Sta Tibor ne razume!

Tibor Jóna RSS / 29.09.2009. u 01:38

1: Gradonacelnik Beograda

Izjavio da je srecan sto se na ulici vidi jako prisustvo policije!

Ovo postaje neki bizaran trend u nasem drustvu - da na posledice odgovaramo povecanjem broja policajaca. Pojavi se problem nasilja u skolama - nikom ne padne napamet da napadne uzroke nasilja! Deus ex machina? Policija, kamere, policija, kamere. Sta se desava sa nasiljem? Izmesta se izvan vidokruga kamera i skolske policije.

Pojave se falange fasista - nikom ni ne padne napamet da napadne uzroke nastanka ovih grupa! Deus ex machina - jos policije na ulici!

U ostalom sredovecni muskarci odavno "resavaju" sve svoje probleme na ovaj nacin. A impotencija i celavost - a velika kola i motori.  Samo sto bi covek ocekivao malo odgovornije i zrelije ponasanje od grupe koja se izdaje za politicku  elitu. (pomirmo od smeha)

Buljuci policije po ulicama nakon sto su falangisti uspeli da isposluju svoje - da parade ne bude - nije znak drzavne moci - niti je pokazatelj zrelog i mocnog, te civilizovanog i modernog drustva. Omanula Drzava nemoze sebi da kupi golemo auto ili ZZR - Drzava da bi dokazala da IPAK nema disfunkcije izvodi na ulice svoj aparat (prisile) i mlatara sa njim pred narodom uzvikujuci zadovoljno "Gle koliki mi je". To sto nije nicemu... Druga prica.

Taj aparat, baj d vej svako malo gledamo kako jurisa na autobuse pune terorista, kako visi obeshen o helihoptere obucen u crno, kako glavom razbija keramiku, rukama chopuje letve i baca nozeve ko dete konfete. E samo sto toga 20. nije bivalo!

Sto bi rekao Nikola Simic u u liku prevodioca za finski i litvanski u seriji "Otvorena vrata" - e da mi je neko iz Finske pa da se posteno sa njim ispricam! Tako i nasa policija - nas vajni aparat - e da joj je neko da otme autobus, znala bi ona kako - aman protiv kamenja obojenog u crveno ne ume! Nisu vezbali.

No... To je (opet) druga prica. Moja poenta je - ulice pune policije su poraz demokratskog drustva! Nothing to be happy about!

2. Ministar vojske

Izjavio je presrecan je nikad vise omladine nije hrlilo u vojsku.

 

Vidi li jos neko osim mene vezu izmedju naglog interesa nashih junosa za oruzanu silu i naglog bujanja ekstremistickih organizacija posebno medj mladima (pogledajte godista junaka sa Obilicevog venca)? Slucajno li je ili ne sto sve desnicarske organizacije posebnu paznju polazu vojsci srbije kao instrumentu za povratak nacionalnog ponosa, teritorija cega sve nacionalnog ne. Ako se ne varam originalni program OBRAZA pozivao je i na uspostavljanje staleske monarhije u Srbiji sa oficirima kao nezavisnim stalezom.

Nejasno je zasto nasa omladina do guse potopljena u nezaposlenost i neobrazovanost ne tezi obrazovanju i preduzetnistvu kao izlasku iz svojih problem. Mozda i nije. Sa ocigledno skandaloznim nivoom politizovanosti i korumpiranosti naseg drustva mozda i nije toliko nejasno zasto obrazovanje i preduzetnistvo ne izgledaju omladini primamljivo, a zasto se nasuprot tome instant resenja koja nude ekstremisti cine tako lakim i privlacnim.  

Ja ne razumem kako je moguce da nakon 10 godina prosvecene i proevropske vlasti vojska odjednom ispada jedina institucija u nasem drustvu kojoj ide - nikad bolje! Kako je moguce da nakon svih ovih godina Univerzitet nije taj koji nemoze da se odbrani od upisnika, te kako je moguce da su u nasem drustvu puska, uniforma i rat i dalje primamljiviji koncepti od knjige, skamije i znanja.

Da to raduje radikala ili deesesovca pa da razume covek. Ali da raduje prosvecenog i proevropskog demokratu! To mi ne ide u glavu!

Ne ide mi u glavu kako ta Demokratska stranka nije do sada pomislila da je nasem drustvu mozda potrebno da prvo skine uniformu i da se prvo demilitarizuje i da je veliki deo problema od kojih stradaju strani drzavljani po ulicama posledica toga da nam drzava jos uvek nije skinula sinjel iz 90tih, te da nasi ministri i dalje ceznjivo uzdisu za uniformom, tajnom sluzbom i tenkom. Univerzitetu niko nije kriv sto njegovi diplomci i profersori ne umeju da marsiraju strojevim korakom, te sto njegovi dekani nemaju sjajne epolete i zlatne shirite.

Nasim ministrima zeljnim velikoga crvenoga auta - vojska je kao jedan veeeeeliki zabavan park. Macholend. Kad idu vojsci oni se oblace posebno opasno, vade se rejbanke, tamo za njih nabildovani momci izvode kojekakve kerefeke, po Pasuljanima pucaju iz velikih pusaka i voze velika auta (yupi!), svako malo se neko od njih provoza MIGom... Macho Zabava 24/7! Cik pomisli disfunkcija kad vidis ministra na tenku! Sa onolikom cevi! (Miki, Miki, veliki, Miki, Miki lu-udi)

A na univerzitetu nista od toga - svi izgledaju ko mlakonje, nesto se frljaju frazetinama iz debeli` knjiga, nemoz ih u .... onom... DISKURSU ... izeo ih diskurs .... uhvatit` ni za glavu ni za rep...  

 Po parafrazi one Staljinove - koliko divizija ima taj univerzitet?

Mozda ako rektorat nabavi jedan, dva MIG-a, malo tenkova i topova za opaliti po Studentskom parku? Mozda se pokrene interesovanje nase macho polit-elite za obrazovanje? 

Moja poenta - omladina koja hrli da bije strance i da se uclani u vojsku u Srbiji 2009 - nothing to be happy about! 

3. Ambasador Ruske Federacije

Ovo je prvi put da vidim nekoga da ide i aktivno trazi od nekog da mu bude zahvalan za nesto sto mu je uradio. Morate nam biti zahvalni jer smo vas oslobodili! Ma mora se umre i placa porez, stim sto ovo prvo nije izvesno! Posebno u Srbiji u kojoj su zahvalne samo shonje i slabici, jer su machisti i snagatori i onako sve sami stekli snagom svojih misica i aparata.

OK - oslobodili ste grupu, vrlo mogucno kolosalnih nezahvalnika - imate nauk za sledeci put - uzmite tapiju za ulice pre nego udjete u grad. U ostalom - stick around za par godina bicete i tehnicki vlasnici cele zemlje - menjacete sta hocete. Tomi zvrji ruska himna vec poodavno na mobilnom. Strpljen spasen. Vec vidim Ulicu Putinovog blago maljavog torza, Ulicu Putinove mirne ruke, Ulicu Putina u lovu, Ulicu Putina u ribolovu, Ulica Putina u uniformi... Shirtless Putin Boulevard...

4. Zasto je vest da Aleksinac nedaje Radashina?

5. Zabrana OBRAZ i 1389! Drzava je u ZESTOKOM obracunu sa ekstremistima, a ekstremisti planduju u padinskoj skeli, dokle su strasni i krvavi anarho-teroristi smesteni ni manje ni vise nego u CZ. Zasto onda ekstremisti planduju u minimum security zatvoru sa ljudima osudjenim za saobracajne prekrsaje, dok anarhisti, zli anarhisti, vreme provode u drustvu ubica, manijaka i ostale tome podobne gospode. Cujemo po novinama da nam se gospoda desnicari ocituju iz zatvora proklamacijama o bratimljenju, dotle zli anarhisti komuniciraju sa svojom rodbinom pisamcima preko advokata kao francsuka aristokratija iz revolucionarne Bastilje. Predivno!

6.Tanja Vojtehovski na skupu "Odgovor gradjana na nasilje" - gradjanska Srbija jos uvek pati od omnivorske sabornost i nista nije naucila iz epizode "Kostunica dr Voja iz sela Kostunica je moj kandidat". Sorry, ali posten covek nema sta da trazi na skupu na kojem ce govornik da bude portparol Z.Mitrovica. Ako ni zbog ceg drugog onda jer smo iz pomenute epizode sa profesorom ustavnog prava naucili da se u ovakav fajt ulazi samo sa ljudima koji veruju podjednako kao i ti.



Komentari (36)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

iris.davidovich iris.davidovich 02:33 29.09.2009

...


(baj d vej, prva sam )
Nemanja Terek Nemanja Terek 06:10 29.09.2009

...

Omanula Drzava nemoze sebi da kupi golemo auto ili ZZR - Drzava da bi dokazala da IPAK nema disfunkcije izvodi na ulice svoj aparat (prisile) i mlatara sa njim pred narodom uzvikujuci zadovoljno "Gle koliki mi je". To sto nije nicemu... Druga prica.


Doduse, bilo je pokusaja da se na mesto golemog auta i ZZR-a kupi po koji satelit.... Al to ti je progres! ;-)

Nismo hteli da platimo satelit - e sad mlataramo onim sto imamo!
opetnaistommestu opetnaistommestu 06:43 29.09.2009

Preporuka!

Preporuka k'o vrata! Retko se poklopim u ovoj meri sa nekim tekstom, ali ovaj je kao iz moje tastature.
Ceo momenat vezan za vojsku - 5+!
vishnja92 vishnja92 07:29 29.09.2009

Re: Preporuka!

da se u ovakav fajt ulazi samo sa ljudima koji veruju podjednako kao i ti.
Bojan Budimac Bojan Budimac 07:40 29.09.2009

Nem ertem

Ovo pod šest. Doduše, ja moram da priznam da malo znam o detaljima srpske scene, pa tako ne znam ni ko je Vojtehovska. Žmitrović je koliko ja znam kupio sebi tranziciju i priključak na postoktobarske vlasti (ona sirota lustracija se nikad nije desila, a detalji te kupovine su interesantni), te je sada, dopalo se to nama ili ne, deo moćnih u toj zemlji. Da, neka imena koja će govoriti na tom skupu se ni meni, iz ove daljine (i neobaveštenosti), ne dopadaju. Međutim, s obzirom da je šansa da društvo podvuče crtu i kaže "DOSTA!" na "otkazanoj" povorci nije li ovaj skup šansa da se to (koliko-toliko) ispravi? Dakle, nije mi jasno ovo o podjednakom verovanju. Verovanju u šta? Zar ne bi trebalo da se radi o verovanju u to da je nasilja više nego dosta, a to valjda treba da je iznad sitnog politikantsva?
angie01 angie01 07:45 29.09.2009

Re: Nem ertem

Zar ne bi trebalo da se radi o verovanju u to da je nasilja više nego dosta, a to valjda treba da je iznad sitnog politikantsva?


pa vidi- shta je tu sitno politikansvo???....kao zovesh spomenku sovic i tatjanu lenard- njih valjda znash- da ti govore na antiratnom skupu?!!!!
Bojan Budimac Bojan Budimac 07:51 29.09.2009

Re: Nem ertem



pa vidi- shta je tu sitno politikansvo???....kao zovesh spomenku sovic i tatjanu lenard- njih valjda znash- da ti govore na antiratnom skupu?!!!!

nema potrebe za tri upitnika, ja se ogradih da ne znam. No, ti si sama izrazila podršku tom skupu i rekla da ćeš biti tamo, sad tek ništa ne razumem...
Goran Vučković Goran Vučković 07:52 29.09.2009

Re: Nem ertem

pa vidi- shta je tu sitno politikansvo???....kao zovesh spomenku sovic i tatjanu lenard- njih valjda znash- da ti govore na antiratnom skupu?!!!!

Ili Nikolu Samardžića o nacionalizmu
angie01 angie01 08:38 29.09.2009

Re: Nem ertem

sad tek ništa ne razumem...


ma razumesh Budimac, samo si nespretan po potrebi,....podrzavam da javnost jasno i glasno pokaze da je protiv terora nasilja, kao shto izrazavam negodovanje da se na bini meshaju poruke- jer ako je neko stao pod zatavu medija koji je iz takvog nasilja i izrastao- ne moze sada da mi uzvikje pozive protiv- prosto nije prirodno- da ne upotrebim neku jachu rech.

( je lznash onu igr- prepoznaj ko ne odgovara skupu- ima chak i u kvizu kao provera logichkog razmishljanja.)
Tibor Jóna Tibor Jóna 08:52 29.09.2009

Re: Nem ertem

Da, neka imena koja će govoriti na tom skupu se ni meni, iz ove daljine (i neobaveštenosti), ne dopadaju.


nije ovde stvar u nedopadanju. ovde je stvar o gadjenju.
meni se ne dopada zarko korac, ne dopada mi se vesna pesic, ne dopada mi se, sta znam, latinka perovic. ali to su u glavnom fini ljudi, u smislu, samo imaju za mene bizarne politicke stavove. ni prvi, ni poslednji, mogu misliti kako se tek ja njima cinim.

kod t.vojtehovski i te cele "tranzicioni dobitnik" medijske ekipe se ne radi o nedopadanju. vec o fizickom gadjenju. mi sad idemo na skup protiv nasilja na kojem ce govoriti portparolka medijske kuce koja je tercirala pesmom dok je nasilje pravljeno i koja je saucesnik u tom nasilju.

ali, sad ce tanja vojtehovski da pere svoju biografiju i estradno se bavi aktivizmom. i to je ok. ako tanje vojtehovski, neka se bavi cime hoces. i ja bi da radim za z.mitrovica kopao da se predstavim delom humanistickog covecanstva, sto sa jahtice pomenutog ne biva.

problem nije u t.vojtehovski vec u organizatorima koji dozvoljavaju da se individue poput t.vojtehovski pojavljuju na ovakvim skupovima u vidu govornika! jedino ako je nisu zvali kao insajdera pokreta koji je stvorio nasilje. to prihvatam.

Sta ce meni T.Vojtehovski da kaze na tom skupu? Da najavi blok reklama i pesmu iz studija dok se Keba i Anabela Dzogani ne spreme? Kako osnovano sumnjam da mi ova zena moze saopstiti bilo sta po pitanju nasilja, pozdravljam i nju, ali i skup.

Sto da onda ne pozovemo i Zarka Gavrilovica, gospodju Legiju, Milorada Komrakova... Znate koliko bi M.Komrakov umeo da kaze na temu nasilja.... IHAJ! O Milanovicu da ne govorim - on i onako vise nije u zatvoru nego sto jeste!
Bojan Budimac Bojan Budimac 09:01 29.09.2009

Re: Nem ertem

ma razumesh Budimac, samo si nespretan po potrebi,..

To jednostavno nije moj stil. Hvala na objašnjenju sad mi je, barem što se tiče tvog stava, jasnije.

Moje mišljenje je da se iznad najmanjeg mogućeg imenitelja, a u ovom slučaju je to "reći dosta nasilju!", može (šta više treba) okupiti najšarenije moguće društvo, pa mi se ovaj apel da "pošteni ljudi" ostanu kućama, jednostavno ne sviđa. Simply as that.

Čini mi se da se tako razmišljalo 2000. skot bi bio živ i zdrav na Dedinju i vlasti dan-danas. Nije li se tada govorilo o zapušavanju nosa i glasanju za Koštunicu? Ovo je ujedno odgovor Tiboru na ono tamo dole "gde bi nam bio kraj?"

Jednostavno mislim da skup treba da bude što masovniji ne bi li se vlast ako ne sasrala, a ono bar (dublje) razmislila (ako su takve radnje u njihovoj moći).
angie01 angie01 09:47 29.09.2009

Re: Nem ertem

Jednostavno mislim da skup treba da bude što masovniji


ja ne kazem da ne dodje- samo da mi glasnonegovori sa bine- jer to onda celoj stvari daje loshu intonaciju!

eno, Tibor ti malo konkretnije objasnio!

Mojoj logici je nezamislivo da tatjana lenard govori na skupu zrtvama bombardovanja- i logici i moralu i svemu shto choveka chini dostojnog tog imena- pa u tom smilu i tanja nek ne pokushava da pomeri granice- ili organizatori- naprosto je bljak!

kao shto je ceca imala fond za trece dete- dok je njen muz "radio"!
antioksidant antioksidant 09:51 29.09.2009

Re: Nem ertem

Moje mišljenje je da se iznad najmanjeg mogućeg imenitelja, a u ovom slučaju je to "reći dosta nasilju!",

"dosta nasilju" ce reci svako (i vucic i tadic i jeremic i jovanovic) ali valjda cemo meriti posledice necijeg delovanja a ne ono sto se prica...

iskreno, mislim da i najavljeni skup masi metu a meta je...

nikom ne padne napamet da napadne uzroke nasilja!


Bojan Budimac Bojan Budimac 10:14 29.09.2009

Re: Nem ertem

ja ne kazem da ne dodje- samo da mi glasnonegovori sa bine- jer to onda celoj stvari daje loshu intonaciju!

eno, Tibor ti malo konkretnije objasnio!

OK. Kapiram.
Kako bi bilo napraviti pritisak na organizatore? Eno tamo kod Gorana postoji mejl, zatrpati im mailbox glede učešća dotične. (mala nada, znam, ali bar nešto) gradjaniprotivnasilja@gmail.com

Sad videh na naslovnoj da je Taton umro i zbog toga ovaj skup bi morao biti masovan.
chobanica chobanica 10:33 29.09.2009

Re: Nem ertem

Rekla bih da se radi o ovome.

angie01 angie01 11:10 29.09.2009

Re: Nem ertem

chobanica
Rekla bih da se radi o ovome.

a onaj iscenirani skech!
chobanica chobanica 11:19 29.09.2009

Re: Nem ertem

angie01
chobanica
Rekla bih da se radi o ovome.

a onaj iscenirani skech!

Mislis da je bilo iscenirano?

Ono što me je večeras obradovalo, jeste što je sve bilo vrlo jako u toj emisiji koja je otprilike među najgledanijima, pa voditeljka druge emisije koja je među najgledanijima, te je i poruka koju je poslala - jaka. Hiljadu blogova nema tu jačinu. E sad, da je ponoviti još xy puta...


To je poenta, tj. postizanje sirokog drustvenog konsensusa vs. preaching to the choir.
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:28 29.09.2009

Re: Nem ertem

Goran Vučković
pa vidi- shta je tu sitno politikansvo???....kao zovesh spomenku sovic i tatjanu lenard- njih valjda znash- da ti govore na antiratnom skupu?!!!!

Ili Nikolu Samardžića o nacionalizmu


Tu fale jos samo Antonic i Vukadinovic, pa da parada licemera dobije epske proporcije. Neka hvala, ja odo da sutiram konzerve ili na pecanje sa Dragom.
vishnja92 vishnja92 15:41 29.09.2009

Re: Nem ertem

nemoj da sutiras, bolje u kesu pa na reciklazu.
(a i drustvo za pecanje ti je... mis'm)

ono sto ovu sirotu zemlju uvek iznova dovodi do propasti je kompromitovanje svake pristojne primisli i ideje.
uvek sve izmarisu, lopurde, i ljudima ne ostane nista - istrose im cak i gnev.

ma, ...
angie01 angie01 16:58 29.09.2009

Re: Nem ertem

Mislis da je bilo iscenirano?


mislim!

pazi, krenuo kao onaj manijak da napada za stolom, a ni jedan konobar, obezabedjenje, niko nije prishao- majka mladica sedi pored i uredno mirno pije picence, ni mladic se nije uzbudio- samo spasiteljka, viche, mashe ruchicama, 100 puta najglasnije shto moze opisuje, kao u shpanskim serijama- da bi razumela lobotomirana publika, a za svki sluchaj- shta se dogodilo i shta je tu nju iznerviralo i shta ona nikada ne bi dozvolila,..pa onaj klinkic za susednim stolom sa svojim patkicama- sve mirno sede i kao rucheju, konobari normalno sluze, i josh uvek niko ne reaguje, a ona u jednom trenutku prilazi stolu i isto kao neshto govori nasilniku- koji to mirno prihvata, majka pije picence, mladic trepce, a nasilnik sve prihvata kritiku, nikog ni gurnuo nije i odlazi- a onda devojka i tanja- opet za svaki sluchaj novih 100 krugova objashnjenja o chemu se radi u ovom skechu i ko je tu naj, naj, apsolutno naj, najveci dasa!

pa je l neko ikada video kako to stvarno izgleda, kada se neko namerachi na javnom mestu da maltretira?

shto nisu uzeli barem konsultante- eno ih na svakom coshkicu.
chobanica chobanica 17:14 29.09.2009

Re: Nem ertem

Ali zar nije i dalje edukativno, sve i da je odglumljeno?
angie01 angie01 17:23 29.09.2009

Re: Nem ertem

Ali zar nije i dalje edukativno


u kom smislu- kao devojke u slichnim situacijama treba tako da reaguju i da popiju noz u stomak?

ili je to ipak selfpropagandni projekat!

sutradan je ekspresno bila gost u nekoj drugoj tokshou emisiji i to sve opet u krug isponavljala- bez trunke neke pristojne suszraznosti i osvrta na mladica 1 & mladica 2- koji su tu ipak glavni akteri- niti je bilo ko pomenuo, da niko iz lokala nije reagovao- mogli su da zovu barem polis, zar ne?
chobanica chobanica 17:34 29.09.2009

Re: Nem ertem

u kom smislu- kao devojke u slichnim situacijama treba tako da reaguju i da popiju noz u stomak?


Ma ne, mislim kao propaganda protiv nasilja, nije u redu napadati nekog zato sto je gej (ili ubaci neku drugu osobinu), reagujte kada vidite da je neko zrtva nasilja itakoto.
angie01 angie01 20:06 29.09.2009

Re: Nem ertem

reagujte kada vidite da je neko zrtva nasilja itakoto.


pa dobro,...mislim, dat primer je kontraproduktivan- jer nije realan- napadach takve vrste moze da vas povredi, da bude neko vece sranje ako tako reagujete,..znachi u tom sluchaju pridju konobari, obezbedjenje ili zovu policiju, a ne- zena koja se unosi nasilniku u lice a on kao ne reaguje, dok njegova devojka pored nevino trepce-akomerazumesh- to kao da su crtani filmovi, gde neko hrabro skochi sa 12 sprata, jureci lopova i ustane i nastavi da hoda pouchni.

propaganda se u tom smislu radi na drugachiji nachin- pre vakvih situacija, a ne u samoj situaciji u kojoj jedno shto je bitno, rshiti je bez posledica po bilo koga- kao u svakom nasilnichkom napadu.
Doctor Wu Doctor Wu 07:15 30.09.2009

Re: Nem ertem

... na pecanje sa Dragom.

Auuuu, šefe!!!
Ovo je stvarno dno.
Goran Vučković Goran Vučković 07:56 29.09.2009

6

6.Tanja Vojtehovski na skupu "Odgovor gradjana na nasilje" - gradjanska Srbija jos uvek pati od omnivorske sabornost i nista nije naucila iz epizode "Kostunica dr Voja iz sela Kostunica je moj kandidat". Sorry, ali posten covek nema sta da trazi na skupu na kojem ce govornik da bude portparol Z.Mitrovica. Ako ni zbog ceg drugog onda jer smo iz pomenute epizode sa profesorom ustavnog prava naucili da se u ovakav fajt ulazi samo sa ljudima koji veruju podjednako kao i ti.

Građanska Srbija pati pre od anoreksije nego od omnivorske sabornosti.
antioksidant antioksidant 08:02 29.09.2009

6

u ovakav fajt ulazi samo sa ljudima koji veruju podjednako kao i ti.


ovo se obicno zavrsi sa budi sam...

cista pozicija pred sopstvenom savescu ali slabo delotvorna...

a kad prodju godine gledacemo svet oko sebe i pitacemo se da li jebolji nego kad smo ga prvi put ugledali. taj trenutak je bitan.

edit: nije nasilje problem. nasilje je posledica
Goran Vučković Goran Vučković 08:13 29.09.2009

Re: 6

antioksidant
u ovakav fajt ulazi samo sa ljudima koji veruju podjednako kao i ti.


ovo se obicno zavrsi sa budi sam...

Onda oni kažu „Mi to ne razumemo. Mi razumemo da nam kažeš brate ko je protiv nas, pa da mi vidimo šta da radimo.“
Tibor Jóna Tibor Jóna 08:40 29.09.2009

Re: 6

ovo se obicno zavrsi sa budi sam...


da smo ovo znali kad smo glasali kostunicu gde bi nam sada bio kraj!
wukadin wukadin 08:38 29.09.2009

Pa kad...

Ovo postaje neki bizaran trend u nasem drustvu - da na posledice odgovaramo povecanjem broja policajaca.


Kad se njih 5.000 uplaši od praćki i kapuljača, mora da ih bude više.
Treba da 16.000 policijaca, ili možda 116.000 policijaca na ulicama grada Čikaga jure Džordža... Odnosno zločeste nacoše
Boris Drenca Boris Drenca 08:56 29.09.2009

Mogao bih potpisati ovo...

...ali bih dodao i jedno objasnjenje

Pojave se falange fasista - nikom ni ne padne napamet da napadne uzroke nastanka ovih grupa! Deus ex machina - jos policije na ulici!


Cisto da mozes razumeti izvesnog "prvog coveka" prestonice :

1. to je covek koji je ogradio ljude na NBG, valjda se stidi cinjenice da je i to Beograd
2. to je covek koji VIDI razliku medju LJUDIMA ali mu ne smeta ako neko ima drugaciju boju koze
3 to je covek koji je za to da neke stvari ostanu izmedju cetiri zida
4. to je covek ciji broj 2 ili 3, izvesni Alimpic, ima veliki problem sa ljudima koji ne zive u Beogradu (bez obzira na boju kože, nema diskriminacije) -

Pre neku nedelju je Alimpić u Politici izjavio da je beogradu potreban veći budžet zato što" 200 do 300 hiljada ljudi iz Srbije dnevno dolazi u beograd. Troše naš asfalt, zauzimaju naša parking mesta, voze se našim autobusima..."


Nekako bih rekao da država, gradonačelnik, ko god , neće uraditi ništa da ukloni falange. Potrebne su, kao i policija na ulicama . Izgleda da bi voleli što više policajaca i ako može, tenkova. Potencije i radosti radi....
loader loader 09:52 29.09.2009

Deset godina nevlasti


Ja ne razumem kako je moguce da nakon 10 godina prosvecene i proevropske vlasti vojska odjednom ispada jedina institucija u nasem drustvu kojoj ide - nikad bolje! Kako je moguce da nakon svih ovih godina Univerzitet nije taj koji nemoze da se odbrani od upisnika, te kako je moguce da su u nasem drustvu puska, uniforma i rat i dalje primamljiviji koncepti od knjige, skamije i znanja.

Da to raduje radikala ili deesesovca pa da razume covek. Ali da raduje prosvecenog i proevropskog demokratu! To mi ne ide u glavu!
Faktička, a i formalna većina nakon 5.oktobra ostala je u rukama društvenih snaga koje su Srbiju vodile krajem 80-tih i tokom 90-tih. Stoga, nema objektivnog prostora za izjavu "10 godina prosvecene i proevropske vlasti". Već i sam DOS je sadržao značajan procenat sopstvenih protivnika. Plus oni ostali u parlamentu. Iako se sve vreme zadržava privid da je makar tada, u jednom kratkom periodu, nova garnitura imala nekakvu vlast, već tada je postojala većina, formalna, ovih koji su vukli Srbiju unazad. A o faktičkoj većini da i ne govorimo: politički i ratni profiteri, sumnjivi bogataši, zatim raznorazne "službe", pa neformalni centri moći, pa članovi SANU... I, ono najbitnije, velika većina građana koja se deklarativno izjasnila za prekid dotadašnje agonije i vrtoglavog osiromašenja (tj. za "promene" ), a zapravo je zadržala stare navike, sitne privilegije, korupcionaštvo, sistem vrednovanja stvari, i kvazipatriotizam (jednom rečju, sklonost ka strankama dekadentne Srbije). Tako nova vlast zapravo i nije bila nova vlast, osim po nazivu. Suštinski, na vlasti je ostala dekadentna Srbija koja je sve vreme gledala da sebe samu što manje ošteti u nekim neminovnim procesima transformacije društva koji su tekli ponajviše zato što su uporno traženi spolja, od strane EU itd. Lider dss je faktičku vlast imao od 2000. do leta 2008. Ako se kaže da od 5.oktobra vladaju nove, demokratske snage, to je najidealnija moguća usluga društvenim snagama koje su krojile sudbinu krajem 80-tih i tokom 90-tih, jer pod kapom teze o "10 godina loše novodemokratske vlasti" (iako se ta vlast još nije ni desila) mogu da grade svoju propagandu, u smislu, eno, valjda ste konačno shvatili da ovi "pro-evropejci" ne valjaju, glasajte za nas.

Stoga, unutar takvog procesa, mnoge pojave nipošto ne smeju da čude. One su sasvim objašnjive.

odin2004 odin2004 10:37 29.09.2009

Sta Tibor ne razume!

"2. Ministar vojske

Izjavio je presrecan je nikad vise omladine nije hrlilo u vojsku."

To sto ima sve vise prijavljenih za vojne skole i profesionalne vojnike nije stvar velikog poverenja u vojsku i ljubavi prema istoj vec nazalost samo pokazatelj da na drugom mestu nema posla i para. Vojska je i sad kao sto je i oduvek bila socijalna ustanova u koju idu nasiromasniji slojevi drustva sa nadom da ce se osloboditi bede i docepati sigurnog posla i kakve takve plate.
anahron anahron 10:39 29.09.2009

Otvorena vrata

Tibi, i ti gledas Otvorena vrata!??

Kod mene je to aktuelno svako drugo vece... Prosto mi je neverovatno cime je to mogla Biljana Srbljanovic da očara SPS-JUL-NOVU DEMOKRATIJU sa sve Borkom Vucic (Beobanka) a da niko nikog danas tako ne moze da očara??!!

Pozdrav
alexlambros alexlambros 14:49 29.09.2009

...

uspostavljanje staleske monarhije u Srbiji sa oficirima kao nezavisnim stalezom


joke, right?
Tibor Jóna Tibor Jóna 15:52 29.09.2009

Re: ...

alexlambros
uspostavljanje staleske monarhije u Srbiji sa oficirima kao nezavisnim stalezom


joke, right?


um ne... upoznajmo neprijatelja da bi ga vise voleli
check it out @!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana