A ti nesretniče odsečeni prst nabi u ...

tacafaca RSS / 21.09.2009. u 13:38

Baš ova povorka federa, koja nije odskakutala, me je podstakla da kažem šta mi je u mislima poodavno.

Mali uvod: Nauka se razvijala tako što je prvo postavila pitanja pa onda tražila odgovore. Ako postavljaš prava pitanja brže ćeš spoznati ono što te interesuje.

Mnogo mi je čudno što se ovoliko priča o toj temi. Zašto? Nekako mi se čini da se siluje situacija. Zašto se te nedelje nije više pričalo o životnom standardu. To nam je svakodnevna boljka. I svaki dan treba da pričamo. Da ne pominjem Metohiju, Hag, Miškoviće, ... Ili što nismo pričali više o svim ljudima kojima je padala na pamet ideja koju smo izgovorili u žaru "seci me 'de sam najtanji"?

Nameće nam se sada, da uvek nešto moramo da uradimo, jer ako hoćemo da živimo "normalno" kao u Svetu onda moramo da radimo i prihvatimo ono što je "normalno" tamo. I tako će se sve ponavljati u krug, da je to "normalno" u Svetu, dok nam se te uobičajene stvari u Svetu ne urežu u glavu umesto normalnih.

Šta će da se desi za X godina?

Ranije je bilo "normalno" da se žena bije ako ne sluša. Sada, već se ta "normalnost" počinje da izlazi iz mode, ali nažalost nije zanemarljiv broj "normalnih". Opet ranije je bilo da je "normalno" da se uživa droga. Jer ako se gleda iz ličnog ugla to je privatna stvar. Ali kako gleda oko vremena, malo unazad i malo unapred, ovu poslednju "normalnost", mislim da ne čeka lepa budućnost i da je to boljka koju je najbolje preležati kod kuće.

Provlači se: Mnogo bitnije o traženja pravde je da ja kažem šta mislim, i samo ja da kažem. Nisam dovoljno glasan da kažem i da se čuje. Zato, molim te, mrzi me, voli me, ali samo pričaj o meni jer ćemo samo tako biti glasni. Sve jedno mi je da li rekao, na crveno slovo, na sred ulice, ili malo čačkao mečku i pozvao gulanfere da viču zajedno samnom ili protiv mene. Baš me briga! JA SAM SVOJU PRAŠINU DIGAO! Gutajte je malo, zajedno sa decom, i čik sprečite da vam upada u oči."

Ostaje mi da dodam samo: "A TI NESRETNIČE ODSEČENI PRST NABI U ..."



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana