NE TREBA KUSUR (letopis Terazijskih sofizama) XXI

trafficante RSS / 19.08.2009. u 17:18

2242177331_70f722ab06_m.jpg 2241655791_c219abb6cf_m.jpg

                                                                                            

 

                                                                        Subota 8.avgust

            Obuo sam neke stare patike za fudbal.I tako krenuo u obilazak,huda sto bi rekli crnci,jedino sto sem fudbalera iz neke africke republike i nema crnoputih zitelja kolubarskog okruga!Al zato has'lin' lajfstajl se ozbiljno primio na ovim prostorim!Svakakvih hemikakalija i travuljina mozes na tovare pazariti!Krek se nije primio , al triput seceni dop je itekako pozicioniran na ulicnom trzistu,po bagatelnoj ceni!

            I tako gledajuci svoja posla , mozda sam donekle i iritirao lokalce,koji ne behu sigurni dal da mi ponude robu,da li da isucu pajser iz oluka i samo tako objasne da nemam sta tu puno da se setkam i unosim nepotrebnu pometnju u redovima navucene raje i prodavaca gorkih snova!

            Shvativsi poruku napisanu opakim pogledima uprtim u mene,ucinio sam si uslugu i okrenuo u pravcu fenserskog naselja,uz mermerom poplocanu ulicu , koju su vazda slikavali kad bi se u prestonicu slao neki prilog za  crne hronike,kada je bojazljivi njacuci tekst ovdasnjih novinara trebalo dokumentovati nekim slikama razvijenog grada na obali Kolubare gde se po poslednjoj modi sukobljavaju toboze nekakvi kriminalni gangovi natapajuci ulice lokvama krvi ubijenih vojnika u borbi za prevlast na trzistu narkotika!Oce kulovi da budu gansteri mesto da lepo kao Holandjani od svojih livada naprave plastenike i posle da zive ko Lordovi i samo tako naplate planetarnu pomamu za gistro Zravom hranom,koja je uvek i bila zdrava jedino bez nekog svetski priznatog sertifikata o nepostojanju otrovnih materija u organskoj hrani mejd in midl vest sebija!Od cega bi to,molim te, voce i  povoce i moglo da bude zatrovano kad su nam fabrike u maleru ,evo ima dvajes godina!?

Ovde su se samo pojebali umovi i sistemi vrednosti kod napacene,vazda gladne raje koja je uvek na izborima glasala za aktuelnu vlast,po principu samo da ne bude gore,ovako i nije tako lose!

            Krao sam bogu dane i trosio poslednje sate prinudnog odmora u jos jednoj besmislenoj setnji,sve se nadajuci ocu li videti nekog starog znanca koji me nece ni puno ispitivati ,a ni suvise razocarati jos jednom provincijskom navikom,jos jednom zatucanom upadicom!

            -Gde se to pika fudbal,stari moj?

         -Nigde Aleksicu,bez veze tumaram ...

         -Ma ni ja ne igram ,otkako mi na vojnoj vezbi levo koleno iskocilo,i sad mi seksanje ne dozvoljava preteranu akrobatiku,al navikne se co'ek,a ti ?sta se radi?

         -Nista posebno,cekam neke papire za Novi Zeland pa da palim polako...

         -Koji ce ti to u zivotu,da rmbas tamo do smrti,ajde bre ja veceg neradnika od tebe nisam...

         -E sad se vredjamo,ko da si ti nesto vise trc'o da vitlas pored tolikih caletovih strugova i glodalica!

         -Pa nisam priznajem,al i dan danas naplacujem njegovu alatnicu i sad neki novi klinci vitlaju za mene ,ja samo razvozim robu i sklapam ugovore!

         -Pa ti mu dodjes ko neki menadzer,boga ti..!

         -Jel ja to cujem neku ironiju?

         -Ma jok,bre samo kad nemas neka cuda muda da porodicno peglas kroz vekove,onda predas papire i nadas se!

         -Da to je uvek bilo ono sto bese pravilo zavist

izmedju mene i vas gimnazijskih svalera,vi ste sve vise bivali nacitaniji i sve pametniji u tim vasim intelektualnim krugovima,a de ste sad ,ta silna mudrost se ne maze na lebac,zar ne ?

         -Kad ne bih priznao da si u pravu morali bi da se potabamo ovde na sred ulice,onako uz kurac,a ne videsmo se tolike godine!

         -Koje bre tabanje,nego pogledaj se samo nosis neke patikice,prodajes maglu a vidi ovo SVEZNAJCI  !!!

izvadi frajer stos evrica ,ma ko zna koliko,i kao nekad poce mahati svojilm svemocnim oruzjem u onom starom maniru iz srednjoskolskih fajront situacija,kada bi ocajan vadio svoje adute pred kraljicama igranki koje tad behu gledale kroz njega kao kroz teglu izlapele tursije!

         -Alal vera domacine,nek bude tvoja poslednja ,priznajem da si me tapirao!

         -Bes da se ljutis Djurdjevicu al sad se vidi ko je bio u pravu!

         -Tvoj matori,naravno!

         -Mislis da ne bi...

         -Ne da ne bi vec bi sigurno,mozda i jebo stogod van tvog sela,i usput upozno ozbiljne fukare koje ce kad kad staviti sapu na sve sto imas,pa posle kurac sto ces da nadjes neku budalu koje ce da te skida sa vesala ko onomad kad te je Branka bila ostavila, magarce nezahvalni...

         -Taj se jos nije rodio bivsi burazeru,taj se jos nije rodio,i samo da znas...

         -Znam Aleksicu ,veruj mi da znam!A to sto vise znam,vise se i patim!!!

         -Zivi bili pa videli!!!

         -Jasna stvar...

 

            kako je vreme doslo da vise ne moze covek ni pogresne patike da nazuje,a da to neka budala ne primeti!koji su to stepeni lelemudarenja,au covece???

2241546071_2e335e0ed4_m.jpg 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana