SEKA u raljama školstva

uros_vozdovac RSS / 28.08.2009. u 17:53

Grb škole
Grb škole
Ili kako jedna obična beogradska škola podnosi svetsku krizu.Kako se školska godina približava, a neizvestan je početak nastave naš školarac se sprema u II razred, pa odosmo u školu. Prošetali po dvorištu, pročitali obaveštenja a kako su roleri u gepeku, dobra je prilika da se provozamo.

E da u školskom dvorištu smo poslednji put bili pre dvadesetak dana, a pre toga zadnji put u Julu kada smo redovno, svakodnevno učili veštine rolera u škoskom dvorištu. Tamo je zgodno, nema čestog saobraćaja a velika asfaltirana površina garantuhe provod. Nema velikog saobraćaja...

Škola se zove Veselin Masleša i nalazi se na Voždovcu, jedna je od većih. Kako ona ikonica za link gore ne radi (stid i sram da bude b92 (namerno malim slovom) što ne omogući i korisnicima Linuksa da koriste blog kao ljudi) evo ga

http://www.osmaslesa.edu.rs/nasponos.html link.

Tada u Julu, prvi put primetim na I spratu škole u oba WC-a veselo svetli svetlo. Dobro mislim se, neko zaboravio ima domar, ugasiće. I računam 2x8 sijalica u jednom, pa puta 2 ispada 32 sijalice, pa puta 24 sata i 0,06kw 1.92 kw dnevno. Domar vidim, živ i zdrav, u punoj snazi, radan i vredan. Ograđuje čovek deo školskog dvorišta i to onaj deo koji se oslanja na salu za fizičko. Ako neko pita zašto, pa tu mu je stan! Ograđuje sebi stan i usput skraćuje dvorište za ne baš mali prostor. Sasvim sigurno, uz dozvolu školskih vlasti, naša deca ostaju uskraćena za deo svog školskog dvorišta i to onaj jedini deo gde je postojala česma, da bi se mališani napili vode posle trčanja. Naravno od ovog trenutka, pa na vjeki vjekov nešto što je bilo dečije postaje privatno, ugodna bašta domara.

Dvorište trpi i dalje pritiske, zahvaljujući poznatoj beogradskoj urbanizaciji, koja se na primeru moje opštine oslikava u punom sjaju, kuće koje su naslonjene na školsko dvorište izgleda imaju problema sa prilazom ulici. Taj problem sasvim sigurno u dogovoru sa školskim vlastima rešavaju tako što se u kuće ulazi i izlazi kolima kroz dvorište, preko terena za basket. A postoji i nova fensi kapija na daljinsko upravljanje, da ne bi ostali pomislili da parkiraju tu jer ionako parking mesta hronično nedostaje. Tako da je tu saobraćaj preko školskog dvorišta i terena za basket prilično gust. Pogotovo kada jedna mlada dama, u Mercedes džipu sa zatamnjenim staklima zaboravi da zatvori fensi kapiju. E onda u tili čas umesto terena za basket imamo parking. Inače deca jedno od tih dvorišta u koja se ulazi pored jednog koša zovu "raj" zbog toga što ima lep travnjak, veliki suncobran i ukopan bazen.

Kada počne školska godina, biće zabave, ovo obećava... Kada podvučemo crtu ovo leto je nanelo ozbiljne udarce školskoj imovini, evo još uvek ona dva WC-a veselo svetle. Još malo pa puna dva meseca. 

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

libkonz libkonz 08:37 29.08.2009

Kaubojština

Već smo to zaključili: koga boli uvo za decu?!

Ne znam za Linux, ja koristim Google Chrome, ali tekstove pišem u Exploderu da bih mogao linkovati nešto.
miloradkakmar miloradkakmar 22:31 03.09.2009

Branite

evo još uvek ona dva WC-a veselo svetle. Još malo pa puna dva meseca.

Možda domar ne vidi dobro noću kada ograđuje svoje dvorište i otima škoslo- dečije?!
Roditelji , preko Školskog odbora, direktora, prosvetne inspekcije, lokalne i gradske vlasti, trebalo bi da odbrane taj prostor.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana