Đilasovo shvatanje ljudskih prava

Goran Miletic RSS / 09.08.2009. u 02:06

ovi zidovi duše imaju...
ovi zidovi duše imaju...
Rukovodeći se svojom odlukom da ću na izbore izaći uvek (sem u totalno ekstremnim situacijama) glasao sam za Nenada Bogdanovića u drugom krugu lokalnih izbora 2004 godine. Alternativa je bio neko ko je oduševljeno podržavao ideju da neke etničke grupe treba premestiti/izmestiti ili da naprosto treba da odu. Pomenuti protivkandidat je na kraju prošlog veka našao način da legalno guši medije - ključ svake slobode izražavanja. Kada se 2008. Dragan Đilas pojavio kao kandidat za ovo mesto, prisetio sam ga se iz vremena Studentskog protesta '92 i nisam se setio ekstremno negativnih izjava, bar ne onakvih kakve je imao njegov protivkandidat (opet Vučić). Nisu mi smetali ni navodi o njegovom bogatstvu - ako ima ičeg nelegalnog u njegovom bogatstvu/biznisu, postoje Tužilaštvo i Policija. Teško mi je palo DS-SPS-LDP, ali sam očekivao "promene na bolje" - od svih, pa i od Gradonačelnika.

Posle izbora za Gradonačelnika, nisam očekivao ništa spektakularno. Pa ipak, još manje sam očekivao da će čovek kao što je Dragan Đilas napraviti toliko loših poteza koji se itekako tiču poštovanja ljudskih prava. Em ljudska prava nisu njegov resor, em dolazi iz stranke koja je na izborima obećavala Evropu i evropske vrednosti, a i sama funkcija Gradonačelnika ne podrazumeva (previše) povlađivanja srBskom nacionalnom biću.

Počelo je sa otkazivanjem konferencije za novinare u „Sava centru" (javno preduzeće čiji je osnivač Grad Beograd). Istog dana kada su predstavnici Gej Strejt Alijanse zajedno sa ostalim članicama Koalicije protiv diskriminacije predstavljali godišnji izveštaj, stigla je informacija o otkazivanju konferencije za štampu koju je ova organizacija zakazala iste sedmice. Novi direktor „Sava centra" je kao iskusni SPS kadar (bivši šef obezbeđenja Železničke stanice), poručio da „pederi neće ništa organizovati u Sava Centru" i „da se zna gde se okupljaju pa nek' tamo drže konferenciju". Usledio je pritisak javnosti, a gradonačelnik Đilas je rekao da „niko neće biti diskriminisan", izvinio se „svim građanima koji su pogođeni" (baš je teško reći gejevi/lezbejke) i rekao da je izvinjenje direktora Sava centra i više nego dovoljno.

Šta je mogao da uradi Dragan Đilas tada? Kada je rekao da niko neće biti diskriminisan, mogao je da utiče da se odluka promeni, a ako se to ne desi, da dođe na konferenciju za štampu i lično pokaže da se ne slaže sa diskriminativnom praksom. Mogao je da ponudi prostor Skupštine grada, makar kao mali dokaz da su svi u Beogradu jednaki. Mogao je mnogo toga da uradi i bez „rušenja koalicije na gradskom nivou". Mogao je, a nije.

Vrlo brzo posle skandala u Sava Centru, usledio je skandal sa povlačenjem Zakona protiv diskriminacije iz skupštinske procedure, a na zahtev SPC. Dok je debata o povlačenju i zakonu uveliko trajala, Gradonačelnik je našao vremena da pomogne vlasniku jednog frizerskog salona koga su izvršitelji hteli da isele zbog neplaćene kirije. Čovek se polio benzinom, hteo da se zapali,a onda je Gradonačelnik došao, porazgovarao sa njim i poslao izvršitelje kući. Pretpostavljam da je pomenuti vlasnik salona Srbin i da nije gej. Ne znam šta bi bilo da je Boris Milićević odlučio da se zapali ispred Sava centra. Da li bi Gradonačelnik i tada došao ? Da li bi „naložio" da se odluka promeni ili nešto slično ?

Čim se završilo natezanje oko Zakona protiv diskriminacije, bilo je vreme za pripreme oko Univerzijade. Ovaj događaj je Gradonačelniku bio veoma važan jer pored vrtića i mostova, „poslati lepu sliku o Beogradu" predstavlja prioritet njegovog mandata. Da bi se bi se „Beograd na pravi način predstavio svetu" morali su da budu žrtvovani domovi više od 40 romskih porodica, bez neke prethodne najave i bez ponuđenog alternativnog smeštaja. Gradonačelnik je svojim izjavama (i delima) ovaj novi slučaj nepoštovanja elementarnih ljudskih prava dodatno zakomplikovao tako da su retki Beograđani koji su shvatili da romske porodice koje su na ulici imaju pravno na nužni alternativni smeštaj. Umesto toga Gradonačelnik je ponudio splet neprihvatljivih izjava koje su se sve od reda bazirale na neznanju i poluistinama: „oni su došli iz drugih gradova i moraju da se vrate odakle su došli", „ne mogu dobiti stanove", „ponuđen je adekvatan smeštaj za sve", „odbijaju da idu na ponuđene lokacije", „oni su zloupotrebljeni od strane jednog čoveka" i sl. Ne vredi više objašnjavati svaku od ovih izjava, jer je Gradonačelnik pomogao „da većinska populacija" koja i inače ne voli sugrađane koji su „drugačiji" svoj loš socijalni položaj svali na Rome. Oni koji su bogatiji su ponovo dobili priliku da iskažu brigu što turisti gledaju „ruglo u Beogradu", dok su svi zajedno potpuno ubeđeni da Romi hoće stanove, da neće da odu nigde sa pomenute lokacije i da bi bilo najbolje da nam nisu sugrađani. Odgovor na takav konsenzus je bila žica/ograda tokom Univerzijade, kako „gosti ne bi videli" šta je iza. Ono što se trenutno priča je da se raseljavanje ovog naselja, kao i onog ispod Gazele planira za sredinu avgusta.

Posle slanja „prelepe slike Beograda poslate tokom Univerzijade", Gradonačelnik se iznova uplašio za „slanje loše slike Beograda". Ako mu već LGBT populacija nije „na duši" mogao je na novinarsko pitanje da pročita članove 21, 46 i 54 Ustava Srbije, Zakon o okupljanju građana, a naročito novousvojeni Zakon o zabrani diskriminacije u kome piše da je diskriminatorsko postupanje zbog iskazane seksualne orijentacije zabranjeno. Parada ponosa nije ništa drugo do kolektivnog iskazivanja seksualne orijentacije i javne podrške ostalih građana LGBT zajednici.

Umesto ukazivanja na važeće zakone ove zemlje (ako već neće da pruži podršku), gradonačelnik Đilas je uradio ono što je upravo najopasnije. Prvo, prikazao je da su jedan ekstrem Obrazovci i ekipa, a drugi ekstrem svi koji organizuju i podržavaju Prajd i ukazao na pravu meru („u četiri zida"). Drugo, dao je ideje i nesvesno ohrabrio onima koji se spremaju da čine najteža krivična dela, rečima da će policija teško zaštititi učesnike dok odlaze sa Prajda. Treće, izjavama je pružio alibi policajcima da se ne potrude dovoljno, jer kad već neko kao Đilas kaže da je nešto neizbežno, zašto bi se onda policija previše trudila. Četvrto, Gradonačelnik je poručio da neki delovi identiteta građana Beograda nisu poželjni za iskazivanje (Evropski sud za ljudska prava u nekoliko presuda navodi da je lično svojstvo NEODVOJIVO od njegovog javnog iskazivanja). Peto, brigom za moguće demoliranje autobusa posle Prajda, Gradonačelnik jasno stavlja do znanja da su građani manje važni od autobusa. Šesto, budući da je Eurosong rezultirao dolaskom hiljada gejeva iz Evrope i da je bio sasvim bezbedan svih 10-tak dana, dolazimo do zaključka da za Gradonačelnika jesu prihvatljivi gej turisti, ali ne i gej Beograđani/Srbi.

Izgleda da je polivanje benzinom jedini metod. Teško da bi do 20.09. gej organizacije mogle da naprave neki vrtić ili most i time odobrovolje Gradonačelnika.

Atačmenti



Komentari (405)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Alava Alava 02:24 09.08.2009

Meni je bilo

baš sramotno kad je na konferenciji za novinare gde je pričao o psima lutalicama onako "usput" našao za shodno da iznese svoje "iskreno mišljenje" i o prajdu. Kao eto dok sam ja živ neće se ubijati životinje u BG-u, ali da vam kažem sad šta iskreno mislim o pederima. Stvarno užas!
g.radicevic g.radicevic 12:03 09.08.2009

Re: Meni je bilo

ali da vam kažem sad šta iskreno mislim o pederima.


EVO

A zamisli recimo, da se isti dan zakazze i straight parada, na istom mestu, u isto vreme ???
neshto kao "miting" vs "kontramiting".
da se razumemo, nemam nishta protiv gay populacije, roma, albanaca,... bilo koga
svi treba da imaju jednaka prava, ali ne "jednakija", zato shto pripadaju nekoj grupi, ili zajednici.
osnov demokratije je da korishtenjem svojih prava ne ugrozzavash tudja, ista ta prava.
da skratim, alergichan sam na selektivnu borbu za ljudska prava.
P.S. Alava, ovo se ne odnosi na tvoj koment, niti na bilo shta shto si negde napisala, jednostavno ovaj istrgnuti deo rechenice mi se uchinio kao dobar shlagvort. pozdrav



Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:08 09.08.2009

Re: Meni je bilo

svi treba da imaju jednaka prava, ali ne "jednakija", zato shto pripadaju nekoj grupi, ili zajednici.


A ko u ovoj priči ima jednaka a ko "jednakija" prava?
sybil sybil 12:09 09.08.2009

Re: Meni je bilo

alergichan sam na selektivnu borbu za ljudska prava.

cekaj molim te kako to selektivno. sto bi se heteroseksualci borili za ljudska prava kada nisu ugrozeni posto su vecina. manjine su ugrozene i ogledalo jednog drustva je tretman manjina.
gradonacelnik moze da misli sta hoce kod svoje kuce, ali u javnim nastupima mora da brani manjine i ljudska prava. e sad, ako smo se uputili ka rusiji i belorusiji, to je onda druga prica.
g.radicevic g.radicevic 12:37 09.08.2009

Re: Meni je bilo

cekaj molim te kako to selektivno. sto bi se heteroseksualci borili za ljudska prava kada nisu ugrozeni posto su vecina. manjine su ugrozene i ogledalo jednog drustva je tretman manjina.


teorijski da,
praktichno nigde.
ako nadjete bilo koju oblast ljudskog zzivota, gde se vecina za neshto pita
iskreno cu Vam chestitati.
g.radicevic g.radicevic 12:41 09.08.2009

Re: Meni je bilo

A ko u ovoj priči ima jednaka a ko "jednakija" prava?


pametan si
pa sam zakljuchi
sybil sybil 12:42 09.08.2009

Re: Meni je bilo

ako nadjete bilo koju oblast ljudskog zzivota, gde se vecina za neshto pita
iskreno cu Vam chestitati.

parlament.
vladimir petrovic vladimir petrovic 12:50 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Goran Miletić
...Treće, izjavama je pružio alibi policajcima da se ne potrude dovoljno, jer kad već neko kao Đilas kaže da je nešto neizbežno, zašto bi se onda policija previše trudila


Meni ovo plaši, jer je stvarno moguće da se policija ne trudi previše... pa da bude haosa.
g.radicevic g.radicevic 12:50 09.08.2009

Re: Meni je bilo

parlament.


njih 250 vs 7.500.000 ?
zaista vecina
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:51 09.08.2009

Re: Meni je bilo

pametan si
pa sam zakljuchi


I heteroseksualci i homoseksualci imaju pravo na slobodu kretanja i javno okupljanje, ali homoseksualci dobiju batine zbog toga... znači heteroseksualci su jednakiji...
g.radicevic g.radicevic 12:52 09.08.2009

Re: Meni je bilo

parlament.


njih 250 vs 7.500.000 ?
zaista vecina
g.radicevic g.radicevic 13:05 09.08.2009

Re: Meni je bilo

I heteroseksualci i homoseksualci imaju pravo na slobodu kretanja i javno okupljanje, ali homoseksualci dobiju batine zbog toga... znači heteroseksualci su jednakiji...


vidi Pedja, zaista sam dobronameran
samo hocu da naglasim da su Vam metode malo "radikalnije", i neprimerene
za vecinu gradjana ove zemlje, al shta da se radi, tu smo rodjeni i to nismo mogli da biramo,
kao ni svoje seksualno opredeljenje.
Spadam u veoma tolerantne, potpuno razumem probleme gay populacije,
i protiv sam diskriminacije svake, pa i te. Al ajde da za pochetak stvorite kod ljudi osecanje
da nisu protiv. Drugi korak ce biti puno lakshi

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 13:23 09.08.2009

Re: Meni je bilo

samo hocu da naglasim da su Vam metode malo "radikalnije", i neprimerene
za vecinu gradjana ove zemlje, al shta da se radi, tu smo rodjeni i to nismo mogli da biramo,
kao ni svoje seksualno opredeljenje.


Pa, neko ima radikalne metode, neko ne... ima više organizacija i različiti su pristupi... ja sam radikalan
drug.clan drug.clan 13:44 09.08.2009

Re: Meni je bilo

borili za ljudska prava kada nisu ugrozeni posto su vecina. manjine su ugrozene i ogledalo jednog drustva je tretman manjina.


Ovo sto cu napisati ne nece uticati na ovu diskusiju ali moram ovo da kazem.
Prica da je uvek manjina ugrozena stana je gnusna laz. U slucaju gay populacije u Srbiji to je istina ali to nije generalna istina i ne moze se navoditi kao agrument.

Evo uzmite na primer drustvene klase gde veoma mala grupa vladajuca klasa zivotno ugrozava ogromnu vecinu i uz to paradira svoju skupu odecu i ostalu imovinu (meni samo nije jasno kako ovi potlaceni to tolerisu a mnogi i podrzavaju i ne tuku ih).
U srbiji na primer vecina je zivotno ugrozena manjinske partijko-tajkunske klase koja im o glavi radi svakodnevno.

Ima jos primera, na primer bela manjina jos uvek ima povlasceni polozaj u mnogim vecinski crnackim zemljama u Africi, Karibima i Brazilu. Zatim mnoge nacionalne manjine i verske manjine imaju povlascene polozaje ka na primer u Indiji i jos nekim evropskim, azijskim, juznoamerickim i africkim zemljama. U svim tim slucajevima vecina je ugrozena a ne manjina.

Da li je manjina od 3% koja poseduje 80% svetskog bogatstva ugrozena zato sto je manjina?
g.radicevic g.radicevic 14:04 09.08.2009

Re: Meni je bilo

ja sam radikalan


ona morash biti spreman i na radikalne reakcije
drugih radikalnih grupa

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:11 09.08.2009

Re: Meni je bilo

ona morash biti spreman i na radikalne reakcije
drugih radikalnih grupa


Kupio sam pištolj.
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:15 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Pedjica
...Kupio sam pištolj.

A jel puca?
Ili je stalno prazan?
g.radicevic g.radicevic 14:15 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Kupio sam pištolj.


HOCU DA ZNAM

na ovo sam mislEo
filantrop filantrop 14:21 09.08.2009

Re: Meni je bilo

zaista sam dobronameran



White lie
A white lie would cause only relatively minor discord if it were uncovered, and typically offers some benefit to the hearer. White lies are often used to avoid offense, such as complimenting something one finds unattractive. In this case, the lie is told to avoid the harmful realistic implications of the truth. As a concept, it is largely defined by local custom and cannot be clearly separated from other lies with any authority.
g.radicevic g.radicevic 14:24 09.08.2009

Re: Meni je bilo

@ filantrop
ako se vec "psujemo" nek bude na srpskom
zbog auditorijuma
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:25 09.08.2009

Re: Meni je bilo

g.radicevic
ja sam radikalan


ona morash biti spreman i na radikalne reakcije
drugih radikalnih grupa


Al, ne...čudi me malo ta reakcija, poštovani g.Radičeviću...Evo zašto...
Ljudi na potpuno legalan, zakonom dozvoljen način manifestuju. Dakle žele skrenuti pažnju na diskriminatorni položaj u društvu na zakonom propisan način. Postoje grupe koje se tome protive i koje hoće da ih napadnu, potpuno nezakonito, potpuno nasilno, uz pretnje smrću...I šta sad pričati o radikalizmu onih koji zakonito manifestuju. Oni neće napadati druge ljude, neće lupati po gradu, neće lomiti žandinjere...
Kako možete stavljati u isti koš njih koji zakonito manifestuju i one koji ih protuzakonito u tome hoće sprečiti....ne kontam to...
filantrop filantrop 14:28 09.08.2009

Re: Meni je bilo

g.radicevic g.radicevic 14:29 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Kako možete stavljati u isti koš njih koji zakonito manifestuju i one koji ih protuzakonito u tome hoće sprečiti....ne kontam to...


otkud Vam ideja da se radi o istom koshu?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:38 09.08.2009

Re: Meni je bilo

g.radicevic
Kako možete stavljati u isti koš njih koji zakonito manifestuju i one koji ih protuzakonito u tome hoće sprečiti....ne kontam to...


otkud Vam ideja da se radi o istom koshu?

Pa rekoste li Peđi da onda i on mora biti spreman na reakcije radikalnih grupa....
Jel možda Peđa preti nekom heterosesulacu zato što je heteroseksulac, jel napada ljude zato što su te orjentacije, jel šamara nekoga zbog toga, jel nekoga banuje sa svoga bloga zato što je heteroseksualac....
Ja mislim da svako ko hoće bar malo proširenje i osvajanje slobode u ovom našemu društvu treba da podrži pravo homoseksualne populacije na manifestovanje. I da jasno kaže kako će biti prvorazredni skandal ako oni u tome budu sprečeni. A da to na miru i sa pravom urade, odgovorna je država ali i mi građani bar u onome delu koliko imamo empatije za druge ljude, različite od nas. Odgovorna je većina, hoću kazati...
Priča o "prvom koraku", "drugom koraku" i ne znam kakva druga opravdanja, da nam se ne bi uznemirio Vračarac, crkva,navijači ili klerofašisti su bez veze...
Postoje zakoni koji to jasno regulišu.....i svako ko bi to ometao krši zakon, radi nasilje, inkriminisan je Zakonom protiv diskriminacije...zar ner..
g.radicevic g.radicevic 14:56 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Postoje zakoni koji to jasno regulišu.....i svako ko bi to ometao krši zakon, radi nasilje, inkriminisan je Zakonom protiv diskriminacije...zar ner..


El ste Vi chuli mozzda za utopiju?
ako niste, onda vam je to, plastichno, isterivanje pravde u Srbiji
i srpskim sudovima.
Teorijski, srpski zakoni nisu loshi uopshte,
praktichno, mo'sh sa njima da ubrishesh....
Ovde se radi iskljuchivo o odnosu
akcija : (moguca)reakcija
na priblizzno realnom "prorachunskom" modelu
a ne o lichnom stavu
dragan17 dragan17 14:57 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Covek moze samo da pozeli da mu jedan postotak javnosti, boraca za ovo i ono, gradjana koji se bude zabrinuti za stavove drugih gradjana i humanista sa skrivenim ciljevima jednog dana ne sednu za vrat. Izgleda da je vrat Dragan Djilasa glavni cilj u ovoj sezoni lova na nezabrinute i mogu samo da zamislim koliko mu vremena odnosi borba sa raznoraznim optuzbama, izmisljotinama i isprevrtanim recima i specijalnim citanjima "rekao je ovo, a zapravo mislio ovo".

A sve jer nije reagovao kako treba onomad kad je otkazana konferencija. Zar si mislio da ce ti to zaboraviti?

A zamislite imao je vremena da se umesa kad se neki beznacajni vlasnik frizerskog salona polio benzinom i pretio da ce se zapaliti?

Sa druge, homofobicne strane gledista, Vlasnik frizerskog salona?! Pa ko kaze da Djilas ne brine o gejevima?
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:58 09.08.2009

Re: Meni je bilo

A jel puca?
Ili je stalno prazan?


Ma jok, to su oni pištolji na vodu, samo što sam ja u njega sipao malo D&G masculine perfume i koga god prsnem ovim gej parfemom odmah prelazi na našu stranu.


A imam i ovo:

mogul_sad_ja_kasti mogul_sad_ja_kasti 16:11 09.08.2009

Re: Meni je bilo

...skroz
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:38 09.08.2009

Re: Meni je bilo

El ste Vi chuli mozzda za utopiju?

Jesam..Čitao "Državu sunca" Tomasa Kampanele...
Po čemu je gej parada utpoija...Jel to neostvarivo...jel se nigde drugde nije dogodilo...gde je to osim u Srbiji, Kosovu i BIH nije bilo...
Po ovome što pišete vi mislite da Srbijom treba da vlada ološokratija i da to tako treba da ostane...vi o vlastima u Srbiji mislite gore od mene...
Nema ličnoga stava kad je u pitanju opšteljudski princip slobode....lični stav je tu sukob sa zakonom...ko zna koliko ljudi u svetu misli da su belci "superiorna rasa"....ali ako to javno manifestuju, ako napadnu nekoga ko nije belac samo zato "što to nije", on je rasista..Za mene je svako ko se retorički usprotivi gej paradi homofob..svako ko fizički pokuša to da spreči, kriminalac koji mora biti suđen...svako ko to pokušava opravdavati argumentima koje vi upotrebljavate, relativizator....
Žao mi je Radičeviću, verujem da pokušavate biti "razumni", ali realno, ovo je pomoć homofobima...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:55 09.08.2009

Re: Meni je bilo

I heteroseksualci i homoseksualci imaju pravo na slobodu kretanja i javno okupljanje, ali homoseksualci dobiju batine zbog toga... znači heteroseksualci su jednakiji...

koliko god podrzavala prava manjina (ko je rekao da je gay populacija u BG manjina?! alo?! svi slatkisi i pametnice su gay! ja sam ugrozena vrsta ovde, alobre!), elem, da se uozbiljimo, mislim da je osnovna ralzlika u tome sto se heteroseksualci ne okupljaju javno da bi istakli svoj heteroseksualizam, ali se okupljaju zajedno sa homoseksualcima da bi se borili za vec neka druga, zajednicka prava (i pokradene penzije, glasove, socijalno, zdravstveno...). mislim da bi prava parada koja bi mozda ujedinila razlicitosti, bila Love parada, a ne Gay parada exxxplicitno i da se kao takva u medijima i reklamira. mislim da se nista ne postize gay paradama (da li je ikad?), samo suprotan efekat. prava se stite zakonima i ustavom. izborite se za prava tako da svako ko pokusa da diskriminise istopolni par koji se drzi za ruke u gradu plati kaznu/ode u zatvor, ali pravnim sredstvia (i pritiscima sa sastrna, to uvek pali). gay parada je - pase. sorry. it doesn't work and nobody cares about.

mislim, djilas sux i to znamo odavno. prosto, covek koji se prodaje za xxxtra evropljanina mora malo da se pozabavi sobom i revidira svoje (ah, tako *ebeno pogresne) stavove. ili neka samo krene onom Fashion linijom zbog koje je poceo da nosi In Cipele. gay je u modi, gosn. gradonacelnice, kako to niste znali?! moda uvek cini cuda (sometimes fortunately).
domaci zadatak za djilasa.

takodje, zanima me kako bi se djilas ponasao kada bi se zatekao sam u kancelariji sa gradonacelnikom berlina? ili pariza?

Gosn. djilas je propustio vaznu lekciju iz "advertajzinga", cenim. mozda bi bilo bolje da (konacno!) promeni tim savetnika...
g.radicevic g.radicevic 17:15 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Po čemu je gej parada utpoija.

Gosn Drago
opet chitate izmedju redova, ono shto ne pishe, al vam to, moram priznati, odlichno ide.
samo da Vas podsetim shta sam napisao
El ste Vi chuli mozzda za utopiju?
ako niste, onda vam je to, plastichno, isterivanje pravde u Srbiji
i srpskim sudovima.

i ne vidim ovde nikakvu vezu utopije i gej parade.

dalje ovo su Vashi argumenti
Ovde se radi iskljuchivo o odnosu
akcija : (moguca)reakcija
na priblizzno realnom "prorachunskom" modelu
a ne o lichnom stavu

za ovakav zakljuchak
svako ko to pokušava opravdavati argumentima koje vi upotrebljavate, relativizator....


ili dijagnozu
Žao mi je Radičeviću, verujem da pokušavate biti "razumni", ali realno, ovo je pomoć homofobima...


josh mi samo otkrijte da je toplu vodu moguce naci i u bojleru
pa odoh u coshak da klechim na kukuruzu


background noise background noise 19:13 09.08.2009

Re: Meni je bilo

"miting" vs "kontramiting".


A kako da se prigodno obucemo? Recimo majice "VOLEM PIČKU" za muškarce i "ŽIVIM ZA KURAC" za dame.

Ma daj, kontramiting, sa sve čuvenim sveštenikom pendrekašem i obrazovcima. Ni za živu glavu.

I još nešto, muka mi je od tolerancije prema gay populaciji jer to automatski znači da je to nešto loše ali mi eto kao tolerišemo. Pustite ljude na miru, daće Bog doći će dan ka prajd neće imati smisla jer će biti nepotreban.

corn mouth corn mouth 23:19 09.08.2009

Re: Meni je bilo

Gosn Drago
opet chitate izmedju redova

dovoljni su samo redovi da bi se shvatilo da je G gradicevic slimy.


Hansel Hansel 23:44 09.08.2009

Re: Meni je bilo

I heteroseksualci i homoseksualci imaju pravo na slobodu kretanja i javno okupljanje, ali homoseksualci dobiju batine zbog toga... znači heteroseksualci su jednakiji...
Heteroseksualci se ne okupljaju jer su heteroseksualci (bar ne u Srbiji).
(formalni komentar, kao i svi moji večeras)
g.radicevic g.radicevic 06:09 10.08.2009

Re: Meni je bilo

da bi se shvatilo da je G gradicevic slimy.


hvala,hvala
deMbeli
P.S. napishi slobodno "tanjushan"
da te ceo svet razume


wukadin wukadin 07:42 10.08.2009

Re: Meni je bilo

A meni je prosto dirljivo čitati kakofoniju na ovim blogovima povodom jedne teme.
Uvek sam se pitao čemu razgovor istomišljenika
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 07:51 10.08.2009

Re: Meni je bilo

A zamisli recimo, da se isti dan zakazze i straight parada, na istom mestu, u isto vreme ???
neshto kao "miting" vs "kontramiting".


ako bi se to dogodilo, onda ne treba mnogo pameti pa da se zakljuci da je straight parada organizovana u onoj ovde poznatoj tradiciji kontramitinga, jos samo pisma podrske u nekoj rubrici odjeci i reagovanja i pun paket.

eto, ja sam zamislila i razumela da je jedina svrha takvog zamishljenog kontramitinga strejtasha da ugrozi, pokvari i minimizira gej paradu i to mi se uopste ne svidja.

ne svidja mi se zbog toga sto buduce gej parade u srbiji imaju pre svega onu svrhu koju su imale gej parade pre 40 godina u razvijenim zemljama.

- da ucine jednu manjinu vidljivom
- da ukazu na njene probleme kao sto su diskriminacija na primer

a kada gej parade kroz mnogo godina, u srbiji postanu samo turisticka atrakcija, mega zurka a la guca, onda ce biti ok i drecanje, na primer ako ima mnogo otpadaka na ulicama i sta ja znam.

pre tog stadijuma, ako stvarno ne mozes da podrzis i pomognes, onda bar ne kvari!
g.radicevic g.radicevic 09:59 10.08.2009

Re: Meni je bilo

ako bi se to dogodilo, onda ne treba mnogo pameti pa da se zakljuci da je straight parada organizovana u onoj ovde poznatoj tradiciji kontramitinga, jos samo pisma podrske u nekoj rubrici odjeci i reagovanja i pun paket.

eto, ja sam zamislila i razumela da je jedina svrha takvog zamishljenog kontramitinga strejtasha da ugrozi, pokvari i minimizira gej paradu i to mi se uopste ne svidja.


ovo je bio samo jedan od pretpostavljenih "crnih" scenarija,
koji nije stran na ovim prostorima, i kakvih je u bliskoj proshlosti bilo.
ovo je zemlja u kojoj slobodno "marshiraju", razni nacionalni strojevi,obrazi,ultrasi,juzzni frontovi...
el mislite da njima treba dozvola za "kontraprajd"????
jeste li sigurni da ce policija "poshteno" odraditi svoj posao u zashtiti uchesnika parade???
ja nisam (dobro pamtim 2001, i slike prebijenih i krvavih ljudi)
el mislite da je u zatucanoj zemlji, kakva je na zzalost Srbija, vazzniji nachin od cilja????
mene brinu samo moguce posledice, pre svega po uchesnike parade.
el mislite da ce neko od "dushebrizznika" sa ovog bloga pomoci (osim Pedje i josh par njih),
ukoliko nedajbozze bude povredjenih, nechim konkretnim, il ce se samo zgrazzavati, i pruzzati moralnu podrshku, pishuci blogove na zadatu temu.
podrzzavam, apsolutno, borbu homoseksualaca za svoja pre svega ljudska prava, al ne i paradu, nisam ubedjen da je to JEDINI i NAJBOLJI nachin, za ostvarenje cilja.
zar je to toliko teshko shvatiti??????
pozdrav
HOMOFOB
adam weisphaut adam weisphaut 10:44 10.08.2009

Re: Meni je bilo

nisam ubedjen da je to JEDINI i NAJBOLJI nachin, za ostvarenje cilja.

Ostavite LGBT populacija da sama proceni šta je u njenom najboljem interesu, jer su oni ti koji moraju da žive sa društvenim predasudama svaki dan.
faramir faramir 11:17 10.08.2009

bez naslova

Za mene je svako ko se retorički usprotivi gej paradi homofob..svako ko fizički pokuša to da spreči, kriminalac



Bravo!

Uspesno ste dokazali za sebe da ste :

1.NE tolerantni
2. Radikalni
3.onaj koji osudjuje bez saslusanja(vec ste sve rekli u citatu)
4.protivnik drugacijeg stava ili misljenja
5.tvrdoglavi
6.postavljate se kao da znate apsolutno sve
7.protekcionista

Drugo vasom "borbom" za toboze zastitu homoseksualaca vi gurate prst u oko svim neistomisljenicima a onda kada se ti neistomisljenici sa pravom pobune protiv vaseg prsta u oku , onda ih satanizujete pricom o ljudskim pravima,demokratiji,nazadnosti Srbije. GDE je vasa demokraticnost? GDE je vasa naprednost? GDE su ljudska prava onih koji nisu homoseksualci? Zasto ja moram da trpim jednu manjinu koja godinama nabija svima na glavu ,vrlo sebicno, o svojim pravima?
Da li mogu da zive i rade?
Da li mogu da poseduju imovinu?
Da li mogu da rade sta hoce u svom privatnom zivotu?
Da li mogu da putuju gde i kada zele?

DA!

I svi ostali imaju ta prava , i sve ostale ponekad neko terorise i uskracuje neko pravo. Ali zasto bi neko ko je homoseksualac javno paradirao , drzao konferencije za stampu iskljucivo pricajuci o svojoj seksualnosti , zasto bi mnogima bio jedini poziv u zivotu - homoseksualac?

Zasto?

Ne zanima me sta neko radi u svom zivotu i kako zivi ali ako taj ili ta non stop drami o sebi i svojim pravima , onda to postaje vrlo iritirajuce!
Imam prilike da saradjujem sa dosta ljudi koji su homoseksualci i nikada ih nisam uvredio ili diskiriminirao ,cak naprotiv ,oni su ti koji mi govore da su PROTIV paradiranja i svega sto ide uz Gay pokret! ONI prvi nisu za sve ono zasta se zalazu mnoge LGBT organizacije, A zasto nisu ? Zato sto ih cisto iskoriscavaju za politcke poene. Zato sto se LGBT organizacije bave iskljucivo politikom a ne ljudima !

Gospodine Kovacevicu, manite se corava posla biti u istom kosu sa politikom ,zvala se ona i "borba za ljudska prava gay populacije" ili " bilo koja politicka stranka ,ovde ili u svetu.
faramir faramir 11:22 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Ostavite LGBT populacija da sama proceni šta je u njenom najboljem interesu, jer su oni ti koji moraju da žive sa društvenim predasudama svaki dan.



Pa i Napoleon procenio da ce da zbrise Engleze ... pa je prosao gadno...
g.radicevic g.radicevic 11:26 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Ostavite LGBT populacija da sama proceni šta je u njenom najboljem interesu,

evo ostavljam
mada ih nisam ni uzimao
al sve jedno
ne.nevena ne.nevena 11:37 10.08.2009

Re: Meni je bilo

osnov demokratije je da korishtenjem svojih prava ne ugrozzavash tudja, ista ta prava


Tacno, i zbog toga pederi i lezbejke i treba da imaju tu svoju paradu, jer mi koji to nismo mozemo da "paradiramo" svaki dan. Ako se bas kresnemo na ulici, moze da nas odvede policija, ali ne verujem da ce doci 200 obrazovaca/dverovaca/1389-ovaca da nas prebije batinama.

Preporuka za tekst!
adam weisphaut adam weisphaut 12:04 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Pa i Napoleon procenio da ce da zbrise Engleze ... pa je prosao gadno...

Aha, sloboda javnog okupljanja=imperijalistička osvajanja
adam weisphaut adam weisphaut 12:06 10.08.2009

Re: Meni je bilo

mada ih nisam ni uzimao

Mudra odluka, lepo što ste priznali da ste zalutali na topic
g.radicevic g.radicevic 12:12 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Mudra odluka, lepo što ste priznali da ste zalutali na topic

aham
samo to josh objasni Davidovicu&ortacima mu
i svima lepo
adam weisphaut adam weisphaut 12:13 10.08.2009

Re: bez naslova


1.NE tolerantni
2. Radikalni
3.onaj koji osudjuje bez saslusanja(vec ste sve rekli u citatu)
4.protivnik drugacijeg stava ili misljenja
5.tvrdoglavi
6.postavljate se kao da znate apsolutno sve
7.protekcionista

What a load of rubbish...naravno da je svako (van te zajednice) ko se protivi zakonskom pravu LGBT na javno okupljanje homofob, da li taj neko ima to hrrabosti sebi da prizna je druga stvar, i da li će on to uviti oblande nije pravi trenutak ili zabinutosi za bezbednost su sporedne stvari, jednostavno ne postoji razlog za protivljenje da jedna grupa ljudi želi da ispuni svoja prava, pri tom ne ugrožavajući tuđa, bez skrivenog motiva...
adam weisphaut adam weisphaut 12:15 10.08.2009

Re: Meni je bilo

samo to josh objasni Davidovicu&ortacima mu

Za to postoji Žandarmerija & interventna brigada, cenim da oni barataju odgovarajućem vokabularom
g.radicevic g.radicevic 12:21 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Za to postoji Žandarmerija & interventan brigada, cenim da oni barataju odgovarajućem vokabularom


daj bozze, nisu se bash pretrgli proshli put, il su mozzda chitali pogreshnu literaturu
adam weisphaut adam weisphaut 12:25 10.08.2009

Re: Meni je bilo



daj bozze, nisu se bash pretrgli proshli put, il su mozzda chitali pogreshnu literaturu

Prošlo je mnogo godina od tada, ako Srbija nije u stanju da obezbedi minimum prava i sigurnosti svih svojih građana... onda ništa..
g.radicevic g.radicevic 12:33 10.08.2009

Re: Meni je bilo

ako Srbija nije u stanju

po mom iskustvu zzivljenja u Srbiji
to ako se uvek nekako otme kontroli
nazzalost
a sad zaista
vishe nishta..... odo da trazzim svoje mesto
vladimir petrovic vladimir petrovic 12:43 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Vesna Knezevic Cosic
...buduce gej parade u srbiji imaju pre svega onu svrhu koju su imale gej parade pre 40 godina u razvijenim zemljama.

- da ucine jednu manjinu vidljivom
- da ukazu na njene probleme kao sto su diskriminacija na primer

a kada gej parade kroz mnogo godina, u srbiji postanu samo turisticka atrakcija, mega zurka a la guca, onda ce biti ok i drecanje, na primer ako ima mnogo otpadaka na ulicama i sta ja znam.

pre tog stadijuma, ako stvarno ne mozes da podrzis i pomognes, onda bar ne kvari!


Lepo receno. Ispravan stav.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:09 10.08.2009

Re: bez naslova

naravno da je svako (van te zajednice) ko se protivi zakonskom pravu LGBT na javno okupljanje homofob

znaci, ko ne misli kao ti, on je protiv tebe? tajfazon?
e moj antifašisto...
si pogledao film Die Welle? pogledaj ga, pls.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 13:14 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Za to postoji Žandarmerija & interventna brigada, cenim da oni barataju odgovarajućem vokabularom

mislim da mnogi ne znaju kako cuvari reda funkcionisu: oni postupaju po naredjenju, a ne po ubedjenju (mislim, policajci su, helo? nema tu razmisljanja. mislim, cime da razmisljaju?!). ako vec hocete paradu, pravi je trenutak za ozbiljan sastanak sa ivicom dacicem. mislim, ako je vec (u najavi) uspeo da nam skine vize, mozda ce resiti problem bezbednosti prajd parade u beogradu
ps. ne salim se.
wukadin wukadin 13:52 10.08.2009

Re: Meni je bilo

sloboda javnog okupljanja


Adi, pa nešto nije bilo te slobode za Davidovića koji je doveo Evropu u Srbiju (svoje istomišljenike iz Slovačke, Hrvatske, Rumunije i šta ga znam odakle sve...)
A u Americi bi i Nacionalni Stroj mogao da paradira...
Pa nećemo tako dino...
wukadin wukadin 14:02 10.08.2009

Re: bez naslova

naravno da je svako (van te zajednice) ko se protivi zakonskom pravu LGBT na javno okupljanje homofob, da li taj neko ima to hrrabosti sebi da prizna je druga stvar


Taj nastavak -fob je zanimljiv.
Izvesni Kenjri Svinjarski, beli medved (pitati Stošića) foruma B92, se svojevremeno pobunio protiv toga da je srbofob. Kaže on je srbogin. Pošto kao -ginija asocira na mržnju.
Onda ni ja nisam homofob
drug.clan drug.clan 14:09 10.08.2009

Re: Meni je bilo

faramir
Ostavite LGBT populacija da sama proceni šta je u njenom najboljem interesu, jer su oni ti koji moraju da žive sa društvenim predasudama svaki dan.



Pa i Napoleon procenio da ce da zbrise Engleze ... pa je prosao gadno...


Nije racunao na Rothschild-e

Znaci plan je jasan dobiti Rothschild-e na svoju stranu pa se moze i protiv najveceg vojskovodje a ne usranog gradonacelnika.
wukadin wukadin 14:24 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Čudi me samo da je Adam upotrebio reči "imperijalistička osvajanja" u negativnom kontekstu. Do sada nije govorio protiv Amerikanaca kojima je to TM.
krkar krkar 14:28 10.08.2009

Re: bez naslova

1. Nemam stav o seksualnim preferencijama drugih ljudi. Sve što se ne nameće meni i nije protivzakonito (pedofilija, silovanje etc) potpuno mi je prihvatljivo. Još preciznije: podržavam stav da saglasne punoletne osobe mogu da rade šta hoće.

2.Jako me nervira kad me bilo ko u bilo šta ubeđuje radikalnim metodima. Ovo uključuje i politiku, i prava životinja, i opasnosti od sunčanja, i prednosti Red Bulla i prava LGBT populacije.

3. Ne podnosim fašizam i licemerje. Ovo što se dešava LGBT populaciji u Srbiji danas i ovde isključivo lavira od fašizma do licemerja.

4. Zato apsolutno podržavam pravo LGBT populacije da uživa isti društveni status kao i svi ostali. Ako mogu javno da se iskazuju verski i politički stavovi Srba i Gejovaca (G17+!), nacionalna osećanja Srba i Rusa i ljubavna/seksualna osećanja heteroseksualaca - isto pravo u istoj meri, na isti način i na istim mestima mora biti omogućeno pederima, lezbejkama, Romima, Nemcima, Bošnjacima, muslimanima, budistima, kastratima i vegetarijancima.

5. LGBT populacija neće biti degetoizirana ni "oslobođena" (ni, izvinjavam se na izrazu, "mainstreamovana" ) dok god mi "straight" ne izađemo sa ženama i decom u njihovu paradu, ne da bismo podržavali ni heftanje u dupe ni pravo na heftanje u dupe nego pravo na slobodu svakog pojedinca i svake grupe.

6. Što se mene tiče to se u ovoj i ovakvoj Srbiji neće skoro desiti jer ja ne verujem da će organi vlasti ove ksenofobične, autarhične i licemerne države zaštititi mene, moju porodicu i "osnovne demonstrante" od agresije radikalnih grupa koje ta država svakodnevno koristi za svoje dnevnopolitičke ciljeve.
faramir faramir 14:41 10.08.2009

Re: bez naslova


What a load of rubbish...naravno da je svako (van te zajednice) ko se protivi zakonskom pravu LGBT na javno okupljanje homofob



Homofob je neko ko se plasi homoseksualaca. Onaj ko se ne slaze sa homoseksualcima i njihovim stavovima i ostalom ikonografijom ne moze biti homofob. Zamena teza Adame... koju zlokobno iskoriscavas... Mogao bi i neko tebe da optuzi da si mason ili Iluminat ili Jezuita jer si uzeo ime doticnog Weishaupt-a... a to ti mozda i nisi...
Zamena teza je cudo u borbi protiv neistomisljenika...
wukadin wukadin 14:41 10.08.2009

Re: bez naslova

jer ja ne verujem da će organi vlasti ove ksenofobične, autarhične i licemerne države zaštititi mene, moju porodicu i "osnovne demonstrante" od agresije radikalnih grupa koje ta država svakodnevno koristi za svoje dnevnopolitičke ciljeve.


Mora da ti je teško u Srbiji.
A što živiš u istoj?
Uopšte, takav anti-nacionalista mora da je vakcinisan od gluposti patriJotizma.
Ubi bene ibi patria.
wukadin wukadin 14:45 10.08.2009

Re: bez naslova

Homofob je neko ko se plasi homoseksualaca.


Jes vala.
Ja se ne plašim ničega. Prodefilovaće i to je to. Ne zanima me da budem tamo (ni u kontramitingu), odoh na pecanje
Jedino što mi se gadi i što neću imati lepo mišljenje o Beogradu ako to tek tako prođe.
Jbg, kad poredim sa jedne strane Rusiju, Kinu, Singapur, Dubai i još neke zemlje sa raznim holandezima i gringosima, imam bolje mišljenje o prvima. Izuzetak je Brazil, koga gotivim i pored gej parada.
adam weisphaut adam weisphaut 15:13 10.08.2009

Re: bez naslova

Onaj ko se ne slaze sa homoseksualcima i njihovim stavovima i ostalom ikonografijom ne moze biti homofob

Ma molim te, kakva bre crna zamena teza, nije ovde u pitanju nikava akademska rasprava o Kantu i kiselom kupusu nego o elementarnom ljudskom pravu, to da li će neko uvijati u akadmsku mašnicu neslaganja svoju homofobiju ili ne je nebitno, kao što je nebitno da li će neko da kaže "Mrzim Cigane" ili "Nemam ništa protiv Roma ali..."
ovo je samo umivena, društvenoprihvatljivija varijanta ovog prvog...
adam weisphaut adam weisphaut 15:19 10.08.2009

Re: Meni je bilo

Kažeš ti
Adi, pa nešto nije bilo te slobode za Davidovića koji je doveo Evropu u Srbiju (svoje istomišljenike iz Slovačke, Hrvatske, Rumunije i šta ga znam odakle sve...)

Kažem ja
jednostavno ne postoji razlog za protivljenje da jedna grupa ljudi želi da ispuni svoja prava, pri tom ne ugrožavajući tuđa,

Ili misliš da obeleživanje rođendana arhitekte Endlosunga ne ugrožava prava jevrejske zajednice u Srbiji/Evropi?
Doduše ti beše čitao Gorski vjenac zbog pointers-a, tako da možda ti u tome ne vidiš i ništa loše, ko zna...
Bili Piton Bili Piton 15:30 10.08.2009

Re: bez naslova

wukadin
Izuzetak je Brazil, koga gotivim i pored gej parada.


Eto blago meni i za tebe smo nasli resenje: lepo zazmuris, zamislis iz sve snage da si u Sao Paolu a ne u Sao Belgradu i zaputis se negde na pecanje. Nit ces ti ikom da smetas nit iko tebi.
faramir faramir 15:33 10.08.2009

Re: bez naslova


Ma molim te, kakva bre crna zamena teza, nije ovde u pitanju nikava akademska rasprava o Kantu i kiselom kupusu nego o elementarnom ljudskom pravu, to da li će neko uvijati u akadmsku mašnicu neslaganja svoju homofobiju ili ne je nebitno, kao što je nebitno da li će neko da kaže "Mrzim Cigane" ili "Nemam ništa protiv Roma ali..."
ovo je samo umivena, društvenoprihvatljivija varijanta ovog prvog...



Takodje je i elementarno ljudsko pravo da se ne slaze sa homoseksualcima i njihovim zahtevima.
Druga stvar, sta nije u redu sa izjavom "ne mrzim cigane ilti Rome, ali..."

Na primer ja njih stvarno ne mrzim ali mi se zgadi kada vidim sta neki od njih rade... Da mrzim Cigane iliti Rome ne bih sa tobom polemisao ovde... Takodje da mrzim homoseksualce ,zasto bih trosio svoje vreme ovde? Da sam u fazonu raznih desnicarskih struja i ja bih verovatno isao i urlao "ubi pedera" ili isto za Cigane... Dakle Adame,JESTE zamena teza .... Zamena teza je strahovito jako oruzje protiv neistomisljenika...

Mrznja je jedna opaka emocija koja crpi mnogo energije...
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 18:51 10.08.2009

Re: bez naslova

wukadin

Izvesni Kenjri Svinjarski, beli medved (pitati Stošića) foruma B92, se svojevremeno pobunio protiv toga da je srbofob. Kaže on je srbogin. Pošto kao -ginija asocira na mržnju.
Onda ni ja nisam homofob

Ne, ti si mozgofob.

A kad vec trolujes, pitam se, pitam, koji li si ti idiotski nik, vukadinovicu, na fB92, kad tako sve citiras iz glave? Nego, kako ono bese, nauci li nesto o teoriji evolucije, za promenu?
adam weisphaut adam weisphaut 20:08 10.08.2009

Re: bez naslova


A kad vec trolujes, pitam se, pitam, koji li si ti idiotski nik, vukadinovicu, na fB92, kad tako sve citiras iz glave?

Cenim da je neki od onih koje je Henry iznapušavao za celi život
krkar krkar 01:18 11.08.2009

Re: bez naslova

wukadin
jer ja ne verujem da će organi vlasti ove ksenofobične, autarhične i licemerne države zaštititi mene, moju porodicu i "osnovne demonstrante" od agresije radikalnih grupa koje ta država svakodnevno koristi za svoje dnevnopolitičke ciljeve.Mora da ti je teško u Srbiji.A što živiš u istoj?Uopšte, takav anti-nacionalista mora da je vakcinisan od gluposti patriJotizma.Ubi bene ibi patria.


Zato što ne dam vama da je uzurpirate. Moja je bar koliko i vaša, bez obzira što ja ne funkcionišem kao deo beslovesnog patriJotskog čopora.

Vrlo sam vakcinisan od guposti patriJotizma vašeg tipa. Vakcinacija se vrši razmišljanjem sopstvenom glavom.
wukadin wukadin 07:20 11.08.2009

Re: Meni je bilo

Ili misliš da obeleživanje rođendana arhitekte Endlosunga ne ugrožava prava jevrejske zajednice u Srbiji/Evropi?


Formalno to nije rečeno.

Doduše ti beše čitao Gorski vjenac zbog pointers-a, tako da možda ti u tome ne vidiš i ništa loše


Šta je to pointers?

Ako misiš na istragu poturica, ceo školsi sistem nije video ništa loše, čak ni u vreme komunista koje sporadično braniš. Recimo da su mnoge škole po Srbiji promenile ime iz "Sveti Sava" u "P. P. Njegoš"... Zanimljivo, ni tvorci crnogorske nacije (ako ne računamo Štedimliju) komunisti nisu bili protiv Njegoša. Milogorci jesu

Nego, da ne idem u digresiju.
Ja znam, ne fa mislim kako u USA svako može da se okuplja i priča šta hoće, bez obzira da li to nekog vređa, sve dok ne planira ugrožavanje imovine i života. U Nemačkoj je dozvoljeno okupljanje dok se ne istaknu eksplicitno naci-simboli. Nacionalni Stroj nije isticao takve simbole, osim ako ne smatramo retuširanog dvoglavog orla. Ali, u domenu zakona, sud treba o tome da odluči. Ja ne znam da je sud odlučio...
Izvan odluke suda možeš da veruješ i u Deda Mraza, kako si sam rekao.

Dakle, ako si za te vrednosti, onda one važe i za ono što ti se ne sviđa. To znači da naši zakoni koji to regulišu ne bi trebali da ti budu dovoljno liberalni. Recimo ne bi MUP mogao o tome da odlučuje. Ali ti uzimaš samo ono što tebi odgovara, ergo licemer si... Koji to ne priznaje
wukadin wukadin 07:25 11.08.2009

Re: bez naslova

krkar

wukadinjer ja ne verujem da će organi vlasti ove ksenofobične, autarhične i licemerne države zaštititi mene, moju porodicu i "osnovne demonstrante" od agresije radikalnih grupa koje ta država svakodnevno koristi za svoje dnevnopolitičke ciljeve.Mora da ti je teško u Srbiji.A što živiš u istoj?Uopšte, takav anti-nacionalista mora da je vakcinisan od gluposti patriJotizma.Ubi bene ibi patria.

Zato što ne dam vama da je uzurpirate. Moja je bar koliko i vaša, bez obzira što ja ne funkcionišem kao deo beslovesnog patriJotskog čopora.Vrlo sam vakcinisan od guposti patriJotizma vašeg tipa. Vakcinacija se vrši razmišljanjem sopstvenom glavom.


Au bre... srpski inat. Ako imate takvu srpsku osobinu, profesore, možda imate i druge koje ste naveli - ksenofobiju, autarhiju... Ajde priznajte, ne biste baš voleli da je milion Kineza ovde. Ili da utiču na politiku naše zemlje onako kako Amerika odlučuje. Zašto? Zato što su različiti (što uključuje i njihov politički sistem). Ergo, plašite se drugačijeg. Uostalom, i te radikalne grupe koje pominjete su drugačije, a i nije ih bilo pre
Nego kako razmišljajući svojom glavom nista došli do zaključka da vam je bolje na drugom mestu? Hoćete ja da vam kažem. Niste tamo uspeli, pa vam je onda i Srbija dobra, u stvari nije - jer vas podseća na vaš neuspeh...
Samo nastavite rat protiv vetrenjača
wukadin wukadin 07:28 11.08.2009

Re: bez naslova

Bili Piton

wukadinIzuzetak je Brazil, koga gotivim i pored gej parada.Eto blago meni i za tebe smo nasli resenje: lepo zazmuris, zamislis iz sve snage da si u Sao Paolu a ne u Sao Belgradu i zaputis se negde na pecanje. Nit ces ti ikom da smetas nit iko tebi.


Potrebno je mnogo više od zamišljanja da bi Srbija bila Brazil.
Recimo da su socijalizam i antiglobalizam nešto mejnstrim legitimno. Da i ne govorim o ne-političkim stvarima.
A zašto ti je stalo da imaš za mene rešenje?
Zar nije dobro imati oponente, makar zabave radi?!
wukadin wukadin 07:33 11.08.2009

Re: bez naslova

Milan M. Ćirković

wukadinIzvesni Kenjri Svinjarski, beli medved (pitati Stošića) foruma B92, se svojevremeno pobunio protiv toga da je srbofob. Kaže on je srbogin. Pošto kao -ginija asocira na mržnju.Onda ni ja nisam homofob Ne, ti si mozgofob. A kad vec trolujes, pitam se, pitam, koji li si ti idiotski nik, vukadinovicu, na fB92, kad tako sve citiras iz glave? Nego, kako ono bese, nauci li nesto o teoriji evolucije, za promenu?


Znači da sam ostavio utisak i ovde
Za ostalo, zini da ti kažem. I nemoj slučajno da paziš da ti nešto ne uleti čim zineš
Bili Piton Bili Piton 08:35 11.08.2009

Re: bez naslova

wukadin

A zašto ti je stalo da imaš za mene rešenje?


Meni?

Meni ni iz dzepa ni u dzep, nazalost necu biti 20 septembra u BG pa da s drustvom obidjem hepening i time ga podrzim (i iz prve ruke dozivim ono sto ce se desiti, stagod to bilo). A ti si sam dosao na ideju da odes na pecanje, pa sam pomislio da bi bilo dobro da te ohrabrim u tome.

Zar nije dobro imati oponente, makar zabave radi?!


Zavisi kog su kalibra.
Goran Vučković Goran Vučković 09:11 11.08.2009

Re: bez naslova

Meni ni iz dzepa ni u dzep, nazalost necu biti 20 septembra u BG pa da s drustvom obidjem hepening i time ga podrzim

Pridruži nam se ovde u podršci, ako si na FB.
wukadin wukadin 09:18 11.08.2009

Re: bez naslova

A ti si sam dosao na ideju da odes na pecanje


Čitaj: nemate moju podršku.
A i na pecanju može da se prati radio prenos, ako je zanimljiv... Ako nije, bolje se prati mamac.
E jednom ću da pričam nešto o moći ćutanja... Ima u filmu Rise of Evil odlična scena
Bili Piton Bili Piton 09:22 11.08.2009

Re: bez naslova


@ Vucko: Done, thanks
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 09:29 11.08.2009

Re: Meni je bilo

g.radicevic
Postoje zakoni koji to jasno regulišu.....i svako ko bi to ometao krši zakon, radi nasilje, inkriminisan je Zakonom protiv diskriminacije...zar ner..


El ste Vi chuli mozzda za utopiju?
ako niste, onda vam je to, plastichno, isterivanje pravde u Srbiji
i srpskim sudovima.
Teorijski, srpski zakoni nisu loshi uopshte,
praktichno, mo'sh sa njima da ubrishesh....
Ovde se radi iskljuchivo o odnosu
akcija : (moguca)reakcija
na priblizzno realnom "prorachunskom" modelu
a ne o lichnom stavu


Ukoliko bi protest bio organizovan u nekom selu dosta-km daleko od Beograda niko ne bi pravio problem, tipa na nekom brdu u blizini granice s Crnom Gorom, Rumunijom... Hrvatski muzičar (nije pravosnašno osuđen da propagira štošta pa ne navodim) Thompson kad sivra u velikom gradu bude problem, kad sivra u manjim gradovima niko ne diže galamu, tako je i ovde. Zbog toga izmestiš održavanje na manje naseljenom mestu, niko neće praviti problem. Ili verovatno HOĆE ali neće imati uslova kako da dođe tamo.

Uostalom zar neko pravi problem što se diskusija na ovakvim temama vodi u grupi 0-5000 ljudi u elektronskom obliku, a ne ide po javnim tribinama i u udarnim terminima.

Svako dobro
Bili Piton Bili Piton 09:30 11.08.2009

Re: bez naslova

wukadin
Čitaj: nemate moju podršku.


Ma bre Vukadine odavno je to jasno, ne moras da podvlacis - nismo moroni ovde.

Ko god ne ometa - gledajuci svoja posla ili cak pecajuci - taj je OK, nema tu sta mnogo da se filozofira.
wukadin wukadin 09:37 11.08.2009

Re: bez naslova

Nisi me baš razumeo, šta očekujem na prenosu...
Ali nema veze, možda će se neko već skandalizovati
Bili Piton Bili Piton 09:42 11.08.2009

Re: bez naslova

wukadin
Nisi me baš razumeo, šta očekujem na prenosu...



Razumeo sam te savrseno ali nisam hteo da budem gadan odgovarajuci ti onako kako bi to mozda neko drugi uradio. I to je neotudjivo ljudsko pravo, imati kocnicu.
adam weisphaut adam weisphaut 11:10 11.08.2009

Re: Meni je bilo

Formalno to nije rečeno.

Formalno se i Thompson ne deklariše kao fašista, pa opet mu u Puli ne dozvoljavaju nastupe?
Da li misliš da je to loše? I da li je npr. Thompsonov koncert u Zagrebu dokaz demokratije?
I da li nacističko salutrianje na skupovima nije dovolja razlog za zabranu istih?
I nekako si zaboravio da su učesnici SM 2007. imali i fizički obračun sa neistomišljenicima, u kome su oni bili napadači.
Još jedan detalj, spominjao si gore međunarodni karakter SM, zar si zaboravio da je jedino iz Rusije imao parlamentarnu podršku?
Ako misiš na istragu poturica, ceo školsi sistem nije video ništa loše

Kako reče, tičitaš da bi video kako da se razračunaš s komšijama.
Nisu ni Prsteni Nibelunga sami po sebi loši..problem nastaje kada se budale inspirišu.
wukadin wukadin 14:38 11.08.2009

Re: Meni je bilo

Formalno se i Thompson ne deklariše kao fašista, pa opet mu u Puli ne dozvoljavaju nastupe?
Da li misliš da je to loše? I da li je npr. Thompsonov koncert u Zagrebu dokaz demokratije?


A što da ne nastupa.
Druga je stvar kad to prenosi njihov javni servis a.k.a. državna televizija.
Naravno, u vezi sa nastupom treba imati u vidu da li dolazi do sledećeg
1) Ugrožavanja imovine i života (pristup USA)
2) Prikazivanja formalno zabranjenih simbola, što se sudski dokazuje (pristup EU).
Ako nemaš nešto od ta dva, a zabranio bi... pa šta da ti kažem.
NIsi baš liberalan. Pri čemu je ono pod 1 daleko liberalnije.

Kako reče, tičitaš da bi video kako da se razračunaš s komšijama.


Gde sam ja to rekao?
Link.
Inale, treba imati u vidu da se ja ovde obraćam Srbima i onima koji se Srbima obraćaju, pa govore šta je dobro za nas (što ti radiš). Ako je retorika povremeno upućena prema komšijama to nije da bih skandalizovao njih, nego VAS
Recimo topcat mi je baš onako purgerski simpatična.
Bili Piton Bili Piton 14:42 11.08.2009

Re: Meni je bilo

wukadin
Recimo topcat mi je baš onako purgerski simpatična.


Bas sam mislio da ti kazem, povedi i nju na pecanje, savrsen ste par
gbls gbls 20:50 11.08.2009

Re: Meni je bilo

Bili Piton
wukadin
Recimo topcat mi je baš onako purgerski simpatična.


Bas sam mislio da ti kazem, povedi i nju na pecanje, savrsen ste par

... i meni se svidja topcat, podseca me na Irenu iz Bitange i princeze, voleo bih da imamo i njen fono ovde...
antonacci antonacci 09:26 12.08.2009

Re: Meni je bilo

i neprimerene


Borba za ljudska prava nije borba za određeni dezen na tapetama u skupštinskom holu. Ne možeš biti neprimen (ili: dovoljno neprimeren) ako se boriš za ljudska prava.

Ako ne može lepo (a ne može, očigledno, jer da može, ne bi ni bilo potrebe za prajdom), onda ni radikalno nije neprihvatljivo. Mada ja gej prajd ne zamišljam kao nešto radikalno ili neprimereno. Tek da se razumemo. Radikalno bi bilo osnovati gej gerilu koja bi išla okolo i tukla homofobe. To bi bilo radikalno. I šteta što se ne radi, počev od Aleksandre Janković, zaključno sa navijačima).

Šetkati se po gradu i pevati nije neprimereno, to je - lepo.
wukadin wukadin 09:46 12.08.2009

Re: Meni je bilo

E ova Irena a.k.a. Aj-Dži je stvarno carica! Ak' je topcat takva nema frke za pecanje

Evo da ne bude da sam totalna konzerva, i onaj feminizirani je ok lik. Bolji od svog brata blizanca krimosa.
Sve u svemu, serija je zakon.

Pozdrav!
topcat topcat 13:11 12.08.2009

Re: Meni je bilo

wukadin
E ova Irena a.k.a. Aj-Dži je stvarno carica! Ak' je topcat takva nema frke za pecanje


Topcat nema pojma o čemu pričate jer živi na rubu šume, namjerno kasni za civilizacijskim tekovinama, neće na gay paradu i nema televiziju.
Protivi se svakom obliku nasilja, pa i onom mentalnom i heterofobnom kakvom smo danas svjedoci (s tim u vezi ljutila sam se kod antioksidanta).

Pecanje voli.

Ako me mislite pustiti na miru da pecam...bit ću dobra, nositi pivo i klopu i dijeliti ulov. Znam ga i očistiti.
Grabim cvikere i šešir i čekam da mi jave tko će doći po mene.

Ako to ne ispunjava vaša očekivanja, te očekujete turistički program i dekoltiranu zabavu uz kvocanje...onda ništa.
Ostanite doma gledati serije, ne vrijeđajte pecanje i taj nevjerojatan mir u prirodi...
Unfuckable Unfuckable 02:42 09.08.2009

o pa koga to moje oči vide

(a ja se taman pitao ko ide posle Drageca)
na vrhu talasa koji ovih dana zapljuskuje Gradsku skupštinu, eto sreććće !?

Miletiću, kao i uvek : perfektno, erektilno ali muško - samoubilački!
Mašala.
Svratim posle na obdukciju, samo da dovršim samobičevanje glede gradonačelnikove (a time i tvoje i moje) odgovornosti oko skandala sa povlačenjem Zakona protiv diskriminacije iz skupštinske procedure, a na zahtev SPC.
Ge - ni - ja - lno
edit :
još manje sam očekivao da će čovek kao što je Dragan Đilas napraviti toliko loših poteza koji se itekako tiču poštovanja ljudskih prava. Em ljudska prava nisu njegov resor, em dolazi iz stranke koja je na izborima obećavala Evropu

skoro pa vrh, rekoh : rulaš, dominiraš, spoznaješ & rasturaš....logiku

Gradonačelnik je našao vremena da pomogne vlasniku jednog frizerskog salona koga su izvršitelji hteli da isele zbog neplaćene kirije. Čovek se polio benzinom, hteo da se zapali,a onda je Gradonačelnik došao, porazgovarao sa njim i poslao izvršitelje kući. Pretpostavljam da je pomenuti vlasnik salona Srbin i da nije gej. Ne znam šta bi bilo da je Boris Milićević odlučio da se zapali ispred Sava centra.


...a zamislimo tek šta bi bilo da nije našao vremena da pomogne vlasniku salona, mošmisti rasturačine
(za kojeg btw ne znamo jeste li - ili nije, ali ti već znaš da - nije ) ?

žrtvovani domovi više od 40 romskih porodica, bez neke prethodne najave i bez ponuđenog alternativnog smeštaja.

Ovo oko "domova" da ne lamentiramo, ali malo si se preračunao oko alternativnog rešenja pošto "splet neprihvatljivih izjava" ne znači da rešenje nedostaje.
Jer - da nedostaje, pun bi blog bio toga, zar ne ?
ali do klimaksa dolazimo u sledećoj misaonosti :

Ne vredi više objašnjavati svaku od ovih izjava, jer je Gradonačelnik pomogao „da većinska populacija" koja i inače ne voli sugrađane koji su „drugačiji" svoj loš socijalni položaj svali na Rome

Ko je većinska populacija u Beogradu, 'leba ti - evo ja skoro pa 5 banki živim ovde i nikako da se opasuljim oko te većine ?
I - ko to ne voli "drugačije" i koji su to - "drugačiji" ?
I odakle ti spoznaja oko porasta nevoljenja "drugačijih" u Beogradu, to bi jako voleo da mi pojasniš - šta to opet pokušavaš da uvališ ?

Oni koji su bogatiji su ponovo dobili priliku da iskažu brigu što turisti gledaju „ruglo u Beogradu", dok su svi zajedno potpuno ubeđeni da Romi hoće stanove, da neće da odu nigde sa pomenute lokacije i da bi bilo najbolje da nam nisu sugrađani.

Još jedan fantastikuš srpskog jezika by "hajde da polivamo fekalijama koga bilo" Produkcijske Kuće - kada "bogatiji" naglo postaju "svi zajedno"
uz krajnje podao boldirani zaključak koji smatram za ličnu uvredu.

Mislim, ja kapiram da bi Beograd bio okupan Suncem, svetao, dobro i prostodušan da je neko drugi ušao u kabinet Gradonačelnika, ali eto - nije.
Pliz - ne defeciraj mi po gradu, sugrađanima i meni, vređaš bre.

milojko92 milojko92 13:10 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

Dzaba unfe, eto njemu VIP-a ponovo, sad pise na liniji...Treba se samoorganizovati, napraviti neki fini skript koji filtrira piletica sa naslovne (makso help) i na taj nacin izbeci ovo konstantno zasipanje "kakom"...
g.radicevic g.radicevic 13:23 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

na taj nacin izbeci ovo konstantno zasipanje "kakom"..




lakshe se dishe,
pardon brishe
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 13:44 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

(a ja se taman pitao ko ide posle Drageca)
na vrhu talasa koji ovih dana zapljuskuje Gradsku skupštinu, eto sreććće !?

Ti stvarno sa pravom često sumnjaš u vlastitu inteligenciju...
drug.clan drug.clan 13:50 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

Unfuckable



Zanimljivo kako se uvek najpre gazi sirotinjska vecina jer "osporava" prava manjinama (ciganima u ovom slucaju), a pitanje lopovski stecenog bogatstva vladajuce klase prepusta tuzilastvu i policiji jer se zna da oni nista nece uraditi po tom pitanju.

Evo ja cu da najpre da pitam gradonacelnika "odakle mu 300 milona evra" jel i on nosio gajbice? A tuzilastvo i policija neka se bave ostalim delovima njegove biografije.
sima-kosmos sima-kosmos 13:52 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

Unfuckable

uz krajnje podao boldirani zaključak koji smatram za ličnu uvredu.

Mislim, ja kapiram da bi Beograd bio okupan Suncem, svetao, dobro i prostodušan da je neko drugi ušao u kabinet Gradonačelnika, ali eto - nije.
Pliz - ne defeciraj mi po gradu, sugrađanima i meni, vređaš bre.

Ti si nam se kolachicu nesto mnogo potresao. Samo reci, jesi li se stresao zbog ogradjivanja Roma zicom da ih ne vide gosti grada otvorenog srca, ili zbog preporuke da se ne izlazi iz 4 zida ako si manjina?

Odista, ne defecirajmo vec budimo zahvalni, bar mi bela, demokratska, patrijahalna vecina. Nije vreme za sabornost sa pederima i ciganima, vreme je za solidarnost sa takvim demokratama, ako ni zbog cega drugog jer su popushili na Vozdovcu, valjda toliko dobri, jedini i nezamenjivi.

E to opravdanje za sve nezamenjivoscu smatram licnom uvredom, stoga ne defeciraj ti po meni i mom gradu, jer on zasluzuje bolje. Vredjas bre.
Unfuckable Unfuckable 14:35 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

Sunašce, imaš malo niže moj blog sa sve komentarima gde jasno možeš da vidiš (ako želiš) šta zastupam i oko čega se potresam, ali odmah da se razumemo : mene ne trpaj u taj svoj na brzaka (kao Punto) sklepani koš bele, demokratske, patrijarhalne većine nego nađi nekog podobnijeg za lepljenje tih priprostih, palanačkih, pastoralnih i pritupastih etiketa.
Ne znam odakle si iskopao Voždovac i po kojoj logici, (a ko da je bitna logika ako radimo kampanju)
ali ako misliš da ovaj Grad zaslužuje bolje, nemoj meni da se žališ nego - feel 3 pa budi pametniji na sledećim izborima a ne kao Miletić da se samobičuješ po tintari i svoj gnev pretačeš u plitke i nedorečene tekstove...koji me takođe veoma potresu, ali od smeha uglavnom
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:43 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

koji me takođe veoma potresu, ali od smeha uglavnom

Pa ne bih baš rekao da si potresen samo od smeha...Ja bogami čitam nešto drugo....
g.radicevic g.radicevic 15:32 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

Ja bogami čitam nešto drugo....


ovde bre svi chitaju neshto izmedju redova
samo ja gloop i naivan,
chitam ono shto pishe.

P.S. Gosn Drago, nije namenjeno Vama
obichna samokritika
sima-kosmos sima-kosmos 15:53 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

Unfuckable
Sunašce, imaš malo niže moj blog sa sve komentarima gde jasno možeš da vidiš (ako želiš) šta zastupam i oko čega se potresam, ali odmah da se razumemo : mene ne trpaj u taj svoj na brzaka (kao Punto) sklepani koš bele, demokratske, patrijarhalne većine nego nađi nekog podobnijeg za lepljenje tih priprostih, palanačkih, pastoralnih i pritupastih etiketa.

Kolachicu nista ti tu nisi razumeo, ne poistovecujem ja tebe sa tom tvojom slikarskom naivom, vec nas koje pozivas na bogomoljstvo jedinom nasem suncu, makar ono bilo beli patuljak koji je kolabrirao i odbacio svoj omotac, spalivsi usput ono nesto malih planeta koje su mu prve gravitirale. Kapiras li ista kolachicu?

Tvoj blog ne citam, cenim da nisam na gubitku. Sorry.

Unfuckable

Ne znam odakle si iskopao Voždovac i po kojoj logici, (a ko da je bitna logika ako radimo kampanju)
ali ako misliš da ovaj Grad zaslužuje bolje, nemoj meni da se žališ nego - feel 3 pa budi pametniji na sledećim izborima a ne kao Miletić da se samobičuješ po tintari i svoj gnev pretačeš u plitke i nedorečene tekstove...koji me takođe veoma potresu, ali od smeha uglavnom

Ispade da je kampanja [def]komentarisanje na blogu izjave gradonacelnika[/def]. Svakako si onda ti u konstantnoj kampanji svojim prisustvom ovde?
Kakvoj ako smem da pitam?

To ko je omasio na prethodnim izborima je pitanje za dusebriznike poput tebe koji se prenerazavaju na "defekaciju" po gradu sa bodljikavim zicama, u kome ne treba da se izlazi iz 4 zida zarad gradonacelnikovog rejtinga. Prekini da vredjas sa takvim glupastotinama koje prosipas kofom a ne glavom.
sybil sybil 16:01 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

kolachicu

sunasce

salchicu

gay?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:03 09.08.2009

Re: o pa koga to moje oči vide

na "defekaciju" po gradu sa bodljikavim zicama,

Ta ne pominjite bodljikavu žicu....bog svama gosn Simo...
To kod nas nema gde da se kupi...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana