Ako Dobiješ Sledećeg Leta ili Kesa Gratis !

Alava RSS / 07.08.2009. u 18:39

Znam da mnogima već idem na nerve sa ovom temom, ali ako mi verujete – koliko god ja želela da nemam problem sa njima, oni uporno žele da imaju problem sa mnom!

     Elem, zvoni mi danas telefon, a u sred najvećeg posla, javljam se a mislim se šta sad hoćeš ko god da si, a sa druge strane ženski glas – traži mog muža. Znate on nije trenutno tu, kažem ja, ali ako bih mogla ja da Vam nekako pomognem. Pa radi se o tome , poče žena, da ste Vi podneli200323575-001.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=BEE8F6E6581A1106811B98825D2358741F6F6178A68B340C 

(i na tu magičnu reč podneli ja već počinjem da se krstim, i to levom rukom jer sam u desnoj držala telefon, a otac me gleda prvo zabezeknuto, onda prebledelo, misli se da se nije nešto desilo, ali ja onda razvlačim blaženi osmeh preko lica jer znam da se radi o Ako Dobiješ Sledećeg Leta , u narodu poznatom kao ADSL)  zahtev za ADSL. Jesmo! kažem ja kao klasični štreber drugarici učiteljici, a ona mi na to – E pa možete da dođete da ga preuzmete, Vaš ADSL je stigao! Jao, hvala Vam, baš Vam hvala, hvala Bogu posle godinu i po dana! Prekidam vezu i nastavljam  Hvala Gospodu i svim svetima, krstim se sa obe ruke, prvo naizmenično a onda i istovremeno. 

 

     Uglavnom, već za nekih sat vremena odlazimo muž i ja u Telekom. Dok sam vozila kao Šumaher u najboljim danima do Telekoma, već sam napravila plan da, čim stignem kući, na blog okačim jedno 10 do 15 jutubeta, 20 do 30 slika, da na FB aploudujem sve slike koje imam, možda čak da skoknem do mojih i uzmem im slike kad sam bila beba, pa prvo kupanje, prva kosa, prva haljina, pa ja kako držim vijaču umesto mikrofona i pravim se da sam Lepa Brena (ah te osamdesete), pa ja sa Deda Mrazom, ja u školi od prvog do osmog, i tako dalje. 

 

     Stižemo konačno. Telekom centar opremljen onako skroz fensi šmensi, ima se može se, ali sam toliko lepo raspoložena da sam posmislila samo Eh lopovi naši mali, kako samo imate lepu klimu, ništa ona bela socijala, nego k’o slika, mala kvadratna i neprimetna. A hladi. Eh, lopovčići naši. 

 

 

Posle nekih petnaest minuta prima nas čovek nasmejan onako skroz, ili su meni svi izgledali nasmejano u tom momentu, šta ga znam. Dajem ja njemu broj našeg zahteva, ukuca on to, usput mu se omakne Au, koliko ste Vi čekali! a nas dvoje Ma pustite to, gosn čiko, nije to ništa, a sve gledamo onu kutiju i voda nam ide na usta.

18.gif 

Daje nam za početak jednu kesu i kaže nam Evo ovu kesu dobijate gratis! A nas dvoje Jao pa niste trebali, jao hvala Vam gosn čiko. Otvara kutiju sa ADSL-om i onako usput kaže Vi ste podneli zahtev za ADSL paket 2,  jel,  evo ovde imate...    Paket 2 ?! A ne, ne, gosn čiko, to je greška, supruga je prvo prijavila da hoće dvojku jer su joj rekli da košta oko 1600 ali joj nisu rekli da je to bez PDV-a, pa smo onda opet zvali i ispravili, i onaj dečko iz Kol centra joj je rekao da je ispravljeno i da ćemo dobiti paket 1.

      Gosn čika zatvara onu kutiju kao da se sa otvorenom škrinjom punom zlatnika našao među gusarima, okreće se ka nama i kaže Auuuuuuu!!!! Pa sad ćemo morati da storniramo zahtev, pa da opet podnesete novi! Ali ne, gosn čiko, pa u Kol centru su nam rekli da je to ispravljeno, znate na 9813. Gosn čika pogleda brzo levo-desno i šapatom nam kaže Molim Vas , kakav 9813, pa tamo rade deca, pa oni nemaju pojma šta rade! Okrenem se ja oko sebe, vidim i ovde rade deca. Mislim, za stolom u ćošku sedi Đomla, do pre godinu dana je imao dredove ovolike a moja mlađa seša je bila zatreskana u njega.

 

 

      Gosn čika nastavlja Evo u kompjuteru nije ispravljeno, tu stoji da ste tražili dvojku i dvojka je stigla. Sad morate da stornirate, pa da podnesete novi zahtev. Gledamo ga oboje dok nam para polako izlazi iz ušiju A koliko ćemo da čekamo kad podnesemo novi zahtev? Jel sve ispočetka? Paaaa... gleda nas gosn čika i polako se na fotelji sa točkićima odguruje unazad, ne mogu sa sigurnošću da Vam kažem koliko, slobodnih portova ima, ali koliko dugo će ih biti to je pitanje.   

pissedoffmoneky.jpg

     Muž me gleda i pokušava da me smiri. A da uzmemo ovaj, mislim jeste 2000 mesečno, ali evo šta ti kažeš? Ne pada mi na pamet, nismo to tražili, tražili smo nešto drugo, čak nije ni naša greška.

 

 

     Gosn čika se blago znoji. Evo sada ću ja to da storniram, uh, nisam ovo nikada radio, koleginice jel može pomoć prijatelja? Koleginica baci pogled na monitor i kaže Auuuuuuu! Pa to ne možemo mi da storniramo jer ste podneli zahtev preko Kol Centra, sad to moraju oni da urade! A kada će oni to da urade, izvin’te što pitamo. A pa evo mi im sad šaljemo zahtev da storniraju, pa će oni da storniraju i odmah da podnesu novi zahtev.

 

 

Znači, sad ta ista deca koja ne znaju šta rade treba da odrade dve očigledno složene operacije, a mi da se nadamo da će sve biti u redu. Pa hvala Vam puno, doviđenja prijatno. I evo vraćamo Vam ovu kesu gratis.

                                 ***                                                          ***

Beleške na margini

 

Čak Noris čeka ADSL kod Telekoma već 2 godine. Šta znaju deca ko je Čak Noris.

                                ***                                                           ***

 

 

 

I tako opet dalajlama. Evo jutubete, nek crknu dušmani! 



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana