Početak

muvabezglave RSS / 29.06.2009. u 01:40

Odlučio sam da od sada pa do kraja na ovom mestu izvršim opsežnu analizu Karl Marksovog dela Kapital.

 

Pa da počnemo.

 

Roba i novac

 

Roba

Dva činioca robe : upotrebna vrednost i vrednost(supstancija vrednosti i veličina vrednosti)

 

Bogatstvo društva u kojima vlada kapitalistčki način proizvodnje ispoljava se kao ogromna zbirka(bolje reći opšta zbrka prim.) roba, a pojedinačna roba kao njegov osnovni oblik .

Ovde autor postavlja osnovne pretpostavke na osnovu kojih će dalje nastojati da uredi i opiše ovu materiju .Roba je pre svega spoljašnji predmet , stvar koja svojim svojstvima zadovoljava čovekove potrebe ma koje vrste . Ništa tu ne menja kakve su prirode ove potrebe, napr. potiču li iz stomaka(ili creva prim.) ili iz fantazije ...Svaka korisna stvar se može posmatrati s dvojne tačke gledišta , po kvalitetu i po kvantitetu .Dakle hteo je da kaže da se unfuckable ne može uopšte posmatrati jer on u stvari i nije koristan , njegov najposećeniji blog bavi se pitanjem đačkih uniformi , stvarno , da li se tu iko relevantan javio da nešto korisno kaže na tu temu , nije..

Ova vrsta robe dobra je koliko i ona ako joj je prometna vrednost iste veličine ..

Opa znači sam unfuckable ne vredi ništa ali zato njegov blog vredi dosta , jer mu je promet kao i kod svake dobre muške prostitutke veliki..

Trebalo bi istrebiti takve hermafrodite kao što je unf jednostavno osećam zrak bi bio čistiji , lakše bi se disalo . Uopšte ga ne mrzim sasvim sam ravnodušan ali osećam da bi mi tako nešto donelo dozu olakšanja .

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana