Zabava

Zap(b)ušavanje

Predrag Azdejković RSS / 25.09.2009. u 01:28

tadic-new-york.8934.jpgDragi Dnevniče 2,

Evo me posle dužeg vremena opet u Americi. Dugo sam putovao i to ekonomskom klasom. Kriza je. U avionu me niko nije prepoznao. To me je rastužilo. Baš sam umoran. Nikako da se priviknem na vremensku razliku. Taman ću ovih nekoliko dana iskoristiti da obnovim garderobu. Ovde je sve jeftinije. Ne razumem zašto.

***

Imam tremu. Uvek se na ovako važnim sastancima uplašim da ću zaboraviti govor. Kako beše ide? Kosovo? Kosovo je naše. Ne damo Kosovo. Ko prizna Kosovo ispale mu oči da bog da. Dobro sam ovo sročio. Mislim da bih ove oči trebao da naglasim. Ko prizna Kosovo, tu pravim pauzu da im privučem pažnju, podignem jednu obrvu i nastavim, ispale mu OČI, to naglasim, da bog da. Odlično. Možda da skinem naočare dok pravim pauzu i onda kažem ispale mu oči. Može. To ima da ih obori s nogu.

***

Ovi sastanci su tako dosadni. Samo nešto trabunjaju i nikako da opet dođe red na mene. Sutra neću da dolazim. Ne mogu. Boli me glava. Nadam se da niko neće primetiti da me nema.

***

Moraću posle ove flašice da napunim vodom i vratim u mini bar. Ne pada mi na pamet da ovoliko plaćam vodku. A i neću da ovi Amerikanci pomisle da sam alkos. To bi jedva dočekali da me opanjkavaju u medijima. Gde li sam stavio noćnu kremu? Nigde je nema. Sigurno je ukrala sobarica. Sutra mi je slobodan dan, idem u šetnju. Da obiđem grad. Samo da se ne izgubim kao prošli put. Srećom da sam čipovan pa me brzo našli, inače hteli da me siluju u onom Greenwitch Villageu. Tamo više neću da idem.

***

Uhapsili su me. Upao sam na snimanje Seks i grad 2. Lepo kažem onom kretenu od režisera: Ja sam Zverka. See. Me Big. See. You need me. Handsome and Big. Really Big. Naturally Big. Me and Carrie perfect couple. Samantha can watch. Me Serbian boy. Don't worry, me natural talent. See, really Big. I onda je došlo obezbeđenje, policija i uhapsili me zbog indecent exposure. Ali sredio Obama da me puste. Obama je moj drug. Zvao me posle i na prijem.

***

Kad sam se vraćao iz stanice ka hotelu prošao sam pored Ground Zero. Tu sam sreo mog starog druga Ahmadinedžada - Nećka. I njemu se smučili ovi sastanci pa došao malo da se oraspoloži. Kaže da ga ovo mesto odmah razveseli bez obzira koliko je depresivan. Ne znam zašto, na mene uopšte ne utiče. Nekako deluje prazno.
Krenuli smo zajedno ka hotelu i kaže meni Nećko.
- Boki, ti znaš da ja tebe poštujem i cenim.
- Znam Nećko. I ja tebe poštujem i cenim, više nego Evropsku uniju celu.
- Onda ćeš znati da ovo što ću ti reći govorim samo iz ljubavi.
- Naravno Nećko brate moj najmiliji. Samo kaži.
- Mnogo si se obrukao što nisi dozvolio gej paradu. Stvarno nije u redu.
- Molim?
- Bruka je brate Boki.
- Šta to pričaš Nećko?
- Pa kažem da ti se ceo svet smeje. Nisi mogao da obezbediš jednu pišljivu paradu. Mnogo si pao u mojim očima. Kako misliš da braniš narod od onih šiptarskih terorista, pu mamu im jebem, kad ne možeš šačicu pedera od navijača? A stvarno sam mislio da si ozbiljan igrač. Pravo muško. A ono... Baš sam imao velike planove s tobom.
- Kome bre ti da se obrukao? Šta ti hoćeš da kažeš? Ti sumnjaš u moju muškost? See. Me Big. See. You need me. Handsome and Big. Really Big. Naturally Big. Me and You perfect couple. Gaddafi can watch. Me Serbian boy. Don't worry, me natural talent. See, really Big. I onda je došla policija i uhapsili me zbog indecent exposure. Ovoga puta morao Bajden da me vadi iz ćorke.

***

Bio sam besan. Vratio sam se u hotel i popio sve što sam našao u mini baru, čak i onu vodu što sam stavio u flašice od votke. Krenuo sam da nađem Nećka da mu zapušim ona njegova lažljiva usta. Rekli su mi da je otišao u Greenwitch Village, ali ja tamo nisam smeo da idem. Čekao sam ga u holu dva sata da se vrati. Kad sam ga ugledao kako ulazio prišao sam mu i sasuo sve u lice.
- Slušaj ti mene, Srbiji ne trebaju lekcije iz poštovanja ljudskih prava jer je naša zemlja usvojila demokratski zakon o savetima nacionalnih manjina i Zakon protiv diskriminacije. Jel to jasno? Nećeš ti meni da soliš pamet. Kod mene ako pederi hoće da se šetaju ima bre da se šetaju, uzduž i popreko. Jel to jasno?
Okrenuo sam se i otišao. Bravo Boki, tako to radi pravo muško, hvalio sam samog sebe.

***

Sutradan Iran je priznao Kosovo.

 

Motivacija za pisanje ovog teksta >>>

 

Predrag M. Azdejković
www.azdejkovic.com

Atačmenti



Komentari (52)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mirjana_kovacevic mirjana_kovacevic 01:51 25.09.2009

Handsome and Big

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 10:54 25.09.2009

Re: Handsome and Big

valjda je ovo korektan odgovor:
tripraseta92 tripraseta92 02:01 25.09.2009

pohvala i trol

Odlicno! Bas sam se lepo nasmejala u ove site sate. Samo, ne znam cemu sam se vise smejala, tvom duhovitom tekstu, ili clanku iz Pressa ( inspiraciji)

Sorry za trol, ali ne mogu da ne pitam: zasto nema ni reci na blogu o upadu policije na izlobu Biljane Cincarevic i zabrani iste? Mora da su momci iz Obraza ovih dana bili suvise zauzeti, kad je policija sama morala da prekida izlobu "Gospode pomiluj", sa obrazlozenjem da se crkvi ne dopada.
http://www.gospodepomiluj.com/video.htm
Bili Piton Bili Piton 02:13 25.09.2009

Re: pohvala i trol

tripraseta92


Sorry za trol, ali ne mogu da ne pitam: zasto nema ni reci na blogu o upadu policije na izlobu Biljane Cincarevic i zabrani iste?


Ima
tripraseta92 tripraseta92 02:23 25.09.2009

Re: pohvala i trol

Hm, u pravu si . Ima. Cela recenica!
Bili Piton Bili Piton 02:34 25.09.2009

Re: pohvala i trol



Moje je bilo da kazem "ovuda, gospodjo".
bobo92 bobo92 02:38 25.09.2009

Re: pohvala i trol

Bili Piton


Moje je bilo da kazem "ovuda, gospodjo".

tripraseta92 tripraseta92 02:39 25.09.2009

Re: pohvala i trol

Ma, OK. Thx.
Nego, da zavrsim sa trolom. Nasla sam na blogu pokusaj autorke da najavi izlozbu, ali vidim da su je blogeri napali, onako coporativno i a priori, a da niko nije video izlozbu. Ovde sve sami astrolozi, gatare etc. Sumnjam da ce se autorka sama oglasiti.
the end
neverovatnimiki neverovatnimiki 07:52 25.09.2009

Re: pohvala i trol

tripraseta92
... Ovde sve sami astrolozi, gatare etc. ..the end


Pisalo im je u horoskopu koji je objavljen u "Kuriru" kakva ce da bude izlozba:"...a ceka vas izlozba Biljane CIncarevic koja je pod snaznim uticajem Marsa i Venere,na njoj se ocekuje kisa meteora blasfemije i supernova Sodome i Gomore,izlazite iz kuce samo uz pratnju vaseg duhovnika ili dobrih bezObraznih momaka,bog im pomogao..."
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 11:05 25.09.2009

Re: pohvala i trol

Čuo se danas s njom i rekla da će se oglasiti na blogu

ALO:

http://www.alo.rs/vesti/19618/Biljana_vestica_obozava_boga_falusa
angie01 angie01 12:01 25.09.2009

Re: pohvala i trol

Predrag Azdejković
Čuo se danas s njom i rekla da će se oglasiti na blogu ALO:http://www.alo.rs/vesti/19618/Biljana_vestica_obozava_boga_falusa


he, he, reche isterivach djavola gavrilovic, koji istog nikako da se oslobodi u sopstvenom mozgu!
baroniknez baroniknez 12:08 25.09.2009

Re: pohvala i trol

za tu biljaninu religiju - znamo, ali gavrilovic je nacista za primer
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 12:19 25.09.2009

Re: pohvala i trol

Svi dobro znamo da se Žarko loži na maestralni organ...
baroniknez baroniknez 16:11 25.09.2009

Re: pohvala i trol

Predrag Azdejković
Svi dobro znamo da se Žarko loži na maestralni organ...


zarko je samo deo biljaninog performansa
Pulse Pulse 02:16 25.09.2009

Ko prizna Kosovo ispale mu oči da bog da

bahahahahahaha

as always ....superb!!!!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 11:07 25.09.2009

Re: Ko prizna Kosovo ispale mu oči da bog

Ko je priznao Kosovo?

assabah assabah 13:19 25.09.2009

Re: Ko prizna Kosovo ispale mu oči da bog

bobo92 bobo92 02:37 25.09.2009

...

Motivacija za pisanje ovog teksta >>>


bobo92 bobo92 02:40 25.09.2009

Re: ...

Tu sam sreo mog starog druga Ahmadinedžada - Nećka.

iris.davidovich iris.davidovich 03:18 25.09.2009

Pedja,


omiljene:
Ko prizna Kosovo ispale mu oči da bog da.

Gde li sam stavio noćnu kremu? Nigde je nema. Sigurno je ukrala sobarica

Mnogo si pao u mojim očima. Kako misliš da braniš narod od onih šiptarskih terorista, pu mamu im jebem, kad ne možeš šačicu pedera od navijača
marco_de.manccini marco_de.manccini 04:18 25.09.2009

Re: Pedja,

а, земљакињо, посвађаћемо се, ипак је најбоље
Vratio sam se u hotel i popio sve što sam našao u mini baru, čak i onu vodu što sam stavio u flašice od votke.

видиш, та вода тако безазлено и неважно делује у првом делу приче, просто помислиш што нас пеђа замајава с овом водом, али онда на крају иста сликовито дочарава целу ситуацију, јер пити чак и воду од муке није мала ствар.
iris.davidovich iris.davidovich 05:11 25.09.2009

Re: Pedja,

marco_de.manccini
а, земљакињо, посвађаћемо се, ипак је најбоље
Vratio sam se u hotel i popio sve što sam našao u mini baru, čak i onu vodu što sam stavio u flašice od votke.видиш, та вода тако безазлено и неважно делује у првом делу приче, просто помислиш што нас пеђа замајава с овом водом, али онда на крају иста сликовито дочарава целу ситуацију, јер пити чак и воду од муке није мала ствар.

ma kakvi da se posvadjamo, i na to sam vristala od smeha!
(podsetise me te bokijeve flasice - nedavno kad bejasmo u njujorku, moja malecka sva pica iz frizidera povadila, ispremestala, kad mi da se odjavimo, sve sto je pipnula se pojavilo na nasem hotelskom racunu, jer ima nekakv senzor cim ga mrdnes. da si vid'o muzevu facu )
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:47 25.09.2009

Re: Jadne

a nema da je njegova ekselencija održala predavanje na lokalnom faksu kolumbija i da je na pitanje o povorci reko, ne trepnuvši, nije zabranjena.
dalja pitanja bila onemogućena.
nije bilo genocida. kad neki sud dosudi i mi ćemo priznati.
dalja pitanja nisu bila dozvoljena.
polemika, ma kakvi.
ipak se radi o ekselenciji.
miloradkakmar miloradkakmar 10:43 25.09.2009

Nemoj

tako. Vidi ovo.
Exitus Letalis Exitus Letalis 10:49 25.09.2009

Re: Nemoj

lep ce mu da bude album.
pun šarenih slika.
a kad se sve zaboravi, unuci ce samo da se dive deki
kako je imao važan i uzbudljiv život.
baroniknez baroniknez 10:52 25.09.2009

!

brate... sta reci, a ja glasao za tadica prosli put
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 11:08 25.09.2009

Re: !

Jel ćeš opet?
baroniknez baroniknez 11:35 25.09.2009

Re: !

Predrag Azdejković
Jel ćeš opet?


pa on vise ne moze da se kandiduje, ali svakako izlazim na svake izbore.
ali ako je pitanje hipoteticko - glasao bih ako bi protivkandidat bio gori od njega, ali ja bih vise voleo da konacno imam za koga da glasam, da se kandiduje neko normalan za pocetak
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 11:36 25.09.2009

Re: !

Ja sam odlučio da glasam za SNS - Toma Nikolić... Red je da se i njima pruži prilika
baroniknez baroniknez 11:42 25.09.2009

Re: !

Predrag Azdejković
Ja sam odlučio da glasam za SNS - Toma Nikolić... Red je da se i njima pruži prilika


mislim da bi toma cak pre obezbedio da se odrzi gej parada, nego ovi. ali problem je drugi - nije stvar u tomi, nego u naprednjacima koji bi ti onda sedeli u opstini, bolnicama, televizijama, javnim wc-ima... e tu bi bila borba
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 10:54 25.09.2009

...

Motivacija za pisanje ovog teksta >>>

O, dear...Još malo, pa će Jeremić početi da deluje normalno
p.s.
Tekst
angie01 angie01 11:05 25.09.2009

Re: ...

O, dear...Još malo, pa će Jeremić početi da deluje normalno


jbte- dobrosavljevicka, kad sam isto pomislila u momentu- iako se jeremije nakostreshim josh kad postavi facu, kao poslaovan i mio- a ko da sedi na hemoroidima, pa kad ima josh kao kaze- pa napravi onaj kez, koji ne znash, je l treba da rastvori malo koichinu prosutog s....- shto josh moze da bude logichno u odnosu na kolichinu kiseline u istom, ili se sam raduje samozadovoljan svojim nastupom- shto isto moze da prodje, s obzirom na to kako to izgleda i o kome se radi- pa sad ti vidi!
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 11:35 25.09.2009

Re: ...

Ceo taj njegov nastup je osmišljen tako da se uvuče biračkom telu, a to mu stvarno dobro uspeva.
Kad sam saznala da je on među najpopularnijim političarima ovde, baš sam se iznenadila,
sad više ne znam što.
Dawngreeter Dawngreeter 10:55 25.09.2009

Notorious T.A.D.I.C.

Odlican, kao i uvek :)
4krofnica 4krofnica 11:10 25.09.2009

*

ne mogu da pretpostave na koga se ta izjava predsednika Srbije Borisa Tadića odnosila".

to niko ne zna
pazi 24 sata
'Londonska policija je objavila interni oglas kojim traži homoseksualce za službu u Kraljevskoj gardi. Odeljenje Skotland jarda zaduženo za bezbednost kraljevske porodice poziva zaposlene policajce da se prijave. U oglasu se ističe da su „posebno dobrodošle kandidature policajaca žena, lezbejki, gejeva, biseksualaca, transeksualaca, kao i crnaca i pripadnika etničkih manjina, budući da su te kategorije ljudi nedovoljno zastupljene u SO14”. U kraljevskoj gardi treba popuniti 30 mesta koja donose zaposlenom godišnju platu od 31.700 do 45.700 evra.'
ovo ako vidi Tadic, odmah ce (u svom maniru) da iskoristi i napise konkurs kod nas, pritom ce da odahne sto nepripada kraljevskoj porodici...
neverovatnimiki neverovatnimiki 11:43 25.09.2009

Kandidatura

Kako to Tadic ne moze ponovo da se kandiduje?
Da,po ustavu ima pravo na 'samo' dva mandata,ali kada je donet ovaj najnoviji preambuliran ustav,iz DS-a su stalno 'tumacili' ustav,kao da prvi mandat ne vazi jer je po starom ustavu,a sada je novi ustav i po njemu ima jos dva mandata.
Tadic ce da se kandiduje jos jednom.To je sigurno.
Pa sto bi on bez veze uvodio polupredsednicki sistem,slabio vladu i parlament,koncentrisao moc u rukama predsednika,ako planira uskoro da ode.Da sve to prepusti Tomi Nikolicu?
Exitus Letalis Exitus Letalis 15:42 25.09.2009

Re: Kandidatura

Kako to Tadic ne moze ponovo da se kandiduje?

može ko putin il ko milo.
malo predsednik, malo premijer.
do penzije.
dodrilas dodrilas 16:45 25.09.2009

pisac

ovaj blog te bas potvrdjuje kao pisca...
nevezano za pozadinu...svidja mi se kako vodis junaka
angie01 angie01 16:55 25.09.2009

Re: pisac

svidja mi se kako vodis junaka


pa, odveo ga!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 22:42 25.09.2009

Re: pisac

Hvala, hvala
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 19:44 25.09.2009

Being Boris Tadic

Mali dosadni odlikas sa cika Dobricinog kolena u velikom gradu, pa sta ocekivati.
Jos jedan antologijski, Samo kad ce antologija, evo procice i ovaj sajam. Jel znas da evropski kulturni centri imaju na ovogodisnjem sajmu fokus na gay knjizevnosti? Taman prilika da odrzis knjizevno vece, mozda Biljana da pripomogne koreografijom.
baroniknez baroniknez 19:50 25.09.2009

Re: Being Boris Tadic

nemojte biljanu, ipak dajte da nesto evropi i ponudimo osim onoga sto kopiramo
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 22:43 25.09.2009

Re: Being Boris Tadic

ja nemam novi pasoš a zakazali su mi tek 18. januara vađenje

meni Đelić nije mogao da izradi jedan počasni!!!
Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 00:19 26.09.2009

Re: Being Boris Tadic

pustice te nadam se i bez pasosa na sajam knjiga u bg, jedino ako nisi vojvodjanin to je na standu kulturnih centara italije, nemacke, austrije i francuske. mislim da ce borka pavicevic ucestvovati.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 00:59 26.09.2009

Re: Being Boris Tadic

cvrc, ja pomislio da pričaš o nekom sajmu u inozemstvu... taman sam počeo da maštam da postajem svetska zvezda...
baroniknez baroniknez 02:34 26.09.2009

Re: Being Boris Tadic

Predrag Azdejković
cvrc, ja pomislio da pričaš o nekom sajmu u inozemstvu... taman sam počeo da maštam da postajem svetska zvezda...


ugledaj se na strongmana
neverovatnimiki neverovatnimiki 09:56 26.09.2009

Re: Being Boris Tadic

U Srbiji jednio mozes da postanes sveCka zvezda.
zeljudina1 zeljudina1 17:40 26.09.2009

Impresivno,

Vidim da ljudi pocinju da citiraju kurir i press....

Sta je sledece?!
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 18:05 26.09.2009

Re: Impresivno,

Sta je sledece?!


Da citiraju Isidoru Bjelicu, Vesnu Radusinović, Anabelu Basalo...

Čemu taj elitizam?
zeljudina1 zeljudina1 18:37 26.09.2009

Re: Impresivno,

By the way, kolege svakodnevno citaju kurir, stariji ljudi obrazovani, doduse prosli kroz period tranzicije, ostavilo je to traga, plus sujeta, nekada i bez pokrica...

A kako nekome objasniti nesto toliko ocigledno?

Dolazi se do apsurdne situacije da npr. ako vidim coveka da vrsi nuzdu na sred ulice, ima li smisla da mu kazem da se to ne radi, mislim, pogresne obicajno/ocigledne stvari i ne treba objasnjavati, cemu?

A sto se Isidore i ekipe na raznim 'kanalima' tice, tu nema kraja, ali to se uklapa sa vec pomenutim kurirom...

roland_h roland_h 09:24 27.09.2009

što mu je simpa

ova fotkica u ny-u!

dobijem želju da ga pošašorim po kosi...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana