5 савета како преживети светску економску кризу у Србији

dsimc RSS / 07.07.2009. u 02:13

Светска Економска Криза ("Свекрва") је на вратима. Оштрим зубима она прети и плаши децу, старе, и кућне љубимце међу којима се још препричава "црна деведес' трећа", када их је већина мистериозно нестала. Стручњаци, ако уопште постоје, кажу да ћемо је ипак сви преживети и да ће можда након ње чак уследити период препорода и благостања светске економије, културе и свести у народа.

Опет, ако цео проблем Свекрве степенујемо фактором Србије, простом експоненцијалном математиком долази се до прогнозе једног веселог стања свести, луцидности и све дивности исте. Било како било, ево пар корисних савета који могу помоћи у преживљавању тог периода.

Враћање коренима - како се музе коза

Потребно вам је: 1 коза (будите сигурни да је коза), посуда.

Замолите неког да придржи козу за главу. Ставите посуду испод козиног вимена. Ухватите козу за горњи део вимена (једне сисе) палцем и кажипрстом и стисните остатком шаке. Не вуците, јер коза није крава. Исти поступак поновите са другом сисом и тако у круг.

Никад се не зна - како просити новац

Потребно вам је: лепо одело, картон, маркер, свежањ шаргарепа, мотка. Ако не можете пронаћи маркер јер су због Свекрве рафови свих књижара празни, послужите се маштом и импровизујте.

Обуците се лепо. Нико не воли прљавог и смрдљивог просјака, а и конкуренција у тој категорији је завидна.

Немојте бити патетични, будите шармантни. Напишите на картону нешто налик: "Коза ми је депресивна, треба ми новац да јој платим психотерапеута". Или већ познати "Породицу су ми отеле нинџе, треба ми новац за часове кунг фу-а".

Немојте држати поред себе алкохол или било шта што би навело људе да мисле да сте пропалица. Напротив, промовишите здрав живот и држите онај свежањ шаргарепа поред себе. Обратите пажњу да буду опране. Ако неко проба да вам отме свежањ шаргарепа, употребите мотку.

Смејте се и шармирајте.

Рециклирање

У народу познатије као - попара. Сви знамо како се спрема попара. Међутим, након месеци једења само ње, она може постати доста монотона. Зато будите маштовити и комбинујте попару са голубовима, пуните паприку њоме или, зашто не пробати оријенталну кухињу - спремите Жућу који вам се мота око зграде са њом. Машта нема граница - употребите је!

Продајте пријатеље и просперирајте од тога

Ако вам предходна три савета нису умањила ефекте Свекрве, ово је следећи корак. Ова вештина преживљавања је популарна у народу и може се видети свуда у вашој околини. За домаћи задатак посматрајте људе око вас, гледајте медије и подсетите се историје.

И наравно - политички активизам

Потребно вам је: петља, одстрањена кичма, супруга/супруг, такође са одстрањеном кичмом.

Најекстремнија мера. Учланите се у владајућу странку. Увлачите се максимално локалном поглавару. Локалном поглавару ће то пријати до једне мере док не постане угрожен на свом месту. Тада употребите одстрањеност кичме. Понављајте поступак на свим нивоима успона у власти. По потреби користити супруга/супругу у сврху хуманизације ваше личности у предизборним кампањама.

Обратите пажњу само да не напредујете превише. Присетите се како су прошли врховни поглавари у претходним кризним периодима и где су сада. Битно је не преузимати превише одговорности.

 

И, живели!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana