Kakav radostan dan

Vlasta RSS / 20.10.2007. u 14:28

 

Mama je rodila sestru kada je meni bilo devet. Velika razlika nije nam dozvoljavala da budemo drugarice. Ja sam bila sva bitna, a ona je bila krpelj. Kada mi je bilo osamnaest, njoj je bilo devet. Ja sam bila vukovac, ona se provlačila. Ja nisam lagala, ona jeste. Nisam pušila, ona jeste, još od osnovne škole. Ja sam se udala u tridesetoj petoj, ona u dvadesetoj, uzaludno, ne preživevši ništa pre toga, bez ruksaka  na leđima za koji se zakačila smorena džandruica, bez pasoša u zadnjem džepu farki, mirisa studentskih dana. Bila je mnogo mlađa i kada nam je iznenada i prilično mlad umro ćale. Ne znam da li to ima veze. To što je on bio ljudina. Veselih očiju, uvek tu kad treba, malo gadan kad pobesni, ali uvek sa razlogom.

Ubrzo nakon njegove smrti, počela je da se menja. Udaljavala se od mame i mene, a nas dve na vreme nismo shvatile kuda je krenula. Ne znam kako je mama preživela. Te '99. godine sve joj se desilo. Umrla joj je mama, ja sam operisana od tumora, dobrog, rekli su posle, ali je mama čekala tri meseca da vidi da li je detetov  tumor dobar ili nije, počelo je bombardovanje, umro je tata, a onda je setra krenula stramputicom.

Narednih pet godina obeležile su svađe, plakanja, pražnjenje kuće,  lečenja, zatvori, tuče, vezivanja za krevet, podmetanja lavora, borba sa narkomafijom koja je ne pušta tek tako svoje osiguranike. Nisam se nikada do tada nagledala leđa koliko u to vreme porodičnih i komšijskih. Mislila sam da će mama umreti. Sestru sam mrzela koliko je to moguće. Povremeno bih se setila njenog malog lica kako viri u moju sobu kada mi dođu drugarice i svog odvratnog lica koje joj govori: "Ne možeš kod nas." Nikada je nigde nisam vodila. Počela sam da je vodim tek kada je trebalo ići na klinike za skidanje i više sam vremena provela sa njom u zatvoru na Klisi nego sve ukupno ranije. Ali, kada je bilo najteže, nisam o tome razmišljala. Nisam dozvolila grižoj savesti da me ujeda, jer sam morala biti jaka zbog mame. Ne mogu ni da zamislim kako je tek njoj  bilo. Sećam se jednoga dana, mama i ja sedimo uplakane u praznoj sobi bez nameštaja koji je prethodno otišao za tri doze horsa, verovatno, čvrsto se držimo, čvrsto da se ne ispustimo, da ne odletimo pravo u pakao na tom preostalom tepihu kada naglas izgovorimo ono što mislimo. Ja sam rekla prva.

-Mama, ako ovako nastavi, bolje da umre.

-Znam sine, znam. I ja to mislim. Kako mogu to da mislim? Ona je moje malo dete, ali ne mogu više...ne mogu više...Samo da je tata tu...

Mami je bilo žao mene, meni je bilo žao nje. Emocije prema sestri su se menjale, iz časa u čas. Od tuge i ljubavi do mržnje kakvu nikada ranije nisam osetila. Nismo ni kod tate na groblje odlazile, nismo znale šta da mu kažemo. Bile smo uvučene u lift koji vodi straight to hell, a da nismo znale šta smo to učinile da nas pozovu unutra.  Deo tog vremena ja sam bila trudna. Održavala sam trudnoću, nisam smela da se nerviram. Gledala sam joj profil dok su se udaljavala kola koja je voze u Požarevac. Porodila sam se u osmom mesecu i gledala majušno lice u inkubatoru. Mislila sam kako mama svakoga dana misli na sestrino majušno lice, ne na ovo izobličeno, sa očima bez duše. Njene oči u kojima nije više ona, to je bio naš krst, koji smo morale da nosimo.    

...

Juče sam posle posla otišla po ćerku kod sestre. Ona i sestrin mali su se igrali nešto ispod stola, a moja seja je peglala, visoka kao kuća, velika dupeta. Ja kupila usput neke vegetarijanske sendviče da se malo lažemo. Svaki put kada je pogledam  u oči u koje se vratila, obuzme me tolika radost da mislim da ću prestati da dišem. I grcala bih. Nasmejane oči. Osećam se kao da sam dobila još jednu šansu. Kao da mi je sestra umrla, pa se ipak vratila. Užasna je to sreća. I konačno smo drugarice. Vidim svaki put kada je pogledam da to i ona misli. A šta misli majka naša kada nas gleda zajedno sa decom, to ne mogu ni da zamislim. Drogu i one dane ne spominjemo. Ne pričamo, samo se prećutno razumemo i krijemo teret onih godina jedne od drugih da ga se ne bi sećale prečesto, da nam ne otežaju udovi od tereta.

Idem sada. Treba seji da snimim neke diskove, doći će poslepodne da slušamo muziku i pijemo kafu.

Kako je ovo divan dan.                   

      

                              



Komentari (81)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 14:40 20.10.2007

e vlasto vlasto

kako je tvoja prica predivna, nemam rechi
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 14:42 20.10.2007

Re: e vlasto vlasto

e vlasto vlasto, kako je tvoja prica predivna, nemam rechi

nemam ni ja
pomože mi ti, vesna da s' nadovežem

divan, jašta!
Vlasta Vlasta 17:16 20.10.2007

snežana, vesna

imate po kavu. sestrinsku jednu. si?
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 17:24 20.10.2007

Re: snežana, vesna

samo ak je dupla...

čitam još jedared i razmišljam o ovom tvom velika radost - mislim da ću prestati da dišem
tako i ja...onda stanem, usidrim dah, osluškujem duugoo
a oči mi gladne
eh

si!
MilutinM MilutinM 14:42 20.10.2007

Uživaj u danima

Vlasto,

kakav radostan dan, zaista. Uživaj u njemu i u svim novim koji će doći.

Koliko je teško kada se prolazi kroz muke i pakao, a koliko lepo ako se kroz sve to prodje.

Ja sam imao sličan period, doduše nešto lakši. Moj brat je prilazio kroz tešku krizu razvoda sa prvom ženom praćenu ulaskom u alkoholizam. Nisam bio čarobnjak, ali verujem da smo njegov kum i ja istrajnošću i brigom učinili dovoljno da ga vratimo. Danas, srećom, ima divan brak i uživamo u životu. Koliko nam samo znači kada smo zajedno, kao porodica, sa starom majkom i još jednim bratom.

Život je čudo.
Gadic Jedan Gadic Jedan 14:50 20.10.2007

Tuzno...


i lepo..
Placem..
suze ronim...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 14:50 20.10.2007

Re: Uživaj u danima

tjah, nemam sestru ni brata, to je bash bedak...
MilutinM MilutinM 14:58 20.10.2007

Re: Uživaj u danima

Vesna,

to je veoma tužno. Kakva god situacija bila, znam da je brat tu i da će uskočiti kada treba. Istina, ima bezbroj obrnutih slučajeva, ali moja je sreća da mi je brat u isto vreme i najbolji drug.

A nesreća što imam samo jednu kćerku. Koliko njoj samo nedostaju brat ili sestra...
bravar bravar 15:09 20.10.2007

Re: Uživaj u danima

Kakva god situacija bila, znam da je brat tu i da će uskočiti kada treba.


Iz tog razloga rodila sam kcerki brata posle 12 godina:)))
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 10:31 21.10.2007

Re: Uživaj u danima

Bravar, meni mama rodila sestre, i to dve, jednu posle 16 godina, a drugu posle 18 :) Ja im dođem kao druga mama.
Sada ulaze u pubertet (ušle su već, ali ja lažem sebe, kako bre ona mala bebica što sam je ja previjala, kupala, hranila i sve ostalo, može sada da ulazi u pubertet?!) i ja sanjam i noću i danju sve svoje strahove u vezi sa njima. Ne smem ni da izgovorim.
bravar bravar 14:34 21.10.2007

Re: Uživaj u danima

Tvoja majka je heroj! I sad imas srece da Vas je tri...

A strahovi... zaboravili smo nase mame (moja je, kaze, zaspivala cim cuje kljuc u bravi...)
Moja cerka ima 16... Razumem sve o cemu govoris.

*upoverenjurazmisljamotrecem:)

Jelena Krajšić Jelena Krajšić 18:15 21.10.2007

Re: Uživaj u danima

*takoitreba :)
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:49 20.10.2007

Stvarno radostan dan..

Ko nije prošao kroz slična iskustva možda ne može do kraja naslutiti tu sreću..
Ova rečenica me je svojom lepotom ostavila nemim..
"Svaki put kada je pogledam u oči u koje se vratila..."
Spadalo Spadalo 14:50 20.10.2007

Kakav radostan dan

Ne možeš ni da zamisliš kako si me precizno pogodila, pravo u srce, ovim tekstom. S tom razlikom što je moja sestra prošla nešto gore. Doživotni hepatitis C, ne može da rađa itd. Ali nije više narkoman, zajedno smo se krvavo borili... Tebi, tvojoj sestri, vašim porodicama i vašoj majci želim svu sreću u životu!
Vlasta Vlasta 15:06 20.10.2007

Re: Kakav radostan dan

Takođe, baš nam treba jedna povelika količina sreće. Zaslužili smo, zar ne?
bravar bravar 14:54 20.10.2007

bez naslova

Sta je Vama precankama? Resile ste da placemo ovog vikenda, koje od tuge, koje od srece...
Da ste drugarice jos hiljadu godina...
Zaista je hrabro podeliti ovo sa svima nama:)))

Vlasta Vlasta 15:32 20.10.2007

Re: bez naslova

E, da znaš bravar da sam i ja isto pomislila. Kada sam napisala tekst, pre nego što ću ga staviti, pogledam malo blog, kad ono Jelenin tekst. Prva mi je misao bila: " Truba, misliće JK da joj kopiram emociju". Ali onda sam skontala da to nije truba, zašto bi bilo. Eto, nismo se videle ni čule danima, a onda nas ponese isto raspoloženje. To je od vremena, što bi babe kazle.
bravar bravar 16:22 20.10.2007

Re: bez naslova

Vlasta Vlasta 16:26 20.10.2007

Re: bez naslova

Ja sam ova što stoji, a Jelena je pavuša. He he.
bravar bravar 16:35 20.10.2007

Re: bez naslova

Bas ste fine:)))
Torta za obe
Vlasta Vlasta 15:03 20.10.2007

Fala ljudi

Ne znam ni sama da li je hrabro, ali verujem da je pametno. Ja sam svoj bol onh dana delila svakodnevno sa prijateljima. Mučila sam ih danju i noću, da im dam pola, da manje ostane meni. Ali, nisam baš htela danas da plačemo, ali takve proče valjda ne mogu drugačije....Delim ovo sa svima samo iz jednog razloga:droga.
angie angie 15:33 20.10.2007

...vash ste most

preko uzburkane vode preshle zajedno i sada na sigurnoj obali sve ima pravi smisao i ona druga strana i prelazak.
rayzippo rayzippo 15:40 20.10.2007

bice bolje..

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 15:50 20.10.2007

Prica iz zivota

Vlasto, ovo je lepa prica, sa lepim krajem. Mnogi nisu imali srecu da ih necija ljubav izvuce iz pakla u kome su na kraju zavrsili.
Vlasta Vlasta 16:33 20.10.2007

Re: Prica iz zivota

Nije sve u ljubavi, veruj mi. Zavisi i od okolnosti i od toga koliko je osoba jaka. Moju je seju izvuklo dete, ali znam neke njene koje nije. Hors je bio jači i od ljubavi prema detetu. Jako mi je teško da to shvatim, ali tako je.
Kazezoze Kazezoze 17:21 20.10.2007

Re: Prica iz zivota

ja sam u svojoj okolini chesto imao prilike da vidim kako hors unishtava ljude.
pre 6/7 godina se jedan moj stari drugar uspio skinuti sa horsa i znam koliko treba jak da bude onaj koji u tome uspe, zato tvojoj sestri skidam kapu. CARICA!
super ti je pricha. preporuka od mene.
evo i malo dzeza
Vlasta Vlasta 17:28 20.10.2007

the kralj

arrived...with music, as always...Živ bio mladiću.
Nevenana Nevenana 15:55 20.10.2007

imam i ja

sestru i obozavam je. koliko moze biti tesko osecati istovremeno toliku ljubav i toliku mrznju prema nekome? sigurna sam da je strasno tesko...preporuka.
mariopan mariopan 16:19 20.10.2007

Re: IMALA.....

Vlasto...samo je voli...takvu kakva je..ne ispustaj je...neka vam je divan dan svaki dan.

Imala sam sesru mladu od mene..umrla je mlada od teske bolesti i nije stigla ni da vidi kako je svet divan..bila je andjeo..lepa i dobra..nije stigla nikom da se zameri ni da se bar nagledamo jedna druge...nema dana da ne pomislim na nju..vodim je samnom kada putujem..u sebi joj pricam gde sam bila ..sta rade njena deca..koje je male tako rano napustila pa su ipak postali ljudi ..iako je ona samo na to mislila kako ce joj propasti deca zato sto nje nema...nisu...eno i unucice joj rodili..preslatke male zamotuljke..nebeskoplavih ociju..i ja vidim njene oci....sve to ja njoj pricam....ne mogu da je pustim iako je proslo toliko godina..

Ti svoju sestru IMAS...pa zato je voli i cuvaj..trebas joj svakog minuta njenog zivota..trebace joj oslonac i osecaj da si tu..i kad nisi..neka zna da ti je najvaznija na svetu. Neke stvari se dogode mimo nase volje..tako i ta njena i vasa nesreca..ali nagrada je tu..vasa borba je bila uspesna i vi ste se svi izborili...ja nisam mogla...ovo je bilo van nasih moci..Vase nije...to ste i uradili zato sto ste jaki i zato sto ste imali mnogo ljubavi iako vam se ponekad cinilo da te ljubavi nema .,da je nju ubila prokleta strast koja razara sve. Videces kako ce ta ljubav da vam da snage za vse ..mozete i nemoguce,to ste dokazali.Zelim vam svima mnogo srece i ljubavi....nemojte da ispustite jedna drugu iz zagrljaja nikad.
mikimedic mikimedic 04:34 09.12.2007

Re: IMALA.....

Moje misli u ove kasne sate idu ka tvojoj seki, Mariopan..znam da je andjeo, negde na nebu i gleda te sa osmehom odozgo. I gleda i na Vlastu i njenu seku u oci u koje se vratila...
Rada Tomovic Rada Tomovic 16:58 20.10.2007

Hvala


Osecam potrebu da Vam se zahvalim na iskrenosti i plemenitoj zelji da
ljude oko sebe upozorite Vasom, zaista potresnom,pricom.
I radujem se da je teska borba iza Vas.

Svako dobro!

cecas cecas 17:01 20.10.2007

Zivot je samo jedan

Citam tvoj blog i...placem
Moj mali brat je pokusao da se leci.
Oduzeo je sebi zivot pre pola godine jer nije video izlaz.
Cuvaj svoju sestru i nedaj joj da posustane!
Vlasta Vlasta 17:07 20.10.2007

Cecas,

stvarno mi je žao, jako, jako. Šta da ti kažem? Doza straha uvek ostaje, zato što sve zavisi od njihove snage. Tvoj nije imao dovoljno, ali ti, vi, morate furati dalje. Drži se.
angie angie 18:06 20.10.2007

Re: Cecas,

Stvarno mi je zao, drzite se!
andjelija andjelija 17:25 20.10.2007

eto za

neke i prica sa happy end-om :))))

a ono 'bez namestaja za tri horsa'....jeza me uhvati. uzas.
sashaNS sashaNS 17:46 20.10.2007

Uzivajte

sada jedna sa drugom. Blago vama!
Vlasta Vlasta 18:20 20.10.2007

Re: Uzivajte

Da. Znam, neki nemaju sreće. Jbg.
sashaNS sashaNS 22:06 21.10.2007

Re: Uzivajte

Takvi mi dani.Milanu je danas rodjendan, a i Desi bi bio. Bas sam tuzna.
Tako je ovih dana...Oktobarskih...Uh!
jeca jeca 18:06 20.10.2007

POBEDA!

Vlasto,
čestitam tvojoj mami, sestri i tebi na borbi i na pobedi. Šta ste sve preživele, vas tri ste u mojim očima heroji.
Lektorka Lektorka 18:47 20.10.2007

draga,

ipak si napisala.
ipak ste hrabre vas dve, obe. neopisivo, zadivljujuće.
xxx
d j o l e d j o l e 18:55 20.10.2007

Divna prica

Hvala
Vlasta Vlasta 19:06 20.10.2007

Napisala

ali bih volela da znam da će od toga biti neke vajde. S obzirom na to koliko je dop veliki problem svuda, pa i kod nas, koji samo loše svetske trendove tako zdušno pratimo, o tome svi treba velikim slovima da pišu. Stručnjaci da se razmile po školama, a policija po školskim dvorištima. Ali, pošto ovi potonji ne mogu da spreče najbolji biznis novog svetskog poretka, onda pretpostavljam da treba sprečiti, naučiti decu sve što možemo. Ako su nama u osnovnoj deci puštali nemilice slike dečice u logorima iz drugog svetskog rata, ne vidim zašto ovoj danas ne bi puštali filmove o tome kako izgledaju, šta rade i kako završavaju narkomani.
MilutinM MilutinM 19:28 20.10.2007

Re: Napisala

Stvarno, odosmo u emocije i zaboravismo šta je pisac hteo da kaže.

Droga je veliko zlo sa kojim se teško boriti. Veseli amerikanci (vidi blog posle ovog) su kao u ratu protiv terorizma, a rat protiv droge vode povremeno, onako da malo pokažu da se nešto radi. Tu i tamo krknu nekog Eskobara, čisto za reklamu. Nemoguće je da sa svom svojom tehnikom ne mogu da osujete i preduprede svetske puteve droge, koja im ubija mnogo, mnogo više nego nesrećni islamski fanatici.

A šta da radi običan čovek? Srećom (barem za sada) nemam taj problem. A verujem da bi se ponašao kao Čarls Bronson ili Klint Istvud u poznatim filmovima.
Vlasta Vlasta 19:34 20.10.2007

Re: Napisala

Ja nisam sebe prepoznavala u pojedinim momentima. Nisam znala da sam spremna fizički da se krbam sa velikim muškarcima. Bila sam prava Ramba.
Hemičarka Hemičarka 19:40 20.10.2007

Vlasto,

divna prica sa srecnim krajem. Veliki pozdrav za tebe i tvoju sestru! Uzivajte uz kafu i muziku.
Unfuckable Unfuckable 19:55 20.10.2007

Prelep tekst

...pročitao sam ga par puta i još sam naježen...
Verovatno neću ništa pametno i novo reći ako citiram mog omiljenog lika (Frank Pambleton) : " Vrlina može biti vrlina samo ako se iskuša pred porokom"
...ili : ko nije osetio vrelinu pakla, neće umeti da uživa u svežini raja..
ili - fudbalski - ako ne osetimo poniiženje i gorčinu poraza, nikad nećemo shvatiti ponositost i slast pobede

Preporuka

Vlasta Vlasta 20:06 20.10.2007

Re: Prelep tekst

Hvala, danke, spasiba. Svi smo mi stalno na granici poroka, u najmanju ruku. Bar je jesam. I malo pređem. Ali nikada je nisam prešla tako jako i zato sam nekako mislila da neće ni ona. Isto smo vaspitane, mislila sam i da smo iste. Ali, nju je uvuklo, baš duboko. Ali mi se vratila...
Unfuckable Unfuckable 20:11 20.10.2007

Re: Prelep tekst

...to spada u ononešto..što ja podvodim pod prirodnu selekciju....svi dolazimo u dodir sa raznim izazovima, porocima, opasnostima, iskušenjima...ali samo neki od nas prođu kroz to sa minimalnim "oštećenjima" koja ne remete dalje funkcionisanje već se talože u fioci iskustva.
Thats the way it is...život je takva igra
Черевићан Черевићан 20:08 20.10.2007

први пут


ако мислиш да ме можеш волети
онда сваког јутра
помисли да ћеш ме тог дана срести
по први пут


немогу да се отмем утиску да би управо овако Ваш искрен састав прокоментарисала И.К.поетеса
bosiljkap bosiljkap 21:32 20.10.2007

Dragoj Vlasti

Posle dugo vremena (godina) srela sam Vlastu u NDNV, pitala je kako je, šta ima, a nisam smela da pitam za njenu sestru....
Čestitam ti Vlasto, ko je s tobom bio imalo u kontaktu u to vreme, zna kako je teška bila tvoja borba. Isplatilo se, imaš sestru, lepu, visoku zdravu...
Jeste li još na Telepu da dođem na kafu?
Vlasta Vlasta 22:10 20.10.2007

Re: Dragoj Vlasti

Jesmo,ali ubi me ako sad znam ko si...Izvini, ali ne mogu da se setim..setila sam se!!! Hvala!
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 22:41 20.10.2007

moja Biljana je umrla

ali sve ostalo bilo je isto
mozda da izvrnem Tolstoja
sve nesrecne porodice su iste, a srecne razlicite
Natasa M. Natasa M. 23:41 20.10.2007

Prelepa prica

Prelepa prica! Najlepse hvala! Neka bude jos mnogo radosnih dana.
Pozdrav!
blue blue 00:21 21.10.2007

uh...

toliko toga bih da kazem, i bas zato ne mogu nista posebno i pametno da kazem.. stisla me ova tvoja prica oko grla..

ja drugaricu izvukoh iz toga.. nekako...
nekako? mislim da je za sve, a pogotovo za izlazak iz takvog mraka, ipak presudna ljubav. i prisustvo.
sve vreme je znala da je necu pustiti da ode. i.. vratila se. bas kao tvoja sestra.
stvarno, radost.
Unfuckable Unfuckable 00:36 21.10.2007

Re: uh...

ipak presudna ljubav



možebiti ...ljubav
međutim, nekada može biti presudna i mržnja
..za izlazak iz takvog mraka ...
blue blue 00:46 21.10.2007

Re: uh...

sto bi rekla seven of nine: explain.
nimi jasno. nemam takva iskustva.
kako u ovom slucaju mrznja vraca iz mraka?
Unfuckable Unfuckable 00:53 21.10.2007

Re: uh...

blue
sto bi rekla seven of nine: explain.
nimi jasno. nemam takva iskustva.
kako u ovom slucaju mrznja vraca iz mraka?



mržnja ..
prema stanju u kome se neko nalazi,
prema situaciji u koju se doveo / bacio...
prema poroku,
prema zlu
prema samom sebi što nije prepoznao šta se dešava...
prema Bogu koji ima neka druga posla (pravi grbavu decu i nedonoščad po drugim regijama ili daje tetki lek...trenutno ...)
...ima mnogo više mržnje u svim tim borbama nego što mi možemo predpostaviti
blue blue 01:23 21.10.2007

Re: uh...

ima zaista.. i takva vrsta mrznje je pokretac ako je oseca taj koji je srediste problema..
ali mrznja koja pokrece (ako do toga dodje), dolazi tek pred izlecenje, tek pred izbavljenje..

sve dok ne krene putem izbavljenja.. on ne mrzi svoj porok, ali i te kako mrzi okolinu koja mu stalno nesto tupi i prebacuje, mrzi sto nema lovu, ma mrzi sve.. sve, osim onoga..

a ono sto osecaju njegovi bliznji.. pa ne znam.. ne mogu to nazvati mrznjom.. pre ce biti da je cist ocaj i beznadje u pitanju.

(a.. Singer je kroz jednog svog junaka dotakao Tog sto ima preca posla..
na nekom dnu, priziva Ga da mu pomogne.. hoda gladan i sav promrzao ulicom, sa busnim cipelama, a pada sneg.. pa videvsi da pomoc ne stize (on mislio, evo sace), odmahne rukom, i promrmlja: ima On preca posla nego sto sam ja.. treba dati svakoj pahuljici drugaciji oblik...)
Unfuckable Unfuckable 01:36 21.10.2007

Re: uh...

primeti txt :
-Mama, ako ovako nastavi, bolje da umre.

-Znam sine, znam. I ja to mislim. Kako mogu to da mislim? Ona je moje malo dete, ali ne mogu više...ne mogu više...Samo da je tata tu...

Mami je bilo žao mene, meni je bilo žao nje. Emocije prema sestri su se menjale, iz časa u čas. Od tuge i ljubavi do mržnje kakvu nikada ranije nisam osetila


objekat poroka nema mržnju ...on ima ljubav za to i ne kapira ništa, lepo mu je ...pričao sam o okolini

..o "Svevišnjem" ne bih trošio ovom prilikom previše šlajma...nagledao sam se njegovih "delikata nećinjenja" enough i niko me neće nikada ubediti da je on to samo nas malo iskušavao .... i da tako baš treba, a kad riknemo - kašće nam se zašto ...dvojka je, odavno
bauer bauer 05:26 21.10.2007

Uh,

Vlasto, odlicna prica, preporuka, cudni su putevi gospodnji. Svi mi imamo svoja iskustva sa blizom familijom. Kod mene droga nije bila toliko issue, koliko promaseni potezi, u okruzenju u kome i nije bilo tako tesko povuci pravi potez. Posle kazu, ti nisi ucinio nista da nam pomognes? A ja sve vreme pricao, nemojte bre, pa jel' ste vi normalni... prijatelje mozes da biras, ali ne i familiju.

Nego, vidim, jos malo pa suvomrazica tamo kod vas. Oce l' biti leda na Dunavcu?
Vlasta Vlasta 08:54 21.10.2007

Re: Uh,

E, kad led na Dunavcu ugledam to će biti sreća najveća. Na njemu sam detinjstvo provela i na nasipu sa sankama, A moje dete jednom osetilo sneg, a i taj se otopio dok smo skinuli sanke sa tavana. Meni liči na suvomrazicu, sve se nadam, a ljudi mi se smeju. Misliš da hoće? Uraaa....
bauer bauer 23:10 21.10.2007

Re: Uh,

Misliš da hoće? Uraaa....

hoce, hoce, pre ili kasnije, javljaj kad zamrzne, dolazim obavezno, ako budem mogao, [shmrc] a znam da necu moci [/shmrc].

Pazi ovo (nije troll, it's about the bright side of the life), mi, onomad, otkrili da ravnicarske njive skoro po pravilu imaju udubljenje po sredini, cesto velicine osrednjeg terenceta za fudbal, u kome se nakupi voda. Tu se kad smrzne, igrao hokej. Neko je imao stap, a neko ubere kvrgavu granu, i, cepaj... To je bilo safe, maksimalna dubina pola metra. Pa i ako propadnes kroz led, nije big dil.

Izazov su bili profili na Dunavu, iz kojih je kopan materijal za nasip (mora da i vi imate profile, kontam, gde je pravljen nasip na Dunavu, mora da ima i profila). Zarasli u drvece, dubina neutvrdjena, pa kad zaledi, devojcicu za ruku i klizas kroz sumu, kakav bre Lord of the Rings...
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 10:28 21.10.2007

Hrabro nego šta

Ali ne samo ova priča, nego sve kroz šta ste vas tri prošle. Sto puta sam se, misleći na tvoju priču, zapitala: Ma je l moguće? Da li je moguće da im se to dešava?
Imala sam pre tebe suočavanje ove vrste samo jednom i to prilično blago i kratko. Sada nažalost imam još dve drugarice koje vode istu bitku. Svi se nadamo, pričamo, savetujemo se, pokušavamo da pomognemo...
A o tome da je priča topla i divna... nisam manje ni očekivala.
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:33 21.10.2007

Vlasto,

junački.
Vlasta Vlasta 17:57 21.10.2007

Jelice

ja sam tebi rekla da sam ti idealan partner za dvobojac na metli, a ti si bila sumnjičava samo zbog onog jednog neuspelog lupinga kada je stradao Zadružni dom u Mičkanovcima...Jel mogu sad na metlu pored tebe?
Kazezoze Kazezoze 18:30 21.10.2007

Re: Jelice

a ti si bila sumnjičava samo zbog onog jednog neuspelog lupinga

Vlasta Vlasta 20:46 21.10.2007

Re: Jelice

Ovo nije Zadružni dom i ovo nisam ja, mislim da je ovo Jelica...da, da, to je ono kad je ispala iz trke na Floridi zbog takmičarke iz Salema koja joj metlom uletela u zadnji trap i iskidala stotinak zupčanika od sirka....
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:52 21.10.2007

Možeš, draga,

uvek i svuda...samo da nam ne padne metla, od preteških životnih tegova...kad se udružimo po pitanju sudbininih zezova, taman smo za podmornicu, od težine...
bravar bravar 21:00 21.10.2007

Re: Možeš, draga,

Ne brigajte... Vestice XXI veka, sa sve svojim, tim - zivotnim tegovima, uspesno krstare na usisivacima (sa papirnom kesom ili na vodu - nebitno:)))
Pablo Neruda Pablo Neruda 13:52 21.10.2007

m

Plakao sam k'o kisa citajuci ovaj tekst...
Vlasta Vlasta 17:54 21.10.2007

Šta reći?

Nekako mi truba, da rasplačem ljude...Nisam baš imala nameru, dosta sam brzo napisala, nadam se da nisam prešla u patetiku. Ako su suze pročišćenja - svima nama ponekad potrebne - onda cool.
Dragus Dragus 16:52 21.10.2007

srecna tetka:)

Draga moja Vlasto,
cestitam zenama Stankovic sve tri ste kraljice!
DIvan tekst .....!
Imas slatkog sestrica,
Uzivaj tetka !:)

Vlasta Vlasta 17:50 21.10.2007

Re: srecna tetka:)

Hvala tetka. Tetkara. Tetka Dragus. Da li znaš koje su svete tetkinske dužnosti?
1. tetka nije stroga
2. tetke razmazuju decu
3.tetke vode decu u: bioskop, pozorište, disko i vikendicu na kojoj teča peca


Ako ti fali teča sa vikendicom, možda je ovo pravo mesto. Zapravo, spremam blog o tome zašto dame sede same...
Jelena Krajšić Jelena Krajšić 18:02 21.10.2007

Re: srecna tetka:)

Tetka Dragus, Vlasto... slušajte moj novi hit (obavezno slušalice)
Vlasta Vlasta 18:05 21.10.2007

Re: srecna tetka:)

Vidim šta je ali ne mogu da otvorim...ideš mi na ganglije kad mi šalješ tako mine, a ja ne mogu od kuće, a volim...
Fela Fela 19:36 21.10.2007

2+2

Kakav "Knock Down", a zatim Happy End...
Smatraj se srecnom, to su jako teske stvari, ali vec si na pola puta da mozes da kazes da je sve vec zaboravljeno.
Zelim vam mnogo uspeha.

Da li planirate jos dece, s' obzirom da vam je smetala ta velika razlika izmedju vas?
Atomski mrav Atomski mrav 21:29 21.10.2007

Uhhhh...

Preporuka... + veeelika knedla u grlu i suze u očima. Na kraju olakšanje zbog happy enda.
Napiši knjigu, Vlasto... ne mora biti na ovu temu.
bladerunner bladerunner 07:48 22.10.2007

Hvala

ti na textu.
Pitala sam se stalno zasto neko vec jednom ne postavi tu temu i zasto se neko ne seti da napravi neku peticiju i organizuje nesto u vezi toga a ne samo u vezi politike. Smucili su mi se s jebenom politikom.
3stana 3stana 21:20 24.10.2007

ahhh Vlastimira

Bejah odsutna nekolicinu dana...
Ali nikad nije kasno za ovakvu pricu.
Neke od njih, imaju srecan kraj...

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 09:54 05.12.2007

Veliki plus imaš od mene

Izvini. Tek sam sad pročitao ovaj tvoj trekst. Tražio sam negde slike leptira, a povodom Červićanovog teksta o žednim leptirima. Naletim na tvoj tekst o Đavoljem ostrvu i Papillonu i onda pregledam malo tvoje druge tekstove.
Lepo si napisala. I da priča nije istinita bilo bi strašno.
Želim vam sve najbolje.
Vlasta Vlasta 08:48 08.12.2007

Re: Veliki plus imaš od mene

Hvala....(malo blesavo mi da kažem ovo)... KraljuMajmuna.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana