100% zaštita od svinjskog gripa!

enter08 RSS / 01.08.2009. u 13:34

 Zdravo,

 Vjerovatno ce Vas zainteresovati ovakva tema... Necu mnogo pisati vec cu samo prenijeti text. Samo da kazem da sam nalazio ovo na vise [americkih] stranica.

 

izvor:  http://www.enter08.com/aktuelnosti-f63/100-zastita-od-svinjskog-gripa-t3479.htm

 

 ASTRAGALUS (lat. astragalus membranaceus) umjesto vakcine

 

 text preuzet iz casopisa Magicno bilje:

logo.gif

astragalus-immune-system-herb.jpg

 U vrijeme nadolazećeg svinjskog gripa svi smo uznemireni, naročito što je izvesno da nećemo baš svi uspjeti da dođemo do vakcine koja i nije super sigurno rješenje, što smo se uvjerili i kod vakcine za običan grip. Biljke su najpouzdanije i neškodljivo sredstvo da se odbranite od te nove pošasti. Američki naučnici su u poslednjem istraživanju završenom u junu ove godine došli do spasonosnog rješenja i izabrali biljku koja imunitet štiti baš od ovog H1N1 virusa - astragalus.

Astragalus (lat. astragalus membranaceus) upotrebljavan je u kineskoj tradicionalnoj medicini hiljadama godina, često u kombinaciji sa drugim biljem, primarno za jačanje imuniteta ali i kao tonik za podizanje raspoloženja i povećanje snage kod hroničnog umora i nedostatka energije (adaptogen). Astragalus posjeduje antibakterijska, antiupalna i diuretička svojstva. Pomaže odrganizmu da se odupre virusnim infekcijama povećavajući proizvodnju interferona, imunog faktora koji sprečava razmožavanje virusa.


Citat:
thumb_SophieTea.jpg
Bezbijedan za upotrebu u preporučenim dozama i može se uzimati sa drugim imunostimulirajućim biljnim ekstraktima radi sinergijskog efekta.
Preporučeno doziranje sušenog korijena Astragalusa je od 5-20 g dnevno u obliku čaja (5g se kuva u 3 dl voda oko pola sata na blagoj vatri, procijedi i pije po želji začinjeno medom i limunom)



U kombinaciji sa korijenom Žen-šena (Panax Ginseng) astragalus se pokazao kao snažna zaštita od stresa, dok u kombinaciji sa Ehinaeceom predstavlja zaštitu od uobičajenih infekcija sluzokože (kod prehlada i povišene temperature).
Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu napitka od Astragalusa sa Echinaeceom na prvi znak prehlade. Sem što se koristi da zaštiti i podrži imunološki sistem i da tako spriječi prehladu i respiratorne infekcije, Astragalus se preporučuje i obolelim od dijabetisa, za snižavanje krvnog pritiska, a dokazano je i da štiti jetru.
Extrakt Astragalusa se preporučuje i kod pacijenata oboljelih od kancera koji primaju hemoterapiju i radioterapiju. Brojna istraživanja ukazuju na pozitivnu ulogu astragalusa od ovakvih pacijanata. On jača prirodnu odbrambenu funkciju organizma stimulišući reakciju T ćelija. Ova biljka ne napada direktno ćelije raka kod osoba oboljelih od kancer, već jača odbrambeni imunološki sistem u borbi protiv razvoja ćelija raka. Dokazano je i da Astragalus povećava proizvodnju i aktivnost blijelih krvnih zrnaca. Brojna istraživanja su potvrdila tradicionalno poznato imunotonizirajuće dejstvo Astragalusa obnovio je imuni sistem 90% ispitanika od raka.
U Astrogalusu je identifikovano nekoliko hemijskih sastojaka koji bi mogli biti potencijalna aktivna jedinjena, uključujući polisaharide, falvonoide, saponine, glikozide, amino kiseline i minerale od kojie je najznačajniji slene, stimulator antioksidantne aktivnosti i odbrambenog mehanizma.
Najnovija istraživanja u Kini ukazuju da astragalus može da se uspješno koristi kao antioksidans i kod ljudi koji pate od bolesti srca, ublažujući simptome i poboljšavajući rad srca.

Astragalus kao dodatak ishrani može da:
- stimuliše imunološki sistem
- smanji rizik od nastajanja kancerogenih oboljenja
- redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i hemoterapije, i ubrzava oporavak od njih tako što djeluje kao adaptogen (nespecifičan otpor stresu)
- podiže energetski nivo ljudskog organizma (kod hroničnog umora i malaksalosti)
- poboljša apetit kod bolesnika
- unapređuje mentalne funkcije, što se primjećuje naročito kod starih ljudi
- ubrzava zarastanje rana

Citat:
Astragalus možete nabaviti u Biljnom centru Magično bilje, Beograd, Cara Uroša 9, telefon: 011/3285-439


Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana