Јагодичасто лето

judah RSS / 14.08.2009. u 10:56

Уз све прошле, текуће и сасвим извесно будуће протесте, један благи осврт на оно што ће вероватно неки будући аналитичари нагласити као наговештај немира. Немира који ће неизоставно потресати ову земљу када они који су својим понашањем и политичком кратковидошћу довели до њих, сасвим нестану у забораву Историје.

Једна од премиса модерног друштва је свакако професионализам у изворном смислу речи. Некада смо имали братствено/јединствено дириговане функционере којима је способност миловања политичких богова била највећи квалитет. Данас, на жалост, стара болест узима превише маха.

Министарство за пољопривреду не треба да упошљава људе дириговано тренутним политичким договорима. Осмишљавање и спровођење дугорочне стратегије не може бити посао за социологе , дефектологе, радиологе, скакаче с мотком, уз сво уважавање наведених и других ненаведених професија које немају ама баш никакве везе са пољопривредом. Јаз између људи у влади који се брину о развоју пољопривреде у Србији и самих произвођача је очигледно непремостив у оваквом устројству система.

На жалост свих одговорних људи у овој земљи, одговорност за овако немаран однос (или отворено пристрасан, могло би се рећи, у корист гомилања капитала на једној и сиромашења оних који тај капитал стварају на другој страни) практично не постоји.

Још нисмо били сведоци да неко од министара подноси оставку за промашаје учињене за његовог мандата а људи који чине кардиналне грешке, када њихов мандат прође, сасвим мирно иду даље. Када би тако неко гајио "јагодичасто воће", воћа не би ни било.

Овакво чињење (или нечињење) не може проћи без тешких последица.

Последице - не Случајности

Демократија, Партократија, Идиократија



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana