Univerzijada. WTF "U"?

Strongman RSS / 30.06.2009. u 22:44

 

Universiade%20%202009.jpgMinistri oko stola utonuli su u očaj.
- U pi#ku materinu – začulo se s kraja stola.
- Nemoj te ustaške psovke na U!
Društvo se kiselo nasmijalo.
- Mnogo smešno, Mrko – podviknuo je potpredsjednik Vlade Božidar Đelić.
- Imam ja ideju – prekinuo je neugodni muk Žarko Obradović, ministar prosvete. – Što ne bi na otvaranju podigli zastavu naopako? Pa da bude lepo latinično malo štampano „n“? Kao Niverzijada. Bez U.
- To uopšte nije loše. Niverzijada. Vrlo dobro.
- Imam ja bolju ideju – javio se ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić. – Da ja pitam drugove iz Kine kako su oni rešili onaj vatromet sa Fotošopom, pa da nekako u direktnom prenosu na RTS-u kompjutorski izbrišemo zastavu?
- Ne vredi, videće ljudi na svečanom otvaranju – dobacio je gradonačelnik Đilas.
- Šta, niste valjda zaista mislili da pravimo svečano otvaranje? – zaprepastio se bivši predsjednik Komiteta Božidar Đelić.
- Imam ja rešenje! – viknuo je iznenada Ivica Dačić. – Zašto ne prevedemo slovo U na srpski? Molim lepo, je li ćirilica u Srbiji zvanično pismo? Objasnićemo drugovima iz FISU-a da smo po zakonu morali na zastavu da stavimo ćirilično U. Ipsilon. Ako vas ko pita, recite da sam ja zapretio da ću uhapsim svakoga ko ne poštuje zakon.
- Budalo jedna, pa da ispadne da kopiramo Hrvate?!
- Ne razumem.

 petrovaradin_top.jpg

 

 EDIT:Utakmica prvog kola A grupe muškog fudbalskog turnira na Univerzijadi između selekcija Srbije i Gane nije odigrana pošto gostujući tim zbog problema sa vizom nije doputovao u Beograd

 

Dvoumio sam se da li da napisem copy/paste blog o univerzijadi ili ne ali kad sam video "radosnu" pobedu nasih akademskih fudbalera nad kolegama iz gane sluzbenim rezultatom 3:0 prelomio sam. Evo mene u opstenarodnom veselju. 

 

Dakle clanak prvi, preuzet iz Press-a:

 

 

Beograd, 30.06.2009.

Tanjug

 
 
 

Utakmica prvog kola A grupe muškog fudbalskog turnira na Univerzijadi između selekcija Srbije i Gane nije odigrana pošto gostujući tim zbog problema sa vizom nije doputovao u Beograd

Taj susret, koji je bio na programu od 17,30 časova na stadionu OFK Beograda, biće registrovan službenim rezultatom 3:0 za Srbiju.

 

 I clanak drugi nadahnutog autora Borisa Dezulovica, preuzet iz E-Novina

 

Slovo o Univerzijadi

 

 



Organizatori Univerzijade ovih se dana preznojavaju i domišljaju kako da doskoče belaju. Dan svečanog otvaranja sve je bliži, a ministri iz Organizacionog komiteta cijelo se vrijeme ustrajno prave ludi, kao da Univerzijade neće biti i kao da se neće bijela zastava sa zloslutnim latiničnim U podići iznad Beograda. Nijedan čestiti sportski objekt nije sagrađen, „nijedan plakat, bilbord, putokaz ili neki drugi vid reklame u Beogradu ne ukazuje da će u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima“. Ukratko, „ni slova o Univerzijadi“

Prije koji mjesec u beogradskom Blicu je izašao članak pod naslovom „Ni slova o Univerzijadi“. „U prestonici ništa ne ukazuje na najveće svetsko studentsko takmičenje“, kaže zabrinuti novinar: „Baš nijedan plakat, bilbord, putokaz ili neki drugi vid reklame u Beogradu ne ukazuje da će za pet meseci u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima i još nekoliko hiljada gostiju iz 170 zemalja. S druge strane, organizatori tvrde da je za sve još rano i da će kampanja početi već u aprilu.“

Prošao je mjesec, prošla su dva, tri, prošao je i april, a u Beogradu i dalje gotovo „ništa ne ukazuje da će u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima“. Nema bilborda ni putokaza. Da je po plakatima, putnik namjernik bi prije mogao zaključiti da se Univerzijada ove godine održava u Dubrovniku ili Portorožu. Mjesec dana prije svečanog otvaranja, Univerzijada se u Beogradu najavljuje i reklamira agresivno i bučno otprilike kao da zabranjeni Falun Gong organizira u Pekingu prvenstvo Narodne Republike Kine u meditacijskim disciplinama.
Ukratko, ni slova o Univerzijadi.

Vrag je, naime, slovo. Ovih dana saznali smo, recimo, da SMS-poruke koje sadrže nesretne Vukove grafeme Č, Ć, Š ili Đ telekomunikacijske kompanije u našim štokavskim državama naplaćuju dvostruko, jer ih kompjuteri registriraju dugačkim, kompliciranim šiframa, a izdavači novih biometrijskih pasoša napravili su pakao gastarbajterima sa slovom Đ u imenu i prezimenu, jer im u svim dokumentima stoji DJ.

Rekoh, vrag je slovo. Kad su prije točno pedeset godina Talijani organizirali prvu Univerzijadu, izradili su amblem koji će postati trajni službeni logotip FISU, Svjetske sveučilišne sportske federacije – veliko, gordo univerzitetsko „U“ - ne vodeći računa o tome da će njihovo jednostavno rješenje nanijeti tolike glavobolje nekim budućim organizatorima. A bit će da na to nisu mislili ni entuzijasti iz gradske delegacije koji su se januara 2005. u austrijskom Innsbrucku grlili, ljubili i skakali od sreće kad je donesena odluka da će domaćin Univerzijade 2009. godine biti Beograd.

Dvije i pol godine kasnije, na Rajamangala National Stadiumu u Bangkoku zatvorena je 24. Univerzijada, a zastava FISU-a spuštena je sa jarbola, uredno složena i svečano predana sljedećem gradu domaćinu. Tek tada domaćini su, čini se, shvatili zajeb kozmičkih dimenzija.

SU1987-Zagreb.jpg- Šta je ovo, bog te jebo?! – otelo se nekome u prepunoj svečanoj Sali Gradske skupštine u trenutku kad je u septembru 2007. zamjenica gadonačelnika Radmila Hrustanović zajedno s gostima iz prijateljskog Bangkoka pred fotografima odmotala uredno složenu zastavu Univerzijade, pa sa smješkom razvila veliki, bijeli komad platna na kojemu se, po sredini, kočilo golemo slovo - „U“.

Šok i nevjerica unijemili su Gradsku skupštinu, samo su se simpatični gosti iz Tajlanda sveudilj smješkali, zbunjeno gledajući domaćine. A ovi su se pogledavali slježući ramenima i pokušavajući facijalne grčeve presložiti u kurtoazni smješak. Prva se snašla gospođa Hrustanović i na brzinu otela zastavu iz ruke dragog tajlandskog gosta, spretno je složila, ugurala u torbicu i pozvala drage goste iz Tajlanda na koktel.

- Kako sam mogla da znam?!? – branila se gradonačelnica dok je predsjednik Organizacijskog komiteta Univerzijade Božidar Đelić brzao za njom i psovao ispod glasa, da ne čuju dragi tajlandski gosti. – To je trebala Snežana...
- Sad sam ja kriva?! – branila se ministarka sporta Snežana Marković-Samardžić. – Šta ja imam s tim? Šta je radio Siniša, gdje je on bio?
- Ah da, ja sam kriv, dabome – uzvratio je direktor poduzeća Univerzijada Beograd Siniša Jasnić.
- A ko je trebao da zna? – prekinuo ih je Đelić. – Samo nam je još ovo trebalo! Jebe nas Koštunica, sutra treba da raspišemo izbore, ne znamo gde smo sa pregovorima o statusu Kosova, a vi nam ovde usred Beograda donosite ustašku zastavu!
- Ali niko nam nije...
- Ćuti! Što niste odmah postrojili i Crnu legiju? Što ne bi Glavaš svečano otvorio Univerzijadu? Što ne bi i slogan Univerzijade bio „Za dom spremni“? – pizdio je predsjednik Organizacijskog komiteta. - Sem toga, Univerzijada je internacionalna, što nije znak, recimo, kukasti krst? A? To bi bilo mnogo lepo. Da napravimo otvaranje s bakljama i zastavama.
- Ali...
- Sikter! Ni reči!
- Iz evriting ol rajt? – pitao je dragi gost iz Tajlanda s uljudnim smješkom. – Uaj mis Radmila end mis Snežana ar krajing?
- Ou, ic noting, dont vori – odgovorio je gospodin Đelić. – Đast smol problems vit ju.
- Vit mi?! – zbunio se dragi gost.
- Nou, nou, not ju, bat d leter „ju“, ju nou, „ju“ – objašnjavao je Đelić crtajući rukom u zraku slovo „U“.
- Aj dont anderstend.
- Ic long stori, bat biliv mi, ic noting ju šud vori abaut – smješkao se Đelić, pa se okrenuo Radmili, Snežani i Siniši strijeljajući ih pogledom. – Ter ar douz hu šud vori.
- Što mene gledaš? – pitao je direktor Siniša Jasnić.
- Pričaćemo – siktao je Đelić. – Ko zna šta ste još zajebali! Reci mi još samo da nisi završio ni posao oko uniformi za učesnike Univerzijade?
- To je rešeno, gospodine ministre. Ugovor je potpisan.
- S kim?
- Pa, hm, vidite... ima jedna odlična firma iz inostranstva, mnogo su dobri.
- Pa dobro, koja je to firma?
- Kako bih vam sad rekao, više onako... Varteks.
- Varteks?! Da li si to upravo rekao Varteks? Reci mi da sam krivo čuo, ko boga te molim!

Već sutradan, posve očekivano, digla se na organizatore Univerzijade kuka i motika.„Univerzijada u Beogradu biće održana u julu 2009. godine. Zastava Univerzijade već je iz Bangkoka stigla u našu prestonicu. I ništa tu ne bi bilo čudno i vredno spomena da nije onog velikog slova U, slova koje neodoljivo podseća na ustaški simbol pod kojim je tokom dva rata poklano više od milion Srba!“, pisao je sutradan dežurni oficir na straži srpstva, urednik Pressa Dragan Vučićević. „I taman kao što nacionalna osećanja Jevreja i njihovu uspomenu na nevine žrtve vređa javno isticanje svastike, tako bi i nas Srbe moralo da vređa veliko latinično slovo U. Optužite me da sam paranoičan, kažite da sam šovinista, ali prvo to isto kažite Jevrejima. Šta hoću da kažem? Samo to da je neko od nadležnih funkcionerima međunarodne federacije univerzitetskog sporta morao da objasni strašnu simboliku velikog latiničnog slova U u kolektivnoj svesti Srba.“

Dežurni oficir Vučićević je urlao, a pridružila mu se i vojska u blatnjavim rovovima opskurnih serbijan-uajt-pauer-stromfront-dveri-obraz-kurac-palac internetskih foruma. Ako ih se, kako bi rekao major Vučićević, i moglo „optužiti da su paranoični“ kad je godinu dana ranije zagrebački Crotram htio beogradskom javnom gradskom prevozu uvaliti niskopodne tramvaje TK 2200 sa vjetrobranskim staklima u obliku latiničnog slova U, sada nikakve sumnje nije bilo: na zastavi Univerzijade mračne snage Novog svjetskog poretka Beogradu su uvalile veliko i vrlo nedvosmisleno slovo U - nije to ovoga puta ništa što bi paranoike moglo podsjetiti na slovo U, već slovo u obliku slova U, dakle slovo U kao takvo, glavom i bradom, nožem i raspelom.

I kao da to nije bilo dosta, izrada uniformi za učesnike Univerzijade, suce, radnike i volontere, povjerena je ustaškom poduzeću iz Varaždina. Sam bog zna kako bi hrvatski dizajneri riješili, recimo, kape za sudionike beogradske Univerzijade, a kako uniforme za redare, da ugovor tada nije iznenada razvrgnut, a direktor Siniša Jasnić smijenjen.

071207-BLVL-VS-04.jpg 

Prošlo je od tog nemilog incidenta u Gradskoj skupštini godinu i pol dana, novi predsjednik Organizacionog komiteta postao je premijer Mirko Cvetković, zastava Univerzijade zaključana je u sef Gradske skupštine, a organizatori se sakrili u zgradu Vlade, sve se nadajući da Univerzijade možda neće biti, kao mala djeca kad pokriju oči rukama pa misle da ih nitko ne vidi i da vanjski svijet ne postoji.

- Šefe, ostalo je mesec dana – rekao je najzad bojažljivo Ivica Dačić premijeru Mirku Cvetkoviću. – Šta da radimo?
- Misliš da nisu zaboravili?
- Ko?
- Pa mislim, novinari.
- Šta da zaborave?
- Pa Univerzijadu. Misliš da će primetiti ako, mislim, ako se jednostavno ne održi?
- Novinari možda i neće, ali sportaši oće. Zvali su danas neki iz Italije, Kanade, iz Kine, raspituju se, dolaze.
- Jebem ti sve. Na kraju će stvarno morati da se održi. Ima li ko neku ideju?

Ministri oko stola utonuli su u očaj.
- U pičku materinu – začulo se s kraja stola.
- Nemoj te ustaške psovke na U!
Društvo se kiselo nasmijalo.
- Mnogo smešno, Mrko – podviknuo je potpredsjednik Vlade Božidar Đelić.
- Imam ja ideju – prekinuo je neugodni muk Žarko Obradović, ministar prosvete. – Što ne bi na otvaranju podigli zastavu naopako? Pa da bude lepo latinično malo štampano „n“? Kao Niverzijada. Bez U.
- To uopšte nije loše. Niverzijada. Vrlo dobro.
- Imam ja bolju ideju – javio se ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić. – Da ja pitam drugove iz Kine kako su oni rešili onaj vatromet sa Fotošopom, pa da nekako u direktnom prenosu na RTS-u kompjutorski izbrišemo zastavu?
- Ne vredi, videće ljudi na svečanom otvaranju – dobacio je gradonačelnik Đilas.
- Šta, niste valjda zaista mislili da pravimo svečano otvaranje? – zaprepastio se bivši predsjednik Komiteta Božidar Đelić.
- Imam ja rešenje! – viknuo je iznenada Ivica Dačić. – Zašto ne prevedemo slovo U na srpski? Molim lepo, je li ćirilica u Srbiji zvanično pismo? Objasnićemo drugovima iz FISU-a da smo po zakonu morali na zastavu da stavimo ćirilično U. Ipsilon. Ako vas ko pita, recite da sam ja zapretio da ću uhapsim svakoga ko ne poštuje zakon.
- Budalo jedna, pa da ispadne da kopiramo Hrvate?!
- Ne razumem.

Ispalo je tako da su Hrvati - kad je ono prije dvadeset dvije godine Univerzijadu organizirao Zagreb, i kad su komunistčki drugovi doskočili neugodnom spletu historijsko-gramatičkih okolnosti tako što su umjesto slova U stavili ćirilično Y, pravdajući to kao početno slovo engleskih riječi „Yugoslavia“ i „youth“, mladost – onako veličanstveno zajebali Beograd. Kupili Hrvati autorska prava i na latinično U i na ćirilično Y, i Srbi su sad na sto muka.

- Mamu im jebem – mrmorio je Dačić.
- A što mi ne bismo – razmišljao je na glas Mrko – što ne bismo i mi stavili naša slova? Molim lepo, neka zastava naše Univerzijade ima četiri S.
- Ti si Mrko prolupo načisto. Kakva četiri S?
- Samo sport studente spasava. To jedna lepa poruka omladini, da se ne drogiraju, da se ne odaju alkoholu i demokratiji, nego da se bave sportom.
- Jeste, u pravu je Mrko – dodao je Žarko Obradović. – Ako nas pitaju šta znače četiri S, mi ćemo da kažemo: Svetski studentski sportski svetosavski sabor svih Srba sveta.
- Ne vredi, to ih je osam.
- Reći ćemo da je brojka četiri na ćirilici osam. Šta oni znaju šta je ćirilica?

Tako se organizatori Univerzijade ovih dana preznojavaju i domišljaju kako da doskoče belaju. Dan svečanog otvaranja sve je bliži, a ministri iz Organizacionog komiteta cijelo se vrijeme ustrajno prave ludi, kao da Univerzijade neće biti i kao da se neće bijela zastava sa zloslutnim latiničnim U podići iznad Beograda. Nijedan čestiti sportski objekt nije sagrađen, „nijedan plakat, bilbord, putokaz ili neki drugi vid reklame u Beogradu ne ukazuje da će u prestonicu doći osam hiljada takmičara sa indeksima“. Ukratko, „ni slova o Univerzijadi“.
Što bi se reklo, ni U od Univerzijade.

Da je, naime, po slovima, putnik namjernik bi prije mogao zaključiti da se Univerzijada ove godine održava negdje u Dalmaciji. Gdje marljivi volonteri beogradske Univerzijade već godinama ustrajno crtaju znak FISU-a po zidovima nebodera, stadiona, škola i pravoslavnih crkava.

Za to vrijeme major Dragan Vučićević, dežurni oficir na straži srpstva, traži ustaše po Srbiji, dok ih šokiran ne otkrije u srcu Srbije, u prirodnom rezervatu Golija.
„Sledeće otvoreno prvenstvo Ivanjice u slalomu, u organizaciji PSD Golija biće održano u martu 2010. godine na ski stazi na Dajića brdu na Goliji“, pisat će sutradan u uvodniku urednik Pressa. „Tereni su već spremni, domaćini pripremaju gostima lep doček, i ništa tu ne bi bilo čudno i vredno spomena da nije Golija jedna od malobrojnih planina u Srbiji na kojoj su zabeležene glacijalne pojave, i da nije tamo one velike glacijalne doline u obliku slova U, koje neodoljivo podseća na ustaški simbol pod kojim je tokom dva rata poklano više od milion Srba!“

„Ne budi lenj, proverio sam na Wikipediji“, nastavit će major Vučićević, „i evo šta tamo piše: Za razliku od dolina u obliku slova V, koje su fluvijalnog porekla, glacijalna erozija odgovorna je za doline u obliku slova U. Optužite me da sam paranoičan, kažite da sam šovinista, ali zar mi u Srbiji nemamo planina i dolina fluvijalnog porekla? Šta hoću da kažem? Samo to da je neko od nadležnih funkcionerima PSD Golija morao da objasni strašnu simboliku latiničnog slova U u kolektivnoj svesti Srba.“



Komentari (36)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:55 30.06.2009

stavih naocare

jer procitah da Ganci,(mislim fudbaleri Gane, a ne Romi} nisu dosli zbog problema sa vozom, pa onda ponovo, vizom,aha u redu, drugo, pod tim U mnogo familije izginulo u 2 sv, ratu,zmu ni jednu babu nije imao, a trece, sto ne prozvase Studentijada?
Strongman Strongman 22:56 30.06.2009

Re: stavih naocare

nemaju dovoljan broj slova "S". Kako da logo bude 3xS kad volimo 4 x C
dolybell92 dolybell92 23:12 30.06.2009

Re: stavih naocare

Unezverijada 2009
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:15 30.06.2009

Re: stavih naocare

Strongman
nemaju dovoljan broj slova "S". Kako da logo bude 3xS kad volimo 4 x C


Malo se okasnilo, danas 1.7. pocinje, a mogao se smisliti dooobar logo pa i sa 4 s. Btw, da se pohvalim, mladji sin je primljen na dif, tj, na budzetu je, tako da makar jedan clan u familiji ima neku korist od drzave
Strongman Strongman 23:18 30.06.2009

Re: stavih naocare

Trce dva DIF-ovca... I trce. Onaj sporiji kaze:

"Ja ne mogu vise da ucim."

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 23:27 30.06.2009

Re: stavih naocare

Strongman
Trce dva DIF-ovca... I trce. Onaj sporiji kaze:

"Ja ne mogu vise da ucim."




EE nece se vredjamo, prijemni nije za pocenjivanje,a koliko vidim ti bas zivis od svog faxa. Uostalom, kondicionalnog trenera sada ima i sah klub.
dragan17 dragan17 00:08 01.07.2009

Re: stavih naocare

Strongman
Trce dva DIF-ovca... I trce. Onaj sporiji kaze:

"Ja ne mogu vise da ucim."



Setaju dva difovca kad treci protrci pored njih
"Vidi ovog strebera!!"

:)
Sala, dif nikako nije za potcenjivanje, ali svaki fakultet ima svoje sale.
4krofnica 4krofnica 13:31 01.07.2009

Re: stavih naocare

makar jedan clan u familiji ima neku korist od drzave
bravo mama,
i imate svi koristi!

neznam ni koliko je godina-?
samo zemi od drzave , kad se moze...
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 00:20 02.07.2009

Re: stavih naocare

4krofnica
makar jedan clan u familiji ima neku korist od drzave
bravo mama,
i imate svi koristi!

neznam ni koliko je godina-?
samo zemi od drzave , kad se moze...



verovala il ne 160.000
zeks92 zeks92 22:56 30.06.2009

Al' si navalio ...

..sto ne odes malo da dizes tegove?
Strongman Strongman 22:58 30.06.2009

Re: Al' si navalio ...

Imam dva zuta kartona
Tine i Radojka Tine i Radojka 06:41 01.07.2009

U

zeks92
..sto ne odes malo da dizes tegove?
tege
Strongman Strongman 07:22 01.07.2009

Re: U

tezi.

sinergija92 sinergija92 23:04 30.06.2009

Mogli smo i mi nesto da stilizujemo...

Strongman Strongman 23:08 30.06.2009

Re: Mogli smo i mi nesto da stilizujemo...

Nesto ovako:

sinergija92 sinergija92 23:16 30.06.2009

Re: Mogli smo i mi nesto da stilizujemo...

Strongman
Nesto ovako:



pa da...ako zarotiraju glave mogu i da vide pocetno slovo imena predstojece manifestacije, i to komada 4


dragan17 dragan17 00:13 01.07.2009

Re: Mogli smo i mi nesto da stilizujemo...

Ili ovako, kad je bal....
49 41 49 41 01:18 01.07.2009

Gle, cuda u zivotu!

Sutra, "nalece" Milance -(World Champion) - 3 GOLDEN; cak iz Chicaga i preko 12 nam bratskijeh - da preseli Dragance.
Kamionce, DUGO i GOLEMO!
Milance - ko Mece; od njega jos VECE; sa 21.-nijem letom.

Kao, na UNIVERZIJADI; leta nam gospodnjeg - daleke nam bile u ZAGREBU leta- ko zna kojega!


blazha2000 blazha2000 07:53 01.07.2009

...

znaci paranoja
Strongman Strongman 08:15 01.07.2009

Re: ...

bumo videli
blazha2000 blazha2000 16:54 01.07.2009

Re: ...

znaci bumo videli
Unfuckable Unfuckable 08:39 01.07.2009

evo za

one sa poremećajem koncentracije, lepo se vidi legendarno "U"


ps : komplimenti autoru za tekst
...btw : Gana se piše velikim slovom, ali ovo već znamo da ne ide Dežuloviću.
sentinel26 sentinel26 11:59 01.07.2009

Maskota

Ja sam predlagao (u vrijeme javnog konkursa ) da se ova maskota Univerzijade (alias Virusijade ) zove "Muljajdin", ali moj prijedlog nije prihvaćen.
Ne znam zašto, a muljali su sa i oko Univerzijade (Virusijade ) toliko, a i momak je ekstra predstavnik nacije, vredniji od cijele Petnjice, pa zašto da ne bude njegova promocija medju svijetskom omladinom.
miloradkakmar miloradkakmar 21:17 01.07.2009

Svečano

otvorena 25. Univerzijada u Beogradu.
vishnja92 vishnja92 21:38 01.07.2009

bas je lepo bilo

otvaranje. taman kako treba.

(kraj trola )
mixailo92 mixailo92 21:54 01.07.2009

Prva asocijacija na univerzijadu

Meni ovih dana, a vezano za univerzijadu u oči upada drugo nešto.

Beograd je preplavljen policijom. Izgleda ko Bejrut. Iz unutrašnjosti su dovukli skoro sve policajce, valjda ostao onaj na portirnici da se javlja na 92.
I svi obučeni u one tamne uniforme, sa čizmama. Izgledaju ko SS brigade. Valjda je neko (Dačić?) imao ideju da će ovako fascinirati goste bezbednosnim merama. Ja mislim da se osećaju još ugroženije. Ja sam takav osećaj imao u Egiptu, gde je vrvelo od policije na svakom koraku u crnim uniformama i naoružane do zuba. Kao da će neko svaki čas da aktivira bombu ili da zapuca na nas turiste.

I svo ovo zaustavljanje saobraćaja da bi prošli autobusi sa sportistima, a ispred i iza njih policijski automobili sa rotacijom i urlikom sirena.
Mislim da će ti sportisti bar imati šta da pričaju. Samo ne znam da li će biti sigurni da li su bili u Srbiji, Siriji ili Somaliji.
Strongman Strongman 22:32 01.07.2009

Re: Prva asocijacija na univerzijadu

Slicno je bilo i u Atini. Mislim da je tako uvek kada s eorganizuje neki ogroman sportski dogadjaj.
nova_slika_srbije nova_slika_srbije 22:36 01.07.2009

Y

Fenomenalno ...
Ovako je pisao Domanović!

Odlično!!!
Strongman Strongman 23:20 01.07.2009

Re: Y

Ovako je pisao Domanović!



Bas tako
mixailo92 mixailo92 08:42 02.07.2009

Re: Prva asocijacija na univerzijadu

Strongman
Slicno je bilo i u Atini. Mislim da je tako uvek kada s eorganizuje neki ogroman sportski dogadjaj.


Jedino što ne vidim razlog ovakve ujdurme. Baš će skuvani leskovački policajac koji je dovučen na raskrsnicu u sred beograda, na kojoj nezainteresovano drema, da poveća bezbednost sportskog događaja. Možda spreči nekog penzionera-izbeglicu da urlikne neku uvredu na račun nekoga iz bivše nam Jugoslavije.

O troškovima da i ne govorimo (trebalo je sve to prevesti, nahraniti, dati dnevnice...).
Strongman Strongman 09:14 02.07.2009

Re: Prva asocijacija na univerzijadu

Hajde da okrenemo argumente. Sta da se na primer nesto desi.Bilo sta.... Navijaci kluba XXXXXX bace molotovljev koktel na autobus sa Holandjanima recimo.

Ko bi garantovao bezbednost i ucesnicima beogradijade i ostalim vensporskim gradjanima?

Nesto mi promice kroz izmaglicu secanja OI u Atlanti i najjace mere bezbednosti ever. Da su takve bile i u Minhenu ne vreujem da bi bilo ubijeno onih, cini mi se 11 Izraelskih sportista u Poznatom Minhenskom Masakru.
Strmoglavi badža Strmoglavi badža 09:55 02.07.2009

Re: Prva asocijacija na univerzijadu

Strongman
Hajde da okrenemo argumente. Sta da se na primer nesto desi.Bilo sta.... Navijaci kluba XXXXXX bace molotovljev koktel na autobus sa Holandjanima recimo.


Naravno. Beograd je veliki grad i u njemu ima svakakvih.
Ovakvo obezbedjenje je normalno i potrebno.
Kad nemamo bobije ko englezi moraće sa ovim našim uniformama.
Ne znam zašto se neki ljudi uporno tripuju na diktature, totalitarizam, militarizam, policijske brutalnosti
pokušavajući da nametnu neki sitan poen svojoj političkoj misli.
dragoljub92 dragoljub92 04:16 03.07.2009

Re: Prva asocijacija na univerzijadu

Ne znam zašto se neki ljudi uporno tripuju na diktature, totalitarizam, militarizam, policijske brutalnosti
pokušavajući da nametnu neki sitan poen svojoj političkoj misli.

baš
leopold_lady leopold_lady 09:16 02.07.2009

Meni je lepo ....

možda nije sve kako treba,ali lepo mi je.... Drago mi je da se nešto tako veliko dešava u Beogradu.... I malo će sivilo ovog grada obojiti u razne boje ....
katja_s katja_s 13:57 02.07.2009

Odobrio premijer pocetak igara...

Meni je jedna stvar zasmetala toliko da je sve ostalo u senci. Govor naseg gospodina premijera. U stilu prototipa za model "800 Series Terminator" sa premalo RAM-a. Rec, pauza, rec, pauza, POGLED NA PAPIR, dve reci, pauza.A na papiru pise ono sto se po defaultu izgovara pri "odobrenju" rucka na svadbama, slavama i slicno, da komplikovanog teksta da se zapamti...Divna slika za poslati u svet.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:10 02.07.2009

Re: Odobrio premijer pocetak igara...

katja_s
Meni je jedna stvar zasmetala toliko da je sve ostalo u senci. Govor naseg gospodina premijera. U stilu prototipa za model "800 Series Terminator" sa premalo RAM-a. Rec, pauza, rec, pauza, POGLED NA PAPIR, dve reci, pauza.A na papiru pise ono sto se po defaultu izgovara pri "odobrenju" rucka na svadbama, slavama i slicno, da komplikovanog teksta da se zapamti...Divna slika za poslati u svet.




A sta mislis da je citao Krkobabic? Mozda i Dacic, pa jos na ruskom....:

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana