Učiteljica silovana u školi

Vladimir Maričić RSS / 24.06.2009. u 22:00

 

Juče mi je pažnju privukao članak o učiteljici koju je silovao petnaestogodišnji učenik. 

"Škola me je izneverila, kaže učiteljica koju je silovao dečak u učionici"

Učiteljica koju je silovao petnaestogodišnji učenik dok je markirala knjige u njenoj učionici je danas pričala kako ju je ovaj napad lišio karijere koju je volela. Žena, koju ne možemo imenovati, će dobiti "veliku" odštetu od škole Westimister City School za dečake pošto ju je napad onemogućio da se vrati školstvu.

Bila je u školi manje od nedelju dana kada je bila napadnuta pri kraju dana.

"Silovanje i gubljenje posla su bili kao ožalošćenje," rekla je, "izgubila sam nešto što sam volela da radim. To je bilo razorno. Izgubila sam sebe."

Njen napadač, Dwayne Best, koji je u to vreme bio star 15 godina, joj je pretio da će je ubiti dok je pokušavala da ga se otarasi. Ujela ga je tokom napada septembra 2004, i bila je dovoljno prisebna da zadrži taj ključni DNK dokaz koji je na kraju doveo do uspešne presude. Best je dobio doživotnu robiju u sudu Old Bejli u julu 2005.

Gospođica X se nadala da će nastaviti svoju karijeru učitiljice francuskog ali pored ozbiljnih fizičkih povreda, patila je i od poremećaja post-traumatskog stresa, flešbekove i noćne more, i nije više sposobna da radi u školama.

Još uvek je besna zbog činjenica da je dečaku sa istorijom nasilja bilo dozvoljeno da ostane u školi i da izvrši silovanje. Postojao je jedan manje ozbiljan seksualni napad na čistačicu i Best je imao "naj užasniju" istoriju agresija izvan i u školi, što je trebalo da bude sasvim dovoljno da bude odstranjen, rekla je.

Gospođica X je odlučila da tuži upravni odbor škole zbog njenog teškog doživljaja i sada su došli do poverljivog sporazum. [Čuo sam da se radi o sumi od preko 700,000 evra.VM]

nastavak Evening Standard



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vladimir Maričić Vladimir Maričić 22:40 24.06.2009

Razlog posta

U prošlih sedam dana četiri ili pet reklamiranih b92 blogera su pisali o slučaju šamaranja učiteljice u srpskoj školi.

neki komentari sa tih blogova:

"Deca vide šta se oko njih događa.Vide korupciju, vide nepravdu, vide nepotizam, vide lopovluke svih vrsta. I vide da agresivni, nasilni, bezobrazni i nepošteni žive bolje od onih koji nemaju takve osobine. "




To je to. Odlično rečeno.

Imali smo godine zapleta, pa godine sapleta, pa godine krvavog bauljanja...
Ovo su godine rezultata. Većina rezultata stiže sa odloženim efektom. Stiglo je i sabilo se u relativno kratak period sve ono što se ovde godinama i godinama radilo (uništavanje svakog zdravog kriterijuma, lopovluk, osionost, promocija nasilništva, lakoća ratovanja, tehno-stupido-folk muzika, banalizacija stvarnosti, rastakanje porodice, antimoral, poltronstvo...). Najbolnije posledice vezane su za decu: rađa ih se nedovoljno, najobrazovanija deca odlaze u inostranstvo, a u grupi one dece koja skoro sigurno ostaju ovde upadljivo je povećana sklonost ka nasilju.


Drago Kovačević link
Vesna Knežević Ćosić Stop nasilju!
Tibor Jona
sentinel26
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 23:12 24.06.2009

The Evening Standard

Novine koje najviše volim da čitam radnim danom su Evening Standard. Moj prijatelj Sajmon i njegova mama, genetski levičari, ne bi dotakli te novine malim prstom jer su "konzervativne". Kažem genetski levičari, jer su se Sajmon i njegova majka upoznali tek 45 godina posle njegovog rođenja, ona ga je rodila kao studentkinja i dala ga na usvojenje. Iako su živeli odvojeno, kad su se susreli oboje su bili strastveni socijalisti i odmah su se našli.

Evening Standard je lokalna londonska novina i ima malo vesti iz inostranstva. Samo njih kupujem jer me interesuje šta se dešava u mojoj najbližoj okolini. Za druge vesti koristim Google, osim nedeljom kada kupim pola kile The Sunday Times-a, kojeg onda brstimo nekoliko dana natenane.

Nedavno je ruski magnat i oligarh, Lebedev kupio Evening Standard za jednu funtu, s tim što će uložitis 25 miliona u nekoliko sledećih godina. Kao da je cilj celog poduhvata da se reklamira Daša Žukova -- girlfriend Romana Abramoviča. No to nije promenilo koncepciju novina u kojima vesti iz Sitija i crna hronika preovlađuju.
Vladimir Maričić Vladimir Maričić 17:44 29.06.2009

KOMENTAR BROJ 3

Članak preveden iz današnjeg Evening Standard-a


900 maloletnih žrtvi seksualnih napada u londonskim školama


"Skoro 900 mladih dečaka i devojčica je pretrpelo seksualne napade uključujući i silovanja u londonskim osnovim i srednjim školama u poslednjih pet godina, prema novim podacima Metropoliten policije (the Met).

Deca, čak četiri godine stara, su prijavila silovanja i viši detektiv Meta bi hteo da se i druge žrtve prijave.

Komandant Mark Simmons je rekao da broj prijavljenih seksualnih napada može biti samo oko 10% stvarnih napada u nezavisnim i državnim školama.

Rekao je: "Želimo da podstaknemo mlade ljude da dođu i da nam kažu sta im se desilo. Želimo da ih uverimo da ćemo poduzeti mere. Već imamo 180 policajaca na zadacima u određenim školama širom glavnog grada."

Podaci Meta koji su sada objavljeni prvi put, pokazuju da je 52. deteta - ispod 18. godina - silovano u osnovnim i srednjim školama od 2004 godine do danas. U to vreme njih 763 su bili žrvte seksualnih napada kao što su "penetracija i neprihvatljivo dodirivanje."

OSTATAK ČLANKA "900 children victims of sex attacks in schools" the Evening Standard 29 June, 2009

Oprostite na brzom prevodu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana