Dizanje sidra II - uslovi

odoh RSS / 03.07.2009. u 15:38

Da biste uopste i mogli sebi da dopustite da razmišljate o mogućnosti da aplicirate za australijsku iseljeničku vizu, neophodno je da proverite da li zadovoljavate brojne kriterijume koje je postavio DIAC.

Od pre godinu dana, od kada smo mi u procesu, ovi kriterijumi su se menjali bezbroj puta, ali smo mi nekako stalno imali sreće danas te promene ne zakače.

Naime, u početku je bilo bitno da imate ispod 45 godina, da solidno znate engleski, da vaše zanimanje bude na SOL listi (Skilled Occupations List), da imate godinu dana radnog iskustva i da zanimanje nosi dovoljan broj poena, kako biste na testu DIAC-a presli prag od 120 poena, koji vam omogućavaju da aplicirate.

Međutim, u međuvremenu počelo je da bude bitno da se zanimanje nalazi na MODL listi (Migration Occupations in Demand List), koja je uskoro opet zastarela, te je zamenjena potpuno novom, CSL listom (CRITICAL SKILLS LIST).

E, a ako ste mislili da je to sve, grdno ste se prevarili!!!

U prošlom postu sam pisala  o assessmentu zanimanja. Iako DIAC traži da imate godinu dana iskustva, to uopste ne znači da će vam biti dovoljno za assessment! Nama je recimo bilo potrebno pune 4 godine radnog iskustva, sto nas je značajno usporilo, jer smo morali da sačekamo nekoliko meseci na assessment, dok se taj uslov ne ispuni.

Dalje, ne smete biti krivično gonjeni, morate biti zdravi, kako fizički, tako i psihički, i naravno, nije poželjno da ste učestvovali u dešavanjima devedesetih.

Što se devedesetih tiče, čak su smislili i poseban formular koji svi muškarci sa područja bivše SFRJ moraju da popune, a u kojem traže da navedete svoje pretpostavljene u vojsci, mesta na kojima ste u toku vojnog roka ili mobilizacije boravili, ili ako niste služili vojni rok, da objasnite kako ste ga izbegli.

Nastavak sledi...

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana