Otvoreni krik Srbije

supermiki RSS / 20.09.2009. u 19:11

 

Poštovani,

ovom prilikom želim Vam se obratiti za pomoć. Ne znam da li će ičemu vredeti, ali su emocije otišle u tom smeru da više nemam pomoćnih izlaza. Znam da ste uočili grešku na početku i znam da ćete reći da u politici nema emocija. No, ja nemam drugih argumenata na osnuvu kojih Vam se obraćam.

Povorka Ponosa je nešto o čemu se više samo pričalo nego i razmišljalo i delalo od strane Vlade Republike Srbije. Mislim da ste crvenom crtom podvučene reči prevideli i da ćete posledice cele ove afere tek videti u svom gradu. Mislim da, zapravo, niste shvatili poruku koju je nosila najavljena Povorka. Termin koji je bio zakazan za tu šetnju, dakle, 20.09.2009. u 11h je bio termin rezervisan za slobodu. Umesto toga, dobili smo nazad 1991.god. Upravo zbog takvog opsadnog stanja u prestonici demokratske Srbije, ja danas ne mogu izaći na ulicu, jer nisam bezbedna. Sa tim razlogom Vam i pišem.

Obzirom da me kao građanku, studenta, devojku, zaposlenu, lezbejku, ne možete zaštititi, želela sam Vas zamoliti da me skinete sa liste redovnih platiša poreza. Takođe, bilo bi dobro da mi ne zamerite što ubuduće kartu u gradskom prevozu neću kupovati. S tim u vezi, volela bih da znam kada će biti kažnjeni nasilnici koji su napali devojku, lezbejku u gradskom prevozu? Verujem da su oni imali puno pravo da nasrnu na nju, a i kartu su redovno kupili. Nemojte se ljutiti na srednjoškolce i studente koji traže manje školarine, bolje uslove studiranja. Verujte da je dobar procenat njih seksualno istopolno orijentisan. Dok im Vi tražite da plaćaju svoje studije, da li ste se zapitali, koliko ste Vi obezbedili njihova osnovna prava? Da li znate da se u većini srednjih škola dešava nasilje nad dečacima koji kažu da nemaju devojku, već dečka? O tome koliko brutalno nasilje u Srbiji može biti neću Vam pričati. Svratite do roditelja unakaženog dečka iz Francuske, pa im Vi objasnite. Da li znate koliko je teško jednoj devojci da izađe iz studentskog doma držeći se za ruku sa svojom dugogodišnjom partnerkom? Naravno, ratu za dom je redovno izmirila, da li će se vratiti bez polomljene vilice u sveže plaćenu sobu, čija je briga?

Režije, struju, infostan sve se to redovno izmiruje, da država ne trpi. Da država ne juri da se naplate dugovi. Da država izađe iz krize, svi smo se rascepili više nego što možemo, više nego što smo ikada mislili da umemo, koliko učesnici Porodične šetnje, toliko i učesnici Povorke Ponosa.

Recite mi, obzirom da su svima puna usta antidiskriminacionog zakona, gej/lezbejskih brakova, usvajanja dece, molim Vas recite mi, ako izađem večeras i budem napadnuta, recite da će moja partnerka imati puno pravo da me poseti u bolnici kao član uže porodice? Hoće li se njen glas čuti? Ipak, živimo u iznajmljenom stanu već 6 godina, jer za stambeni kredit nismo mogli konkurisati kao mladi bračni par, morali smo iznajmiti neki. Gazde nisu homofobi, pa je to dobra strana. No, njihov sin...on je malo problematičan. Ah, oprostite, pa to nije Vaš problem. Ne, ne brinite, platili smo ratu za Punta na vreme i krv smo hteli donirati danas na Trgu, ali je situacija bila čudna kada smo se poljubile, pa su nam volonteri rekli da imaju dovoljno zaliha i da ne moramo donirati.

Ne bih Vam dalje oduzimala vreme, verujem da mi sa pravne strane ne možete izaći u susret, ali sam morala da pitam. Svodi se na to da država traži i mora dobiti, a građani mole za svoja prava i dobiju nacističku čizmu u terminu gde je trebala biti ljubav i sloboda.  

Poštovani

predsedniče, ministre, sekretaru nadam se da će Vam ovaj krik odzvanjati dugo....



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana