Udaja

pejcic.milena RSS / 20.06.2009. u 20:45

Postoji jedan broj, koji konstantno raste i vulgarno obelezava moje postojanje, podseca me sta je trebalo da uradim, a nisam, kako treba da se osecam i ponasam, sa kim da se druzim, gde da izlazim, sta da zelim...Godine. Kakav uzas!
Moja mama je mog starijeg brata, prvo celjade, rodila u dvadeset sedmoj. I dok sam presvlacila lutke i vodila Barbiku na kafu sa komsinicinom Barbikom, odlucila sam da cu i ja roditi dete u dvadeset sedmoj. To je za dva meseca. A moj stomak raste jedino zato sto sam, ubijena u pojam, zabila kasiku u Eurokrem dok sam buljila u Tv i rasprostirala zadnjicu po kaucu.
Bar jednom nedeljno cujem da se neka udala, trudna je pa da pozuri dok moze da stane u haljinu, ili se porodila pa deli mudrost na izvol'te o tome kako vece srece nema i kako su pateticne devojke koje jure momke, a blizi im se trideseta. Pa za koga da se udam ako ne pojurim nekog?
Necu vise. Skidam poruku koju sam kao beskucnik okacila oko vrata, a koja moli sazaljive prolaznike da se smiluju i uzmu mene ovako emotivno hendikepiranu za svoju sudjenu. Osecam se kao ona kokoska iz Looney Tunes-a sto juri Sofronija petla varjacom u pohodu na muza. Mrzi me. A i sta ce mi taj koga moram da lovim kao neadertalka, pa da mu zabranjujem da izlazi sa drugarima, da ga cekam da odraste dok mu skupljam carape i gace koje mi razbacuje po podu, idem kod potencijalne svekrve da naucim cime se Zasticena vrsta hrani (je l' ide on kod moje mame da nauci stogod?)...
Ja radim dva posla odjednom, izdrzavam samu sebe kako umem i mogu, obozavam svoj posao i radila bih ga i besplatno, imam toliko interesa i strasti da mi je dan prekratak, a ambicije prevelike, nikad se ne dosadjujem i nikad ne mirujem. I posmatram mnoge devojke oko sebe (svaka cast izuzetcima) koje se udaju, pa ili ne rade ili rade zato sto moraju, a jedva cekaju da se dokopaju kuce i upale TV posle rucka sa dragim...I vidim da su srecne, ali ne prepoznajem sebe. Takav zivot je za mene metoda mucenja, gora od onih prefinjenih japanskih sa kapljicom vode koja ti pada na celo dok ne odlepis - provesti trideset godina po principu: posao koji te nervira, povratak kuci, TV, petnaest dana u Grckoj u avgustu da "napunimo baterije", dva sata na gradskom korzou nedeljno (posle vecere ili nedeljom popodne) i tako u krug.
A ja jurcam da nesto vidim, naucim, zaradim po koju paru i platim svoj minimalni stan po maksimalnoj ceni sa pogledom na krovove Pariza, koji leci i najgori bedak.Moram vise jer znam da mogu, nema veze sto sam umorna, odmoricu se kasnije. Nikad sebi nisam dovoljno dobra, pa zato valjda nisam ni drugima. "Ti stalno moras nesto da radis, iskljuci malo taj mozak i smiri taj karakter, ko ce te takvu hteti?", prekorevaju me roditeljski bas oni koji se boje da pozele vise od zivota i kojima je "cuti, dobro je" izgovor za sve.
Cesto mi kazu da me se muskarci plase. Da se razumemo, muskarci mojih godina nisu muskarci vec bebe sa velikim egom kojima treba neko da zameni mamu u brizi o sincicu i da posle on prica kako ima super zenu (ne zato sto je ona super, nego sto ju je on takvu pronasao). A posto moja mama odavno ne brine da dete pojede nesto "na kasiku" kad dodje sa posla, ne brinem ni ja cime da na'ranim Muzjaka. Jer, nije to tako jednostavno. Vole oni emancipovane zene, koje rade i imaju diplome, u svrhu da ih okace na zid (diplome, ne zene), ali da se zna ko nosi Pantalone (zar se taj izraz jos uvek koristi za oznacavanje muskosti?), a ko se cvari u kuhinji. To mu dodje nesto kao visokokvalifikovana kucepaziteljka.
Da stvar bude jos smesnija, ja volim da kuvam i brinem o kuci i ukucanima, cistim peglam i uzivam u rezultatu istog, ali ne po obavezi. I u obaveznoj pratnji mog skrnavog karaktera, jer ko zna dokle bih stigla da mi nije njega. Pa ko se plasi, nek' otrci mamici ili nekoj mladjoj, atraktivnijoj i socijalno prihvatljivoj zameni. Ja trazim partnera, prijatelja, ljubavnika, sve u jednom. Za uzvrat nudim...isto to. Ako znate nekog, javite. "Vreme mi je za udaju."



Komentari (17)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 00:00 21.06.2009

:)))

Javljam ako naletim na nekog ko odgovara profilu
trazim partnera, prijatelja, ljubavnika, sve u jednom

Pre neku godinu, odlučim ja da kad ne mogu da nažem ČMŽ-a (Čoveka Mog Života) koji mi 100% odgovara, da ću da nađem 10 po 10%.... I taman me lepo krenulo, pojavi se dasa koji reče da vredi za desetoricu. Ja se oduševim i kažem ''e, baš takvog tražim''... No, ne potraja.

Nego, pozdravi mi Pariz.... tamo sam se prvi put venčala jednog maja, u prošlom veku :)

A tebi
pejcic.milena pejcic.milena 13:30 22.06.2009

Re: :)))

Kako, bre, ne potraja kad vredi za desetoricu???
Ja ne nadjem ni tih 10% :)
margos margos 01:10 23.06.2009

Re: :)))

Kako, bre, ne potraja kad vredi za desetoricu???

Tako se predstavio, a ja mu mlada i naivna, poverovala.
Ja ne nadjem ni tih 10% :)

E, sad.... ne mogu da verujem...

Jednom ja skapiram da sam trčeći između tačke A i tačke B u borbi za zaradu, mogla 'ladno proći i pored kese s milion dolara a da i ne primetim Onda odlučim da usporim hod i malo više gledam oko sebe.
Tako ti je isto i za ovih 10% ili 100% :)
pejcic.milena pejcic.milena 09:12 23.06.2009

Re: :)))

Haha..odlican savet. Nego, nadje li tih milion dolara? :)
margos margos 16:33 23.06.2009

Re: :)))

Naravno... pa šta misliš kako sedim non stop i blogujem:)
miloradkakmar miloradkakmar 00:54 21.06.2009

Zajednički život

Ja trazim partnera, prijatelja, ljubavnika, sve u jednom.

Imam takvog jednog u kući. / sina /

Ne vredi ti mnogo da razmišljaš. Ljudi se menjaju, prilagođavaju jedni drugima , štimaju emocije, stavove, pronalaze se kroz zajednički život. U tom procesu česte su rečenice " vidi , nisam ni znao/la da to znam ". Sve je u čoveku , samo nešto to treba da izazove. I jedno i drugo je nepoznanica dok nepočne zajednički da se živi.
niccolo niccolo 08:00 21.06.2009

Javićemo ;)

Osecam se kao ona kokoska iz Looney Tunes-a sto juri Sofronija petla varjacom u pohodu na muza

U stvari, oklagijom
zar se taj izraz jos uvek koristi za oznacavanje muskosti?

To je i meni čudno, ionako devojke mnogo bolje izgledaju u farmerkama

Edit: Čekaj bre malo, pa sad videh profil, ti si samo godinu starija od mene, ja pomislio na osnovu teksta bar 78 ...pa di žuriš čoveče s brakom?
pejcic.milena pejcic.milena 10:24 21.06.2009

Re: Javićemo ;)

Pritisak :)
Kazu da posle tridesete nisam vise ni za sta :)
niccolo niccolo 10:36 21.06.2009

Re: Javićemo ;)

Pritisak :)

Ne treba popuštati pred pritiscima
j.bre j.bre 17:55 23.06.2009

Re: Javićemo ;)

pejcic.milena
Pritisak :)
Kazu da posle tridesete nisam vise ni za sta :)

Eh, zli jezici...

Uopste nije tako lose biti sam, ako je alternativa neka promasena kombinacija partnera. Tacnije, ne da nije lose, nego je super!

Ja sam kao devojcica od 15, govorila kako cu se udati u 25. To mi je tada delovalo kao idealno vreme za udaju. Kad sam napunila dvaespet, na pamet mi nije padalo da to realizujem Na kraju ispade da sam omanula gotovo za celu deceniju. Al ajd sto sam omanula s vremenom, nego kako sam vesto izabrala partnera, bolje bi mi bilo da se nisam udavala do ceterespete. Ili uopste!
pejcic.milena pejcic.milena 13:17 24.06.2009

Re: Javićemo ;)

Kako se zavrsava ova poucna pricica? :)
Ja se nekako jos uvek nadam...Sta ces, ima zene neke lude iluzije...
Samo sto kako vreme prolazi, shvatam da ili treba da nadjem nekog matorog koji glumi da je zreo ili treba da cekam da ja omatorim jer vecina ovih...Suprotnih...do tridesete ne zna sta hoce i ne sluzi mnogo cemu :)
Nastavice se... :)
j.bre j.bre 17:58 24.06.2009

Re: Javićemo ;)

Pa sta znam kako se zavrsava... Budem ostavila u testamentu da ti jave :)

I nadam se i ja, nikad se ne zna, tako da ni tebi ne savetujem da odustanes. Idi bre, pa tek ti je 27!

Sto se izbora tice... tjah, nikako se ne bih preporucila za savetodavca. Jasno je i tebi da takve kao ti, prosecnom muskarcu nisu jednostavne za varenje, tako da ti ostaje da cekas da se ti i On prepoznate. Nema Njih mnogo, ali ih ipak ima :)

Ustvari, kad razmislim, imam jedan savet - ignorisi pritisak! :)
petardam petardam 10:20 21.06.2009

A samoca kao izbor? Bar neko vreme?

Dodao bi samo da i samoca nije losa na neko vreme. Covek porazmisli o stvarima i krene sveziji u narednu vezu...
pejcic.milena pejcic.milena 10:25 21.06.2009

Re: A samoca kao izbor? Bar neko vreme?

Odlican savet...savesno ga se pridrzavam...nije da imam izbora :)
petardam petardam 10:29 21.06.2009

Re: A samoca kao izbor? Bar neko vreme?

Ali vidite, verujem da je u tome trik - u izboru. Sigurno mozete naci bilo kakvog momka, ali nije u tome poenta, vec u stanju svesti da ste svesno napravili izbor za sada.

U svakom slucaju je lepo citati Vase tekstove ponovo...
builderka builderka 17:26 21.06.2009

.

Vole oni emancipovane zene, koje rade i imaju diplome, u svrhu da ih okace na zid

Jedan moj drug je priznao da traži doktorku (sinonim za pametnu i obrazovanu ženu ) koja će sedeti kod kuće, kuvati i ćutati.
Nismo se dugo čuli, ali mislim da je još nije našao.
Mada, ja ga razumem na neki način. On ima ideal od koga ne odustaje i ja to poštujem.
pejcic.milena pejcic.milena 13:27 22.06.2009

Re: .

Naravno, postujem i ja...Pogotovo ako su svi srecni u takvoj kombinaciji.
Kad se samo setim koliko mi je truda trebalo za diplomu i sta mi ona pruza...Dodje mi u novcanik da je stavim toliko mi je drago sto je imam :)
Usput, ja stvarno volim svoj posao i ne znam sta bih drugo radila... Kuvanje, moze...to volim, ali da cutim ne umem :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana