Nostalgija| Život

Izgubljeno jagnje

selica_nena RSS / 16.08.2009. u 13:36

Bila ja u Guči! Dobro, nije mi prvi put i nisam išla samo zbog trubača i svadbarskog kupusa, ali što mi je bilo lepo, nemam reči da vam opišem.  A volim, bre, ta masovna okupljanja sa pevanjem i ožderavanjem i  da sam neka vlast uvela bih neki zakon da sva  punoletna lica MORAJU bar jednom u životu da posete i Guču i Exit. I nema – neću, ja ne slušam tu vrstu muzike. Ima da ideš, bre, pa posle pričaj šta hoćeš. Mislim, otkud znaš da l’ je glupo, ako nisi to doživeo?

Ej, a prvi put me jedva odvukli u Guču. Ma bre, kad su mi pomenuli da slušam trubače, kosa mi se digla na glavi.  Do tad sam, uglavnom, slušala limene orkestre kako sviraju Bolan mi leži Mile Pop Jordanov i Konjuh planinom. Mislim, svirali na sahranama,  a ja nabijala glavu pod jastuk kad naiđu kraj naše kuće.

Ko zna kol’ko bih živela u tom uverenju da su trube glasnici smrti,  da ne bi kum Sićka. On rodom iz Jelen Dola, zamomčio se na Guči i jedva se od nje odvojio.  Došao zbog posla i ostao u Mramorku, a jedno vreme stanovao kod nas. Moji mu kumovali  kad se drugi put ženio, a živeli k’o jedna kuća i njegova Olja se gajila sa mnom.  Kad ga uhvati tuga za rodnim krajem po tri dana ne izlazi iz kafane.  Onda moj ćale ide da ga dovede,  pa i njega  Bog zaboravi.  Dok se njih dvojica teše,  moja mama i kuma uzdišu i krše prste. I kao šetaju, baš pored te kafane u kojoj ona dvojica utapaju tugu. Taman posla da uđu unutra ili ih zovnu! Posle njih dvojica malo boluju, pa kad se ove dve primire, opet se sete rodnog kraja. 

Tamo negde, početkom sedamdesetih moje selo samodoprinosom izgradilo vodovod. Da me ubiješ ne mogu da se setim godine, al’ znam da je bio neki letnji državni praznik kad je trebalo da se svečano pusti u rad. Ozbiljna proslava, škola  spremila recital i hor, tamburaši vežbali Kozaračko kolo i Druže Tito mi ti se kunemo, folklor spremao splet igara iz svih krajeva mile nam domovine. A moj kum Sićko zapeo da dovede dragačevske trubače ili da crkne. Ne daju oni iz protokola, kažu nije zgodno jer truba asocira na neke retrogradne elemente, al’ ne znaju s kim su se uhvatili u koštac.

Rano tog slavskog jutra, još nije ljudski svanulo,  grunuše trube pred našom kućom Marš na Drinu! Aaaaaaaaj, mislim da sam se, od straha,  za plafon zalepila. Jedva dođoh malo sebi, izađem napolje u pidžami i imam šta da vidim - moj ćale se raspištoljio, dere se: „Kumeeeeeeeeee, daj onu našu!“ Mama ih utišava, moli da uđu u kuću. Kum skinuo sako i vitla ga oko glave, a komšiluk se okupio.  Kad počeše da sviraju Čačak, razvezlo se kolo od ćoška do ćoška.   Malo falilo da se čitava proslava održi u našoj avliji.

Posle mi kum obećavao da će da dovede Dragačevce kad diplomiram. „Kumice, zamisli sliku. Kum Jovo nosi prasence na ražnju, ja balon vina. Iza nas orkestar. I pravo pred tvoj fakultet. Čim objave da si diplomirala ja viknem – udri! A oni zasviraju Svilen konac! A?“ A ja zamišljam i joooooooj, sve me strah da će to stvarno da mi urade.  Vidi on da se ja nećkam i preseče: „Ima da te vodim u Guču i tačka. Kako znaš da ti se ne sviđa, kad nikad nisi bila?“. I odvede me.

Stigli mi tamo pre podne, ja gledam – vašar k’o vašar, samo što trube pište na svakom koraku.  Ringišpil, desetak šatri  pod kojima se narod davi u svadbarskom kupusu i jagnjetini s ražnja.  Okolo džidžari postavili tezge, deru se da privuku mušterije. Naroda onako, k’o na svakom vašaru. Bazaju okolo, cenjkaju se, neki ulaze pod šatre.  Ušli i mi. Seli za sto sa kariranim stolnjakom. čekamo da nas neko posluži, a konobari nervozni, provlače se sa visoko podignutim pladnjevima pečenja između gostiju i orkestara. Hvataju narudžbine u prolazu i nema tu da izmišljaš. Sva pića isto koštaju, a sad baš, da l' si naručio pivo ili kolu, jaka stvar. Ima da piješ šta ti donesu.

Glavni mesar satarom cepa po jagnjetu tek skinutom s ražnja.  Znoj mu se sliva niz maljavi vrat i leđa, masne ruke briše o štrokavu kecelju. Zamahuje onom satarom i nešto viče, al’ ga niko ne čuje od zaglušujuće svirke. 

Pod jednom šatrom 4-5 orkestara, svako svira drugu pesmu.  Neki likovi već u transu, ubacuju im krupne novčanice u trube. Jedan bije šakama po stolu i urla, drugi stavio flašu piva na čelo, zavrnuo majicu i pravi osmice mlitavim stomakom. Oko njega se uvija crnpurasta klinka, u nečem drečavom što treba da izgleda seksi i dva broja većim papučama na štrokavim nogama. Zveckaju joj lažni dukati na bokovima i trese, trese i grudima i kukovima, namešta se da joj onaj pijani zadene novčanicu za pojas. 

Ja se smrkla, mislim se, koji sam đavo ovde dolazila. Kum me gleda ispod oka, vidi da mi ne prija, al' se smejulji. U neko doba pogleda na sat i kaže: „Sad će kumica da živne. Aj'mo na saborište.“ 

I odvede nas na neku livadu, iznad koje se uzdiže brdo. Baš tu, gde počinje šuma,  postavljena bina i par redova klupa ispred nje. Posedali mi, zvezda upekla, meni već muka pripala od one gungule i mirisa, samo mislim kad ću kući. Izađe voditelj da otvori takmičarski deo, a loše ozvučenje i ništa ga ne razumemo. Onaj narod se utišao, izvijaju vratove, a ne dišu.  Čini mi se da je i pod šatrama sve stalo tog trenutka. Kum mi pokaže prstom prema bini i šapne: „Slušaj! Sad se doziva izgubljeno jagnje.“

Odnekud, iz dubine one šume savim tiho se oglasila jedna truba, kao da nekog doziva. Otegnuto, promuklo. Nekako bolno, kao da jeca. I lagano se pojačavao taj zvuk, titrao i propadao, pa opet izvijao, kao da se taj koji svira približava. Ili je ariju prepustio sledećem trubaču. Pa ovaj sledećem, pa tako redom do onog koji je iz šume zakoračio na binu. Onda tajac. Jedan sasvim jasan trenutak tišine, taman koliko da udahneš vazduh punim plućima. Pa kad je grunulo! Majko moja, stvarno je zemlja zadrhtala. Što bi rekao Sićko: „Šljive same opadaju kad trube zagrme!“

Ej, a meni nešto odapelo iz dijafragme, pa me zgrabilo za grlo. I sad se zagrcnem kad o tome pričam. Kakva je to radost! Tačno ti dođe da urlaš i da skačeš i da plačeš i da se smeješ i da... 
Treba to doživeti.
......................................................

Prošle godine, taman uoči Sabora, moj kum Sićko otiš’o za nebeskim trubama. Kladim se da mu je moj ćale sačuvao mesto u prvom redu.

..........................................................

Pre desetak dana zove me njegova Olja:
-   Nenče, tati je godišnjica u subotu.
-   Znam. Dolazim.
-   A znaš šta bih volela? Da posle parastosa odemo u Guču. Da se oprostimo od Sićka i tvog Jove na njihov način.

I otišle smo. Na ponoćni koncert.  I znaš šta? Kad su grunule trube, učinilo mi se da čujem njih dvojicu kako se smeju.



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mladen.mladen mladen.mladen 13:52 16.08.2009

...

zaplakao sam.
vracarac92 vracarac92 13:55 16.08.2009

Re: ...

Divan tekst.
selica_nena selica_nena 13:55 16.08.2009

Re: ...

Jesi li bio nekad u Guči?
vracarac92 vracarac92 13:59 16.08.2009

Re: ...

Nisam.

Ja sam ljubitelj raznih regata i splavarenja i radije odlazim na Drinsku regatu ili Veseli spust.
O splavarenju Vrbasom, Tarom ili Unom da ti ne pricam....
selica_nena selica_nena 14:03 16.08.2009

Re: ...

vracarac92
Nisam.

Ja sam ljubitelj raznih regata i splavarenja i radije odlazim na Drinsku regatu ili Veseli spust.


Ima regata u Banji Koviljači. Toplo je preporučujem.
O splavarenju Vrbasom, Tarom ili Unom da ti ne pricam....

Ma da mi pričaš!
vracarac92 vracarac92 14:07 16.08.2009

Re: ...

Ima regata u Banji Koviljači. Toplo je preporučujem.

Vredi proveriti.
Ma da mi pričaš!
'ocu
dunja73 dunja73 14:50 16.08.2009

Re: ...

Jesi li bio nekad u Guči?
*novo



Kako je u Guci ?
Truba !
( bila x puta , ali ne volim ...mislim , daleko od toga da imam nesto protiv ,
ali licno - ne pricinjava mi vise apsolutno nikakvo zadovoljstvo ..
selica_nena selica_nena 19:35 16.08.2009

Re: ...

( bila x puta , ali ne volim ...mislim , daleko od toga da imam nesto protiv ,
ali licno - ne pricinjava mi vise apsolutno nikakvo zadovoljstvo ..


Poštujem. Bila, zasitila se i to je to.
mikimedic mikimedic 11:44 17.08.2009

Re: ...

zaplakao sam.


nisi jedini.
mrvicak mrvicak 13:01 19.08.2009

Re: ...

Idi bre selice...
Evo i ja da se prijavim... još jedna plačulja... sve kuckam kroz zamagljene oči...
Preporuka
Kazezoze Kazezoze 17:12 19.08.2009

Re: ...

mrvicak
Idi bre selice...
Evo i ja da se prijavim... još jedna plačulja... sve kuckam kroz zamagljene oči...
Preporuka

evo i ja prochitao, al' se nisam rasplakao, jbg.
bash me interesuje koji deo priche je kod vas izazvao toliku navalu mokrih emocija?
sastav je odlichan, a dozhivljaj trube sa pochetka izgubljenog jagnjeta me asocirao na pochetak koncerta jedne africhke grupe. prvo se chuje ritam talking druma, a onda izlazi bubnjar na scenu koji drzhi taj mali bubanj ispod pazuha i svira, za njim, jedan po jedan, izlaze ostali, prvo bubnjari, njih 4, zatim basista, gitarista, momak koji svira koru, orguljash, balafonista i kako koji pristizhe ulazi perfektno u muzichku harmoniju, a tad, odjednom, chini se negde duboko iz pozadine, chujesh glas koji seche vazduh kao kristal, nadjachavajuci sve ostale zvuke i kako se glas priblizhava postaje sve dominantniji, da bi na scenu izashao tip u dugachkoj africhkoj togi sa slamnatim sheshirom na glavi. bilo je za nepoverovati da je ta pojava u stanju da ispushta takve kristalne glasove, al' jedan je baba maal...

zeks92 zeks92 14:22 16.08.2009

Aaaaaaaaa ...

ti si ona shto je izula shtiklice, pa skochila na sto da se igra
selica_nena selica_nena 14:27 16.08.2009

Re: Aaaaaaaaa ...

zeks92
ti si ona shto je izula shtiklice, pa skochila na sto da se igra


Tc! Ja sam ona što je plakala i smejala se kad je počeo vatromet
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 14:51 16.08.2009

i ja zasuzih

kad procitah tvoj tekst i preporuka naravno, a kad cujem sa Ovcara i Kablara sa preko sto izvodjaca, srce mi puuno.
1992.g, jedan sin 4, a drugi nepune 2 godine. Dosao moj otac iz Guce,sa sabora i donese dve male sajkace, kao i dve male trube, igracke, za svoje unuke. Ne rekavsi im sta je to, stavi ih na sto. Stariji, plav kao Nemac, pogleda parce zelene coje na stolu, i okrete se od nje i ode svojim poslom, truba ga nista nije zanimala, a mladji , crnpurast, tek prohodao, dodje do stola, ispentra se uz stolicu, pravo sajkacu na glavu, a trubu smo mu oteli drugog dana jer nas je izludjivao svojim "sviranjem"
Hvala na podsecanju ove dogodovstine moje tada male dece.
P.S. Danas, Boban Markovic sa orkestrom, svira u Budimpesti na festivalu " Siget"
selica_nena selica_nena 15:01 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Dosao moj otac iz Guce,sa sabora i donese dve male sajkace, kao i dve male trube, igracke, za svoje unuke.


Eeeeeeh, deda je pravi. Ja čuvam šiljkane mog oca. I vezene čarape.

Jesu li ti sinovi zavoleli trubu?

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 15:43 16.08.2009

Re: i ja zasuzih





Obozavaju trubu, a "Nemac" sad iskljuciviji, jer smo bili kod rodjaka na svadbi u Subotici, sve to lepo krasno,lalinsko, Zvonko Bogdan, nema problema, bili ucesnici u svemu, naucili i cardas, sve ok, ali u povratku, kod Novog Sada, oboje progovorise: "Ma sve je super bilo, ali svadba bez trubaca, i nije neka svadba..." ,
margos margos 17:14 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

a kad cujem sa Ovcara i Kablara sa preko sto izvodjaca, srce mi puuno.

Kad sam to čula na licinom mestu - nazvala sam to 'kosmičkim trenutkom'. Neopisivo...

A Izgubljeno jagnje sam prvi put čula u Guči i trajno se primila... imala sam sreću da sedim u kafani u kojoj je sedeo tadašnji predsednik opštine, pa su za njega napravili spektakl koji je, vala potrajao...


dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:37 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

margos

.
A Izgubljeno jagnje sam prvi put čula u Guči i trajno se primila... imala sam sreću da sedim u kafani u kojoj je sedeo tadašnji predsednik opštine, pa su za njega napravili spektakl koji je, vala potrajao...




Jagnje,kad krene, pocne zmarac, jedan negde oko stomaka, pa krene da se muva, izazove drugog, koji krene prema nogama, koje pocnu nekontrolisano da djipaju, a onda drugi zmarci jurnu prema rukama i glavi, sa ili bez case, ukapiras da si vrisnuo kao nikada do tada, da znas da pevas i ono sto si mislio da nikada neces moci, uhvatis se u kolo i sa poznatim i nepoznatim, a viskovi zmaraca vec stigli do nekog drugog, a tebe tvoji zmarci i dalje ne pustaju, djipas i skaces, kolo igra i ko nezna i ko zna, e to je Guca
margos margos 21:52 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

E, a ja, za neverovati, pocupkujem i hvatam ritam za koješta, pa čak i za reklame i dečje pesmice - ali mi je ta silina utisaka, emocija, doživljaja u Guči bila takva, da sam samo kao zadovoljno meče sedela i upijala svim čulima sve.... nirvana, takoreći. Blaženstvo.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:58 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

margos
E, a ja, za neverovati, pocupkujem i hvatam ritam za koješta, pa čak i za reklame i dečje pesmice - ali mi je ta silina utisaka, emocija, doživljaja u Guči bila takva, da sam samo kao zadovoljno meče sedela i upijala svim čulima sve.... nirvana, takoreći. Blaženstvo.



Margos !!! SEDELA??? Uz to ludilo, svaka cast. Mora da je u ruci bila flasica sa vodom?
margos margos 22:01 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Ma jok... rakijica je na tu vrućinu najbolja. :)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:06 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

margos
Ma jok... rakijica je na tu vrućinu najbolja. :)



razmisljam razmisljam 22:34 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

a kad cujem sa Ovcara i Kablara sa preko sto izvodjaca, srce mi puuno.



И то не може да се доживи преко ТВ екрана - само тамо и само тада када сви груну пуним плућима, прангије крену, а небо се испуни одбеглим балонима и преплашеним птицама. Била ја тридесетак пута до сада и увек изнова понесем одонуд пуно срце и позитивне енергије барем за пар наредних месеци. Није баш као некад, слажем се, али опет... Има Гуча неку своју чудну тајну која људе учини отвореним и добрим и пријатељски настројеним према свима и сваком.
selica_nena selica_nena 22:45 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

И то не може да се доживи преко ТВ екрана - само тамо и само тада када сви груну пуним плућима, прангије крену, а небо се испуни одбеглим балонима и преплашеним птицама.


E ja to stalno pričala mom čoveku, a on se otimao i branio. Da ga vidiš sad, samo o Guči priča
selica_nena selica_nena 22:52 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Ma jok... rakijica je na tu vrućinu najbolja. :)





dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:58 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

selica_nena
Ma jok... rakijica je na tu vrućinu najbolja. :)








Ej vide li, sve se zemskinje javljaju,a ti sliku sto nakaci, jopet zemske
margos margos 23:05 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Ej vide li, sve se zemskinje javljaju,a ti sliku sto nakaci, jopet zemske

Zato što se muški doživljaj tumači jednodimenzionalno - kao raspad sistema - pa bolje i da ne pričaju :)
selica_nena selica_nena 23:06 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Vidim. Šta li nam to govori?

P.S. Ima par momaka. Pravih
razmisljam razmisljam 23:07 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

E ja to stalno pričala mom čoveku, a on se otimao i branio. Da ga vidiš sad, samo o Guči priča



Зато ми дође жао када о Гучи погано причају они који тамо никада нису били или су отишли са предрасудама и неспремни да се отворе и упију све оно позитивно и добро што она нуди. До душе, са тим другима је лакше, јер се врате кућама као преобраћеници и најчешће пожеле да им се искуство које су тамо доживели понови и наредне године.
selica_nena selica_nena 23:15 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Zato što se muški doživljaj tumači jednodimenzionalno - kao raspad sistema - pa bolje i da ne pričaju :)


Kako beše onaj natpis na majici:
Bio sam u Guči, šteta što se ničeg ne sećam
margos margos 23:17 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Bio sam u Guči, šteta što se ničeg ne sećam

TO! :)
selica_nena selica_nena 23:37 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

Зато ми дође жао када о Гучи погано причају они који тамо никада нису били или су отишли са предрасудама и неспремни да се отворе и упију све оно позитивно и добро што она нуди.


Ej, a nigde nisam srela toliko opuštenog sveta. Oko spomenika trubaču krkljanac, noge ti se lepe za asvalt, guraju te, gaze po nogama, pivo pršti na sve strane, a niko se ne ljuti.
I nećeš verovati, niko nije oboleo od svinjskog gripa, a onoliki prasići potamanjeni!
razmisljam razmisljam 23:55 16.08.2009

Re: i ja zasuzih

I nećeš verovati, niko nije oboleo od svinjskog gripa,



То сам баш и ја коментарисала. Изгледа да је тајна у добром расположењу. Ваљда то повољно утиче на имунитет. Ето нама лепе замене за вакцину!
А атмосфера те просто натера да се опустиш и препустиш, онако до краја и свим својим бићем. Нисам веровала да то и мени може да се догоди, мало уштогљеној по природи и несклоној великим изливима одушевљења и емоција - све до моје прве Гуче. Од тада се кунем у њу.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:43 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

A ja moje opanke, prave, opletene, čuvam u ormanu sa knjigama uz testiju.
sentinel26 sentinel26 13:57 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

Jelica Greganović
A ja moje opanke, prave, opletene, čuvam u ormanu sa knjigama uz testiju.

Nemoj slučajno da ideš na vodu sa testijom ! :))

Kad si zadnji put pila vodu iz nje ?
selica_nena selica_nena 14:03 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

Ovako nešto?

sentinel26 sentinel26 14:34 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

selica_nena
Zato što se muški doživljaj tumači jednodimenzionalno - kao raspad sistema - pa bolje i da ne pričaju :)
Kako beše onaj natpis na majici:
Bio sam u Guči, šteta što se ničeg ne sećam

I oni koji su zaboravili Dragačevo se ne sjećaju kako je počelo. Danas ga ne spominju.
Dragačevci treba i da ga otvaraju i zatvaraju, zaslužili su to.



Neno prepoznao sam te na ovom snimku ali neću kažem nikome..

selica_nena selica_nena 14:40 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

Neno prepoznao sam te na ovom snimku ali neću kažem nikome..


Pssssssssssssst
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:05 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

Prilikom poslednje posete, pre mesec dana, Badnjevcu...tamo kao što znaš nikako da ih vodom iz vodovoda usreće, pa se snalaze...dakle, testija znojava od hladne vode i zapušena zgužvuljanim listićima, ima li bolje i slađe vode od te?
selica_nena selica_nena 18:14 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

dakle, testija znojava od hladne vode i zapušena zgužvuljanim listićima, ima li bolje i slađe vode od te?


Zahvaćena na kladencu na Strmenjači...
Mhm, ovog leta sam obišla pola Srbije. Bože, kako je lepa, koliko tajni krije, koliko mi je detalja steglo knedlu u grlu!
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:21 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

Ne, nisu čučavci, obični šiljani, ženski.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:49 17.08.2009

Re: i ja zasuzih

selica_nena]



I nećeš verovati, niko nije oboleo od svinjskog gripa, a onoliki prasići potamanjeni!



Eto ti leka, rece lepo margos, rakijica evo reseenjaa!
sentinel26 sentinel26 14:56 16.08.2009

Vašar je bio...

Bejaše li ovako nekako:

"Vašar je bio, a na vašaru
Sablje, pištolji, arapski 'at
Mletačka svila, ženevski sat.
..........................
Ah Babo, Babo
Kupi mi Babo
Pečenja kupi jarećeg
.
............................ "

Sjajno si uklopila simboliku i asocijacije sa dogadjajima iz realnog života.
... Kad su grunule trube, učinilo mi se da čujem njih dvojicu kako se smeju.

Divno.
selica_nena selica_nena 15:02 16.08.2009

Re: Vašar je bio...

Hvala, Sent.
miloradkakmar miloradkakmar 15:09 16.08.2009

Dirljivo

Čovečine kumovi Sićko i Jovo.
Odnekud, iz dubine one šume savim tiho se oglasila jedna truba, kao da nekog doziva. Otegnuto, promuklo. Nekako bolno, kao da jeca. I lagano se pojačavao taj zvuk, titrao i propadao, pa opet izvijao, kao da se taj koji svira približava. Ili je ariju prepustio sledećem trubaču. Pa ovaj sledećem, pa tako redom do onog koji je iz šume zakoračio na binu. Onda tajac. Jedan sasvim jasan trenutak tišine, taman koliko da udahneš vazduh punim plućima. Pa kad je grunulo! Majko moja, stvarno je zemlja zadrhtala. Što bi rekao Sićko: „Šljive same opadaju kad trube zagrme!“

Ovo doživeh , čitajući.
selica_nena selica_nena 15:51 16.08.2009

Re: Dirljivo

Čovečine kumovi Sićko i Jovo.


Mhm, baš.
Milorade, dogodine idemo na sabor. Ej, jubilarni, 50!

miloradkakmar miloradkakmar 22:27 16.08.2009

Re: Dirljivo

selica_nena
Čovečine kumovi Sićko i Jovo.


Mhm, baš.
Milorade, dogodine idemo na sabor. Ej, jubilarni, 50!


Odmah upisuj zainteresovane.
Prvi se javljam.
selica_nena selica_nena 23:43 16.08.2009

Re: Dirljivo

Odmah upisuj zainteresovane.
Prvi se javljam.


Autobusom! Ej, k'o prava ekskurzija, a posle da pišemo blogove. Mislim, ko se bude sećao nečeg

P.S. Moj školski drug predložio da susret generacije ne slavimo u kafani, nego da odemo na ekskurziju. Ja pitam gde ćemo, a on kaže: "Ma nema veze, samo da se malo vozimo autobusom!"
Dr M Dr M 19:14 16.08.2009

Ako ikad...

...odem u Gucu,
kazacu da me je poslala selica_nena..

Ali, pre toga, zelim da prisustvujem promociji Tvoje knjige...ili zbirke tekstova sa bloga.
selica_nena selica_nena 19:37 16.08.2009

Re: Ako ikad...

Ali, pre toga, zelim da prisustvujem promociji Tvoje knjige...ili zbirke tekstova sa bloga


Eeee, hvala ti na ovome. I ne daj Bože dugog čekanja!
mrvicak mrvicak 13:33 19.08.2009

Re: Ako ikad...

selica_nena
Ali, pre toga, zelim da prisustvujem promociji Tvoje knjige...ili zbirke tekstova sa blogaEeee, hvala ti na ovome. I ne daj Bože dugog čekanja!


Hej vas dvoje što s rečima umete, nemojte slučajno da ni nas što u vašim rečima uživamo zaboravite obavestiti kad to bude!
selica_nena selica_nena 20:39 19.08.2009

Re: Ako ikad...

Hej vas dvoje što s rečima umete, nemojte slučajno da ni nas što u vašim rečima uživamo zaboravite obavestiti kad to bude!


Naravno.
ssvetlana92 ssvetlana92 19:50 16.08.2009

Divno si to opisala...

Prosto sam se predala tekstu i nanovo sve, doživela. Na kraju mi je i suzica krenula...Nije da sam ljubitelj vašara, ali Trubu OBOŽAVAM! Od uvek i za uvek. Sada ne preterujem, ali znalo se! Mnogo puta su mi sve trube, posebno Salijevića bile skoro u ušima..i nisam ogluvela, za divno čudo. Jedino što mi je malo srce oslabilo, od siline uživanja!
selica_nena selica_nena 19:57 16.08.2009

Re: Divno sito opisala...

Jedino što mi je malo srce oslabilo, od siline uživanja!


E da znaš, tačno čovek pomisli da će mu srce stati od miline.
ssvetlana92 ssvetlana92 20:16 16.08.2009

Re: Divno si to opisala...

selica_nena
Jedino što mi je malo srce oslabilo, od siline uživanja!


E da znaš, tačno čovek pomisli da će mu srce stati od miline.

I u pravu si, svako treba makar jednom u životu Guču da, oseti.
myredneckself myredneckself 23:15 16.08.2009

Zamisli

selice neno, da ja još nisam nikada bila u guči !
a nije da nisam o tome mislila i slušala, nego, kao...ma, bilo bi dobro da odem, ali biće mi dosadno, ne slušam ja puno tu muziku, i nerviraću se zbog one gužve, bla,bla...vreme prolazi
ako nisam dosad, posle ovako tvog lepog teksta ću otići na taj jubilarni, akobogda
a sićko i ćale, carevi
selica_nena selica_nena 23:30 16.08.2009

Re: Zamisli

He, drago mi je.
Znaš, mene svašta nešto mrzi, a onda kažem sebi - ma probaj, bre, ko zna da li će ti se opet pružiti prilika. I posle mi bude drago. Ne idem ja redovno u Guču, ali svaku posetu pamtim kao izuzetan doživljaj.
libkonz libkonz 08:20 17.08.2009

Odličan tekst

A ja nikada nisam bio u Guči. Svake godine planiram, uvek nešto iskrsne. A volim taj kraj, ne moram posebno naglašavati.
selica_nena selica_nena 09:36 17.08.2009

Re: Odličan tekst

A volim taj kraj, ne moram posebno naglašavati.


margos margos 11:13 17.08.2009

Re: Odličan tekst

Je l ovo Jelica planina?
selica_nena selica_nena 12:55 17.08.2009

Re: Odličan tekst

margos
Je l ovo Jelica planina?

Ovčar i Kablar. Jelica je pitomija


margos margos 15:02 17.08.2009

Re: Odličan tekst

Ovčar i Kablar. Jelica je pitomija

Jednom kad je jugić jaukao preko Jelice (kao ona tvoja truba iz priče) - nije mi se činila pitomom toliko.
selica_nena selica_nena 15:15 17.08.2009

Re: Odličan tekst

Jednom kad je jugić jaukao preko Jelice (kao ona tvoja truba iz priče) - nije mi se činila pitomom toliko.


Jooooj, što mi to poznato. Pred svakom većom uzbrdicom smo izlazili iz kola svi sem vozača. A i onda smo morali da poguramo.
razmisljam razmisljam 15:42 17.08.2009

Re: Odličan tekst

Jednom kad je jugić jaukao preko Jelice (kao ona tvoja truba iz priče) - nije mi se činila pitomom toliko.



A ми се једном приликом спустили са Јелице у варош на три фелне! Сви изашли да виде чудо невиђено - бука несносна, котрљамо се некако, а вулканизери не раде дуж Ибарске - беше неко викенд предвечерје.
margos margos 15:52 17.08.2009

Re: Odličan tekst

E, a imam jednu prijateljicu iz tog kraja - hajdučica. Pa kad kažu da se ne ide nekim od tih puteva jer je sneg napadao i nije prohodno - ona mora - ko njoj da zabrani. Ima gomilu prijatelja s kojima se sprijateljila baš u takvim prilikama kada ih je izvlačila iz nevolje. Luda, časna reč:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:06 17.08.2009

Re: Odličan tekst

Jelica je pitomija


reanimator reanimator 11:21 17.08.2009

...

E kad ni posle ovakvog lobiranja nisam poželeo da odem, neću nikada :)
Btw, super ti priča
selica_nena selica_nena 12:56 17.08.2009

Re: ...

reanimator
E kad ni posle ovakvog lobiranja nisam poželeo da odem, neću nikada :)
Btw, super ti priča


Nikad ne reci!
jassystar jassystar 12:38 17.08.2009

Izgubljeno jagnje...

Odnekud, iz dubine one šume savim tiho se oglasila jedna truba, kao da nekog doziva. Otegnuto, promuklo. Nekako bolno, kao da jeca.


Preporuka za tekst, i ja malne zasuzih. Ću idem u Guču, obavezno.
selica_nena selica_nena 12:57 17.08.2009

Re: Izgubljeno jagnje...

E to volim da čujem. Hvala na preporuci
bocvena bocvena 07:49 18.08.2009

Ja ću da preskočim Guču, ali

ovaj tvoj blog je divan! Zbog Sićka i Jove i još ponečeg...
ines08 ines08 10:06 18.08.2009

Re: Ja ću da preskočim Guču, ali

Ni ja nemam neku želju da posetim Guču u to vreme.
Ne volim vašare, a tako mi izgleda.
Ali da uz trubače (dobre) može da se đuska i cupka - uuuu, još kako.

Prelepa priča Neno, izmami mi suzice, a vidim da nisam jedina.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana