djilas vs sapatero ili "4 zida" vs "sloboda"

antioksidant RSS / 12.08.2009. u 09:55

nesumnjivo je da je najavljena parada ponosa manifestacija "povisenog rizika". u tom kontekstu mogu da razumem pravac djilasovog razmisljanja o posledicama eventualne (ocekivane?) rusilacke reakcije na paradu. placen je da vodi racuna o ovom gradu i ok je sto razmislja o "najgorem mogucem scenariju". ali zakljucak koji on izvlaci je apsolutno pogresan. zakljucak da je najbolji nacin da se rusenje izbegne otkazivanje cele manifestacije. i vuk sit i ovce na broju!

wrong!

bio gradonacelnik konzervativan ili ne, bio on zabrinut za ugled beograda ili ne, odrzavanje parade ponosa regulisano je ustavnim i zakonskim odredbama. duznost gradonacelnika je da bez obzira sta misli o razlozima odrzavanja manifestacije, u okviru svojih ovlascenja i nadleznosti, radi na odrzavanju reda i bezbednosti na najavljenom skupu (uz ostale nadlezne organe). bez obzira na svoje stavove. prihvata li gradonacelnik homoseksulanost kao drustveno prihvatljivu ili ne nije bitno za odrzavanje parade i djilasovu ulogu kao gradonacelnika u organizaciji iste.

sad dolazimo i do stavova i politickih pozicija. djilas je u par recenica izneo (iskreno) svoj stav o seksualnoj razlicitosti. "ok je ali molim u 4 zida". legitimno. sasvim. ali uz jedan mali problem - djilas je "visoki funkcioner" stranke koja je clanica socijalisticke internacionale

socijalisticka internacionala je svetska organizacija politickih partija "leve" pozicije koje u svoje prioritete, stavljaju aktivnu politicku borbu za pravedniji svet. u dokumentu pod nazivom "moralna povelja", usvojenom 2003. godine u sao paolu, iskazani su stavovi socijalisticke internacionale o mnogim pitanjima a izmedju ostalog stoji i:

 

Our support to these values implies that we apply in the strictest way possible, the following code of conduct : .....To defend pluralistic democracy. This implies :...........

respect of the rights of minorities and individuals

.................

To respect and reinforce the fundamental human rights, be they individual rights (respect of private life, freedom of thought, belief, education, sexual orientation and right to equal treatment etc.), social rights (freedom of trade unions, right to strike, social protection etc.) or political rights (freedom of association, universal vote).

..................

To fight against all forms of discrimination based on gender, race, ethnical origin, sexual orientation, language, religion, philosophical or political beliefs.

 

tu nastaje problem oko stava "moze ali u 4 zida". to nije stav koji bi mogla da zastupa demokratska stranka kao clanica socijalisticke internacionale. ukoliko se zele drugi prioriteti, podjednako legitimni za definisanje neke druge ideoloske pozicije, postoje druge organizacije koje zastupaju "porodicu kao osnovnu celiju drustva",  "patrijahalno vaspitanje" i "tradicionalne vrednosti". postoje druge stranke kojima su to prioriteti.

A strong and stable family provides children with the security and affection they need. By supporting the family, we can increase opportunity and ensure everyone has the best possible start in life. Our ambition is to make Britain the most family-friendly country in the world.

postoje takve stranke i kod nas naravno.

i na kraju, ok je, razumem ja i specificnosti kulturoloskih obrazaca u razlicitim drzavama, pa cak donekle razmisljanje o "tradicionalnost srpskog drustva" i to da  neke stvari kod nas jednostavno nisu sazrele....ali... stranke leve orjentacije bi morale da budu ledolomci u borbi za pravedniji i ravnopravniji svet. ugledajte se na premijera spanije sapatera za pocetak. u svom govoru povodom usvajanja zakona kojim se legalizuje homoseksualna bracna zajednica u spaniji izmedju ostalog je receno:

 

With the approval of this Bill, our country takes another step in the path of liberty and tolerance that was begun by the democratic change of government. Our children will look at us incredulously if we tell them that many years ago, our mothers had less rights than our fathers, or if we tell them that people had to stay married against their will even though they were unable to share their lives. Today we can offer them a beautiful lesson: every right gained, each access to liberty has been the result of the struggle and sacrifice of many people that deserve our recognition and praise.

ocekivano bi bilo da, upravo iz politicke pozicije koju bi kao clan demokratske stranke trebalo da podrzava, djilas pruzi aktivnu podrsku paradi ponosa. jer sloboda ne postoji u 4 zida. sloboda je biti vidjen u svojoj razlicitosti. a parada ponosa je upravo o tome. biti vidjen i prihvacen kao razlicit. a politicka organizacija koja zeli pravedniji svet bi trebala biti tu da pruzi podrsku i pomogne.

 

We are not legislating, honorable members, for people far away and not known by us. We are enlarging the opportunity for happiness to our neighbors, our co-workers, our friends and our families: at the same time we are making a more decent society, because a decent society is one that does not humiliate its members

ugledajte se na sapatera. i obracam se u mnozini jer mi je zalosni utisak da je djilas samo izgovorio ono sto jeste vecinski stav danasnje demokratske stranke.

tuzno

 

 

 

nevazno: a sto se tice koalicija i koalicija (moze se primeniti i na trenutne pregovore oko vozdovca) u gore pomenutoj povelji pise i:

 "To fight against all ultra nationalist, fundamentalist, xenophobic and racist trends and to refrain from all forms of political alliance or co-operation, at any level, with any political party inciting or trying to inflame prejudices, ethnic or racial hatred."

dopuna: djilas je sklon da istice svoj stav da je ovoj zemlji potrebno da se politikom bave ljudi "dokazani u drugim poslovima (kao on na primer) koji onda mogu (amaterski, sta li?) da se posvete politici". greska. politika je profesija. i kao svaka profesija trazi profesionalce. i kao svaka profesija ima odredjeni set pravila. a jedno od osnovnih pravila politike je "svaka ptica svome jatu".

 toliko

 --------------------------------------------------

 



Komentari (426)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 10:25 12.08.2009

dopunski taster

ne preporucujem tekst
dragan7557 dragan7557 10:47 12.08.2009

Re: dopunski taster

placen je da vodi racuna o ovom gradu

Pa pošto ima tol'ke firmetine i tvrdi da je jedan od najbogatijih, što se ne odrekne plate u humane svrhe ? Siročad i slično. Ili je demokracko socijalistička pohlepa
djilas je "visoki funkcioner" stranke koja je clanica socijalisticke internacionale.


nezajažljiva.

dragan7557 cerski
antioksidant antioksidant 13:01 12.08.2009

Re: dopunski taster

Pa pošto ima tol'ke firmetine i tvrdi da je jedan od najbogatijih, što se ne odrekne plate u humane svrhe ?

mozda se i odrice, nije poenta u samom novcu koji se daje za platu gradonacelniku vec u obavezama koje se preuzimaju preuzimanjem te pozicije
Bili Piton Bili Piton 10:26 12.08.2009

Sva ona oklopljena


pandurija koja je obezbedjivala zagrebacke prajdove dobila je brifing o tome kako treba da se ponasa, na sta treba da pazi i kako da na sta reaguje, sve je unapred koreografisano i predvidjeno, zna se kako se postupa onda kada se obezbedjuje neki skup, o tome sigurno postoje propisana pravila sluzbe koja razradjuju svaki moguci detalj. Nije policiji samoj od sebe doslo do mozga da treba da stiti one koji su pod neposrednom pretnjom od fizicke agresije, to joj je cvrsto naredjeno, od strane vlasti, i to im je u krajnjoj liniji posao - koji oni mogu da obave dobro, ili lose, temeljno ili ofrlje. Sto ce zavisiti od raznih cinilaca:

Dobro ce ga obaviti ako im se nedvosmisleno ukaze na to da je to njihova duznost, da su samo zbog toga tu i da ce u suprotnom odgovarati. Lose ce ga obaviti ako neko kao gradonacelnik (dakle, neko dosta visoko u strukturama vlasti) u startu minira citavu stvar bapskim stavom "jao bolje nemojte, moze da dodje do nemilih scena" i od svega, pa i od posledica eventualnih nereda, unapred pere ruke, dok deo javnosti to, otvoreno navijacki, pravda time da je "covek imao pravo da iznese svoj licni stav". Ne, taj stav, koji je privatno misljenje pojedinca, imao je pravo da iznese u kafani ili kod kuce, a ne pred kamerama.

Njegova izjava je vec unapred organizaciji citavog hepeninga nanela neopisivu stetu - ostaje da se vidi da li je Dacic dorastao zadatku koji je pred njim ili nije.
d_sandic d_sandic 10:29 12.08.2009

Čemu sve to

Jednako su mi strani i oni koji bi da paradiraju i oni koji bi da ih biju.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 12:59 12.08.2009

Re: Čemu sve to

d_sandic
Jednako su mi strani i oni koji bi da paradiraju i oni koji bi da ih biju.

Slicno tvrdnji: jednako su mi strani i borci za ljudska prava i krsitelji ljudskih prava. Ili: jednako su mi strani nacisti i protivnici nacizma. Ili: jednako su mi strani disidenti i staljinisti. Ma sve je jednako, sto da se uzbudjujemo, samo opusteno (brate)...
vladimir petrovic vladimir petrovic 13:12 12.08.2009

Re: Čemu sve to

D Sandić
...Jednako su mi strani i oni koji bi da paradiraju i oni koji bi da ih biju.

Ovo nije ispravan stav. Ima pravo M. Ćirković.
d_sandic d_sandic 13:23 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Slicno tvrdnji: jednako su mi strani i borci za ljudska prava i krsitelji ljudskih prava. Ili: jednako su mi strani nacisti i protivnici nacizma. Ili: jednako su mi strani disidenti i staljinisti. Ma sve je jednako, sto da se uzbudjujemo, samo opusteno (brate)...


Vi odoste predaleko. Porediti nekoga ko agresivno ističe svoje seksualno opredeljenje i žrtve nacizma... Mnogi bi rekli da to nije primereno, čak da je neukusno.

PS

To opušteno i brate mi ne leži. Verujem ni vama. Mogli bi to da preskočimo...
antioksidant antioksidant 13:35 12.08.2009

Re: Čemu sve to

agresivno ističe svoje seksualno opredeljenje

mislim da je ovde problem

sta je za tebe agresivno isticanje seksualnog opredeljenja?

kada se momak i devojka drze za ruke i tako setaju gradom niko to nece definisati kao "agresivno isticanje seksualnog opredeljenja". kada to urade dva momka ili dve devojke prica je sasvim drugacija. postoje ljudi koji ce takav prizor definisati kao "agresivno isticanje seksualnog opredeljenja".

ponavljam: sloboda ne moze postojati unutar 4 zida.
drug.clan drug.clan 13:36 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Slicno tvrdnji: jednako su mi strani i borci za ljudska prava i krsitelji ljudskih prava.


Da li se ovde racunaju i oni koji idu unaokolo svetom i bombama ubijaju zene i decu kako bi se izborili za "ljudska prava"?

PS. Svaka diskriminacija koja je zasnovana na urodjenim osobinama je strasna pa tako i po seksualnom opredelenjem i svako poredjenje sa disktiminacijom na osnovu "slobodnog misljenja" je zlonamerno.
d_sandic d_sandic 13:38 12.08.2009

Re: Čemu sve to

sta je za tebe agresivno isticanje seksualnog opredeljenja?

kada se momak i devojka drze za ruke i tako setaju gradom niko to nece definisati kao "agresivno isticanje seksualnog opredeljenja".


Recimo da mislim kao i Đilas. Neke stvari treba da ostanu unutar zidova. Nisam rad, da se srpski izrazim, gledati vaćarenje bilo koga na javnom mestu. Mislim da nisam ništa manje muško ako svoju intimu proživljavam bez publike.
vracarac92 vracarac92 14:05 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Jednako su mi strani i oni koji bi da paradiraju i oni koji bi da ih biju.

dve strane iste medalje..........ekstremni i iskljucivi.
Jedino ih njihove "ideje" zanimaju i samo su "njihovi problemi" validni.
Za druge nemaju ni malo sluha.
Licni (interes njihovih grupa) interes je jedino sto ih zanima i spremni su na sve ne bi li taj svoj interes (cilj) ostvarili.
d_sandic d_sandic 14:06 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Da li se ovde racunaju i oni koji idu unaokolo svetom i bombama ubijaju zene i decu kako bi se izborili za "ljudska prava"?

Nemojte, druže... Šta je to spram ugroženosti homoseksualaca u Srbiji? A obdaništa su nam, ionako, prepuna. A deca su , pride, bezobrazna...
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:32 12.08.2009

Re: Čemu sve to

AO
...ponavljam: sloboda ne moze postojati unutar 4 zida.

vishnja92 vishnja92 15:05 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Nisam rad, da se srpski izrazim, gledati vaćarenje bilo koga na javnom mestu.

vec te vidim kako se namcorises kada na ulici vidis par usred poljupca i iz sve snage zelis da primete tvoje neodobravanje, a njih bole usi za tebe :)))

e tako ce jednog dana i gej populacija, pajz sta ti kazem, sandicu, uprkos tebi i tebi slicnima.

nije onaj gore blesav. mahom je samo rasejan i treba mu vremena...
d_sandic d_sandic 15:07 12.08.2009

Re: Čemu sve to

e tako ce jednog dana i gej populacija, pajz sta ti kazem, sandicu, uprkos tebi i tebi slicnima.

ama, neka ih... nek se vaćare. viđao je dragan i gore stvari...
vracarac92 vracarac92 15:11 12.08.2009

Re: Čemu sve to

tebi i tebi slicnima.

Fasizam!!!!!!!!!
d_sandic d_sandic 15:13 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Fasizam!!!!!!!!!


Srboćetnićki! Najcrnji!
vishnja92 vishnja92 15:35 12.08.2009

Re: Čemu sve to

?
o cemu gospoda razgovaraju, molicu lepo?

ao, ja bih trol o funkcionalnoj nepismenosti, ako moze?
ako ne, onda o stosicevsko-sandicevsko-dragecovsko-nadrndanim mrziteljima svega, bez obzira na boje koje zastupaju? ali ni to ne, ne bih da si kvarim dan.

tako da ipak nista. pozdrav tebi, i jos veci Biliju
d_sandic d_sandic 15:39 12.08.2009

Re: Čemu sve to

ako ne, onda o stosicevsko-sandicevsko-dragecovsko-nadrndanim mrziteljima svega


Mene uporediti sa Dragom i Stošićem? Imaš li ti pojma koliko te oni sada mrze?
vishnja92 vishnja92 15:41 12.08.2009

Re: Čemu sve to



inflacija pojela stetu, i kod tebe i kod njih :)
vracarac92 vracarac92 15:41 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Mene uporediti sa Dragom i Stošićem? Imaš li ti pojma koliko te oni sada mrze?

Ko ti je kriv kada nisi suptilan kao ja?
d_sandic d_sandic 15:43 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Ko ti je kriv kada nisi suptilan kao ja?

Ti si salonski. Ja sam okoreli!
d_sandic d_sandic 15:44 12.08.2009

Re: Čemu sve to

vishnja92
inflacija pojela stetu, i kod tebe i kod njih :)


Evo tebi preporuka ko kuća! Drago, Stošić i ja u istom društvu. davno se ovako slatko nisam smejao!
vishnja92 vishnja92 16:31 12.08.2009

Re: Čemu sve to





idi bre, sandicu, nikad se ti i ja necemo razumeti :))
nisam u stanju da ostanem dovoljno ozbiljna kada si ti u pitanju.

ps - a i znam ti taktiku, viknes "preporuka" a ustvari mi je ne das, i tako mi odmanjujes,
namerno

procitala sam te, tico...
Bili Piton Bili Piton 17:05 12.08.2009

Re: Čemu sve to

vishnja92
pozdrav tebi, i jos veci Biliju


Hvala, mila moja

vracarac92 vracarac92 17:15 12.08.2009

Re: Čemu sve to

Ti si salonski. Ja sam okoreli!

Kako si samo............sirov!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 10:33 12.08.2009

Zakon protiv diskriminacije

Izjavama o četiri zida poziva se na ograničavanje ispoljavanja i izjašnjavanja o seksualnoj orijentaciji, a time se krši član 21 Zakona protiv diskriminacije Republike Srbije.
d_sandic d_sandic 10:37 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Izjavama o četiri zida poziva se na ograničavanje ispoljavanja i izjašnjavanja o seksualnoj orijentaciji, a time se krši član 21 Zakona protiv diskriminacije Republike Srbije.


Izjavom o četiri zida čovek je izneo svoj stav. I koliko sam ja razumeo rekao je da bi neke stvari trebale da ostanu između četiri zida. Nije rakao da moraju da ostanu. Dakle, čisto iznošenje vlastitog mišljenja.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 10:44 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Vlastitog mišljenja iz uloge gradonačelnika, predstavnika svih građana Beograda, te i homoseksualaca koji u njemu žive?!?! Svoje mišljenje može da iznosi na slavama i porodičnim ručkovima, ne na konferenciji za štampu.

Kad se vrati da bude privatnik onda može da iznosi svoje privatno mišljenje, a dok je predstavnik gradske vlasti ima da radi po zakonu koji mi dozvoljava da izlazim iz četiri zida.
d_sandic d_sandic 10:46 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Kad se vrati da bude privatnik onda može da iznosi svoje privatno mišljenje, a dok je predstavnik gradske vlasti ima da radi po zakonu koji mi dozvoljava da izlazim iz četiri zida.


Stupanjem na javnu funkciju čovek ne gubi ličnost, pravo na stav i pravo na slobodu govora. Ti na sledećim izborima možeš da ne glasaš za njega ako ti se ne dopadaju njegovi stavovi. A, koliko sam pratio, pitali su ga za njegovo mišljenje o paradi.
neb0jsa neb0jsa 10:51 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Šta, ponovo priča o "iskrenom vlastitom mišljenju" visokih funkcionera?
Mnogo nešto Iskreni ovi današnji političari...
Colin_bgd Colin_bgd 13:14 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Stupanjem na javnu funkciju čovek ne gubi ličnost, pravo na stav i pravo na slobodu govora.
Apsolutno gubi, i to je cela sustina javne funkcije...
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:39 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

D. Sandic
...Dakle, čisto iznošenje vlastitog mišljenja.


Postoji jedna francuska izreka koja kaže: La noblesse oblige.
Hteo sam da kažem da funkcija obavezuje čoveka da misli šta govori.

Ne može jedan gradonačelnik, a i visoki funkcioner DS, da iznosi javno "svoje mišljenje", na način na koji mali Perica u Kumodražu priča sa svojim komšijom, ili neobavezno u kafani.

Kada je neko na javnoj funkciji on (skoro da) nema pravo na "lično mišljenje".
Jebe se nekome za njegovo lično mišljenje, mene on interesuje samo i isključivo u funkciji gradonačelnika i visokog činovnika DS.

Think about it.
dragan7557 dragan7557 14:45 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Vlastitog mišljenja iz uloge gradonačelnika, predstavnika svih građana Beograda, te i homoseksualaca koji u njemu žive?!?! Svoje mišljenje može da iznosi na slavama i porodičnim ručkovima, ne na konferenciji za štampu.

U smirenijim demokratijama načelnici gradova to rade na bolji način, recimo g. Kohen predsednik opštine Amsterdam a glavnog grada Nizozemske je na skoroj Pride paradi ne samo prisustvovao već je pozdravio i goste i učesnike.

Gradonačenici naravno imaju pravo da svoje lično mišljenje iznose po potrebi (sviđalo se to kome ili ne) uz naglašavanje da je u pitanju njihovo privatno mišljenje.

Dok je ovo:
Kad se vrati da bude privatnik onda može da iznosi svoje privatno mišljenje, a dok je predstavnik gradske vlasti ima da radi po zakonu koji mi dozvoljava da izlazim iz četiri zida.

blisko sumanutom mišljenju da gradonačenici i drugi vršioci funkcija nemaju pravo na privatno mišljenje koje im je i zakonom garantovano kao i drugim građanima.

dragan7557 cerski
d_sandic d_sandic 14:46 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

blisko sumanutom mišljenju da gradonačenici i drugi vršioci funkcija nemaju pravo na privatno mišljenje koje im je i zakonom garantovano kao i drugim građanima.


To i ja htedoh da kažem. Pitali čoveka za njegovo mišljenje. On im odgovorio.
Colin_bgd Colin_bgd 15:01 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

d_sandic
blisko sumanutom mišljenju da gradonačenici i drugi vršioci funkcija nemaju pravo na privatno mišljenje koje im je i zakonom garantovano kao i drugim građanima.


To i ja htedoh da kažem. Pitali čoveka za njegovo mišljenje. On im odgovorio.
Kad je neko izabran na javnu funkciju to ne znaci da mora da ide na lobotomiju pre preuzimanja duznosti, ali znaci da jednostavno NE SME da iznosi svoje licno misljenje u svojstvu gradonacelnika, cak i kada ga neko pita za isto. Djilas je morao da kaze tom novinaru sledece: “ako te interesuje moje licno misljenje, mozemo da se nadjemo u kaficu posle radnog vremena, pa cu ti reci, ali cu demantovati da sam ti bilo sta rekao ukoliko to pokusas da objavis”.

Jedan slican primer. Pre 10 godina tadasnji selektor engleske reprezentacije Glenn Hoddle je izjavio za neki jutarnji program, totalno nevezano za fudbal ili bilo sta, da on veruje u karmu i da po njegovom licnom misljenu, ljudi sa disabilitetom ispastaju neke grehe iz svojih prethodnih zivota. Za 5 dana je leteo sa JAVNE funkcije selektora, k’o bela lala…

Necemo se mi, na zalost, nikad nauciti nicemu…

dragoljub92 dragoljub92 15:10 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

U smirenijim demokratijama načelnici gradova to rade na bolji način, recimo g. Kohen predsednik opštine Amsterdam a glavnog grada Nizozemske je na skoroj Pride paradi ne samo prisustvovao već je pozdravio i goste i učesnike.

u holandiji su se pederi šetajuli za ruke još davne 77 i nikom nije padalo na pamet da ih bije ili mrko pogleda .lično vidosoči,tako da je holandija diskvalifikovana kao reper za ovaj naš razgovor ovde
vracarac92 vracarac92 15:10 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Kad je neko izabran na javnu funkciju to ne znaci da mora da ide na lobotomiju pre preuzimanja duznosti, ali znaci da jednostavno NE SME da iznosi svoje licno misljenje u svojstvu gradonacelnika, cak i kada ga neko pita za isto. Djilas je morao da kaze tom novinaru sledece: “ako te interesuje moje licno misljenje, mozemo da se nadjemo u kaficu posle radnog vremena, pa cu ti reci, ali cu demantovati da sam ti bilo sta rekao ukoliko to pokusas da objavis”.

A KO odredjuje, ili STA odredjuje sta neka licnost na javnoj funkciji sme da kaze?
Ko ili sta odredjuje da licnost na javnoj funkciji treba da da nesto podrzi ili ne?
Ko ili sta odredjuje te kriterijume?
Da li bi Djilas da je kojim slucajem podrzao tu paradu mogao legalno da bude izvredjan i izvizdan (sa sve postavljanjem istih pitanja) od strane ljudi koji su protiv tog homoseksualnog skupa kao sto ga sada napadaju osobe koje su ZA tu paradu?
dragoljub92 dragoljub92 15:12 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

A KO odredjuje, ili STA odredjuje sta neka licnost na javnoj funkciji sme da kaze?
Ko ili sta odredjuje da licnost na javnoj funkciji treba da da nesto podrzi ili ne?
Ko ili sta odredjuje te kriterijume?

javnost
Colin_bgd Colin_bgd 15:20 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

A KO odredjuje, ili STA odredjuje sta neka licnost na javnoj funkciji sme da kaze?
Ko ili sta odredjuje da licnost na javnoj funkciji treba da da nesto podrzi ili ne?
Ko ili sta odredjuje te kriterijume?
Da li bi Djilas da je kojim slucajem podrzao tu paradu mogao legalno da bude izvredjan i izvizdan (sa sve postavljanjem istih pitanja) od strane ljudi koji su protiv tog homoseksualnog skupa kao sto ga sada napadaju osobe koje su ZA tu paradu?
Djilas (ili bilo koji drugi vrsilac javne funkcije) ne treba niti da podrzi paradu. On samo treba da podrzi i sprovodi zakon koji obezbedjuje ravnopravnost svima, pa tako i ovima sto hoce u ovom slucaju da paradiraju. I jedino je trebao i smeo da prica o tome kako, na koji nacin, i sa kojim sredstvima ce se obezbediti javni red i mir i omoguciti ljudima koji hoce da paradiraju da to i ucine, jer zakon o ljudskim slobodama i ravnopravnostima to dozvoljava.

Ako hoces serijatski zakon (ili kako god se zove to sto ima u Saudijskoj Arabiji, na primer), i ako ga jednog dana skupstina izglasa da sve one sa drugacijom “orijentacijom” se osudjuju na robiju, onda Djilas ima da podrzava i sprovodi to. Ne sme on nista da se izjasnjava za ili protiv. Nema on nadleznost da sam donosi zakone i propise, licno iz svoje glave. To sto vi govorite je kao kad bi saobracajac na sred raskrsnice, umesto da sprovodi vozila kroz nju kako saobracajni propisi nalazu, on malo sprovodio propise, a onda malo pustao neke da skrenu negde iako nije po propisu, jer on licno misli da bi mozda tako trebalo. Smesno…

antioksidant antioksidant 15:22 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

A KO odredjuje, ili STA odredjuje sta neka licnost na javnoj funkciji sme da kaze?
Ko ili sta odredjuje da licnost na javnoj funkciji treba da da nesto podrzi ili ne?
Ko ili sta odredjuje te kriterijume?

konkretno za ovu stvar djilas je sam odredio kriterijume kada se uclanio u stranku koja clanica socijalisticke internacionale (a gore sam dao link na moralnu povelju te iste si).

koliko je ovde bilo "nedemokratski" glasati za smenu predsednice so knic, toliko je i djilasov stav van proklamovanih okvira demokratske stranke.

sta djilasu tacno znaci demokratska stranka? kakav svet po djilasu pravi demokratska stranka?

od koga je cudnije cuti ovakvu izjavu? dragana markovica palme ili dragana djilasa?

a zasto?
vracarac92 vracarac92 15:25 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Djilas (ili bilo koji drugi vrsilac javne funkcije) ne treba niti da podrzi paradu. On samo treba da podrzi i sprovodi zakon koji obezbedjuje ravnopravnost svima,

Da li ga ne sprovodi?
Paradu nije zabranio niti je pozvao na bilo kakve represije prema ucesnicima.
Red i mir ce drzava (koja finansira te organizacije) obezbediti angazovanjem policija koja je placena novcem od naseg poreza..........dakle Djilas nije ucinio nista cudno ili nenormalno svojom izjavom.
Niti je promovisao paradu niti je pozivao na nasilje prema ucesnicima, niti je pokusao da je spreci.

A KO odredjuje, ili STA odredjuje sta neka licnost na javnoj funkciji sme da kaze?
Ko ili sta odredjuje da licnost na javnoj funkciji treba da da nesto podrzi ili ne?
Ko ili sta odredjuje te kriterijume?
javnost


ukoliko javnost to odredjuje, onda je Djilas rekao pravu stvar.
Colin_bgd Colin_bgd 15:30 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Da li ga ne sprovodi?
Ne sprovodi ga jer je indirektno rekao da je protiv zakona koji dozvoljava slobodno izrazavanje apsolutno svima. A osim toga sopstveni kredibilitet je prepolovio jer ce morati policiji da "naredi" nesto u sta i sam ne veruje.
Ali, suptilne su mnogo to stvari, tesko to brale da se shvati. Nisi baja ako radis svoj posao, baja si ako za.ebes sve...
d_sandic d_sandic 15:34 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Ne sprovodi ga jer je indirektno rekao da je protiv zakona koji dozvoljava slobodno izrazavanje apsolutno svima. A osim toga sopstveni kredibilitet je prepolovio jer ce morati policiji da "naredi" nesto u sta i sam ne veruje.


Gradonačelnik ne sprovodi zakon. Gradonačelnik Beograda ne naređuje policiji. Nema te ingerencije. Beograd nema gradsku policiju.
vracarac92 vracarac92 15:37 12.08.2009

Re: Zakon protiv diskriminacije

Ne sprovodi ga jer je indirektno rekao da je protiv zakona koji dozvoljava slobodno izrazavanje

Oprosti ali nije to rekao.
cak ni nesto slicno iz cega bi se mogao izvuci takav zakljucak.
A osim toga sopstveni kredibilitet je prepolovio jer ce morati policiji da "naredi" nesto u sta i sam ne veruje.

gradonacelnik ne naredjuje policiji.
Beograd je izglada konacno dobio pravog gradonacelnika posle decenija vladanja raznoraznih stranackih "ameba"
wukadin wukadin 10:58 12.08.2009

Taj član socijalističke internacionale...

Đilas, on je zapravo tipičan predstavnik krupnog kapitala.
Do sada sam govorio o paraderima, sad malo o Đilasu.
Ne znam šta inače DS glumi s tim "socijalizmom", kažu da je Đinđiću bilo jednostavno zgodno da se tamo pojavi. A Tadiću je valjda isto bilo zgodno da priča o "socijalno odgovornoj" vladi, koja će da "vodi računa o građanima", koje bi "zločesti kolektivisti" hteli da "vrate u devedesete"... pa ja sa još "sosijalističkijim" SPS-om sastavio vladu. Odnosno sastaviše je tajkuni i ambasade najvećih kapitalističkih sila.
Dakle to što imate kod Đilasa je kapitalizam u čistom obliku. Čovek bi da se radi, stvara infrastruktura, obrću pare. Ne ulazim u vrednosne sudove, a ući ću samo u neke posledice.
Na primeru Roma se to mnogo bolje vidi. Molim lepo, oni su na mestu koje ima svoju cenu i interesuje krupnog kapitalistu. A što oni koji su najzabrinutiji za ljuCka prava nisu lepo otkupili to zemljište po tržišnoj ceni, pa im ga predali?! Mirna Bačka!
Što se tiče parade, malo je komplikovanije. Prvo, pretpostavljam da gradonačelnika najviše brine javni red. iz te perspektive obe strane mu dođu isto. Drugo, što se tiče "privatnih stavova" lepo je to objasnio njegov koalicioni partner Drašković. Kaže, on baštini vrednsoti pobedničke Srbije, a ne one komunističke. Znači vrednosti srpskih domaćina. A oni su vam patrijarhalni. Ako vam nije smetalo da Drašković vređa građane koji su nostalgični za socijalizmom i blokovskim podelama, što vam sad ovo smeta?! Čovek zastupa svoje vrednosti.

Ukratko - glasanjem za DS, glasali ste za kapitalizam odnosno "put u EU". Manite vi internacionale. Glasanjem za Đilasa glasali ste za nekoga ko je tajfun, pardon tajkun, i to ste dobro znali.
drug.clan drug.clan 12:55 12.08.2009

Re: Taj član socijalističke internacionale

wukadin
Đilas, on je zapravo tipičan predstavnik krupnog kapitala.
Do sada sam govorio o paraderima, sad malo o Đilasu.
Ne znam šta inače DS glumi s tim "socijalizmom", kažu da je Đinđiću bilo jednostavno zgodno da se tamo pojavi. A Tadiću je valjda isto bilo zgodno da priča o "socijalno odgovornoj" vladi, koja će da "vodi računa o građanima", koje bi "zločesti kolektivisti" hteli da "vrate u devedesete"... pa ja sa još "sosijalističkijim" SPS-om sastavio vladu. Odnosno sastaviše je tajkuni i ambasade najvećih kapitalističkih sila.
Dakle to što imate kod Đilasa je kapitalizam u čistom obliku. Čovek bi da se radi, stvara infrastruktura, obrću pare. Ne ulazim u vrednosne sudove, a ući ću samo u neke posledice.
Na primeru Roma se to mnogo bolje vidi. Molim lepo, oni su na mestu koje ima svoju cenu i interesuje krupnog kapitalistu. A što oni koji su najzabrinutiji za ljuCka prava nisu lepo otkupili to zemljište po tržišnoj ceni, pa im ga predali?! Mirna Bačka!
Što se tiče parade, malo je komplikovanije. Prvo, pretpostavljam da gradonačelnika najviše brine javni red. iz te perspektive obe strane mu dođu isto. Drugo, što se tiče "privatnih stavova" lepo je to objasnio njegov koalicioni partner Drašković. Kaže, on baštini vrednsoti pobedničke Srbije, a ne one komunističke. Znači vrednosti srpskih domaćina. A oni su vam patrijarhalni. Ako vam nije smetalo da Drašković vređa građane koji su nostalgični za socijalizmom i blokovskim podelama, što vam sad ovo smeta?! Čovek zastupa svoje vrednosti.

Ukratko - glasanjem za DS, glasali ste za kapitalizam odnosno "put u EU". Manite vi internacionale. Glasanjem za Đilasa glasali ste za nekoga ko je tajfun, pardon tajkun, i to ste dobro znali.



I ja bas to pomislih
DS i socijalizam
Djilas i socijalizam
Socijalisticka internacionala i socijalizam

Sa djilasom mozemo jedino u feudalizam
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 13:01 12.08.2009

Re: Taj član socijalističke internacionale

Ovo entuzijasticno slaganje je najbolji dokaz klasicnih teorija totalitarizma, poput one Hane Arendt: komunizam i fashizam su u sustini jedno te isto.
wukadin wukadin 13:30 12.08.2009

Re: Taj član socijalističke internacionale

Milan M. Ćirković
Ovo entuzijasticno slaganje je najbolji dokaz klasicnih teorija totalitarizma, poput one Hane Arendt: komunizam i fashizam su u sustini jedno te isto.


Ma bravo veliki liberalu!
Što ne dođeš malo kod mene na blog pa da završimo diskusiju. Još mi nisi objasnio kako može ksenofob biti neko ko podržava globalni uspeh jedne potpuno strane zemlje...
Ajde, JA ne brišem
Samo me zasmejavaš svojim generalizacijama. Hana Arent :lolčina:

Sa djilasom mozemo jedino u feudalizam


A gde bi drugde.
Imamo četiri kabadahije, a to su: Miškalija, Peconi Alija, Cane Jusuf i MK Aga.
Da ne bude da hvalim real-socijalizam, jedna anegdota.
Kocka se sin bugarskog diktatora Živkova u Monte Karlu. Pukne četri miliona maraka i ladno plati krupijeu.
Ovaj ga pita: "Mora da ste mnogo bogati, šta vam radi otac?"
"Čobanin."
"Kako čobanin, pa koliko stoke imate?"
"Jedno pet-šest miliona ovaca..."
Jbg, ovce i jesu za šišanje. Đilas je samo jedan u nizu.
dragan7557 dragan7557 14:48 12.08.2009

Re: Taj član socijalističke internacionale

Milan M. Ćirković
Ovo entuzijasticno slaganje je najbolji dokaz klasicnih teorija totalitarizma, poput one Hane Arendt: komunizam i fashizam su u sustini jedno te isto.

Nacional Socijalizam.

dragan7557 cerski
drug.clan drug.clan 15:25 12.08.2009

Re: Taj član socijalističke internacionale

dragan7557
Milan M. Ćirković
Ovo entuzijasticno slaganje je najbolji dokaz klasicnih teorija totalitarizma, poput one Hane Arendt: komunizam i fashizam su u sustini jedno te isto.

Nacional Socijalizam.

dragan7557 cerski



Imena vrlo cesto nemaju nikakve veze sa onim sto predstavljaju,

Evo recimo iz nase blize proslosti: SPS je uveo kapitalizam u Srbiju a LDP bio protiv privatizacije NIS-a.
Da ne kazem da je nacionalsocijalistcka partija bila socijalisticka koliko je i Demokratska Narodna Republika Koreja u stvari demokratska.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 15:51 12.08.2009

Re: Taj član socijalističke internacionale

drug.clan

koliko je i Demokratska Narodna Republika Koreja u stvari demokratska.

A nije? Pazi, kako je ono pisalo na telefonima u JNA: neprijatelj slusa...
AlexDunja AlexDunja 11:24 12.08.2009

AO

savrsen text.

ps. i ideja za dodatni taster
na ovakvoj temi mi se svidza!
Bili Piton Bili Piton 11:26 12.08.2009

Re: AO

AlexDunja
savrsen text.!


Yes it bloody well is.
rapunzel rapunzel 12:45 12.08.2009

Re: AO

savrsen text.

ps. i ideja za dodatni taster
na ovakvoj temi mi se svidza!


i od mene
vladimir petrovic vladimir petrovic 11:44 12.08.2009

Straight to the point

Odličan tekst.

Dobro je pozivanje na Sapatera, ali Djilasa ne treba stavljati u istu ravan sa njim. Treba ukazivati na Borisa Tadića, da Boris Tadić treba da se ugleda na Sapatera. Jer, zna se, Boris (makoliko mi je teško da upotrebim tu reč) apsolutistički vlada strankom, a i zemljom Srbijom. Kada bi on imao blagonaklonije stavove, svi bi ga sledili. Tako da Djilas sledi ono što Boris Tadić misli i kaže, odnosno traži.

Dobro ti je ovo ukazivanje na Socijalističku internacionalu (SI). A kako je i Dačićeva stranka nedavno tamo primljena (ili treba da bude primljena, ne znam tačno), onda bi i SPS morala da poštuje stavove SI. Odnosno policija.

Podsećam da je Sapatero učinio veliki korak svojim liberalnim stavovima prema homoseksualcima u Španiji, koja je danas jedna od tri-četiri zemlje u Evropi koje su legalizovale homoseksualne brakove (kada su Borisa Tadića o istopolnim brakovima pitali, on se stresao i rekao da ne podržava). A Sapatero je smogao snagu u jednoj od najkatoličkijih zemalja Evrope. Kad-tad i Srbija će morati da prati Španiju, ukoliko joj je istinski stalo da udje u EU.

Dakle, sve je u rukama DS.
g.radicevic g.radicevic 13:18 12.08.2009

Re: Straight to the point

ali Djilasa ne treba stavljati u istu ravan sa njim. Treba ukazivati na Borisa Tadića, da Boris Tadić treba da se ugleda na Sapatera. Jer, zna se, Boris (makoliko mi je teško da upotrebim tu reč) apsolutistički vlada strankom, a i zemljom Srbijom.


carska se ne poriche,
a BoTa se odavno proglasio za cara
antioksidant antioksidant 13:23 12.08.2009

Re: Straight to the point

Tako da Djilas sledi ono što Boris Tadić misli i kaže, odnosno traži.



Ne podržavam legalizaciju homoseksualnih brakova i u politici se vodim onom devizom da me zanimaju proživotne politike. Ne verujem da su homoseksualni brakovi onaj porodični ambijent koji za decu može da bude pospešujući. Uz legalizaciju homoseksualnih brakova odmah ide i mogućnost da ti parovi usvajaju decu. Dečacima i devojčicama su potrebni mama i tata, to su razlozi zašto ne podržavam legalizaciju takvih brakova.

2004ta

kasnije su dosli stavovi da nije vreme

i da

Straight to the point

sve je u rukama DS
wukadin wukadin 13:53 12.08.2009

Re: Straight to the point

Ne podržavam legalizaciju homoseksualnih brakova i u politici se vodim onom devizom da me zanimaju proživotne politike. Ne verujem da su homoseksualni brakovi onaj porodični ambijent koji za decu može da bude pospešujući. Uz legalizaciju homoseksualnih brakova odmah ide i mogućnost da ti parovi usvajaju decu. Dečacima i devojčicama su potrebni mama i tata, to su razlozi zašto ne podržavam legalizaciju takvih brakova.


Šta je netačno u ovim rečima?!
I koja je uošte poenta citata...
dragan7557 dragan7557 14:52 12.08.2009

Re: Straight to the point

Ako je ovo tačno:
Jer, zna se, Boris (makoliko mi je teško da upotrebim tu reč) apsolutistički vlada strankom, a i zemljom Srbijom.

Onda je ovo netačno :
Dakle, sve je u rukama DS.


dragan7557 cerski
topcat topcat 12:54 12.08.2009

A gdje je "povelja"

protiv heterofobnog maltretiranja?

(info sa Peđinog bloga - tamo u ime Tolerancije nemam pristup:)


Fifa bi njihove fudbalske klubove mogla da kazni izbacivanjem sa internacionalnih takmičenja - kaže Azdejković.


Udruženja homoseksualaca iz Beograda uputila su pismo na adresu FIFA, pozivajući svetsku kuću fudbala da stane u njihovu zaštitu. Ovu informaciju je za „Alo!" potvrdio Predrag Azdejković, gej aktivista i predsednik „Gej-lezbo info centra".


Ma koga ćete vi izbacivati sa internacionalnih takmičenja? I zašto?
Jer je neka budala napisala grafit (pravo kažu, to može bilo tko, pa potpisati njih - a znam dobro da su takve grafite po Zagrebu najčešće pisale upravo gay udruge i njihova "potrčka" da bi se poslije žalili na "ugroženost"! )

Odakle vam pravo?

Okrenite se oko sebe - ima još ljudi na Kugli.
Ima li šanse da spoznate da vaše seksualno opredjeljenje nije centar svemira?

d_sandic d_sandic 13:00 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

tamo u ime Tolerancije nemam pristup:)


ni ja. Ako te to teši. A, niti sam homofob, niti sam ga ikad lično uvredio. To izgleda ide po nekoj direktivi, jebem li ga...
g.radicevic g.radicevic 13:22 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

info sa Peđinog bloga - tamo u ime Tolerancije nemam pristup:

kvarish, a nemarish
antioksidant antioksidant 13:28 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

A gdje je "povelja" protiv heterofobnog maltretiranja?


dao sam link gore
ali moze ovde ponovo

U središtu naše politike stoji obitelj kao temeljna zajednica društva, koja se zasniva na ljubavi i braku. U obitelji treba biti jednaka odgovornost majke i oca, odnosno skrbnika.
topcat topcat 13:29 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

d_sandic
tamo u ime Tolerancije nemam pristup:)

ni ja. Ako te to teši. A, niti sam homofob, niti sam ga ikad lično uvredio. To izgleda ide po nekoj direktivi, jebem li ga...


Tko je homofob?
Homofobija je u prijevodu strah od čovjeka, a ne strah od homoseksualaca ili nešto suprotno od heterofobije.

Možda imamo homo sapiensa i hetero sapiensa...
Helou?
Opet oblačimo cara i divimo se šarama kojih...nema?

A Peđa si je uredio ambijent po svom ukusu. Poštujem odluku i gledam kako bi gospoda gejevi uredila društvo da mogu: tko nije s nama - van!

Bili Piton Bili Piton 13:32 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

topcat
Ima li šanse da spoznate da vaše seksualno opredjeljenje nije centar svemira?


Kad se ono jednom i prepozna kao legitimno, sto u Srbiji ni izdaleka jos nije slucaj, "centar svemira" nece ni biti. Prajd upravo tome i sluzi. I crncima je njihov drustveni polozaj bio centar svemira dok se za svoja prava - na primer, da se voze na istoj strani tramvaja kao i belci a ne samo tamo gde pise "for coloured patrons only" - nisu izborili.
topcat topcat 13:32 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

antioksidant

U središtu naše politike stoji obitelj kao temeljna zajednica društva, koja se zasniva na ljubavi i braku. U obitelji treba biti jednaka odgovornost majke i oca, odnosno skrbnika.


Nemaš ništa bolje od HDZ-ovog proglasa?
topcat topcat 13:39 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Bili Piton

Kad se ono jednom i prepozna kao legitimno, sto u Srbiji ni izdaleka jos nije slucaj, "centar svemira" nece ni biti.


A dotle nek bude centar...jer nemamo ničim drugim da se bavimo nego time tko s kim spava i šta radi u krevetu i na osnovu toga se okolo tužaka?

Poređenje sa crncima je neprimjereno.
wukadin wukadin 13:41 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Pošto me je Azdeljković demokratski cenzurisao, da kažem ovde šta mislim o tome.

FIFA ima neka pravila i primenila ih je (ili će tek primeniti?) na klubovima Ugande, jer je njihov savez vršio propagandu. Pazite savez, pravno lice.
A svako je mogao da se potpiše na ulici sa JF, mogli su čak i organizatori, ako hoće tako da skrenu pažnju. I onda treba da se kazne klubovi za nešto što nema veze sa sportskim manifestacijama. Ili možda treba da organizuju pro-gay propagandu, da se "iskupe"?!
A o moralnosti raznih drukara, neću ni da govorim.
Bili Piton Bili Piton 13:43 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

topcat

Poređenje sa crncima je neprimjereno.


Zasto? I jedni i drugi u jednom trenutku bili su drustvena grupa koja je trpela otvorena neprijateljstva. Homoseksualci, dokle god ih neko prebija i sacekuje pred gej klubovima, to i dalje jesu.
d_sandic d_sandic 13:46 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Zasto? I jedni i drugi u jednom trenutku bili su drustvena grupa koja je trpela otvorena neprijateljstva. Homoseksualci, dokle god ih neko prebija i sacekuje pred gej klubovima, to i dalje jesu.


Daj nam jedan argument, jednu novinsku vest tipa :' prebijen jer je homoseksualac'. Parada je nešto drugo. Dve grupe ispoljavaju radikalne stavove. Prostora za budale koliko god hoćeš!
topcat topcat 13:49 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Bili Piton

Zasto?

Jer je crnac tražio prava, a homoseksualac traži zaštitu.
Bili Piton Bili Piton 13:51 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

d_sandic
Daj nam jedan argument, jednu novinsku vest tipa :' prebijen jer je homoseksualac'


Ne pratim to in professional capacity, no pominjalo se na blogovima, ne tako davnim. Ima ko zna bolje pa ce reci.

Ili, ne mora, zapravo - ovde se neki elementarni logicki postulati izvrcu, a cim je tako - nema normalne rasprave.
antioksidant antioksidant 13:52 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Nemaš ništa bolje od HDZ-ovog proglasa?

topcat, da li si uopste procitala moj tekst?

hdz legitimno zastupa politiku kojoj je u sredistu obitelj. to u srbiji radi dss.

ds bi trebala da bude iz neke druge price...

a nije

d_sandic d_sandic 13:54 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

topcat, da li si uopste procitala moj tekst?

hdz legitimno zastupa politiku kojoj je u sredistu obitelj. to u srbiji radi dss.

ds bi trebala da bude iz neke druge price...

a nije


Ljudi, da li je došlo vreme da se mi porodični ( obiteljski) ljudi stidimo zbog toga?
Bili Piton Bili Piton 13:54 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

topcat

Jer je crnac tražio prava, a homoseksualac traži zaštitu.


Hilarious.....

I crnci su trazili i dobili i prava i zastitu, kad smo kod toga. Malo po malo, razume se, ali od necega treba poceti. Tako ce i homoseksualci dobiti i prava i zastitu, jer jedno bez drugog ne ide.

g.radicevic g.radicevic 13:56 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

pred gej klubovima


a nije li to malo samoizolovanje.
Ja nisam chuo na primer da postoje heteroklubovi,
ili video da na nekom klubu stoji "zabranjeno za homoseksualce".
pitam se dal sami homoseksualci, potenciraju getoizaciju, svoje populacije,
i chemu to ?
Bili Piton Bili Piton 13:56 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

topcat

Možda imamo homo sapiensa i hetero sapiensa...Helou?


Sasvim ocigledno imamo i homo non sapiensa.
d_sandic d_sandic 13:56 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

I crnci su trazili i dobili i prava i zastitu, kad smo kod toga. Malo po malo, razume se, ali od necega treba poceti. Tako ce i homoseksualci dobiti i prava i zastitu, jer jedno bez drugog ne ide.


Koje pravo i od koga zaštitu? Može li tebe, mene, bilo koga neko zaštititi od budala?
g.radicevic g.radicevic 13:57 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Ljudi, da li je došlo vreme da se mi porodični ( obiteljski) ljudi stidimo zbog toga?


pa ti si totalno OUT
wukadin wukadin 13:58 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

U je...
A SPS je pre izbora pričao da je protiv SSP, i trebalo bi da je "iz druge priče".
Šta je boli te izdaja?!
Ne znam samo da li je poenta u tome da "patriJote" (ili "ksenofobi" ) glasaju za DS.
Ili se opet pozivaju "zdrave snage" da vrate DS na pravi (Titov) put
Ako ti se ne glasa za DS, imaš LDP, možeš i na pecanje da ideš i to je to...
Bili Piton Bili Piton 13:59 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

g.radicevic
pred gej klubovimaa nije li to malo samoizolovanje. Ja nisam chuo na primer da postoje heteroklubovi,ili video da na nekom klubu stoji "zabranjeno za homoseksualce".pitam se dal sami homoseksualci, potenciraju getoizaciju, svoje populacije,i chemu to ?


Ne znam cemu to, kad vec pitas. Ali ocito je da za tim postoji potreba inace ih ne bi bilo. Kao sto pretpostavljam u belom svetu postoje i klubovi skupljaca postanskih maraka i klubovi vodoinstalatera.
d_sandic d_sandic 13:59 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

pa ti si totalno OUT


Biće da jesam!
antioksidant antioksidant 14:04 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Ljudi, da li je došlo vreme da se mi porodični ( obiteljski) ljudi stidimo zbog toga?

?
ja sam porodican covek. i ne stidim se toga. i ne vidim nikakv problem da homoseksualac bude porodican covek. a ti?
Bili Piton Bili Piton 14:07 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

d_sandic
I Koje pravo i od koga zaštitu?


Pravo da svoju seksualnu razlicitost ispoljavaju bez straha od fizicke ili verbalne agresije, a sto im je zakonom zagarantovano. Naprosto da zive u miru kao i sav ostali svet.

Može li tebe, mene, bilo koga neko zaštititi od budala?


Od onih budala koji bi da tuku mene i tebe zato sto se ja prezivam Piton a ti Sandic, da. Moze i treba da nas zastiti.


d_sandic d_sandic 14:12 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

?
ja sam porodican covek. i ne stidim se toga. i ne vidim nikakv problem da homoseksualac bude porodican covek. a ti?


Ni ja. Zaista. Ali ako ciljaš na usvajanje dece, tu sam malo restriktivan. Naime, ja bi to dozvolio samo onim osobama koje donesu dokaz da ih, zbog neplodnosti, ne mogu da imaju. Svi drugi, pedala. Pravite sebi, plaćajte veštačku oplodnju, tražite surogat majku... Ako vam se gadi...
vracarac92 vracarac92 14:13 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

ni ja. Ako te to teši. A, niti sam homofob, niti sam ga ikad lično uvredio. To izgleda ide po nekoj direktivi, jebem li ga...

da li si nekoga uvredio ili ne sve jedno je.
Ionako ces biti proglasen za homofoba, fasistu , ekstrema..............................a da nekim slucajem imas i neke veze sa navijackim pokretom pojedine borkinje za ljuCka prava bi te proglasile i za "nacosa"....................ukoliko nisi sa njima - protiv njih si!
Drugacije (ma kako god bilo uzdrzano i neutralno) misljenje se ne tolerise!

libkonz libkonz 14:16 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Škakljiva je ovo tema. Ne može čovek da kaže: boli me du*e za pedere, može neko pogrešno razumeti
faramir faramir 14:22 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"


Kad se ono jednom i prepozna kao legitimno, sto u Srbiji ni izdaleka jos nije slucaj, "centar svemira" nece ni biti. Prajd upravo tome i sluzi. I crncima je njihov drustveni polozaj bio centar svemira dok se za svoja prava - na primer, da se voze na istoj strani tramvaja kao i belci a ne samo tamo gde pise "for coloured patrons only" - nisu izborili.



Ima jedna VELIKA razlika a to je da se Crnci nisu borili za svoju seksualnost vec goli zivot... Opet vi sa zamenama teza, kada kazem vi ,nislim na sve pro gay osobe...

d_sandic d_sandic 14:23 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

imas i neke veze sa navijackim pokretom pojedine borkinje za ljuCka prava bi te proglasile i za "nacosa"....................ukoliko nisi sa njima - protiv njih si!


Ma već viđeno. Ovde se, prijatelju, protestvuje zbog surovog šišanja ovaca u Australiji! Glavni nam je problem da li se dva muškarca, žene mogu držati za ruke... Sve ostalo nam je idealno. A Goraždevac ? Peta godišnjica! Nekim tamo povadili organe i prodali. Ko tim trivijalnostima da se bavi. To ne zadire u pitanje ljudskih prava i sloboda.


Edit:

Izvinjavam se

Šesta je godišnjica tragičnog događaja u Goraždevcu.

Meni je danas peta godišnjica braka. Stoga sam permutovao brojeve.
topcat topcat 14:25 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

antioksidant

ds bi trebala da bude iz neke druge price...

Iz priče "moderna demokratska EU" u kojoj i pedofili imaju stranku?

Pročitala sam tekst i vidim da se neke ljudske vrijednosti automatski stavljaju pod "loše" jer ih je objavila stranka koja nam se ne sviđa. Izgleda da je bitnije TKO nego ŠTO govori.
faramir faramir 14:28 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"


da li si nekoga uvredio ili ne sve jedno je.
Ionako ces biti proglasen za homofoba, fasistu , ekstrema..............................a da nekim slucajem imas i neke veze sa navijackim pokretom pojedine borkinje za ljuCka prava bi te proglasile i za "nacosa"....................ukoliko nisi sa njima - protiv njih si!
Drugacije (ma kako god bilo uzdrzano i neutralno) misljenje se ne tolerise!



Da i posle kada im kazes da si protiv gay parade ili svega sto oni predstavljaju ,ladno te vredjaju i nazivaju svakakvim imenima.... Ali to nije moj problem vec njihov. Kompleksasi do srzi....
d_sandic d_sandic 14:29 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Iz priče "moderna demokratska EU" u kojoj i pedofili imaju stranku?


E zbog ove izjave, da nisam oženjen i da mi danas nije godišnjica braka, bi te pitao da se udaš za mene!
vracarac92 vracarac92 14:31 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

A Goraždevac ? Peta godišnjica! Nekim tamo povadili organe i prodali. Ko tim trivijalnostima da se bavi. To ne zadire u pitanje ljudskih prava i sloboda.

Koga za to zabole? Par ubijene dece vise-manje...........jaka stvar.
Bubreg gore-dole..........ionako Srbi na Kosovu ne smeju van kuce pa sto da svojim postojanjem trose drzavni novac, klasican teret na drzavnim plecima.
Ali zato drzava finansira sajt nasih homoseksualaca...........Pa naravno da je bitnije reklamiranje necijeg seksualnog opredeljenja nego .................to na Kosovu.

Bili Piton Bili Piton 14:31 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

faramir
Ima jedna VELIKA razlika a to je da se Crnci nisu borili za svoju seksualnost vec goli zivot... Opet vi sa zamenama teza, kada kazem vi ,nislim na sve pro gay osobe...


A da li smo mi (bela vecina) oni koji imaju pravo da procenjuju za sta se bore i treba li da se bore? Ako se bore, sigurno se bore s razlogom, a ne da ubiju dosadu. I jedni i drugi. I, na posletku, i jedni i drugi se bore za ravnopravnost, sto se cesto zaboravlja, bas zato sto dajemo sebi pravo da procenjujemo. A ne bismo smeli.
d_sandic d_sandic 14:33 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Koga za to zabole? Par ubijene dece vise-manje...........jaka stvar.


Obdaništa su nam, ionako, prepuna...
faramir faramir 14:38 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"


Koga za to zabole? Par ubijene dece vise-manje...........jaka stvar.
Bubreg gore-dole..........ionako Srbi na Kosovu ne smeju van kuce pa sto da svojim postojanjem trose drzavni novac, klasican teret na drzavnim plecima.
Ali zato drzava finansira sajt nasih homoseksualaca...........Pa naravno da je bitnije reklamiranje necijeg seksualnog opredeljenja nego .................to na Kosovu.



E moj prijatelju, tu se upravo vidi koliko smo kao covecanstvo otisli do djavola! Vazno da G.Azdejkovic & crew trube o SEBI i samo NJIMA i SVEMU oko NJIH a svi ostali neka mru... I da postavim jos jedno pitanje; Da li je normalno biti ponosan zato sto si peder ili lezbejka? OK drugaciji si i to je to, ali zasto biti ponosan sto si homoseksualac? Vljda si ponosan na to sta si postigao u zivotu, na decu, na uspesan posao, na kvalitet usluge koju pruzas na nekom poslu, na postenje, na svoju zemlju, na sportiste, na svoj trud.... ali ako si ponosan sto si homoseksualac?... Cista devijacija uma.
g.radicevic g.radicevic 14:39 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Kao sto pretpostavljam u belom svetu postoje i klubovi skupljaca postanskih maraka i klubovi vodoinstalatera.

o tome se i radi,
mogu homoseksualci da budu i filatelisti i vodoinstalateri,i shta ja znam shta sve...
nekako mi se chini (mozzda pogreshno), da je njihova potreba da naglase svoje seksualno opredeljenje
izrazzenija nego kod nas ostalih, drznuo bih se da kazzem dominantna.
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:45 12.08.2009

Re: A gdje je "povelja"

Bili Piton
Kad se ono jednom i prepozna kao legitimno, sto u Srbiji ni izdaleka jos nije slucaj, "centar svemira" nece ni biti. Prajd upravo tome i sluzi. I crncima je njihov drustveni polozaj bio centar svemira dok se za svoja prava - na primer, da se voze na istoj strani tramvaja kao i belci a ne samo tamo gde pise "for coloured patrons only" - nisu izborili

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana