Kada ce da stane?

vracarac92 RSS / 30.06.2009. u 14:20

Alo???

Hoce li kisa stati vec jednom?

Poludecu vise.

 

 

 

 

 

Bare duboke više od metar, zaglavljeni autobusi i tramvaji, automobili pod vodom, odvaljeni delovi ivičnjaka i kolovoza prizor su kakav se juče, oko 13 sati, mogao videti u centralnim gradskim ulicama. Usled jakog nevremena autoput je bio poplavljen, semafori u pojedinim delovima grada prestali su da rade, a voždovačka domaćinstva su ponovo, po treći put ovog meseca, potpuno poplavljena.

Kišna oluja koja se spustila na centar grada napravila je potpuni saobraćajni kolaps. Oluja je zaustavila čak i kamione koji nisu mogli da se probiju kroz reke kišnice koja se slivala ulicama.

Autobusi i tramvaji pod vodom
Velike količine vode odvaljivale su čak i kaldrmu, pa su pojedine ulice oko Autokomande bile „pokrivene“ rasutim kockama.
- Ne pamtim kad se desilo da se tokom leta, svaki drugi dan, spusti oluja na grad i napravi ovakav haos i kolaps. U trenutku kad je pljusak počeo, bio sam nedaleko od kružnog toka na Autokomandi i video dečka kome se auto zaglavio u ogromnoj bari, koji je bukvalno plivao po njoj kako bi se sklonio na drugu stranu ulice - kaže Marko Bakić koji je istakao da se su u ovom delu grada na sred ulice ostali poplavljeni i autobusi i tramvaji.
Nevreme praćeno gromom popalilo je alarme na automobilima, ali i u Komercijalnoj banci u Bulevaru despota Stefana. U pojedinim ulicama, poput Takovske, ni jedan semafor nije radio za vreme trajanja oluje. Onima koji su se zatekli na ulici kišobrani nisu mogli da pomognu, a u begu od kiše neki su skidali cipele kako bi lakše mogli da trče.
- Više ne znam kako da se obučem. Ono što mi najviše smeta jeste što imam utisak da iako se ovo dešava već treći put od početka meseca, nadležne institucije nisu dobro organizovane. Dolazi do kolapsa u saobraćaju u čitavom gradu – kaže Ana Bisić (28) koja je juče, zbog nevremena, svoj put nastavila peške umesto automobilom.

 
Ponovo poplava na Voždovcu
Domaćinstva u voždovačkom naselju Braća Jerković juče su ponovo pod vodom. U nekoliko kuća i zgrada opet je ušla voda u podrume i stanove na nižim spratovima, a na više mesta je bio zaustavljen i saobraćaj.
- Stan mi je potpuno uništen. Ovo je treći put od početka meseca da je poplavljen, a razlog su zapušeni kolektori pa se voda koju donese oluja izliva nama u stanove. Sve iz stana sam pobacala, od bele tehnike do nameštaja, jer je nivo vode u jednom trenutku bio oko metar. Obraćala sam se za pomoć kome sam stigla, uključujući i Opštinu Voždovac, ali do danas niko nije došao da nam pomogne – kaže Nataša Cvetković iz Ulice braće Jerković, koja sa svojim osmogodišnjim sinom već neko vreme spava kod komšinice.
U ovom naselju policija je zabranjivala ulazak vozilima u sve ulice koje su bile pod vodom. Ponovo su potopljene kuće u Vronješkoj i u Vitanovačkoj ulici, a u Kumodraškoj ponovio se skoro isti scenario kao prošle nedelje: pokvareni autobus i zaglavljeni automobili

Policiju čekala na krovu automobila
Zbog ogromne količine padavina juče su bili blokirani skoro svi prilaze Beogradu. Autoput je već oko benzinske pumpe „Slap“ bio pun vode, dok su sve trake, u oba smera, u zoni oko Autokomande formirale poveće „jezero“. Dugih kolona automobila bilo je i oko Mostarske petlje gde je jedva bilo moguće kretanje. Potpuni kolaps bio je i u Cvijićevoj i u Bulevaru despota Stefana a koliko je pljusak bio jak govori i podatak da je količina vode, koja nije mogla odjednom da otekne, izmestila nekoliko šahtova iz svojih ležišta. U Ulici Đure Đakovića kiša je poplavila nekoliko automobila. Među njima je bio i jedan „mercedes“ čija je vlasnica dolazak policije sačekala na njegovom krovu.

 

Ovo lici na bilijski potop! 



Komentari (17)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

natasavb natasavb 15:22 30.06.2009

Evo

sunce :)))


nema sanse da citam tekst. em mi muka od kise, em se pakujem.
i vicem da hocu sunceee !!!
vracarac92 vracarac92 15:29 30.06.2009

Re: Evo

vicem da hocu sunceee !!!

Moraces malo glasnije da vices...ne cuje se od kise!
omega68 omega68 16:22 30.06.2009

bežite

ovamo...
bocvena bocvena 16:48 30.06.2009

Re: bežite

Eto, ja juče disciplinovano nosila kišobran ceo dan i...trt, ništa. A danas naravno ne i...trt, sručilo mi se nebo na glavu.
Naravoučenije: nikad ne stoj blizu kolovoza kad pada kiša, inače će te zapljusnuti autobus!
#%j...ti kevu(%&"autobusku, samo kad te stignem!
niccolo niccolo 16:54 30.06.2009

Re: bežite

Eto, ja juče disciplinovano nosila kišobran ceo dan i...trt, ništa. A danas naravno ne i...trt, sručilo mi se nebo na glavu.

Ja isto...al' sam uzeo taksi pa i nije bilo tako strašno...A kod mene sad neko sunce, zapara, stvarno nepodnošljivo vreme...
shumska shumska 16:56 30.06.2009

Re: bežite


ljudi, zar je ovo Beograd?
pa kod nas ovde, preko reke, samo par puta pala kiša, kolovoz mokar ali se brzo osuši i to je to, kakvi crni odvaljeni pločnici? tako mi i treba kad tv ne gledam, tzv. posao mi je takodje ovde, u šoku sam...mada, meni ovo vreme odgovara, sasvim. lepo dišem i veselim se zbog toga, pa dok potraje - super, a posle ću vas umoriti pričom o vrućinčinama
shumska shumska 17:01 30.06.2009

Re: bežite

gledam ovaj klip sa tramvajima u Nemanjinoj i rodjenim očima ne verujem....
dali76 dali76 18:00 30.06.2009

utjesno from texas

Kisa zadnji put pala,ozbiljnije, sredinom aprila.
Dnevne tempratura ,uporno ,vec nedeljama, na I oko broja 40 . Nocu “ZALADI”bude I 31 kad smo “sretniji “.
Voda u bazenima kao da si dosao u kupke za ljecenje reume. Imam osjecaj da malko I pecka po vrhovima ramena. Nema kupanja dok sunce ne zadje.
Sreca moja sto je neko ko ipak bolje vidi prvi tog jutra izasao iz kuce.
Ne vjerujem da bih ja izbjegao stati na zmiju koja je odlucila kao pravi “domacin” prostreti se po otiracu ispred kucnih vrata.
Travu zaljevam,pritiska gotovo nema oko pet popodne. Vidio sam ranije kratere u zemlji od vrucine I suse ,ali prvi put gledam kako se betonski ivicnjaci pomerili od ceste.
Dodje mi da zapalim veliku vatru I dozovem kisu Sta kisu,kise …Bolje mi je da cutim ; pocinje sezona uragana I tropskih oluja.
miloradkakmar miloradkakmar 18:35 30.06.2009

Jako

nevreme bilo je i u Novom Sadu , autobusi nisu mogli da saobraćaju, automobili su stajali zbog nivoa vode... žena mi se jedva izvukla iz grada.
Samo 15-2o kilometara dalje pao je običan letnji pljusak, ali se po oblacima nad NS-om videlo da vlada veliko nevreme.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:00 30.06.2009

znaci strasno

U nedelju je grom zviznuo u soliter do naseg, a danas kad je odvalilo, cini mi se da je u nas, pa nestade na sekundicu struje, kablovska se poremeti, alarmi sa svih strana, uzas.Vest od pre nekog dana: "Poplavljen bazen na Banjici."
p.s. a u Vimbldonu se kuvaju sve se preokrenulo
vracarac92 vracarac92 21:13 30.06.2009

kazu...

...jos tri dana!
Da li da im verujemo?
ecce-florian ecce-florian 23:47 30.06.2009

Šta je

bilo
ivana23 ivana23 00:51 01.07.2009

Kisa...

maricacarica maricacarica 09:25 01.07.2009

Plovne kožice

ma, kakve kožice, čekam da mi peraja izrastu....
I Bole mi se razboleo, prehladio se, mučenik....

Kažu da je i u Crnoj Gori, a bogami i u Grčkoj vreme slično.... Zamisli uplatiš letovanje, a ono gedora, ništa od plaže.
margos margos 12:20 01.07.2009

Upravo počinje

opet!
Spremite se za današnju turu Armagedona... Dobro je što je u tranšama...
leopold_lady leopold_lady 10:32 02.07.2009

Juče sam....

išla kod mog Petra na Novi Beograd....Kad sam krenula ispratila me oluja,tamo me dočekala oluja....

Komšinica je rekla kad sam je srela da je prošle godine tako bilo u Italiji.... I da je tamo trajalo 15 dana.... Meni se čini da kod nas traje duže...
omega68 omega68 18:35 02.07.2009

majka Vida

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana