Kad ih niko ne mučaše, oni se mučahu sami

Jelica Greganović RSS / 22.10.2007. u 21:32

Moj život dopisnika, rodno pravilno – dopisnice, tj. razglednice, u Sloveniji, ponekad me dovodi u dramatične i napete situacije. Biti razglednica odavde je, na mah, opasno po mentalno zdravlje. Povremeno mi se čini da gubim dodir sa realnošću.

 

Dosadašnji favorit, sa ozbiljnim mogućnostima da izgubi vodeće mesto, je bio poziv na novinarsku konferenciju povodom odlepljivanja žvaka sa trotoara. U ljubaznom, sasvim profesionalnom i ozbiljnom pozivu, sam obaveštena da ćemo novinari prvo prisustvovati odlepljivanju žvaka, uživo, a kasnije ćemo imati i mogućnost da postavljamo pitanja.

 

Dva dana, do najavljenog događaja, sam živela u neizvesnosti. Je l' to ozbiljno, ko me navlači i zašto...a za svaki slučaj sam, ipak, probala da smislim prigodno, korisno pitanje, najavljenim povodom. Nešto mi nije išlo. Ako uzmemo u obzir da prednost u postavljanju pitanja, na ovdašnjim novinarskim konferencijama, obično dobiju domaće, državne medijske kuće, moje šanse da postavim jedino pitanje, koje sam smislila, (»Koliko žvaka ste odlepili?«) su minimalne. Sem ako oni nisu mnogo maštovitiji od mene. Da ne bih rizikovala svoj ugled strane razglednice, nisam otišla na tu novinarsku konferenciju. Dan danas mi je malo žao.

 

Drugi poziv je bio od strane vladajuće stranke. Dotična me zvala na novinarsku konferenciju o suživotu čoveka i mrkog medveda. Obzirom na to da se ovde raspisuju godišnje kvote (sa dve nule) za odstrel mrkih medveda, bez da se zna koliko medveda uopšte ima u Sloveniji, ja nisam nikako mogla da shvatim reč viška – »suživot«. Na taj press nisam otišla, jer sam poslana na drugi radni zadatak. I to mi je dan danas žao.

 

Kad smo već kod danas, danas mi je stigao poziv na državljansku nepokornost. Moram da priznam da prosto obožavam državljansku nepokornost i da mi se malo kad čini neosnovanom. Dakle, danas me je na otpor državi, kao poznatoj tlačiteljki ljudskih prava, što namerno, što slučajno, pozvala Civilna inicijativa Dimnik iliti Odžak.

 

Koordinacijski odbor sveslovenačke civilne inicijative Odžak je pozvao, ne samo mene, nego sve državljane Slovenije, na opštu državljansku nepokornost, odnosno bojkot svih odžačarskih usluga. Tim povodom je, član civilne inicijative protiv odžačarskih zakona, naglasio da su, spornim odžačarskim zakonodavstvom, ovdašnje ministarstvo za okolinu i prostor i odžačari uzeli u svoje ruke sva prava državljana.

 

Da li me pratite?

 

Dakle, spornim zakonodavstvom, koje je potrebno poništiti, jer je napravljeno za odžačarski lobi, pogažena su osnovna ljudska prava. Istovremeno vlasnici i korisnici su potpuno obespravljeni, zbog čega nas, ova civilna inicijativa, poziva da opštu državljansku nepokornost iskažemo bojkotom svih odžačarskih usluga, sem onih koje sami naručimo.

 

Peticiju protiv spornog zakonodavstva, koje odžačarskom lobiju omogućava da dođu u kuće kad god hoće i zahtevaju pare, bez obzira na rad koji obave, je potpisalo već 25.000 ljudi, a podržava je 95 odsto svih Slovenaca, saopštio je koordinacijski odbor sveslovenačke civilne inicijative Odžak.

 

Pratite li me i dalje?

Zato što, ako me pratite, onda smo zajedno zalutali.

 

Pokušavam da shvatim kako sam mogla da propustim, kao razglednica, tu dramu oko podzemne borbe između 95 odsto Slovenaca i odžačara. U stvari ne sećam se kada sam poslednji put, ovde, videla odžačara. I ko je odžačarski lobi? Da li je uslov za učestvovanje u antiodžačarskoj inicijativi, imanje odžaka? Ja doduše imam neku sličnu rupu u kujni...ja bih podržala ovu nepokornost, samo ne znam kako...

 

Za odžačare znam da imaju crne uniforme, kao rudari. Da su, u stvari, rudari naopačke. Da imaju onu namotanu žicu, sa musavom četkom na kraju. Da donose sreću, ako ih uhvatiš za dugme. A dugmeta su im zlaćana. Da učestvuju na novogodišnjim čestitkama, sa prasićima i detelinama sa četiri lista. Ovo za lobi i uskraćivanje ljudskih prava, ni sanjala nisam...

 

O predsedničkim, ovdašnjim izborima, pisaću vam drugi put. Ne mogu sada da mislim na to, dok mi preti opasnost od odžačarskog lobija. Moram da nađem telefonski broj ove civilne inicijative. Da vidim gde se okupljaju. A do tada, pokaže li se kakav tiranin-odžačar, na mojim vratima, sa detelinom ili bez nje, sve što imam da mu kažem je : »No pasaran!!!«

 

 

 

 

 

 

 

 

Atačmenti



Komentari (162)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 21:37 22.10.2007

Jaooooj, Jelice,

pa ti nisi ni raglednica! Ti si obicna dopisnica!!



I ovi te zvali?



Oni su, bre, gospoda. Nose cilindar.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:38 22.10.2007

Obična?

Ni slučajno! Ja sam strana dopisnica. Malo li je?
oldtajmer oldtajmer 22:03 22.10.2007

Re: Jaooooj, Jelice,

Nemoj molim te! Prosli Halloween je u nekim americkim novinama izaslo kako je neka devojcica, pa jos pride, sirota, crna, u svom trick-or-treat pohodu dobila u jednoj kuci "Negro" bombone! Nadigla se dzeva kako to rasisti negde podmecu sirotoj crnoj deci da im posalju poruku kako nisu dobrodosli u kraju! A sirota devojcica se razmislja da tuzi (samo ne zna koga) za pretrpljeni dusevni bol. Pa ti sad vidi!
49 41 49 41 23:13 22.10.2007

Re: Jaooooj, Jelice,

nsarski
pa ti nisi ni raglednica! Ti si obicna dopisnica!!I ovi te zvali?Oni su, bre, gospoda. Nose cilindar.


Ovaj NSarski je "OPASAN" tip; -hladan ko spricer. Sklonio D... uza sigurni ZID i imenjakinju moje zene Z...-bava!

P.S.
Sve mi se vise svidja OVAJ NSARSKI;
OPsss! Opet sam se izleteo.
Istog smo pola-a, to ljudi, mogu svakako protumaciti.
49 41 49 41 00:40 23.10.2007

Re: Jaooooj, Jelice,

oldtajmer
Nemoj molim te! Prosli Halloween je u nekim americkim novinama izaslo kako je neka devojcica, pa jos pride, sirota, crna, u svom trick-or-treat pohodu dobila u jednoj kuci "Negro" bombone! Nadigla se dzeva kako to rasisti negde podmecu sirotoj crnoj deci da im posalju poruku kako nisu dobrodosli u kraju! A sirota devojcica se razmislja da tuzi (samo ne zna koga) za pretrpljeni dusevni bol. Pa ti sad vidi!


Tuziti BOGA; samo ne moj te to CINITI u/na Bozjim "SVETIM" MESTIMA
bravar bravar 21:48 22.10.2007

bez naslova

evo trazim brojeve i ja, da ubrzamo proces. Nemoj da me sekiras, i da se pazis dok se ne povezes s ti gradjani:) (mislim civili:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:52 22.10.2007

Već sam

na oprezu...samo me muči pitanje, ako nasrnem na odžačara, zbog radi državljanske nepokornosti, 'oće li posle da me bije baksuz?
bravar bravar 21:58 22.10.2007

Re: Već sam

Ovo je baksuz i nemo se brines. Ako Ti dodje, evo men, stizem
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:59 22.10.2007

Samo pazi,

da ne naletiš na okvir komentara...ja sam se prošli put fino ugruvala...a izgleda tanko...
bravar bravar 22:06 22.10.2007

Re: Samo pazi,

Da sam znala da ti posaljem . Leci sve dok pozelis...

Nego, sta bi sa zvakama? Jesi li nacula nesto? I meni mnogo zao sto nisi isla.
A tek medjedi... i medjedice bas je slatka;-)
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:27 22.10.2007

Sa međedima

nije baš sve ok...tu skoro su ubili dva mladunčeta i to vrlo mučno. Koristili su ih kao mamac za majku medvedicu. Pa onda je neki lovac od 219 godina, na Pohorju ubio meče, jer je mislio da je divlje prase ?!)...ima svega...moj kolega, sajtadžija i ja, se trudimo da objavljivanjem vesti o medvedima (dok nas ne u'vate) ukažemo na kršenje njihovih ljudskih prava.
bravar bravar 22:48 22.10.2007

Re: Sa međedima

Cini mi se da je Slovenija svojevremeno poprilicno izvozila po Evropi:)
A imate ih podosta na tako maloj teritoriji , za razliku od Srbije gde se broj bas smanjio. Kazu da crnog medveda jedva da ima oko pedesetak:(
Mića Marković Mića Marković 00:57 23.10.2007

Re: Sa međedima

nije baš sve ok...tu skoro su ubili dva mladunčeta i to vrlo mučno. Koristili su ih kao mamac za majku medvedicu. Pa onda je neki lovac od 219 godina, na Pohorju ubio meče, jer je mislio da je divlje prase ?!)...


Moj slovenački prijatelj mi je rekao da lovca u Sloveniji nazivaju "naoružani alkoholičar".
Čini se da je tako manje više u svim delovima bivše nam domovine.
nsarski nsarski 01:08 23.10.2007

Re: Sa međedima

Evo prestupnika! Ubio im mamu.



Al zapazi kako je i u lovu ispeglan, majku ti bozju!
49 41 49 41 02:13 23.10.2007

Re: Već sam

Jelica Greganović
na oprezu...samo me muči pitanje, ako nasrnem na odžačara, zbog radi državljanske nepokornosti, 'oće li posle da me bije baksuz?


Nece, Jelice! Odzacar je je na radnom zadatku- nemoj mu UGROZAVAT radne obaveze i zadatke.(MOZE te TUZITI).
Ne, pominji nepokornosti (drzavne). Ne NASRCI- budi DAMA!
Obavite, sve KOREKTNO- po bozjoj volji- nece te BITI baksuz!

P.S.
Pazi! Svedoka ima UVEK- LAZNIH ili "pravih".
Ponavljam: tiho, bez nasrtaja i svedoka; svi c e ti B A K S U Z L U C I biti oprosteni.
Ne, placi ako NISI zadovoljna odzacarom; ima puno odzacara-pa oni su TU- samo donose SRECU
"GARAVU"!
49 41 49 41 03:14 23.10.2007

Re: Sa međedima

.Moj slovenački prijatelj mi je rekao da lovca u Sloveniji nazivaju "naoružani alkoholičar". Čini se da je tako manje više u svim delovima bivše nam domovine.[/quote

A, kako bi se onda zvao: Lovac na LJUTSKE Glave ?!?


49 41 49 41 03:25 23.10.2007

Re: Sa međedima

49 41

.Moj slovenački prijatelj mi je rekao da lovca u Sloveniji nazivaju "naoružani alkoholičar". Čini se da je tako manje više u svim delovima bivše nam domovine.[/quoteA, kako bi se onda zvao: Lovac na LJUTSKE Glave ?!?


PAROHLEPAC, GLAVOHLEPAC, CINKAROS, CIA-KGB-OZN-as-UDBAS, ili...
Mića Marković Mića Marković 03:37 23.10.2007

Re: Sa međedima

49 41 ide u quoting, postavlja pitanje, pa odmah u dva komentara u roku od 11 minuta daje i odgovore.
Zanimljivo.
bauer bauer 05:25 23.10.2007

Re: Sa međedima

ovo sam ja, kada sam isao prvi, jedini i poslednji put u lov na jelene...

49 41 49 41 06:55 23.10.2007

Re: Sa međedima

Mića Marković
49 41 ide u quoting, postavlja pitanje, pa odmah u dva komentara u roku od 11 minuta daje i odgovore.Zanimljivo.


Mico,
Molim te; budu "SKUSTINSKI PARLAMENTARAN"- nemoj mi stopati vreme.
Jer', "AKO se naljutam ? Ima da ti NAFRLJAM na RAKETATA.!

Poljobi, ZENO in DEKLEVA; jaz' se NE spilam!
(slovensko-domasen jezik.; z premesami Austro-Ugarscine).

"Ako, ti go FRNJAM ( raketata) u INSTRUMENT; ce te POGLASUVAM"
Kolateralnata Z DANGUBA. Tij' si MRTEV moj BRATKO- koj'si TI-brez TVOJ
instrument?! PITAJ tvoj' zeno; zdaj si ti bez TVOG instrumentov"?!?

Al' si AMPAK: "Jazzery""?-; al' si "ODA PROLECU"?

Da, ti ga FRNJAM u tebe te (raketata);jal' INSRUMENT; sprasuvaj na tvoja zenata.
Tij' si bre mrtev; bre BRATKO-brez INSTRUMENT.


P.S.
SVE, BILO JE M U Z I KA '
Mucahu nas DRUGI; Ako se SAMI ne MUCASMO!
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:59 23.10.2007

Zbog te ispeglanosti

mi više izgleda da je meda izvršio samoubistvo...
Emir Halilovic Emir Halilovic 09:07 24.10.2007

Re: Sa međedima

Sa lovcima--tako je svuda... ovde (Ceska) doneli zakon da lovac sme da pri vrsenju svojih lovacko-krvolocnih zadataka ulazi nekaznjeno na tudji privatan posed. Velika frka se digla...

Medjutim, ako je poenta clanka, a cini se da jeste, dokon pop i jarice krsti, ili kuca gori baba se ceslja, to je opste poznata pojava u "dosadnim" zemljama. Cuo sam od prijatelja da se u Ljubljani strasno lome koplja oko bastica (sa lukom kupusom itd.) koje odredjeni sugradjani odrzavaju na uzem gradskom podrucju. Bastovani ne daju, grad hoce da rusi... kakva je sa tim situacija?

Ovde se recimo vec serijski izvestava kako je u jednom gradicu u Srednjoj Ceskoj izbio "veliki sukob" izmedju dece na skejtbordima i nekih penzosa kojima buko od skejtborda smeta. Deca hoce pistu za skejtbord, penzosi ne daju... drama samo tako.
s56a s56a 09:21 24.10.2007

Re: Sa međedima

Dezela stvarno postaje dosadna kao Svajcarska! Jedino nam je inflacija najvisa u Euro podrucju ali Alpska ksenofobija zajednicka. Sutra idem i ja u Srbiju u life
ruza26 ruza26 11:11 24.10.2007

Re: Sa međedima

Nemojte kroz Obrenovac. Juce Batic izjavo na Skupstini da tamo u nekom objektu (u neljudskim uslovima) zive izbeglice iz Slovenije (vojna lica) o kojima niko ne brine (valjda nije znao za njih dok je bio na vlasti)...
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:30 24.10.2007

Vidi, Emire,

jedno je kad zaludan pop i jariće krsti. Drugo je kada se dešava nesto važnije, a baba se češlja. E, ovde je slučaj sa babom. Dakle, ne krepavamo od nedostatka tema ovde...ali, čuj ovi odžačari su očito surova vrsta kršitelja ljudskih prava, vredna osnivanja civilne inicijative...
Što se tiče baštica, eno ti moj blog u arhivi, na starom blogu, o tome...radi se na istrebljivanju istih, čemu se ja radujem i spremna sam da se uključim u civilnu inicijativu, kojoj bi cilj bio da se kukuruz ne sadi u centru glavnog grada.
ruza26 ruza26 11:56 24.10.2007

Re: Vidi, Emire,

ha,ha... seljaci bi rekli kukuruz se seje... ne sadi se....
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:19 24.10.2007

Ako se

to radi po centru grada, tj. betonu, onda se sadi, sejanje teže ide u tim odvratnim urbanim uslovima, gde čovek ne može ni čestito u blato da ugazi.
s56a s56a 12:51 24.10.2007

Re: Sa međedima

Nazalost cu otici u Pancevo gde srpske izbeglice zive u Austro-Ugarskim konjusnicama! Ostvarenje vizionarske politike - svi Srbi u jednoj drzavi! Sa masovnim seljenjem naroda iz Hrvatske i ekonomskom katastrofom RS.

Gazdarice, da ti donesem jos tegle za pindjur u KG kada je Cole tako vredan? Pazite samo da vam ne zagore jajcevci, za paprike je lako
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:18 24.10.2007

Ne pratim te,

otkud Cole u ovoj priči?
s56a s56a 20:19 24.10.2007

Re: Ne pratim te,

Jelica Greganović
otkud Cole u ovoj priči?


Nune i ja smo ispekli, u Štajerskoj, u subotu 50 kg paprike.


Ispravka pogresnog navoda - muski nadimak na 4 slova


Jelica Greganović Jelica Greganović 20:39 24.10.2007

Pa,

jes' slično...
Gorstak Gorstak 18:10 06.11.2007

Re: Sa međedima

Za ovu sliku našeg najvećeg sina sam tek od skora čuo, a cenim da je interesantna pričica:
Elem, video Drug Maršal sliku kolege mu iz Rumunije kako se slikao sa svojom lovinom. Tu mu sinu geeenijalna ideja da pod hitno on napravi isti markentiški potez samo sa većim međedom.
Rečeno - urađeno. Našli mu mečku negde kod Bugojna i Drug je stvarno ubio, ali ne namrtvo. Mečka je bila smrtno ranjena, ali je odbila da izdahne istog dana. Kako su Partijske obaveze bile neodložne Maršal se vratio u prestonicu da malo zaseda, a ostavio zadatak podanicima da vredno motre na mečku pa kad je nađu da ga zvrcnu. Ovi pratili dosta dugo medveda - nekoliko (da ne kažem nedelju) dana i kad je mečka već baldisala dojave oni hitno u BG da se lovina nalazi na toj i toj koti. Prekid sednice, hitno helikopter, pokupe fotografa i odu svi da se slikaju. Kako se na slikanje sišlo odmah iz kelikoptera tako su i pantale ostale fino ispeglane.
Eto. I ako nije istina ono je lepa priča.
A onda su svi živeli lepo i srećno do kraja života.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:25 07.11.2007

Sem

mečke :(
A ni mi se nismo baš proveli...u stvari samo je Drug živeo srećno do kraja svog života...a onda je došao kelner da naplati račune za popijeno i mečke...i legla krv do kolena. Važno je da je on bio ispeglan. Mada...i ostale je dosta dobro peglao.
ivana23 ivana23 21:52 22.10.2007

Rode se pridruzile inicijativi...

Jelica Greganović Jelica Greganović 21:53 22.10.2007

Odlična ideja,

v'iš to bi moglo da se javi ovoj antiodžačarskoj gerili, kao oblik borbe i to...
Gandi Gandi 22:04 22.10.2007

Re: Odlična ideja,

Ni zrna žita neprijatelju! Ovaj, ni paru odžačaru!
Nego, ja sam mislila da su samo kod nas moguće ovako besmislene konferencije...žvake su moj favorit ever!!!
Ako ti dodje na vrata novce da iska, nemoj ti da ga mlatiš da te ne bije maler, nego pusti mačku na njega, il' kornjaču ;-)
A ovog odžačara obožavam:
Gandi Gandi 22:06 22.10.2007

Re: Odlična ideja,

Ni zrna žita neprijatelju! Ovaj, ni paru odžačaru!
Nego, ja sam mislila da su samo kod nas moguće ovako besmislene konferencije...žvake su moj favorit ever!!!
Ako ti dodje na vrata novce da iska, nemoj ti da ga mlatiš da te ne bije maler, nego pusti mačku na njega, il' kornjaču ;-)
A ovog odžačara obožavam:
ivana23 ivana23 22:08 22.10.2007

Re: Odlična ideja,

Gandi
Ni zrna žita neprijatelju! Ovaj, ni paru odžačaru! Nego, ja sam mislila da su samo kod nas moguće ovako besmislene konferencije...žvake su moj favorit ever!!! Ako ti dodje na vrata novce da iska, nemoj ti da ga mlatiš da te ne bije maler, nego pusti mačku na njega, il' kornjaču ;-)A ovog odžačara obožavam:

Superkalafradzilistihespialidousns!
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:27 22.10.2007

Ti to

baš ozbiljno, dva puta...:)
49 41 49 41 23:48 22.10.2007

Re: Ti to... UVEK OZBILJNO -tri puta

Jelica Greganović
baš ozbiljno, dva puta...:)


Emir (moj vrli prijatelj; poreklom iz Mostara) mi isprica istinitu PRICU u Minhenu.

"Nisi znao ? A, vidi blecka!
Tokom rata svi medvedi iz Bosne narocito iz Bugojna i okoline- gde ih je bilo najvise
(gde pok. predsednik je naradje isao u lov na njih; a i moja DEBLJA (opss?!?) "LEPSA"-polovina-potice)
su ZBOG eksplozija, pucnjave i SMRADA baruta krenuli PREKO PLANINA u Austriju! Hoce oni svoj MIR.
A, vidi blecka nisi ZNAO"?!?

P.S.
Izgleda oni metiljavi MEDVEDI i njihova nejac su ostali u Sloveniji. Tol'ki PUT i TOL'KO Planina-sto je mnogo
MLOGO je.
Cudni su "putevi bozji"- kako rece moj prijatelj-nsarski; pa i za medvede.



49 41 49 41 00:22 23.10.2007

Re: Rode se pridruzile inicijativi...

ivana23


Ja sam Z(AJE)BUNJEN!

Kako da procisti odzacar GARAVU rupu?!?

-Da ubije rodu?
-Da roda KLJUCNE njega u OKO?
-Da svak' BRANI svoju TERITORIJU, OGNJISTE i POROD i "RADNU OBAVEZU"-koju su mu NALOZILI?

Ja sam STVARNO Z(AJE)BUNJEN!

P.S.
Otac i majka su mi govorili: "Donela te Roda- ubacila te kroz ODZAK; odzak nismo cistili- niti ZVALI dugo ODZACARA i ti se rodio GARAV!
Al' kako mi se RODI; onako GARAVO dete- ni ODZAKA ni ODZACARA ni CRNIH RUPA; kuku meni;
Bas sam z(aje)bunjen.
Opet, RAT- meni NOTORNOM pacifisti!
Cudni su PUTEVI BOZJI i "BORBE" u njima; Nit luk jeo nit' luk mirisao!
Opet ratujem u MIRU- sa GARAVOM crnkom u KUCI.






Jelica Greganović Jelica Greganović 09:01 23.10.2007

Tada su

stvarno mede dolazile, prebegavale u Sloveniju i tu izazivale čuđenje u seljaka, jer su dolazili sve do kuća, navikli na hranjenje i punopravno očekujući obrok koji kasni...
bravar bravar 22:01 22.10.2007

bez naslova

Dobar ti atacment, da ne kazem pikcrs. Jel to sa neke cokolade il' sta?
ivana23 ivana23 22:06 22.10.2007

Re: bez naslova

bravar
Dobar ti atacment, da ne kazem pikcrs. Jel to sa neke cokolade il' sta?

Novogodisnja cestitka, uobicajena za Slo.
bravar bravar 22:08 22.10.2007

Re: bez naslova

Da... Cestitka...
Gandi Gandi 22:09 22.10.2007

Jelice,

Izvini sa šlagom zbog duplog komentara, kiša pala, a kod nas ni telefoni ne rade kad pada, a kamoli internet...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:28 22.10.2007

Postarija čestitka...

dakle kršioci ljudskih prava, prasići i deteline.
Ima i bez prasića, a sa golubom. Isto zavodi narod, ti misliš oni k'o lutkice, kad ono međutim...

zvek zvek 22:08 22.10.2007

Kolko vidim

ovo je problem za Meri Popins. Ona bi ga verovatno rešila svojim lakonskim "supercallifragilisticexpialidocious".

Ja tu drugog rešenja ne vidim.
Soylent Green Soylent Green 22:09 22.10.2007

ne-re-izbori

Jel' Drnovsek stvarno odlepio ili je u pitanju samo prljava politika (kao da ima neka druga) ?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:29 22.10.2007

Rekla bih da da.

Pisaću o tome, kada bude izabran novi...nije prljava politika.
49 41 49 41 03:07 23.10.2007

Re: Rekla bih da da.

Jelica Greganović
Pisaću o tome, kada bude izabran novi...nije prljava politika.


Ma, haj'te Jelice! O, "mrtvima SVE-NAJBOLJE"! Kad sidju S TRONA -zivotnog ili politickog!

P.S.
Jeste li videli Jelcina;- na TENKOVIMA- i RUPAMA na od NJIH na VLADINIM zgradama?!?
Jeste li videli Jelicina;- na TRONU- posmrtnom.
VIDIM i CUJEM-dakle Postojim! 'Fala bogu i hodam jos uvek dvonozno.

Sta je sa VASOM; Slovenacko-europskom eman(pi)cipacijom i ZENSKIM pravima; ili ste ostali na NIVOU- becko isturenih ODJELJENJA ?!?

Imate li Odzacarki u Sloveniji? Kad sam bio u Sloveniji nije ih bilo!
Ako ih, vec IMATE-naucite me; molim vas- kako se BORITI-protiv njih-pozicijski ili opzicijski?!?
Uvek sam LEGALU; al' nikad nisam bio legalista-ne volim da me BIJU baksuzi.
Molim vas; ja sam STVARNO Z(aje)bunjen u mnogo cemu.



v.stojkovic v.stojkovic 22:16 22.10.2007

Šta ti je život, eh

Ti tvoji sugrađani su se nekad vrlo zdušno borili za prava tuđih rudara (Trepča, Kosovo), a sad gaze prava svojih odžačara. Eh, šta ti je život u EU.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:30 22.10.2007

Stojkoviću,

ne pratiš. Odžačari krše naša prava.
49 41 49 41 05:34 23.10.2007

Re: Šta ti je život, eh

v.stojkovic
Ti tvoji sugrađani su se nekad vrlo zdušno borili za prava tuđih rudara (Trepča, Kosovo), a sad gaze prava svojih odžačara. Eh, šta ti je život u EU.


POLITIKA JE POLITIKA; Sugradjani su; "SURRADJANI"!
I, sve da JES'; al' sve da NIJE

Kao PAPAZJANIJA; Jelo kosovsko- a UNUTRA SVETSKE POLITIKE!

Sto kaze nasa BLOGERKA:

"KAD ih NIKO ne MUCAHU oni se SAMI MUCAHU"-sa STARO slovenskog

Prevedeno na nas SRPSKO-TURSKI ( domasen jezik)
NIJE SIJA nego VRAT!


Nune Popović Nune Popović 10:42 24.10.2007

Jelice,

upravo sam se čuo sa medijskim stručnjakom i kaže čovek da bi trebalo da se ponovo prikazuje serija Kapelski kresovi.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:26 22.10.2007

Ne, dopisnice...o))

Ne na odžačara za majku božiju. Ima te bije maler sledećih sto godina...o))) Pusti ti priču o lobiju...
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:31 22.10.2007

Drago,

to mi je definitivno glavni kriterijum za bris iz prvog reda bitke...ovog otpora...treba da me ureknu, da me 'vati baksuzluk...džaba mi posle ljudska prava.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:35 22.10.2007

Re: Drago,

Jelica Greganović
to mi je definitivno glavni kriterijum za bris iz prvog reda bitke...ovog otpora...treba da me ureknu, da me 'vati baksuzluk...džaba mi posle ljudska prava.

Ma da..Kuj će ti ljucka prava kad nagaziš baksuz...o))
Nego ovo. Da branimo ljucka prava mrkih medvedića...to je simpa...nekako mi je baš šik..o)))
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:39 22.10.2007

Drug sajtadžija i ja

već radimo na tome, a pridružio nam se i Srđan M., povodom Knutića. O tome kako su nasrnuli na njegova ljudska prava da ne govorimo, ubogo meče...jedva je preživelo odbranu svojih sloboda.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:45 22.10.2007

Re: Drug sajtadžija i ja

Jelica Greganović
već radimo na tome, a pridružio nam se i Srđan M., povodom Knutića. O tome kako su nasrnuli na njegova ljudska prava da ne govorimo, ubogo meče...jedva je preživelo odbranu svojih sloboda.

Nudim se za dopisnog člana..o)))
49 41 49 41 01:48 23.10.2007

Re: Drug sajtadžija i ja

I ja se pridruzujem dopisnistvu za zastiti MRTVIH MEDVEDICA i "sedam mrtvih pesnika";

Jel' me primate u DOPIS(A)NISTVO?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:05 23.10.2007

Primljet si!

Sad si bradr ber.
bravar bravar 22:57 22.10.2007

bez naslova

Kad ih niko ne muHčaše , oni se muHčahu sami.
Queeria Queeria 23:02 22.10.2007

Donose sreću?!

Da donose sreću, ako ih uhvatiš za dugme.


Da ih uhvatim za dugme? Jesi li sigurna, pošto sam ja, ovaj, ja, mislim, hvatao za dup... nije važno...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:06 23.10.2007

Vidiš da radi,

što mu dovatiš veće dugme, to si srećniji...
ruza26 ruza26 23:08 22.10.2007

Salu na stranu,

nije sve to tako s odzacarima (posebno bez njih) bezazleno. Nismo dugo cistili odzak (centralno radilo punom parom) i zapalilo se nesto u njemu, valjda je i plamen izbijao... videla komsinica, pozvala vatrogasce... ja kasno isla s posla, usla u ulicu... vidim vatrogasna kola stoje blizo nase ograde... Traze ljudi pozar... komsinica se povukla... a iz naseg dimnjaka suklja gusti, crni dim... Otpratili vatrogasce al' sutradan pozvali odzacara... Posle saznala razne slucajeve... ciste odzake nadobudni pa bude i eksplozija ili umesto da zagadjuje okolis dim i sav talog iz odzaka grune u kucu... Znajuci sto sve moze da se dogodi zbog zapusenog odzaka mogu da nam rade sto hoce... a znaju i da trazimo dugme...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:08 23.10.2007

Dugme za repa

i tante za kukuriku...
Naravno, nije ovo baš skroz naivno i smešno...ali drama dignuta pozivom, jeste. U suštini je ok da se zahteva da i u odžačarskoj branši ne bude monopola i da zakon ne daje odžačarima, kao ni drugim zanatlijama, veća prava od očekivanih. Ovako se u ime bezbednosti, odžačarskom lobiju omogućava da zgrće pare.
ElectricDreams ElectricDreams 23:10 22.10.2007

Kuba

Hej, bar se ne bavite Kubom!

Nadam se da ne moram da elaboriram. Poslušajte poslednjih pola sata peščanika od 19.10.2007.
Niko to ne zna bolje od Lukovića da objasni...
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:08 23.10.2007

Slušala

sam :)))))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:46 22.10.2007

e pa kad si...

...dopisnica, onda nije ni čudo da se ovakve stvari lepe za tebe
i sve že biti u redu dok ne počneš da žvaćeš žvake
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:17 23.10.2007

Razmišljam da

osnujem žvakaći otpor.
s56a s56a 01:56 23.10.2007

Plemeniti

Stajerka, samo se ti zezaj sa dimnjacarima, a Zmago zmagal u MB i Ptuju! Pa jos i kod mladjih od 30 godina sa 1/5 ukupnih glasova. Ja sam bar progurao Turka.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:18 23.10.2007

Otkad

je Kragujevac u Štajerskoj?
s56a s56a 11:10 23.10.2007

Re: Otkad

Dovoljno si asimilirana da zabijas glavu u pesak! Boli te malo dupe
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:56 23.10.2007

Veliko

me boli malo dupe.
s56a s56a 13:12 23.10.2007

Re: Veliko

Nadam se, da se bar malo sekiras oko Knic'a? Preksutra idem u Jagodinu po zimnicu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:57 23.10.2007

Knić je

stvarno sramota velika...to sam i Gordancu napisala.
A oko zimnice...c,c,c...drugi ti prave zimnicu...eeeee...Nune i ja smo ispekli, u Štajerskoj, u subotu 50 kg paprike. U kujni imam umetnika i sastojke i upravo je u procesu proizvodnje pindžur...made by Nune. Ja nudim logističku pomoć. Ostalih 30 kg ide u zamrzivač. Daklem, nema zimnice dok ne ocrniš ruke ljuštenjem i kuća ne zamiriše na toplu zimnicu.
Kazezoze Kazezoze 14:05 23.10.2007

Re: Knić je

moglo bi se pretpostaviti da mu zimnicu sprema Palma, poshto imaju dosta toga zajednichkog)))
Mića Marković Mića Marković 14:17 23.10.2007

Re: Knić je

U kujni imam umetnika i sastojke i upravo je u procesu proizvodnje pindžur...

Može li se od umetnika Nuneta dobiti recept za taj pindžur?
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:46 23.10.2007

Nešto

te ni malo ne razumem...
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:49 23.10.2007

E pa Mićo,

moraćemo da sednemo i odlučimo o tome. nadam se da ćemo imati kvorum, u suprotnom ćemo ponoviti zasedanje.
Mića Marković Mića Marković 16:25 23.10.2007

Re: E pa Mićo,

moraćemo da sednemo i odlučimo o tome. nadam se da ćemo imati kvorum, u suprotnom ćemo ponoviti zasedanje.

Da ne biste morali ponovo da zasedate, može li privatnom porukom bez zasedanja.
Za uzvrat šaljem moj recept za cepane paprike.
s56a s56a 16:41 23.10.2007

Re: E pa Mićo,

Slovenci imaju copyright na ajvar pa ce valjda Gazdarica da nam napise poduzi prilog o tome.

Kazezoze, moja svastika je vrhovni sudija u penziji pa ima malo zajednickog sa Palmom.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:41 23.10.2007

Ma, naravno

Mićo. Eno umjetnika meša samo tako.
Mića Marković Mića Marković 19:18 23.10.2007

Re: Knić je

Nune i ja smo ispekli, u Štajerskoj, u subotu 50 kg paprike

Ovde za pečenje paprike koristimo sjajan bugarski izum koji se zove čuškopek.
Radi na struju, a ima ga za jednu ili za tri paprike.
To je ovalna usijana šamotna ploča. Paprika se vrlo brzo i odlično ispeče,
tako da ljuštenje ide izuzetno lako.
Kada pečem veće količine poput ovih vaših 50 kila, ja posudim od komšije još jedan, tako da
pečem istovremeno na dva. To ide toliko brzo, da jedva uspevam da opslužim obe sprave.
Jedini nedostatak je taj,što se pečenje mora obaviti na terasi i otvorenom prostoru.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:26 23.10.2007

Probala

sam taj rad kod Gorice, ide super...a mi smo na roštilju, ali odličnom za paprike, na severcu odradili posao u subotu. Sve nam se obrazi crveneli :)
Evo nam prva tura pindžura gotova, Nune meša paradajz za drugu turu.
49 41 49 41 03:23 25.10.2007

Re: Ma, naravno

Jelica Greganović
Mićo. Eno umjetnika meša samo tako.


Sta je ZIV co'ek; sacas skoci sa (medjedjeg)
Humanitarnog Prava i civilne inicijative u serpu sa Ajvarom i Pindjurom.

A, da meni posaljete par teglicicki da izvrsim test ?
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:50 25.10.2007

Oš'

faksom?
49 41 49 41 15:06 25.10.2007

Re: Oš'

Jelica Greganović
faksom?

Moz'
Samo fax mi CRNO-BELI; kcerka bi morala da prefarbava?!?
'Oce li da utice na kvalitet?
49 41 49 41 15:37 25.10.2007

Re: E pa Mićo,

Mića Marković
moraćemo da sednemo i odlučimo o tome. nadam se da ćemo imati kvorum, u suprotnom ćemo ponoviti zasedanje.Da ne biste morali ponovo da zasedate, može li privatnom porukom bez zasedanja.Za uzvrat šaljem moj recept za cepane paprike.

U cilju marketinskog ispitivanja americkog trzista; posaljite vase UZORKE proizvoda- kucne radinosti:
Ajvar (crveni i ZUTI), Pindjur (srednje ljuti), Kiseli kupus u glavicama, TRAVNICKOG-SJENICKOG-ZLATARSKOG
sira. Paprika PUNJENIH-sjeniskim sirom/ribancem kis.kupusa.

Za uzvrat cemo vam poslati kosovski recepis (free) MARINAT (obe varijante); kako biste upotpunili vasu domacu
(kucnu)-proizvodnju.

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:49 25.10.2007

Ma kakvi,

ne brini...
Olga Medenica Olga Medenica 02:50 23.10.2007

Zajedno smo zalutali

nesumnjivo.
Ja bi da mi odzacari navrnu. po svaku cenu, u kuci mi dime dva kamina, njih nigde.
Kakva steta. Kakav gubitak.
Sto se zvakica tice, aaaaa,.....
Uredno pratim, prebrojavam.
To je najblize sto stizem blizu bilo kakve forme meditacije.
Ima ih (zvaka) vise ispred stanica metroa, malo manje (ali dosta) ispred bakalnica, pa se onda razredjuju prema kuci.
"Polka dots" (tufne?) na asfaltu.
Dezen.
Zabavno.
Meni ne smeta, besmisleno ali zabavno. Zivele gadne, prljave zvake. Neka njih.
I ziveli odzacari. Makar ih nigde nema.
Olga Medenica Olga Medenica 02:51 23.10.2007

Re: Zajedno smo zalutali

Olga Medenica Olga Medenica 03:00 23.10.2007

Re: Zajedno smo zalutali

odzacari:

nsarski nsarski 03:30 23.10.2007

Re: Zajedno smo zalutali

Samo ovakav lyrics ide sa tim:

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-ee!
A sweep is as lucky
As lucky can be

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-oo!
Good luck will rub off when
I shake 'ands with you
Or blow me a kiss
And that's lucky too

Now as the ladder of life
'As been strung
You may think a sweep's
On the bottommost rung

Though I spends me time
In the ashes and smoke
In this 'ole wide world
There's no 'appier bloke

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-ee!
A sweep is as lucky
As lucky can be

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-oo!
Good luck will rub off when
I shake 'ands with you
Or blow me a kiss
And that's lucky too

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-ee!
A sweep is as lucky
As lucky can be

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-oo!
Good luck will rub off when
I shake 'ands with you
Or blow me a kiss
And that's lucky too

Chim chiminey
Chim chiminey
Chim chim cher-ee!
When you're with a sweep
You're in glad company

No where is there
A more 'appier crew
Than them wot sings
"Chim chim cher-ee
Chim cher-oo!"
On the chim chiminey
Chim chim cher-ee
Chim cher-oo!

Evo i klipa:

snezana mihajlovic snezana mihajlovic 05:11 23.10.2007

Re: Zajedno smo zalutali

eh, olga
nije ti prvi put da mi otmeš komentar (ko prije...njemu odžačari)
sad moram da mislim...

pa 'ajd o lovcima
imam jednog komšiju čiji zet je strastveni lovac (sve ono samo bez šeširića, ima i brkove)
kod svog tasta čuva kučiće (bretonce) kupuje im neku specijalnu ranu, pa imaju i kanalizacioni čvor u boksu (iz kog izlaze kad love i ponekad for free)
i svake nedelje lovi (nekad i više x)
i svake nedelje bije te kučiće
cenim da se i on dobro rani
al' ja, da se pitam, ja bih ga tek naranila...il' da odlepljuje malo, da vežba kičmu kad već vole akciju čišćenja

a, da sam zalutala, jesam
je l' me pratite?
il' da suživotno lobiram...

sve ti bre teme povezane, jelice - treba da se čisti
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:18 23.10.2007

Draga Olga, upravo

si se upisala u moj novoosnovani Žvakaći otpor. Do poslednjeg balona.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:57 23.10.2007

Odžačarski lobi !!!

Tajno noćno okupljanje!
bravar bravar 16:37 23.10.2007

Re: Zajedno smo zalutali

S tom pesmom moje dete pobedilo na Zlatnij sireni pocetkom ovog veka;-)

Dim, dimi dim
Dim, dimi dim
dim, dim pa dim,
Dim-dimnicar gde god je
sreca je s njim
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:41 23.10.2007

Vidiš ti

kako oni indoktriniraju decu...zaslepljuju, bre.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana