Ljubav

FREND

miloradkakmar RSS / 28.07.2009. u 23:04

 

   Čitajući poslednje blogove bocvene i Ines prisetih se jednog  prijatnog ženskog lika iz mladosti koji me nikako ne napušta, ali ni danas  ne znam  u kom obliku je opstao kao ljubav, romantika, čisto prijateljstvo ili nešto što ne mora da se shavti, razjasni, već samo oseća.

 

   Dečja želja da postanem vojnik obistinila se. Nisam razmišljao o ratovima, žrtvama, uništavanju, miru, čuvanju granica, oružju ... maštao sam o uniformi kao prepoznatljivom i neodoljivom statusu, pojavi, defileima, privlačnosti za oko, kao nečem  što je nedostižno za svakog. Bila je to dečja mašta, koja se raspršila posle dve i po godine vojnikovanja, upale zglobova i napuštanja vojnog školovanja.

   Po dolasku kući valjalo je nastaviti treći razred srednje škole. Otac me  upućivao da odradim pola godine prakse u trgovačkoj školi i da se odmah zaposlim, ali ja sam se vadio na boleštinu i moja odluka je bila gimnazija. U najbližem mestu tražili su da polažem celo prvo polugodište trećeg razreda iako su svedočanstva iz vojne škole četvorogodišnjeg školovanja važila u civilstvu. Naravno nisam pristao. Otišao sam u Novi Sad i bez problema upisao drugo polugodište. Veći grad,  prizemniji ljudi tumače i  samostalno donose odluke bez bojazni da će im neko zavrtati uši iz Komiteta, PIV-a, SIV-a.

   U novi život uvodi me, niko drugi do razredni starešina. Ulazim sa njim u učionicu. Svi ustaju, a mene obuze strah, noge se odsekoše, sanjam li il' dođoh u raj, ko me to spusti među Amazonke, među te oči upijajućeg sjaja što proždiru, mnoštvo nasmejanih usana, nemirnih ruku.. Pribrah se, vidim dobro, i prvo što mi pade na pamet  “ja se upisah u žensku gimnaziju, a da mi nije napomenuto“. Okrenuh se vojnički u mestu i pravo prema vratima.  Ali, razredni lafčina, zna sve trikove, njegova ruka je bila brža, snažnija,  veštija, uhvati me i upita “Kuda ?“,  “napolje ! kako, kuda “- šapućem  mu na uvo “pa vidite u razredu su same devojke“, “a, trta “, “ma nije, nego navik'o na muško odeljenje, znate kako je u vojnoj školi“.

 

 

  “Ovo je vaš novi školski drug, da ga čuvati, pomažete u savladavanju gradiva, da se uklopi, došao je odatle i odatle...“, svi u glas  “ Hooćeemooo “ - nežno, prenežno, da me od toga još više uhvati strah i podiđe jeza, kao  “ne brinite, naš je,  gotov je“. “Ti ćeš sedeti u poslednjoj klupi sa  Zl.” Podigoh pogled i vidim par muškaraca sa kosijanerima, a  Zl. kratko ošišana, pa pomislih, ne čuvši ime, i to je muškarac i bržebolje u tri koraka sedoh. Prvo me je gledala, a ja nju nisam smeo. Onda me bocnu olovkom “što se praviš nevinašce “, ni reč neće da izađe, sve se još više smutilo u glavi, telo vri, jer osetih da i ostale oči pilje još proždrljivije, “gotov sam, mora da se beži. Ali kako,  vojnička čast i ponos“. Završio se prvi čas načačkale se oko mene, ne mogu da dođem do vazduha. Ćute i gledaju, pipkaju, maze me po glavi kao retku životinju. Na drugom odmoru isto, na velikom, takođe, dok se Zl. ne izbeči i pokaza im zube - zgrabi me onako krhka za ruku, ustadoh,   “hajde, Frend idemo“, a ja poslušno k'o goveče, u pratnji 26 čobanica, izađoh u dvorište škole, tamo se stvori još više brižnih čuvarki-lovaca, a ona me voda  k'o mečku kroz selo, što je nehumano i danas strogo zabranjeno.

   To pokazivanje, posmatranje, svojatanje mene kao muškarca .. postajalo mi je neprijatnije , ali   oguglavao sam, bacajući, posle izvesnog vremena , poglede u određenim pravcima koji su bili pakovani za kasnije. Za mesec – dva  postao sam i  “momak“, i “muž“, i “curica“,“muškarčina“ / zamislite /, a najdraže mi je bilo “frend “.

   Frend me je prva odvela do Futoškog parka, oslobađala me u prirodi   od svega što me snašlo promenom sredine, objašnjavala da se ne petljam sa svakim, koga treba da izbegavam u školi i gradu, gde su najbolje  igranke, poslastičarnice, kafanice ... rekla mi je da  je u Dunavskoj Gradska biblioteka, da voli Arsena Dedića, Crnjanskog, obožavala je da  šeta, ćuti....Frend je bila opičena do daske, nije fermala autoritete, terala je  “u q..c“ mamine maze, pametnjakoviće, bezpetljaše … time me je otkrivala  kao muškarca, a ja sam gutao svaku njenu reč. Znali smo da vodimo raspravu o maslačku, satima gledamo u jednu tačku, recitujemo do besvesti Miku, Branka, jednog i drugog, Popu, Nastasijevića… i Crnjanskog, naravno.  Jednom je zapalila vatru na cevi u sred parka, a ja  panično skakao okolo gaseći je dok mi nije objasnila da je to njen ritual, da tuda isparava nekakav gas i da je to do tada sama radila. Smejali smo se parovima kako se ljube, miluju …kako to rade grubo ili bez strasti… I jednom prilikom u sred smeha pogledi nam se susretoše, zaćutasmo, dugo se milujući očima. I onda sam ja uprskao neponovljivost tog trenutka. Rekoh “voleo bih da parkom šetamo zagrljeni“. Otera me  “u q..c , budalo, izdajice, pederu, koji je vama muškarcima..“ I onako krivonoga otrča iz mog vidokruga  koji se zamaglio suzom. Sutradan u školi ćutali smo kao neznanci, nakon škole opet ćuteći jedno pored drugog celo popodne i veče šetali smo gradom. Frend mi se vratila.

   Frend je upisala književnost, kao i ja, na starom FF. Prijateljstvo je bilo čvršće nego ikada, nosio sam njen srebrni lančić, sve dok se nije zaćorila u tipa koji joj je upropastio život. Govorio sam joj da će je odvesti  u neku zabit i neće je puštati da iz nje proviri. Bila je svesna toga, žrtvovala se misleći da će i njega naučiti korisnim stvarima, spontanosti, smejanju, večnoj ljubavi, da pali vatru u parku… Kada je ukapirala da njemu ne može da kaže “idi u q..c” vratila se u ravnicu. Od tog trenutka nije želela da čuje ni za koga, ni za mene, njenog Frenda. Moj Frend sada ima novu porodicu. Živi blizu moje varošice. Slao sam joj poruke, nije odgovarala, nije dolazila ni na godišnjice mature…

  Voleo bih da je vidim, da je čujem. Ništa više.

 



Komentari (106)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antonacci antonacci 23:30 28.07.2009

Sjajno!

Retko dajem baš ovakav kompliment, ali evo - sjajno napisan blog, sjajno.

*

Imam i ja jednog takvog frenda. I bojim se da bih se razočarao ako bismo se sada videli, posle toliko vremena.
Možda je i bolje što niste u kontaktu, što ne odgovara - ovako ostaje lepa uspomena.
Blade Runner Blade Runner 23:40 28.07.2009

Re: Sjajno!

ovako ostaje lepa uspomena.

Delim antonaccijevo mišljenje o ovome
Baš mi je legao ovaj tvoj tekst kao kec na 10.
mirelarado mirelarado 23:47 28.07.2009

Re: Sjajno!

Дивно испричана прича, Милораде. Пријатељство је чудна биљка, поготово мушко-женско пријатељство.
Арсен каже да је пријатељство увек неразјашњен случај, што ово твоје искуство и потврђује.
miloradkakmar miloradkakmar 23:49 28.07.2009

Re: Sjajno!


antonacci


Možda je i bolje što niste u kontaktu, što ne odgovara - ovako ostaje lepa uspomena.


Možda.
Ipak, voleo bih da je vidim. Ovih 3o i koju godinu stalno razmišljam kako bi mi prijalo da čujem njenu slatku psovku. Možda bi prestalo proganjanje, pa i pomalo griža savesti što sam bio brz na mislim , što joj nisam mogao pomoći da ne doživi poniženje. Poštujem njen stav. U par navrata imao sam nameru da odem do nje sa zajedničkom školskom drugaricom sa kojom se jedino povremeno viđa, ali sam odustajao da je još više ne povredim. I kao što kažeš " ovako ostaje lepa uspomena ".

PS Hvala .
miloradkakmar miloradkakmar 23:54 28.07.2009

Re: Sjajno!

Blade Runner
ovako ostaje lepa uspomena.

Delim antonaccijevo mišljenje o ovome
Baš mi je legao ovaj tvoj tekst kao kec na 10.

Po prvom smajliju nešto mi i nisi siguran . Upravo je takav smajli u meni. Nesigurnost u sopstvenu emociju, koja je čista i prisutna, odnosno odluku da se ona iskaže.

Hvala za drugu rečenicu.

mirelarado mirelarado 23:58 28.07.2009

Re: Sjajno!

miloradkakmar miloradkakmar 23:58 28.07.2009

Re: Sjajno!

mirelarado
Дивно испричана прича, Милораде. Пријатељство је чудна биљка, поготово мушко-женско пријатељство.
Арсен каже да је пријатељство увек неразјашњен случај, што ово твоје искуство и потврђује.

Jeste čudna biljka koja se zaliva sećanjima. Na taj način stalno raste. U tom , mom , slučaju čovek je nemoćan, a i ne treba da se trudi da bude nešto moćan.
nimulid nimulid 23:58 28.07.2009

Re: Sjajno!

I lepo i tuzno.

Verovatno svi imamo frenda ili smo mi nekome frend. Ja svog frenda vidim ponekad, retko. Sto bi rekao Djole, klimanje glavom i tako to ide.... A ostala mi ova pesma....

miloradkakmar miloradkakmar 00:09 29.07.2009

Re: Sjajno!

nimulid
I lepo i tuzno.

Verovatno svi imamo frenda ili smo mi nekome frend. Ja svog frenda vidim ponekad, retko. Sto bi rekao Djole, klimanje glavom i tako to ide.... A ostala mi ova pesma....


Moj Frend je volela bluz. I da ulicom čita knjigu.
Ti klimneš glavom svom frendu, ja se nadam da moj Frend oseća da mislim na nju.

Hvala za Djoleta.
miloradkakmar miloradkakmar 00:14 29.07.2009

Re: Sjajno!

mirelarado

Mirela, pogodima sa " Ni ti , ni ja".
Šta je sve Arsen znao i zna o nama u svojim pesmama ?!
antonacci antonacci 00:21 29.07.2009

Re: Sjajno!

I da ulicom čita knjigu.


Često to radim. Dva puta sam naleteo na banderu, jednom me umalo tramvaj nije ubio.

Grozna navika, ali šta ću kad volem knjige.
libkonz libkonz 00:24 29.07.2009

Re: Sjajno!

Retko dajem baš ovakav kompliment, ali evo - sjajno napisan blog, sjajno.

Još ga nisam pročitao, ujutru ću. Ali svaki Miloradov tekst je bolji od prethodnog. Zaista smo dobili fantastičnog pisca na blogu. A komentar, kad pročitam.
mirelarado mirelarado 00:39 29.07.2009

Re: Sjajno!

miloradkakmar
Mirela, pogodima sa " Ni ti , ni ja".
Šta je sve Arsen znao i zna o nama u svojim pesmama ?!


Арсен једноставно зна све :)

mashha mashha 00:39 29.07.2009

Re: Sjajno!

Zaista smo dobili fantastičnog pisca na blogu.

To i ja kažem
Milorade, svaka tvoja priča me dirne na neki specifičan način... najčešće bih ćutala, da tišina govori za sebe jer retko kad nađem prave reči za komentar.
miloradkakmar miloradkakmar 00:47 29.07.2009

Re: Sjajno!

antonacci
I da ulicom čita knjigu.


Često to radim. Dva puta sam naleteo na banderu, jednom me umalo tramvaj nije ubio.

Grozna navika, ali šta ću kad volem knjige.

Frend nije nigde išla bez knjige. Znali smo sate provoditi u knjižari ili antikvarnici. Ponekad pročitali zbirku poezije i kraći roman.
miloradkakmar miloradkakmar 00:49 29.07.2009

Re: Sjajno!

libkonz
Retko dajem baš ovakav kompliment, ali evo - sjajno napisan blog, sjajno.

Još ga nisam pročitao, ujutru ću. Ali svaki Miloradov tekst je bolji od prethodnog. Zaista smo dobili fantastičnog pisca na blogu. A komentar, kad pročitam.

Odoh i ja onda na spavanje da odmoran dočekam komentar.
miloradkakmar miloradkakmar 00:52 29.07.2009

Re: Sjajno!

mashha
Zaista smo dobili fantastičnog pisca na blogu.

To i ja kažem
Milorade, svaka tvoja priča me dirne na neki specifičan način... najčešće bih ćutala, da tišina govori za sebe jer retko kad nađem prave reči za komentar.


Od Frenda sam naučio da ćutim. Često smo se ćutanjem sporazumevali, znali šta mislimo , osećamo.

Hvala Mašo !
miloradkakmar miloradkakmar 00:54 29.07.2009

Re: Sjajno!

mirelarado
miloradkakmar
Mirela, pogodima sa " Ni ti , ni ja".
Šta je sve Arsen znao i zna o nama u svojim pesmama ?!


Арсен једноставно зна све :)


Hvala ti i za ovu pesmu.
antonacci antonacci 01:04 29.07.2009

Re: Sjajno!

Od Frenda sam naučio da ćutim. Često smo se ćutanjem sporazumevali, znali šta mislimo , osećamo


Samo sa pravim prijateljima se može prijatno ćutati.
miloradkakmar miloradkakmar 01:10 29.07.2009

Re: Sjajno!

antonacci
Od Frenda sam naučio da ćutim. Često smo se ćutanjem sporazumevali, znali šta mislimo , osećamo


Samo sa pravim prijateljima se može prijatno ćutati.

Zašto rasipati reči , kada ćutanjem se može sve reći.
arianna arianna 07:48 29.07.2009

Re: Sjajno!



izgleda da svi imamo po nekog frenda, za koga nas vezuje baš ovakve uspomene i sa kojim je i ćutanje prava stvar.

mada moram da primetim: bolje je sa frendom biti u bilo kakvom kontaktu, nego negovati ga u uspomenama.

preporuka za sjajan blog
miloradkakmar miloradkakmar 08:16 29.07.2009

Re: Sjajno!

arianna


izgleda da svi imamo po nekog frenda, za koga nas vezuje baš ovakve uspomene i sa kojim je i ćutanje prava stvar.

mada moram da primetim: bolje je sa frendom biti u bilo kakvom kontaktu, nego negovati ga u uspomenama.

preporuka za sjajan blog

Kada sam bio mlađi fasciniralo me je kakao su stariji puni zanimljivih priča, a ja imam tri-četiri i to samo meni zanimljive. Eto, došlo je to vreme kada priče same " izbijaju " i sa sobom " povuku " sijaset drugih , tek toliko da ih odvoje od zaparložene osnove.

Hvala arianna.
antonacci antonacci 11:00 29.07.2009

Re: Sjajno!

Kada sam bio mlađi fasciniralo me je kakao su stariji puni zanimljivih priča


Mene to i dalje fascinira, i obožavam da ih slušam/zapisujem. Imam strašan utisak da je nekada život bio zanimljiviji. Moja baba je prešla pola Evrope autostopom, ja ne mogu dupe da mrdnem bez vize.

PS
Podstaknut tvojim blogom, sanjao sam sinoć svog frenda. Neverovatno!
miloradkakmar miloradkakmar 12:12 29.07.2009

Re: Sjajno!


antonacci

Podstaknut tvojim blogom, sanjao sam sinoć svog frenda. Neverovatno!

Koliko nam malo treba !?
ivana23 ivana23 00:03 30.07.2009

***

miloradkakmar miloradkakmar 08:21 30.07.2009

Re: ***

ivana23

Hvala Ivana na sjajnom srdašcetu.
selica_nena selica_nena 00:37 29.07.2009

...

E što je lepo kad muškarac ispriča ovakvu priču. Milorade, preporuka i pozdrav.
P.S.Sad prebiram po sećanju i raznežih se, bre!
miloradkakmar miloradkakmar 00:59 29.07.2009

Re: ...

selica_nena
E što je lepo kad muškarac ispriča ovakvu priču. Milorade, preporuka i pozdrav.
P.S.Sad prebiram po sećanju i raznežih se, bre!

Svako ima svoju priču.
Ja ovu svoju sam držao dosta dugo u sebi. Bocvena i Ines, kao što rekoh na početku, su " krivci " što se našla na blogu. Hvala im.

PS Kad prebereš, čekamo i tvoju priču.
margos margos 00:49 29.07.2009

.....

A lepo sam rekla sebi - neću da čitam i koji me vrag terao...
Ako se odlučiš da je posetiš - mislim da treba da odeš sam. Čak navijam za to:)
I držim ti fige. Neće se uspomena raspršiti i urušiti, jer tako lepa i čista emocija uvek pobeđuje - ja u to čvrsto verujem.
miloradkakmar miloradkakmar 01:07 29.07.2009

Re: .....

margos
A lepo sam rekla sebi - neću da čitam i koji me vrag terao...
Ako se odlučiš da je posetiš - mislim da treba da odeš sam. Čak navijam za to:)
I držim ti fige. Neće se uspomena raspršiti i urušiti, jer tako lepa i čista emocija uvek pobeđuje - ja u to čvrsto verujem.

Verujem i ja. Moraću da je posetim, a možda će se i ona javiti. Možda negde čuva broj telefona koji sam joj poslao.Možda je ona mene videla , a ja nju nisam. Sumnjam u to , osetio bih.
margos margos 01:13 29.07.2009

Re: .....

U svakom slučaju - sretno :)
miloradkakmar miloradkakmar 07:15 29.07.2009

Re: .....

margos
U svakom slučaju - sretno :)

Hvala margos.
Sreća je uvek tamo gde se najmanje nadaš.
selica_nena selica_nena 09:32 29.07.2009

Re: .....

Sreća je uvek tamo gde se najmanje nadaš.


Izgleda, samo što to, najčešće, kasno shvatimo.
miloradkakmar miloradkakmar 09:39 29.07.2009

Re: .....

selica_nena
Sreća je uvek tamo gde se najmanje nadaš.


Izgleda, samo što to, najčešće, kasno shvatimo.

Previše i bespotrebno tragamo .
ines08 ines08 01:41 29.07.2009

* * *

Milorade,

Jedini komentar koji mogu da smislim u ove sitne sate je da je lepo imati takve uspomene...

Neke slike nikada se ne izbrišu, i tek ponekad izbiju na površinu sećanja...

p.s. Drago mi je što je moj tekst bio inspiracija za lepo sećanje
miloradkakmar miloradkakmar 07:27 29.07.2009

Re: * * *

ines08
Milorade,

Jedini komentar koji mogu da smislim u ove sitne sate je da je lepo imati takve uspomene...

Neke slike nikada se ne izbrišu, i tek ponekad izbiju na površinu sećanja...

p.s. Drago mi je što je moj tekst bio inspiracija za lepo sećanje

Hej, Ines , još jednom ti hvala na " inicirajućoj kapisli ".
Iskreno doživljena i preživljena sećanja i slike koje ona nose nikada ne blede.
Čovek je preslabo biće da bi se oduprlo nesvesnome koje u njemo čini čuda, pa mu preostaje jedino da se pita " otkud ovo meni " , "ovo mi je odnekud poznato "....
medjutim92 medjutim92 08:29 29.07.2009

Tuzni su oni..

.. koji nikad nisu imali Frenda.

Opak tekst..
miloradkakmar miloradkakmar 09:17 29.07.2009

Re: Tuzni su oni..

medjutim92
.. koji nikad nisu imali Frenda..


Možda bi bilo dovoljno da sam samo ovo napisao.
Opak tekst..

Hvala .
dunja73 dunja73 09:41 29.07.2009

---

Da,da ..
znam neke slicne price Milorade ..
Putevi nam se cesto puta u zivotu razilaze..
napisano iz duse ..
miloradkakmar miloradkakmar 10:35 29.07.2009

Re: ---

dunja73
Da,da ..
znam neke slicne price Milorade ..
Putevi nam se cesto puta u zivotu razilaze..
napisano iz duse ..

Putevi se razilaze, međutim polazište ostaje u nama i tragovi tih puteva koji ponekad, nesvesni toga, izlete. Za mene prijatan osećaj.
Hvala na Čorbi.
Unfuckable Unfuckable 10:00 29.07.2009

frendovi ...

u tim mladim i naivnim godinama dođu nam kao neko ko će nas štititi od svakog zla, i biti neophodan oslonac prilikom čestih posrnuća.
Ako ima sreće, a obično je bar toliko bude, kada počnemo da shvatamo da ipak nisu svemoćni - dovoljno smo odrasli i osamostaljeni, ali nekako i dalje nastojimo da se toplo ušuškamo u svu tu bezuslovnu zaštitu , pažnju i razumevanje, iako nam taj kaput postaje malko pretesan.
Život posle, samo odradi svoje, i najčešće, serviranjem novih i težih izazova pošalje frendove na neke različite strane, da stvaraju neke nove relacije, i neke nove, drugačije frendove
miloradkakmar miloradkakmar 10:48 29.07.2009

Re: frendovi ...

Unfuckable
u tim mladim i naivnim godinama dođu nam kao neko ko će nas štititi od svakog zla, i biti neophodan oslonac prilikom čestih posrnuća.
Ako ima sreće, a obično je bar toliko bude, kada počnemo da shvatamo da ipak nisu svemoćni - dovoljno smo odrasli i osamostaljeni, ali nekako i dalje nastojimo da se toplo ušuškamo u svu tu bezuslovnu zaštitu , pažnju i razumevanje, iako nam taj kaput postaje malko pretesan.
Život posle, samo odradi svoje, i najčešće, serviranjem novih i težih izazova pošalje frendove na neke različite strane, da stvaraju neke nove relacije, i neke nove, drugačije frendove


Život je takav da nas , mimo naše volje, pretura i rastura. Za mene je značajno da, ipak , ne može sve da nam poremeti, u sve da se upetlja, ne može da dosegne ili mi suviše kratko trajemo. Upravo to nedirnuto za trenutak nas osvežava ili lomi u stvarnosti, sećanju ili mašti.
shumska shumska 12:23 29.07.2009

Re: frendovi ...

Život posle, samo odradi svoje,


bocvena bocvena 12:02 29.07.2009

Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

Super mi je ta priča o frendu, ali mi je početak o vojnoj školi i dolasku u žensku gimnaziju - pravi biser!

Onda me bocnu olovkom “što se praviš nevinašce “, ni reč neće da izađe, sve se još više smutilo u glavi, telo vri, jer osetih da i ostale oči pilje još proždrljivije, “gotov sam, mora da se beži. Ali kako, vojnička čast i ponos“. Završio se prvi čas načačkale se oko mene, ne mogu da dođem do vazduha. Ćute i gledaju, pipkaju, maze me po glavi kao retku životinju. Na drugom odmoru isto, na velikom, takođe, dok se Zl. ne izbeči i pokaza im zube - zgrabi me onako krhka za ruku, ustadoh, “hajde, Frend idemo“, a ja poslušno k'o goveče, u pratnji 26 čobanica, izađoh u dvorište škole, tamo se stvori još više brižnih čuvarki-lovaca, a ona me voda k'o mečku kroz selo, što je nehumano i danas strogo zabranjeno.

shumska shumska 12:20 29.07.2009

Re: Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

ostade mi gorčina u grlu nakon ove lepe priče, verovatno zbog onoga što je Frend znala da se (uzalud) žrtvuje i da će joj taj neko upropastiti život...
ma ok i ako čovek dodje u situaciju da bude upropašćen.
samo da kaže sebi
ok, idem dalje
jebi ga. ponekad živimo bez moći da unapred izračunamo saldo gubitaka i eventualne snage koja će nam ostati nakon njih
onda hodamo okolo izranavljeni, kako kažu everything but the girl, walking wounded...
sjajna priča, MK
(na tjubetu nema Walking wounded, evo pesme Single)
miloradkakmar miloradkakmar 12:27 29.07.2009

Re: Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!


bocvena

Super mi je ta priča o frendu, ali mi je početak o vojnoj školi i dolasku u žensku gimnaziju - pravi biser

Hvala tebi na podstaknuću.
Delove iz teksta koje ističeš teško je zaboraviti. To je životna prekretnica, ono za čim sam čeznuo u vojnoj školi sada je nenadano bilo u velikim količinama, borju " novi " je bio u centru pažnje i po završetku gimnazije. Lako se priviknuti na lepo, poželjno i ugodno. Jedna drugarica iz razreda, znala je da ustane na sred časa , da me poljubi i lepo se vrati na mesto.
shumska shumska 12:55 29.07.2009

Re: Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

Jedna drugarica iz razreda, znala je da ustane na sred časa , da me poljubi i lepo se vrati na mesto.

to se valjda zove - blažen medju ženama
miloradkakmar miloradkakmar 13:43 29.07.2009

Re: Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

shumska
ostade mi gorčina u grlu nakon ove lepe priče, verovatno zbog onoga što je Frend znala da se (uzalud) žrtvuje i da će joj taj neko upropastiti život...
ma ok i ako čovek dodje u situaciju da bude upropašćen.
samo da kaže sebi
ok, idem dalje
jebi ga. ponekad živimo bez moći da unapred izračunamo saldo gubitaka i eventualne snage koja će nam ostati nakon njih
onda hodamo okolo izranavljeni, kako kažu everything but the girl, walking wounded...
sjajna priča, MK
(na tjubetu nema Walking wounded, evo pesme Single)


Moj Frend je to prelomila na svoj način. Verovatno su je ti silni životni lomovi odvukli od nas, mene, rešena da živi novi život sa ili bez uspomena iz vremena frendovanja. Ona jeste hrabra, odlučna, ima snage čim je donela takvu odluku. Ali, skoro sam siguran da znam šta se i danas u njoj događa.
Hvala ti šumska.
miloradkakmar miloradkakmar 13:46 29.07.2009

Re: Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

shumska
Jedna drugarica iz razreda, znala je da ustane na sred časa , da me poljubi i lepo se vrati na mesto.

to se valjda zove - blažen medju ženama

To je to , samo što sam ja tada, u početku , crveneo , kasnsije je bilo normalno, prirodno.
miloradkakmar miloradkakmar 13:47 29.07.2009

Re: Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

shumska
Jedna drugarica iz razreda, znala je da ustane na sred časa , da me poljubi i lepo se vrati na mesto.

to se valjda zove - blažen medju ženama

To je to , samo što sam ja tada, u početku , crveneo , kasnsije je bilo normalno, prirodno.
NNN NNN 23:08 29.07.2009

Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

Mene prosto sramota ispraznosti mojih tekstova (čast izuzeTcima ), kad pročitam ovako nešto.
Hvala Milorade.
miloradkakmar miloradkakmar 23:53 29.07.2009

Re: Održa nam lekciju iz pisanja, Milorade!

NNN
Mene prosto sramota ispraznosti mojih tekstova (čast izuzeTcima ), kad pročitam ovako nešto.
Hvala Milorade.

Imam jedan stav , da sve što čovek pretoči u priču, pesmu ... " stavi na papir " ,.. vredi i da je sve poezija. Hrabrost je oblikovati reči na bilo koji način.
NNN NNN 14:56 29.07.2009

Apsolutno romantično



I ja sam krajem trećeg gimnazije imao ortaka...
miloradkakmar miloradkakmar 15:20 29.07.2009

Re: Apsolutno romantično

NNN


I ja sam krajem trećeg gimnazije imao ortaka...

Ortak ili Frend isti je smisao.
To je , izgleda , karakteristično za svaku generaciju, ali se Ortaci i Frendovi ne događaju svakome.
Da li sam neskroman ?
Biljana 77 Biljana 77 15:21 29.07.2009

Napuni mi oči suzama

...Neći više da čitam blogove na poslu! Ja sam se za mog Frienda udala! (Samo smo se zvali po srpski: ortak.)
EDIT: Ooops! Tek sad videh da je ortak ostavio post iznad!
miloradkakmar miloradkakmar 16:36 29.07.2009

Re: Napuni mi oči suzama

Biljana 77
...Neći više da čitam blogove na poslu! Ja sam se za mog Frienda udala! (Samo smo se zvali po srpski: ortak.)
EDIT: Ooops! Tek sad videh da je ortak ostavio post iznad!

Hteo sam NNN da upitam da li Bilja zna za Ortaka, al' kažem neću da teram vraga.
Pomislio sam i na to da si ti taj Ortak.
Srećni(o) Ortaci !
libkonz libkonz 16:46 29.07.2009

Kao što rekoh

ne može Milorad da omane sa tekstom!
Imam i ja "frenda". Naučila me je mnogo toga o ženama. A ja mislio da nešto znam...
Mi se viđamo, još uvek, za tih mesec - dva koliko bude ovde.
Najverovatnije je da će joj stalno mesto boravka biti van Evrope, ali verujem da ćemo ostati u kontaktu. Internet je čudo!
miloradkakmar miloradkakmar 17:54 29.07.2009

Re: Kao što rekoh

libkonz
ne može Milorad da omane sa tekstom!
Imam i ja "frenda". Naučila me je mnogo toga o ženama. A ja mislio da nešto znam...
Mi se viđamo, još uvek, za tih mesec - dva koliko bude ovde.
Najverovatnije je da će joj stalno mesto boravka biti van Evrope, ali verujem da ćemo ostati u kontaktu. Internet je čudo!

Ti si bar u kontaktu sa svojim frendom iako je daleko . Moj Frend je tu na 15 kilometara , ali se nismo videli i čuli , kako sam već negde reako , 3o i koju godinu.
Ono što se nauči od Frendova ostaje i po tome se vladamo.One su zauvek u nama. To je samo znak da je bilo pravo prijateljstvo.
omega68 omega68 20:55 29.07.2009

Re: Kao što rekoh

Čudno je to kako devojke u tim godinama ne vide bisere među svim ti ... ''frajerima''.
Moraću da je posetim, a možda će se i ona javiti. Možda negde čuva broj telefona koji sam joj poslao.

Mislim da ne treba tu išta da diraš.Ako sam nešto naučio u životu o ženama , to je da one ne vole prošlost.Nije bitan razlog - jednostavno ne žele da ih bilo šta podseća na nešto što i one možda smatraju neuspehom.Verovatno se i ona pokajala , ali šta sad?
A ovo:
Znali smo da vodimo raspravu o maslačku, satima gledamo u jednu tačku, recitujemo do besvesti Miku, Branka, jednog i drugog, Popu, Nastasijevića… i Crnjanskog, naravno.

I sad klinci isto...
bocvena bocvena 01:47 30.07.2009

Re: Kao što rekoh

Sad me Omega podseti šta sam zaboravila da kažem u prvom komentaru - odlična lektira da se izraste u dobrog čoveka i pisca - Branko, Popa, Nastasijević, Crnjanski.
miloradkakmar miloradkakmar 08:27 30.07.2009

Re: Kao što rekoh

bocvena
Sad me Omega podseti šta sam zaboravila da kažem u prvom komentaru - odlična lektira da se izraste u dobrog čoveka i pisca - Branko, Popa, Nastasijević, Crnjanski.

U to vreme / 7o-ih / oni su bili "obavezna" vanškolska lektira.
natasavb natasavb 21:22 29.07.2009

Divno

je kad sretnes nekog iz proslosti i shvatis da u tom nekom i dalje postoji ono zbog cega si ga voleo.
Iskustvo...i zato pokusavam od sinoc da ostavim komentar kod tebe...
Danas mi reci tesko idu, ali evo zato muzika.

miloradkakmar miloradkakmar 21:47 29.07.2009

Re: Divno

natasavb
je kad sretnes nekog iz proslosti i shvatis da u tom nekom i dalje postoji ono zbog cega si ga voleo.
Iskustvo...i zato pokusavam od sinoc da ostavim komentar kod tebe...
Danas mi reci tesko idu, ali evo zato muzika.


Muzika govori dovoljno. Izuzetno mi je legla.
Iskustvo koje spominješ je neprocenjivo. To je po meni i potvrda da čovek nije otupeo, da nije samo oblik , nego da u tom obličju nešto postoji.

Hvala ti još jednom na ovih 7:31.
shumska shumska 01:11 30.07.2009

Re: Divno

ova Cure pesma je prava podloga za ovu priču
miloradkakmar miloradkakmar 09:02 30.07.2009

Re: Divno

shumska
ova Cure pesma je prava podloga za ovu priču

Da. Kao da si " radijski čovek ".
miloradkakmar miloradkakmar 21:35 29.07.2009

Emotivni mozaik


omega68

Čudno je to kako devojke u tim godinama ne vide bisere među svim ti ... ''frajerima''.

Nikad sebe nisam smatrao " frajerom ", niti danas želim da izigravam nešto slično.
Radi se o jednom posebnom odnosu, o zatečenosti u jednom trenutku na mostu između prijateljstva i ljubavi.
Izabrao sam prijateljstvo, a ljubav sam potisnuo u podsvest.
Mislim da ne treba tu išta da diraš.Ako sam nešto naučio u životu o ženama , to je da one ne vole prošlos

Sa prvom rečenicom se slažem, sa drugom , ne . Ako sam nešto otkrio kod žena, to je da vole prošlost i to samo ono što im popunjava praznine, što se uklapa u emotivni mozaik. Na taj način stvaraju osnovu , izvor nove emocije , nestaje opterećenje starim emocijama jer su postale deo nečega.

Hvala ti na javljanju.
omega68 omega68 21:44 29.07.2009

Re: Emotivni mozaik

Nikad sebe nisam smatrao " frajerom ", niti danas želim da izigravam nešto slično.
Radi se o jednom posebnom odnosu, o zatečenosti u jednom trenutku na mostu između prijateljstva i ljubavi.

Možda me nisi razumeo.Pod frajererima sam mislio na one za koje se udaju neke naše frendice, a ne vide mene, tebe, nas koji bi ih možda bolje usrećili.
Možda je i danas nju sramota što te je smatrala samo frendom.
P.S.
Nisam mislio ništa loše
miloradkakmar miloradkakmar 21:53 29.07.2009

Re: Emotivni mozaik

omega68
Nikad sebe nisam smatrao " frajerom ", niti danas želim da izigravam nešto slično.
Radi se o jednom posebnom odnosu, o zatečenosti u jednom trenutku na mostu između prijateljstva i ljubavi.

Možda me nisi razumeo.Pod frajererima sam mislio na one za koje se udaju neke naše frendice, a ne vide mene, tebe, nas koji bi ih možda bolje usrećili.
Možda je i danas nju sramota što te je smatrala samo frendom.
P.S.
Nisam mislio ništa loše


OK. Ono " bisere " me je malo pokolebalo u rasuđivanju.
Ni u jednom ternu nisam pomislio da si hteo išta loše da kažeš.
Jednostavno razgovaramo i to mi prija.
margos margos 23:32 29.07.2009

Re: Emotivni mozaik

Pod frajererima sam mislio na one za koje se udaju neke naše frendice, a ne vide mene, tebe, nas koji bi ih možda bolje usrećili.

Mislim da bi i žene to mogle da kažu za neke drugove koji oženiše 'kokoške'... Nije to ni ženska ni muška priča - nekako je ljudska. I pomalo klinačka - u najlepšem smislu :)
miloradkakmar miloradkakmar 23:56 29.07.2009

Re: Emotivni mozaik

margos
Pod frajererima sam mislio na one za koje se udaju neke naše frendice, a ne vide mene, tebe, nas koji bi ih možda bolje usrećili.

Mislim da bi i žene to mogle da kažu za neke drugove koji oženiše 'kokoške'... Nije to ni ženska ni muška priča - nekako je ljudska. I pomalo klinačka - u najlepšem smislu :)

Svakako margos. To je ono još ne uprljano u ljudskom biću, što nas / me / održava.
topcat topcat 01:48 30.07.2009

20.

moja.

Rekoh “voleo bih da parkom šetamo zagrljeni“.

Mislim...helou? Šta ti bi?

Btw, ovo nisam čula 100g
k'o mečku kroz selo

i genijalno je! : ))))
miloradkakmar miloradkakmar 08:34 30.07.2009

Re: 20.

topcat
moja.

Rekoh “voleo bih da parkom šetamo zagrljeni“.

Mislim...helou? Šta ti bi?

Btw, ovo nisam čula 100g
k'o mečku kroz selo

i genijalno je! : ))))


Hvala Topcat.
Pojma nemam. Izletelo nakon susreta " oči u oči " i prestanka disanja. Budala / ja / !
Šetnja je baš ličila na rečeno i tako sam se osećao , jer nisam imao načina da se odbranim od vodanja.
topcat topcat 10:41 30.07.2009

Re: 20.

miloradkakmar

Izletelo nakon susreta " oči u oči " i prestanka disanja. Budala / ja / !

Imala sam sjajnog prijatelja u srednjoj. Nismo bili ni isti razred ni škola, ali smo stalno visili zajedno dok me nije na jednom koncertu sumnjivog lokalnog benda, u sumnjivom stanju, pokušao poljubiti.
Topcat je ustuknula...skrivala pogled i pravila se englez. Nije imala petlje pogledati u sutra.
Sutradan je on skrivao pogled i bilo mu je neugodno.
Nakon par dana je sve kao bilo ok, ali nikad kao ranije. Razišli smo se svatko na svoju stranu i sreli negdje pred kraj faksa - na koncertu KUD Idijota:
- gle ga X. Ali on se mene ne sjeća
- sjeća te se sjeća...
On opet u sumnjivom stanju ali sa djevojkom, braco i topcat jedan drugog pridržavaju dok ih "uvrijeđeni partneri" čekaju vani.
miloradkakmar miloradkakmar 12:46 30.07.2009

Re: 20.


topcat

On opet u sumnjivom stanju ali sa djevojkom, braco i topcat jedan drugog pridržavaju dok ih "uvrijeđeni partneri" čekaju vani.

Kažu vreme čini svoje, ipak, ljudi čine svoje i sve zavisi od njih i onoga u njima.
Otkud vas dvoje posle toliko vremena na tom koncertu " Idijota "- ista sfera interesovanja, možda je proradila prošlost, ono što se dogodilo na " koncertu sumnjivog lokalnog benda"...sudbina li je ?!
topcat topcat 14:31 30.07.2009

Re: 20.

miloradkakmar

Otkud vas dvoje posle toliko vremena na tom koncertu " Idijota "- ista sfera interesovanja, možda je proradila prošlost, ono što se dogodilo na " koncertu sumnjivog lokalnog benda"...sudbina li je ?!


Ma ne, koncert Idijota ili Atomaca u Puli je nešto na što se "išlo" - po defaultu.
Nije bilo iskri ni trzavica, samo mala asocijacija proizašla iz tvog teksta.
miloradkakmar miloradkakmar 16:00 30.07.2009

Re: 20.

topcat
miloradkakmar

Otkud vas dvoje posle toliko vremena na tom koncertu " Idijota "- ista sfera interesovanja, možda je proradila prošlost, ono što se dogodilo na " koncertu sumnjivog lokalnog benda"...sudbina li je ?!


Ma ne, koncert Idijota ili Atomaca u Puli je nešto na što se "išlo" - po defaultu.
Nije bilo iskri ni trzavica, samo mala asocijacija proizašla iz tvog teksta.

Nije ni bitno da li je nešto bilo. Dogodili su se koncerti.
topcat topcat 00:45 31.07.2009

Re: 20.

miloradkakmar

Nije ni bitno da li je nešto bilo. Dogodili su se koncerti.

Kojih se ne sjećamo...(mislim, svirke!)
miloradkakmar miloradkakmar 07:33 31.07.2009

Re: 20.

topcat
miloradkakmar

Nije ni bitno da li je nešto bilo. Dogodili su se koncerti.

Kojih se ne sjećamo...(mislim, svirke!)

Nesećanjem se ne opravdava /ne/ činjenje ili /ne/ prisustvo.
dunja73 dunja73 14:04 30.07.2009

--

"...sudbina li je ?!

Nego sta ..
i uvek se "dva puta" sreces u zivotu .....
miloradkakmar miloradkakmar 16:15 30.07.2009

Re: --

dunja73
"...sudbina li je ?!

Nego sta ..
i uvek se "dva puta" sreces u zivotu .....

I posle , nema više... u stalnom smo susretu.


mariopan mariopan 20:56 30.07.2009

Re: --

Divna, prelepa prica o ljubavi i prijateljstvu.

Ti je volis i danas takvu kakva je tada bila......a ona mozda vise nije takva, i mozda ne zeli da je vidis ovakvu kakva je danas, inace bi ti se javila.?

Mozda zeli da ostane u tvom secanju onako luckasta, nasmejana i mlada a niko takav ne ostaje zauvek, osim u secanju. Mozda tu treba da je ostavis?

Komplimenti za pricu
miloradkakmar miloradkakmar 21:35 30.07.2009

Re: --

mariopan
Divna, prelepa prica o ljubavi i prijateljstvu.

Ti je volis i danas takvu kakva je tada bila......a ona mozda vise nije takva, i mozda ne zeli da je vidis ovakvu kakva je danas, inace bi ti se javila.?

Mozda zeli da ostane u tvom secanju onako luckasta, nasmejana i mlada a niko takav ne ostaje zauvek, osim u secanju. Mozda tu treba da je ostavis?

Komplimenti za pricu

Školska drugarci koja je izgleda jedina viđa i kontaktira , pre nekoliko godina , kazala mi je upravo to o čemu ti govoriš. Omatorili smo, promenili se fizički i mentalno - individualno, kroz porodicu i društvo ., i to je jedan od razloga zašto ne želi nikoga da vidi , pa ni mene. Želi da joj ostane slika od pre 35 godina / ej, toliko je prošlo od mature !!!/, mladi, lepi ,zgodni i neopohdni jedni drugima. Ne želi da sluša o porodičnim i staračkim problemima, uspešnim i neuspešnim životnim pričama, hvalisanju .. jer ona nas zna kakvi smo bili.
Ona je takva i to se moglo očekivati. Možda sam sebičan kada mislim da je ona deo i svega ovoga što sada imam.
Hvala na komplimentu.
myredneckself myredneckself 23:27 30.07.2009

još malo

pojačanja emocija...
jer, milorade, uvek sve završava bliže bolu.

miloradkakmar miloradkakmar 23:40 30.07.2009

Re: još malo

myredneckself
pojačanja emocija...
jer, milorade, uvek sve završava bliže bolu.


I bol zna da usreći. Okusio tu slast.

PS Kad pre Grašo komponova i snimi pesmu na moju priču.
Hvala MRNS.
mariopan mariopan 09:03 31.07.2009

Re: --

miloradkakmar
mariopan
Divna, prelepa prica o ljubavi i prijateljstvu.

Ti je volis i danas takvu kakva je tada bila......a ona mozda vise nije takva, i mozda ne zeli da je vidis ovakvu kakva je danas, inace bi ti se javila.?

Mozda zeli da ostane u tvom secanju onako luckasta, nasmejana i mlada a niko takav ne ostaje zauvek, osim u secanju. Mozda tu treba da je ostavis?

Komplimenti za pricu

Školska drugarci koja je izgleda jedina viđa i kontaktira , pre nekoliko godina , kazala mi je upravo to o čemu ti govoriš. Omatorili smo, promenili se fizički i mentalno - individualno, kroz porodicu i društvo ., i to je jedan od razloga zašto ne želi nikoga da vidi , pa ni mene. Želi da joj ostane slika od pre 35 godina / ej, toliko je prošlo od mature !!!/, mladi, lepi ,zgodni i neopohdni jedni drugima. Ne želi da sluša o porodičnim i staračkim problemima, uspešnim i neuspešnim životnim pričama, hvalisanju .. jer ona nas zna kakvi smo bili.
Ona je takva i to se moglo očekivati. Možda sam sebičan kada mislim da je ona deo i svega ovoga što sada imam.
Hvala na komplimentu.

Pretpostavila sam to, verujem da i ona nosi slicno secanje, obojeno svim duginim bojama mladosti i zasto da ga zatamni surovom realnoscu? Sta ce joj posle toga ostati? I tebi? Verujem da ona to cuva i zato se ne javlja.
Nekad zelimo samo da dotaknemo ona osecanja iz detinjstva i mladosti, ona neponovljiva, da ih osetimo samo na tren. Zaboravljamo da nam je sposobnost da to osetimo zakrzljala, zivot nas je ogrubeo, promenili smo se, i osobe koje su nam izazivale ta divna osecanja takodje su se promenile.........i nece biti isto. Ona to zna. Verujem da te pamti isto tako lepo kao i ti nju i nece da dira tu uspomenu, vrednija je ovako.
Pozdrav
miloradkakmar miloradkakmar 09:21 31.07.2009

Re: --

. Verujem da te pamti isto tako lepo kao i ti nju i nece da dira tu uspomenu, vrednija je ovako.


Da. Treba to sačuvati.
myredneckself myredneckself 11:34 01.08.2009

Re: još malo

PS Kad pre Grašo komponova i snimi pesmu na moju priču.
Hvala MRNS.

хе, хе, хе....
with a little help from his friends
mashha mashha 16:42 31.07.2009

Setih se frenda

dok sam danas gledala ovaj klip , pa rekoh da se oglasim...
miloradkakmar miloradkakmar 17:43 31.07.2009

Re: Setih se frenda

mashha
dok sam danas gledala ovaj klip , pa rekoh da se oglasim...


Hvala ti na oglašavanju i onim divnim rukama i slikama u " klipu". Da li se i mi tako menjamo ? Ima li neko tako vešte ruke da menja sliku o sebi i drugima ili je sve to neminovnost ?
natasavb natasavb 18:50 31.07.2009

...

i ova mi nekako ide uz ovu tvoju pricu.
miloradkakmar miloradkakmar 20:44 31.07.2009

Re: ...

natasavb
i ova mi nekako ide uz ovu tvoju pricu.
.
Ide.
Ne samo da ide nego u meni otkriva raznorazna skrovita mesta.
Nisam ni znao da toliko toga ima što moram da oslobodim.
leopold_lady leopold_lady 20:33 31.07.2009

Vidiš...

pre par nedelja sam svratila na posao (gde sam radila) i iza mene je išao Dragoljub... Nije mogao da me ne vidi - kolika sam video bi me i prepoznao među hiljade drugih.... Prošao je,da se nije ni javio....

Boli... Jebeno boli svaki jebeni dan.... Ali,to je život....

Bili smo nerazdvojni i zaista mi nedostaje.... Ne znam,ali verujem da ja njemu ne nedostajem.... Bar bi se javio - da nije tako....

Neke boli ostaju,neka prijateljstva nestaju.... Ja sam uz onu bol - kad sam ostala bez Nemanje i Lidije,a kasnije i bez Čede - naučila da živim.... Nemanju i Lidiju volim.... I voleću ih dok budem živa... Čeda je ostao u prošlosti.... Prebolela sam ga.... Šta je jedan Dragoljub??? Ili bilo ko drugi? Koga nema nekoliko meseci ili godina.... Kad bez svojih najjdražih živim već 11-tu ....
miloradkakmar miloradkakmar 21:13 31.07.2009

Re: Vidiš...


leopold_lady


Boli... Jebeno boli svaki jebeni dan..

To nas nagoni da izdržimo , da shvatimo
Ali,to je život...

i da nastavimo prema snazi koju smo sačuvali.
margos margos 23:04 31.07.2009

Re: Vidiš...

Pisala sam već, davno, priču jednog dragog prijatelja. Imao je npr 76 godina kada me je sačekao u parku, sav ozaren - zajedno smo šetali pse - da mi ispriča šta se desilo.

Jedna njegova bivša draga se razbolela, a bili su skupa četrdesetak godina pre, i prijatelji su se okupili da joj pomognu, a na ovog mog kučkara je pala dužnost da pronaše neki lek koga je teško bilo naći. Onda je on pošao po apotekama i nakon dugo lutanja ušao u jednu i rekao ljubaznim apotekaricama:
''Molim vas, pomozite mi, tražim jedan lek za moju veliku bivšu ljubav...' potom zastao i dodao 'Ne ne bivšu - ako je velika - onda je večna... Da, da... tražim lek za jednu moju veliku ljubav..''
Ženice su se nasmešile, rekle da nemaju taj lek u apoteci, ali da dođe za dva sata, one će se potruditi da ga nabave.
Kada je za dva sata došao - lek ga je čekao. A kada je bio već na pola puta do kuće, shvatio je da su mu naplatile po velikoprodajnoj ceni. Onda je jedva čekao da me sretne, da sa mnom podeli lepotu tog iskustva i tog otkrića o ljubavi koja ne bledi.

Ima ljudi koji prođu kroz naše živote, i sećanje i emocija izbledi... ali ima ljudi, bez obzira kad smo se sa njima fizički rastali - koji uvek izazovu isto lepo, toplo osećanje koje nam svaki put pomiluje dušu. TI ljudi su nam večno vredni i to je ta velika ljubav.
mirelarado mirelarado 23:16 31.07.2009

Re: Vidiš...

Дивна прича из живота, Маргос.
margos margos 23:36 31.07.2009

Re: Vidiš...

Hvala Mirela:) Moraću da zapisujem priče tih mojih drugara koji su stariji od mog oca... Sa njima se slatko ispričam - na nivou bezvremenog.

... uzvraćam :)
mirelarado mirelarado 23:50 31.07.2009

Re: Vidiš...

Те безвремене приче би вредело записивати. Подсетило ме на моју свекрву, није више са нама, али је до последњег дана била пуна живота, а тек какву је бурну младост имала! Једном се вратила из парка, где је шетала унуку у колицима и с врата ми рекла: "Слушај, од сада ћу морати да поведем рачуна како се облачим! Данас сам срела своју прву љубав, после ко зна колико година, а види на шта личим... :)))))
miloradkakmar miloradkakmar 23:50 31.07.2009

Re: Vidiš...


margos

Ima ljudi koji prođu kroz naše živote, i sećanje i emocija izbledi... ali ima ljudi, bez obzira kad smo se sa njima fizički rastali - koji uvek izazovu isto lepo, toplo osećanje koje nam svaki put pomiluje dušu. TI ljudi su nam večno vredni i to je ta velika ljubav.

Pomiluje dušu i uznemiri emocije i sećanja. Neka, to je potrebno, stalno začikavanje, ne znaš odakle sećanje dolazi , ni gde odlazi. Pojavi se i nestane netragom , ostavi samo ožiljčić , overu da je prošlo.Da li energija , koja se tom prilikom stvara i troši, dopire do nje ? U stalnoj sam neizvesnosti, ali ne i opterećenosti, što je možda i draž svega. Između nas je postojala čista emocija, možda je ta velika ljubav morala da se zasutavi baš tu. Ja sam toga svestan , ali imam osećaj kao da trebam još nešto da saznam.
Emotivno sam stabilan i srećan sa mojom sadašnjom velikom ljubavi 3o godina , ali ja se ne odričem ni velikih ljubav pre toga, ma u kom obliku se dogodile , naročito kada je u pitanju Frend.
miloradkakmar miloradkakmar 23:54 31.07.2009

Re: Vidiš...

mirelarado
Те безвремене приче би вредело записивати. Подсетило ме на моју свекрву, није више са нама, али је до последњег дана била пуна живота, а тек какву је бурну младост имала! Једном се вратила из парка, где је шетала унуку у колицима и с врата ми рекла: "Слушај, од сада ћу морати да поведем рачуна како се облачим! Данас сам срела своју прву љубав, после ко зна колико година, а види на шта личим... :)))))

Nešto slično spomenuh u isto vreme kada i ti odgovarajući na Margitinu priču.
margos margos 00:13 01.08.2009

Re: Vidiš...

Данас сам срела своју прву љубав, после ко зна колико година, а види на шта личим... :)))))

Lutkica:)))

Ja pak, Milorade, mislim, da svaki put kad ta žiška prostruji, isceljuje, a ne da ostavlja ožiljke. Topim se svaki put kad se setim nekog ko je ostavio trajan trag u mom srcu, ma kog pola i u ma kom svojstvu bio. :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana