Justina Urban ( da se ne zaboravi )

marooned RSS / 19.09.2009. u 22:59

Pokojnica mi nije bila ništa, nikakav rod. Imam samo moralnu i ljudsku obavezu da joj ovim tekstom odam počast i ne dozvolim da se djelo koje je izvršeno nad njom tek tako zaboravi. Podsjećanja radi, ovu 66-ogodišnju staricu je 16-ogodišnji N.M. iz čista mira udario nogom u glavu iz zaleta, dok je njegov drug to snimao telefonom.Detaljniji opis događaja imate u linkovima.

Blic 1

Blic 2

 

Kao što ste, predpostavljam pročitali, starica je dva dana poslije ovog incidenta umrla. Nikome nije rekla i nikome se 

nije ni požalila na to što joj se desilo. Doktori su se složili oko toga da starica nije umrla od

posledica udara u glavu. 

Kao što reče neko u komentarima u blicu, možda je umrla od sramote.

 

 



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 23:06 19.09.2009

......

Ovih dana se često moglo pročitati da se neko stidi zbog nečijeg činjenja ili nečinjenja - ovaj slučaj je mene postideo i zaplašio. Takvu brutalnost, ničim izazvanu, nerazumnu, nepotrebnu..... - ne, zaista nikad nisam videla.
U moje vreme smo se gotovo utrkivali da starima pridržimo vrata, ponesemo cegere... Slučaj koji me ostavlja bez misli, a ne samo bez teksta.

I da, vidi koja je simbolika njenog imena i prezimena.:(((
112358oo 112358oo 18:06 20.09.2009

.

možda je umrla od sramote

Hvala ti na podsećanju, sećam se tog događaja. Vidim da je saslušanje bilo u maju i ne znam koliko je vremena potrebno da se podigne optužnica, ali mi se čini da je septembar prilično daleko od maja... i brine me da optužnice možda i neće biti... Ako bude tako, onda će stvarno biti da je umrla onako kako si napisao...
marooned marooned 23:08 20.09.2009

...

meni je jedna od najgorih stvari ta što živim među ljudima koji odgajaju takve monstume i što takvi monstrumi ne bivaju adekvatno kažnjeni.

pazite ovo

"Sam snimak nasilja otac je okarakterisao kao „neslanu šalu” sa ružnim završetkom.
- Dete je htelo samo da se našali sa njom. Ni sam ne zna zašto je to uradio i jako se kaje - rekao je za „ Blic” dečakov otac, koji je i sam priznao da je bio šokiran onim što se vidi na snimku."

112358oo 112358oo 07:51 21.09.2009

Re: ...

Dete je htelo samo da se našali sa njom.

Ova izjava oca je meni jednako teška kao i to što je N.M. uradio... Ovakvo ponašanje ne mora da bude naučeno u porodici, ali svakako iz nje potiče.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana