CHEVROLET AVEO

ervetor RSS / 01.08.2009. u 23:37

Ima li još nekoga u Srbiji ko je kupio nov auto u nekom od salona i oseća se prevarenim ?

Poznata je činjenica da Vam garancija koju navodno imate ne važi ako vozilo ne servisirate isključivo u ovlasćenom servisu koji je po pravilu takodje u vlasništvu salona kod koga ste kupili auto. Ali šta se onda dešava ako imate reklamaciju ?

Ništa. Pošalju Vas da popijete piće u njihovom baru jer je po pravilima GM-a ( koji je valjda zbog takvih pravila i bankrotirao) zabranjeno prisustvovati i nadgledati radove. A za to vreme oni na miru smišljaju kako će Vas prevariti.

U mom slučaju to se uglavnom svodi na dve stvari:

 

1) reklamacija je neosnovana i auto je sasvim ispravan, a to što Vi mislite da Vam menjač krči i klima izbacuje vreo vazduh to je vaš subjektivan osećaj. Taj subjektivan osećaj će postati objektivan posle 3 godine kada autu istekne garancija.

 

2) reklamacija se navodno uvaži. Auto se navodno popravi i vrati vam se potpuno isti kao što ste ga i predali.

 

U ovim slučajevima preostaje Vam samo da prijavite slučaj inspekciji ili pokrenete parnicu, ali sa jasnim naznakama i sugestijama da inspekcija nema razloga da ne veruje ovlasćenom servisu.

I tako, meni samo preostaje da kada su me već debelo oštetili, iskoristim slobodu javne reči i sprečim salon Centar Boban u Beogradu u Dunavskoj ulici da i dalje vara svoje kupce.

Svako mora da snosi posledice svog ponašanja. I oni moraju biti svesni da ako već svesno varaju ljude i prodaju im automobile koji su drugačiji od test vozila koje su im dali da probaju, da će i kupci o tome pričati i da će im prodaja zbog toga opadati.

Ako im se to ne svidja, neka me tuže i nek dokažu sada oni da ja govorim neistinu, jer neću ja da dokazujem da govorim istinu !

A sada, svakom onom ko hoće da kupi nov auto skrećem pažnju da Chevrolet Aveo 1.2 S nikako nije dobar izbor i to zbog sledećih stvari:

1) Menjač je takvog kvaliteta da je Buba iz 1970 godine izmislila pojam transmisije. Kad god menjate brzine nikad ne znate kako ce se taj proces odvijati. Užasniji menjac nisam sreo ni kod Juga. Neprecizan je, koči , zaglavljuje i krči. Za ovlasćeni servis to je sve u redu. Jebi ga malo je tvrdji. Pa što ste ga dva puta rasturali i popravljali a sada tvrdite da je to normalno za istu stvar ?

"Pa nismo ni mi tada znali". Kažu. "Ne možemo mi da popravimo ono sto oni ne znaju da naprave". Eto to mi kažu u ovlašćenom servisu. A dobro, ako niste znali onda, danas sigurno znate, pa i dalje prodajete to vozilo sa istim takvim menjačem novim kupcima. I to i dalje dajući im da probaju test vozilo koje za divno čudo ima jako fin, nečujan i mekan menjač.

2) Klima uredjaj je sprdačina i hladi samo ako napolju nije vrućina. U suprotnom isključuje se pri dodavanju malo jačeg gasa tako da vam temperatura na izduvu ide od 9 do 22 stepena što je praktično samo boleština u najavi. Naravno, za ovlašćeni servis Centar Boban, ovo je sve u savršenom redu i ispravno. Jebi ga tako je projektovano.

 3) U šoferšajbni se vidi odblesak kabine i to žesće.

4) Posle samo par hiljada kilometara, plastika počinje da vam škripuće sa svih strana

5) Nakon 2 godine, trap je zreo za remont. čuju se kugle, spone, opruga....

6) I mnoge druge stvari koje će vas u slučaju izbora ovog auta dovesti u situaciju da u proseku jednom nedeljno budete u servisu koji ne radi subotom, što će vašu radnu nedelju svesti na četiri radna dana.

Pa vi sad vidite šta vam je činiti ako kupujete novo vozilo u Srbiji. 

Tagovi



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

miloradkakmar miloradkakmar 09:24 02.08.2009

Nisam

vozač, niti ljubitelj automobila, ali iz tvoga teksta prepoznajem mutljavinu.
Daju ti pravu čokoladu da probaš , a prodaju ti u istom pakovanju šećeranu tablu! sa kakaom?

Podseti me na priču iz 7o-ih. U ,onda, metalskom gigantu u NS kupili najsavremenije mašine i posle par meseci jedna se pokvari. Jave serviseru, čini mi se u Švajcarsku, koji je nekoliko meseci odlagao diolazak. U međuvremenu , naši majstori otvorili mašinu, zagledali , čačkali i na kraju popravili kvar , tako da je ona bila efikasnija i produktivnija za 5o procenata. Javiše serviseru da su popravili i da ne mora da dolazi. Ipak, oni se odmah pojaviše ,pohvališe naše majstore, snimiše šta su uradili , vartili se kući i sve to preneli proizvođaču. Posle godinu - dve naš gigant morao je zbog "povećanja proizvodnje i zahteva tržišta" da kupi još nekoliko takvih mašina ,ali sada su cene bile duplo veće.

Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:29 02.08.2009

o svemu po malo

Zimus ssam uzeo iznajmio (rent a car) Shevrolet Aveo i nisam imao previse zamerki osim sto se ni meni nije svideo menjac. ne mogu da kazem da je krcao, ali nije lepo ulazio u lezista. Kao da mu je nedostajalo ulja sto je mozda i bio razlog s obzirom na to da ga je akao svako ko je stigao.

sto se tice vaseg problema, jedino da vam pozelim svu srecu jer pored nasih firmi nema leba od garancije.

i jos jedan primer koliko u Srbiji vredi garancija. Kupim laptop januara 2008 ,medjutim u decembru 2008 pokvari mi se tastatura. Odnesem ga u servis sve s garancijom koja je bila vazeca a oni meni kazu da nije vazeca zato sto mi se izlizao serijski broj na dnu kompa. Ja kazem pa okrenite Tempo, tamo sam ga kupio tog i tog dana, oni okrenu, Tempo pojma nema - nece da trazi i ovaj ladno kaze da mi je garancija nevazeca. Da covek ne poveruje!|Da ne sirim pricu, Srbin ih je na kraju sve pobedio, bili su pregovori dugi i naporni ali na kraju je se sve po mene dobro zavsrilo a iz servisa suu mi porucili da ce "popraviti komp iako ce to da ih kosta".
NNN NNN 01:17 03.08.2009

Ševroletova vozila

se jako loše kotiraju po onim anketama o zadovoljstvu kupaca.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana