JA SAM DON ŽUAN!

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 14.10.2007. u 16:54

Cvijet, najljepši na svijetu!
Cvijet, najljepši na svijetu!
DOBAR DAN.

JA SAM DON ŽUAN. TAKO SU MI TEPALI DOK SAM BIO MALI. ILI MALI PLEJBOJ. JER SAM PUNO TRČAO ZA LOPTOM. A I ZA JEDNOM SUKNJOM, MAJČINSKOM.

DANAS KAD SAM NAPOKON ODRASTAO KAO ČOVEK, POSTAO SAM VELIKI GLUMAC. ALI NE VELIKI TAMO GDE STE VI, MOŽDA, POMISLILI DA JESAM, VEĆ ISKLJUĆIVO SAMO U SVOM PRIVATNOM ŽIVOTU.

INAČE, MNOGO SAM JADAN! JA VAM NISAM KAO ONAJ DON ŽUAN IZ BAJKE. A I VLADA NAM NIJE BOG ZNA KAKVA. A TEK JA: JA SAM NAJBEZUSPEŠNIJI DON ŽUAN KOGA STE IKAD IMALI PRILIKE DA SRETNETE U SVOM ŽIVOTU! A TEK VI, ŽENE! TOLIKO SAM BEZUSPEŠAN DA MISLIM DA JE I SAM DEDA MRAZ IMAO VIŠE ŽENA OD MENE! SVE ZAJEDNO SA SAONICAMA I IRVASIMA.

KAŽU, ŽENE VOLE OFICIRE, PA AKO JE TO TAČNO, ONDA JE I ON, DEDA MRAZ, LOGIČNO, UNIFORMISANO LICE.

PRIZNAJEM DA SAM BIO SAMO SA DVE ŽENE U ŽIVOTU, ZA SKORO POLA VEKA SVOG POSTOJANJA! ILI TO MORA SAMO TAKO, GLUMAČKI, DA SE KAŽE. A SAD JE VEĆ 21. VEK! A TOLIKO ŽENA U RINGU, PRSA O PRSA! U TOM RINGU U KOM JA SAMO SUDIM PO DRUGIMA A NIKO DA SE NADJE JEDNOM I MENI, ŽENOM DA PRESUDI! E, BAŠ SAM, VIDITE, PRS’O! TO VAM VAŠ DON ŽUAN VELI.

O ‘BEM TE ŽIVOTE, A I ONOME KO MI DADE DA MU BUDEM DON ŽUAN! “OJ ZAFIRE, SENKO MOJA, A KO OD BISERA , ODVALJENA MI GRANA, OD DON ŽUANA”! ALI NIKO DA SE ZA TU MOJU GRANU MALO UHVATI, OSLONI, I DA “PATI”! ŽENA JE ŽENA, SAMO MENJA IMENA, TO SE RIMUJE, ZNAM, A DON ŽUAN JE MUŠKARAC, ALI, TO SE, PAK, NE RIMUJE, TO SE TIMARI, AKO SE IMA ŠTA!

DA LI STE, DRAGI I POŠTOVANI PRIJATELJI ČITAOCI, ČULI ZA ONAJ FILM “40 GODINA, A NEVIN”? E VIDITE, TAJ FILM JE SNIMLJEN PO ISTINITOM DOGADJAJU I GOVORI O MOM INTIMNOM ŽIVOTU, I DA, DA, NE DAJTE DA VAS ZAVARA SVAKI ONAJ KOJI ĆE SE NAĆI DA VAM TVRDI DA TO NIJE TAČNO.

OD TAD JE PROŠLO ČETIRI GODINE. ZA TE ČETIRI GODINE, SPAVAO SAM, BOLJE REĆI, IMAO SAM POKUŠAJE SPAVANJA, SA DVE ŽENE. I OBE SU ME VRLO BRZO OSTAVILE JER SAM JAKO HRKAO U SNU A I BIO SAM I JAKO LOŠ U KREVETU, KOJI JE BIO MOJ, A JA NISAM BIO NJIHOV, MUŠKARAC, A TEK ČOVEK, ČOVEK NJIHOVIH SNOVA I PLANOVA U ŽIVOTU! I TAKO SU ONE SAME IZAŠLE IZ MOG ŽIVOTA, TE SAM SAD, OSTAO SAMO JA U NJEMU, NE PLANSKI.

JA ZNAM DA MOJ ŽIVOT DON ŽUANA, IZAZIVA SMEH, JER NIJE LAKO BITI DON ŽUAN KAO STO SAM JA, A BITI TOLIKO BEZUSPEŠAN, POSEBNO U TRENUTKU KAD SE CELOKUPNO NAŠE DRUŠTVO NALAZI NA IVICI IZMEDJU KREVETA I BOLESNIKA, A SVI BI SAMO DA MU BUDU DOKTORI, A NIKO LEČEN.

ALI, ŽIVOT JE NEKOM MAJKA, NEKOM JE MAĆEHA, A NEKOM, BOGAMI I JESTE DON ŽUAN.

EVO ŠTA MI SE DESILO JEDNOM PRILIKOM. SAD SLOBODNO MOŽETE NAĆULJITI UŠI KAO ZVUČNICI NA STADIONU PARTIZANA.

ZVAO SAM JE FANTASTIČNA KETI. I BIO SAM KOD NJE U KUĆI. MNOGO LEPA KUĆA. I RODITELJI SU JOJ MNOGO FINI LJUDI, MLADI, VESELI I MODERNI, ZAJEDNO SMO SLUŠALI ISTE PLOČE I BILO JE SUPER. NJEN BRAT JE U TO VREME UČIO LATINSKI I ZNAO GA JE KAO DA SE TAMO I RODIO, A I IAKO MLAD, DUVANIO JE PRED SVOJIM RODITELJIMA, PA DOBRO, I TO JE SUPER.

NE BIH NI POMINJAO OVOLIKO SUPERA DA I NJEGA NIJE BILO U DOVOLJNIM KOLIČINAMA JER GA JE NJEN OTAC KUPOVAO U KANISTERIMA NA ULICI TIH DANA PO CENI OD ČETIRI DINARA I DEVET PARA LITAR I TOČIO GA U SVOJE VOZILO. E TO SU BILA FANTASTIČNA VREMENA!

A KETI? KETI JE BILA POSEBNA PRIČA. ZNATE, JA TO JOS NISAM ZNAO, NISAM IMAO POJMA! PA ONA JE VEĆ TADA BILA PRAVA OPERSKA PEVAČICA! I TE NJENE OČI. NIKAD TAKVE OČI NISAM VIDEO! KRUPNE, PRODORNE! MISLIM DA BI BILA U STANJU DA TE HIPNOTIŠE POGLEDOM! MA KAKAV BIG LALE!

PUSTILA MI JE KASETU SA SVOG KONCERTA NA KOLARCU. NISAM MOGAO DA NI DA POJMIM DA TAKVO JEDNO NEŽNO BIĆE, KAO STO JE ONA, MOŽE DA PROIZVEDE TAKO ETROM DOMINANTNI GLAS! KAKO SAM GA ČUO, SMRZAO SAM SE. TELOM MI JE PROHUJALA JEZA, S VIHOROM! I SVE SAM ODMAH ZABORAVIO, I GDE SAM DOŠAO, I ZAŠTO SAM DOŠAO, PA I TO DA SAM JA DON ŽUAN! ČVRSTO SAM ŠČEPAO FOTELJU NA KOJOJ SAM SEDEO DA NE BIH PAO POD STO! PRED FANTASTIČNOM KETI SAM VEĆ BIO PAO A DA TO JOŠ NISAM NI ZNAO. I FOTELJA SE TRESLA. MISLIM DA SAM USUO U SEBE ČITAVU FLAŠU KOKA KOLE U ROKU OD NEKOLIKO SEKUNDI DA BIH SE IKAKO NEKAKO PRIBRAO. HTELO SRCE DA ISKOČI!

I POTOM, KAO U KAKVOM NAŠEM DOMAĆEM, SAVREMENOM FILMU, POSMATRAMO MENE KAKO SE U SLEDEĆOJ SCENI BUDIM U SVOM KREVETU, UOPŠTE NE ZNAJUCI RAZLOG PRETHODNE PRIČE.

ALI, SHVATIO SAM SVU OZBILJNOST SVOJE DONŽUANSKE SITUACIJE. NA ŠTITU ILI POD NJIM! SVESTAN TE SVOJE LIČNE DONŽUANSKE MONODRAME, JEDNOČINKE, LIČINKE, OPSTALE U VRTLOGU MELODRAMSKE TRANZICIJE, MORAO SAM TO SEBI NEKAKO DA OBJASNIM, A OPET, DA SE NJOM PRETERANO NE ZAPLAŠIM, JER JA SAM IPAK SAMO JEDAN DON ŽUAN.

DA BIH OSVOJIO NEKU (USPEŠNU) DEVOJKU , ŽENU, MORAO BIH ILI DA UPIŠEM NEKOLIKO FAKULTETA ISTOVREMENO, ILI DA SE OŽENIM MAJKOM S DVOJE MALOLETNE DECE ILI, PAK, DA SE KANDIDUJEM ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE ILI MAKAR BUDEM IZABRAN ZA PREMIJERA VLADE NA SLEDEĆIM VIŠESTRANAČKIM I PARLAMENTARNIM IZBORIMA. MOŽDA BIH TAD DOBIO NJENO SRCE, I PRIKLJUČENIJA, PA MUŠKARAC SAM! ILI, SAMO OSTATI OBIČNI ČOVEK, ALI, TO JE, VERUJTE MI , DANAS, OD SVEGA, NAJTEŽE BITI .

DA LI BI TO UPALILO NEKO ZELENO SVETLO ILI KOJE DRUGO, O TOME ĆE PSIHOLOZI DATI SVOJU POSLEDNJU REČ.

ALI, IZGLEDA, BILA BI TO JOŠ SAMO JEDNA OD OPSENA ZA JEDNOG BEZUSPEŠNOG DON ŽUANA, KAKAV SAM JA.

 

autor: Aleksandar Todorović Bekan

http://bekanismi.blog.hr/

 

Atačmenti



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dunjica dunjica 17:03 14.10.2007

Zrnce mudrosti

ALI, ŽIVOT JE NEKOM MAJKA, NEKOM JE MAĆEHA, A NEKOM, BOGAMI I JESTE DON ŽUAN.


Pravo veliš.
margos margos 17:49 14.10.2007

Kome ti to?

POSEBNO U TRENUTKU KAD SE CELOKUPNO NAŠE DRUŠTVO NALAZI NA IVICI IZMEDJU KREVETA I BOLESNIKA, A SVI BI SAMO DA MU BUDU DOKTORI, A NIKO LEČEN.

Nije tačno... neko bi i da bude sveštenik... neko da 'pomiluje' a neko egzorcista.... ma svašta bre nešto....
A ni tebi nije lako, vidim...
angie angie 18:17 14.10.2007

svako

ima svoj broj, nachin i tempo:)
mariopan mariopan 20:04 14.10.2007

Re: svako

Bre,samo mudrujete, niko coveku da pomogne. Hajde Don Zuane kazi dal bi hteo da skupimo dobrovoljni prilog za tebe...da svaka devojka prilozi sta moze..ili zena svejedno...babe se izuzimaju i majke sa mlom decom...nije ovo diskriminacija babe treba da cuvaju onu malu decu..... ili hoces neki savet kako da osvojis glas svog slavuja...mislim za stalno ...ne da ti peva samo kad ona oce nego zauvek?

I to bi bili dobrovoljni prilozi, mislim ti saveti...Evo probaj ti njoj da pevas...za promenu))))))
raskoljnikov raskoljnikov 20:04 14.10.2007

možda da promeniš pristup?

margos margos 20:15 14.10.2007

Re: možda da promeniš pristup?

raskoljnikov

Auuuuuuuuuu......
Черевићан Черевићан 20:21 14.10.2007

под балконом вашим Госпо . .ал непљујте

има 1 балкон у валети на палати давно закатанченој подкојеми , бемлига ,спонтано ,нежнос поезије измене ко вулкан прокључа а звуци мелодичне песме зазвоне углави јер немогу пренебрегнути податак да је напирлитана госпођица С. уседелица и поред бројних брачних понуда у периоду 1775-1790 баш на томе балкону уочавана.
сенима њезиним нежности ево од мене трубадура умишљеног

као што пажњу чаробна Госпо
речима овим желим да увалим
бубњићу Ваших ушију клопавих
тако ко поклон
одвас преклињем
кез нежни усана
уста Вам крезубих
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 22:06 14.10.2007

Elektronske Srpkinje na tacni ..!!


Šta činiti u takvoj situaciji, kad muškarac ..?

Otići lepo internetom na naše novopromovisano virtuelno ostrvo, među virtuelne Srpkinje*, pa od tih Srpkinja izabrati jednu po ličnoj meri i sa njom zasnovati čist, virtuelni odnos (odnos u širokom smislu) i, nakon ustanovljavanja da to funkcioniše, pozvati prijatelje na kafu, da se uvere kako stari momak ipak nije bio za bacanje. Elektronske Srpkinje su.. mm .. tako naturalno urbane..



* - Mislim, građanke Srbije, a ne pripadnice jedne etnički monolitne, da ne kažem etnički čiste skupine. Naglašavam to kako se ne bi napalili ovi savremeni ikonoborci i nervozni protivnici svega što ima ikakav predznak nacionalnog.



Time Bandit Time Bandit 22:14 14.10.2007

Ne sekiraj te se Bekane,

Vi ste ipak u 6-toj fazi Don Zuanstva. Doduse, preskocili ste predhodnih pet faza, ali i to nije neki veci problem ako ste u stanju da u preostale dve ( 6 i 7) nadomestite propusteno.
Pravi Don Zuan je nekako imao vise prednosti u odnosu na Vas, jer je poceo izpocetka tj. od prve faze a i na vreme (vremena su bila povoljnija).
Time Bandit Time Bandit 22:32 14.10.2007

Svega "dve" severine

je uspela da zaluzi jedna od nasih predstavnica Suzy M., ovih dana (a ocenjena skalom sto ju je uspostavila Severina V. od 1 do 10). Neznam, kakav je Vas ukus Don Zuane, primerak deluje malo izvestaceno i vestacki napupelo, ali bi mogli da obratite paznju i na ovakve tipove iz vise razloga. Prvi i najveci je medijski / reklamnia cime bi popravili sliku o nama u svetu a i na Internetu. A tu je i mogucnost da i ostali - mislim potencijalne partnerke vide vase umece ...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana