"Najveca" pretnja za sirotinju

drug.clan RSS / 04.09.2009. u 17:29

Pre neki dan komapnija Maplecroft link1 , link2  koja se bavi spekulacijama objavila je svoju Climate Change Vulnerability Index listu na kojoj top mesta zauzimaju Haiti, Somalija i Afganistan.

Zanimljivo je eto, po "strucnom" misljenju svetskih spekulatora, najveca opasnost koja preti tim zemljama bas "zloglasni osnov zivota" CO2 (ugljen dioksid) koji potpomaze rast biljaka, pa tako i poljoprivrednih kultura sto smanjuje glad glavni problem ove tri drzave. Nisu naveli ni da se pustinje u africi smanjuju i da se kolicina padavina u centralnoj aziji povecava. 

Nisu pomenuli druge mnogo vece pretnje toj sirotinji kao sto su evropski toksicni i nuklearni otpad koji pravi pomore ribe i konstatna destabilizacija drzave u somaliji, vojne hunte, diktature podzavane od strane "medjunarodne zajednice" i uslovljavanja IMF-a na haitiju i sta sve ne u afganistanu?

sunmap.jpg

un_peace_keepers-burn-somali-chid-over-fire.jpg 

bbc_afghan_troops_416.gif 

 

haiti 

haiti_violence_0410.jpg 

 

Jadna je ta sirotinja kada se ovakvi bore protiv "najvece pretnje" dok istovremeno podrzavaju one ljude i postupke koji toj neduznoj sirotinji zivot cine uzasom.Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blade Runner Blade Runner 18:48 04.09.2009

Pretpostavljam

da će oni da im preporuče i "zaštitnike"
drug.clan drug.clan 19:19 04.09.2009

Re: Pretpostavljam

Blade Runner
da će oni da im preporuče i "zaštitnike"


Jos gore, da bi "izbegli sopstvenu katastrofu" ove i slicne sirotinjske zemlje ce biti primorane da odustanu od tehnoloskog razvoja uz koriscenje jeftine tehnologije na kojoj su se razvile bogate zemlje (i zagadile svet). Umesto toga bice primorane da ponovo kupuju skupu "ekolosku" tehnologiju od gospodara sveta, koju ce im povoljno dati kao "pomoc" uz "simbolicnu" kamatu kako se kolo ropstva ne bi prekinulo.

Ko ne bude slusao bice bombardovan jer gle cuda ispustanje CO2 "ugrozava" bogate stoga imaju "moralno pravo" da zastite sebe i svoje nacionalne interese.
dunja73 dunja73 20:46 04.09.2009

Re: Pretpostavljam

Jadna je ta sirotinja kada se ovakvi bore protiv "najvece pretnje" dok istovremeno podrzavaju one ljude i postupke koji toj neduznoj sirotinji zivot cine uzasom.


sta da dodam ..samo da preporucim tekst..i da izrazim Uzas ..
Haiti ....strasno .Bude mi zlo dok razmisljam, verujes li ?
margos margos 22:33 04.09.2009

Re: Pretpostavljam

sta da dodam ..samo da preporucim tekst..i da izrazim Uzas ..
Haiti ....strasno .Bude mi zlo dok razmisljam, verujes li ?

Kako neće? Ostane čovek bez reči... A tek oni 'humanitarci' na delu... ona druga slika. :((((((((
libkonz libkonz 09:25 05.09.2009

Re: Pretpostavljam

drug.clan drug.clan 19:33 05.09.2009

Re: Pretpostavljam

libkonzne bi ja bio tako iskljuciv ima tu zestoke konkurencije a ako se uzme malo veci vremenski okvir onda su ti klovnovi jos mala deca u odnosu na stare "kulturne" evropljane

tako na primer sva tri gore pomenuta slucaja su pretezno evropsko maslo, kao i citava prica o "antropogenom globalnom otopljavanju"

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana