Objavljivanje seksualne orijentacije...

show_observer RSS / 13.07.2009. u 00:35

Tema koja je i te kako uzburkala javnost u Srbiji, i javne debate i diskusije na temu Zakona  a u vezi sa Zakonom o zabrani diskriminacije, dobila je novo poglavlje u svetu showbizza i globalnog entertejmenta.

Citajuci internet izdanje The Sun-a, koje me uvek veseli iz prostog razloga jer tamo nadjem sve vesti koje ce se pojaviti dva dana kasnije u srpskim novinama (manje-vise prisvojene od strane raznoraznih 'novinara' i 'autora clanaka'), naisao sam na intervju Duncana Jamesa, clana rasformirane pop-grupe Blue, koji u naslovu sadrzi sve sto je isti razvukao u opsirnoj ispovesti - 'I Have Filings With Men' (gajim osecanja prema muskarcima). Procitavsi ceo intervju, saznao sam sve o tome, kako je pocelo, koliko je cuvao tu tajnu, kako se izborio sa tim sto ima cerku, i sa hordom zenskih fanova koje sanjaju da ga odvuku u krevet. Uostalom, prikacicu taj dokument uz clanak pa ga mozete detaljno prostudirati.

Ono sto je mene iznenadilo, zaintrigiralo, jeste sto sam osetio dozu neiskrenosti u celoj toj prici, da ne upotrebim izraz farsi, jer bi to bila previse gruba rec, koja u svom pravom znacenju ovo ne bi mogla okarakterisati. Naime, tokom intervjua on stalno forsira da je bi, odnoseci se na svoju ljubav prema muskarcima jako povrsno, forsirajuci to da su zene osecajnije, da i dalje gaji jaka osecanja prema njima i slicno...mislim, ako si to sto jesi, i ako ti je stalo do toga sto si bi, iznesi obe strane, ne potencirajuci samo jednu iz razloga, kako pretpostavljam, lakseg prihvatanja od strane zenske populacije, koja cini njegovu vecinsku publiku.

Sad, ne mogu biti ni potpuno slep za ono sto je on uradio, jer treba skupiti hrabrost i priznati sta si, s obzirom da je, makar sto se njega tice, on ostvaren i kao otac (cetvorogodisnja cerka), njegovo priznanje dobija na tezini. Te u celoj ovoj prici dobijamo jos jednog selebritija koji jepriznao svoju seksualnost, i jos malo poradio na svesti onih ljudi koji  misle da pederi i lezbijke na sebi imaju neki natpis sta su, da su markirani, i koji misle da medju nama, njima i njihovim porodicama nema homoseksualnih osoba.

 

Da se vratim na Dankana, trn u oku mi je i to sto je ovo izjavio u trenutku kad grupa priprema novi album, i veliki kambek, te se nadam da to nije uradio iz cisto marketinskih razloga. Da je pogodio 'zicu' ovim intervjuom dokazuje i puno komentara podrske na njegovom sajtu kako od muskaraca tako i od zena, ali i veliki broj 'guglovanja' sto pokazuje  da mu je skocila cena na najvecem globalnom pretrazivacu...sve u svemu, odajem mu pocast jer je priznao ko je i sta je, mozda malo ublazeno iz marketinskih razloga, al vrlo idlucno i iskreno...

Pitanje je...ko od njih je sledeci...

http://www.newsoftheworld.co.uk/showbiz/xs/402391/Blues-Duncan-James-I-have-flings-with-men.html



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana