“Za bolje sutra”

milena_kraljevo RSS / 27.09.2009. u 12:40


“Covek je politicka zivotinja”( “Antropos zoonpolitikon”)nije uzalud bila misao filozofa Aristotela,a sada vec tvrdnja naroda ,u doba kada politika nije bila,kao sto je sada,ekstremna I nikada konkretno dorecena eksplikacija ne samo mislilaca I analiticara,vec I samog naroda.Sa prvom klicom ove “vecno-jalove ere”,politika koja se prozima kroz gotovo sve segmente zivota-marketinga,medija,rasa,nacija i diskusija,nije samo tabu tema dansnjice.Ona je konac koji narod veze sa egzistencijom,igla od cijih pogresnih pokreta narod ostaje na rubu I tkanina protkana sudbinom nizih I podredjenih.

Sa Ili bez secera?Sa Ili bez leda? Uz izvestnu dozu metabulije,njihove misli bore se sa znacajnim pitanjima I problemima,cije su odluke,po tvrdnji analiicara I geta iz “vrhovne politicko-zakonodavne ustanove”,kljucne kada govorimo o interesu I pravima naroda.

Ujedno ksenofobicni ali kada zatreba I nekako simpaticno i sarmantno gostoprimljivi,ne bi li “zapadni prijatelji” stvorili sto kristalniju sliku tj.sliku Srbije u EU,ne stoji nam lose, s obzirom da smo navikli, da sledimo ustaljenu I obavezno-pratecu mimiku potvrdjivanja I optimizma,odnosno klimanje glave uz “iskren” smeh.

"Narodom se NE manipulise,uostalom tu je I zakono zastiti ljudskih prava,manjina,rasa I sloboda koji je nama vazniji od bilo kog zakona koji sadrzi Ustav. Nama je drzava I narod u njoj priritet I duznost.Mi cemo da zaposlimo nezaposlene!Mi cemo da vas uvedemo u EU!Mi cemo da ukinemo vize!Mi cemo vasoj deci da obezbedimo sigurnu buducnost!

…bla,bla,bla.”Toliko je aktuelna politicka propaganda u svetu a da ne govorimo o vremenu izbora(koji je usput receno prilicno cest)I obecavajucim marketinskim kampanjama od kojih ne zaklapaju ne samo oni koji ih promovisu odnosno koji nam elokventno deklamuju(u prenesenom znacenju lazno,ali ipak recito obecavaju),vec I hrpa medija,novina,parola,plakata I listica od kojih su nam  prebukirani sanducici  za “pravu”postu.

Primorana masa,odnosno vecina postenih I gladnih u zemlji,koju su nam montirali,tacnije nametnuli,viskocenjeni koznofoteljci,nemaju alternative(iz razloga manjka veza I fotelja u drzavi)da sami nastimaju optimalan zivot,pa je samim tim prinudjena da,u nadi za bolje sutra,zaokruzi neki od “zivotno vaznih” brojeva koji ce(mozda nekada nekoj naciji)biti premija.

Lanac ishrane koji je oduvek(u stvari do skoro)bio najvazniji faktor kada je u pitanju opstanak populacije,mahinalno ali ipak najavljeno,zamenjen je “lancom politike”koji iz koje god perspektive Ili ugla pomatras ima jednako vazni znacaj za “prezivljavanje”.

 


 

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana