Postovaoci Krste Misica, sefa Specijalne policije...!

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 11.09.2009. u 20:15

Postovaoci Krste Misica, sefa Specijalne policije iz Tv serije "Otpisani"!

Krsta Misic
Krsta Misic

Jeste bio sef Specijalne policije u Otpisanima, i jeste da se za njega ne bi bas moglo reci da je bio neki drag i prijatan covek, ali... bez njega, gde bi sad bili Prle i Tihi, a i on bez njih!

I zato, u to ime, i u njihovo ime, a i u nase, postovanje za Krstu Misica! (i legendarnog Vasu Pantelica)!


Krsta Misic i Major Kriger
Krsta Misic i Major Kriger
Vasa Pantelic
Vasa Pantelic


Zasticeni svedoci
Zasticeni svedoci

Vasilije Vasa Pantelić rođen je 1922.godine u Rumi. Gimnaziju je završio u Kragujevcu, a potom je u tom gradu počeo glumačku karijeru, još u vreme

okupacije.

Po završetku rata prešao je u Beograd, gde je studirao prvo prava, a zatim psihologiju. Uporedo je pohađao Dramski studio pri Narodnom pozorištu, a radio je kao spiker i u dramskom programu Radio-Beograda.

Član drame Narodnog pozorišta postao je 1949. Poslednju predstavu na sceni matičnog teatra odigrao je 27. juna 2001. godine, igrajući Fedorenka u "Majstoru" Ronalda Harvuda.

U Narodnom pozorištu ostvario je više od 130 uloga, među kojima se izdvajaju Jago u "Otelu", Horacio u "Hamletu" i Kasio u "Juliju Cezaru" Viljema Šekspira, Karenjin u Tolstojevoj "Ani Karenjinoj", Leone Glembaj u "Gospodi Glembajevima" Miroslava Krleže, knez Miškin u "Idiotu" Fjodora Dostojevskog i druge.

Od četrdesetak uloga na filmu, domaćem ali i inostranom, izdvajaju se role u ostvarenjima "Pesma", "Potraga", "Pesma s Kumbare", "Užička Republika" i druge.

Zapažene uloge ostvario je i na televiziji, a najšira publika pamti ga po maestralno odigranoj ulozi šefa beogradske policije u vreme okupacije - Krste Mišića - u seriji "Otpisani".

Poznati dramski glumac Vasilije Vasa Pantelić preminuo je u Beogradu u svojoj 86. godini. Prema sopstvenoj želji, sahranjen je u tišini, u najužem krugu rođaka i prijatelja.

Atačmenti



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 13:24 12.09.2009

Vasa je bio sjajan

Poštovanje za sjajnog tihog glumca.
tyson tyson 14:56 12.09.2009

Kapa dole


Čudo jedno, najbolje odigrane i nezaboravne uloge u Povratku Otpisanih su takoreći sve negativci; Krsta Mišić, major Kriger, Isa, Mikula, Misirac...

Vasa Pantelić je bio maestro; tužno je kako nam je glumačka škola propala. Danas se i kurta i murta zovu glumcem a nastup im je bled, neprepoznatljiv... Nekada se u glumce išlo zbog ljubavi i strasti prema dramskoj umetnosti a danas valjda da bi se bio poznat. Skandal sindrom.



Hansel Hansel 19:23 12.09.2009

Re: Kapa dole

A "Kriger" još bio u logoru tokom II s.r.!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana