19.06.2009

Re: a da se ukinu i himne, i nacije

vishnja92
pratimo tok tvojih misli, slobodno nastavi.... :)
Bolje nemojte da pratite taj tok... Ako ne umete da plivate u pivu...
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 18:51 20.06.2009

Re: a da se ukinu i himne, i nacije

gorran2
gorran2
gorran2
i jednostavno igra fudbal?
Glupa ideja, sorry.
Bolje da ukinemo fudbal, i da im hebemo nanu naninu, hladnim i vrućim oružjem, mokrim i suvim, kako bog zapoveda?
Ova je još gluplja, sorry. (Probali, pa ispušili...)


.

Sto je tebi dobro! Sam sebi i postavljas pitanja i odgovaras na ista, a jos je bolje sto sam sebe zbunis.I ti si sredovecni bloger? Onda je oprosteno
ivana23 ivana23 21:20 19.06.2009

Ko je spomenuo tenis?

Unfuckable Unfuckable 21:22 19.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

Reanimator je spomenuo tenis (sad bi išao onaj smajli što se sakrio iza drugog)
vishnja92 vishnja92 21:25 19.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

Reanimator je spomenuo tenis

e fala mu u Bozino ime, uvek kad igraju Rafa i Djokovic moje dete je na mukama.
slicka je prva liga, za laku noc :)

a sta sa tenisom i himnama? ne pratim, mnogo mi napeto....
ivana23 ivana23 21:28 19.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

vishnja92
Reanimator je spomenuo tenis e fala mu u Bozino ime, uvek kad igraju Rafa i Djokovic moje dete je na mukama.slicka je prva liga, za laku noc :)a sta sa tenisom i himnama? ne pratim, mnogo mi napeto....

Nije u pitanju himna, Rafa propusta Wimbli zbog povrede.
Boza moze da bude miran, tog meca svakako nece biti.
nsarski nsarski 21:42 19.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

Ko je spomenuo tenis?

Javlja mi se, javlja, ivana23...
ivana23 ivana23 21:52 19.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

nsarski
Ko je spomenuo tenis?
Javlja mi se, javlja, ivana23...


naslov u novinama "SRPSKI VIMBLDON"! Preko cele strane. A povodom toga što učestvuje 5 naših. I nema veze što niko od naših ne može na Vimbldonu da pridje polufinalu...


Nisam, casna rec. Unf kaze da je Re.
I jos da ispravim podatak - nasih ne ucestvuje 5, vec 7...
nsarski nsarski 22:45 19.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

Nisam, casna rec. Unf kaze da je Re.

Ne javlja mi se to, ivana23, vec nesto drugo...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 23:36 19.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

Rafa i Djokovic moje dete je na mukama.

cuj dete. ja sam na mukama, moj cale je na mukama, moja mama je na mukama, moj bratanac je na mukama...svi smo na mukama! mucimo se ko isushrist kad DJ igla protiv R!
Unfuckable Unfuckable 00:23 20.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

c'mon nsarski - štekovao si se ovde u sredinu i zviždućeš Little Miss, hm
pojasni bratko
nsarski nsarski 05:38 20.06.2009

Re: Ko je spomenuo tenis?

pojasni bratko

Pojasnio gde treba. No frka.
antioksidant antioksidant 21:21 19.06.2009

?

a sta ce biti ako francuzi i napuste teren u septembru?

registruje se 3:0 za nas?

Unfuckable Unfuckable 21:29 19.06.2009

Re: ?

Pazi kad uopšte nema indicija da bi Francuzi tako nešto mogli da urade, pa snimi Platinijevu izjavu.
Ali neko se pametno dosetio da malo poplaši vaskolikog džibera zmajem od papira, sve nadajući se da ne ume da čita.
To međutim, ne umanjuje naš, moj - kakogod - blam i sramotu kada takva slika krene u svet.
Osim toga, posle ovog lemanja protiv Austrije, baklji i svega toga - treba da vidimo kakve će nam "mere" cepnuti iz UEFA, možda Marseljezu ne dočekaju zvižduci jer - prazan stadion ne zviždi ?
antioksidant antioksidant 21:36 19.06.2009

Re: ?

To međutim, ne umanjuje naš, moj - kakogod - blam i sramotu kada takva slika krene u svet.

a sto se opterecujes? tribina nikad nije bila pozoriste.

a i sam platini kaze: zvizdali su marseljezi i pre 30 godina ali tad nije bilo politicara na stadionima pa se niko nije uzbudjivao...

poenta je edukovati. i ja mislim da je to dziberski ali meni je bolnije bilo zvizdanje himni drzave u kojoj sam se rodio

a malo da prosirim temu:

sta se misli o spaljivanju zastava?

edit:
Pazi kad uopšte nema indicija da bi Francuzi tako nešto mogli da urade,

steta, mogli smo laganica na bezobrazluk i nevaspitanje da se plasiramo za juznu afriku. cisto bi me interesovali novinski naslovi posle toga:

srpska mladost zvizdukom i pesmom donela 3 boda?
Unfuckable Unfuckable 21:43 19.06.2009

Re: ?

a sto se opterecujes? tribina nikad nije bila pozoriste.

ni ne mislim da treba da bude pozorište, kao ni koleza sa kodnim imenom Sever forever, verujem.
Ali, malo pravog ponosa da se istrpi tih par nota, ne bi bilo na odmet.

srpska mladost zvizdukom i pesmom donela 3 boda?

hehe, genijalno !!!
srpska mladost zviždanjem ka Južnoj Africi

ps : spaljivanje zastava - nemam posebno dobro mišljenje o tome ako su državne.
antioksidant antioksidant 21:49 19.06.2009

Re: ?

Ali, malo pravog ponosa da se istrpi tih par nota, ne bi bilo na odmet.

to valjda dodje kad se sloze ostale kockice...

nisam znao da je to toliko bitno za bas dosta ljudi koliko vidim. ja sam sklon ignorisanju dziberisanja jer nekako mi je utisak da se to hrani publikom. sto mu vise paznje dajes sve ga vise hranis. a kazem ti, meni je zvizdanje sopstvenoj himni bila sizofrenija. ovo je koliko kapiram i primeceno na drugim stranama sveta...
srpska mladost zviždanjem ka Južnoj Africi

zvizduk oznacio pocetak leta srpskog orla ka africi
antioksidant antioksidant 21:51 19.06.2009

Re: ?

ps : spaljivanje zastava - nemam posebno dobro mišljenje o tome ako su državne.

ni kao izrazavanje stava?

himna, grb, zastava... to su simboli. manje vise beznacajni. znam gomilu papana koji cesto simbole postuju formalno a sustinskog postovanja prema onome sto to simboli predstavljaju nema ni u tragovima

margos margos 23:11 19.06.2009

Re: ?

nisam znao da je to toliko bitno za bas dosta ljudi koliko vidim. ja sam sklon ignorisanju dziberisanja jer nekako mi je utisak da se to hrani publikom. sto mu vise paznje dajes sve ga vise hranis. a kazem ti, meni je zvizdanje sopstvenoj himni bila sizofrenija. ovo je koliko kapiram i primeceno na drugim stranama sveta...

I ja isto uglavnom ignorišem, iz istih razloga... Ne gledam, ne učestvujem, pa i ne komentarišem - sem kad vidim da možda ima smisla reći nešto i eto, eventualno se uključiti i podržati one koji su spremni da odvoje vreme i energiju da se to promeni.
margos margos 21:28 19.06.2009

....

Ja se stidim, svaki put kad bilo ko zviždi nečijoj himni, a posebno kad to rade naši. Bojkotuj takmičenje, nemoj doći na njega, uradi nešto dostojanstveno - ali zviždanje himni mi je baš sramotno.

A posebno kad smo u nečemu, u nekom sportu ili takmičenju loši, pa ništa drugo nemamo da pokažemo sem bezobrazluka, e, onda mi baš muka pripadne.
Unfuckable Unfuckable 21:36 19.06.2009

Re: ....

na forumima se moglo prepoznati dosta tih pravih navijača i ljubitelja fudbala svih boja kojima je neshvatljivo sve to.
I onda se pojavi Batica sa tekstom "ma ko ih jebe, uzeli nam Kosovo, bombardovali nas - a ja da ćutim?"
Na youtube linku koji je postavljen gore ima par antologijskih komentara.
Antologijskih, u svakom smislu.
Bezobrazluk nije loš na terenu, u određenoj meri. Sport je to, setimo se kako je Cantona umeo da motiviše svoju ekipu.
Ali, kada se sviraju himne, mi - deca socijalizma - smo učeni da se stoji i ćuti.
Ili - peva
margos margos 21:43 19.06.2009

Re: ....

Ali, kada se sviraju himne, mi - deca socijalizma - smo učeni da se stoji i ćuti.
Ili - peva

I šta god ko mislio o socijalizmu - to je bilo kulturno i vaspitano a ne ideološki ispravno.

No, da proširim: kad mogu usred mise, liturgije ili sahrane da zvone mobilni telefoni, kad mogu da kolima gaze policajce oni koji žure na sahranu (a garant bi gazili i pogrebnu povorku kada žure u policiju po ličnu kartu), onda je i zviždanje himnama - očekivano.




Unfuckable Unfuckable 21:48 19.06.2009

Re: ....

I šta god ko mislio o socijalizmu - to je bilo kulturno i vaspitano a ne ideološki ispravno.

pa da, sećam se dobro '76 i Kupa Evropskih Nacija na Marakani, legendarna tekma sa Nemcima (od 2:0 do 2: 4, Diter Miler)
dakle : 32 godine posle pada fašizma koji je osakatio našu zemlju, Marakana je ćutala i odslušala nemačku himnu.
Da li bi to uradila i 32 godine posle toga ?
antioksidant antioksidant 21:52 19.06.2009

Re: ....

32 godine posle pada fašizma koji je osakatio našu zemlju, Marakana je ćutala i odslušala nemačku himnu.

malo kasnije marakana je aplauzom pozdravila maradonin lob a go je dao zvezdi...

drugo vreme bilo unf, ali ne samo ovde
die hard die hard 23:02 19.06.2009

Re: ....

Ili - peva


Ili samo peva, svoju himnu.Nekada je himna Hej Sloveni bila stvarno ona koja se voli i peva, a ova nova koja mi se btw svidja kad je pevana a ne samo istrumental, cini mi se nije jos usla u nase usi.Makar u moje nije, iako mi je OK.
Unfuckable Unfuckable 00:51 20.06.2009

Re: ....

malo kasnije marakana je aplauzom pozdravila maradonin lob a go je dao zvezdi...

bio tamo, stajao i aplaudirao, fantastična scena je to bila kada je krenuo sa centra negde, svi smo znali da će se nešto desiti, Marakana je samo - ućutala, skoro pa se čuo svaki dodir Njegove kopačke sa loptom
ps : prvi gol beše dao - glavom, tako nekako ?!?

die hard :
u moje uši jeste ušla odavno, ali to je lična stvar - i stvar ukusa, naravno. Odrastao sam uz "Hej Sloveni" i učen da je Himna - svetinja, poštovao to, veoma.
No, za početak, ja bih ukinuo emitovanje teksta himne preko semafora, pa nek' se Patriote snađu kad je već vole - kako tvrde.
maricacarica maricacarica 11:32 21.06.2009

Re: ....

Beše jedan fudbaler, Refik Šabanadžević - igrali smo protiv nekih Švaba.... Priča se da je izašao na teren i rekao igraču koga je imao zadatak da čuva - Dobro veče, moje ime je Refik Šabanadžević i ti večeras nećeš igrati... Ne znam da li ga je ovaj razumeo, ali u svakom slučaju nije se video na terenu....

A zviždanje himni, grbu, zastavi - je zviždanje samom sebi, svojim roditeljima, svojoj zemlji.
Unfuckable Unfuckable 11:48 21.06.2009

Re: ....

- Dobro veče, moje ime je Refik Šabanadžević i ti večeras nećeš igrati...


to mi i liči na njega
vishnja92 vishnja92 12:19 21.06.2009

Re: ....

A zviždanje himni, grbu, zastavi - je zviždanje samom sebi, svojim roditeljima, svojoj zemlji.

ne bih se slozila.
ali da je nepristojno i glupavo - to da.
maricacarica maricacarica 13:50 21.06.2009

Re: ....

Himna, grb i zastava su simboli države, tj nacije, kome se ne dopadaju, GI za promenu istih, a dotle su oni zvanična obeležja. Zvižduk je onda upućen kome tj čemu?
vishnja92 vishnja92 13:56 21.06.2009

Re: ....

simboli države

ko prica o dopadanju/nedopadanju i ko odobrava zvizdanje?

procitaj ponovo - nije mi se dopalo poistovecivanje sebe& svoje porodice sa drzavnim simbolima.
to sam rekla, ni manje ni vise.

jos nesto nejasno?
antioksidant antioksidant 14:06 21.06.2009

Re: ....

nije mi se dopalo poistovecivanje sebe& svoje porodice sa drzavnim simbolima.

kakva jeres!!!

pa sta smo mi nego drzava?
maricacarica maricacarica 14:22 21.06.2009

Re: ....

Svako od nas i njegova porodica smo pripadnici ove nacije, ujedinjeni u državu. Jel to teško za razumeti?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 14:26 21.06.2009

Re: ....

Svako od nas i njegova porodica smo pripadnici ove nacije, ujedinjeni u državu. Jel to teško za razumeti?

nije, ali ovde se zvizdi Tudjoj himni. u tome je vitz...
antioksidant antioksidant 14:28 21.06.2009

Re: ....

Jel to teško za razumeti?

onima koji ne vole uniforme jeste.

Svako od nas i njegova porodica smo pripadnici ove nacije, ujedinjeni u državu


samo malo podsecanje - ima ljudi i druge nacije u ovoj drzavi. i pazi sad jeres - ima ljudi i bez nacije!!!!

vishnja92 vishnja92 14:29 21.06.2009

Re: ....

Svako od nas i njegova porodica smo pripadnici ove nacije, ujedinjeni u državu. Jel to teško za razumeti?


ajmo ispocetka.

roditelji i zastava i drzava i porodica su u vezi... kakvoj?
nacija je sa drzavom u vezi... kakvoj?
ujedinjen je ko u cemu, i zasto?

grb veze sa mamom i tatom ima... ?

potpuni hit i nevidjena zbrka :)))))))))
antioksidant antioksidant 14:32 21.06.2009

Re: ....

roditelji i zastava i drzava i porodica su u vezi... kakvoj?

krvnoj i teritorijalnoj visnja...

nikad nista neces skapirati. nije to za tebe - vidis da ima ko kapira

nacija je sa drzavom u vezi... kakvoj?
neraskidivoj
ujedinjen je ko u cemu, i zasto?
video sam malopre da se pominje mancester junajted - mozda je tu kvaka?

grb veze sa mamom i tatom ima... ?
mama radi u radnoj zeni i veze zastave i grbove

maricacarica maricacarica 14:35 21.06.2009

Re: ....

pročitaj prvo definicije države, pa nacije... A pošto nas ne donose rode, već se rađamo, otud veza sa roditeljima. A kako misliš da neko ko ne poštuje prvenstveno svoju himnu, poštuje tuđe?
antioksidant antioksidant 14:37 21.06.2009

Re: ....

pročitaj prvo definicije države, pa nacije...

bi bih zahvalan da nam otkrijes te jednostavne definicije drzave pa nacije...

maricacarica maricacarica 14:41 21.06.2009

Re: ....

U cilju suzbijanja huliganskog ponašanja navijača po stadionima u Engleskoj, ako se ne varam, kartu za utakmicu možete kupiti samo ako date i neku ispravu + snimaju se tribine....

Ukoliko smatrate da je zviždanje i svojoj i tuđoj himni nevaspitano, zar vam se ne čini da ima tu i elemenata kućnog (ne)vaspitanja?
vishnja92 vishnja92 14:47 21.06.2009

Re: ....

A kako misliš da neko ko ne poštuje prvenstveno svoju himnu, poštuje tuđe?

he - lou???
i opet: citaj pazljivije. ko govori o nepostovanju, osim tebe?
vidis, ja postujem sve himne... sa distance

sad, sto nisam podlozna vrsti patosa koji se s tvoje strane od nas ocekuje, tu vec ne mogu nista... zalim slucaj

da - bilo pre nekoliko godina potpuno neukusno i napadno promovisanje zandarmerije (valjda nisu mogli da popune broj, sta li). i prica u promotivnoj emisiji oficir onim deckicima: "svi vi imate svoje oceve, ali samo je jedna majka svima vama....", kraj mozes da pogodis.
da prostis, ovo tvoje mi lici na to njegovo.
gorran2 gorran2 21:55 21.06.2009

Re: ....

Jednom kad sam bio mlad, mislio sam, roditelji, to je par tupsona koji ništa ne kapiraju, ali dok su korisni, neka ih, a posle u dom.

Kad sam omatorio, ukapirao sam da su roditelji tu da se njihova deca brinu za njih, ugledaju na njih, veruju u njihove vrednosti i nastavljaju njihove tradicije.

Začudo, moja deca nikako to da shvate?
maricacarica maricacarica 00:17 23.06.2009

Re: ....

Draga, pošto imam neku godinu u životu više - veruj mi ta žandarmerija ima negde svog smisla.... Naročito kad neko stavi argument da nije kapirao da JE Žandarm, već je mislio da je to navijač suprotnog tima.....
vishnja92 vishnja92 07:23 23.06.2009

Re: ....

pošto imam neku godinu u životu više - veruj mi

fascinantan argument... a pitanje je i da li je tacan.
scabies scabies 20:36 23.06.2009

Re: ....

Draga, pošto imam neku godinu u životu više
Podseti me na onu: pamet nije u godinama, vec u glavi.
maksa83 maksa83 20:42 23.06.2009

Re: ....

scabies
Draga, pošto imam neku godinu u životu više
Podseti me na onu: pamet nije u godinama, vec u glavi.

Odgovaram na ovo i džentlmentski se poturam čisto da ne smaraju samo tebe zato što si ostavila komentar na prvoj strani.
vishnja92 vishnja92 20:55 23.06.2009

Re: ....

smatraj se poturenim.

ps - kad smo kod toga, jel vam izgledam nekako... drugacije?
antioksidant antioksidant 20:58 23.06.2009

Re: ....

sisala se?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana