Život| Životni stil

Dosta, bre!

selica_nena RSS / 23.07.2009. u 11:45

Ma kakva crna finoća? Kakva saosećanja, pristojnost, vaspitanje? Kultura? Ko izmisli onu budalaštinu da lepa reč i gvozdena vrata otvara? Možeš da se sklanjaš, da paziš na svoje reči i dela, možeš da budeš dobronameran i pristojan koliko hoćeš! Ali... Kad tad ćeš shvatiti da je motka iz raja izašla i da oni s kojim se svakodnevno srećeš samo od sile zaziru.

Gledaj me, bre! Otkad pamtim neko mi zvoca – nemoj ovo da se onaj ne naljuti; nemoj ovako, meni se više sviđa onako; pazi na ovo, da ti ne bude ono... Nemoj da se dereš, nemoj da plačeš, nemoj da se smeješ, nemoj da se ljutiš, nemoj da odbiješ, nemoj da prihvatiš, nemoj, nemoj, nemoj!!! Aaaaaaaaaj, ceo život NEMOJ i MORAŠ! Svaki put kad sam zinula da se pobunim, neko je briznuo u plač, neko se proderao, neko se nasmejao, neko je odbio, neko zapretio... optužio me za bezosećajnost i nedostatak takta! I MORALA sam da se izvinjavam, objašnjavam, pravdam se... Zašto, bre? Da bi mi ti sebičnjaci postavljali nove zahteve, da bi me ucenjivali svojom ljubavlju i naklonošću? Da bi me, večito nezadovoljni i nesrećni, terali da se i sama tako osećam? Da patim jer njih nisam uspela da usrećim?

E vala, ako je i od mene - dosta je! Ja od danas više ništa NE MORAM i NEMOJ da me je neko uslovio bilo čime, jer mi je savršeno svejedno da li će da me vole ti koji traže da se odreknem sebe zarad njihove sreće!



Komentari (32)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 11:49 23.07.2009

DOSTA!

E, kad sam otkrila:

NEĆU!
PA ŠTA?
MOGU SVE - A NE MORAM NIŠTA!

i moj favorit:

*EBE MI SE!

Život mi je postao mnogo lepši!
Samo napred -imaš svu moju podršku!

Uživaj

nimulid nimulid 11:55 23.07.2009

Re: DOSTA!

E vala, ako je i od mene - dosta je! Ja od danas više ništa NE MORAM i NEMOJ da me je neko uslovio bilo čime, jer mi je savršeno svejedno da li će da me vole ti koji traže da se odreknem sebe zarad njihove sreće!


Apsolutno se slazem. Ali ovo ima i svoje posledice,sa kojima treba ziveti. Bices ``rogata``. Znam iz iskustva.
selica_nena selica_nena 12:27 23.07.2009

Re: DOSTA!

MOGU SVE - A NE MORAM NIŠTA!

Ovo mi se sviđa. I da znaš da mi je laknulo otkad sam rešila da volim sebe.
selica_nena selica_nena 12:30 23.07.2009

Re: DOSTA!

Bices ``rogata``

Ma već sam orogavila, zato mi i puklo trpilo. Aj, bre, sve me nešto cimaju i cvile, sto puta im učinim i jednom kad odbijem k'o da sam im oko izvadila. E sad sam i zvanično rogata, pa nek me dirne neko ako sme!
margos margos 12:37 23.07.2009

Re: DOSTA!

I da znaš da mi je laknulo otkad sam rešila da volim sebe.

Znam - držim ti fige da istraješ .
arianna arianna 22:04 23.07.2009

Re: DOSTA!


Prepoznah sebe u ovom tvom blogu

Godinama sam se trudila da svima izadjem u susret ; ono sklanjaš se, paziš na svaku izgovorenu reč, ponašaš se pristojano, odmereno, razumno u svakoj situaciji, a onda stvarno jednog dana dodje do prekida filma, i to kao što lepo reče :
Da bi mi ti sebičnjaci postavljali nove zahteve, da bi me ucenjivali svojom ljubavlju i naklonošću? Da bi me, večito nezadovoljni i nesrećni, terali da se i sama tako osećam? Da patim jer njih nisam uspela da usrećim?

mooooreeeee MOGU SVE - A NE MORAM NIŠTA!

Pozdravljam stav i krećem , koliko odmah sa primenom

preporuka za blog, i javi se češće





selica_nena selica_nena 22:26 23.07.2009

Re: DOSTA!

arianna

Prepoznah sebe u ovom tvom blogu


mooooreeeee MOGU SVE - A NE MORAM NIŠTA!

Pozdravljam stav i krećem , koliko odmah sa primenom



preporuka za blog, i javi se češće





Hvala za preporuku, a onaj stav bi mnogo nas trebalo da usvoji.
margos margos 00:08 24.07.2009

Re: DOSTA!

Ja sam jednog dana došla u kancelariju, uključila komp i potpuno neplanirano otvorim word dokument, otkucam u vrhu strane D O S T A i ispišem sve čega mi je dosta. Sad, s vremena na vreme uradim isto, jer u međuvremenu se setim ili iskrsne nešto što prethodno nisam smela ni da pomislim, a sad, bogu fala, i praktikujem.

Sam' polako i kad se zezneš i prekršiš odluku u nekom trenutku - nemoj da se jediš, neg' samo kaži 'ok, zeznula se... drugi put neču' i tako, videćeš svi će da se priviknu i prerasporede - a tebi bolje. Mnogo bolje.
reanimator reanimator 11:55 23.07.2009

...

Za početak, moraćeš da nam objasniš gde se ti smucaš do sada???
selica_nena selica_nena 12:39 23.07.2009

Re: ...

reanimator
Za početak, moraćeš da nam objasniš gde se ti smucaš do sada???

Ne moram, al' hoću
Smucala se po nekim planinčinama sa familijom i bilo nam mnogo lepo. Ustajanje u zoru, pa med i izvorska voda na "gladno srce", pa udri po livadama i šumama, gacanje po brzacima, jahanje, leškarenje ispod hrasta sa slamkom među zubima, brojanje zvezda noću. Ubili se od pogače pod crepuljom, kajmaka, sira, pršute, kiselog mleka gustog da ga nožem možeš seći... Stvarno sam uživala u svakom trenutku.
Spor mi ovaj internet (opet mi istekla ADSL pretplata, a žao mi da coljnem 1500 dinara, pa sam na dial up) da okačim snimke i slike, čisto kao ilustraciju. E da, naučila da jašem konja. Neosedlanog Ma kad sam se usudila da ga dodirnem, sve ostalo je bilo pesma.
bocvena bocvena 11:29 28.07.2009

Re: ...

E da, naučila da jašem konja. Neosedlanog

Aaaaaa, tu ste ptice, mislim se. No ste mislili ja da vam rintam i ugađam, a vi da mi manišete. E pa dosta je bilo. Od danas odgovaram, i to samo ako sam raspoložena i odgovara mi, isključivo na ljubazno iznete molbe.


Učitelju Splinter, koliko mi još vremena treba da dostignem ovaj nivo mudrosti?
Ja sam od odmora u potpunom fizičkom kolapsu, od hunjavice do pritiska. U glavi i srcu mi lepo, ali kleca mi staračko koleno. A i smučilo mi se da izigravam mamu pticu koja po ceo dan ubacuje crviće ptićima u usta.
Je l' ima neka mantra da mantram svako jutro?

Nevezano: mlađi sin nam je u fazi nindža kornjača, otuda onaj Splinter. Najluđe je kad me mrtav ozbiljan pita - Doni (Donatelo, tj. ja), je l' Majki (Mikelanđelo, tj. tata) u veceu?
selica_nena selica_nena 12:42 28.07.2009

Re: ...

Učitelju Splinter, koliko mi još vremena treba da dostignem ovaj nivo mudrosti?

E, sestro slatka, meni trebalo ohohoooooooooooooooooo"! Ove godine ćere otišle bez nas na more. I šta da ti kažem - nas dvoje lepo omutavismo. Ionako se razumemo bez reči (26 zajedničkih godina, malo li je?), a i ko da se svađa na ovoj vrućini. I tako, sad mi sećanje na taj umor od odmora dođe k'o draga uspomena
sentinel26 sentinel26 12:33 23.07.2009

Nije recept

za sva vremena ali može ponekad da posluži.

" Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću živjeti ! "

rekao je ovaj pametan čovjek

selica_nena selica_nena 12:42 23.07.2009

Re: Nije recept

" Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću živjeti ! "

Pametan čovek, lepo reče. Odavno sam to čula, samo neke odluke moraju same da se donesu. Znaš ono - sve, bre, znam, sem da ga primenim.
AlexDunja AlexDunja 15:49 23.07.2009

bravo, malla!

nikad nije kasno:)

No more tears
no more tears
no more tears
I've had it, you've had it, he's had it, we've had it
enough is enough is enough is enough
selica_nena selica_nena 22:21 23.07.2009

Re: bravo, malla!

nikad nije kasno:)

Na to i računam.
miloradkakmar miloradkakmar 17:33 23.07.2009

Da li

je mom komentaru nešto falilo kad nestade.
Samo sam hteo da kažem da sam ja više puta pokušavao "NE I DOSTA , BER" , ali nisam bio dosledan.
Pre izvesnog vremena doneo sam ponovo odluku koja traje i lepše se i korisnije osećam .
Kako margos kaže :
MOGU SVE - A NE MORAM NIŠTA!
selica_nena selica_nena 17:44 23.07.2009

Re: Da li

je mom komentaru nešto falilo kad nestade.

Ništa ti ja ovde nisam dirala. Niti bih to uradila.
A što se tiče doslednosti - ma otkud znam, al' da mi je prekipelo, jeste, brate!
miloradkakmar miloradkakmar 22:08 23.07.2009

Re: Da li

selica_nena
je mom komentaru nešto falilo kad nestade.

Ništa ti ja ovde nisam dirala. Niti bih to uradila.
A što se tiče doslednosti - ma otkud znam, al' da mi je prekipelo, jeste, brate!

Ko zna , na šta sam kliknuo, jer nisam ni proveravao da li je komentar postavljen . Ova vrućina .
Izvini , neno što posumnjah.
Već se kolebaš !? Verovatno si stavila prst na slepoočnicu i uzburkano se smirilo, kao kad staviš prst na čašu da ne iskipi pivo.
selica_nena selica_nena 22:17 23.07.2009

Re: Da li

Već se kolebaš !?

Ma lepo mi ovo stanje, samo nešto mislim - ima par ljudi koje ću teško da "uteram u red". A i mnogo su stari, bre, pa mi žao da ih cveljam. A, opet, ako napravim presedan i jednom popustim, kako ponovo da zauzdam ovu hordu milih mi krvopija?
gentedimare gentedimare 18:47 23.07.2009

prepoznajem

sebe u miloradovim pokusajima da stavim tacku na I,al' ne ide.te obziri(cemu?),te vaspitanje,ocekivanja da bas tako i tako treba da se ponasas,reagujes,zatvoris se u sebe onda kada bi vikala iz sveg glasa,smejes se ,a plakala bi...
neno,nastavi devojko,dajes snage.
selica_nena selica_nena 22:14 23.07.2009

Re: prepoznajem

zatvoris se u sebe onda kada bi vikala iz sveg glasa,smejes se ,a plakala bi...


Prosvetlila me ona planina. Gledam, bre, svi me nešto uzimaju zdravo za gotovo, kao - ma ona je naša, neće ništa da zameri. I ajde to, nisam ti ja od onih kojima treba tuđa nega, ali stalno nešto zahtevaju i to onako, baš drsko. Kao i to se podrazumeva pod onim "naša". Pa nešto mislim, čekaj bre malo, i vi ste moji, a ja stalno pazim da vam nečim ne naudim i opet ste nezadovoljni. I tako, rešim da se posvetim sebi. Otpašem kecelju i bacim varjaču, nazujem patike i odoh! Ceo dan skitala, sedela kraj potoka, razmišljala, opet skitala, jedno vreme se glasno sa sobom svađala. Kad sam se vratila svi zagalamili gde sam, pocrkaše od gladi, a i hteli su da se posvete sebi tog dana! Osim toga ubila ih dosada, nisu, zaboga, tako zamišljali odmor!
Aaaaaa, tu ste ptice, mislim se. No ste mislili ja da vam rintam i ugađam, a vi da mi manišete. E pa dosta je bilo. Od danas odgovaram, i to samo ako sam raspoložena i odgovara mi, isključivo na ljubazno iznete molbe.

P.S. Da vidiš, niko mi danas nit' šta traži, nit' šta prebacuje. Sviđa mi se, samo da mi potraje ova odluka.

gentedimare gentedimare 22:35 23.07.2009

Re: prepoznajem

izgleda da mi ne gine jedan beg na promenu nadmorske visine,jer se odatle stvari bolje vide,jer ovde uz morsku obalu,sve ravno,takva bonaca,bez daska vetra,koja te baca u kolotecinu,svakodnevnu(mesecnu,godisnju).samo da saberem sve ukucane(nas ,komada 5)i pinkle(a o macku da ne govorimo!!),i eto me ,bliza tvom stavu:BASTA!!!

zaboravih malopre:preporuka k'o Lovcen(najblizi mi!)
selica_nena selica_nena 23:24 23.07.2009

Re: prepoznajem

E hvala ti za preporuku. A da znaš da nadmorska visina ima neke veze.
U meni gorštačka krv, a rođena i odrasla u sred Vojvodine, pa stalno u nekom raskoraku između onog što mi je priroda i nametnutih pravila. Kad udahnem vazduh iznad 1200m lepo mi se razbistri u glavi i ne dam na sebe.
gentedimare gentedimare 23:55 23.07.2009

Re: prepoznajem

eto mene,slicne..takodje,rodjena u vojvodini,odrasla u bgd-u,al' se skrasila ovde,u slicnoj ravnici(morskoj,bokeljskoj),te ne dizem pogled vise od nosa.a da i ja nemam gorstacke krvi ,pa da kazem...(shame on me!)dala si podstrek,draga,za rez!svako ce se snaci,jedan je zivot.tnx!
ines08 ines08 00:17 24.07.2009

* * *

Mnogo mi se sviđa ovo "mogu sve a ne moram ništa", i to primenjujem već duže vreme. I super je!
Isto tako primenjujem i ono "nije teško biti fin", sa finima...

Tebi Neno, preporuka za blog, i jedna muzička numera u ovu letnju noć



selica_nena selica_nena 22:21 26.07.2009

Re: * * *

Numera za 5+. Hvala
Aaaaaaah, kakva noć!
libkonz libkonz 22:09 26.07.2009

Još jedno otkriće

Momentalno si dodata na VIP listu. Dooobro pišeš!
selica_nena selica_nena 22:17 26.07.2009

Re: Još jedno otkriće

libkonz
Momentalno si dodata na VIP listu. Dooobro pišeš!

Hvala ti.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 15:13 27.07.2009

evo

tri dana slusam neko vice DOSTA BRE pa dok nadjoh de si...
potpuno te razumem i pametna ti odluka da volis sebe prvo pa tek onda sve redom.

bas mi zao sto ranije nisam bila ovde kod tebe, mnogo lepo pises.
selica_nena selica_nena 15:34 27.07.2009

Re: evo

njanja_de.manccini
tri dana slusam neko vice DOSTA BRE pa dok nadjoh de si...
potpuno te razumem i pametna ti odluka da volis sebe prvo pa tek onda sve redom.

bas mi zao sto ranije nisam bila ovde kod tebe, mnogo lepo pises.

Heh, hvala! Pa svrati slobodno, izeš pisanje ako nema ko da pročita.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana