Debeli Zika

5icija RSS / 21.08.2009. u 21:46


Danas sam otisla kod doktora opste prakse u Bloku 45, u daljem nastavku doktor Zika. 
Do oktobra prosle godine nisam ni imala karton kod lekara za “odrasle” (tada mi je bilo 29, znam, znam, krajnje neozbiljno od mene, ali nikada nisam bila bolesna), tako da sam u ranoj mladosti bila postedjena svega ovoga sto danas dozivljavam. Kod ginekologa mi otkriju na ultrazvuku preskakanje srca i od tada sam redovan pacijent jednog doktora za srceto na Internoj B Klinickog centra Srbije. I tako sam ja prinudjena da na svakih 3-6 meseci uzimam uput kod lekara opste prakse, doktora Zike, koga su mi dodelili, da bih sa tim uputom otisla u KCS, da zakazem pregled. 
Do sada sam uzimala kod doktora Zike uput samo jedanput, jer je prvog puta bio bolestan, menjala ga divna koleginica, i drugi put nije opet bio tu, a kada sam ga napokon upoznala tada mi je i dao uput i to je proslo bez ikakvog skandala.
Danas.... dosla sam u Dom zdravlja u Bloku 45 oko pola 10h. Predala knjizicu na salteru (uglavnom se dodje pre 7 ujutru i onda se dele kartoncici na kojima ti pise redni broj i vreme kada imas zakazan pregled) i rekla sestri da mi je doktor Zika , rekao da mi ne treba kartoncic kada dolazim za uput (jos sam tada pomislila kako divan covek, na lebac da ga mazes, nikom da ne davas), vec ce mi dati uput preko reda....... Sestra nije pravila nikakav problem i odnela je moj karton doktoru Ziki. U cekaonici 5-6 ljudi, ja cekam (sve mi neprijatno zbog ljudi sto nemam kartoncic, sto se nisam probudila kao i oni u 5 ujutru, stigla u pola 7, laktala se, gurala i dobila broj), rekoh necu da ulazim, a vidim da je dvoje uslo bez kartoncica, ni ne pitavsi nikog...... Cekam ja tako sve do 11 i 15h, a od 12h radim..... Pitam neku gospodju koja je bila sledeca na redu da udjem sa njom u ordinaciju, kod her Zike, objasnim joj zasto i ona, naravno, zato sto je covek, a i zena ;), kaze nema problema. 
Nas dve u ordinaciji, ja kazem zasto sam dosla, da radim od 12h, da mi treba samo uput i sledi dijalog
dr. ZIKA: Vi, gospodjo, dajte mi taj broj, a Vi da znate da sam i ja juce u policiji cekao 3 sata i da sam ja na posao zakasnio 3 sata?!?!?!, vidite da vam je karton, poslednji, ako stignem do Vas, dacu Vam uput, sedite i cekajte.... 
Gospodja: Ali ja je pustam, nije problem, meni ne smeta (dusa jedna)
dr Zika (besno, onako podbuo, vredjam njegov izgled, nije lepo, ali BAS sam ljuta): Jel' ste Vi ovde lekar ili ja? Ja ovde zavodim red, a ne vi?!?!?!

Mislila sam da uzmem knjizicu, svasta mu kazem, da odem da ga prijavim, ali nisam, nemam snage, a i srce mi je slabo :), a trebao mi je uput, u utorak zakazujem pregled kod kardiologa....Cekala sam do 12.30, dobila uput, zakasnila na posao.... 

Znam da kada bi svako dolazio samo po uput i upadao u ordinaciju preko reda, ne bi tek bilo nikakvog reda, ali u mom slucaju je sestra odnela karton kod doktora, znaci on se slozio, cemu onda predavanje oko njegovog cekanja u policiji, ej, ej, ljudi....


ZAKLJUCAK 1: Doktor Zika se, sirotan, nikome nije pozalio sta mu se juce desilo u policiji, pa sam ja eto dobro naisla, da pokaze da i on ima neku moc i da se na neki njemu sumanuti nacin osveti.
ZAKLJUCAK 2 Po mom misljenju doktor NE SME da bude debeo, jer ako je debeo znaci da ne vodi racuna o sebi, a kako ce onda voditi racuna o zdravlju pacijenata
ZAKLJUCAK 3: Iskoristicu svoje pravo pacijenta i promenicu svog doktora

A evo upravo siljim laktove, na vreme, trebace mi za guranje 25. -og, tog dana se svakog meseca zakazuje kod kardiologa u KCS-u, morate da licno predate uput... tada dodjem oko pola 7 ispred KCS-a, stanem u red, jer moj doktor da 3-4 dana u mesecu za preglede, pa ako ne dodjete u to vreme, necete zakazati za taj mesec, sve se brzo rasproda, nego onda opet sledeceg 25. -og dolazite.... meni je i lakse, ajde, iz Beograda sam, a sta je sa ljudima iz ostatka Srbije, kada oni ujutru krecu iz svojih mesta???? (telefonom ne moze da se zakaze pregled?!?!!)



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana