слухиста

Черевићан RSS / 27.06.2009. u 23:32

 

исциклуса  . . . казивања печалбараска,Панте

откад живчано знам за себе дрмо сам се на музику ,причалими матори , сви одреда певљиви.ушколи, после , ђаци одреда неке јадне оцене, а ја једини чисту тројку ко суза , а и више би имо само да ме је учитељица Вера пуштала да се распевам.кацам одлакавијо и видо по игранкама како гори одмене свирају купио ми очув Срба танбуру од једног мртвог цигана у коју су му новце задевали докје по кафанама жив свиро , јефтино.и кајданку нову.ома мије наш добошар у селу преписао неке комаде изједне немачке књиге штоје кадгод укро од апотекара.није укро, ал ми није вратијо па је то мени исто.он каже да није. биле су неке гадне песме ил' ја нисам умо да потрефим ноту , а показо ми други 1 циган скраја села ди су оне натанбури.жуљале ми жице прсте , самтако , и нисам издржо.ако нисте пробали, пробајте да видите како жуље.па сам реко' да нећу више да се жуљим по танбури а очув ,бесан, сву је обасамак одфоравза излупо а жице покидо.остала (ми) само трзалица , зауспомену , зелена. и кајданку је вурио ушпорет.

 6c45f3f1790f37da.jpg   онда мало после ми се бубњеви учинили да ћуи умети.е ту ми је онај одраније добошар баш помого.нашо сам конзерви од мармеладе ушколи нађубрету , тектек улубљене што су нам давали заужину налебац паи исправијо и још дветри мале додо да звуче друкчије , па ми и комшија тишљер закуцо на једну даску унатрашке и издељо две удараљке од вишњевог дрвета , жилаве. онда ме је добошар подучавао ушупици нуз свињац удругом дворишту јерје баш било добовање гласно,а ја после тога ко' луд сат 1 ниш' нечујем.е то ми ишло јер сам слухиста од рођења само што новаца за праве добоше није било ,азнам , да је било , ту би згрно капитал.један је глупљи од мене тако из села домојег ,с добошима по кафанама , причало се, за 4 године налупо зафијата 750 , половног ал' ко нов био , гуме неизлизане, ал' се ома сударијо збандером , па испало да је забадава туко толке године.после ме нешто ито замрзило а и крмачама у обору сам дојадијо чим ме виде ома су гроктале. после сам се загледо у трубу ко одзлата ал' скупу.то сам био сугуран да би умо, само дуваш а ништа те нежуљи а није ни лупа нека ,ал' ми рекли да се добије рака науснама оте музике и да су сви ти суви ко' пробушен футбал што дувају утрубе.е онда ми је умрла баба Софија па смо неку наерушу наследили ал ома доцркве била па је добро продали и оти новаца матера ми купила гранафон седми уселу и 3 плоче па сам недељом , кад доспем ,седијо и цео дан слушо и вато' речи,па пробо да певам,знам то би ми најбоље ишло.само малко сам запињо у слову Р и тектек муцо ,ал' вежбањем ја би то све напасово , знам мене кад оћу . . .после ме очув изнемачке , дије очо да бетонира , звао да радим сашњим , ту се новци зарађују , писонам, каква музика,  и нек небуде луда , нек'долази ома, познаје и газду па му реко да има усвојеника јаког ,атаки тамо требају, а уме и да певуши. такве газде воле , веселе.

ишта ми преостало , изешга . . . .

одонда свирам ниушта . . . изгубио сам и брзину расуђивања нота, а кад само видим ко новце за музику млати, криво ми дође па се некад и једим.

јако.



Komentari (62)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

malasneki malasneki 23:38 27.06.2009

Pozdravljam u prolazu!

E sad i da procitam
Черевићан Черевићан 23:47 27.06.2009

опа

гђце malasneki у ситне сате , фала на посети ( са јавком). угодну ноћ Вам желим
angie01 angie01 23:47 27.06.2009

...

Черевићан Черевићан 23:50 27.06.2009

пааа

гђо angie01 нисам слушо г Панту као солисту али . .ту је отприлике , несумњам. фала на дружењу.
jesen92 jesen92 23:56 27.06.2009

tambura

Черевићан Черевићан 00:15 28.06.2009

алал

гђо jesen92 г Бебек лего узсастава ко поручен. зеједно смо јачи велило се, има томе. ХВАЛА на дружењу.

jesen92 jesen92 01:18 28.06.2009

Re: алал

зеједно смо јачи велило се, има томе. ХВАЛА на дружењу.
...Hvala vama na lepim "pricicama" i druzenju naravski....u to ime, evo jednog sluhiste..



a za notiste ide ovako
Черевићан Черевићан 10:52 28.06.2009

задивљен

сам незаинтересованошћу пролазника за свирца који се заиста трудио пребирајући дирке рамуникине. да је којом срећом (по себе) то одрадио под мостовима на сени несумњам да би га можда чуо неко ко има уха за свирку, а потом . . ко зна.овако и Он оста у покушају, неостварен.

ова фелинијевска музика баш годила уху , гђо jesen92. ХВАЛА на прилогу .
Bili Piton Bili Piton 00:04 28.06.2009

а кад само видим ко новце за музику млати



Aj seknd det imousn.

Jel znate, gosin Cher, da pomaze kase Panta naglas cita.

A u srce me takla baba Sofija, i moja se tako zvala
Черевићан Черевићан 00:09 28.06.2009

буде

ми драго каце читаоци у нечем препознају у мојим саставима посебно кад им годе при читању па закључим да ми труд закуцавања текста у монитора није био залудан.

хвала г Bili Piton .
GajaR GajaR 00:13 28.06.2009

да замуљам...


Szuhafői Bartók Béla (Nagyszentmiklós, 1881. március 25. – New York, 1945. szeptember 26.) a 20. század egyik legnagyobb zeneszerzője, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára. Művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.

Zeneszerető családban nevelkedett: apja, idősebb Bartók Béla a város iskolájának igazgatója volt, zongorán, csellón játszott, zenekart vezetett, sőt a komponálással is foglalkozott; anyja tanítónő volt és kiválóan zongorázott. 1899-ben a Pesti Zeneakadémiára iratkozott be, Thomán István zongoraosztályában és Koessler János zeneszerzésosztályába. Stílusának kialakulásában meghatározó szerepe volt a német klasszicizmusnak és romantikának, különösképpen Brahms művészetének. Kodály Zoltán támogatásával behatóan foglalkozott a magyar népzenével, illetve összehasonlító kutatások végett a szomszéd népek népzenéjét is górcső alá vette. A parasztzene megismerésének hatására kompozíciós stílusa is átalakult, mely immár a népzene stílusjegyeire támaszkodott. Ennek kiteljesedése a Balázs Béla misztériumjátékára komponált operája A kékszakállú herceg vára. 1940-ben az Egyesült Államokba emigrált és a Harvard Egyetemen tartott előadásokat a magyar zene kérdéseiről. 1945. szeptember 26-án halt meg New Yorkban.
http://nkomftp.hungary.com/net/bartok-tablo-angol.pdf
Черевићан Черевићан 00:35 28.06.2009

одмуљано

е г GajоR да је Панта којом срећом рођен у надареној фамилији ко г Барток дибиму крај бијо. Могуће да би и он
Вршио нека упоредна истраживања ал на тему танбура-добош-трунбета на неком оти забачених универзитета американских.Овако, енога ,бетонира подземне гараже на суседном отоку ГОЗУ и понекад усвиран запева гласно па му баш немош одредити степен слухизма.

хвала Вам на едукативном коментару .
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:17 28.06.2009

Hej, svirači

Черевићан Черевићан 00:43 28.06.2009

лаку ноћ, читачи

г Stojković -у имао сам то задовољство да одрастам уз кафанску музику да упознам тај миље и да се не усмерих у грађевинарство можда бих ија завршио окачен о неки бегеш у кафанском ћошету или као клавир виртоуз на бинама диљем Срема ( и шире).

Вама фала на уху угодној мелодији са текстом поучним.
ivana23 ivana23 00:56 28.06.2009

***

Черевићан Черевићан 10:29 28.06.2009

(х)отмено

и с мером , као и увек, и наравски тематски усклађено , хвала драга мрс ivana23 на посети
sladjamk sladjamk 01:11 28.06.2009

Music Idol

A zamislite da se prijavio na Music Idol mogao je da postigne ovakav uspeh

Черевићан Черевићан 10:36 28.06.2009

понекад

није само битно умети него треба то нешто и хтети. у овом видео случају кандидат је веровао у себе а што је за похвалу . актер мојега састава г Панта понео би се исто, несумњам мрс sladjоmk , хвала на посети
miloradkakmar miloradkakmar 01:49 28.06.2009

Gospodine

Čer , Vi se izvežbali, na instrumentima i glasovno , za ceo orkestar , samo izgleda niko nije imao sluha za to.

Черевићан Черевићан 11:02 28.06.2009

драги Г.

miloradkakmar -у малко детаљнијим читањем састава ми уочили би сте да ја овде не пишем о себи неко о једном Панти нотама наклоњеном ,али , вазда има али у животу, није му се дало да тим путем се усмери.

додуше овај састав могао би многим Пантама да се посвети ( укључивши и мене, упс). хвала на коментару.
miloradkakmar miloradkakmar 18:05 28.06.2009

Re: драги Г.

Черевићан
miloradkakmar -у малко детаљнијим читањем састава ми уочили би сте да ја овде не пишем о себи неко о једном Панти нотама наклоњеном ,али , вазда има али у животу, није му се дало да тим путем се усмери.

додуше овај састав могао би многим Пантама да се посвети ( укључивши и мене, упс). хвала на коментару.

Izvinjenje Vama g. Čer i g. Panti. Eto , šta čini kasno čitanje i malo matorije oči, luda glava ... pa previde prvu rečenicu, odnosno podnaslov.

PS Ja sam jedna obična:
Черевићан Черевићан 12:20 29.06.2009

по фотки

г miloradkakmar -е приложеној . . .златна труба. . а што и није тако лоше, признаћете и сам
Blade Runner Blade Runner 03:32 28.06.2009

Dalje od prstiju

u sviranju nisam otisao. Za pevanje glas imao nisam, ali zato volem da slusam.

Черевићан Черевићан 10:42 28.06.2009

баш поодавно

када су ме усмеравали музици, присећам се наглувог проф Протића, да му је основни указ кад је са младим почињао био да се музика ПРВО мора научити слушати а онда уз много вежбања можда може и научити интерпретирати.наравски мени са нервозом у ногама све је то изгледало неприхватљиво . . .

стога г Blade Runner -е Ви сте на добром путу . истрајте. хвала на енциклопедијском видео прилогу.
sentinel26 sentinel26 12:05 28.06.2009

Чере слухиста

За музику Чере стасо
На Веру је тад набасо
Тамбуру му оцо купи
Да његове нокте тупи
Кајданку му тад довлачи
Фуруни је он завлачи
Добошар га лупат учи
Неће Чере да се мучи
Издале га важне музе
Бандера му фићу узе
На трубу се насладио
И грамофон набавио
Пробао је Чере пјеват
Престао је ноте гледат
Преко брда писмо стиже
Да с’ на ноге Чере диже
Да престане фуртум свират
И започне бетонират.

С.26
О Видовдану, љета господњег 2009-ог.
Черевићан Черевићан 12:34 28.06.2009

у 3 строфе

труд Ваш богме устихован
sentinel-у за похвалу
рима клизи, буја, стаса
уз примедбу посве малу

малко пажње у читању
( ал да се не замери)
прича ова о Панти је
ал на Чера се усмери

ако ћемо , тема слична
могла је и здесит мене
но живот, тај сачулатац
усмери да другој крене


фалаВам на успелом коментару.
sentinel26 sentinel26 13:28 28.06.2009

Re: Чере слухиста

sentinel26
За музику Чере стасо
На Веру је тад набасо
Тамбуру му оцо купи
Да његове нокте тупи
Кајданку му тад довлачи
Фуруни је он завлачи
Добошар га лупат учи
Неће Чере да се мучи
Издале га важне музе
Бандера му фићу узе
На трубу се насладио
И грамофон набавио
Пробао је Чере пјеват
Престао је ноте гледат
Преко брда писмо стиже
Да с’ на ноге Чере диже
Да престане фуртум свират
И започне бетонират.
С.26
О Видовдану, љета господњег 2009-ог.

Uz veliko izvinjenje zbog nepažnje ispravljamo:

Панта најслухиста

За музику Панта стасо
На Веру је тад набасо
Тамбуру му оцо купи
Да његове нокте тупи
Кајданку му тад довлачи
Фуруни је он завлачи
Добошар га лупат учи
Неће Панта да се мучи
Издале га важне музе
Бандера му фићу узе
На трубу се насладио
И грамофон набавио
Пробао је Панта пјеват
Престао је ноте гледат
Преко брда писмо стиже
Да с’ на ноге Панта диже
Да престане фуртум свират
И започне бетонират.
Черевићан Черевићан 15:28 28.06.2009

захваљујем

г sentinel26 оно не зарад мене него у име г Панте. пасоваће му да је ето упесми опеван . . . а то није мало, него чак шта више.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 14:14 28.06.2009

cigu ligu

Gosn Cer, da li je lepa violoncelistkinja kriva za ciklus o muzickim instrumentima gosn Pante, ili je to samo slucajnost?
Черевићан Черевићан 15:02 28.06.2009

посве искрено

гђо dusanovaiivanovamama чудни су ти садржаји у глави и в. тешко им командовати можеш па се и нетрудим. да будем искрен онако кад доспем и заседнем пред монитор прва реченица коју унесем определи ме теми за постирање.обзиром да је малта туристички живнула на све стране трешти музика па ми ваљда отуд импресија се гласну за почетак овог састава. остало . . се само спонтано наставило тако да ние у питању циклус о муз. струментима јер колико у наредним постовима може уследити полуистинита прича о локалним витезовима страшљивим и са маном. ха . . никад се незна. ил о роњењу у мир подводја околног а мамећег.

хвалаВам на уоченом детаљу, те дружењу, наравски.
drug.clan drug.clan 14:15 28.06.2009

ciglja u zidu

ovo je sluhista
Черевићан Черевићан 15:24 28.06.2009

феномен

оваквих анонимуса треба управо тражити у чињеници да нема шта незнају оцвирати а и отпевати , успут. присетисте ме г drug.clan-е на поодавне године и сеоску кафану у којој тек пристигла циганска банда треба да се покаже шта уме, па прво вече локални шаљивџија наручи неку руску песму ал жалосну по могућству и ни 5 ни 6 примаш Крџа уједно и вокални солиста својим напрслим вокалом крену . . . у даљину пружио се Стева . . .
док оркестар ко запета пушка засвира притом мелодију руске народне песме . . ."ah, ti stepa shirokaja"

ето. хвала на дружењу.
muaddib92 muaddib92 21:34 28.06.2009

Re: феномен

у даљину пружио се Стева . . .

Е, тако једном припитах подобро оматорелог Цигу, виолинисту, како у тим годинама успева да памти текстове те добих одговор:
''Куме, как' да ти кажем, заборавља се.. Ал' кад видим сто марке одма се сетим''
Веома сам се препознао у Панти, додуше нисам имао баш толико ентузијазма као он; после жуљања прстију жицама гитаре имао сам 3-годишњи енлајтмент са кларинетом. Велику подршку сам у томе имао од професора, иначе заставника-обоисте у приштинском Дому гарде. Умео је, маниром Макаренка, врло педагошки да приступи са, нпр: 'Дувај, БРЕ!!'
Заиста све делује лако када то мајстор ради, али је Панта пуно ућарио што се није бакћо струбом: један пробо, па се....
Черевићан Черевићан 22:19 28.06.2009

и данас

кад обиђем градилиште ди Панта ради као армирач никог нечуди што он једини од приличног броја радника у смени једини . . . . вазда певуши. навикли па им нормално дође.

о па иВи г muaddib- у кренусте трновитим путем музике. онда су Вам Пантине парапетије (скоро) све јасне. фала на дружењу.
jasnaz jasnaz 15:29 28.06.2009

знам мене кад оћу

Черевићан Черевићан 17:56 28.06.2009

присет

- ма јебли ми вас јер знамо ми нас ,
казивало се кадгод умојем Селу сумњичавим придошлицама неупознатим са свестраним умећима локалног живља

фала мрс jasnaz на прилогу
outsider92 outsider92 16:36 28.06.2009

Samo da se javim

после ме нешто ито замрзило а и крмачама у обору сам дојадијо чим ме виде ома су гроктале.


Ma svinjama se sigurno dopalo lupanje. one su to od radosti groktale

Pozdrav za zemljaka.
Черевићан Черевићан 18:02 28.06.2009

пааа

незнам г Земљаче ал некако ми више истини одговара да је гроктање било бунт зарад буке јер свиње ма колико то деловало нестварно у свој својој алкавости још како имају свој неки ред па им сваки уљез кои им исти уме да наруши бива дочекан спонтаном реакцијом , гроктањем . тек да се зна.

драгомије да сте се јавили г outsider - е, хвала.
muaddib92 muaddib92 21:41 28.06.2009

Re: пааа

Чини ми се да сте веома у праву, Чер: једна фарма овде крај бгд увози стеоне јунице племените пасмине, холштајнфризијске, и зарад повећаног нивоа млечности пуштају им Баха. Није то нека новост, тако се у свету одавно ради; ал' замислите да им Панта са својим hand-made-congas удари ритам, шта би ту спонтаних било
Черевићан Черевићан 22:08 28.06.2009

волим

г muaddib-е да роним онако малко дубље и често се током целе године затекнем са два моја другара овдашња како подну претурамо . ту скоро заронисмо испод мрестилишта и товилишта туна које у тек тек ленгерисаним кавезима слободно али контролисано плутају пучином уз обалу малте. читах о приносима па се присетих ако би им се пуштала подводна музика, ко зна можда би удвостручени били приноси па то касније и малтезима указах. гледају ме бело , па се згледају. ебига и информисаност некад није предност, дефинитивно
muaddib92 muaddib92 23:05 28.06.2009

Re: волим

Ма ЦЕЦУ да им пусте, туне би заждиле у Пацифик оушн али би зато Атлантида изронила..
Dr M Dr M 11:29 29.06.2009

Re: пааа

једна фарма овде крај бгд увози стеоне јунице племените пасмине, холштајнфризијске, и зарад повећаног нивоа млечности пуштају им Баха. Није то нека новост, тако се у свету одавно ради; ал' замислите да им Панта са својим hand-made-congas удари ритам, шта би ту спонтаних било


Ja zamisljam da bi se tu direktno pravio puter...

I mlaćenica..
Черевићан Черевићан 11:59 29.06.2009

TOOO

је г muaddib-е изгледа решење дефинитивно.наиме целокупна продукција тунохранилишта око малте је за подужи период унапред продата (суседном, ха,ха) јапану тако да би се туне саме истранспортовале до обала одредишта а ми поклоници (лажљиве) историје могли да докажемо како је малта остатак поменуте атлантиде те за свагда вековну дилему одагнамо.
Черевићан Черевићан 12:16 29.06.2009

чуда

су могућа г Dr M -е ,зашто да не, само праву музику потрефити и шта мислите колико би се уштедело у технолошком поступку на путу од млека до путера. млаћеницу и да не помињем. стога . . композитори млади и маштовити напред, само треба послагати ноте инспиративне живуљкама да им такну поменуте процесе

фала Вам на јавки а и потстреку музички надареним. кашћу и г Панти нек се сконцентрише на овај проблем док ено кроји арматуру на градилишту новог хотела а 33 целзија (тренутно) му упече у фризуру ( које баш и неима).
muaddib92 muaddib92 18:09 29.06.2009

Re: TOOO

..ма јавља ми се да би уз поменуту ЦЦину музику упаничене туне са собом одвукле и ленгерисане кавезе, те би се реченом бежанијом очистиле и медитеранске воде од гадљиве гвожђурије, а где би јапанци извисили за очекиване секундарне сировине & екстра профит.
Иницијално улагање дакле подразумева потребно озвучење и ЦЦ -ин ЦД, Атлантида ће се сама колатерално истранспортовати увис, а сва тамо слава је Ваша као што ће и туњевину појести тамо на Полинезији
Черевићан Черевићан 21:49 29.06.2009

уствари

г muaddib-е мала корекција . . . и онда становник малте оде упазар и ајд и туну да купи уконзерви , добро је рибу јести, додуше боље тазе упецану а не конзервирану, међутим деси се и овакав избор, кад оно на јапанској конзерви податак да је месо тунино . .погађате . . . са малте. па ког је мог толки пут путовало месо питају се некратковиди јербо је текст баш сићурав.

и шта казати о свету такорећи . . . . селу глобалном. товилиште риба у медитерану, фабрика за прераду и паковање у (суседном, упс) јапану а потрошачи конзерви како по свету тако и ту на каменом се бацити ди је риба товљена.
преко прече - наоколо ближе, казли би кодмене уСелу.
muaddib92 muaddib92 22:10 29.06.2009

Re: уствари

О рибама пок. Огден Неш у преводу опет пок. Драгослава Андрића:

Усољену рибу, као лек за тек
Увек сам спреман да оценим плусом.
Али пошто нисам Џек Трбосек,
Радије бих рибу.. са рајсфершлусом.
Черевићан Черевићан 07:47 30.06.2009

миомириси

специфичан мирис рибљи нам је знан
некако посебан различит од сваког
но малко сам слуђен - јели оригинал
ил реплика миомира мећуножја женског
Unfuckable Unfuckable 17:10 28.06.2009

ovom Panti

je, kol'ko ja vidim, uspevalo samo u jednu posebnu sviralu da svira, a za jeftine pare, i to se događa počesto
Черевићан Черевићан 18:08 28.06.2009

хе,хе

ако мислимо на исту свиралу , мислим ону qrcu , јер једино је та за јефтине паре, онда је таласни круговал међнама успостављен умоменту г Унф-е , те Вам фала на указу дружењем.
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:31 28.06.2009

Re: хе,хе

Bogme, i ja od instrumenata znam da sviram samo na organu.

A, kao što sam već negde napisao, četr puta sam za novce pevao

Lep tekst, gosn Čer. Uživao sam
Черевићан Черевићан 12:40 29.06.2009

двосмисленисте

г Milošević -у у указу на свое инструментално умеће, што ме насмеја, но несумњам да је у питању оно музичко чудо које одради (скоро) све самостално док му онај који за њим седи само смета притом , упс ,а не пежоративна компарација .но како сам из писања Вам упознат са вокалним Вам талентом оптредељујем се за прво . . .
у валети често наиђем на овакве сцене које увесељавају пролазнике у Главном сокаку празник за уши им притом дочаравајући. уистину местрално то уме да звучи ова glass organa драго ми је да сте са нама. ХВАЛА.
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:25 28.06.2009

Cuvena

Ovo je, cini mi se, ona poznata tzv. Pantina dilema: kako podneti sopstvene talente i genijalnost.
Cesta medju ljudima.
Lepo prikazana, dragi Cher.
Черевићан Черевићан 18:15 28.06.2009

кад

само помислимо драга гђо Knežević колико је таланата неразумевањем окружења скрајнуто на маргину ,а и обрнуто сасвим просечни уметници усмерени на пијадестал онда оно Пантино размишљање има неке љуцке основе.е сад пут од талента до врха . . .знан је, но када је самозвани таленат у питању уз недостајућу стручну верификацију то је тек . . . двосекли мач.

волим када сте нам у друштву. ХВАЛА.
fixxerus fixxerus 19:03 28.06.2009

sve moj do mojega:.



bio ja
sperman il nesperman
mene se ovde pujda izznutra:

jutro još u zori
ja onako neopran
klan nedoklan
a platta tek sutra..

15% i to onih sa juga me svrbi
i po tome znam da su jošte moji..
makar na vrbi..
mada ćešem se ja i tamo gde me ne svrbii..

ali ona
oona me uzdiže s vagnerovom valkirom
mallko presečenom onim helikopterom
iz mjuzikla sajgon:

trt trt trt trt trttrt

moš misliti izdrkanog švabu bez sluha
braću amerikance iz apokalipse
i mene jadnog
s ovo malo zuba
da ne kažem

>>b r z o g n a o b a r a č u s r b a

kad ujutru zajedno treba odbraniti sveetinje
a da to bude bratbratu ljudski:
bez brukanja ili potrebom za istim
makar malo duže od 45sek...

kućeš veću moru?!
još mi posle ona gađa žicu s tekstom roberta duvala:
ala volem miris napalma u zoru

a posle 45sek
pi**inog dima


moš misliti kolko ga !ima¿
Черевићан Черевићан 19:37 28.06.2009

не , некаштему

посебност у стиху госн fixxerus-а
уме да намами ил неке одбије
једни не разуму аплауз од других
све у свему он коментар свој свије

ненадано изнебуха и у том му драж
(сад неби дотицо богатство му тема)
пратим , има томе, изливе му душе
на кантар стављено фалинке ту нема

и шта више рећи а да . . . . не угушим
сем да свако однас свој утисак кроји
у случају Поменутог будем баш усхићен
кад ми јавком својом састав удостоји
maricacarica maricacarica 20:42 28.06.2009

Kad smo već kod tih dobošara

Черевићан Черевићан 22:27 28.06.2009

е даје

г Панта оваку скаламерију имао кадгод неби ја данас достојан био да му свирајуће почетке помињем .овако испаде шта испаде . . .

фала мрс maricеcaricе на ритмички заухо мамљивом прилогу.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 12:01 29.06.2009

Laku noć, muzičari

Pojezija i muzika - samo pucaju.
Ako ikada budem pisao operu biće mesta u libretu i za vas, propale muzičare. Kojima je glavni instrument Googlephone.
Blogerska se pesma ori al' se ne čuje , hvala Bogu.

Черевићан Черевићан 12:52 29.06.2009

оцвираше

драги г Кингу свирци прави а ово све ново је само покушај другојачијег сагледавања звука. или, чек,чек да обрнемо малко, мисим ,шта би било да се са музиком није експериментисало остали би заљубљеници у звукове ускраћени задовољства многих уживанциа. стога дати шансу свима, па и Вама при раду на опери, да резултатом укажу на онај прави угођај уху.

оно што се подразумева је да сте ми драг коментатор. хвала зато.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 19:29 29.06.2009

Moris Andre

Majstor je majstor, a ne ko vi lezilebovići na Blogu.
E, sad zašto se kaže za onoga ko ne zna ništa ili je odsvirao svoje, da je truba - ko će ga znati.
Samo da kažem onima koji hoće da oslušnu kako majstor svira da ne moraju da se muče od početka, neka počnu od 1:30 min. snimka.
Ili mogu da oslušnu Kanarinca.
Sećam se davno, baš davno, kad je gostovao u Beogradu da je Dragutin Gostuški napisao u prikazu da su naši limeni duvači posle koncerta Morisa Andrea organizovali bacanje svojih instrumenata u Savu. To te baš demorališe. Kao onomad neke tenisere dr Federer.
Eto moje male zlobne lekcije iz muzike i istorije one prave velike Srbije ili Jugoslavije.
Hvala Č-u za inspirativan tekst koji me je naterao da napišem nešto iz sopstvene prošlosti da ne kažem istorije.
Kad si mator sve znaš i ništa ne možeš.
Черевићан Черевићан 21:36 29.06.2009

игрорек

читам г Кинга . . . . . Kad si mator sve znaš i ništa ne možeš. . . . па се присећам личног искуства . . . .а онда дођеш у луцидну фазу кад ти се учини да уствари можеш само немош се притом сетити како . . . .

украткоје бо старост ( угалопу примичућуми ). а за музичку лекцију ФАЛА баш умеју ови тица имитатори, алалим.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana