Stuff.

paralelni.um RSS / 29.06.2009. u 10:14
Šta da napišemo da se osećamo bolje? Šta da napišemo, da bi smo imali utisak da smo dovoljno jaki kao naši omiljeni junaci iz naših omiljenih serija. Da imamo osećaj da smo dovoljno kompetentni, što smo bezbroj puta dokazali svima..., samo ne sebi. Osećati se dobro i dovoljno sposobno spada u piramidu ljudskih potreba. Hm, saveti koji su možda ponekad i meni potrebni, nas stavljaju u spontanu i veselu akciju.
,,Ona ponovo ima novu Louis Vuitton, a ja moram da čekam još par meseci ili godina dok je sama ne steknem.'' Ljubomora i motivacija, sve u jednom za par dizajniranih stvarčica? Ne želite da kupujete jeftine kopije ili smehostrašne imitacije nečega sa imenom. Pa, razumem vas i dobro je shto ne trčite uokolo, nosajući stvari sa nečijim lažnim imenom, što pravi dizajner ne bi ni pogledao. Mada, nije zlato sve što sija, reče nam i Lily Allen u jednoj od njenih pesmica. Da li je važna potreba da nosimo brendove, koje sebi u momentu ili nikada ne možemo da priuštimo? Ne, jer odeća je lepa, zbog osobe koja je nosi. Iskreno, kada pogledamo naše domaće, napumpane blondine, što nose titulu estradnih umetnica ili zvezda u njihovim stvarima iz Milana, Švice i ostalih mesta gde su imale gaže, pre želimo da nam neko prekrije oči nego zatvori vilicu.
Poenta je u super kombinaciji stvari! Da prave zvezde nemaju asistente i modne savetnike, nikada se ne bismo divili stvarima koje oni nose dok idu do Starbucks-a. Malo mašte, hrabrosti i ukusa čine zajedno čuda. Idite u vašu omiljenu radnju, kupujte krpice kada imate pauzu i neki novac pri sebi. Mali šoping čini čuda i vraća osmeh na lice, dok veliki može da završi u popriličnoj havariji.
Mada, kada nova stvar upadne u ormar, stara bi trebalo da bude poklonjena ili bačena. Stvari koje niste nosili preko šest meseci i za koje ste sigurni da su izašle iz mode ili da ih nikada nećete obući odmah izbacite. Možete i da organizujete malu žurku sa najboljim prijateljicama à la ,,Sex & the city style'' i medjusobno razmenite stvari. Ono što vi nikada više ne bi obukli, možda vaša prijateljica smatra divnim. Nakon takvih trač partija i menjanja stvari možete da izadjete opremnjeni od glave do pete.
Ne verujte da cena govori sve o jednom odevnom predmetu. Ponosno idite na rasprodaje i ponosno se pohvalite prijateljicama majicom, koja je sada vaša i koja je bila 50% snižena. Nosite stvari koje su stare i kombinujte jeftine farmerke i prosečnu bluzu ili majicu sa cipelama koje najviše volite, koje najviše sjaje i koje odgovaraju reči glamur.
Zašto onda bogati imaju tako fensi gajbe, a vi jedva čekate da pobegnete iz svoje?! Pa, dobro njima je to neko namestio i neko im održava pa zato sve izgleda tako skockano. Vi vaš stan ili sobu možete da renovirate kada god hoćete. Ako niste pri parama, da kupite novi krevet i slično, napravite novi raspored! Novi raspored nameštaja ume da osveži i ulepša sobe. Krečenje je zabavna, pomalo naporna aktivnost, ali boje koje izaberemo nas čine srećnim. Ako vam se nakon odredjenog vremena više ne dopadaju, kanticu i roler u ruke i ponovo. Dame u 21. veku bi trebalo same da ispune taj zadatak, a ne da padaju u mačo ruke njihovog Supermena.
Imate hiljadu sitnica, koje vam ništa ne znače, nego samo skupljaju prašinu? Rešite ih se. Stare, vrednije stvari će antikvarnice rado otkupiti, a plastične figurice poput onih iz kinder jaja možete rado da bacite ili poklonite nekome ko ima pet godina. Malo stvari i malo detalja šire prostorije i čine ih lepšim. Kvalitetne i original knjige, ploče i cedeove nemojte bacati. Popunite jedan zid ili više zidova tim stvarima, koje ste toliko godina skupljali, slušali i čitali. Police pune knjiga odaju utisak intelektualnog bića, koje ih poseduje. Mada kupovina takozvanih knjiga na metar se ne isplati. Bolje lagano skupljati i stvarno čitati te knjige, nego imati knjige za ukras sa zalepljenim stranicama. Redovi cedeova i ploča odaju utisak dobrog i širokog muzičkog ukusa, osim ako ne gajite ogavne hitove i kompilacije koje su jednom bile aktuelne i nikada više.
Jednostavno budite aktivni i nemojte kukati nad sopstvenom sudbinom. Unesite malo kreativnosti i boje u vaš život. Budite spremni da kažete da spontanim akcijama, kada ste inspirisani i motivisani. Pretvorite sebe i vaš dom u nešto posebno, lepo i lično.
 
retro111.jpg 
ksokso
J.


Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana