Medena kuca, mišići od čelika, zubi ko slomljena flaša

Vesna Knežević Ćosić RSS / 16.08.2009. u 08:12

"Čaj i keks!?! Mmm, svi vole kekse!", kaže džukac po imenu Pas u crtanom dugometražnom filmu "Footrot Flats" i zadovoljno mahne repom. Tako otprilike počinje priča o Psu, tamo daleko, na Novom Zelandu, u dolini gde živi Voli Futrot.

Voli je farmer, zaljubljen u sve životinje, po prirodi malkice aljkav i neuredan, sa tajnim snom da postane velika zvezda ragbija. Kad striže ovce, ne propušta da im da ogledalo, da vide kako je uspelo doterivanje, ali zato sebe brije jedino kada mu tetka dolazi u goste, kada se i razleti po kući, u besuspešnom pokušaju da je dovede u red.

Tada iz frižedera izleće mačak po imenu Konj, koji je u frižideru spavao na Volijevim gaćama i čarapama. Inače, u ormanu mu spava tele...

Ušeprtljani Voli ima običaj i da se umiva vodom od prljavih sudova. Bljak! Kaže i farmer Futrot, smetnuvši s uma da je to jutro, ustajući iz kreveta već uspeo da prevrne rođenu nošu, ugazi u kaku i razlupano jaje, bacajući se u beznadežnu poteru za čistim čarapama.

Ali, iako trapav i neuredan, Voli Futrot je dobar čovek, za razliku od zlog Spita Marfija i njegovih sinova, na čijem helikopteru piše "Ubice jelena".

Kad plače, kaže:

"Đavolski pesak, upao mi je u oči!"

U dolini živi i komšija Kit, takođe farmer, koji zajedno sa Volijem, mačkom po imenu Konj i ostalom družinom, sve vreme radi na tome da odbrani seosku idilu od groznih komšija Marfija.

Pas je, naravno, beskrajno odan svome gazdi Voliju, koga je zavoleo na prvi pogled, odnosno onog trenutka kada mu se dobroćudni Voli obratio sa "hej, Pas", iako nije znao da kaže "vau", već je samo mjaukao kao mačka. No, imao je razlog, jer, bože moj, odrastao je sa macama. Živeći na farmi, Pas je sve manje trapavko, tako da, kada upada u hiljadu svakodnevnih neprilika, izbacuje šaljive komentare,
tipa:

"Ovaj mali trik sam naučio od Betmena."

Naravno, hrabra kuca po imenu Pas, stekla je i životnu drugaricu Džesi, isto tako malu i slatku, a imali su i mnogo kučića.

To što je Pas bio malen, nežan i među nama rečeno, neodoljivo podsećao na Snupija, slavnog junaka, ni najmanje nije omelo očajnog Volija Futrota da kroz suze kaže komšiji Kitu, misleći da je zauvek izgubio svog ljubimca: "Medena kuca, Kit, burazeru! Mišići od čelika, zubi ko slomljena flaša!"

Ovaj ljupki, duhoviti i pankerski razbarušeni crtani film, u kome junaci niti su ulickani, niti osobito lepi, a omakne im se i poneka psovka, proizveo je Magpie Productions. Likove je kreirao, scenario napisao (zajedno sa Tomom Scottom) i film režirao Murray Ball. Muziku je napisao Dave Dobbyn. Pogledajte, uživaćete!

AtačmentiKomentari (7)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jesen92 jesen92 08:31 16.08.2009

gde

..da pogledamo?
Vlasta92 Vlasta92 09:28 16.08.2009

Pa,

ima verovatno da se "kupi" na Internetu, a možda ima stvarno da se kupi? Vesna, šalji legalne diskove!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 10:08 16.08.2009

Re: Pa,

hehehe:)))

Doctor Wu Doctor Wu 10:21 16.08.2009

He, he

mace, mece, kuce i perece. How cute...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 13:18 16.08.2009

Re: He, he

d.w. uz ovaj filmic ili strip i ti bi smeksh'o:)p
miloradkakmar miloradkakmar 14:29 16.08.2009

Frižider

Tada iz frižedera izleće mačak po imenu Konj, koji je u frižideru spavao na Volijevim gaćama i čarapama. Inače, u ormanu mu spava tele...

Zanimljivo !
Za koji uzrast je crtać, il' nema granica ?
sentinel26 sentinel26 20:40 16.08.2009

...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana