In memoriam| Kućni ljubimci

Zejna 1995. – 2009.

Bojan Budimac RSS / 08.09.2009. u 11:53

Od danas u podne naša porodica ima jednog člana manje.

zejna.jpg

Zejna je izdahnula u našem prisustvu oko podne. S obzirom da je to posle duge, teške, ali po svemu sudeći ne i bolne bolesti na neki način je olakšanje. Naime, tumor na grudima, koji je dijagnostikovan kao "bolje ništa ne pokušavati" pre tri godine je verovatno metastazirao i od pre mesec-dva brojne rane su počele da se pojavljuju na drugim bradavicama i ispod pazuha. Fu je tretirala te rane beskrajnim strpljenjem, ali kako bi se jedna zatvorila druga bi se otvorila

Zejna je povremeno je gubila snagu, ali bi je vraćala i danas ujutro je napravila prilično dugačku šetnju. Fu mi je oko 11 napravila treću kafu i donevši mi je rekla mi da Zejna odlazi danas ili sutra najkasnije. Ostavio sam kafu i sišao da je vidim, već je bila nesvesna i poslednji trzaji života su joj potresali telo. Ohrabrivali smo je da da se opusti i posle 20 minuta i poslednji znaci života su je napustili.

– Da li sam joj dovoljno puta rekla da je volim?
– Jesi Fu, umrla je znajući da je volimo.
– Ali ljubavi nikad nije dosta, ne znam da li možemo dovoljno puta to reći... 


**********************

Beleška na margini

Zejna je treći pas od istanbulske četvorke koja nas je napustila od kad smo u ovim krajevima. Bila je snažna, nabijena i neustrašiva. Fu ima mnogo priča u kojima je Zejna glavna junakinja. Nadam se da mi neće biti zamereno što zatvaram ovaj blog za komentare.



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana