Provedimo život zajedno?!

janabanana RSS / 12.08.2009. u 09:13

Recimo da uvek dobijem odgovor koji želim. To verovatno ima veze sa tim što uvek postavljam pitanja na koja već unapred znam odgovor. Mada, desi se nekada da me odgovor i iznenadi, ne toliko kada je odgovor negativan po mene, već kada je mnogo bolji nego što sam očekivala. Ali čak i tada meni ipak nešto ne da mira... „Jedno 'ali' devojačku sreću kvari", koliko puta sam samo to u životu čula. Da li to ima veze sa horoskopskom kombinacijom ovna-škorpije u meni ili ne, ali večito analiziranje je večito kod mene prisutno. Ali ne i ovog puta...

Ležala sam na leđima, savijenih kolena naslonjenih na naslon kauča, dok je on sedeo kraj mojih nogu, naslonjen preko njih na isti taj naslon. Jedna ruka mu je bila na mom struku a drugom mi je mazio lice i gledao me plavim okicama, nekako tužno. I znala sam da u tom trenutku razmišlja koliko sam mu lepa, i morala sam to da čujem, te sam ga pitala čuveno pitanje „Šta?". I dobila standardni odgovor da nije ništa. A znamo i on i ja da je uvek nešto. Ima čari u prećutnim stvarima... Ali sam ipak blagim ubeđivanjem došla do toga. Rekao mi je da je razmišljao koliko sam (mu) lepa (BINGO!) ali se nije zaustavio tu. Rekao je onim nežnim, intimnim glasom i koliko mu je lepo sa mnom, da je pored mene opušten i sasvim svoj i kako bi želeo za Novu Godinu da me vodi u Rim. BUM! Ništa mi nije zvučalo kao kliše, i ni u jednom trenutku nisam pomislila ni jednu ružnu misao, a ipak sam mu odgovorila u svom stilu, menjajući potpuno ton kojim je razgovor do tada tekao: „Slobodno me ti vodi, ja se neću buniti" - jer, ne smeju se ni po koju cenu odati prava osećanja - iskustvo je najbolji učitelj. I ubila sam romantiku! Tek tako... A iskreno, sve mi se svidelo, i jedino što sam pomislila je kako nisam pomislila „Ne treba meni niko da me vodi mogu i ja sama da idem"... I time je dvadesetsedmogodišnji uticaj moga oca, na koji sam ja i dalje veoma ponosna, po prvi put poklekao.

Ali mi ni nismo zajedno, barem nismo to tako definisali (a izgleda da je danas sve u tome kako definišeš stvari) i super mi je.

 

Ipak možda to 'ali' i nije toliko loše?!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana