Amfilohije i njegov koncept srama

Jasmina Tesanovic RSS / 16.09.2009. u 18:37

Povodom izjave zvanicnika SPC-a Amfilohija Radovica u kojoj "Povorku ponosa" naziva "povorkom srama i Sodome i Gomore"

vest B92

procitajte tekst Lepe Mladjenovic nedavno objavljen u "Danasu"

 

država deci ne veruje


Ovih letnjih dana me je do kostiju protresla vest (tačna ili netačna) da ’Pahomije pravi dečije festivale’.  Ajde da još jednom vidimo šta stoji iza toga.


Više od tri godine nevladine organizacije, kao što je Fond za humanitarno pravo, Incest trauma centar, Centar za ljudska prava u Vranju i Nišu, Žene u crnom i mnoge druge, činile su sve da državu uvere da treba da presudi tom incestniku za zločin seksualnog zlostavljanja maloletnika i za zloupotrebu položaja!  Jurile su po Srbiji, pravile proteste, pisale upozorenja i saopštenja... A, iznad svega, podržavale traumatizovane i uplašene dečake, od kojih su se neki čak i osmelili pred sudom da govore – i Ništa! Slučaj je proglašen navodno zastarelim!  A pre će biti da je zastarelo jedno takvo sudstvo i jedna takva država koja staje na stranu zločinaca.  I to zastarela usled bar tri hiljade godina patrijarhata – u kome je pravo i vlast odraslih muškaraca neprikosnoveno. U kome i danas institucije države i crkve slepo i po-Koštunicirano staju u odbranu ’Njegove Svetosti’.


Ali podsetiću vas:

ne postoji dete na ovom svetu koje je slagalo da je doživelo seksualno nasilje!  Ne postoji dete na ovom svetu koje ako je reklo dirao me je tamo, ili onda mi je rekao liži lizalicu... da je to moglo da izmisli.  Ako neko laže, lažu Odrasli.

Da li znate kako seksualno zlostavljanje počinje?  Tu nema buke, nema uočljivih rana, nema (fizičkih) dokaza.  Incestnici planiraju danima i mesecima kako da pridju detetu, u svom domu ili susedstvu, rade to onako izokola, polagano -  nudeći igračke ili slatkiše, prilaze im sve bliže i bliže – diraju ih tamo gde znaju da ne smeju.  Deca ne znaju da je to što im se dogadja akt zlodela, već su zbunjena.  Koristeći njihov strah incestnici od dece prave svoje posede: tajne ljubavnice ili ljubavnike, ulaze u njihova tela bez pitanja, razaraju erotsko polje i dušu - čine ZLOČIN NAD DETINJSTVOM.


Autonomni ženski centar je od 2007 dve godina radio na podršci ženi da vrati ćerku, koju je bivši muž, otac incestnik držao u zatočeništvu u sred Beograda.  Sve institucije kojima smo se obraćale nekako su govorile...“da da... on nam se baš ne svidja... i ti crteži koje tako mala devojčica crta... ima tu nečega“.  Imale smo utisak da i oni veruju da je on incestnik, ali Ništa.  Jer, navodno, Nije bilo dokaza.  Neće ga nikad ni biti ako ga i dalje bude definisalo patrijarhalno pravosudje, jer njima su dokazi samo u telesnim ranama, a mogu slučajevi i da zastarevaju!  Nema modrica na telu!  Neće ih ni biti na telu nego u duši.  Dakle Ništa.  Onda smo dalje pričale sa komšinicama incestnika i srele jednu prodavačicu iz susedstva koja je rekla, da, bio je jedan čudan muškarac u našoj radnji, probao je devojčici pantalonice i neobično dugo joj je držao ruku u gaćicama.  Prodavačice su bile ljute, komšinice su bile ljute, mama, feministkinje, pojedine službenice i pitale se šta da radimo.  Ali ovo je muški svet.  Na kraju smo rešile da transformišemo bes, da mamu podržimo da otme devojčicu - koja je po sudskoj presudi pripadala njoj! - a državu tužimo Strazburškom sudu za ljudska prava da nije ništa uradila par godina da izvrši sudsku presudu i uzme dete od incestnika.  Incestnik je kasnije osnovao nevladin dečiji centar da bi mogao da organizuje dečije festivale.


Ako hoćemo odgovornu državu onda svi zakoni o seksualnoj i emotivnoj zloupotrebi dece u Srbiji moraju biti potpuno izmenjeni, jel ovako nema više od par sudjenja godišnje.  Kako bi i bilo kad država deci ne veruje.  Nama je potrebna država u kojoj će apsolutni dokaz biti iskaz deteta, uz mišljenje angažovanog, a ne neutralnog stručnjaka.  Jer, ne zaboravite, ovde radi se o našoj svakoj trećoj devojčici i našem svakom šestom dečaku!

 

 

lepa mladjenović



Komentari (115)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nimrod88 nimrod88 18:42 16.09.2009

Samo da preporucim

i da se usput ponovo zapitam "Dokle?"
sesili sesili 18:55 16.09.2009

Re: Samo da preporucim

Zanemela sam! A znam da je upravo to greška. Treba podići glas, napraviti buku i bruku, da bi se odbranila ta bespomoćna, mala ljudska bića. Čudi me i da na ovo ni nema komentara.
baroniknez baroniknez 19:30 16.09.2009

vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Amfilohije Radovic samozvani Hriscanin, lazni prorok i mangup svoje vrste nije odbio pismo koje su mu poslali predstavnici organizacionog odbora beogradske parade. U svom odgovoru on nije rekao da je protiv parade, da se ne zalaze za vrednosti parade ili vrednosti svih LGBT osoba na ovom svetu. On nije podstakao ili opravdao nasilje koje se cini prema LGBT osobama ovih dana i koje se priprema za nedelju. On je pre svega direktno pozvao na nasilje i sa svojom izjavom se legitimisao kao organizator tog nasilja!

Imajuci u vidu njegov uticaj, njegovu ulogu u drustvu, njegovu odgovornost i visoki polozaj koji zauzima u crkvenoj hijerarhiji ne mogu da njegove reci posmatram kao bilo cije. Reci kojima se sluze crkveni autoriteti su njihovo najjace orudje. Zato su one kao i dela drugih ljudi. Te reci mnogi vernici slusaju i mere svoje postupke prema njima.

Reci koje je upotrebio za Povorku ponosa - da je to povorka Sodome i Gomore, da promovise besmisao, zlo i mrak nisu samo lose protumacene biblijske poruke. To su metafore koje imaju svoje jasno znacenje: ova povorka je u njegovim recima okarakterisana najtezim recima osude, da ne mozete naci teze reci!

Amfilohije Radovic ne tezi konstituisanju jedne zajednice zasnovane na Hriscanskim vrednostima. On se ponasa kao vodja nekog anarhistickog pokreta, zapravo kao vodja nekog supkulturnog modela tog pokreta koji kombinuje otimanje i lazi i porice postojanje svakog pravila koje bi omogucilo zajednistvo izmedju razlicitih ljudi. Haos i nasilje su njegov program.

Povorka ponosa je u nasem drustvu nesto novo. Mnogim ljudima treba objasnjenje za to. Oni traze odgovor za pojave koje ne mogu da objasne sebi tako lako i odjednom. Amfilohije im je dao takav odgovor da je samo potvrdio da je visok procenat funkcionalno nepismenih u nasem drustvu cilj parade koju on organizuje
Taska Dana Taska Dana 19:42 16.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Amfilohije Radovic je vodjica zla.... nije on vodja nikakvog anarhijskog pokreta....!
To sto on pripoveda i zapoveda nije anarhija to je zlokobno prizivanje zla!

lako taj Amfilohije zamaze svoju bradu u mrsne ponude sa stolova bahatih mu domacina koji ne prezaju da obljube nejako i nevino....Ahhhhh.....kao da neznaju svi to.....
baroniknez baroniknez 19:46 16.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

kada sam napisao anarhisticki imao sam u vidu da je misija njegova da siri ljubav medju ljudima kako bi im omogucio zivot u zajednici. on postupa nasuprot tome, nasuprot zajednici u kojoj bi postojao sistem vrednosti i zajednicke norme, i zato sam napisao anarhistickog pokreta
schweppes92 schweppes92 00:17 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

baroniknez
Reci koje je upotrebio za Povorku ponosa - da je to povorka Sodome i Gomore, da promovise besmisao, zlo i mrak nisu samo lose protumacene biblijske poruke. To su metafore koje imaju svoje jasno znacenje: ova povorka je u njegovim recima okarakterisana najtezim recima osude, da ne mozete naci teze reci!


Nažalost, mnoge izjave koje su javno davali zvaničnici GLBT pokreta mu na neki način daju za pravo.
Azdejković je objavljivanjem montiranih fotki patrijarha Pavla ( gola sisata plavuša) i raznim agresivnim kvalifikacijama na račun Crkve (a u svojstvu predstavnika GLBT pokreta) , što je preneto u mnogim medijima, naneo priličnu štetu tom pokretu. Na upozorenja da je to što radi potpuno kontraproduktivno on je ostajao gluv, čak postajao agresivniji.
I moje je mišljenje da je odnos nekih GLBT predstavnika prema Crkvi i pojedinim njenim autoritetima izlazio izvan svake granice dopuštenog, pristojnog, konstruktivnog... Crkva to, u svom simboličkom sistemu, kvalifikuje kao "sodomsko i gomorsko"... mislim da imaju pravo na takav odnos ...
baroniknez baroniknez 00:26 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

azdejkovic je odgovoran za ono sto pise, a crkva je odgovorna za zajednicu kojom pretenduje da upravlja i to je velika razlika
schweppes92 schweppes92 00:41 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

baroniknez
azdejkovic je odgovoran za ono sto pise, a crkva je odgovorna za zajednicu kojom pretenduje da upravlja i to je velika razlika


Azdejković je do skora svoje tekstove i "sličice" objavljivao kao "funkcioner", predstavnik GLBT pokreta. Ti su sadržaju neretko vredjali sve ono što zajednica za koju je odgovoran Amfilohije smatra svojim svetinjama.

edit: U jednom trenutku je i sam Azdejković, verovatno posle GLBT prozivki, postao svestan efekata svojih uradaka, pa je počeo da se predstavlja kao soler. Nažalost, vidimo da je kasno...
Filip2412 Filip2412 00:47 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

edit: U jednom trenutku je i sam Azdejković, verovatno posle GLBT prozivki, postao svestan efekata svojih uradaka, pa je počeo da se predstavlja kao soler. Nažalost, vidimo da je kasno...
kakve veze to ima sa bilo cime, s obzirom da taj Adzejkovic i ne dolazi na protest?

Drugo, da li to znaci da se crkva nekome sveti? Hriscanska osveta.... pa da ima smisla.
schweppes92 schweppes92 00:51 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Filip2412
edit: U jednom trenutku je i sam Azdejković, verovatno posle GLBT prozivki, postao svestan efekata svojih uradaka, pa je počeo da se predstavlja kao soler. Nažalost, vidimo da je kasno...kakve veze to ima sa bilo cime, s obzirom da taj Adzejkovic i ne dolazi na protest?Drugo, da li to znaci da se crkva nekome sveti? Hriscanska osveta.... pa da ima smisla.


Recimo da se Crkva brani, ne sveti...
Recimo da brani ličnost svog Patrijarha ... mislim da ima puno smisla....

baroniknez baroniknez 00:58 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

u tom slucaju njegova odgovornost je ista - malo prosirena - odgovoran je za samog sebe i za svoju organizaciju.
u pogledu azdejkovica ne postoji nista sveto - mozete kritikovati boju logoa njegove organizacije, mozete se podsmevati simbolima koje on uzima za svete, mozete osporavati njegova tumacenja gej pokreta itd.

sto se tice amfilohija ako su njegovi simboli krst i manastiri, onda svakako da mozemo izrazavati svoje stavove prema tome. to znaci da se izgradnja manastira moze proveriti ii da se zaklanjanjem iza krsta neko moze zastiti od kritike.

svako ima neki svoj simbol koji postuje. da li je to krst ili zastava dugine boje pravo je nase da odaberemo. i ne samo pravo, nego i mogucnost da se vezemo za razlicite ideje. to ne znaci da se neke ideje mogu osporiti nasiljem, a druge da ostanu nedodirljive.

ali odgovornost je i svest o delima. kada azdejkovic na slici ofarba manastir u dugine boje, on time nikoga ne podstice da ode i prefarba manastir niti organizuje i podrzava grupe koje bi to radile.

kada amfilohije izjavi da su gej ljudi oni isti iz sodome i gomore - to je jasna poruka - da treba i da se postupa sa njima kao sto je i bog sa sodomom i gomorom. tada daje jasnu podrsku onima koji idu da prebijaju ljude na paradi ponosa. i tu ne pomaze nekakvo generalno osudjivanje nasilja svuda i na svakom mestu
schweppes92 schweppes92 01:21 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

baroniknez
svako ima neki svoj simbol koji postuje. da li je to krst ili zastava dugine boje pravo je nase da odaberemo. i ne samo pravo, nego i mogucnost da se vezemo za razlicite ideje. to ne znaci da se neke ideje mogu osporiti nasiljem, a druge da ostanu nedodirljive.

Nažalost, ljudi se bore onako kako im priliči. Neko će ti srušiti sajt, neko kuću... jbg.
Naravno da ne podržavam nasilje, samo konstatujem činjenicu da nekom nije dostupan ni jedan drugi oblik otpora osim sirovog fizičkog nasilja... Nemoj reći da te to iznenadjuje...

baroniknez
kada azdejkovic na slici ofarba manastir u dugine boje, on time nikoga ne podstice da ode i prefarba manastir niti organizuje i podrzava grupe koje bi to radile.

A kada prikaže patrijarha Pavla kao napaljenu sisatu plavušu? Šta tada radi? Šta hoće da nam kaže?
Opet ponavljam, Azdejković boji manastir duginim bojama sa jasnom namerom da se potsmehne i povredi nekog drugog. Čudi me da ga iznenadjuje da medju "drugima" postoji jedan broj onih koji bi dugine boje rado prepoznao u masnicama na njegovom licu.

baroniknez
kada amfilohije izjavi da su gej ljudi oni isti iz sodome i gomore - to je jasna poruka - da treba i da se postupa sa njima kao sto je i bog sa sodomom i gomorom. tada daje jasnu podrsku onima koji idu da prebijaju ljude na paradi ponosa.

I ovo je nategnuto. Bog nije prebijao one iz Sodome i Gomore, niti Amfilohije očekuje da se protivnici Parade pojave sa sumpornom kiselinom. Amfilohije preko tih metafora iskazuje da je vrednosni sistem GLBT potpuno suprotan hrišćanskom. Da, neko će to shvatiti kao poziv na linč.
Mislim da će ipak najveći broj Hrišćana poruku Amfilohija shvatiti kao isključivi poziv da se Parada ne podrži, nikako da se učesnici fizički napadaju.
Veliki je broj i onih hrišćana, uvredjenih Azdejkovićevim odnosom prema patrijarhu i Crkvi, koji će svoj stav formirati potpuno nezavisno od toga šta im govori Amfilohije. Nemoj misliti da su svih vernici stado koje pasivno guta ono šta mu "autoritet" servira.


Filip2412 Filip2412 01:29 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Recimo da se Crkva brani, ne sveti...
Recimo da brani ličnost svog Patrijarha ... mislim da ima puno smisla....

napadajuci celu gruu zbog Adzejkovica koji NE UCESTVUJE u toj paradi? Ima li logike?

...los izgovor
baroniknez baroniknez 01:33 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

vernici nisu pasivno stado koje guta ono sto im autoritet servira i zato mnogi od njih na ovaj ili onaj nacin podrzavaju gej paradu u smislu prava na mirno okupljanje.

amfilohije zna sta izgovara i svestan je tezine tih reci. ali ne samo u smislu kako neki te reci shvataju, nego je on izgovorio najteze uvrede za ucesnike skupa.

ko obara sajt i rusi kucu radi nesto protivzakonito. farbanje manastira nije protivzakonito

kada napravi patrijarha pavla kao sisatu plavusu patrijarh moze da ga tuzi za uvredu. obzirom da nije to uradio, pretpostavljam da ga ne zanima sta i koga farba azdejkovic. drugo, patrijarh je javna licnost i on kao takav trpi kritiku za svoj rad i izlozen je javnosti.
schweppes92 schweppes92 01:36 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Filip2412
Recimo da se Crkva brani, ne sveti... Recimo da brani ličnost svog Patrijarha ... mislim da ima puno smisla....napadajuci celu gruu zbog Adzejkovica koji NE UCESTVUJE u toj paradi? Ima li logike?...los izgovor


Mislim da je najlogičnije da je podrži, s obzirom na to da Azdejković ne učestvuje...

Filipe, kao misliš da je moguće da Crkva podrži pokret koji negira sve ono na čemu Crkva počiva?
schweppes92 schweppes92 02:00 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

baroniknez
vernici nisu pasivno stado koje guta ono sto im autoritet servira i zato mnogi od njih na ovaj ili onaj nacin podrzavaju gej paradu u smislu prava na mirno okupljanje.

Ja sam od onih kojima je besmislen izraz "pravo na mirno okupljanje". Kažem besmislen jer mi je nezamislivo da imam protiv da se neko okuplja. Besmislen i iz razloga što sad ja kao treba da priznam nečije pravo da se okuplja. Alo, svi ljudi imaju to pravo, zakonom i ljudskoću priznato, osporavao im ga ja ili ne. Glupo je dovoditi pojedinca, ma ko on bio, u situaciju da odlučuje "da li neko ima pravo". Naravno da ima, nezavisno od mog (tvog, bilo čijeg) mišljenja. Neka se okuplja ko god poželi... samo neka druge ne ugrožava.
I da dodam... to što nemam ništa protiv da se bilo ko okuplja zarad ostvarenja svojih ciljeva nikako ne znači da podržavam Paradu. Potpuno sam indiferentan spram nje.

baroniknez
amfilohije zna sta izgovara i svestan je tezine tih reci. ali ne samo u smislu kako neki te reci shvataju, nego je on izgovorio najteze uvrede za ucesnike skupa.

Ne bih da zastupam Amfilohija ali činjenica je da su vrednosti Crkve potpuno suprotne vrednostima GLBT, bar značajan deo njih. Očekivano je da se oštro suprotstavi.


baroniknez
kada napravi patrijarha pavla kao sisatu plavusu patrijarh moze da ga tuzi za uvredu. obzirom da nije to uradio, pretpostavljam da ga ne zanima sta i koga farba azdejkovic.

Naravno da Patrijarh nije podneo tužbu, nije on nadobudni političar. I naravo da je taj Azdejovićev čin uvredio gotovo sve vernike. Mene lično je prilično isprovocirao, mada nisam neki fanatični vernik niti mi je Amfilohijeva reč svetinja. Jednostavno, imam ogromno poštovanje prema Patrijarhu i ne želim da ga iko tretira na taj način. Vredja me kada od Patrijarha prave objekat perverznih igrarija.

Filip2412 Filip2412 04:10 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Filipe, kao misliš da je moguće da Crkva podrži pokret koji negira sve ono na čemu Crkva počiva?
Ma niko ih ne tera da podrze to, mislim da im je poziv upucen da obuzdaju "vernike" od nasilja a ne da podrze gejove.

Svakako su mogli barem da cute do ponedeljka, niko ih nije vuko za jezik da pricaju o Sodomi i Gomori. Ako su spori na reakcije povodom slucaja pahomije ne vidim zasto su sada morali biti tako azurni da se oglase.
nimrod88 nimrod88 05:29 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

schweppes92
Filip2412
edit: U jednom trenutku je i sam Azdejković, verovatno posle GLBT prozivki, postao svestan efekata svojih uradaka, pa je počeo da se predstavlja kao soler. Nažalost, vidimo da je kasno...kakve veze to ima sa bilo cime, s obzirom da taj Adzejkovic i ne dolazi na protest?Drugo, da li to znaci da se crkva nekome sveti? Hriscanska osveta.... pa da ima smisla.


Recimo da se Crkva brani, ne sveti...
Recimo da brani ličnost svog Patrijarha ... mislim da ima puno smisla....


Daj ne lupaj gluposti molim te. Ali ozbiljno. Tekst je o zlostavljanju dece. Ne postoji odbrana za zlostavljanje dece. Ako ti se pise o necemu drugome, pisi negde drugde.
schweppes92 schweppes92 14:18 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

nimrod88

Daj ne lupaj gluposti molim te. Ali ozbiljno. Tekst je o zlostavljanju dece. Ne postoji odbrana za zlostavljanje dece. Ako ti se pise o necemu drugome, pisi negde drugde.


Možda bi ovakve komentare, plitke i arogantne, trebalo ignorisati ... al ajde, ovaj put ću odgovoriti.

1. Tekst je mnogo više nego li odbrana zlostavljane dece. Svodeći ga na decu pokazuješ da nisi u stanju da razumeš kontekst, koji je u ovoj prilici najbitnija činjenica.
Da li si razmislio zbog čega Jasmina Tešanović, kao predstavnik ZUC, prvi i jedini put ustaje u odbranu zlostavljane dece baš kada se se zlostavljanje odigralo od strane jednog morona, sveštenika SPC?
Zbog čega to radi baš sada?
Zbog čega u kontekst zlostavljanja dece uključuje Amfilohija?
Preporuka: ako nisi u stanju da razumeš onda bar ćuti, nemoj se zaletati, naročito ne na tako arogantan način...

2. Da li je ikom normalnom palo na pamet da brani zlostavljanje? Da li si ige čuo nekog ko bi to mogao podržati, opravdati, ignorisati...?
Preporuka: nemoj misliti da si izuzetan sa tvrdnjom "Ne postoji odbrana za zlostavljanje dece". To misli svako ko nije poremećen. Ako ti je kroz tu banalnu tvrdnju JT uspela prodati više nego očiglednu lošu nameru... onda je problem u tebi.

3. Otkuda ti drskost da sam odredjuješ o čemu će se ovde pisati? Otkuda bezobrazluk da upućuješ "negde drugde"? Da li je činjenica da ti "ne vidiš" dovoljan razlog da diskusiju drugih svodiš na "svoju meru"?
Sramota me je da ti kažem "ako ti se ne svidja preskoči, ne moraš čitati...", najvećem broju razumnih je to suvišno naglašavati...
Preporuka: "Površnost" i arogancija često idu skupa. Bar se potrudi da prikriješ jedno od ta dva.
nimrod88 nimrod88 14:32 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

U pravu si: i arogantan i povrsan. I ne pada mi na pamet da prikrivam aroganciju kada neko svesno izbegava da poveze Amfilohija koji je i tokom slucaja Pahomija i ostalih kao i danas bio vazan glas u crkvi i sa onim sto Amfilohije radi danas. I povrsan u smislu da me ne zanima tudje misljenje kada se radi o zlostavljanju dece. Ma u kom kontekstu se o tome pricalo. Cak i ako ga JT koristi kao politicko oruzje. A drskost i bezobrazluk sam naucio na blogu, citajuci postove. I upravo "ako ti se ne svidja, preskoci" je nesto sto jedna strana ove sire diskusije vrlo svesno izbegava,
Filip2412 Filip2412 14:33 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Da li si razmislio zbog čega Jasmina Tešanović, kao predstavnik ZUC, prvi i jedini put ustaje u odbranu zlostavljane dece baš kada se se zlostavljanje odigralo od strane jednog morona, sveštenika SPC?

OK, mozda si upravu (mada zaboravljas da nista ne opravdava ponasanje crkve prema Pahomiju i da nije Jasmina ta koja drzi Pahomija na funkciji), a sada za tebe pitanje:

Da li si razmisljao zasto Amfilohije BAS SADA pominje gejove u kontekstu Sodome i Gomore? Treba coek stvarno da je slep kod ociju pa da ne vidi ocigledno. Trik pitanje za one sa IQ ispod 25: Koga ovakva izjava ohrabruje, batinashe ili ucesnike povorke?

schweppes92 schweppes92 14:51 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Da li si razmisljao zasto Amfilohije BAS SADA pominje gejove u kontekstu Sodome i Gomore?


Stav Crkve da je homoseksualnost greh je takav već vekovima. Nije kreiran ad hoc. Činjenica da Amfilohije te reči izgovara baš danas je potpuno razumljiva iz razloga što se javna debata po pitanju održavanja Parade upravo vodi. Kada mnoge javne ličnosti u medijima zauzimaju svoj stav po pitanju Parade, očekivano je i da Crkva podseti svoje vernike na stav koji je potrebno zauzeti.
Hrišćanski stav je potpuno jasan, Povorka se ne može podržati, učesnici se ne smeju fizički napadati. Svaki pravi hrišćanin će zauzeti taj stav, ma kako da mu se Amfilohije obratio.
Ja lično u Amfilohijevim rečima ne vidim poziv da dodjem i tučem učesnike Parade. Neko će videti, slažem se. Neko bi došao da ih tuče i bez Amfilohija. Neko bi i uprkos Amfilohijevoj zabrani.
Ljudi su različiti.
libkonz libkonz 15:01 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Hrišćanski stav je potpuno jasan, Povorka se ne može podržati, učesnici se ne smeju fizički napadati. Svaki pravi hrišćanin će zauzeti taj stav, ma kako da mu se Amfilohije obratio.


onaj ko ide da tuče, taj će ići ma šta Amfilohije da kaže.

schweppes92 schweppes92 15:07 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

nimrod88
U pravu si: i arogantan i povrsan. I ne pada mi na pamet da prikrivam aroganciju kada neko svesno izbegava da poveze Amfilohija koji je i tokom slucaja Pahomija i ostalih kao i danas bio vazan glas u crkvi i sa onim sto Amfilohije radi danas. I povrsan u smislu da me ne zanima tudje misljenje kada se radi o zlostavljanju dece. Ma u kom kontekstu se o tome pricalo. Cak i ako ga JT koristi kao politicko oruzje. A drskost i bezobrazluk sam naucio na blogu, citajuci postove. I upravo "ako ti se ne svidja, preskoci" je nesto sto jedna strana ove sire diskusije vrlo svesno izbegava,


Činjenice da u Amfilohiju vidiš osobu koja podržava ono što je radio Pahomije, da dogadjanja u Crkvi tumačiš kao stajanje na stranu pedofilije... upućuje na zaključak da usled nerazumevanja donosiš veoma problematične zaključke.
Neobično mi je da ne uočavaš da su JT zlostavljana deca bitna isključivo kao oružje u svom ideološkom nastojanju. Da li je moguće da ne primećuješ da JT sebično zloupotrebljava one koje nikako ne bi smela, zlostavljanu decu? Zašto i ti staješ na njenu stranu? Da bi popljuvao Amfilohija?
Da li postoji i jedna ljudska nesreća koja neće biti unižena zloupotrebom JT?
Da li postoji drugi način da se razračunate sa Amfilohijem?
Da li posle ovakvih neljudskih zloupotreba postoji mogućnost da Amfilohije, i vernici koji čitaju ovo što pišete, daju bilo kakvu podršku vašim "političkim akcijama".
Da li vam pada na pamet da su ovakve politikantske ujdurme razlog zbog koga će jedan broj sirovijih gradjana fizički nasrnuti na vas? Da li ste svesni da kontekst u kom Amfilohija dovodite u vezu sa pedofilijom nekoga duboko povredjuje? Da li vas nerazumevanje oslobadja odgovornosti za ono što javno govorite?
Da ste pominjanje Azdejkovićevog agresivnog aktivizma pokušali da promislite kao deo konteksta čitave priče možda bi vam moguće posledice bile uočljivije.
Filip2412 Filip2412 15:30 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Da li ste svesni da kontekst u kom Amfilohija dovodite u vezu sa pedofilijom nekoga duboko povredjuje?
Jos ispade Jasmina kriva sto crkva drzi pahomija na vlasti... kakva akrobatika nevidjena jaoooo a ne vidis da je Amfilohije pozvao na nasilje onom izjavom? Pa sto ne rece da ce u Sodomu i Gomoru oni koji prebijaju druge ljude, sto tako ne rece?

Licemerje Licemerje Licemerje


schweppes92 schweppes92 15:47 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Filip2412
Jos ispade Jasmina kriva sto crkva drzi pahomija na vlasti...


Vi zapravo sve vreme tvrdite da je ostanak Pahomija na crkvenom položaju zapravo izraz Amfilohijeve podrške pedofiliji... Vi implicitno tvrdite da je Amfilohije isključivi autoritet koji smenjuje i postavlja sveštenike na položaj. U ovom slučaju Pahomija ne dira jer podržava pedofiliju. Mislim da to nema veze s mozgom... Vi ili ne razumete (u šta sumnjam), ili ste vrhunski maliciozni...

Filip2412
a ne vidis da je Amfilohije pozvao na nasilje onom izjavom?


Ja ti opet ponavljam... u Amfilohijevoj izjavi ne vidim ni jednu reč koja mene poziva da dođem i nekoga fizički napadnem. Neki će se naći pozvanim, da. Većinom oni koji bi došli bez obzira šta Amfilohije rekao.
Jedan broj njih će naknadno, nakon vašeg tumačenja, zaključiti da ih je Amfilohije zapravo pozvao, pa će i oni doći.

baroniknez baroniknez 15:50 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

i saopstenje NVO - ko da su ga prepisali od mene

Nevladine organizacije: Mitroplit Amfilohije krši Ustav

"Klerofašističkim i neonacističkim pozivima na linč učesnika i učesnica 'Parade ponosa' pridružio se na svoj licemeran način mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vodeći velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve", navedeno je u saopštenju.

U tom saopštenju se dodaje da je mitropolit Amfilohije "proglašavajući lezbejsku i gej populaciju izdancima Sodome i Gomore indirektno, ali nedvosmisleno, opravdao planirano nasilje, a delom čak i pozvao svoje sledbenike učestvuju vršenju nasilja".
Filip2412 Filip2412 15:55 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Vi zapravo sve vreme tvrdite da je ostanak Pahomija na crkvenom položaju zapravo izraz Amfilohijeve podrške pedofiliji... Mislim da to nema veze s mozgom...
a cega je izraz molim te ti nas prosvetli?

Jel mozda ja drzim tog Pahomija na funkciji? ne kazem da je direktna podrska pedofiliji ali je svakako znak da svestenstvo moze raditi sta god im se prohte i da ce i dalje imati podrsku crkve.

Definicija licemerja:
Ja ti opet ponavljam... u Amfilohijevoj izjavi ne vidim ni jednu reč koja mene poziva da dođem i nekoga fizički napadnem.
Sve te nasilnicke grupe su ohrabrene njegovom izjavom a tebi to ne znaci nista.
schweppes92 schweppes92 16:06 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

baroniknez
i saopstenje NVO - ko da su ga prepisali od mene Nevladine organizacije: Mitroplit Amfilohije krši Ustav"Klerofašističkim i neonacističkim pozivima na linč učesnika i učesnica 'Parade ponosa' pridružio se na svoj licemeran način mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vodeći velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve", navedeno je u saopštenju. U tom saopštenju se dodaje da je mitropolit Amfilohije "proglašavajući lezbejsku i gej populaciju izdancima Sodome i Gomore indirektno, ali nedvosmisleno, opravdao planirano nasilje, a delom čak i pozvao svoje sledbenike učestvuju vršenju nasilja".


Čitajući saopštenje i kvalifikacije iznete u njemu postajem siguran da vi jedni druge zaslužujete. Vi, jedni drugima pravite prostor, dajete značaj, postojite jedni zbog drugih ... a nas, obične gradjane, tretirate kao debile dovoljno primitivne da gutaju vaše somnabulne teze ...

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Стварно су људи досадни са тим уставом. По важећем Уставу Србије (члан 54), слобода окупљања може се законом ограничити ако је то неопходно ради заштите морала, што је овде случај.
baroniknez baroniknez 18:01 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Николa Смоленски
Стварно су људи досадни са тим уставом. По важећем Уставу Србије (члан 54), слобода окупљања може се законом ограничити ако је то неопходно ради заштите морала, што је овде случај.


ako je to ovde slucaj valjalo bi i da obrazlozite

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Морал се обично дефинише као скуп правила понашања која одређена заједница сматра добрим. Мислим да нико неће порицати да српска заједница не сматра ову поворку добром.
baroniknez baroniknez 22:08 17.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

Николa Смоленски
Морал се обично дефинише као скуп правила понашања која одређена заједница сматра добрим. Мислим да нико неће порицати да српска заједница не сматра ову поворку добром.


moral je razlikovanje izmedju dobra i zla, a ono sto ste vi naveli je zapravo definicija obicajnih shvatanja
jer ako bi recimo srpska zajednica smatrala da je genocid u srebrenici dobar, da li bi to znacilo da je to delo moralno? ne

dakle nije moral ono sto neko smatra, nego ono sto sa jednog objektivnog stanovista narusava moralne norme. a ja jos nemam odgovor sta se narusava od moralnih standarda ovo paradom
pix3lchick pix3lchick 00:35 18.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

baroniknez
moral je razlikovanje izmedju dobra i zla, a ono sto ste vi naveli je zapravo definicija obicajnih shvatanja jer ako bi recimo srpska zajednica smatrala da je genocid u srebrenici dobar, da li bi to znacilo da je to delo moralno? ne

Moral je izuzetno subjektivna kategorija. Npr. ja ubistvo i nasilje smatram izuzetno nemoralnim činovima, a organizaciju koja blagosilja počinioce tih dela - takođe veoma nemoralnom. S druge strane, neko tu istu organizaciju smatra visokomoralnom. I ko je u pravu? Niko, i oboje. Jer oboje imamo potpuno oprečno poimanje toga šta jeste moralno, a šta ne.

baroniknez baroniknez 00:41 18.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

ali ne bih ja negirao neke civilizacijske norme, koje su moralne.
prosto morala moze biti vise, ali postoje i neki standardi
pix3lchick pix3lchick 01:38 18.09.2009

Re: vodja anarhistickog pokreta u Srbiji

baroniknez
ali ne bih ja negirao neke civilizacijske norme, koje su moralne.
prosto morala moze biti vise, ali postoje i neki standardi

Mislim da se upravo oko tih standarda i specifikacija i vodi ovaj fajt, a kroz istoriju je bilo kudikamo ozbiljnijih ratova zbog tako teško odredive kategorije kao što je moral. Zbog toga su argumenti koji se baziraju na "moralnosti" uglavnom klimavi i nemogući za dokazivanje. Interesantno, ali obično upravo oni koji se pozivaju na moral zastupaju opcije koje za posledicu imaju upravo rušenje osnova tih istih moralnih vrednosti - razna progonstva, ubistva, otimačine, nasilje. Kurva, poštenje itd. S tim što su kurve daleko moralnija kategorija - posao kao posao...
hladovina hladovina 19:48 16.09.2009

Sveštenik sekirom na vernike

Sveštenik sekirom na vernike
24 Sata ponedeljak, 4. februar 2008.

PASTIR - Sveštenik Vlastimir Zlatić (50), potegao je sekiru na vernike u crkvi Svetog Nikole u rudničkom selu Šilopaj posle tuče u kojoj je i sam učestvovao.

Kako pričaju meštani čitave parohije, sve se odigralo na proslavi Savindana, u parohijskom domu, o čemu postoje prijave u policiji u Gornjem Milanovcu.

Prema priči sveštenika, na njega je „iz čista mira” nasrnuo Dragan Bojović (45) iz sela Mutanj, kada ga je gurnuo, a zatim udarao nogama po telu, o čemu poseduje lekarska uverenja.

- Ljudi su se veselili i bilo je nekoliko razbijenih čaša, a pop je nešto gunđao i „iz čista mira” uneo mi se u lice i polio me crnim vinom, kada sam ga gurnuo i udario nogom u njegovu nogu, posle čega je on mene raspalio pesnicom iznad levog oka - rekao je Bojović, pokazujući posekotinu.

Tada su se umešali ostali gosti. Sveštenik je izašao, ali se posle nekoliko trenutaka vratio sa sekirom. Vernici su sprečili da dođe do većeg incidenta.

- To je prevršilo svaku meru i sada je puklo nezadovoljstvo radom i njegovim ponašanjem, jer je sklon tučama i potezanjem pištolja a za opelo naplaćuje sto evra - kazao je Bogdan Likić, predsednik mesne zajednice.

Likić je istakao da se stalno pokreće akcija da se prepokrije crkva, ali sveštenik neće da se anagžuje već „samo traži pare i nikako izveštaj da podnese, a opština je uplatila 200.000 dinara i tih para nigde nema”. Rajo Jakovljević iz Mutnja rekao je da je „pop kauboj” i nabrajao desetak meštana s kojima se pop tukao - „od poštara do izbeglica, a sa pola parohije ne govori”.

U selima Šilopaj, Davidovbica, Kriva Reka, Cerova i Mutanj pokrenuta je akcija za premeštaj sveštenika, a priprema se i posebna delegacija koja će o svemu upoznati Žičkog vladiku Hrizostoma.
schweppes92 schweppes92 00:37 17.09.2009

Re: Sveštenik sekirom na vernike

hladovina
Sveštenik sekirom na vernike24 Sata ponedeljak, 4. februar 2008. PASTIR - Sveštenik Vlastimir Zlatić (50), potegao je sekiru na vernike u crkvi Svetog Nikole u rudničkom selu Šilopaj posle tuče u kojoj je i sam učestvovao. Kako pričaju meštani čitave parohije, sve se odigralo na proslavi Savindana, u parohijskom domu, o čemu postoje prijave u policiji u Gornjem Milanovcu. Prema priči sveštenika, na njega je „iz čista mira” nasrnuo Dragan Bojović (45) iz sela Mutanj, kada ga je gurnuo, a zatim udarao nogama po telu, o čemu poseduje lekarska uverenja. - Ljudi su se veselili i bilo je nekoliko razbijenih čaša, a pop je nešto gunđao i „iz čista mira” uneo mi se u lice i polio me crnim vinom, kada sam ga gurnuo i udario nogom u njegovu nogu, posle čega je on mene raspalio pesnicom iznad levog oka - rekao je Bojović, pokazujući posekotinu. Tada su se umešali ostali gosti. Sveštenik je izašao, ali se posle nekoliko trenutaka vratio sa sekirom. Vernici su sprečili da dođe do većeg incidenta. - To je prevršilo svaku meru i sada je puklo nezadovoljstvo radom i njegovim ponašanjem, jer je sklon tučama i potezanjem pištolja a za opelo naplaćuje sto evra - kazao je Bogdan Likić, predsednik mesne zajednice. Likić je istakao da se stalno pokreće akcija da se prepokrije crkva, ali sveštenik neće da se anagžuje već „samo traži pare i nikako izveštaj da podnese, a opština je uplatila 200.000 dinara i tih para nigde nema”. Rajo Jakovljević iz Mutnja rekao je da je „pop kauboj” i nabrajao desetak meštana s kojima se pop tukao - „od poštara do izbeglica, a sa pola parohije ne govori”. U selima Šilopaj, Davidovbica, Kriva Reka, Cerova i Mutanj pokrenuta je akcija za premeštaj sveštenika, a priprema se i posebna delegacija koja će o svemu upoznati Žičkog vladiku Hrizostoma.


Kada ste se već potrudili da nam postirate ovaj tekst, sa sve detaljnim prikazom ponašanja jednog sveštenika, molim vas budite ljubazni pa nam napišite i opšti zaključak koji bi na osnovu teksta trebali da usvojimo.
Takođe, molim vas, ne propustite da na osnovu implicitnog sadržaja izvedete zaključak o monstruoznosti ličnosti Amfilohija Radovića ...
r0811n r0811n 12:15 17.09.2009

Re: Sveštenik sekirom na vernike

Kada ste se već potrudili da nam postirate ovaj tekst, sa sve detaljnim prikazom ponašanja jednog sveštenika, molim vas budite ljubazni pa nam napišite i opšti zaključak koji bi na osnovu teksta trebali da usvojimo.
Takođe, molim vas, ne propustite da na osnovu implicitnog sadržaja izvedete zaključak o monstruoznosti ličnosti Amfilohija Radovića ...
*novo


Što se pak tiče "monstruoznosti ličnosi A mfilohija Radovića"dovoljno je setiti se njegovog HRIŠĆANSKOG govora
nad mrtvim telom premijera Z. Djindjića.
schweppes92 schweppes92 14:26 17.09.2009

Re: Sveštenik sekirom na vernike

r0811n
Kada ste se već potrudili da nam postirate ovaj tekst, sa sve detaljnim prikazom ponašanja jednog sveštenika, molim vas budite ljubazni pa nam napišite i opšti zaključak koji bi na osnovu teksta trebali da usvojimo.Takođe, molim vas, ne propustite da na osnovu implicitnog sadržaja izvedete zaključak o monstruoznosti ličnosti Amfilohija Radovića ...*novo Što se pak tiče "monstruoznosti ličnosi A mfilohija Radovića"dovoljno je setiti se njegovog HRIŠĆANSKOG govoranad mrtvim telom premijera Z. Djindjića.


Vi ste, čini mi se, propustili da na osnovu govora Amfilohija Radovića izvedete opšti zaključak o SPC. Nepotpuno je ako taj govor ne dovedemo u vezu sa Patrijarhom i celokupnom Crkvom kao institucijom. Naravno, svi vernici bi trebalo da budu uključeni...
Ali samo vernici SPC... budite politički korektni i tolerantni...

Re: Sveštenik sekirom na vernike

Цео говор може се прочитати овде. Шта у њему има монструозно?
baroniknez baroniknez 18:00 17.09.2009

Re: Sveštenik sekirom na vernike

Николa Смоленски
Цео говор може се прочитати овде. Шта у њему има монструозно?


Amfilohije Radovic samozvani Hriscanin, lazni prorok i mangup svoje vrste nije odbio pismo koje su mu poslali predstavnici organizacionog odbora beogradske parade. U svom odgovoru on nije rekao da je protiv parade, da se ne zalaze za vrednosti parade ili vrednosti svih LGBT osoba na ovom svetu. On nije podstakao ili opravdao nasilje koje se cini prema LGBT osobama ovih dana i koje se priprema za nedelju. On je pre svega direktno pozvao na nasilje i sa svojom izjavom se legitimisao kao organizator tog nasilja!

Imajuci u vidu njegov uticaj, njegovu ulogu u drustvu, njegovu odgovornost i visoki polozaj koji zauzima u crkvenoj hijerarhiji ne mogu da njegove reci posmatram kao bilo cije. Reci kojima se sluze crkveni autoriteti su njihovo najjace orudje. Zato su one kao i dela drugih ljudi. Te reci mnogi vernici slusaju i mere svoje postupke prema njima.

Reci koje je upotrebio za Povorku ponosa - da je to povorka Sodome i Gomore, da promovise besmisao, zlo i mrak nisu samo lose protumacene biblijske poruke. To su metafore koje imaju svoje jasno znacenje: ova povorka je u njegovim recima okarakterisana najtezim recima osude, da ne mozete naci teze reci!

original poruke se nalazi ovde: http://blog.b92.net/text/12228/Amfilohije%20i%20njegov%20koncept%20srama/#k682310
libkonz libkonz 18:05 17.09.2009

Re: Sveštenik sekirom na vernike

ova povorka je u njegovim recima okarakterisana najtezim recima osude, da ne mozete naci teze reci!

da, ali to ne možeš karakterisati kao poziv na nasilje. Nikako, pre kao poziv na ignorisanje.

Re: Sveštenik sekirom na vernike

Какве то везе има са његовим говором на Ђинђићевој сахрани?
libkonz libkonz 20:44 16.09.2009

Kakva gomila... licemerja

Amfilohije Radović je jedan častan čovek koji iznosi svoje mišljenje. Ovim podmetačinama koje se oslikavaju u naslovu i tekstu vređate sve vernike u Srbiji. Folirate se da se zalažete za manjiska prava, a ne smeta vam najgore vređanje većine. Vi samo iskazujete neke lične frustracije.
Filip2412 Filip2412 20:52 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Kakva gomila... licemerja: Amfilohije Radović je jedan častan čovek koji iznosi svoje mišljenje.
pix3lchick pix3lchick 21:15 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

libkonz
Amfilohije Radović je jedan častan čovek koji iznosi svoje mišljenje.

Pukovnik Radović je sve samo ne častan, a moglo bi se polemisati i o kriterijumu - čovek.
libkonz libkonz 21:19 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

pix3lchick

tvoj kriterijum časnih ljudi je vrlo diskutabilan. Koliko čitam poslednjih dana tu se svrstavaju oni koji bacaju molotovljeve koktele na ambasade. Ne bih voleo da poštovani vladika bude u takvom društvu.
lutherblisset lutherblisset 21:42 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Ne bih voleo da poštovani vladika bude u takvom društvu.


Naravno da nije niti će vaš poštovani vladika ikada biti u takvom društvu.

On je u onom drugom društvu, onom kukavičkom koje određuje ko je podoban da šeta ulicama a ko ne. Onom društvu koje noću patrolira mojim gradom i mučki iz zaseda napada mlade antifašiste.

To su njegovi omladinci, to su crkvene patrole. To su najveći bogohulni licemeri u ovoj jadnoj državi.
libkonz libkonz 21:45 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Naravno da nije niti će vaš poštovani vladika ikada biti u takvom društvu.

On je u onom drugom društvu, onom kukavičkom koje određuje ko je podoban da šeta ulicama a ko ne. Onom društvu koje noću patrolira mojim gradom i mučki iz zaseda napada mlade antifašiste.

To su njegovi omladinci, to su crkvene patrole. To su najveći bogohulni licemeri u ovoj jadnoj državi.

i tebe pozivam da pročitaš tekst koji sam linkovao. Od 1945 godine do danas mnogo kukolja je došlo u SPC. Ne treba kriti uticaj Banatskog vladike na razne desničarske organizacije.
Crkva uči o miru i Ljubavi, samo treba vremena da se ona sama oslobodi jednog tereta. Izborom novog Sinoda, taj proces je počeo. Vladika kog napadate je častan čovek.
baroniknez baroniknez 21:49 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

To su njegovi omladinci, to su crkvene patrole. To su najveći bogohulni licemeri u ovoj jadnoj državi.


pozivam sve dokone da izanaliziraju pismo amfilohija i ono sto je rekao bezOBRAZnik - Obradovic

apsolutno isti izgovor za nasilje - i jedan i drugi ga pravdaju na isti nacin. smatraju da je samo organizovanje parade ponosa cin nasilja od strane onih koji je organizuju

ma!

kome do sada nije bilo jasno da obrazovci upravljaju crkvom nece mu biti ni doveka ni za sve vekove
libkonz libkonz 22:08 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

kome do sada nije bilo jasno da obrazovci upravljaju crkvom nece mu biti ni doveka ni za sve vekove



e, ovo je biser dana !
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:18 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Amfilohije Radović je jedan častan čovek koji iznosi svoje mišljenje.

ček, ček...
jel su mu ovo podmetnuli???

Cetinje -- Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije, "Povorku ponosa" u Beogradu označio je, u pisanoj izjavi, kao "povorku srama" i "povorku Sodome i Gomore".


zanimljivo je da nema cele pisane izjve.
možda neko nađe pa linkuje.

zašto je to povorka sodome i gomore samo u srbiji a ne u celom svetu?
zašto je to povorka srama?

veza postoji, pa zar nije pahomije vladika?
šta časni čovek kaže na ponašanje pahomija i onog ilariona?
ne čusmo reči osude.

Amfilohije Radović: ko se mača maši, od mača će i poginuti - na sahrani zorana đinđića.


Pred izručenje u Hag posetio Slobodana Miloševića u Centralnom zatvoru u Beogradu i poklonio mu jevanđelje. Badnjak na Cetinju jedne godine čuvao je Željko Ražnatović Arkan.


Митр. Амфилохије Радовић: "Радован Караџић се крије у мојим молитвама"


toliko od časnog čoveka...
libkonz libkonz 22:30 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Amfilohije Radović: ko se mača maši, od mača će i poginuti - na sahrani zorana đinđića.

dokle više ova bedna podmetačina !!!
Pročitaj ceo govor, od ovog jadnog podmetanja mi je muka!
libkonz libkonz 22:34 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

evo bar deo "sa mačem" pročitaj:
Zoran Djindjić, koga ispraćamo danas iz ovoga svetoga hrama na večni počinak, biće zapamćen po mnogo čemu, ali prvenstveno po tome što je, u momentu najdubljeg poniženja svoga naroda, na obrenovićevski način, ispružio ruku bratsku, bratskoga mira i pomirenja Evropi i svetu.

U trenutku kada su još stotine hiljada njegovog naroda, prognanika sa svojih ognjišta u domu bez doma, u zemlji bez zemlje, u otadžbini bez otadžbine, u trenutku kad nad glavom njegovog naroda stoji mač pilatovske pravde, Zoran Djindjić je pokrenuo obnovu krvotoka narodnog, društvenog i socijalog života, obnovu državnog zajedništva i državne zajednice Srbije i Crne Gore, pokidanih veza sa svetom.

No, ubila ga je bratska mržnja, kratkovida i slepa, koja previdja večnu istinu da ko se mača maši - od mača će i poginuti.
Supermod Supermod 23:06 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Exitus Letalis



zanimljivo je da nema cele pisane izjve.
možda neko nađe pa linkuje.






B92 Info Vesti Društvo - Amfilohije: Povorka srama
libkonz libkonz 23:10 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

hvala Supermode.
Upravo ono što sam pričao, mada to vama ne smeta da pljujete:
On je poručio da Crkva ovu povorku ne može prihvatiti, niti odobriti, ali je naglasio da Crkva niti je ikad pozivala, niti danas poziva na nasilje protiv bilo koga. "Pravo znači ići pravim putem i živeti na pravi, pravedan način", naglasio je Amfilohije.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:12 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Supermod
Exitus Letalis



zanimljivo je da nema cele pisane izjve.
možda neko nađe pa linkuje.






B92 Info Vesti Društvo - Amfilohije: Povorka srama

hvala, ne nađoh.
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:13 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

dokle više ova bedna podmetačina !!!
Pročitaj ceo govor, od ovog jadnog podmetanja mi je muka!

cela porodica se ogradila od njegovog govora.
ti baš imaš pamćenje u milisekundama.
libkonz libkonz 23:14 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

a šta ti više treba???
Exitus Letalis Exitus Letalis 23:31 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Cetinje -- Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije, "Povorku ponosa" u Beogradu označio je, u pisanoj izjavi, kao "povorku srama" i "povorku Sodome i Gomore".
On je poručio da Crkva ovu povorku ne može prihvatiti, niti odobriti, ali je naglasio da Crkva niti je ikad pozivala, niti danas poziva na nasilje protiv bilo koga. "Pravo znači ići pravim putem i živeti na pravi, pravedan način", naglasio je Amfilohije.
On smatra da "beslovesno raspaljivanje pohote muškog na muško i ženskog na žensko" predstavlja obesmišljavanje "velike i sverodne tajne bračne ljubavi, kako u vremenu, tako i u večnosti".

Amfilohije je ocenio da je "gej-lezbijska ljubav besplodna i jalova" i poručio da Crkva "ne može i ne sme prihvatiti protivprirodnost za prirodnost, greh za vrlinu, beslovesnost za razumnost, antičovečnost za čovečnost..."

Crkva, kako je rekao, "ima za bogodanu obavezu i dužnost da svakog čoveka, svako ljudsko pokoljenje, pa i ovo današnje, neprestano podseća na potrebu razlikovanja Boga i Satane, svetlosti i mraka, zla i dobra, istine i laži, prirodnosti i protivprirodnosti, smisla i besmisla".


dakle, šta je on nama ovde poručio?

1. da je to povorka srama i povorka sodome i gomore;

2. da se ne može ni ne sme prihvatiti protivprirodnost (jer on i dalje smatra da je homoseksualnost bolest uprkos nauci) al tako je to kod religije. ne priznaje nauku kojom se neštedimice služi (od mobilinih do džipova i svijetlog oružja).

3. da je skroz normalan pahomije jer ga nisu degradirali ni na koji način i to je normalnost po njemu.
kao što je normalno da ilarion pipa decu i da ga samo premeste negde drugo. odakle su ga takođe proterali. al ovi su pedofili. nisu homoseksulaci. pedofilija je kažnjiva po svetovnim zakonima al ne i po crkvenim, očigledno.
kao što je normalno da sveštenik nosi kalašnjikov. i da ga potom postave za vladiku. nagrada.
kao što je normalno da ratne zločince (na primer pop maca) 2006. godine proglase za svece. da ne nabrajamo. ko hoće da zna, zna.

4. jer je sve čega se crkva ne pridržava kad joj odgovara sadržano u ovoj njegovoj poslednjoj rečenici:
"ima za bogodanu obavezu i dužnost da svakog čoveka, svako ljudsko pokoljenje, pa i ovo današnje, neprestano podseća na potrebu razlikovanja Boga i Satane, svetlosti i mraka, zla i dobra, istine i laži, prirodnosti i protivprirodnosti, smisla i besmisla"

zašto to ne važi za crkvene ljude?
jel su oni iznad građana?
libkonz libkonz 23:49 16.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

jer on i dalje smatra da je homoseksualnost bolest uprkos nauci

a na osnovu čega se nauka "predomislila" i sad to odjednom nije bolest? da li se meni daje pravo da homoseksualnost smatram bolešću?
za Pahomija će vreme pokazati da li sam bio u pravu. Stvari se u SPC sređuju i uskoro ćemo videti rezultate.
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:43 17.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

a na osnovu čega se nauka "predomislila" i sad to odjednom nije bolest? da li se meni daje pravo da homoseksualnost smatram bolešću?

na osnovu dokaza, kao što se svojevreneno "predomislila" da
zemlja nije ravna ploča.

p.s. aaaa, znači i ti misliš da je bolest.
pa što ne reče na početku.
libkonz libkonz 12:28 17.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

p.s. aaaa, znači i ti misliš da je bolest.

vidiš, ono što meni nije jasno je to što u zemlji Srbiji oni koji misle da je to bolest hoće da ih biju, a oni koji to ne misle hoće da ih brane. Za mene je to veliki paradoks.
Da, ja mislim da je to bolest i zato bih podržao njihova prava.
pix3lchick pix3lchick 13:45 17.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

libkonz
pix3lchick

tvoj kriterijum časnih ljudi je vrlo diskutabilan. Koliko čitam poslednjih dana tu se svrstavaju oni koji bacaju molotovljeve koktele na ambasade. Ne bih voleo da poštovani vladika bude u takvom društvu.

Zeeeev.
Nigde nisam niti napisala, niti insinuirala da je neko ko baca molotovljeve koktele na ambasadu častan čovek. Čak suprotno, vrlo sam oštro osudila napade na diplomatska predstavništva.

Dakle, lagiš.
Ako lagiš, bilo šta što napišeš automatski biva lišavano ikakvog kredibiliteta.
Eto tako, pa ti nastavi da lagiš... baš kao i "štovani" vladika.
libkonz libkonz 14:36 17.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

Nigde nisam niti napisala, niti insinuirala da je neko ko baca molotovljeve koktele na ambasadu

moguće je da sam te pomešao sa nekim sa sličnim nikom. Nisam siguran.
pix3lchick pix3lchick 15:50 17.09.2009

Re: Kakva gomila... licemerja

libkonz
moguće je da sam te pomešao sa nekim sa sličnim nikom. Nisam siguran.

Bogami, delovao si vrlo drčno kada si bio siguran.
Od svega ispade da si najobičniji Kurir-poletarac.... U svakom slučaju, na istom platnom spisku kao i Puk. Radović

Re: Kakva gomila... licemerja

principessa_etrusca principessa_etrusca 21:01 16.09.2009

Позив на једноумље

Пренети текст Лепе Млађеновић нећу коментарисати - он јасно и недвосмислено говори сам за себе.

Оно што желим да коментаришем су сам наслов и уводна реченица у којој се, чини ми се, владици Амфилохију замера што "поворку поноса" назива "поворком срама".

Владика Амфилофије је православни епископ и у складу са његовом вером/светоназором је да мужелоштво (као и остале видове ГЛБТ) сматра грешним, а јавно истициње и хваљење таквим изборима срамним.

У демократском друштву, за које се, надам се, и Ви залажете, то је владичин прерогатив.

Захтев да православни владика хвали "поворку поноса" је блатантни позив на једноумље. 1945. је била и прошла!
Filip2412 Filip2412 21:07 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

У демократском друштву, за које се, надам се, и Ви залажете, то је владичин прерогатив.

Meni njegova izjava zvuci kao nehajno prikriven poziv na nasilje ali ok, neka bude da je i to demokratija.

U svakom slucaju kao doprinos demokratiji Jasmina ovde poziva Vladiku na sram u vezi onoga sta njegova institucija radi (slucaj Pahomije).
libkonz libkonz 21:17 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

slucaj Pahomije

Slučaj vladike Pahomija je jedna malo duža priča. Ogromna većina sveštenika osuđuje ovaj čin, ali je ustrojstvo crkve poslednjih godina takvo da ni jedan vladika nije mogao biti smenjen. Te stvari će se ubrzo promeniti. Pisao sam dva teksta o tome dok sam bio u potpalublju. Linkovaću onaj gde prenosim pismo vladike Grigorija upućenom vladikama SPC. Koga zanima, može da pročita.
Filip2412 Filip2412 21:35 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

Slučaj vladike Pahomija je jedna malo duža priča.
Duza ili kraca, on je i dalje na funkciji i tu je kraj svake price.

Osim toga, ja ne znam da li je namera ili puka slucajnost sto osude Pahomija stidljivo izlaze u javnost dok se za neke druge ljude (trenutno fizicki ugrozene ukoliko izadju napolje u tu setnju) lakonski koristi naučno popularni i nadasve stručni termin Sodoma i Gomora ?
libkonz libkonz 21:41 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

Crkva je pod komunističkom diktaturom doživela mnoga iskušenja. Sve je to nastavljeno u vreme SM. Crkva je troma, promene se sprovode sporo, ali temeljno. Ne sumnjam da će SPC znati da se izbori sa svim iskušenjima.
Stav crkve je da je homoseksualnost greh. Svako od nas ima pravo izbora da li će to prihvatiti ili ne.
Filip2412 Filip2412 21:48 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

Stav crkve je da je homoseksualnost greh.
Da, ja sa tim mogu da se slažem ili ne. Međutim ako ih šalju u Sodomu i Gomoru sada u ovom trenutku, par dana pred taj protest onda izvini ali ja to ne mogu drugacije da shvatim nego kao poziv na nasilje.

Zašto baš sada viču "Sodoma i Gomora", jel zato da im aplaudiraju ovi sto se spremaju na nasilje?

SPC je mogla barem lepo da ćuti i da bude spora, baš kao sto ćute i kao što su spori u slučaju Pahomije.


libkonz libkonz 21:50 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

ne ćute, sve su glasniji. samo se čeka izbor novog Patrijarha jer ovaj status kvo odgovara bitangama.
Crkva ne poziva na nasilje. Poziv je da se ne odlazi na tu povorku, kao i da se ona ne podrži.
AlexDunja AlexDunja 21:57 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

filipe:)
sram

je ta rec.
Filip2412 Filip2412 22:03 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

Dunja

Jeste, a
sram
je i ono sto osecamo mi ovde ako slucajno neko od prijatelja ko nije iz Srbije procita ove vesti i vidi da se tamo kod nas formira pravo ratno stanje zbog te setnje. Pitaju se ljudi kakva smo to zemlja.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:23 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

Pitaju se ljudi kakva smo to zemlja.

podeljena između nasilnika i ravnodušnih.
kojih ima najviše.
samo neka nije po njihovom ćilimćetu i sve je ok.
libkonz libkonz 22:41 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

o, da, opet predavanje kako su ravnodušni najgori. Lepo ja kažem da vi i obrazovci zaslužujete jedni druge.
principessa_etrusca principessa_etrusca 23:00 16.09.2009

Re: Позив на једноумље

Filip2412
Jeste, a sram je i ono sto osecamo mi ovde ako slucajno neko od prijatelja ko nije iz Srbije procita ove vesti i vidi da se tamo kod nas formira pravo ratno stanje zbog te setnje. Pitaju se ljudi kakva smo to zemlja.


Фићо, зашто би тебе био срам пред странцима због нечијег противљења паради у Србији ?





Filip2412 Filip2412 00:38 17.09.2009

Re: Позив на једноумље

Фићо, зашто би тебе био срам пред странцима због нечијег противљења паради у Србији ?
Princezo, zato sto Srbija ondak izgleda ko Afganistan.... a ja se ubik objasnjavajuci im kako smo mi kul ljudi & otvoreno drustvo.
Filip2412 Filip2412 00:38 17.09.2009

Re: Позив на једноумље

podeljena između nasilnika i ravnodušnih.
bas tako
vanja.t vanja.t 08:38 17.09.2009

Re: Позив на једноумље

vladika amfilohije je najkontroverzniji vladika u spc; svojim izjavama i postupcima je naneo mnogo štete crkvi; iako je jedan od najobrazovanijih vladika (govori šest jezika, ima dva dokrotara; novinari iz stranih zemalja su u potrazi za radovanom po crnogorskim manastirima, bili oduševljeni kada su u razgovoru sa njim otkrili njegovo poznavanje istorije, kulture i jezika svojih naroda), ali njegovo konstantno bavljenje politikom i to na najprizemniji način ga je istovremeno kompromitovalo (bio je isuviše blizak milu, slobi, šurovao je i sa arkanom, čak je stigao i da krsti čedu koji ga je kasnije i prozvao pukovnikom db-a, a o svima njima bi jovica stanišić imao mnogo toga da kaže)

u svakom slučaju ovu izjavu, kao da je čeda naručio od svog duhovnog oca, ok i ako nije, ali legla im je ko budali šamar; o amfilohiju najviše govori ugled kod naroda i stanje naše crkve u crnoj gori - kojji su sve lošiji urpavo zahvaljajući njemu


principessa_etrusca principessa_etrusca 08:40 17.09.2009

Re: Позив на једноумље

Princezo, zato sto Srbija ondak izgleda ko Afganistan.... a ja se ubik objasnjavajuci im kako smo mi kul ljudi & otvoreno drustvo.


Фићо, шта су кул људи и шта је отворено друштво је веома релативно, а основни проблем је дефинисање себе, било као појединца, било као групу, искључиво кроз виђење других. (Посебно је питање колико су та виђења објективна и колико уопште могу да буду објективна.)
Filip2412 Filip2412 12:37 17.09.2009

Re: Позив на једноумље

Фићо, шта су кул људи и шта је отворено друштво је веома релативно, а основни проблем је дефинисање себе, било као појединца, било као групу, искључиво кроз виђење других. (Посебно је питање колико су та виђења објективна и колико уопште могу да буду објективна.)
Nije to relativno, naprotiv, vrlo je jasno i prosto: skromno smatram da se trebamo ugledati na Evropu a ne na Avganistan, ili mozda smatras obratno?

EDIT:

Stvar je vrlo prakticna, ponasanje nas samih stvara sliku o nama kao netolerantnima i divljacima, nema tu mesta filozofiranju (definisanje sebe itd.)
Dakle, zar stvarno mislis da ce ta tvoja relativizacija biti od neke pomoci da se pred svetom ocisti lice Srbije ako dodje do tuca i prebijanja u nedelju?
principessa_etrusca principessa_etrusca 17:03 17.09.2009

Re: Позив на једноумље

Nije to relativno, naprotiv, vrlo je jasno i prosto: skromno smatram da se trebamo ugledati na Evropu a ne na Avganistan, ili mozda smatras obratno?

EDIT:

Stvar je vrlo prakticna, ponasanje nas samih stvara sliku o nama kao netolerantnima i divljacima, nema tu mesta filozofiranju (definisanje sebe itd.)
Dakle, zar stvarno mislis da ce ta tvoja relativizacija biti od neke pomoci da se pred svetom ocisti lice Srbije ako dodje do tuca i prebijanja u nedelju?


Dragi Fico, pre svega mislim da niko nije dostojan slepog ugledanja, pa ni "Evropa" (ma sta pod time podrazumevali), a mozda bi nesto za ugledanje mogli da pronadjemo i kod Afgana.

Drugo, sve te slike o nekome ili necemu jesu krajnje relativne, znas vec: beauty is in the eye of the beholder, pa sto se tice "ciscenja lica Srbije", mislim da se malo zanosis. Kada bi Beogradjani sutra cak masovno bacali cvece na gej paradu, neko ce se vec prisetiti da su Srbi napr. divlje kraljoubice iz 1903. Itd, itd. Hocu reci, jalov posao.

Pogledaj sada napr. Cool Britanniu i London, najkosmopolitskiji grad na kontinentu gde se gej prajd parade odrzavaju vec godinama bez ikakvog ometanja. Ipak, upravo u Londonu se dogodio verovatno najkrvaviji napad na gej zajednicu u Evropi kada je pre neku godinu eksplodirala podmetnuta bomba u gej pabu u Sohou i za sobom ostavila i mrtve i tesko povredjene. U Londonu se takodje povremeno desavaju veoma gadni napadi na pojednicne pripadnike gej zajednice. Jednostavno, i ovde postoje i desnicari, i narodnjaci, i nezaposleni, i nezadovoljni, i fundamentalisti, frustrirani, agresivci koji vole da biju itd. Ja pak nisam primetila da se iko u Engleskoj stidi zbog ponasanja agresivnih pojedinaca, niti da iko generalno smatra Engleze netolerantnim ili divljacima.

Ali da se vratimo vladici Amfilohiju. Da li smatras da njemu ne treba dozvoliti da ima i iskaze svoje misljenje?
Filip2412 Filip2412 18:12 17.09.2009

Re: Позив на једноумље

pak nisam primetila da se iko u Engleskoj stidi zbog ponasanja agresivnih pojedinaca
Ne preteruj, ovo ne moze biti tacno. Naravno da se stide.

Dragi Fico, pre svega mislim da niko nije dostojan slepog ugledanja, pa ni "Evropa" (ma sta pod time podrazumevali), a mozda bi nesto za ugledanje mogli da pronadjemo i kod Afgana.
Naravno, ali de bas kamenovanje da preuzmemo iz Avganistana, mogli smo recepte, kuhinju ... recimo tako nesto.

Ali da se vratimo vladici Amfilohiju. Da li smatras da njemu ne treba dozvoliti da ima i iskaze svoje misljenje?
Ako je u tom misljenju sadrzan poziv na nasilje onda bolje da ga zadrzi za sebe.

Ja licno na primer mozda mislim da ce Amfilohije goreti u paklu, ali veruj mi da ako bi njemu bezbednost bila ugrozena u slucaju da se sutra proseta ulicom, veruj mi da ja ne bih to svoje misljenje javno izrekao da ga cuje cela zemlja jer ne bih zeleo da time indirektno pozovem na linc.

Sta mislis da je Amfilohije ovako nesto rekao:
Mi ne podrzavamo gej pokret i smatramo da to sto oni rade nije ispravno ali zestoko osudjujemo one koji zele nasilno da se obracunaju sa ucesnicima parade. Nasilje je strano Hriscanstvu. (a sad moze malo poezije zastrasivanja) i mi smatramo da ce oni koji se spremaju za prebijanje ucesnika parade zavrsiti kao u Sodomi i Gomori.
AlexDunja AlexDunja 21:38 16.09.2009

ne postoji


ne postoji dete na ovom svetu koje je slagalo da je doživelo seksualno nasilje!
libkonz libkonz 21:42 16.09.2009

Re: ne postoji

mislim da se ovo uopšte ne dovodi u pitanje. malo ih je koji ne veruju da je kriv. to jeste velika sramota.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:32 16.09.2009

Re: ne postoji











al su agilni ovi iz obraza!
libkonz libkonz 22:38 16.09.2009

Re: ne postoji

Misliš da ovi iz Obraza slušaju "Ganse"?
I da su tako duhoviti. Da, da, verujem ti.
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:46 17.09.2009

Re: ne postoji

I da su tako duhoviti. Da, da, verujem ti.


znaš, nije sve što je duhovito duhovito.
pazi da ti ne bude žao.
sybil sybil 13:16 17.09.2009

Re: ne postoji

uzas. nema dovoljno dokaza da se politicka ekspozitura zvana obraz - zabrani?
libkonz libkonz 13:56 17.09.2009

Re: ne postoji

pazi da ti ne bude žao.

meni je samo žao što sam dozvolio da me ovolika količina licemerja iznervira. ne mislim na tebe, ti imaš neki svoj pravac, sa kojim se ja ne slažem, ali bar si dosledna. A ovi što prate trendove i hoće da se dopadnu, ma muka mi je, prilično.
Jel stvarno misliš da im je stalo do prava pedera? Ma boli ih uvo, samo žele da im neko malo aplaudira.
pix3lchick pix3lchick 01:43 18.09.2009

Re: ne postoji

libkonz
Jel stvarno misliš da im je stalo do prava pedera? Ma boli ih uvo, samo žele da im neko malo aplaudira.

Srećom da si ti vidovit, te si proniknuo u najdublje kutke 3abepe.
Sad ćeš ih raskrinkati, te će sve da se puši!
baroniknez baroniknez 22:49 16.09.2009

derest

Nama je potrebna država u kojoj će apsolutni dokaz biti iskaz deteta, uz mišljenje angažovanog, a ne neutralnog stručnjaka


ne mogu da verujem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ne ja ne mogu da verujem sta pise jebote bog

znaci da ne budu strucnjaci koji su nezavisni nego koji je angazovan

jebote pa valda treba pre svega da bude strucan!?!?!?!??!?!?! i da bude nezavisan i da iznese istinu
nikola721 nikola721 23:08 16.09.2009

Sloboda ispoljavanja....

Jedni ce doci da se pokazu i kazu svoje, drugi ce doci da se usprotive i da kazu da se ne slazu sa ovim prvima...dakle, svaka grupa izrazava svoje misljenje i stavove.....to je ok....tu je i milicija da spreci usijane glave...i to je ok...ovi koji nece biti tu, podrzavaju ili jedne ili druge, vecina je ravnodusna...i to je ok....
Paaa, sve je ok...

Exitus Letalis Exitus Letalis 23:35 16.09.2009

Re: Sloboda ispoljavanja....

nikola721
Jedni ce doci da se pokazu i kazu svoje, drugi ce doci da se usprotive i da kazu da se ne slazu sa ovim prvima...dakle, svaka grupa izrazava svoje misljenje i stavove.....to je ok....tu je i milicija da spreci usijane glave...i to je ok...ovi koji nece biti tu, podrzavaju ili jedne ili druge, vecina je ravnodusna...i to je ok....
Paaa, sve je ok...


ko u opereti!
nikola721 nikola721 23:55 16.09.2009

Re: Sloboda ispoljavanja....

E sad, ima tu i dosta podscenarija....ako "nekom" (to su oni sto ne postoje...) bude trebalo da bude teskih sranja, onda je svakakav los scenario moguc...setimo se paljenja dzamije....

PS
I opereta ima zaplete.....
baroniknez baroniknez 00:39 17.09.2009

derest

pitanje za gospodu indiferentne - kako dolazi do gej odnosa? da li je tome bioloski, socioloski uzrok ili pak nesto trece?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana